فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منارجنبان، اصفهان زیبا
بنایی با قدمت ۷۰۰ ساله است که در اواخر دوره ایلخانی (سال ۷۱۶ هجری قمری) و در زمان پادشاهی محمد خدابنده الجایتو ساخته شده است. علت ساخت منارجنبان، ایجاد آرامگاه عارف و زاهد قرن هشتم، «عمو عبدالله کارلادانی» (عمو عبدالله بن محمود صقلابی) بوده است که سنگ قبر وی در داخل بنا قرار دارد.
منارجنبان بهصورت یک بقعه و دو مناره بر فراز مزار عمو عبدالله بنا شده است. مزار عمو عبدالله هیچ گونه تزیینات خاصی ندارد و تنها سنگ قبری از جنس مرمر سفید است که نام و تاریخ وفات و آیاتی از قرآن روی آن حک شده است.
این بنا در طول تاریخ خود زلزلهها و حوادت متعددی را پشت سر گذاشته است؛ اما بهدلیل استحکام بنا، آسیب جدی ندیده است؛ البته گفتهشده منارجنبان اصفهان در طی این سالها مرمت و بازسازی هم شده که اولین آنها در دوره صفوی و به دستور شاه عباس صورت گرفته است.
این بنای تاریخی بهعنوان یکی از عجایب معماری ایران، در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و بهدلیل ویژگی منحصربهفردش، یعنی لرزش منارهها، از جاذبههای گردشگری محبوب اصفهان به شمار میرود.
خورشت فسنجان
یکی از خورشت های خوشمزه ای است که با پسته درست می شود و طرفدار های زیادی دارد. برای تهیه این خورشت باید گوشت سینه مرغ یا کوفته ریزه باشد. برای تهیه خورشت فسنجان با مغز پسته بایستی پسته را کاملاً آسیاب نموده و آن را به مدت 30 دقیقه با شعله ملایم تفت می دهیم.
مقداری آب سرد به مغز ها اضافه و پس از آنکه مخلوط پسته و آب به طور کامل پخته شد مقداری رب انار به آن اضافه نموده و در انتها گوشت را به آن اضافه می کنیم برای پخت این غذا به مدت زمان طولانی نیاز داریم تا با حرارت ملایم خورشت ما کاملاً جا بیفتد. در اواخر پخت می توانیم مقداری یخ به خورشت اضافه کنیم تا روغن پسته کاملا خارج شده و طعمی بی نظیر به خورشتمان بدهد.
مواد لازم برای پخت خورشت فسنجان با مغز پسته
مغز پسته: ۱ فنجان
مرغ: ۴۰۰ گرم (معادل ۲ لیوان دسته دار)
رب انار: نصف فنجان
آب میوه: ۱ فنجان
نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه
گام اول:
در وهله نخست برای پخت خورشت فسنجان با مغز پسته مغز پستهها را با استفاده از آسیاب برقی و یا هاون دستی در منزل خرد کرده و به شکل پودر درآورید.
گام دوم:
در یک تابه مقداری روغن ریخته و در حالی که ران مرغ را به مقداری نمک و فلفل سیاه آغشته کردید، آن را در تابه بگذارید تا سرخ شود. پس از آنکه یک طرف مرغ سرخ شد، آن را پشت و رو کنید تا سطح دیگر نیز تفت خورده و برشته شود.
گام سوم:
پس از آنکه مرغها سرخ شدند، مغز پستههای آسیاب شده را در تابه ریخته و بر روی حرارت شروع به هم زدن کنید.
در ادامه مقداری آبمیوه در آن ریخته و مخلوط کنید.
پس از گذشت دقایقی رب انار را به میزان تعیین شده به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید.
گام چهارم:
پس از آنکه مواد مذکور بر روی شعله ملایم گاز در روغن تفت خوردند، با افزودن یک لیوان آب آنها را مخلوط کرده و گوشتهای سرخ شده مرغ را در تابه بریزید.
در حالی که ماهیتابه بر روی شعله کم قرار دارد، درب آن را گذاشته و به اندازه ۳ ساعت فرصت دهید تا خورشت فسنجان مرغ پستهای کاملاً پخته شده و جا بیفتد.
ویلا دره
این روستا سالهاست که به یک مقصد گردشگری برای مسافران تبدیل شده است و بسیاری از مردم برای لذت بردن از طبیعت به سراغ این روستا و دره زیبایش میروند. البته عدهای هم برای استفاده از خاصیت درمانی چشمه آبمعدنی که در همان منطقه وجود دارد، به آنجا میروند. درهرصورت هوای لطیف، سبزیهای کوهی و تازه، آبمعدنی و منظرههایی بکر و زیبا همگی در ویلا دره در انتظار شما هستند
#اردبیل