⭕️ آدرسهای درست و غلط کاهش مشارکت / بخش اول
♨️ دکتر عبدالله گنجی طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: بعد از ملموس شدن نتیجه مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری 1400 هر کسی متناسب با گرایش و نسبت خود با نظام جمهوری اسلامی ایران، عللی را برای آن تحلیل کرد. برخی از این تحلیلگران خود کنشگر سیاسی هستند، اما پوستین تحلیلگر پوشیدهاند و در داخل و خارج کشور مشغول تخریب نظام هستند که تحلیل آنان نباید مورد اعتنا قرار گیرد. روایت اپوزیسیون، سعودیها و غرب از مشارکت، «عناد» مردم با نظام است. چنان تبلیغ میکنند که مردم از اساس جمهوری اسلامی عبور کردهاند، به صورتی در این گزاره میدمند که گویی جان بولتون و منافقین در راه ورود به تهران برای برگزاری جشنهای سال نوی میلادی هستند و سر راه پهلوی را هم سوار کردهاند! این عده هیچ حجتی برای ژست طلبکاری ارائه نمیکنند نگارنده اکثر سنجشهای اجتماعی قبل و بعد از احراز صلاحیتها را بررسی کردم که تحلیل آن را تقدیم میکنم.
🔻طبق نظرسنجی بهمنماه 1399 دانشگاه مریلند امریکا، عناد با اساس جمهوری اسلامی در درون ایران. پنج درصد است. این عدد در نظرسنجیهای داخلی اردیبهشت و خرداد 1400 به عدد، 7/8 درصد میرسد؛ یعنی به روایتی 95 درصد و به روایتی حدود 92 درصد مردم با اساس نظام مخالف نیستند. در نقطه مقابل هیچ موقع جایگاه منافقین و سلطنتطلبها در ایران به 5 درصد نرسیده است؛ بنابراین گزاره عبور از جمهوری اسلامی آن هم طی چهار سال (73 درصد مشارکت در سال 1396) مدعایی موهوم و بدون سند و تحلیل آرزوهاست.
🔴 اما روایت دوم که عمدتاً اصلاحطلبان یا دوستداران احمدینژاد آن را طرح میکنند، این است که عامل اصلی کاهش مشارکت عدم احراز صلاحیتهاست. برای راستیآزمایی این مهم چندین نظرسنجی را در دو مقطع قبل از رد صلاحیتها و بعد از آن مطالعه کردم. گزاره «شرکت نمیکنم» یا «احتمالاً شرکت نمیکنم» یا «تصمیم نگرفتهام» در اردیبهشت ماه که هنوز احراز صلاحیتها انجام نشده بود از نمونه 15 هزار و 500 نفری سراسر کشور به ترتیب 26/7 درصد، 7/4 درصد و 13/3 درصد است، یعنی در اردیبهشت ماه حدود 57/4 درصد گرایش به سمت عدم مشارکت دارند و از قضا این عدد بعد از رد صلاحیتها هنوز بالای 50 درصد بوده است، اما قدری کاهش یافته است. رأی آقای لاریجانی در اردیبهشت 2/1 درصد، جهانگیری 2 درصد و پزشکیان 7دهم درصد بوده است. در این میان رأی احمدینژاد قابل توجه است که در جای دیگری به آن اشاره میشود.
💢 علاوه بر آن رأی 1392 در غیاب هاشمی و 1396 در عدم احراز صلاحیت احمدینژاد به ترتیب حدود 73 درصد و 73 درصد است. در این چهارسال جز نارضایتی اقتصادی چه اتفاق حادی افتاده است؟ علاوه بر آن در شوراها که اصلاحطلبان در تهران با یک لیست مقابل سه لیست اصولگرایی بودند و خاتمی، کروبی، سروش و 15 حزب اصلاحات نیز به میدان همتی آمدند، اتفاقی نیفتاد که نشان میدهد پایگاه اصلاحطلبان به دلیل چفت و بست با دولت مستقر تضعیف شده است.
⭕️ از سوی دیگر میزان مشارکت در همه نظرسنجیهای قبل با بعد از احراز صلاحیتها، تفاوت معناداری ندارد و میزان مشارکت عمدتاً در همه سنجشها بین 41 تا 52 درصد بوده که به واقعیت نزدیک است و از قضا این دوره نظرسنجیها معتبرتر از همیشه جلوه کرد. رأی رئیسی در ششم خرداد در نظرسنجی جهاد دانشگاهی 70/4 درصد و در 20 خرداد 63/6 درصد است این درحالی بود که همه رقبا هنوز در صحنه بودند.
♨️ مشارکت قبل و بعد از رد صلاحیتها به صورت میانگین در مرکز رشد دانشگاه امام صادق 48/2 درصد، ایسپا 44 درصد، وزارت ارشاد 49 درصد، صدا و سیما 47/3 درصد، مرکز افکارسنجی ایرانیان 49/8 درصد و دانشگاه تهران 53 درصد است که نشان میدهد تفاوت معناداری بیش از 5 درصد به وجود نیامده است.
@iran_onlin_ir
⭕️ آدرسهای درست و غلط کاهش مشارکت/ بخش دوم
♨️ رأی رئیسی نیز به صورت میانگین در نظرسنجی دانشگاه امام صادق 60/4 درصد، ایسپا 63/7 درصد، وزارت ارشاد 68 درصد، صدا و سیما 68/9 درصد و مرکز افکارسنجی ایرانیان 69/9 درصد است؛ بنابراین رأی رئیسی نیز در قبل و بعد از رد صلاحیتها تغییر ماهوی و غیرمنتظره نداشته است. حال سؤال این است که علت کاهش مشارکت چیست و آیا بخشی از مردم به خاطر عدم احراز صلاحیتها طور دیگری عمل کردهاند؟ یک نظرسنجی معتبر در اردیبهشت میگوید 10/9 درصد مردم گفتهاند کرونا در عدم مشارکت خیلی زیاد تأثیر دارد و 17/5 درصد گفتهاند زیاد مؤثر است که روی هم بالای 28 درصد است.
🔻علاوه بر آن در سنجش علت عدم مشارکت، مشکلات موجود اقتصادی بالای 30 درصد، عدم امید به آینده 17 درصد و بیعدالتی 10 درصد از دلایل عدم شرکت را به خود اختصاص داده است که حدود 57 درصد عدم مشارکت (که در بالا آورده شد) را به خود اختصاص داده است.
🔴 رد صلاحیتها در کاهش مشارکت بیتأثیر نیست، اما تأثیر ناچیزی دارد. رأی معترضان به رد صلاحیتها را باید در آرای باطله جست. یعنی کسانی که نظام را قبول دارند و رأی میدهند، اما گزینه مطلوب را نمییابند. اگر عدد 3/7 میلیون رأی باطله را -که نسبت به گذشته عدد قابل توجهی است- تجزیه نماییم، بخش قابل توجهی از آن به این دلیل است که بعضاً اسامی کاندیداهای رد شده روی آن نوشته شده است. شاید مؤثرترین کاندیدا در آرای باطله احمدینژاد باشد که آن هم در سر جمع 59 میلیون نفر ناچیز است.
💢 نتیجه اینکه برای عدم مشارکت در این دوره نمیتوان ابتدا عدد مشارکت را صددرصد لحاظ کرد بعد نتیجه کاهش مشارکت گرفت؛ اولاً حدود 3/5 میلیون ایرانی خارج از کشور هستند که تعداد بسیار کمی شرکت میکنند و همیشه اینگونه بوده است. دوم اینکه عدم مشارکت در این دوره را باید به فاصله بین 73 درصد 1396 و 49 درصد فعلی جستوجو کرد که نشان میدهد 24 درصد واجدان شرایط یعنی بین 14 تا 15 میلیون نفر در انتخابات این دوره شرکت نکردهاند.
🔴 نمیتوان بدون توجه به عدم شرکت در دورههای قبل عدم حضور 51 درصد فعلی را تصمیم جدید برای عدم مشارکت مردم دانست. تجربه تاریخی نیز نشان میدهد نارضایتی عامل اصلی است و جبران میشود. رأی سال 1372 ریاستجمهوری کمی بالای 50 درصد بود و رئیسجمهور 10/5 میلیونی انتخاب شد. این در حالی بود که آن زمان توقعات از حاکمیت و دولت کمتر از اکنون بود، اما در سال 1376 این مشارکت به 28 میلیون رسید و منتخب ملت 20 میلیونی شد. اقدامات دولت جدید انشاءالله بتواند تجربه 1376 را در 1404 تکرار کند.
@iran_onlin_ir
⭕️ آمریکا در ازای تعلیق 120روزه تحریمها برجام منطقهای میخواهد
♨️ منابع آگاه به شبکه خبری «پرستیوی» گفتهاند آمریکا از اصرار بر عدم انجام تعهداتش برای بازگشت به برجام دست برنمیدارد.
🔻منابع نزدیک به مذاکرات در وین به پرس تی وی گفتند: «ایالات متحده آمریکا کماکان از انجام تعهدات خود برای بازگشت به برجام و لغو تحریمها خودداری کرده است.»
🔴 بر اساس اطلاعاتی که این منابع در اختیار پرس تی وی گذاشتهاند واشنگتن باید تمامی تحریمهای ایران را اعم از قانون کنگره و دستورات اجرایی و مقررات اوفک و خزانه داری و دادگستری و .. را لغو کند که تاکنون حاضر به انجام این کار نشده است.
💢 نمونه این تحریمها دستورات اجرایی 12959 و 13599 و 13876 و 13949 رئیس جمهور آمریکا و قوانین کاتسا، ISA و ویزا و قانون میهن پرستی پاتریوت بخش 311 و U Turn دلار است که هنوز هیچکدام از آنها لغو نشده است.
🔻بنابر اطلاعات منابع نزدیک به مذاکرات وین، دولت آمریکا هنوز حاضر به لغو تحریم تسلیحاتی و لغو دستور اجرایی ترامپ در این زمینه نشده است.
♨️ این در حالی است که طبق برجام و قطعنامه 2231 تحریمهای تسلیحاتی ایران سال گذشته برداشته شد؛ اما دولت ترامپ مجددا همان تحریمها را با یک دستور اجرایی باز گرداند.
💢 همچنین آمریکا تاکنون لغو کامل تحریم های نفتی، بانکی، حمل و نقل و ... را به گونهای که نیاز به تمدید های دورهای نداشته باشد، نپذیرفته است. بنابر اطلاعاتی که پرس تی وی کسب کرده است، آنچه آمریکا مطرح کرده، صرفا تعلیق و توقف موقت 120 روزه و یا 180 روزه تحریم های نفتی، بانکی و .. است؛ به گونهای که پس از سپری شدن این دوره زمانی، مجددا ایران برای ادامه فعالیتهای خود نیازمند اخذ موافقت رئیس جمهور آمریکا خواهد بود.
🔻 بنابر اطلاعات منابع نزدیک به مذاکرات وین، آمریکا هنوز راستی آزمایی واقعی و -نه صوری - از انجام لغو تحریم ها را نیز نپذیرفته است.
🔸آمریکا همچنین ضمن طرح ایده گام به گام، با لغو یکجای تحریمها مخالفت کرده است.
🔹علاوه بر آن، آمریکا همچنان امکان خروج مجدد از برجام را رد نمیکند و ضمانتی هم برای عدم خروج مجدد از این توافق ارائه نداده است.
🔻آمریکا همچنین هنوز درخواست ایران برای تضمین عدم اعمال تحریم ضد کشورمان و عدم استفاده از مکانیسم بازگشت خود به خود تحریمها موسوم به اسنپ بک یا مکانیسم ماشه را نپذیرفته است.
🔴 بنابر اطلاعات منابع نزدیک به مذاکرات وین که در اختیار پرس تی وی قرار گرفته است، آمریکا همچنان بر زیاده خواهی هسته ای و تحمیل تعهدات جدید هسته ای بر ایران تاکید دارد.
🔹پرس تی وی مطلع شده است آمریکا با رد درخواست ایران، گفته است که خود را متعهد به پرداخت خسارات خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم های غیر قانونی بر ایران نمیداند.
🔴 بنابر اطلاعات پرس تی وی، ایران همچنین خواستار عدم فشار آمریکا به آژانس برای بازکردن پرونده ساختگی فعالیت های هستهای ایران در گذشته موسوم به PMD شده است که تاکنون مورد پذیرش آمریکا قرار نگرفته است.
‼️ پرس تی وی همچنین از منابع نزدیک به مذاکرات وین کسب اطلاع کرده است که آمریکا و اروپا در ازای توقف موقت برخی تحریمهای برجامی خواستار تحمیل تعهدات جدید هسته ای فراتر از برجام و حتی تعهدات غیر برجامی، همچون مذاکره در خصوص سیاستهای منطقه ای ایران و... شده اند.
❌ طرح چنین درخواستهایی از ایران در حالی است که آمریکا هنوز حاضر به لغو تحریمها و اجرای تعهدات خود طبق برجام و راستی آزمایی واقعی نشده است.
🔴 آمریکا با وجود برگزاری شش دور مذاکرات کمیسیون برجام در وین بر حفظ تحریمهای دوره ترامپ برضد ایران مصر است. تعداد این تحریمها حدود 545 تحریم است و بیش از دو برابر تحریمهایی است که در برجام باقی مانده بود و مانع استفاده ایران از منافع اقتصادی برجام است.
💢 منبع نزدیک به مذاکرات وین در توصیفی کلی از رویکرد آمریکا در دوره بایدن در موضوع برجام، به پرس تی وی گفت: در عمل سیاست دولت جدید آمریکا نیز ادامه همان سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران است.
@iran_onlin_ir
⭕️ انهدام 3 تیم تروریستی ضد انقلاب در ایام انتخابات
♨️ فرمانده نیروی زمینی سپاه از تامین امنیت تمامی مرزها خبر داد و گفت: در ایام انتخابات دشمن برنامههای خاصی داشت و به دنبال اقدامات تروریستی بود که با واکنش قاطع نیروی زمینی سپاه مواجه شد.
🔻سردار محمد پاکپور افزود: در 10 روز گذشته منتهی به انتخابات، نیروی زمینی سپاه موفق به شناسایی و انهدام سه تیم تروریستی در شمال غرب کشور شد.
🔴 وی با اشاره به اینکه دو تیم تروریستی و عناصر ضد انقلاب در منطقه اشنویه و بانه منهدم شدند گفت: یک تیم تروریستی هم که از مرز عبور کرده بود در منطقه سروآباد در هم کوبید شد.
@iran_onlin_ir
⭕️ روایتی از اخلاص نجومی زاکانی
♨️ جواد تاجیک در توئیتی نوشت: در نشست مسئولین بسیجدانشجویی دانشگاهها، شب تو نمازخانه اسکان داشتیم. ساعت 3 بامداد اتفاقی از خواب بیدار شدم و دیدم فرماندهمون حاج علی زاکانی در حالیکه همه خواب بودند، تو قنوت نماز شب بود. اما ساعتی بعد که بچهها برای نمازشب بلند میشدند، حاجعلی تو جاش خواب بود.
@iran_onlin_ir
♨️کار بزرگ شهید چمران در ابتدای جنگ چه بود؟/ شکوائیه تاریخی چمران / بخش اول
⭕ به نقل از مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، شهید مصطفی چمران سال ۱۳۱۰ در تهران متولد شد. وی تحصیلات خود را در دانشگاه تهران به پایان برد و برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و در آمریکا موفق به اخذ مدرک دکترای فیزیک پلاسما شد. سپس برای گذراندن آموزشهای نظامی به مصر و بعد از آن به لبنان رفت و به همراه امام موسی صدر، در تشکیل جنبش امل نقش مؤثری ایفا کرد.
🔻پس از پیروزی انقلاب اسلامی، چمران به ایران بازگشت و در دولت مهدی بازرگان مدتی مسئولیت وزارت دفاع را عهدهدار شد. «به هنگام بروز بحران در مناطق کردنشین ایران، به شهر پاوه رفت که در آنجا به همراه عدهای از پاسداران و نیروهای ژاندارمری در محاصره گروههای ضدانقلاب قرار گرفت.
🔴پس از پیام امام به مردم برای حرکت بهسوی پاوه و نجات محاصرهشدگان، وی اقدام به آزادسازی شهرهای کردنشین کرد. با تلاشهای او و سایر نیروها، همه شهرها در مدت ۲۰ روز آزاد شد. چمران در اولین دوره مجلس شورای اسلامی، بهعنوان نماینده مردم تهران انتخاب شد و پس از تجاوز عراق به ایران در سال ۱۳۵۹، ستاد جنگهای نامنظم را برای مقابله با متجاوزان تشکیل داد. وی در ۳۱ خرداد سال ۱۳۶۰، در جبهه دهلاویه بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید.»
📛کار بزرگ چمران در جبهه جنوب به روایت سردار شهید احمد غلامی
♨️«وقتی برایمان مسجل شد که سمت خرمشهر دیگر نمیتوانیم کاری انجام دهیم، قبول کردیم که اینطرف (خرمشهر) تمام شده و ازدسترفته است. عراق به نزدیک اهواز رسیده و جاده را هم گرفته بود. دیگر خطها شکل گرفته بود.
🔻آن زمان، نیروهای چمران وارد عمل شدند و در منطقه حمیدیه نگذاشتند عراقیها عبور کنند. این کار بسیار خوبی بود که انجام شد و در نتیجه عراق نتوانست فلش طرف طلائیه و کوشک را به اهواز برساند. چون در جناح چپ، فلش ارتش عراق در جاده سوسنگرد، به اهواز نزدیک بود، این فلش، هم فاصلهاش تا اهواز کم بود و هم جناح راست ارتش عراق برای ورود به اهواز محسوب میشد. اهواز یک شهر بزرگ و مرکز استان بود. عراقیها میبایست با چهار لشکر وارد اهواز میشدند.
⭕حالا مقاومت و کاری که چمران در آن منطقه کرد، واقعاً در تاریخ جنگ گم شد. من اتفاقات و پیچیدگی جنگ و سردرگمیها را به یاد دارم. دکتر چمران کار بزرگی کرد. اگر آن منطقه رها میشد و عراقیها به آنجا میآمدند، قطعاً راه دوم باز میشد و دیگر اصلاً لزومی نداشت آنجا مقاومت کنند. بعد که ما جنگ را یاد گرفتیم، عظمت کار دکتر چمران را متوجه شدیم و فهمیدیم ایشان چهکار کرد. یک نفر آدم بلند شود، برود یک سری نیرو جمع کند و کار بزرگی انجام دهد و نگذارد اهواز سقوط کند، آنهم با نیروهای عادی و مردم که از هرجایی آمده بودند و آنجا خدمت میکردند.
♦️چمران وزیر دفاع و یک نظامی برجسته بود. تیمسار فلاحی، رئیس ستاد مشترک ارتش هم، همیشه با ایشان بود. میفهمید چمران یک نظامی کار بلد است و اگر جایی کار کند، جلوی پیشروی عراق در کل منطقه را میگیرد.
♦️چمران در حمیدیه اجازه نداد عراقیها جلو بیایند. وقتی دید وضعیت اینطوری است و قوای ایران و عراق به هم نمیخورند (همطراز هم نیستند)، چون عراقیها خیلی قوی بودند، همان جنگهای پارتیزانی که شیوه خودش بود، انتخاب کرد.
❌به عراقیها در شب و غروب کمین میزد و منطقه را نا امن میکرد که عراقیها جرأت نکنند جلو بیایند. اگر عراقیها میآمدند، نیرویی نبود که بخواهد جلویشان را بگیرد. آنجا کسی نمیتوانست جلودار آن زرهی و آن قدرت باشد. تنها چیزی که عراقیها را آسیبپذیر میکرد و آنها را به شک میانداخت و روحیهشان را خراب میکرد، همین نوع جنگی بود که چمران انتخاب کرده بود؛ بنابراین، عراقیها احساس ناامنی میکردند.
❗جلوگیری از پیش روی عراق در خوزستان
🔴دکتر چمران سد تنظیمی در حمیدیه که آب کرخه را تنظیم و به دو، سه رودخانه تبدیل میکرد، با هدف جلوگیری از پیش روی عراق منفجر کرد. چمران میگفت عراق آسیبپذیر است و در این باتلاق، تانکهایش بهگلنشسته است و دیگر نمیتواند عبور کند.
♨️من دیدم تانکهای عراق به گل نشسته بودند. بعد ما کمکم حرکت کردیم تا به یک جا برسیم. آن زمان، عراق برای اینکه خطش را سراسری کند تا عقبهاش محفوظ بماند و آسیبپذیر نشود، کمکم از محور حمیدیه - سوسنگرد عقبنشینی کرد. پس از عقبنشینی عراقیها، نیروهای چمران میرفتند به عقبههای آنها آسیب میرساندند.
❗آنها شب به شکار تانک میرفتند. این نوع جنگ مختص نیروهای چمران بود، ولی نیروهای ما هم بهتدریج از آنها درس گرفتند. در جبهههای دیگر، دکتر چمران این روش را به نیروها یاد داد.
@iran_onlin_ir
♨️کار بزرگ شهید چمران در ابتدای جنگ چه بود؟/ شکوائیه تاریخی چمران/ بخش دوم
♦️او با شیوه خودش با حداکثر ۳۰۰ نیرو که عموماً بچههای تهران و تعدادی هم از لبنان بودند، توانست در آن منطقه جلوی عراق را بگیرد. عراق وقتی آنجا مشکل پیدا کرد، از دب حردان عقب کشید و به پادگان حمید رفت و آنجا را بهعنوان خط سراسریاش انتخاب کرد. درصورتیکه از قبل برنامهاش این نبود و تصمیم داشت کل خوزستان را بگیرد، ولی مقاومتهای خرد نیروهای ارتش و پیوستن نیروهای مردمی و سپاه سبب شد در وهله اول، جلوی موج تهاجم ارتش عراق گرفته شود و عراقیها وادار شوند در جایی که نمیخواهند، پدافند کنند.
♨️این شد که ما توانستیم در مناطق میانی خوزستان، عملیات «طریقالقدس» را انجام دهیم و از قسمتهایی که دور از انتظار عراق بود، وارد شویم. عراق از همانجاها آسیب کلی دید و ضربه نهایی را خورد بهطوریکه ارتشش از هم پاشید و بعد از عملیات بیتالمقدس، صدام دستهایش را بالا برد و یکطرفه اعلام آتشبس کرد و عقب رفت.
❗من اعلام جرم میکنم!
♨️هنگامیکه در آستانه عملیات برای شکست حصر سوسنگرد در ۲۶ آبان ماه سال ۵۹، به امام خامنهای که در آن زمان نماینده امام در شورای عالی دفاع بودند، خبر رسید که بنا به دستور بنیصدر، تیپ ۲ لشکر ۹۲ زرهی اهواز از شرکت در عملیات به بهانه انجام مأموریت دیگر منع شده؛ ایشان در نیمههای شب دو نامه اعتراضی و درعینحال تحکمی برای تیمسار فلاحی-رئیس ستاد مشترک ارتش- و سرهنگ قاسمی – فرمانده لشگر ۹۲ زرهی ارتش در اهواز- تنظیم کرده و از آنان میخواهد که مقدمات شرکت تیپ را در این عملیات فراهم آورند.
♦️ایشان سپس از دکتر چمران نیز که در آنجا حضور داشتند؛ میخواهد که برای اثربخشی نامهها، وی نیز در پائین نامهها مرقومهای را بدان بیفزاید.
متن شکوائیه تاریخی شهید چمران که تأثیر فراوانی در مجاب کردن فرماندهان ارتش برای شرکت تیپ ۲ لشکر ۹۲ در عملیات داشته است؛ بدین شرح است:
🔻«من رسماً اعلام جرم میکنم. به نام نماینده امام و نماینده شورای عالی دفاع، از اینهمه اهمال و اتلاف وقت و به هدر رفتن خون جوانان شکایت دارم. چند روز است که فریاد میکشم تا بالاخره دیشب جوابی شنیده شد، امروز انتظار عمل داشتم، متأسفانه نشد، امروز صبح در حضور سرکار و سرهنگ شهبازی ایرادات و نظرات خود را گفتم و شما فکر کردید و جواب دادی که فردا صبح زود انجام میشود و الآن میبینم که میخواهند عملیات را به تأخیر بیندازند و این یعنی مرگ ۵۰۰ جوان و سقوط سوسنگرد و حمیدیه و اهواز و من در این صورت، همه شما را در مقابل خدا و خلق مسئول میدانم.»
⭕بدین ترتیب با اصرار و پافشاری مقام معظم رهبری و همراهی و حمایت دکتر چمران، زمینه شرکت تیپ در این عملیات فراهم شده و با مجاهدت رزمندگان و بهویژه شهید چمران که شجاعانه در نبرد تن با تانکهای بی شمار رژیم بعثی ایستادگی کردند و منجر به زخمی شدن وی نیز گردید، زمینه آزادی سوسنگرد فراهم شد.
@iran_onlin_ir
📌بازگشت عربستان بسوی قطر؛ تعیین سفیر پس از چهار سال قطع روابط
🔴 عربستان سعودی که حدود چهار سال پیش روابط با قطر را قطع کرده بود، سرانجام ناچار شد پس از تفاهم با دوحه، سفیر جدید خود را راهی این کشور کند. سفیر جدید استوارنامه خود را تقدیم وزیر خارجه قطر کرد.
عربستان سعودی سرانجام بعد از چند سال قطع روابط با قطر و تحت فشار گذاشتن این کشور، به دوحه بازگشت و سفیر سعودی استوارنامه خود را تسلیم کرد.
⭕منابع خبری در قطر گزارش کردند، «منصور بن خالد بن فرحان آل سعودی» سفیر عربستان سعودی در قطر امروز (دوشنبه) استوارنامه خود را تقدیم «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر کرد.
❗خبرگزاری قطر (قنا) با اعلام این خبر افزود که وزیر خارجه قطر ضمن آرزوی موفقیت برای سفیر جدید، بر ارائه هر گونه حمایتی جهت ارتقای روابط دوجانبه و گسترش همکاریها در زمینههای مختلف تأکید کرد.
♦️منصور بن خالد بن فرحان آل سعود پیشتر در سال ۲۰۱۲ سفیر فوقالعاده عربستان در اسپانیا بوده است.
♨️چهار کشور عربی اعم از عربستان سعودی، مصر، بحرین و امارات از سال ۲۰۱۷ به بهانه حمایت قطر از تروریسم، روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع کرده و تمامی گذرگاههای زمینی، هوایی و دریایی را به روی این کشور بسته بودند تا اینکه ژانویه گذشته قطر در نشست شورای همکاری خلیج فارس در شهر العلا عربستان سعودی شرکت و طی آن توافق آشتی دوحه با چهار کشور پس از گذشت نزدیک به چهار سال قطع روابط آنها، امضا شد.
@iran_onlin_ir
آیا صدای پای انتخابات به محل مذاکرات هم رسیده است ؟ / چند نکته خیلی مهم در خصوص مذاکرات اخیر و پیامی که از 1400 می تواند و باید به آنجا منتقل شود / چند نکته مهم در خصوص اظهار نظر تاریخی نکبت زاده محمد علی زم (ادمین کانال آمد نیوز) در خصوص حمایت از روحانی / با ما همراه باشید ...
#صریح_نیوز
@iran_onlin_ir
🌹میلاد امام رضا بر شما مبارک .../ به تو از دور سلام
گویند زیارت تو حج فقراست؛
بر گنبد و بارگاهت از دور سلام ...
@iran_onlin_ir
⁉️زاکانی چقدر برای انتخابات هزینه کرد؟
🔴جواد تاجیک، قائم مقام ستاد انتخاباتی دکتر زاکانی در واکنش به توئیت یکی از فعالان رسانه ای مبنی بر چرایی عدم اعلام هزینه ستادهای انتخاباتی، مبالغ خرج شده در ستاد دکتر زاکانی را اعلام کرد:
⭕«ما در ستاد دکتر زاکانی جمعا ۲۱۰میلیون تومان هزینه کردیم. ۱۰۰میلیون شخص ایشان داد و مابقی کمکهای مردمی بود. ۶۰% برای محتوا و تبلیغات رسانهای و بقیهاش در امور پشتیبانی وتدارکات هزینه شد. مستندها را بچههای دهه شصتی جبهه انقلاب داوطلبانه ساختند وهیچ تبلیغ میدانی هم انجام ندادیم».
@iran_onlin_ir
🔺️مثلث نابودی اصلاحطلبان: حسن روحانی- کلاب هاوس - کارگزاران سازندگی
♦️ روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد در گزارش اول خود با انتقاد شدید از اصلاح طلبان نوشت:الان بهتر میشود به ماجراهای یک ماهه ی رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری نگریست و تحلیل ارائه داد یعنی 8 سال بیتوجهی حسن روحانی به اصلاحطلبان، تمام آن هشت سال همراهی و بهرهوری کارگزاران و در نهایت دل خوش داشتن به «کلاب هاوس» یک «مثلث برمودای سیاسی» پیش پای اصلاحطلبها قرار داد که یا باید از کنار آن میگذشتند یا باید ورود میکردند و نیست و نابود میشدند برخی تا لحظه ی آخر ایستادگی کردند اما بعضی تاب نیاوردند و با تمام وجود سقوط خود به این مثلث برمودای سیاست را به نظاره ایستادند.
🔻این روزنامه در ادامه می نویسد:خوبی دعواهای سیاسی به ملاحظه کاری است یعنی ممکن است طرف از حیات سیاسی ساقط شود اما خون از دماغ کسی نیاید بد نیست اگر گفت و شنودهای «کلاب هاوسی» را مرور کنیم. خیلی از اصلاحطلبها صبح فردای تا پاسی از شب وراجی برخی گوش کردن به همدیگر میگفتند اصل حرفها قبول اما چرا همتی!؟
♨️الان شاید خودِ مرعشی هم فهمیده باشد که وارد بازی آنها شدن لطفی نداشت که هیچ، بدنامیِ محض بود که اگر قرار بود حمایت از اصلاحطلب شناسنامه دار صورت بگیرد یا نگیرد اساساً نباید نوبت به همتی میرسید! شورای نگهبان از میان صدها نامزد رسید به هفت نام اما با قطعیت میگویم حتی اگر همه ی نام و نشان دارها آمده بودند با همه سلایق، بازهم در دو مسئله هیچ خللی ایجاد نمیشد؛ یکی در جلب و جذب مشارکت، دیگری در پیروزی «سیدابراهیم رئیسی» این وسط فقط شورای نگهبان به داد پزشکیان و جهانگیری و لاریجانی رسید که در کشاکش قرار گرفتن در معرض قضاوت عموم به تیر غیب حسن روحانی و کلاب هاوس و کارگزاران سازندگی دچار نشوند.
♦️خلاصه و مفید، رقابت در زمین بازی ساخته و پرداخته ی ما صلاح طلبها است واگرنه وقتی 8 سال ایستادیم و اعتماد کُشی حسن روحانی را نظاره کردیم با کلاب هاوس میخواستیم اعتمادسازی کنیم یا با تکیه بر مثلث «مرعشی، کرباسچی و قوچانی»؟ خلاصه و مفیدتر بازی با مشارکت پایین دو رو دارد؛ یک رو واقعیتی است که داریم میبینیم روی دیگر فرافکنی ما اصلاحطلبها است یعنی مردمی که هشت سال هست و نیست شان را از دست دادند باید یقه ی کدام طرفِ ماجرا را میگرفتند؛ اصلاحاتیها را یا اصولگرایان را. دولتی که با حمایت اصلاحطلبها بر سر کار آمده بود در میانه ی راه، با بخشی از اصلاحطلبها بهتر کنار آمد اما مردم تمام اصلاحطلبها را مقصر دانستند.
⭕در این میان ما اصلاحطلبها یا با همراهی با حسن روحانی اعتماد و معیشت و هست و نیست مردم را سوزاندیم یا با سکوت مان که در هر دو صورت مقصر بودیم و باید تاوان پس میدادیم که دادیم. ظرفیت رای اصلاحطلبها همانی بود که دیدیم با یا بدون جهانگیری، پزشکیان و حتی علی لاریجانی، اصل ماجرا هیچ تغییری نمیکرد چون ما در «مثلث برمودای سیاست» از نظر مردم «نیست و محو» شده بودیم و چارهای جز پذیرش شکست نداشتیم!
@iran_onlin_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️شوخی ها با زاکانی ادامه دارد
📌زاکانی به دلیل نوع ادبیات و سبک رفتارش در مناظره ها ، مورد توجه کاربران شبکه های اجتماعی و طیفی از هوادارانِ مخالفِ وضع موجود قرار گرفته است . شوخی ها با وی همچنان ادامه دارد . این ویدئو یک نمونه از انهاست ...
@iran_onlin_ir
🔴نمکی: واکسن پاستور سهشنبه مجوز مصرف اورژانسی میگیرد
🔷️سعید نمکی در جلسه ستاد مقابله با کرونا در گلستان با بیان اینکه باید برای واکسن کرونای تولید داخل جشن ملی گرفت، اظهار کرد: زمانی که ما ساخت واکسن کرونا را از سال گذشته آغاز کردیم، بسیاری باور نکردند، ما از دوستان برکت، شهید فخریزاده و سایر افراد دعوت کردیم و همزمان در حال رایزنی برای تولید تحت لیسانس، انتقال دانش فنی با خارجیها بودیم و من از اردیبهشت ماه پارسال در حال مذاکره با کشورهای خارجی برای تأمین واکسن کرونا بودم و امروز به نقطهای رسیدهایم که در دولت بعدی دغدغه تأمین واکسن کرونا وجود نداشته باشد.
🔴وی افزود: ما از اول زمستان امسال میتوانیم صادرکننده واکسن نیز باشیم؛ نخستین محموله واکسن برکت را تحویل گرفتیم و از هفته دیگر تزریق آن را شروع میکنیم.
🔻وزیر بهداشت تصریح کرد: سهشنبه واکسن پاستور اجازه مصرف اضطراری را میگیرد؛ لازم است یک مژده درباره واکسن پاستور بدهم؛ واکسن انگلیسی آسترازنکا روی گونه آفریقای جنوبی و برزیلی 11 درصد اثر دارد و ما و کوباییها بررسی کردیم و دیدیم واکسن پاستور 62 درصد اثر میکند یعنی نزدیک 6 برابر واکسن آسترازنکا روی این گونهها اثربخش است.
🔺️وی اضافه کرد: روز شنبه واکسن اسپوتنیک ایرانی را با حضور سفیر ایران، رونمایی میکنیم؛ روز یکشنبه مرحله اول کارآزمایی بالینی واکسن دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله را آغاز میکنیم. واکسن رازی فاز اول را طی کرد و در حال اتمام فاز دوم است؛ واکسن سیناژن فاز دوم را طی میکند و ما حدود 7 پلتفرم را همزمان پیش میبریم و امیدواریم تا پایان شهریور ماه بتوانیم معلمان و نیروهای نظامی و انتظامی و گروههای پرریسک را پس از تزریق واکسن کرونا به افراد بالای 60 سال و بیماران خاص صعبالعلاج که 85 درصد مرگومیرها را تشکیل میدهند واکسینه کنیم و امیدواریم تا پایان پاییز کل جمعیت هدف را با واردات واکسن کرونا و تولید داخل واکسینه کنیم تا زنجیره انتقال قطع شود.
@iran_onlin_ir
🔴یک ایرانی که قربانی اسید پاشی بوده ، به خاطر رای دادن تهدید به اسید پاشی میشود ، چرا ؟/ ایران و این جماعت روانی
♨️تا دیروز از این خانم استفاده می کردند تا اوضاع کشور را متاثر از ظلمی که به وی شده سیاه نشان دهند. حالا که عکس رای دادن او منتشر شده می گویند :تو مستحق اسید پاشی هستی .../ این جماعت برانداز نیستند ، آنها بیمارانی روانی و خودِ خودِ اسید پاش ها هستند...
@iran_onlin_ir
⁉️ترکیه و مزدورانش از جان یک میلیون شهروند تشنه سوریه چه می خواهند؟/ بخش اول
♦️ رنجهای اهالی حسکه در سوریه در روزهای اخیر به خاطر کمبود آب آشامیدنی سالم ناشی از تاخیر در پمپاژ آب از تصفیه خانه منطقه علوک بیشتر شده است.
🔺️این بحران از سوی مزدوران، گروههای تروریستی و اربابان ترکیه ای شان ایجاد شده که هدف از آن ایجاد یاس و ناامیدی در میان اهالی این منطقه درحسکه است که پشتیبان نظام دمشق هستند.
🔻در این میان، نیروهای ترکیه و گروههای هوادارشان به خطوط برق تغذیه کننده تصفیه خانه آب منطقه علوک در حسکه حمله کردند، اما هدف از این حمله، فقط قطع برق و انتقال برق این مرکز به مواضعشان در شهر راس العین نبود بلکه هدف اصلی، سخت تر کردن شرایط زندگی برای اهالی شهر و وادار کردن آنان به مهاجرت است تا توطئه آنکارا در زمینه تغییر بافت جمعیتی شمال سوریه و تبدیل آن به مناطقی وابسته به آنکارا محقق شود.
♨️نیروهای ترکیه و مزدورانشان در تلاشند از افزایش دمای هوا سوء استفاده کرده و با قطع برق و آب آشامیدنی سالم، به مشکلات مردم این منطقه بیفزایند، همان مشکلاتی که دولت سوریه کوشید با ارسال آب به این شهر از طریق تانکرهای هلال احمر آن را حل کند.
🔴جنایت نیروهای ترکیه و مزدورانشان در زمینه تشنه نگه داشتن بیش از یک میلیون شهروند سوری با هدف وادار کردن آنان به مهاجرت یا تسلیم شدن در حالی انجام می شود که نهادهایی بین المللی مانند سازمان ملل متحد و کشورهای غربی و در راس آنان آمریکا، در برابر آن سکوت کرده اند که نشانه همدستی شان با ترکیه و گروههای تروریستی در جنگ 11 ساله علیه مردم سوریه است.
@iran_onlin_ir