پرونده/ وضعیت توسعه و کاربری شبکهی فیبر نوری در کشورهای مختلف جهان
🔹 خطوط فیبر نوری اصلیترین ابزار توسعهی شبکهی ارتباطی مادر و اینترنت پرسرعت در کشورهای مختلف جهان است.
🔹روند افزایش تقاضای مصرفی اینترنت در سالهای اخیر نشان میدهد که در بسیاری از کشورهای جهان رشد تقاضای اینترنت از روند توسعهی پهنای باند شبکه پیشی گرفته یا به زودی خواهد گرفت. همین نکته بسیاری از دولتهای جهان را وادار کرده که دست به طراحی پروژههای توسعهای اینترنت پرسرعت در کشورهای خود بزنند.
🔹با وجود افزایش قابل توجه سرعت اینترنت همراه در نسل پنجم، شبکههای ۵G متکی به وجود شبکههای مخابراتی سیمی هستند تا بتوانند ظرفیتهای خود را عملی کنند. مهمترین فناوری ارتباطی سیمی که در جهان مورد توجه قرار گرفته است فناوری فیبر نوری است.
🔹کشورهایی چون کره جنوبی، چین و ژاپن از پیشگامان پوشش فیبر نوری هستند. اتحادیه اروپا نیز چشماندازهای متعددی در خصوص رشد استفاده از فیبر نوری در این اتحادیه ترسیم کرده است. اسپانیا، فرانسه و انگلیس به سرعت در حال افزایش دسترسی مردم خود به فیبر نوری هستند.
🔹کشورهایی نظیر آلمان و آمریکا نیز تا کنون وضعیت مناسبی در نسبت با رقبای خود نداشتهاند. آلمان توسعه خطوط فیبر نوری را در دستور کار دارد و طرح اخیر دولت آمریکا نیز بر استفاده از فیبر نوری تاکید میکند.
https://gerdab.ir/0009Ny
@ir_gerdab
تا پنجسال دیگر برنامهنویسی فقط از طریق هوش مصنوعی صورت خواهد گرفت
🔹بنیانگذار هوش مصنوعی Stability AI میگوید تا ۵ سال آینده هیچ انسان برنامهنویسی وجود نخواهد داشت.
🔹به گفتهی او دادههای به دست آمده از GitHub نشان میدهد که ۴۱ درصد از تمام کدهای کنونی توسط هوش مصنوعی تولید شده است.
https://gerdab.ir/0009Nx
@ir_gerdab
انگلیس، گرداب (فرماندهی امنیت سایبری سپاه) را تحریم کرد
وزارت خارجه انگلیس در بیانیه ای نام ۱۳ نفر از جمله عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، و محمد امین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی را در لیست تحریم های خود قرار داد.
انگلیس همچنین فرماندهی امنیت سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (گرداب) و شورای عالی انقلاب فرهنگی را به بهانه های حقوق بشری، تحریم کرده است.
@ir_gerdab
برنامه معاونت علمی برای توسعه هوش مصنوعی با زیرساخت ملی
🔹معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری از جایگاه آیندهساز هوش مصنوعی و در اولویت قرار داشتن توسعه این فناوری گفت.
🔹هوش مصنوعی، یکی از اولویتهای جدی در توسعه فناوریهای تحولساز و بنیانبرافکن است.
🔹فناوریهای بنیانبرافکن یا تحولساز همان فناوریهایی هستند که ظهور و بروزشان تحولی در ساختارهای پیشین رقم میزند و مسیر آینده فناوریها را دستخوش تحول میکنند.
🔹هوش مصنوعی نیز یکی از همین فناوریهای تحولآفرین به شمار میرود که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، توسعه این فناوری و تسلط فناورانه کشور بر این حوزه را از طریق ایجاد هاب یا آزمایشگاه ملی دنبال میکند.
https://gerdab.ir/0009OZ
@ir_gerdab
ابراز نگرانی پدر خوانده هوش مصنوعی از بهکارگیری آن در حوزه نظامی
🔹جفری هینتون که به عنوان پدرخوانده هوش مصنوعی شناخته میشود، از اینکه زندگی خود را وقف توسعه این فناوری کرده پشیمان است.
🔹هینتون در مصاحبهای با نیویورکتایمز اعتراف کرد که سیستمهای هوش مصنوعی میتوانند رفتارهای غیرمنتظره و غیرقابل پیشبینی از خود نشان دهند؛ چرا که آنها حجم وسیعی از دادههایی که تجزیه و تحلیل میکنند را به حافظه میسپرند.
🔹در حال حاضر تنها مانع موجود برای حمله به کشورهای فقیرتر، تلفات انسانی است و متأسفانه هوش مصنوعی فرصت عبور از این مانع را برای کشورهای ثروتمند فراهم خواهد کرد
https://gerdab.ir/0009Ob
@ir_gerdab
هک شدن شبکه DeFi پالی میلیونها خسارت به همراه داشت
🔹پلتفرم ارز دیجیتال پالی نتورک (Poly Network) شاهد حمله هکرها بود که در طی آن میلیاردها کوین و ارز بیارزش به سرقت رفت.
🔹هکرها توانستهاند ارزهای دیجیتال هنگفتی را از روی شبکههای این پلتفرم امور مالی غیرمتمرکز به سرقت ببرند.
🔹این پلتفرم امور مالی غیرمتمرکز مستقر در چین به کاربران توانایی معامله سرمایههای رمزارز بر روی بلاکچینهای متفاوت را ارائه میکند.
https://gerdab.ir/0009Oa
@ir_gerdab
رکود 16میلیونی استفاده از پنجره ملی خدمات دولت هوشمند طی 24 ساعت گذشته
🔹به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تعداد کاربرانی که طی ۲۴ ساعت گذشته از پنجره ملّی خدمات دولت هوشمند استفاده کرده اند به بیش از ۱۶ میلیون نفر رسیده که در نوع خود رکورد بینظیری محسوب میشود
🔹یکی از مهمترین اهداف دولت سیزدهم شکل گیری دولت هوشمند است که بدون مراجعه حضوری، به صورت برخط و بدون ارسال هرگونه مدرکی قابل دریافت باشد؛ بنابراین این دولت اقدامات بسیاری در این زمینه برداشته و آن را به یک تکلیف قانونی برای همه دستگاهها تبدیل کرده است.
https://gerdab.ir/0009Oe
@ir_gerdab
پاسخ وزیر ارتباطات به سوالات و مطالبات مردمی
🔹در راستای دستور رئیسجمهوری به وزرا، معاونان و مدیران دولتی بهمنظور گفتوگوی مستقیم با مردم، عیسی زارعپور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- دیروز(یکشنبه، ۱۸ تیر) در برنامه «پاسخگویی برخط و ارزیابی عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات» که در مرکز ارتباطات مردمی برگزار شد، حضور یافت به سوالات مردم پاسخ گفت.
🔹کسانی که ادعا میکنند در کنار مردم ایران هستند، با تحریم، دسترسی برنامهنویسان و نخبگان ما را به هزاران سایت و سرویس پرکاربرد، مسدود کردهاند و ما در وزارت ارتباطات با کمک بخش خصوصی راهکارهایی برای دور زدن این تحریمها ایجاد کردهایم و این سرویسها را در دسترس کاربران قرار دادیم تا مردم کمتر از فیلترشکن استفاده کنند.
🔹در ارتباط مستقیمی که زارعپور با تعدادی از هموطنان سراسر کشور داشت، موضوعاتی، چون فیلترینگ، مخابرات، ارتباطات روستایی، وام اشتغال، ایدههای نو مطرح شد که وزیر ارتباطات دستورات لازم برای پیگیری را صادر کرد.
https://gerdab.ir/0009Oc
@ir_gerdab
تاثیرات هوش مصنوعی مولد بر روند انتخابات
🔹مسئله تأثیر و نقش تعیینکننده توسعه هوش مصنوعی مولد بر نتیجه انتخابات در سراسر جهان به چالشی اساسی برای دولتمردان و تنظیمگران بدل شده است.
🔹استفاده از هوش مصنوعی مولد در انتخابات، میتواند در حوزههایی مانند مشارکت رأیدهندگان، استراتژیهای کمپینی و شناسایی تقلب، پیشرفتهای قابل توجهی را به ارمغان بیاورد.
🔹کارشناسان معتقدند که با اولویتبندی حریم خصوصی، امنیت داده، عدالت، شفافیت و مسئولیتپذیری، توسعه و استقرار هوش مصنوعی مولد در انتخابات میتواند به فرآیند فراگیری دموکراسی، امنتر و قابل اعتمادتر شدن آن کمک کند.
https://gerdab.ir/0009Of
@ir_gerdab
چین؛ پیشتاز تخصیص باند شش گیگاهرتزی برای 5G و 6G
🔹چین توانسته است زیرساختهای لازم برای اینترنت پرسرعت 5G و 6G را فراهم آورد.
🔹مقامات چین طیفی را در باند فرکانسی ۶ گیگاهرتز برای خدمات 5G و 6G تخصیص دادند و اظهار داشتند که این کشور اولین کشوری است که منابع مورد انتظار صنعت تلفن همراه را برای اتصالات آینده داراست.
🔹انتظار میرود که این اقدام، تقسیم جهانی یا منطقهای منابع طیف 5G/6G را سرعت ببخشد و زمینه را برای ارتقای ارتباطات سیار و توسعههای صنعتی در داخل فراهم سازد. دستور رسمی برای تخصیص بودجه از آغاز ماه ژوئیه ۲۰۲۳ اجرایی میشود
https://gerdab.ir/0009Ok
@ir_gerdab
استفاده آزمایشی از چتبات پزشکی گوگل
🔹چتبات Med-PaLM ۲ براساس مجموعهای از دادههای تخصصی حوزه پزشکی آموزش داده شده است.
🔹مدل هوش مصنوعی Med-PaLM ۲ گوگل که برای پاسخدادن به سؤالات پزشکی طراحی شده، از ماه آوریل در مرکز تحقیقاتی «مایو کلینیک» (Mayo Clinic) درحال آزمایش است
🔹مدل PaLM ۲ از بیش از ۱۰۰ زبان پشتیبانی میکند، میتواند کدنویسی کند و حتی ایرادات کدها را بیابد، قدرت استدلال قویتری دارد، سریعتر است و قرار است که روی ۲۵ محصول داخلی گوگل به کار گرفته شود.
https://gerdab.ir/0009Oh
@ir_gerdab
اسنپفود به دلیل قطع برق دیتاسنتر از دسترس خارج شد
🔹قطع برق دیتاسنتر افرانت در حوالی ظهر امروز دوشنبه (۱۹ تیرماه) باعث قطع سرویسدهی برخی سرویسهای کاربردی مانند اسنپفود به مدت بیش از یک ساعت شد.
🔹کاربران شبکههای اجتماعی با ارسال پیغامهای متعدد نسبت به عدم ارائه سرویسهای پشتیان در زمان قطعی برق توسط افرانت انتقاد کردند.
🔹محسن مالکی، معاون بازرگانی افرانت با تایید این قطعی برق گفت: شرکتها در دو موضوع به نهادهای بالادستی وابستگی دارند؛ برق و اینترنت. ما برق و اینترنت را از توانیر و زیرساخت دریافت میکنیم به همین دلیل قطعی برق دیتاسنتر را تا یک حدی میتوانیم کنترل کنیم.
https://gerdab.ir/0009Om
@ir_gerdab