فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر شما یک جانور از عصر تریاس، ژوراسیک یا کرتاسه بودید؛ این صداها برای شما آشنایی داشت! کدام یک نظر شما را جلب کرد؟
🔎: دایناسورهای غیر پرنده بین 245 تا 66 میلیون سال پیش زندگی می کردند، در زمانی که به عصر مزوزوئیک معروف است. این میلیونها سال قبل از ظهور اولین انسان مدرن، هومو ساپینس بود. دانشمندان دوره مزوزوئیک را به سه دوره تقسیم می کنند: تریاس، ژوراسیک و کرتاسه.
⁉️: آیا پستانداران و انسان زمان دایناسورها وجود داشتند؟
🔺نزدیک به 65 میلیون سال گذشت تا انسانها روی زمین ظاهر شوند. با این حال، پستانداران کوچک (از جمله نخستیها) در زمان دایناسورها زنده بودند.
🧬: آیا دایناسورها بیشتر گوشتخوار بودند یا گیاهخوار؟
شاید دایناسورها را موجوداتی ترسناک و بیرحم بشناسید اما باید بدانید بیشتر دایناسورها، حدود 65 درصد از آنها گیاهخوار بودند. برخی از دایناسورها گوشتخوار بودند.
@njoom_ir
زحل و قمرهایش
⠀⠀
کشف شده است که این سیاره به دلیل پدیده ای به نام "باران حلقه ای" حلقه های خود را از دست می دهد. این زمانی است که یک سیاره شروع به جذب ماده حلقه ای می کند که در حال سقوط از حلقه و بخار شدن است. برای ساده تر، می توان گفت که زحل در حال خوردن حلقه های خود است. این افشاگری بخشی از ماموریت کاسینی ناسا است.
⠀⠀
با سرعت فعلی تخریب، تخمین زده می شود که هسته حلقه در 100 میلیون سال ناپدید می شود و حلقه ها در 300 میلیون سال به طور کامل ناپدید می شوند.
⠀
@njoom_ir
🔘#جیمز_وب تصویری خیرهکننده از #کهکشان_مارپیچی میلهای NGC 1365 منتشر کرد
¹★تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) همچنان به ارائه تصاویر خیرهکننده از کیهان ادامه میدهد و در جدیدترین تلاش خود، تصویری از کهکشان مارپیچی میلهای NGC 1365 گرفته است.
²★این کهکشان که به نام کهکشان مارپیچی میلهای بزرگ نیز شناخته میشود، نوعی کهکشان مارپیچی دو میلهای است که از یک میله بلند و یک میله کوچکتر تشکیل شده است. ساختار میلهای آن در فاصله 56 میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی جنوبی فورنکس قرار دارد.
³★کهکشان NGC 1365 با قطر بیش از 200 هزار سال نوری، تقریبا دو برابر کهکشان راه شیری است و به دلیل امتداد بازوهای عریض آن از میله مرکزی خود، شکلی شبیه به Z ایجاد کرده. این کهکشان به دلیل ماهیت نمادینی که دارد و همچنین به دلیل آنکه ساختار داخلیاش با غبار پوشیده شده است، توسط تلسکوپ جیمز وب برای رصد انتخاب شد و حالا تصویری از آن به اشتراک گذاشته شده است.
@njoom_ir
در مرکز فرماندهی فضایی ناسا در هیوستون در ایالت تگزاس آمریکا، تیمی از دانشمندان به صورت ۲۴ ساعته در حال کار بر روی پروژه «آرتمیس ۱» هستند؛ ماموریتی که قرار است بار دیگر پای بشر را به کره ماه باز کند.
ریک لابرود، مدیر پروژه پرواز آرتمیس ۱ با سابقه ۳۷ سال کار در سازمان فضایی آمریکا، میگوید ماموریت جدید «هیجانانگیزترین چیزی است که تا به حال تجربه کردهام».
او در مقابل نمایشگرهای عظیم مرکز کنترل ماموریت ناسا میگوید: «شب پرتاب احتمالا شبی مملو از انتظار خواهد بود. خیلی هیجان خواهم داشت و مطمئن هستم که خواب به چشمانم نخواهد آمد.»
فضاپیمای ناسا قرار است در اواخر ماه جاری نخستین پرتاب بیسرنشین خود را تجربه کند. در حدود سه سال است که تیمهای ناسا مشغول تمرین برای این لحظه هستند چرا که پس از آخرین ماموریت فضاپیمای آپولو در سال ۱۹۷۲، این برای اولین بار است که کپسولی با توانایی بردن انسان به ماه به فضا پرتاب میشود.
.
این پرواز آزمایشی بدون خدمه، اولین تست عملی موشک عظیم پیشران موسوم به سیستم پرتاب فضایی (SLS) خواهد بود که قدرتمندترین موشک جهان توصیف شده است.
@njoom_ir
🔘#ستارهشناسان برای اولین بار #حلقه_فوتون_سیاهچاله را آشکار کردند
¹★دانشمندان بر اساس تصویر #سیاهچاله #کهکشان_مسیه_87 که سال 2019 توسط تلسکوپ افق رویداد (Event Horizon Telescope) به نمایش گذاشته شده بود، تصویری را بازسازی کردهاند که حلقههای فوتون اطراف آن را در حالی که تحت تاثیر نیروی گرانشی فوقالعاده زیاد قرار گرفتهاند، نشان میدهد.
²★سال 2019 تلسکوپ افق رویداد اولین تصویر از یک سیاهچاله را به نمایش گذاشت که در فاصله 55 میلیون سال نوری ما قرار دارد. هرچند تصویر فوقالعادهای به اشتراک گذاشته شده بود، اما جزئیات زیادی در آن دیده نمیشد. حالا دانشمندان با ارائه تصویر جدیدی که حلقه اطراف آن را نشان میدهد، درباره تصویر این سیاهچاله دادههای بسیار بیشتری را ارائه کردهاند.
@njoom_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😍 ببینید که جیمزوب چه غوغایی به پا کرده است
این تلسکوپ به گونهای مشتری را رصد کرده که گویی
غول گازی منظومهمان دو قدم آنطرفتر از زمین است... 😃
@njoom_ir
یکی دیگر از نظریههای آلبرت اینشتین در مورد سیاهچالهها درست از آب درآمده است: سیاهچالههای چرخان، پایدار هستند!
سیاهچالههای کِر(Kerr) که به آرامی میچرخند، پایدار هستند.
"روی کِر"(Roy Kerr) که یک ریاضیدان بود در سال ۱۹۶۳، راه حلی برای معادلات اینشتین پیدا کرد که به طور دقیق فضا-زمان را در اطراف چیزی که امروزه به عنوان سیاهچاله چرخان شناخته میشود، توصیف میکند.
دانشمندان راه حلی ابداع کردهاند که پایداری انواع سیاهچالههای کِر که به آرامی میچرخند را ثابت میکند. برای انجام این کار، آنها سالها کار مرتبط با مدلهای کِر را مدلسازی کردند.
صفت "سیاه" در نام سیاهچاله برگرفته از این واقعیت است که همهی نوری را که از افق رویداد آن میگذرد به دام میاندازد. از این دیدگاه، سیاهچاله رفتاری شبیه به جسم سیاه در ترمودینامیک دارد.
از سوی دیگر نیز نظریه میدانهای کوانتومی در فضا-زمان خمیده پیشبینی میکند که افقهای رویداد نیز تابشی به نام "تابش هاوکینگ" گسیل میکنند که طیف آن همانند طیف جسم سیاهی است که دمای آن با جرمش نسبت وارونه دارد.
@njoom_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صدای ضبط شده از یک #سیاهچاله_غولپیکر را در این کلیپ ناسا بشنوید
¹★ناسا یک #قطعهی_صوتی_شگفتانگیز منتشر کرده است که صدای وهمآور یک #سیاهچالهی_کلانجرم را در فاصلهی ۲۵۰ میلیون سال نوری از ما آشکار میکند.
²★خوشهی کهکشانی عظیم «برساوش» (Perseus) یا Abell 426 در مرکز خود میزبان یک سیاهچالهی غولپیکر است. اکنون امواج صوتی رسیده از این اَبَرسیاهچاله پس از پردازش توسط دانشمندان به ۵۷ و ۵۸ اکتاوی منتقل شدهاند تا برای گوش انسان قابل شنیدن باشند. بدین ترتیب نتیجهی حاصل چیزی شبیه به زوزهی ترسناک یک موجود عصبانی بهنظر میرسد.
³★این نخستین صدای استخراج شده از سیاهچاله محسوب میشود و بر اساس دادههای دهههای گذشته در ماه می توسط ناسا منتشر شد. هرچند در فضا نمیتوانیم امواج صوتی را بشنویم اما این بدان معنا نیست که صدایی وجود ندارد. در سال ۲۰۰۳، اخترشناسان در کمال شگفتی کشف کردند که از میان گازهای فراوان اطراف سیاهچالهی خوشهی کهکشانی برساوش، امواج صوتی منتشر میشود.
@njoom_ir