ساطری پلو
🔸ساطری پلو، غذایی است که در سفره مردمان خراسان به میزان زیادی دیده میشود. غذایی با رنگ و بوی بسیار عالی که مخصوص تمام مناطق خراسان است.
🔸این غذا با برنج تهیه میشود که در آن مواد غذایی دیگری مانند هویج، زرشک و گوشت چرخکرده نیز به کار میرود. البته روش پخت آن کاملا سلیقهای بوده و میتوان به آن بسیاری از مواد غذایی دیگر را نیز اضافه کرد. ساطری پلو یک غذای کامل است. ظاهر زیبای آن در میز غذا، باعث ایجاد ظاهری متفاوت و جذاب خواهد شد.
#خوراکی_مشهد
مواد لازم ساطری پلوخراسانی
برنج۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
هویج۶ عدد
کشمش پلویی۱ لیوان
پیاز۱ عدد
زعفران دم کرده۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و قرمزبه مقدار کافی
دارچین، زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه ساطری پلو
مرحله اول
برای تهیه ساطری پلوی مجلسی در ابتدای کار برنج را می شوییم و درون یک کاسه می ریزیم، سپس به اندازه ای آب اضافه می کنیم که سطح آب یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. در ادامه ۱ قاشق نمک هم به کاسه اضافه می کنیم تا برنج خرد نشود.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز را رنده می کنیم و آب اضافیاش را میگیریم، سپس به همراه گوشت چرخ کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه درون یک کاسه می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب شوند.
مرحله سوم
حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم، سپس مخلوط گوشت را به کوفته های کوچک به اندازه فندق تبدیل کرده و به تابه اضافه می کنیم. در ادامه کوفته ها را به صورت یکدست سرخ می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله کوفته ها را از تابه خارج می کنیم، سپس کشمش را به تابه افزوده و کمی تفت می دهیم تا براق شود. در ادامه کشمش را هم کنار می گذاریم، سپس هویج ها را پوست گرفته و به صورت خلالی نازک خرد می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله هویج خرد شده را به همان تابه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا نرم شود، سپس از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید.
مرحله ششم
پس از اینکه آب جوش آمد، برنج را آبکشی می کنیم، سپس به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک به آب جوش اضافه می کنیم. در ادامه ۸ تا ۱۰ دقیقه صبر می کنیم تا دانه های برنج قد بکشند، سپس برنج را آبکشی می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله داخل یک قابلمه مناسب کمی روغن می ریزیم، سپس ته دیگ مورد نظرمان را کف قابلمه قرار می دهیم. در ادامه برنج را به صورت گنبدی درون قابلمه می ریزیم، سپس دارچین و زعفران دم کرده را روی آن می ریزیم.
مرحله هشتم
حالا یک دم کنی روی درب قابلمه قرار داده، سپس قابلمه را روی شعله ملایم قرار می دهیم تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. پس از گذشت این زمان برنج را درون دیس می ریزیم و با کوفته قلقلی، هویج و کشمش تفت داده تزیین می کنیم.
مرحله نهم
توجه داشته باشید که ما برای مجلسی تر شدن ساطری پلو برنج و دیگر مواد را به صورت جداگانه آماده کردیم، در صورت تمایل می توانیم هنگام ریختن برنج درون قابلمه، مواد را به صورت لایه ای درون قابلمه بریزیم و به صورت قاطی پلو این غذا را درست کنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زنده یادایرج بسطامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جنگلهای آستارا ، گیلان
تل مهره ای
تل مهره ای از نظر ظاهری شاید هیچ چیز خاصی نداشته باشد؛ اما زمانی که تاریخ را مرور میکنیم، متوجه اهمیت تل مهره ای خواهیم شد. جالب است بدانید که قدمت تل مهره ای به هزاره سوم پیش از میلاد مسیح باز میگردد. خب ماجرا کمی جذاب شد. یعنی حدود ۵هزار سال پیش، تمدنی در این منطقه وجود داشت. کاوشهای بسیاری را در این منطقه انجام دادهاند.طی کاوشهای اخیر، آثار و وسایل بسیاری متعلق به ۵هزار سال پیش کشف شدهاند. بسیاری از این آثار در موزههای مهم کشور از جمله موزه ایران باستان قرار دارند.
#کهگیلویه_و_بویراحمد
سرای نقش جهان قومس
سرای نقش جهان قومس یکی از آثار تاریخی و فرهنگی برجسته ایران میباشد که در دل کاروانسرای کهنهدژ واقع شده است. این بنا به عنوان یکی از میراث فرهنگی کشور، نمادی از تاریخ غنی ایران به شمار میرود و در بستر تجاری نیز به فعالیت خود ادامه میدهد.
#سمنان