مواد لازم
ماهی صُبور ۲ عدد
سبزی ماهی (گشنیز و شنبلیله) به مقدار لازم
سبزی پلویی ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
سیر یک حبه
آب تمر هندی نصف لیوان
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
رب گوجهفرنگی یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه
داخل شکم ماهی را تمیز کنید و آن را خوب بشویید. به دلیل اینکه این ماهی را روی آتش کباب میکنید بهتر است کمی شیره خرما (اختیاری) روی پوست آن بمالید تا از سوختن آن جلوگیری شود. سوختن پوست ماهی باعث تلخ شدن آن میشود.
شکم ماهی را باز کرده و داخل آن را کاملا تمیز و صاف کنید. کمی از آب تمر ماهی روی شکم ماهی بریزید و اجازه دهید که آن به خورد ماهی رود. سبزی ماهی و سبزی پلویی را بشویید و آن را خرد کنید. سیر و پیاز را هم کاملا خرد کنید. (بهتر است مقدار شنبلیه خیلی کم باشد تا مزهی سبزی ماهی تلخ نشود).
سیر و پیاز را بعد از خرد شدن داخل کمی روغن بریزید و سرخ کنید. سبزی ماهی، سبزی پلویی و مقداری تمر هندی را به پیاز و سیر اضافه کنید. نمک، فلفل، آب تمر هندی و رب گوجه فرنگی را به بقیه مواد اضافه کنید و هم بزنید سپس مواد را روی شکم ماهی بمالید. مادهای که روی شکم ماهی میگذارند در زمان محلی به حشو معروف است. هدف از این کار خوشمزهتر شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت ماهی است.
سپس ماهیها را به پشت (یعنی شکم باز شدهی آن رو به بالا باشد) داخل توری قرار داده و آن را روی زغال کباب میکنیم، و یا اگر دسترسی به منقل ندارید، میتوانیمد آنها را درون فر گذاشته و کباب کنید.
طرز تهیه ماهی صبور سرخ شده
دستور پخت ماهی صبور سرخ شده هیچ تفاوتی با دستوری که در بالا گفته شده ندارد. تمامی مواد لازم بالا را تهیه کنید، مراحل دستور پخت بالا را انجام دهید و در نهایت ماهی صبور را با مقداری روغن در ماهیتابه سرخ کنید و با برنج سرو کنید.
نکات پخت
میتوانیم قبل از قرار دادن ماهی روی توری ورقه های آلومینیوم زیر آن بگذاریم.
بعد از پخته شدن دو طرف ماهی صبور شکم پر آن را به همراه برنج کته یا آبکش و مقداری ترشی میل نمایید.
بعد از خوردن ماهی صبور از دم نوش با طبع گرم استفاده کنید تا طبع سرد ماهی را از بین ببرد.
برای پخت این غذا بهتر است از باربیکیو استفاده شود زیرا با شعله مستقیم ذغال طعم ومزه واقعی این غذا پدید می آید
آرامگاه عارف قزوینی
یکی دیگر از محبوبترین جاهای دیدنی همدان آرامگاه عارف قزوینی شاعر پرآوازه ایرانی است. آرامگاه عارف قزوینی در همسایگی مقبره ابوعلی سینا و در سادهترین حالت ممکن قرار گرفته و هر روزه محل بازدید بسیاری از گردشگران است.
عارف قزوینی از مردان دوره مشروطیت به شمار میرود که علاوهبر سرودن شعر در چندین هنر تخصص داشته است.
خوب است بدانید که آرامگاه عارف را هوشنگ سیحون، معمار زبردست ایرانی طراحی کرده است.اگر تا به حال به آرامکاه این شاعر ملی نرفتهاید، هر چه زودتر دست به کار شوید.
#همدان
#آرامگاه_عارف_قزوینی
قدمگاه جهرم
قدمگاه جهرم یکی از جاذبه های گردشگری جهرم است که به گونهای بر فراز تپهای در جنوب شهر جهرم قرار گرفته که چشم هر بینندهای را مجذوب خود میکند. برطبق کاوشهای باستانی و به گفته محققان این بنا متعلق به دوران ساسانیان است که در سالهای اخیر توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، مرمت و بازسازی شده است.
#فارس
#قدمگاه_جهرم