9.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 چرا هر چیزی در جهان میچرخد؟
#مستند
.
@ir_nojoom
🔴 سیارهای با یخ سوزان!
در فاصله 33 سال نوری از ما، سیارهای به نام Gliese 436 b وجود دارد. این سیاره از عناصر مختلف آب تشکیل شده است که یخ سوزان را تشکیل میدهند.
به عبارت دیگر، یخ روی این سیاره به خاطر فشار جامد میماند، درحالی که دمای سطح آن به شدت بالاست؛ یعنی 300 درجه سانتیگراد!
این سیاره در سال 2004 کشف شد و تقریبا به اندازه سیاره نپتون می باشد.
.
@ir_nojoom
هند اولین ماموریت برای مطالعه خورشید را آغاز کرد
آژانس فضایی هند، فضاپیمای «آدیتیا-ال۱» را برای مطالعه فعالیتهای خورشید به فضا پرتاب کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سفر این فضاپیما از جزیره «سریهاریکوتا» در نزدیکی خلیج بنگال و در صبح روز شنبه ۱۱ شهریور، آغاز شد.
به گفته آژانس فضایی هند، این ماموریت امکان مشاهده طوفانهای خورشیدی و تأثیر آن بر آب و هوای زمین را فراهم میکند. پرتاب آدیتیا-ال۱ در کمتر از دو هفته پس از ارسال موفقیتآمیز ماهنورد چانداریان۳ به ماه صورت گرفت.
@ir_nojoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مرحله موشک فالکون 9 اسپیس ایکس به زمین باز می گردد
دایره های درخشان در آسمان نتیجه موتورهای کنترل جهت گیری هستند
.
@ir_nojoom
🔴 زمین در عصر آرکیا
قدیمی ترین مرحله زندگی در سیاره ما.
حدود 4 میلیارد سال پیش، زمانی آغاز شد که آتشفشان ها بر روی زمین داغ سرخ در حال خشم بودند و شهاب سنگ ها دائماً از فضا در حال سقوط بودند.
.
@ir_nojoom
پرواز فضایی برای کیهانوردان در لحظه فرود پایان نمی یابد.
وقتی بعد از یک پرواز طولانی به زمین بازمیگردید، احساس میکنید که یک ویرانه مطلق هستید. همه جای بدن درد دارد. اول از همه، سیستم دهلیزی (سیستی که وظیفه کنترل کردن حرکات چشم و تعادل انسان را دارد )خود را نشان می دهد، زیرا قبلاً با بی وزنی سازگار شده است و شما می لرزید و حالت تهوع دارید. اما آن خیلی سریع بهبود می یابد ، سازگاری کامل دو روز طول می کشد
از روز اولی می توانید پیاده روی کنید، اما راه رفتن سخت است. کمرت درد می کند و نشستن برایت سخت است و شب بیدار می شوید و احساس می کنید یک نفر روی گوشتان پا گذاشته است. اما در واقع، شما فقط روی یک بالش نرم هستید و گوش شما عادت آن را ندارد.
ماساژ، شنا، سونا به بهبودی کمک می کند. تمرینات قدرتی فعال و دویدن در ابتدا ممنوع است. یک ماه پس از فرود، روزانه ۴-۵ تمرین یکباره زیر نظر مربی شخصی و پزشک شخصی شروع می شود. در تمام این مدت، از صبح تا عصر، تنها کاری را که در حال بهبودی هستید، انجام می دهید.
پزشکان می گویند: "چقدر پرواز کردی، آنقدر نیاز به بهبودی داری."
✍سرگئی رژیانسکی کیهانورد روسیه
@ir_nojoom
🔴 عکس از سیاره شگفت انگیز ما
در ماهواره DSCOVR، در فاصله 1529000 کیلومتری بین زمین و خورشید، دوربینی وجود دارد که هر دو ساعت یک بار از سیاره ما عکس می گیرد.
.
@ir_nojoom
🔴 انتشار تصویر خیرهکننده تلسکوپ جیمز وب از کهکشان گرداب با ۱۰۰ میلیارد ستاره
کهکشان نارنجی پرجنب و جوش «گرداب» که با ستاره مرکزی درخشان خود در وسط تصویر دیده میشود، در فاصله ۲۷ میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی «تازیها» قرار دارد.
.
@ir_nojoom
12.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شبیه ساز حیات مریخ در صحرای نقب اسرائیل راه اندازی شد
فضای داخلی دهانه رامون بسیار شبیه به سطح مریخ است. از سنگ ها، سنگ هایی با آثار فرسایش و گرد و غبار تشکیل شده است. چشم انداز قرمز است.
این شبیه سازی به رهبری آژانس فضایی اروپا به مدت سه هفته ادامه خواهد داشت. شش فضانورد از اتریش، آلمان، هلند، اسرائیل، پرتغال و اسپانیا در آن شرکت خواهند کرد.
یکی از خالقان این پروژه گفت : «این پایگاه، در حال حاضر، پیچیده ترین و مدرن ترین آنالوگ مجموعه تحقیقاتی مریخ است .
@ir_nojoom
تحویل هواپیمای آموزشی روسی به ایران
در حالی که زمزمه سفارش جنگندههای پیشرفته سوخو ۳۵-اس به روسیه و تحویل آنها به ایران از سال پیش مطرح است اما هنوز از انجام این معامله خبری نیست و احتمال بر هم خوردن آن هم مطرح شده است.
ماهها پس از رسانهای شدن این بحث، خبرگزاری تسنیم، امروز ۱۱ شهریور به نقل از روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی گزارش داد تعدادی هواپیمای آموزشی روسی مدل یاک ۱۳۰ وارد ایران شده است.
رسانه نزدیک به سپاه پاسداران نوشت: «هواپیماهای آموزشی یاک ۱۳۰ برای آموزش خلبانانی که قرار است با جنگندههای نسل جدید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پرواز کنند، استفاده خواهد شد.»
@ir_nojoom
🔴 عکس یک دهانه در مریخ
این به عنوان بخشی از پروژه ExoMars، برنامه مشترک آژانس فضایی اروپا (ESA) و شرکت دولتی روسی Roscosmos برای اکتشاف مریخ گرفته شد.
هدف این پروژه یافتن شواهدی از زندگی گذشته و حال در مریخ است
.
@ir_nojoom
🔴 کشف جدید
دانشمندان دریافته اند که پرواز فضایی انسان حجم ماده خاکستری را کاهش می دهد و حجم ماده سفید مغز و مایع مغزی نخاعی را افزایش می دهد.
@ir_nojoom