راه شیری و بارش شهابی بر فراز آسمان مدیترانه💙
در تصویر روز ناسا، کمان راه شیری و بارش شهابی را بر فراز آسمان اقیانوس مدیترانه مشاهده میکنیم. در ثبت چنین تصویر شگفتانگیزی، برنامهریزی دقیق بسیار اهمیت دارد. ابتدا عکاس شب موردنظر خود را انتخاب کرد و برای ثبت این تصویر زمانی را درنظر گرفت که بارش شهابی برساوشی به اوج خود میرسد.
سپس زمان ثبت این تصویر اهمیت دارد. از آنجایی که اوج بارش شهابی امسال با حضور ماه کامل در آسمان همراه شده بود و همین امر آلودگی نوری را افزایش میداد، عکاس دقایق پیش از طلوع ماه درخشان و تسلط روشنایی آن بر آسمان شب را انتخاب کرد.
در پسزمینه تصویر، جزیره تاریخی «ile d'Or» را مشاهده میکنیم که یک ساحل صخرهای معروف در «درامونت» فرانسه است. این ساحل صخرهای در دریای مدیترانه، حالا در این تصویر در کنار کمان درخشان و مملو از ستاره راه شیری قرار گرفته است.
@njoom_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر شما یک جانور از عصر تریاس، ژوراسیک یا کرتاسه بودید؛ این صداها برای شما آشنایی داشت! کدام یک نظر شما را جلب کرد؟
🔎: دایناسورهای غیر پرنده بین 245 تا 66 میلیون سال پیش زندگی می کردند، در زمانی که به عصر مزوزوئیک معروف است. این میلیونها سال قبل از ظهور اولین انسان مدرن، هومو ساپینس بود. دانشمندان دوره مزوزوئیک را به سه دوره تقسیم می کنند: تریاس، ژوراسیک و کرتاسه.
⁉️: آیا پستانداران و انسان زمان دایناسورها وجود داشتند؟
🔺نزدیک به 65 میلیون سال گذشت تا انسانها روی زمین ظاهر شوند. با این حال، پستانداران کوچک (از جمله نخستیها) در زمان دایناسورها زنده بودند.
🧬: آیا دایناسورها بیشتر گوشتخوار بودند یا گیاهخوار؟
شاید دایناسورها را موجوداتی ترسناک و بیرحم بشناسید اما باید بدانید بیشتر دایناسورها، حدود 65 درصد از آنها گیاهخوار بودند. برخی از دایناسورها گوشتخوار بودند.
@njoom_ir
زحل و قمرهایش
⠀⠀
کشف شده است که این سیاره به دلیل پدیده ای به نام "باران حلقه ای" حلقه های خود را از دست می دهد. این زمانی است که یک سیاره شروع به جذب ماده حلقه ای می کند که در حال سقوط از حلقه و بخار شدن است. برای ساده تر، می توان گفت که زحل در حال خوردن حلقه های خود است. این افشاگری بخشی از ماموریت کاسینی ناسا است.
⠀⠀
با سرعت فعلی تخریب، تخمین زده می شود که هسته حلقه در 100 میلیون سال ناپدید می شود و حلقه ها در 300 میلیون سال به طور کامل ناپدید می شوند.
⠀
@njoom_ir
🔘#جیمز_وب تصویری خیرهکننده از #کهکشان_مارپیچی میلهای NGC 1365 منتشر کرد
¹★تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) همچنان به ارائه تصاویر خیرهکننده از کیهان ادامه میدهد و در جدیدترین تلاش خود، تصویری از کهکشان مارپیچی میلهای NGC 1365 گرفته است.
²★این کهکشان که به نام کهکشان مارپیچی میلهای بزرگ نیز شناخته میشود، نوعی کهکشان مارپیچی دو میلهای است که از یک میله بلند و یک میله کوچکتر تشکیل شده است. ساختار میلهای آن در فاصله 56 میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی جنوبی فورنکس قرار دارد.
³★کهکشان NGC 1365 با قطر بیش از 200 هزار سال نوری، تقریبا دو برابر کهکشان راه شیری است و به دلیل امتداد بازوهای عریض آن از میله مرکزی خود، شکلی شبیه به Z ایجاد کرده. این کهکشان به دلیل ماهیت نمادینی که دارد و همچنین به دلیل آنکه ساختار داخلیاش با غبار پوشیده شده است، توسط تلسکوپ جیمز وب برای رصد انتخاب شد و حالا تصویری از آن به اشتراک گذاشته شده است.
@njoom_ir