نفست را بگیر!
وب اولین شواهد واضح از دی اکسید کربن (CO2) در جو سیاره ای خارج از منظومه شمسی را به دست آورده است. WASP - 39 b غول گازی است که از نزدیک به دور ستاره ای شبیه به خورشید در فاصله 700 سال نوری از ما می چرخد. برای این سیاره، یک سال یا یک مدار کامل به دور ستاره اش تنها چهار روز زمینی است. ما در مورد جو یک سیاره فراخورشیدی با شکستن نور آن به اجزاء و ایجاد یک طیف یا "بارکد" در مورد جو سیاره فراخورشیدی می آموزیم. همه عناصر و مولکول های موجود در آن "بارکد" امضاهایی دارند که می توانیم آن را بخوانیم. اگرچه مأموریتهایی مانند هابل و اسپیتزر قبلاً بخار آب، سدیم و پتاسیم را شناسایی کرده بودند، اما به حساسیت فوقالعاده مادون قرمز وب نیاز داشت تا حضور CO2 در جو این سیاره را آشکار کند. درک ترکیب اتمسفر می تواند به ما کمک کند تا درباره منشا و تکامل یک سیاره بیشتر بدانیم.
@njoom_ir
یک شکوفه تابستانی ☀️
با ترکیب مواد مغذی محلول، نور فراوان خورشید در تابستان، و آبهای گرم فصلی، تقریباً در هر دریای جهان، یک فیتوپلانکتون شکوفا میشود. در دریای بالتیک مرکزی و شرقی، در نزدیکی سواحل فنلاند و استونی، این دستور معمولاً جلبکهای سبز آبی تولید میکند، همانطور که در تابستان 2022 انجام شد.
نام رسمی این موجودات شناور و گیاه مانند سیانوباکتری است، اگرچه عموماً به آنها جلبک سبز آبی می گویند. این جلبکهای تک سلولی از قدیمیترین اشکال حیات روی زمین هستند و برای تبدیل نور خورشید به غذا به فتوسنتز متکی هستند. سیانوباکتری ها به سرعت رشد می کنند زمانی که مواد مغذی مانند فسفر و نیتروژن در آب های آرام فراوان هستند، تکثیر می شوند و در توده های رشته ای وسیعی که می توانند صدها کیلومتر را شامل می شوند، رشد کنند. برخی از اشکال سیانوباکتری ها سمی به نام میکروسیستین تولید می کنند که می تواند افراد و حیوانات را بیمار کند، آب آشامیدنی را آلوده کند و مکان های قایق سواری و شنا را مجبور به بسته شدن کند.
@njoom_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلسکوپ فضایی جیمز وب اولین شواهد واضح مبنی بر وجود دی اکسیدکربن در جو یک سیاره فراخورشیدی را شناسایی کرد. این سیاره ۷۰۰ سال نوری با ما فاصله دارد و نویدبخش این است که جیمز وب بزودی میتواند اتمسفر نازکتر سیارات سنگی کوچکتر را ردیابی کند، سیاراتی که میتوانند میزبان حیات باشند.
سیارهی WASP-39 b یک غول گازی داغ با جرمی تقریباً یک چهارم مشتری (تقریباً هم اندازه زحل) است. فقط چهار روز زمینی طول میکشد تا این سیاره یکبار به دور ستارهی خود بچرخد.
مولکولهای دیاکسید کربن ردیابهای حساسی در تاریخچهی شکلگیری یک سیاره هستند. درک ترکیب جو یک سیاره، اطلاعات خوبی دربارهی منشأ و چگونگی تکامل آن در اختیار دانشمندان میگذارد.
در آینده تلسکوپ جیمز وب، به مشاهدات سیارات فراخورشیدی ادامه میدهد ، تا اسرار تازهای از این جهانهای بیگانه آشکار سازد.
@njoom_ir
پوشش دهی سراسری اینترنت ماهواره ای برای گوشی های هوشمند!
اپراتور تی-موبایل تو جریان برگزاری رویداد جدیدی که به میزبانی مایک سیورت (مدیرعامل) و ایلان ماسک برگزار شد، گفت بهلطف همکاری با سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک شرکت اسپیس ایکس قصد داره پوششدهی سراسری در کل دنیا برای شبکههای موبایلی ارائه بده و ناحیههای خارج از پوشش شبکه رو بهطور کامل از بین ببره.
این سرویس با سرعت مجموعا دو تا چهار مگابیتبرثانیه تو یک منطقهی بهخصوص ارائه میشه و مردم میتونن با گوشی هوشمندشون به اون سرویس وصل بشن!
ایلان ماسک در توییتی نوشت: «توجه کنید که سرعت اتصال به ازای هر ناحیهی سلولی بین دو تا چهار مگابیتبرثانیه خواهد بود. این سرعت برای پیامک و تماس صوتی عالیه، اما سرویسی با پهنای باند بالا محسوب نمیشه.» ( چهار مگ واسه ما خوبه 😵💫)
@njoom_ir
#تماس_دختر_هشت_ساله بریتانیایی با #ایستگاه_فضایی تنها با یک #رادیوی_آماتور!
¹★«ایزابلا پین» دختر هشت ساله بریتانیایی آنقدر خوش شانس بود که از طریق رادیو آماتور پدرش موفق به برقراری ارتباط با ایستگاه فضایی شد. «کیل لینگرن» فرمانده خدمه ماموریت «SpaceX Crew-4» به این تماس پاسخ داد. ایزابلا نام و سن خود را به فضانورد ناسا گفت و درنهایت برای پاسخ به این تماس تشکر کرد.
²★ میگوید هنگامی که تماس برقرار شد، احساس کرده که به رویای خودش رسیده است. تماس و مکالمه او با فضانورد ناسا حدود 45 ثانیه طول کشید. فضانورد پس از آنکه ایزابلا خودش را معرفی کرد، به او گفت: «به ایستگاه فضایی بینالمللی خوش آمدید. ایستگاه فضایی بینالمللی، بفرمایید.»
³★در نهایت لینگرن از پین بابت این همه ذوق و علاقه تشکر کرد و پین نیز برای او پروازی ایمن را آرزو کرد.
⁴★پدر ایزابلا در پاسخ به سوالی در توییتر درباره نحوه اتصال رادیو آماتور او به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) گفت: « مجموعهای از شرایط خاص وجود دارد که به کمک آن میتوانید با یک فضانورد صحبت کنید. این کار دانش کمی نیاز دارد، اما برقراری ارتباط بیشتر به شانس شما برمیگردد.
@njoom_ir