⭕️ چه برنامه ای برای جواد ظریف در پسا 1400 در نظر گرفته شده ؟ / قسمت اول
♨️ انصراف محمد جواد ظریف از نامزدی ریاست جمهوری میتواند بخشی از ایده معرفی رییسجمهور - معاون اول اصلاحطلبان باشد.
🔻وقتی قرارداد برجام در تیرماه سال94 میان ایران از یک سو و گروه1+5 از سوی دیگر به امضا رسید، پروژه قهرمانسازی از محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و ایجاد همترازی میان او و دکتر محمد مصدق، نخستوزیر ایران در دوره رژیم پهلوی، بهطور ویژه روی میز پروپاگاندای رسانهای اصلاحطلبان قرار گرفت.
🔴 اسطورهسازی از ظریف در ذهن جامعه و ایجاد افسون حول شخصیت او، همان چیزی بود که اصلاحطلبان برای روز مبادای سیاسی خود به آن نیاز داشتند. اما چه روز مبادایی با فوریت انتخابات1400؟ با این حال، استنکاف چندباره ظریف از پذیرش مسوولیت ریاست دولت بعدی باعث شد تا محافل نخبگانی اصلاحات، از او به رییس پیشین مجلس شیفت کنند.
🔻اما اینکه ظریف قرار بود در پازل اصلاحطلبان، کجا بایستد، همان چیزی بود که آقای دیپلمات تلویحاً روز گذشته در گفتوگو با روزنامه کار و کارگر به آن اشاره کرد.
💢 تکرار «نمیآیم» با نیمنگاهی به ابقای صندلی وزارت خارجه روز گذشته یکشنبه مصاحبهای از محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با روزنامه کار و کارگر منتشر شد که در بخشی از آن، ظریف درباره عدم تمایلش برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، با بیان اینکه «علت شرکت نکردنم در انتخابات ریاست جمهوری سال۱۴۰۰ از سر عافیتطلبی نیست» گفت: من تجربهای در عرصه مدیریت سیاستگذاریهای کلان یک دولت ندارم. تخصص لازم را هم ندارم اما در مورد وزارت خارجه هیچگاه نگفتم که تخصص ندارم.
🔸وی در این باره افزود: درباره پست ریاستجمهوری وقتی تجربهای ندارم پس ورود هم نمیکنم. با وجودی که ظریف بهطور قاطعانه حضورش بهعنوان نامزد در انتخابات را رد کرد، اما وقتی با این سؤال خبرنگار مواجه شد که پرسید: «آیا هیچگونه مشارکتی برای افزایش روحیه مردم بابت انتخابات سال۱۴۰۰ نخواهید کرد» پاسخ جالبی داد که میشد از آن بهطور ویژه، برنامهریزی برای ابقا در جایگاه وزیر خارجه در دولت بعدی را فهمید. ظریف گفت:
⭕️ «معتقدم که ما باید یک اجماع ملی برای سال آینده و سالهای پیش رو در راستای زدودن این ناامیدی و یأس فعلی از جامعه ایجاد کنیم و من نیز با تمام توان در شکلگیری چنین اجماع ملی ایفای نقش خواهم کرد تا فردی که مورد وثوق تمام ملت و گروههای تاثیرگذار سیاسی است وارد میدان شود تا از شرایط خطیر فعلی عبور کنیم و با شکلگیری چنین اجماعی من هم خواهم توانست وظایف خودم در وزارت خارجه را بهتر انجام دهم.»
‼️ حمایت اصلاحات از محوریت فیلسوف-دیپلمات
🔴 اینکه وزیر امور خارجه بهطور عیان اعلام کرده که با عبور از شرایط خطیر فعلی و «با شکلگیری چنین اجماعی من هم خواهم توانست وظایف خودم در وزارت خارجه را بهتر انجام دهم»، تاییدی بر برخی شنیدههای این روزهاست که بیان میدارد در صورت استمرار گفتمان دولت فعلی در قاموس دولت سیزدهم، ظریف از شانس بالایی برای پوشیدن مجدد ردای وزیر خارجه برخوردار خواهد بود.
@iran_onlin_ir
⭕️ چه برنامه ای برای جواد ظریف در پسا 1400 در نظر گرفته شده ؟ / قسمت دوم
♨️ انصراف محمد جواد ظریف از نامزدی ریاست جمهوری میتواند بخشی از ایده معرفی رییسجمهور - معاون اول اصلاحطلبان باشد.
🔻 از سویی برخی اخبار و اقوال نیز حکایت از آن دارند که نخبگان و سران جریان اصلاحات، روی محور لاریجانی-ظریف مشغول رایزنی هستند؛ لاریجانی در قامت نامزد ریاست جمهوری و ظریف در قامت وزیر امور خارجه یا معاون اول در صورت پیروزی لاریجانی در انتخابات.
🔴 چندی پیش روزنامه «صبحنو»، در گزارشی اختصاصی از پیش شرط اصلاحطلبان برای رییس پیشین مجلس برای حمایت از او در انتخابات رونمایی کرد. «صبحنو» نوشت: «دولت روحانی مایل است تا راستمیانه همچنان در قدرت باشد و در این میان اصلاً عجیب نیست که رییس سابق مجلس بهعنوان گزینه راستمیانه مورد حمایت دولت قرار گیرد و آنطور که برخی رسانهها گفته بودند ظریف هم در این میان به کمپین لاریجانی خواهد پیوست.»
💢 «صبحنو» اضافه کرد: «هیات امنای اصلاحات فراتر از این بحثها وارد مصادیق شده و شروطی را برای لاریجانی به میان آوردهاند؛ از جمله حضور ظریف بهعنوان معاون اول یا وزیر خارجه که راه اصلاحطلبان در سیاست خارجی تداوم یابد.»
⭕️ البته پیش از این و البته به صورتی موجزتر و کلیتر، روزنامه اصلاحطلب آرمان ملی نیز به محور لاریجانی-ظریف و برنامه مخصوص اصلاحطلبان برای پر و بال بخشیدن به آن، پرداخته بود.
🔸این روزنامه در شماره روز 13شهریور99، درباره لزوم حمایت اصلاحطلبان از لاریجانی در انتخابات و نیز در مقام پیشبینی رفتار لاریجانی در معرفی ظریف بهعنوان معاون اول خود در دولت آینده، نوشته بود: «اگر تا پیش از این صحبت از دوگانه لاریجانی- ظریف بود؛ اکنون اصلاحطلبان از کاندیداتوری لاریجانی حمایت کنند و او نیز در ابتدای راه ظریف را بهعنوان معاون اول خود معرفی کند تا هم از پایگاه رأی برخی اصلاحطلبان و اصولگرایان میانهرو برخوردار شود و هم سبد رأی ظریف را از آن خود کند.»
🔻این را نیز نباید از نظر دور نگاه داشت که فعال ماندن مناقشه هستهای میان ایران و دولت بعدی آمریکا(فارغ از اینکه ترامپ رأی بیاورد یا بایدن) بار دیگر میتواند اصلاحطلبان را با محوریت سیاست خارجی و شعار رفع تحریمها، از لاک انفعال بیرون کشیده و با حمایت از محور لاریجانی-ظریف -که هر دو سبقه دیپلماتیک دارند- وارد کارزار انتخابات کند. هرچند علیالقاعده پیروزی بایدن در مقایسه با ترامپ، میتواند اصلاحطلبان را بیشتر فعال و آنها را برای تبلیغات حول لاریجانی و ظریف، مصرتر و آمادهتر کند.
‼️به نظر میرسد، محور لاریجانی-ظریف همان محور متبوع اصلاحطلبان و طیف راستمیانه با همراهی و شارژ جناح موسوم به اعتدالگرایان، باشد که میتواند چسب وحدت آنها را فراهم کند. با این حال باید دید که آیا عملکرد غیرقابل دفاع دولت تحت حمایت اصلاحطلبان و مجلس تحت فرمان علی لاریجانی، اجازه میدهد تا جامعه بدون ترس، به ندای اصلاحات روی خوش نشان دهد. در این میان مذاکرات میان دو طرف در جریان است و باید منتظر ماند تا نتایج آن را دید.
@iran_onlin_ir
منافقین چطور برخی اسرای جنگ تحمیلی را جذب کردند ؟ / جوان هایی که 24 ماه خدمت مقدس سربازی را گذراندند، در ماه آخر اسیر شدند، هشت سال اسارت کشیدند و در سال آخر به دست فرقه رجوی از ایران برای همیشه دور شدند / روایتی تکان دهنده از یک جنایت جنگی / با ما همراه باشید ... ( قسمت اول )
#استوری
@iran_onlin_ir
منافقین چطور برخی اسرای جنگ تحمیلی را جذب کردند ؟ / جوان هایی که 24 ماه خدمت مقدس سربازی را گذراندند، در ماه آخر اسیر شدند، هشت سال اسارت کشیدند و در سال آخر به دست فرقه رجوی از ایران برای همیشه دور شدند / روایتی تکان دهنده از یک جنایت جنگی / با ما همراه باشید ... ( قسمت دوم )
#استوری
@iran_onlin_ir
⭕️ نقش آفرینی شوم و مستمر صهیونیست ها در بحران قره باغ /قسمت اول
♨️ آذربایجان و ارمنستان از 2 دهه یا بیشتر روی آرامش ندیده اند ولی مساله مهم خصوصاً درپی ازسرگیری درگیری ها این است که اسرائیل در مناقشه قره باغ نقش آفرینی می کند و منطقه را به سوی درگیری های همیشگی سوق می دهد.
🔻انستیتوی بین المللی تحقیقات صلح استکهلم فاش کرد که رژیم اسرائیل در 3 سال بین 2017 تا 2019 بزرگترین صادرکنندۀ تسلیحات به جمهوری آذربایجان بود و روابط سیاسی رژیم اشغالگر و باکو به دهۀ نود قرن گذشته بر می گردد.
🔴 رژیم اسرائیل همچنین برای برقراری روابط مستحکم با ارمنستان نیز تلاش کرد تا اینکه ایروان چند ماه پیش سفارت خود را در اسرائیل افتتاح کرد.
💢 ولی منافع اسرائیل اقتضاء می کند که همپیمان قدرتمند خود یعنی جمهوری آذربایجان را حفظ کند و در همین راستا صادرات تسلیحات به باکو ادامه یافت تسلیحاتی که برتری نظامی جمهوری آذربایجان را تضمین می کند. این امر باعث عصبانیت ایروان شد به نحوی که دولت ارمنستان سفیر جدید خود را از اسرائیل فراخواند در حالی که سفیر جدیدش فقط 3 هفته پیش وارد فلسطین اشغالی شده بود.
‼️بدیهی است که سران رژیم اشغالگر اسرائیل بنشینند و جنگ و درگیری همپیمانان خود را تماشا کنند چرا که این نوع رفتار تداوم رژیم اسرائیل را تضمین می کند ولی مداخله بازیگران منطقه ای در درگیری های مجدد قره باغ پرده از نقش اسرائیل برداشت و کار حفظ روابط حسنه با طرف های درگیر را سخت کرده است. به همین دلیل "رئووِن ریولین" رئیس رژیم اسرائیل مجبور شد که توجیهاتی را برای "ارمن سرکیسیان" رئیس جمهور ارمنستان بتراشد و در تلاشی ناامیدانه گفت که حمایت تسلیحاتی رژیم اسرائیل از جمهوری آذربایجان برای مقابله با ارمنستان نیست.
🔸این در حالیست که تسلیحات اسرائیلی در درگیری های کنونی منطقه قره باغ به کار می رود. ریولین در ازای حمایت تسلیحاتی رژیم اسرائیل از جمهوری آذربایجان به ایروان پیشنهاد اعطای کمک های بشردوستانه را داد و با این کار پرده از رفتارهای خرابکارانه و منفعت طلبانۀ اسرائیل برداشت.
@iran_onlin_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ در آستانه ی جنگ
🎥 به گزارش صدای مردم آمریکا این ویدئو مربوط به لوئیزویل می باشد . اینجا یک نفر در خصوص دفاع از حقوق رنگین پوست ها پلاکاردی را به دست گرفته و "پسران مغرور" ( یک گروه نژاد پرستانه ی حامی ترامپ) به شدت او را ضرب و شتم می کنند ...
https://www.instagram.com/p/CF64rR2h_EM/
@iran_onlin_ir
⭕️ نقش آفرینی شوم و مستمر صهیونیست ها در بحران قره باغ /قسمت دوم
♨️ بنابراین رژیم اسرائیل از تداوم روابطش با طرف های درگیر به دنبال چه چیزی است؟
🔻قاعدتاً وقوع جنگ و درگیری در منطقه به نفع رژیم اسرائیل است و همین اتفاق در میان کشورهای عربی در حال رخ دادن است به این نحو که مناقشات کشورهای عربی با همدیگر و همچنین اختلافات دیگر کشورها با یکدیگر باعث تأمین امنیت وجودی رژیم اسرائیل شده است چرا که این درگیری ها و اختلافات باعث مشغولیت کشورها به همدیگر می شود و این همان چیزی است که سران رژیم اشغالگر در مناقشه باکو و ایروان به دنبال آن هستند.
🔴 مساله دیگر اینکه رژیم اشغالگر اسرائیل تلاش می کند در هر جایی که می تواند جنگ و درگیری را برای به خطر انداختن امنیت ملی ایران به راه بیندازد و در همین راستا جای پایی برای خود در کشورهای عربیِ همسایۀ ایران از طریق عادی سازی روابط با امارات و بحرین باز کرد و از سوی دیگر تلاش می کند امنیت ایران را در مرزهای شمالی به خطر بیندازد که مناقشه قره باغ فرصتی خوب برای اسرائیل برای به خطر انداختن امنیت ایران فراهم کرده است.
‼️دیدگاه ایران درباره مناقشه قره باغ روشن و واضح است و این دیدگاه همان راه حل سیاسی و اجتناب از راه حل نظامی است.
🔻تهران اعلام کرد که هیچ گونه درگیری را در نزدیکی مرزهای خود برنمی تابد. این دیدگاه ایران ناشی از این درک کامل است که کسانی برای دامن زدن به مناقشه قره باغ تلاش می کنند و می خواهند این مناقشه را به دلایل خاصی و برای تأمین منافع خود وارد فاز "مناقشۀ مهارنشدنی" کنند.
⭕️ در زمان وقوع جنگ کسانی هستند که تسلیحات خود را به طرف های درگیر می فروشند و تلاش می کنند که مناقشات مسلحانه برای دست یابی به منافعشان ادامه پیدا کند. این همان ماهیت رژیم اسرائیل است و بهتر است که منطقه این واقعیت را درک کند و کاری برای رفع این مشکل کند.
@iran_onlin_ir
⭕️ آنچه شاهد بودیم مناظره بود یا نشانه ی افول آمریکا ؟
♨️ اولین مناظره و رویارویی دو رقیب دموکرات و جمهوریخواه در آستانه پنجاهونهمین انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، از جنبههای گوناگون قابل تحلیل و ارزیابی است؛ از جمله این زوایا و جنبهها نقش این مناظره در پردهبرداری از واقعیات آمریکاست.
🔻به تعبیر زیبای برخی کارشناسان، این مناظره خود به تنهایی یک دوره آمریکاشناسی است. مردم جهان و آمریکا در این مناظره، با چهرههای بدون روتوش رهبران برجسته سیاسی ایالات متحده بیش از پیش آشنا شدند؛
💢 به همین دلیل آقای «ریچارد هاس» رئیس شورای روابط خارجی آمریکا میگوید:
🔸«دعا میکنم مارشال لوهان(فیلسوف کاناداییـ اشاره به نظریه دهکده جهانی) اشتباه کرده باشد و کل جهان نظارهگر این مناظره نباشند، در غیر این صورت این مناظره باقی مانده نفوذ آمریکا را در جهان تضعیف میکند و آرمان دموکراسی را با مشکل جدی مواجه میسازد.»
‼️پرسش اصلی آن است که چرا شخصیت صاحبنظری چون ریچارد هاس، این مناظره را یک خطر و تهدید جدی برای «آرمان دموکراسی» ارزیابی میکند؟
🔴 پاسخ آن است که وضع کنونی آمریکای به نمایش گذاشته شده در این مناظره، محصول تفکر و اندیشه لیبرال دموکراسی و نظام سرمایهداری است. آرزوی «ریچارد هاس» مبنی بر اینکه، دعا میکنم مردم جهان نظارهگر این مناظره نبوده باشند، به آن جهت است که مردم جهان با دیدن این مناظره، با ماهیت نظام لیبرال دموکراسی و نظام سرمایهداری، بیش از پیش آشنا میشوند.
⭕️ این مناظره، خط بطلانی بود بر تمامی ادعاهای حقوق بشری آمریکا و فرهنگ پیشرو این کشور، که میتواند الگو برای دیگر ملتها و کشورها باشد! در این مناظره، ترامپ و بایدن هر یک بددهنتر از دیگری ظاهر شدند؛ به همین دلیل با قاطعیت میتوان گفت، این مناظره خود به تنهایی از نشانههای انحطاط اخلاقی و افول قدرت آمریکاست. این مناظره سرعت افول را هم نشان میدهد. آمریکاییها تاکنون، میلیاردها دلار در جهان هزینه کردهاند تا چهره مثبتی از خود به نمایش بگذارند، اما این مناظره به شکل طبیعی چهره واقعی آمریکا را به مردم جهان نشان داد.
🔻نظام سیاسی حاکم بر آمریکا با ماهیت لیبرال دموکراسی که دارد، کارش به جایی رسیده که مردم تحت سیطره این نظام در کشور خودشان شعار «مرگ بر آمریکا» گفته و «پرچم» ایالات متحده را آتش میزنند!
🔹این واقعیات برای کسانی که از بیرون و از جمله از ایران به آمریکا نگاه میکنند، باید درسآموز و مایه عبرت باشد. کسانی که همچنان در دانشگاههای کشور و رسانهها به طرق مختلف، در باب مزایا و محاسن «نظام سیاسی لیبرالـ دموکرات» سخن میگویند. کسانی که به دامن آمریکا و کشورهای اروپایی پناه برده و با حمایت بیگانه، به زعم خود میخواهند برای رسیدن به آزادی! در ایران یک نظام «لیبرالـ دموکراسی» برقرار کنند!
♨️ درباره واقعیات آمریکا روزنامه لیبراسیون فرانسه به قلم «فردریک اوتران» و به نقل از «سلیا بلین» محقق و کارشناس فرانسوی امور آمریکا، با اشاره به نخستین دوئل آشفته تلویزیونی میان دونالد ترامپ و جوبایدن مینویسد: «مناظره ترامپ و بایدن این ایده را که ایالات متحده دوره تاریکی را پشت سر میگذارد، تقویت میکند.»
@iran_onlin_ir