جنگ ستارگان دوم: رقابت چین و آمریکا در حوزه فضایی
🔹فرمانده نیروی فضایی ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است که با وجود نگرانی درباره عقب افتادن آمریکا از چین در رقابت فضایی، پنتاگون نسبت به تواناییهای خود اطمینان خاطر دارد.
🔹آمریکا و چین مدتهاست که در حال انجام یک رقابت پنهان در حوزه فضا هستند. به نوعی شاهد برگزاری جنگ ستارگان ۲ هستیم. دوره نخست جنگ ستارگان میان آمریکا و شوروی در زمان جنگ سرد اتفاق افتاد.
🔹چین نیز در واکنش به گفتههای مقام آمریکایی تاکید کرده است این ایالات متحده است که فضا را به محل نبرد تبدیل کرده است.
https://gerdab.ir/0009Pd
@ir_gerdab
نیروی دریایی آمریکا افسران متخصص جنگ سایبری آموزش میدهد
🔹سه نفر از افسران نیروی دریایی آمریکا نخستین کسانی هستند که در تخصصی جدید با عنوان «افسر جنگ سایبری در دریا» (MCWO، کد ۱۸۸۰) آموزش میبینند. مرکز آموزش اطلاعات دریایی جنگی در فلوریدا این خبر را اعلام کرده است
🔹این افسرها تمرینهای ابتدایی در حوزه اجرای عملیاتهای تهاجمی و دفاعی سایبری دریافت میکنند.
🔹زمان پایان دوره آنها ژانویه ۲۰۲۴ خواهد بود. آموزش نیروهای جدید در این حوزه نیز از پایان سال ۲۰۲۳ شروع خواهد شد.
🔹این مرکز همچنین میزبان بیش از ۲۰۰ دوره آموزشی و تمرینهای پیشرفته در حوزه مهندسی رمزنگاری، مهندسی جنگ سایبری، متخصص اطلاعات، مهندسی سامانههای ارتباطی، متخصصان التکرونیک و سایر تخصصهای مرتبط با حوزه سایبری است.
https://gerdab.ir/0009Pb
@ir_gerdab
آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات در کشور
🔹شبکه ملی اطلاعات که به منظور دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت مطرح شده و قرار است تا پایان سال به پیشرفت ۷۵ درصدی برسد، اکنون در برخی از روستاهای کشور پیشرفت قابل ملاحظهای داشته است.
🔹ایجاد شبکه ملی اطلاعات در کشور به عنوان یکی از مهمترین پروژههای حوزه ارتباطات، از اواخر سال ۱۳۸۴ مطرح و کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت مهمترین دلیل پیادهسازی این شبکه عنوان شد.
🔹در سند «ضرورت تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات» تاکید شده بود که شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی کل فضای مجازی، شبکه همه شبکههای کشور
🔹این شبکه متشکل از زیرساختهای ارتباطی با مدیریت مستقل کاملاً داخلی، شبکهای حفاظتشده نسبت به اینترنت و شبکهای با امکان عرضه انواع محتوا و خدمات ارتباطی سراسری برای آحاد مردم است
🔹با تلاشهای انجام شده از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تا خردادماه سال جاری، طی ۲۰ ماه گذشته بیش از ۴۰۰۰ روستا به شبکه ملّی اطلاعات متصل شده و بیش از ۳۰۰۰ روستای باقیمانده هم تا پایان سال متصل خواهند شد.
https://gerdab.ir/0009Ph
@ir_gerdab
دست انحصار خارجیها از فناوری اطلاعات کوتاه شد
🔹نخبگان فناوری اطلاعات و ارتباطات با گذشتن از سد تحریمها و تولید و تجاری سازی تجهیزات ارتباطی و مخابراتی موفق شدند انحصار خارجیها را در زیست بومی ICT کشور بشکنند
🔹در سالهای اخیر با افزایش تحریمها، موضوع استفاده از توان داخل یا بومی سازی و تولید بیش از پیش مورد توجه کشور قرار گرفته است
🔹مقام معظم رهبری به عنوان عالیترین مقام رسمی کشور طی سالهای گذشته بارها بر استعدادهای بومی و تکیه بر توان داخلی با خودباوری و مدیریت جهادی تاکید داشتهاند و نامگذاری چند سال اخیر نشان از تاکید رهبر انقلاب بر بومی سازی و تولیدات داخلی دارد.
🔹یکی از مهمترین تجهیزات در شبکه ارتباطات زیرساخت کشور، تجهیزات شبکه انتقال است و بزرگترین قرارداد تولید تجهیزات بومی کشور با استفاده از تجهیزات بومی و دانشبنیان مبتنی بر تکنولوژی OTN توسط شرکت ارتباطات زیرساخت منعقد شده است.
🔹در حال حاضر بزرگترین تولید کننده انواع کابلهای مخابراتی در کشور هستیم به طوری که نزدیک به ۸۰ درصد نیاز کابلهای مخابراتی در این شرکت تأمین میشود.
https://gerdab.ir/0009Pg
@ir_gerdab
استفاده رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی برای حملات هوایی
🔹ارتش رژیم اشغالگر قدس از سامانه مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده میکند تا حجم زیادی از دادهها را پردازش کند و بهترین نقطه برای بمباران هوایی را انتخاب کند.
🔹به گفته سخنگوی ارتش رژیم اشغالگر، این سامانههای هوش مصنوعی با ناظری انسانی فعالیت میکنند که اهداف مجزا را بررسی و تایید میکند
🔹مدافعان فناوری معتقدند که الگوریتمهای پیشرفته میتواند از ظرفیتها و توان انسان بیشتر بروند و به کم شدن تلفات نظامی کمک کنند. این درحالی است که منتقدان این فناوریها به احتمال سوءاستفاده و پیامدهای ویرانگر این ابزارها اشاره میکنند.
🔹رژیم اشغالگر قدس فعالیتهای تروریستی زیادی در مناطق مختلفی، چون نوار غزه، کرانه باختری و ... انجام میدهد و بارها اقدام به تجاوز نظامی کرده است. به کارگیری هوش مصنوعی میتواند بر قدرت این رژیم کودککش بیافزاید.
https://gerdab.ir/0009Pm
@ir_gerdab
بازار بازیسازی در آفریقا اوج میگیرد
🔹بازار بازیسازی در قاره آفریقایی رشدی چشمگیر را ثبت کرده است و ارزش بازار آن به یک میلیارد دلار خواهد رسید.
🔹صنعت بازیسازی کشورهای آفریقایی تا سال ۲۰۲۴ قرار است به بیش از ۱ میلیارد دلار برسد و بیشترین ارزش مالی تاریخ خود را تجربه کند. این ارقام توسط موسسه نیوزو (Newzoo) برآورد شده است که موسسهای آلمانی است که در حوزه نوآفرینهای فناوری آفریقا فعالیت میکند.
🔹با وجود این که وضعیت اقتصادی آفریقا با مشکل رشد نامنظم و تورم طولانیمدت روبرو است، با این حال وضعیت بازیسازی در این قاره مثبت به نظر میرسد
🔹رشد حوزه بازیسازی در آفریقا با روند جهانی این صنعت قابل مقایسه است؛ بازار جهانی بازیسازی در بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ رشدی ۵.۱ درصدی داشته است و سود ۱۸۲.۹ میلیارد دلاری به همراه داشت.
https://gerdab.ir/0009Pn
@ir_gerdab
برگزاری سمینار تخصصی راهکارهای توسعه بازار افتای ایران
🔹سمینار تخصصی "راهکارهای توسعه بازار افتای ایران" امروز ۲۶ تیرماه به منظور حمایت از بخش خصوصی و افزایش ایجاد مشارکت در حوزه امنیت ICT، با حضور مدیران دولتی و بخش خصوصی در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
🔹در این سمینار که با هدف تحلیل و بررسی چالشها و فرصتهای صنعت افتا در کشور برگزار شد، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات میزبان متخصصان و علاقمندان به این حوزه بود و مباحثی همچون احکام برنامه هفتم توسعه با رویکرد توسعه بازار افتا، تقویت نیروی انسانی در حوزه امنیت فناوری اطلاعات و نقش کلیدی بخش خصوصی در زیستبوم صنعت افتا مورد بحث و بررسی متخصصین قرار گرفت
🔹علاقمندان به این سمینار تخصصی جهت دسترسی به محتوای کامل این نشست در اسرع وقت میتوانند به لینک seminar.itrc.ac.ir مراجعه نمایند.
https://gerdab.ir/0009Po
@ir_gerdab
افزایش سرعت اینترنت در جزایر سهگانه ایرانی
🔹وزیر ارتباطات گفت: بیش از ۱۵۰ کیلومتر کابل کشی در زیر دریا صورت گرفت که سرعت دسترسی به اینترنت در سه جزیره ایرانی افزایش پیدا کرده و ارتباطات آنها پایدار شده است.
🔹عیسی زارع پور در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۷ تیر ماه) مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بنده باید بگویم در همه حوزههایی که در جلسه رأی اعتماد به نمایندگان تعهد دادم که اقداماتی انجام خواهیم داد، کارهایی انجام شده و دستاوردهایی داشته ایم.
🔹در حال حاضر بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار به شبکه اینترنت متصل شدهاند و تا پایان سال هیچ روستای بالای ۲۰ خانوار نخواهیم داشت که به اینترنت متصل نباشند و ما حتماً این اقدام را انجام خواهیم داد.
🔹پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از ۲۳ درصد ابتدای دولت سیزدهم به ۶۲ درصد رسیده است. خدمتی برای اینترنت سالم کودکان و نوجوانان راه اندازی شده است.
🔹همچنین شرکت ملی پست قریب به ۳۵۰ میلیون محصولات در اقصی نقاط جا به جا کرد و بیش از ۶۰۰ باجه جدید توسط پست بانک در روستاها راه اندازی شده است.
https://gerdab.ir/0009Pr
@ir_gerdab
انعقاد قرارداد ۷۰۰ میلیاردی بین دانش بنیانها و صنعت
🔹مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در ۳۷ رویداد برگزار شده، ۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد میان شرکتهای دانش بنیان و صنایع منعقد شده است.
🔹مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: صندوق تلاش میکند در این فرایند از تفاهم نامهها حمایت کند تا طرفین به تعهدات قرارداد خود پایبند باشند
🔹در ۳۷ رویداد برگزار شده، ۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد میان شرکتهای دانش بنیان و صنایع منعقد شده است.
https://gerdab.ir/0009Pu
@ir_gerdab
شناسایی ۱۲۳ سلبریتی با درآمد تبلیغاتی ۲۳۰۰ میلیاردی
🔹سخنگوی اقتصادی دولت گفت که تا کنون ۵۵۰ فعال با درآمدهای بسیار بالا شناسایی شدهاند که ۱۲۳ نفر از آنها درآمد تبلیغاتی بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان داشتهاند.
🔹 تا الان تمرکز دولت بر مسئله شناسایی درآمدهای سلبریتیها بوده، تا الان ۵۵۰ کاربر رسانههای اجتماعی با درآمدهای تبلیغاتی خیلی بالا، نه سطح خرد و متوسط شناسایی شدند؛ از این تعداد ۱۲۳ نفر، حدود ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد واریزی به حساب بانکیشان بابت تبلغیاتی که در رسانههای اجتماعی گرفتند بودند، دریافت کردند.
🔹درآمد سلبریتیها با سایر گروههای اجتماعی تفاوتی ندارد و احکام قانونی که در مجلس مصوب شده است برای همه گروهها به نحو یکسانی اجرا میشود.
🔹سخنگو اقتصادی دولت اظهار داشت که دولت و مجلس بهواسطه درج چنین احکامی بهدنبال کسب درآمد مالیاتی بیشتر و حل مشکلات بودجهای نیست، بلکه اهداف دیگر اجتماعی مهم است
https://gerdab.ir/0009Q0
@ir_gerdab
بزرگترین نبردگاه تاریخ؛ آمارهایی از ۳۰ جنگ سایبری
🔹وبسایت دیتاپرات (DataProt) در گزارشی به قلم نیکولینا سیویتکانین (Nikolina Cveticanin) آمارهایی از ۳۰ حادثه جنگ سایبری در دهه گذشته را بررسی کرده است.
🔹شرکتهای بزرگ خردهفروشی مانند تارگت (Target) گرفتار این حملات هکری شدند و اطلاعات کارت اعتباری و دادههای شخصی دهها میلیون مشتری در معرض دید و سرقت مجرمان سایبری قرار گرفت.
🔹گستردگی این عملیاتها نشان میدهد که رخنهها توسط یک دولتملت سازماندهی شدهاند، اگرچه تا به امروز هیچ مدرک قابلتوجهی برای حمایت از این ادعا وجود ندارد
🔹تلفات جرایم سایبری از سال ۲۰۱۵ چهار برابر شده و این جرایم در سال ۲۰۱۹ حدود ۲ تریلیون دلار به کسبوکارهای مختلف در سراسر جهان خسارت زد.
https://gerdab.ir/0009Px
@ir_gerdab
توسعه ۱۸ هزار و ۸۰۰ برنامه و بازی ایرانی در یک سال
🔹پلتفرم فروشگاه بازیهای اندرویدی ایرانی اعلامکرد: سال گذشته ۱۸ هزار و ۸۰۰ بازی و برنامه ایرانی توسعه داده شدهاند.
🔹«کافهبازار» نخستین فروشگاه ایرانی برای ارائه برنامهها و بازیهای اندرویدی است که بیش از ۱۲ سال از توسعه آن میگذرد. این اطلاعات با استفاده از دادههای سایت «بینش بازار» (مراجع اطلاعرسانی و تولید گزارشهای دادهمحوربازار) به دست آمده است.
🔹تعداد نصب برنامه و بازی از بازار در سال ۱۴۰۱ به ۱.۸ میلیارد نصب رسیده و ۶۳۰ میلیون به روز رسانی انجام شده است. بیشترین نصب به ترتیب مربوط به دستهبندی ابزارها، شبکههای اجتماعی، سرگرمی، آموزش و امور مالی است.
https://gerdab.ir/0009Q1
@ir_gerdab