انسداد ۱۷ سایت مجاز و غیرمجاز فروش بلیت هواپیما
🔹عباس فرزادنیا معاون دادستان تهران در گردهمایی مدیران ستادی و فرودگاههای کشور با بیان اینکه تعداد سایتهای غیرمجاز فروش بلیت هواپیما ۳ برابر سایتهای مجاز است، از انسداد ۱۷ سایت مجاز و غیرمجاز سودجو خبر داد و اظهار کرد: ۴۹ سایت فروش بلیت را بررسی و ۴۹ درگاه مالی و مدیران آنها نیز شناسایی و در همین راستا ۴ درگاه مالی نیز مسدود شده است.
🔹وی خطاب به ایرلاینها هشدار داد: در زمینه مبارزه با سایتهای سودجو و منفعتطلب فروش بلیت هواپیما، ایرلاینها نیز باید بابت فروش غیرقانونی بلیتها پاسخگو باشند چراکه نظارت بر فروش بلیتها برعهده ایرلاینها است
🔹فرزادنیا در خاتمه با درخواست از پلیس فرودگاهها و فرودگاههای کشور نسبت به تقویت امنیت در فرودگاهها و پارکینگها تصریح کرد: امنیت پارکینگ خودروها باید درآستانه عملیات اعزام زائران اربعین حسینی تقویت و مدیریت شود تا شاهد کمترین مشکلی از بابت سرقت خودروها باشیم.
https://gerdab.ir/0009Se
@ir_gerdab
۱۲ میلیون تماس تصویری با پیامرسان بله توسط حجاج
🔹وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد تعداد تماسهای تصویری پیامرسانهای داخلی، اعلام کرد: پیام رسان «بله» در ایام حج از شش خرداد تا دوم مرداد امسال ۱۲ میلیون تماس تصویری از سوی حجاج با ایران و بلعکس را ثبت کرد.
🔹عیسی زارع پور گفت: اعتقاد داریم همه سکوها و شرکتهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور باید ملتزم به قانون باشند و باید با هر هنجارشکنی برخورد قانونی صورت بگیرد.
🔹وی با اشاره به اینکه بعضی از این سکوها روزانه به هزاران نفر و بعضی دیگر به میلیونها نفر خدمات رسانی میکنند، افزود: در مواقعی که عدهای از کارکنان یک سکو اقدام به هنجارشکنی میکنند باید با افراد هنجارشکن، متخلفان و مدیران آنها برخورد شود و باید ملتزم به قانون باشند، اما خدمت رسانی سکوها نباید متوقف شود و این سیاست دولت است و ما آنرا دنبال میکنیم.
🔹وی در مورد تعداد تماسهای تصویری پیامرسانهای داخلی اعلام کرد: پیام رسان «بله» در ایام حج از شش خرداد تا دوم مرداد امسال ۱۲ میلیون تماس تصویری از سوی حجاج با ایران و بلعکس را ثبت کرد.
https://gerdab.ir/0009Sg
@ir_gerdab
تشکیل کمیته خبرگان فعالین نرمافزار در سازمان فناوری اطلاعات
🔹مدیر کل اعتباربخشی و صدور پروانه فعالیت سازمان فناوری اطلاعات ایران از تشکیل کمیته خبرگان جهت ارتقا و نظام ارزیابی نرم افزارهای کشور خبر داد.
🔹هادی ملکی پرست در خصوص آخرین وضعیت طرح ساماندهی حوزه نرم افزار گفت: در نمایشگاه الکامپ، سازمان فناوری اطلاعات و سازمان نظام صنفی رایانهای تفاهم نامهای مشترک در بحث بازنگری و اصلاح نظام ارزیابی نرم افزار در کشور امضا کردند که بر اساس این تفاهم نامه مصوبه نظام ارزیابی نرم افزارها در کشور که برای چندین سال پیش بود، نیاز به اصلاح داشت.
🔹وی افزود: یکی از برنامهها این است که به صورت مشترک یک کمیته خبرگان با حضور تمام فعالین تولید نرم افزار تشکیل خواهد شد، این کمیته از اعضای کمیسیونهای نظام صنفی تهران و کشور و سایر حوزههای دانشگاهی، خبرگان و متخصصانی که در خود سازمان فناوری اطلاعات هستند تشکیل میشود و اولین دستور کار آن بازنگری قوانین و مصوبات قبلی است.
🔹ما در آستانه نهایی کردن نفراتی هستیم که بر اساس حکمی که به آنها ابلاغ میشود بتوانیم کمیته را تشکیل دهیم.
https://gerdab.ir/0009Sh
@ir_gerdab
افزایش ۳۹ درصدی ضریب نفوذ اینترنت در کشور/ پروژه فیبر نوری؛ تلاش برای جبران عقبماندگیها
🔹حدود ۲ سال از آغاز به کار دولت سیزدهم گذشته و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اقداماتی داشته که برخی از آنها بهبود شاخصهای ارتباطی کشور در کوتاه مدت را به دنبال داشته است.
🔹سازمان تنظیم مقررات حدود ۲ سال قبل آخرین آمار مربوط حوزه ارتباطات (مربوط به سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰) را با شرح جزئیات مربوط به آمار بخشهای مختلف حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر کرد.
🔹تعداد مشترکین اینترنت ثابت در سه ماه نخست ۱۴۰۰ از ۱۰ میلیون و ۳۹۷ هزار مشترک عبور کرد و ضریب نفوذ این تکنولوژی در کشور را به بیش از ۱۲ درصد رساند.
🔹تعداد مشترکین اینترنت سیار کشور نیز بنابر آمار این گزارش، ۸۲ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۶۳۵ نفر بود که باعث شد ضریب نفوذ کل پهنای باند اینترنت کشور از ۹۶ درصد عبور کند.
https://gerdab.ir/0009Sk
@ir_gerdab
اختلال گسترده در بیمارستانهای آمریکا به دنبال حملات سایبری
🔹حمله سایبری باعث شده است که رایانههای مراکز درمانی و بیمارستانها در آمریکا مختل شود و برخی از بیمارستانها تعطیل شوند. این مسئله که از روز پنجشنبه در مراکز درمانی «مدیکال پراسپکت» آغاز شد که در کالیفرنیا، کنتیکت و پنسیلوانیا چندین بیمارستان دارد.
🔹شرکت در بیانیهای اعلام کرد: «با آگاهی از این موضوع، رایانههای خود را برای محافظت از آنها آفلاین کردیم و با کمک متخصصان امنیت سایبری تحقیقات را آغاز کردیم
🔹بیمارستان «جنرال راکویل» در کنتیکت، بخشهای اورژانس بیمارستان «منچستر مموریال» در روز پنجشنبه و جمعه تعطیل بودند.
🔹افبیآی نیز در بیانیهای اعلام کرد که مسئله را پیگیری میکند، اما نمیتواند درباره تحقیقات جاری اظهار نظر بیشتری بکند. بیمارستانهای کروزر چستر، مموریال، تیلور و اسپرینگفیلد در پنسیلوانیا نیز با اختلال شدید روبرو بودند.
https://gerdab.ir/0009Sn
@ir_gerdab
توضیح شرکت ارتباطات زیرساخت درباره اختلال در زیرساخت اینترنت کشور
🔹بروز اختلال مجدد در زیرساخت کشور از ساعت ۲۰:۳۰ شب پنجشنبه آغاز شد و بر این اساس، ارتباط کاربران داخل کشور در اپراتورهای مختلف با اختلال مواجه بود. طبق اعلام برخی کارشناسان، سوییچهای تبادل ترافیک در دو مرکز دارای ناپایداری بودند.
🔹پس از بروز این اختلال، شرکت ارتباطات زیرساخت در اطلاعیهای اعلام کرد اختلالی که در مرکز IXP تهران از ساعت ۲۰:۲۸ دقیقه ایجاد شده بود، با تلاش همکاران شرکت ارتباطات زیرساخت مرتفع گردید و هم اکنون کلیه ارتباطات پایدار میباشند. این اختلال حدود یک ساعت شبکه را تحت تاثیر قرار داده بود.
🔹طبق اظهارات برخی کاربران این اختلالات مقطعی، نیمه شب پنجشنبه و صبح جمعه هم اتفاق افتاده بود.
https://gerdab.ir/0009Sp
@ir_gerdab
۳۰ پرتاب ماهوارهای در طول برنامه هفتم توسعه انجام میشود.
🔹سخنگوی سازمان فضایی ایران اعلام کرد که این سازمان با مصوبه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم درباره انجام ۳۰ پرتاب در طول برنامه برنامه هفتم موافق است.
🔹حسین دلیریان مشاور رئیس و سخنگوی سازمان فضایی ایران گفت: کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در جلسه اخیر خود مصوب کرده که تا پایان این برنامه باید ۳۰ پرتاب تحقیقاتی و عملیاتی در کشور انجام شود؛ با توجه به ظرفیتهای موجود در حوزه طراحی و ساخت ماهواره، طراحی و ساخت پرتابگر و زیرساختهای زمینی، تحقق این مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس دست یافتنی است.
🔹وی افزود: سازمان فضایی ایران بر اساس برنامه ۱۰ ساله فضایی و با توجه به حمایتهای شخص حجتالاسلام رئیسی رئیس جمهور محترم از صنعت فضایی، در حال هدایت بخش فضایی کشور در مسیر احیا و پیشبرد برنامهها قرار دارد و این مسیر به صورت کاملاً جدی در حال طی شدن است.
🔹با وجود تحرک بسیار خوبی که در دولت سیزدهم در حوزه فضایی ایجاد شده، انشا الله انجام ۳۰ پرتاب در ۵ سال کاملاً محققشدنی و دست یافتنی است.
https://gerdab.ir/0009Sr
@ir_gerdab
مامور مخفی ویکیپدیا؛ سیا چه نقشی در مدیریت ویکیپدیا دارد؟
🔹همبنیانگذار ویکیپدیا میگوید سرویس اطلاعاتی آمریکا در ده سال اخیر نظارت شدیدی بر محتوای این دانشنامه اینترنتی داشته است.
🔹لری سنگر (Larry Sanger) همبنیانگذار ویکیپدیا درباره دخالت سازمان سیا در وبسایت ویکیپدیا دست به افشاگری زده است. او که در پادکستی با عنوان «System Update» صحبت میکرد، اعلام کرد که «نهادهای لیبرال آمریکایی و آژانسهای اطلاعاتی» از ویکیپدیا برای «جنگ اطلاعاتی» استفاده میکنند.
🔹سنگر در گفتگو با خبرنگاری به نام گلن گرینورلد (Glenn Greenwald) گفت که این سکو به ابزاری برای نظارت و کنترل نهادهای لیبرال چپ تبدیل شده است؛ منظور او از این نهادها، سازمانهایی همچون سیا، افبیآی و ... است.
🔹رایانههای سازمان سیا در حذف صفحات و نتایج مربوط به تلفات جنگ آمریکا و عراق نقش داشتهاند و یک دستگاه افبیآی حذف تصاویر هوایی و ماهوارهای زندان آمریکا در خلیج گوانتاناموی کوبا نقش داشته است.
🔹آژانسهای اطلاعاتی و سایر شرکتهای بزرگ اطلاعات مجرمانه را از ویکیپدیا حذف میکنند.
https://gerdab.ir/0009So
@ir_gerdab
هزینهی حملات سایبری برای آموزش عالی چقدر است؟
🔹حملات سایبری اغلب موجب درز اطلاعات محرمانه شرکتها و سازمانها میشود و این مراکز امنیتی در مواجهه با افشای اطلاعات مبالغ هنگفتی را هزینه میکنند تا با خیال راحت بتوانند اطلاعات و دادههای موردنظر خود را نگهداری کنند.
🔹در این میان برخی مراکز بالاترین هزینه را در مواجهه با حملات سایبری متحمل میشوند.
🔹شرکت بینالمللی IBM بهعنوان یک شرکت آمریکایی بینالمللی چندملیتی فناوری در کنار تولید و فروش تجهیزات اداری، نرمافزاری، سختافزاری و ارائه خدماتی، چون زیرساخت، میزبانی وب و...، فرآیندهای محاسبه، ثبت و جدولبندی را نیز در دستورکار خود دارد.
🔹یکی از فعالیتهایی که این شرکت هر ساله انجام میدهد، بررسی این موضوع است که سازمانها چه مقدار برای درز اطلاعات و دادههای خود هزینه میکنند
🔹محققان شرکت IBM در تازهترین بررسیهای خود در سال جاری، ۵۵۳ سازمان را در ۱۶ کشور و منطقه مورد ارزیابی قرار دادهاند که بین مارس ۲۰۲۲ تا مارس ۲۰۲۳ قربانی حملات سایبری و درز اطلاعات شدهاند.
https://gerdab.ir/0009Su
@ir_gerdab
برخط و آنی شدن ۱۰۰ درصد خدمات، معاملات و استعلامات
🔹وزیر ارتباطات گفت: اتصال ۲۰ میلیون خانوار به فیبر نوری، اتصال تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه پرسرعت، برخط و آنی شدن ۱۰۰ درصد خدمات، معاملات و استعلامات، تعلیم مهارت دیجیتال برای ۵۰۰ هزار نفر و سهم ۱۵ درصدی اقتصاد دیجیتال مهمترین مصوبات جلسه مربوط به شبکه ملی اطلاعات بود.
🔹عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ویراستی» اعلام کرد: چهارشنبه برای بررسی فصل «شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال» لایحه برنامه هفتم، در کمیسیون تلفیق مجلس حضور پیدا کردم.
🔹وی افزود: با حمایت دولت و همراهی مجلس شورای اسلامی، بندهای بسیار خوبی برای اهداف ۵ سال آتی حوزه فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال تصویب شد.
🔹زارعپور تاکید کرد: اتصال ۲۰ میلیون خانوار به فیبر نوری، اتصال کلیه روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه پرسرعت، برخط و آنی شدن ۱۰۰ درصد خدمات، معاملات و استعلامات، تعلیم مهارت دیجیتال برای ۵۰۰ هزار نفر و رسیدن سهم اقتصاد دیجیتال به ۱۵ درصد مهمترین مصوبات این جلسه بود.
https://gerdab.ir/0009Sx
@ir_gerdab
ایجاد بیش از ۲.۵ میلیون پوشش فیبر نوری منازل و کسبوکارها در دولت سیزدهم
🔹باگذشت بیشتر از یک سال از آغاز پروژه ملی فیبرنوری منازل و کسبوکارها در دولت سیزدهم، بیش از ۲.۵ میلیون پوشش فیبرنوری ایجاد شده است
🔹۲۵ بهمن سال ۱۴۰۰ بود که پروژه ملی فیبرنوری با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونان وی رونمایی شد. پیشازاین پوشش فیبرنوری در کشور کمتر از یک میلیون بود و پس از ارائه طرح پوشش فیبرنوری منازل و کسبوکارها از سوی وزیر ارتباطات، روند توسعه این پروژه سرعت گرفت.
🔹ایجاد 20 میلیون پوشش فیبرنوری در سراسر کشور پروژهای است که اجراییکردن آن نیاز به زمان۱۰ ساله دارد، اما باهمت دولت سیزدهم، تلاش وزارت ارتباطات و نیز همراهی دیگر دستگاههای ذیربط برای پیوستن به این پروژه مهم تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری برای خانه و محل کسبوکار ایجاد خواهد شد تا شبکه ارتباطی پایدار، پر سرعت و ایمن برای کاربران تأمین شود.
🔹هدف وزارت ارتباطات ایجاد پوشش ۲۰ میلیونی تا پایان دولت سیزدهم است و میزان پیشرفت این پروژه اکنون از ۱۶ درصد عبور کرده است.
https://gerdab.ir/0009Se
@ir_gerdab
آلودگی سیستمها از طریق فایلهای PDF آلوده به بدافزار
🔹رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا فراجا گفت: از آنجایی که استفاده از فایلهای pdf در سازمانها و ارگانهای دولتی و خصوصی و حتی کاربران عادی مرسوم و پرکاربرد است لذا احتمال آلودگی سیستمها از این طریق متصور است.
🔹سرهنگ علیمحمد رجبی با اشاره به تازهترین گزارش وب سایت تحلیلی توتال اظهار کرد: این وب سایت در تازهترین گزارش خود از افزایش ۵۰۰ درصدی فایلهای pdf آلوده به انواع بدافزارها خبر داده است.
🔹وی افزود: با توجه به اینکه فایلهای pdf از جمله کاربردیترین فایلهای مورد استفاده کاربران است؛ لذا ضرورت دارد تا در هنگام استفاده از فایلهای pdf رعایت موارد ایمنی را جدی بگیرند.
🔹این مقام مسئول در ادامه تاکید کرد: فایلهای pdf یکی از مهمترین اسناد مورد استفاده سازمانی به شمار میرود لذا امکان آلودگی سیستمها کاری به بدافزار و نشت اطلاعات سازمانی وجود دارد. در همین راستا لازم و ضروری است تا مدیران it سازمانها نسبت به انجام اقدامات فنی و امنیتی جدیت بیشتری داشته باشند
https://gerdab.ir/0009T0
@ir_gerdab