فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیار لرستان
روستای ساحلی افرینه لرستان 🍁
23.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خرشتم
روستای خرشتم واقعه در استان گیلان و جزء شهرستان املش به حساب می آید که بسیار روستای با صفا و زیبایی است.
نان چم چمو
🔸این نان بسیار خوشمزه است و برای یک وعده صبحانه در سفر به جنوب بهترین انتخاب میتواند باشد. نان چمچمو با تخممرغ، آرد، روغن و شکر تهیه میشود. به نان چم چمو نان تخممرغی هم میگویند.
#خوراکی_بوشهر
مواد لازم جهت تهیه نان چمچمو:
تخم مرغ ۱ عدد
آرد سفید ۳ پیمانه
شیر یا آب ۱ پیمانه
خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۶ قاشق غذاخوری
مرحله اول | آمادهسازی خمیر مایه و شیر
در اولین مرحله به سراغ آماده سازی مایه خمیر روید. برای این کار آب یا شیر را کمی روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. توجه داشته باشید که نیاز به جوش آمدن مایعات نیست و باید در حدی گرم شود که وقتی انگشتتان را درون آن قرار میدهید بتوانید مقدار گرمای شیر یا آب را تحمل کنید.
برای این کار میتوانید از ماکروفر هم کمک بگیرید. حال خمیر مایه را به همراه ۱ قاشق غذاخوری شکر به شیر یا آب داغ بیفزایید. روی ظرف را بپوشانید و ۱۰ دقیقهای زمان دهید تا خمیرمایه عمل کند.
مرحله دوم | آمادهسازی آرد سفید
در دومین مرحله به سراغ آرد روید آن را ۲-۳ بار از الک رد کنید تا بافتی سبک از آرد حاصل شود و ناخالصیها آن گرفته شود. همچنین الک کردن آرد موجب ترد و لطیف شدن نان شما میشود.
مرحله سوم | ترکیب کردن تخممرغ و شکر
در سومین مرحله به سراغ تخم مرغ روید. حتما تخم مرغ را قبل از استفاده در دمای محیط قرار دهید. حال تخم مرغ و باقیمانده شکر را درون ظرف مناسبی بریزید و با همزن برقی یا دستی ۵-۸ دقیقه بزنید تا تخم مرغ کاملا حجیم و کرمی رنگ شود.
مرحله چهارم | افزودن روغن و نمک
در این مرحله روغن مایع و نمک را به ترکیب تخم مرغ و شکر بیفزایید و در فقط در حد محلوط شدن بهم زنید.
مرحله پنجم | ترکیب کردن همه مواد
در مرحله پنجم خمیر مایه عمل آمده ر ا به ترکیب تخممرغی اضافه کنید و در حد مخلوط شدن بهم زنید. حال آرد الک شده را کمکم به ترکیب فوق بیفزاید و بهم زنید تا خمیر شما جمع شود.
مرحله ششم | ورز دادن و استراحت دادن خمیر
در ششمین مرحله روی سطح میز کارتان را کمی آردپاشی کنید و خمیر را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه به خوبی ورز دهید تا بافتی کاملا یکنواخت به خود گیرد. حال درون کاسه بزرگی را با مقداری روغن چرب کنید و خمیر را در کاسه قرار دهید روی کاسه را بپوشانید و ۱-۲ ساعت در دمای محیط به خمیر زمان دهید تا حجم آن ۲ برابر شود.
مرحله هفتم | تقسیم خمیر
در هفتمین مرحله پف خمیر را بگیرید و آن را به ۸-۱۰ قسمت مساوی تقسیم کنید. روی میز کار را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را به کمک وردنه کمی باز کنید. حال با چنگال چند سورخ در مرکز آن ایجاد کنید تا در زمان پخت نان به خوبی پخته شود.
مرحله نهم | سرخ کردن خمیر
در این مرحله به سراغ سرخ کردن نان روید. درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید. منتظر بمانید تا روغن به خوبی داغ شود حال هر دو طرف نانهای آماده شده را درون روغن به خوبی سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
مرحله دهم | گرفتن روغن اضافی و سرو نان
در آخرین مرحله نانهای سرخ شده را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافیشان گرقته شود. میتوانید این نانهای خوشمزه و جذاب را به همراه کره، خامه، مربا، عسل یا حتی به تنهایی برای وعده صبحانه یا عصرانه سرو و نوش جان کنید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آهنگی بسیار زیبا از استاد علیرضا افتخاری صدایی از جنس آرامــش😍❤️
آرامگاه فضل بن شاذان
آرامگاه فضل بن شاذان، مکانی زیبا و آجری در نیشابور است. اطراف این آرامگاه را گورستانی احاطه کرده است که بهشت فضل نام دارد. این مقبره، مربوط به دوره تیموریان بوده؛ ولی درحالحاضر بعد از بازسازیهای فراوان، آثار قدمتش دیده نمیشود. بهشت فضل، باغ زیبایی است در بین جاهای دیدنی نیشابور که شامل بخشهای گلزار شهدا، باغ آرامگاه، آرامستان، بوستان و گلخانه میشود. هر بخش، ورودیهای مجزا دارد که میتوانید از آنها دیدن کنید.
#خراسان_رضوی