روستای آزادبر
آزادبر روستایی زیبا و سرسبز در مسیر جاده گچسر به طالقان است . این روستا در 8 کیلومتری غرب روستای گچسر و جاده کرج چالوس می باشد . رودخانه گچسر از نزدیکی این روستا می گذرد .
فاصله روستای آزادبر تا کرج ، 73 کیلومتر می باشد .
به علت واقع شدن در منطقه کوهستانی البرز ، روستای آزادبر تابستان های معتدل و بهشتی و سرسبز و زمستان هایی سرد و برف گیر دارد .
#البرز
11.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
باغات اشنویه
شهر اشنویه ملقب به شهر گیلاس یا پایتخت گیلاس از شهرهای بسیار کهن است که قدمتش به حدود ۹۰۰ سال پیش از میلاد میرسد
مهم ترین آثار تاریخی آن سنگ نوشته کیله شین به ارتفاع ۱۷۰ سانتی متر و به دو زبان اورارتویی و آشوری حک گردیده که متعلق به سده هشتم پیش از میلاد میباشد
6.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چغاخور😍
تالاب چغاخور از جاهای دیدنی شهر بلداجی شهرستان بروجن در استان #چهارمحال_و_بختیاری به حساب میآید که در ارتفاعات رشتهکوه زاگرس و بر بلندای فلات ایران قرار دارد و بهحدی زیباست که هر طبیعتگردی را به خود جذب میکند.
کلمپه رفسنجان
کلمپه نیز از دیگر سوغاتی های معروف رفسنجان و به طور کلی استان کرمان است. این شیرینی، از شهد خرما تهیه میشود که شیرینی طبیعی و با ضرر بسیار کمتر است. به علاوه در این شیرینی خوشطعم، معمولا از روغنهای محلی، پستههای اعلا و گردوهای خوشمزه استفاده میشود که نادیده گرفتن آن را بیش از پیش سخت میکنند. از دیگر نکات مثبت درباره کلمپه، میتوان به خشک بودن و در نتیجه ماندگاری بسیار بیشتر آن اشاره کرد. شما میتوانید با خیال راحت این شیرینی هوسانگیز را بخرید، به خانه بروید و مطمئن باشید که تازه باقی میماند.
موادلازم براتهیه کلمپه
آرد: ۱ کیلوگرم
روغن جامد یا کره: ۵۰۰ گرم
زرده تخممرغ: ۲ عدد
شکر: ۲۰۰ گرم (معال ۱ لیوان فرانسوی دستهدار)
شیر یا ماست خامهای: ۱/۲ لیوان دستهدار
هل و وانیل: نصف قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
گردوی خرد شده: ۲۰۰ گرم
خرما: ۴۰۰ گرم
زنجبیل، جوز هندی: به میزان دلخواه
دارچین، میخک: به میزان دلخواه
پودر پسته یا کنجد برای تزیین: به میزان لازم
زعفران دم کرده: ۱/۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این شیرینی خوشمزه سنتی قبل از هر چیز، فر را روشن کنید و روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
آرد را الک کنید و در یک ظرف مناسب بریزید. روغن یا کرهای را که آماده کردهاید به آن اضافه و با دست مخلوط کنید تا خمیر یکدستی درست شود.
در ظرفی دیگر، زرده تخم مرغها را به همراه زعفران، هل، ماست یا شیر، وانیل و بیکینگ پودر بریزید و با هم مخلوط کنید.
مواد دو ظرف را با هم مخلوط کنید و یک خمیر یکدست درست کنید.
خمیر به دست آمده را نباید زیاد ورز دهید تا به روغن بیفتد.
روی یک سطح صاف، آرد بپاشید و خمیر را زیر و رو کنید تا به دست نچسبد.
خمیر به دست آمده را در نایلون بگذارید و به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید تا چسبندگی آن از بین برود.
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمانی، خرما را برای چند دقیقه در آب داغ بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود. هسته خرماها را خارج کنید.
خرماها را با پشت قاشق نرم کنید یا در مخلوطکن بریزید و همراه با گردو، میخک، زنجبیل و دارچین مخلوط کنید.
خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و روی سطح آردپاشیشده بگذارید و با وردنه باز کنید.
ضخامت خمیر را به حدود نیم سانتیمتر برسانید و قالب بزنید.
روش ۱ قالب زدن
خمیر را با وردنه روی سطحی صاف پهن کنید و با ته فنجان یا لیوان به شکل دایرههای یکاندازه در آورید.
پس از آن که مواد خرمایی را به شکل گلولههای کوچک در آوردید، آنها را وسط خمیر بگذارید. حالا یک دایره خمیری را روی آن قرار دهید و دور آن را ببندید.
روش ۲ قالب زدن
خمیرها را با دست گلولهای شکل کنید. خمیر را در کف دست پهن کنید و مواد خرما را وسط آن قرار دهید و اطراف آن را ببندید.
خمیر را بین دو تا دستانتان فشار دهید و صاف کنید.
خیلی محکم فشار ندهید که مواد داخل آن خارج شود.
در طرز تهیه شیرینی کلمپه، مهرها یا قالبهای خاصی استفاده میشود و روی شیرینی طرح دلخواهی زده میشود.
مهر را خیلی محکم فشار ندهید، چون ممکن است مواد داخل کلمپه بیرون بریزد.
روی کلمپهها را با کنجد یا پسته تزیین کنید.
سینی فر را آرد پاشی کنید. کلمپهها را در سینی بگذارید و در طبقه وسط فر به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید
فوت و فنهای طرز تهیه شیرینی کلمپه
*رنگ کلمپهها نباید بعد از پخت تغییر کند.
*بهتر است گردوها را به جای له کردن، خیلی ریز خرد کنید.
*فراموش نکنید که حتما قالب یا مهرتان به آرد آغشته باشد تا به کلمپه نچسبد.
*اگر میخواهید کلمپه را برای مدت طولانی نگه دارید، آن را در ظرف در بسته و ترجیحا در یخچال قرار دهید.