May 11
انقلاب شناختی :
سال ۱۹۵۶ یعنی میانه قرن بیستم اتفاقات مهمی در تاریخ علم افتاد و در نهایت منجر به تولد علمی جدید به نام علوم شناختی شد و از این سال به عنوان مبدأ پیدایش علوم شناختی یاد میشه
در این سال همایشی در شهر دارتموث برگزار شد و دانشمندانی در این همایش حضور داشتند که در فکر طراحی ماشین هایی هوشمند که همچون انسان فکر کنند، بودند و میتوان از این همایش به عنوان مراسم رسمی پیدایش دانش هوش مصنوعی نام برد
همچنین در این سال چامسکی، نظریات جدیدی در رابطه با زبان داد که در حقیقت نقدی بر زبان شناسی رفتاری بود . چامسکی زبان را زایا و پویا و دارای قانون نحوی دانست ، بر خلاف رفتارگرایی اسکینری که زبان را رفتاری شرطی شده می دانست
همچنین مقاله ی جرج میلر با عنوان عدد جادویی ۷ به عنوان ظرفیت و فراخنای حافظه کوتاه مدت در این سال ارائه شد
پس از اتفاقات سال ۱۹۵۶ ، مطالعات مغزی و عصبی نیز با ظهور روش های نوین تصویر برداری مغزی و ثبت سیگنالهای مغزی، دریچه های جدیدی به روی دانشمندان علوم شناختی باز کرد .
مطالعات روی افراد آسیب دیده مغزی همچون فینیس گیج که پس از آسیب مغزی، انسانی متفاوت از لحاظ شناختی و رفتاری شده بودند نیز در بخش علوم اعصاب شناختی، شتاب این علم را دو چندان کرد
🪧رسانه، فضای مجازی، علوم شناختی:
https://eitaa.com/joinchat/1828258374C648466e682
12.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💬 آیا تصوری از آیندۀ هوش مصنوعی دارید؟
🔻 دوبلۀ سخنان رهبر معظم انقلاب به زبان انگلیسی با استفاده از صدای خود ایشان توسط هوش مصنوعی...
🔺کاربرد عادی و دست پایین هوش مصنوعی!
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📲مؤسسه شناخت
🆔 @ir_shenakht
🌐 www.shenakht.ir
15.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فیلم |#فیلترینگ |#نشست
🎞 سیاق فیلترینگ
👤دکتر محمد محمدینیا؛
مدیر گروه سایبر پژوهی مؤسسه شناخت و عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📍آیا ما در ایران، با یک نتانیاهوی درونی، در حال مبارزه هستیم یا نه؟ مبلغان شعار رفع فیلتر قصد دارند اینگونه القا کنند که مساله فیلترینگ صرفا مربوط به دسترسی آزاد مردم به محتواست و این یعنی مساله را صرفا در لایههای ابزاری آن تصویر میکنند.
📮 فیلم کامل این گفتگو در👈🏻 آپارات ، با عنوان:
🔸 رابطه فیلترینگ و تعدیل ساختاری در جمهوری اسلامی ایران؛ ۸ آبان ۱۴۰۳
📲مؤسسه شناخت
🆔 @ir_shenakht
🌐 www.shenakht.ir
💢چگونه رباتها و ترولها در شبکههایاجتماعی فریب میدهند؟!
⭕️رباتها از طریق هوش مصنوعی، رفتار کابران اینترنتی را شبیهسازی میکنند تا انتشار اخبار جعلی طبیعی به نظر برسد. رباتها حتی میتوانند محبوبیت مصنوعی ایجاد کنند و یک شخص یا جنبش را تاثیرگذار کرده و تقویت کنند.
⭕️رباتها، اخبار جعلی را ابتدا با جستوجو و بازیابی اطلاعات غیرمجاز در وب منتشر میکنند؛ سپس به طور مداوم در سایتهای رسانههای اجتماعی پست میکنند و از موضوعهای پرطرفدار و هشتگها استفاده میکنند.
⭕️بهترین راهحل، نادیدهگرفتن و در واقع بیمحلی به آنهاست. آنها با «توجه و پاسخهای احساسی» روحیه میگیرند آنها را میتوانید مسدود(بلاک) کنید.
⭕️برای دفاع و محافظت خود در برابر تبلیغات و هرزنامههای ارسال شده توسط ترولها و رباتهای مخرب، میتوانیم پیشزمینه هر موضوع را با دقت بررسی کنیم و با استفاده از دادههای بزرگ و یادگیری، رباتها را از کاربران واقعی تشخیص دهیم. هرچند تمایز قائل شدن بین ترولینگ و ربات با کسی که واقعا میخواهد در مورد موضوعی بحث کند سخت است اما میتوان با کسب تجربه و مقایسه، آنها را تشخیص داد.
⭕️رباتها و ترولها خیلی زود از موضوع خارج میشوند و بارها پست میگذراند تا زمانی که پاسخی را که میخواستند برانگیزند. آنها از میمها، گیفها و تصاویر برای پاسخ دادن به دیگران استفاده میکنند. از دیگر راههای تشخیص رباتها نادیده گرفتن شواهد و حقایق است که اگر با دیدگاهشان متناقض باشد، تائید نمیکنند. بیشتر ترولها و گاهی رباتها از لحن تحقیرآمیز یا تقابلی استفاده و طرف مقابل را تحریک میکنند.
📲مؤسسه شناخت
🆔 @ir_shenakht
🌐 www.shenakht.ir
🔘 ثبت نام خادم افتخاری رسانه ای
🔸️ دارا بودن شرایط عمومی طبق ضوابط آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🔹️شرایط اختصاصی :
● توانایی نوشتن متنهای روان، جذاب و بدون خطا، و ویرایش محتوا
●طراحی گرافیک و ایجاد تصاویر، اینفوگرافیکها، و دیگر اجزای بصری محتوایی
●داشتن مهارتهای ویدئویی شامل فیلمبرداری، تدوین و ویرایش ویدئو
●توانایی خلق محتوای داستانمحور
دانش و تخصص در استفاده از پلتفرمهای اجتماعی
●آشنایی با نرمافزارهای تولید محتوا
●ارائه نمونه کار
🔻ثبتنام و اطلاعات بیشتر در :
🌐 https://nazr.amfm.ir/eftekhari/
12.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«تلهپورت بویایی» چیست؟
رایحههای دیجیتالی
🔹شرکت آمریکایی Osmo با نوآوری در حوزه هوش مصنوعی، موفق به تحقق چیزی شده است که به آن «تلهپورت بویایی» گفته میشود. این فناوری به کامپیوترها اولین حس بویایی را داده و این امکان را فراهم میکند که رایحهای مانند بوی یک میوه را بهطور دیجیتال ثبت، شبیهسازی و از راه دور منتقل کنیم.
🔹نحوه کار این فناوری به این صورت است که با استفاده از تکنیکهای پیشرفته مانند کروماتوگرافی گازی و طیفسنجی جرمی، رایحهها به صورت دقیق تجزیه و مولکولهای آنها تحلیل میشوند. سپس، این اطلاعات به شکل یک «اثر انگشت بویایی» دیجیتالی و منحصر به فرد ذخیره میشود.
🔹این دادههای بویایی به کمک هوش مصنوعی بر روی یک پایگاه داده بزرگ و اختصاصی در Osmo نقشهبرداری شده و فرمولی دیجیتالی برای رایحه مورد نظر ساخته میشود. با این تکنولوژی، یک سیستم رباتیک میتواند بوی مورد نظر را شبیهسازی کند و حتی امکان تجربه از راه دور را نیز فراهم کند.
🔹کاربردهای این فناوری میتواند انقلابی در صنایع مختلف ایجاد کند، از جمله در واقعیت مجازی، که کاربران میتوانند نهتنها محیط مجازی را ببینند بلکه آن را استشمام کنند. همچنین، این تکنولوژی میتواند در صنعت عطرسازی و تولید محصولات غذایی نیز به کار گرفته شود و تجربههای جدید و همهجانبهای برای کاربران ایجاد کند.
✍ دارا عبادی
⠀🔖 به کانال شناخت بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/1828258374C648466e682
70.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نگاه نوجوانان به مقولات فرهنگی
🔸واحد نگرش سنجی مؤسسه شناخت در پایان سال گذشته، از نوجوانان تهرانی سؤالاتی مطرح کرده است که نتایج امیدوار کننده ای را در بر دارد
🔹طبق این گزارش، اکثر نوجوانان با گزارههایی همچون:
◽ارتباط خوب و صمیمی با والدین
◽️شناخت نقاط قوت و ضعف خود
◽️تلاش برای رسیدن به شغل مورد علاقه
◽️افتخار به تاریخ و تمدن ایران
◽️اعتقاد راسخ به قرآن کریم
موافق بوده اند که نویدبخش آینده ای روشن و با طراوت برای ایران اسلامی است
#موشن_گرافی #اختصاصی
🔖 به کانال شناخت بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/1828258374C648466e682
🔻کارشناسان فضای مجازی و عرصه دیجیتال مطرح کردند؛
❇️ راهکارهایی برای استفاده مناسب و بهینه کودکان از فضای مجازی
◻️ در دنیای رسانهای امروز، باید مراقب خطرات استثمار نسل جدید در فضای مجازی باشیم. متأسفانه هیچ برنامه نظاممندی برای مدیریت این تعامل نداریم.
◻️ ۵۹٪ کودکان سواد دیجیتال بالاتری نسبت به والدین دارند
◻️ تا ۲۴ ساعت گذشته، کودکان و نوجوانان ایرانی بیش از صد میلیارد لایک در اینستاگرام زده اند.
🔻 توصیه به والدین:
• ایجاد رابطه صمیمی با فرزندان
• همراهی در استفاده از فضای مجازی
• آموزش سواد رسانهای
• تنظیم زمان استفاده از دستگاههای دیجیتال
◻️ نظارت والدین باید متفاوت از نظارت سازمانی باشد و با مراقبت، سرپرستی و صمیمیت همراه شود.
📎 متن کامل نشست
🪧رسانه، فضای مجازی، علوم شناختی:
https://eitaa.com/joinchat/1828258374C648466e682
#مرور_کتاب
در نوشتار حاضر ضمن بررسی لزوم رفتار مناسب در حرفههای مختلف، به بحث در مورد حقوق مالکیت معنوی در عرصه کار با رایانه و فضاهای اینترنتی پرداخته شده و اخلاق حرفهای در این عرصه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نویسنده به معرفی انواع جرایم رایانهای پرداخته و بایستههای رعایت اخلاق در فضای مجازی را بیان نموده است. وی همچنین به برخی از تهدیدات در این زمینه اشاره کرده و زمینههای اجتماعی وقوع جرم در این عرصه و راهکارهای پیشگیری از این قبیل جرایم را بررسی نموده است. وی لزوم امنیت در حریم خصوصی و آزادیهای مدنی را نیز مورد توجه قرار داده و فضای مجازی را نیز از مصادیق حریم خصوصی و آزادیهای مدنی دانسته است.
#اختصاصی
گروه سايبرپژوهی بنیادین
لینک خرید کتاب مسائل اخلاقی و اجتماعی در عصر اطلاعات
📲مؤسسه شناخت
🆔 @ir_shenakht
🌐 www.shenakht.ir