⭕️ هلاکت 40 مزدور آل سعود در یمن
♨️ خبرنگار شبکه خبری العالم در یمن گزارش داد که تعداد کشته های مزدوران آل سعود در حمله موشکی به پایگاه هوایی العند به 40 نفر افزایش یافت.
🔻 خبرنگار شبکه خبری العالم در یمن تصریح کرد در این حمله 50 مزدور آل سعود زخمی شدند.
پایگاه العند در استان لحج یمن قرار دارد.
@iran_onlin_ir
⭕️ با بایدن برای توقف ایران توافق کردیم
♨️ نخستوزیر تنها دارند سلاح اتمی در منطقه غرب آسیا در پایان سفر به آمریکا ضمن اتهام زنی دوباره علیه برنامه هستهای صلحآمیز ایران، دیدار خود با جو بایدن را «گرم» توصیف کرد.
بنا بر گزارش رسانههای رژیم صهیونیستی، نفتالی بنت نخستوزیر این رژیم قبل از ترک واشنگتن به مقصد تلآویو درباره برنامه هستهای ایران و همچنین حملات نظامی شامگاه شنبه رژیم صهیونیستی به نوار اظهارنظر کرد.
🔴 به گزارش روزنامه «یدیعوت آحارونوت»، نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس اعلام کرد که دیدار او با جو بایدن رئیسجمهور آمریکا یک دیدار «گرم» و «تاثیرگذار» بود.
🔻به گفته نفتالی بنت، او و رئیسجمهور آمریکا دارای یک «رابطه نزدیک و شخصی مبتنی بر اعتماد» به همدیگر هستند.
این مقام ارشد صهیونیست در ادامه به اتهام زنی علیه برنامه هستهای ایران پرداخت و از توافق با بایدن در این خصوص خبر داد.
💢 نخستوزیر تنها دارنده سلاح اتمی در منطقه غرب آسیا گفت: «ما به همه اهدافی که برای خود (درباره سفر به آمریکا و دیدار با بایدن) تعیین کرده بودیم، دست یافتیم. ما بر سر کار استراتژیک مشترک برای توقف مسابقه ایران برای حرکت به سمت سلاح اتمی توافق کردیم».
♨️ اظهارات نفتالی بنت نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره ایران در حالی مطرح شده که برخی رسانهها پیش از این گزارش دادند که او قول داده است که رویکرد «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر سابق این رژیم علیه برجام را در پیش نگیرد.
🔻دو منبع آمریکایی که در نشست بایدن و بنت حضور داشتهاند به پایگاه خبری اکسیوس گفتند: «بنت به بایدن در دیدار روز جمعه در کاخ سفید گفت اگر چه وی مخالف بازگشت آمریکا به توافق هستهای 2015 با ایران است، اما قصد ندارد همانند نتانیاهو، آشکارا به مبارزه علیه آن بپردازد».
♨️ این دو منبع به آکسیوس گفتند که نخستوزیر رژیم صهیونیستی این پیام را در دیدارهای روز چهارشنبه خود با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا نیز تکرار کرده است.
‼️ نفتالی بنت روز یکشنبه پیش از ترک واشنگتن همچنین خبر داد، بایدن برای قرار دادن نام رژیم صهیونیستی در لیست کشورهای دارای معافیت از صدور روادید آمریکا، دستوری به نهادهای مربوطه صادر کرد.
⭕️ نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنین به تجاوز نظامی شامگاه شنبه این رژیم به مناطقی از نوار غزه هم اشاره کرد و طبق معمول علیه نیروهای جنبش مقاومت فلسطین و حماس موضع گرفت.
وی با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی به اقدامات (تجاوزات) خود آن طور که صلاح میداند ادامه خواهد داد، هشدار داد که حماس مقصر تشدید تنش در منطقه است.
🔴 منابع محلی فلسطینی بامداد یکشنبه از حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به اهدافی در مرکز نوار غزه خبر دادند. خبرگزاری فلسطینی «شهاب» گزارش داد: «هواپیماهای بدون سرنشین رژیم اسرائیل، سایت صلاح الدین در نوار غزه را هدف قرار دادند».
رسانه های رژیم صهیونیستی نیز نوشتند این حمله به نوار غزه در پاسخ به تظاهرات فلسطینیها در مرز این منطقه با شهرکهای صهیونیستنشین انجام شده است.
@iran_onlin_ir
⭕️ خریدهای تسلیحاتی عراق از ترکیه؛ پهپاد بیرقدار، بالگرد و سامانه جنگال
♨️ وزیر دفاع عراق اعلام کرده که این کشور قصد خریدهای تسلیحاتی از ترکیه از جمله بالگردهای رزمی و پهپاد «بیرقدار» را دارد.
🔻وزیر دفاع عراق روز یکشنبه گفت که بغداد هواپیماهای بدون سرنشین، بالگردهای رزمی و سامانههای متحرک جنگال (جنگ الکترونیکی) ساخت ترکیه خریداری میکند.
🔴 به نوشته روزنامه «ینی شفق» «جمعه عناد سعدون» وزیر دفاع عراق گفت که این کشور قصد دارد پهپادهای «بیرقدار»، 12 فروند بالگرد«تی-129» و شش سامانه جنگی الکترونیکی سیار« کورال» از ترکیه خریداری کند.
💢 وی هفته گذشته در نمایشگاه بین المللی صنایع دفاعی در استانبول شرکت کرد و با مقامهای ارشد دفاع ترکیه دیدارهایی داشت.
🔻پهپاد رزمی بیرقدار که توسط شرکت دفاعی ترکیه توسعه و تولید شده است، از سال 2015 توسط نیروهای مسلح ترکیه و اداره امنیت این کشور مورد استفاده قرار گرفت و اخیراً نیز در موفقیت نظامی جمهوری آذربایجان در درگیری قره باغ نقش مهمی ایفا کرد.
💢 این پهپاد برای ماموریتهای تاکتیکی شناسایی و نظارت ساخته شده همچنین میتواند مهمات را حمل کرده و با تعیین کننده هدف لیزری حملات خود را انجام دهد.
🔻گفته میشود هواپیماهای بدون سرنشین ترکیه سامانههای موشکی «پانتسیر» ساخت روسیه در سوریه ، لیبی و قره باغ را منهدم کردهاند.
‼️ عراق در حالی قصد خرید تجهیزات جنگی از ترکیه دارد که سال گذشته بیشتر هواپیماهای اف-16 خود را به دلیل تعمیر و نگهداری ضعیف زمین گیر کرد که علت آن عقب نشینی خدمه لاکهید مارتین آمریکا از ارائه خدمات بود. تحقیقات انجام شده نشان داد که به دلیل مشکلات نگهداری، خلبانان عراقی قادر به ثبت کافی ساعت پرواز نیستند.
🔻چندی قبل نیز شماری از قانونگذاران کنگره ایالات متحده با ارسال نامهای به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، نسبت به توسعه و قدرت نظامی ترکیه از جمله پهپادهای این کشور ابراز نگرانی کردند.
🔴 27 قانونگذاران آمریکا مدعی شدند که پهپادهای ترکیه مناطق مختلف جهان را بی ثبات کرده و این مسئله منافع ،متحدان و شرکای آمریکا را تهدید میکند. قانونگذاران آمریکا با بیان اینکه پهپادهای ترکیه در جمهوری آذربایجان، سوریه و لیبی مستقر شدهاند، افزودند: «ترکیه قرارداد فروش هواپیماهای بدون سرنشین به لهستان و پاکستان منعقد کرده و در مورد تولید مشترک پهپادهای مسلح و سامانههای دفاعی ضد پهپاد با روسیه و پاکستان در حال رایزنی است.»
@iran_onlin_ir
⭕️ آغاز واکسیناسیون هنرمندان بالای 40 سال
♨️ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تسلیت درگذشت تعدادی از اهالی هنر و رسانه در روزهای اخیر از آغاز واکسیناسیون هنرمندان خبر داد.
🔻محمد مهدی اسماعیلی در حاشیه جلسه روز یکشنبه هیأت دولت گفت: در روزهای گذشته متأسفانه شاهد درگذشت تعدادی از خبرنگاران و هنرمندان بر اثر ایست قلبی و بیماری کرونا بودیم و ارتحال این عزیزان را به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه کشور و نیز خانواده آنها تسلیت عرض میکنم.
🔴 وی افزود: مرحوم محمدنقی خلج زمانی، نفیسه شرفیفر، صولت فروتن و سید مهدی حاجی آبادی از اصحاب رسانه و مرحوم صادق صفایی از هنرمندان سینما و تئاتر دار فانی را وداع گفتند و هفته تلخی به سبب فقدان آنها برای جامعه ادب و هنر کشور رقم خورد.
💢 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره آغاز واکسیناسیون هنرمندان گفت: طبق هماهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، براساس سامانه نوبتدهی واکسیناسیون برای هنرمندان بالای 40 سالی که کد ملی آنها از سوی صندوق اعتباری هنر به مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ارسال شده است باز شد.
🔻اسماعیلی خاطرنشان کرد: براساس اطلاعیه وزارت بهداشت، از هماکنون این هنرمندان میتوانند با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir ثبتنام و محل و زمان تزریق واکسن کرونا را انتخاب کنند و امیدواریم به مرور، کلیه هنرمندان واکسینه شوند.
💢 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ثبتنام و اخذ نوبت از این سامانه ضروری است و افراد نباید بدون ثبتنام به پایگاههای تزریق واکسن مراجعه کنند.
🔻وی در پایان یاد آور شد: امیدواریم با واکسیناسیون کلیه هنرمندان شاهد حفظ بیش از پیش سلامت آنها و تداوم حضور موثرشان در عرصه فرهنگ و هنر باشیم.
@iran_onlin_ir
🔴دیدار امیرعبداللهیان با رهبران گروههای فلسطینی در دمشق
♦️ وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با رهبران گروههای فلسطینی در دمشق دیدار کرد.
🔺️حسین امیرعبداللهیان که در مقصد دوم سفرش به منطقه در دمشق حضور دارد در ادامه رایزنی ها در سوریه، یکشنبه شب با رهبران گروههای فلسطینی در دمشق دیدار و گفت و گو کرد.
🔶️امیرعبداللهیان پیش از این با بشار اسد و فیصل المقداد رئیس جمهور و وزیر خارجه سوریه دیدار کرد.
🔷️وی پیش از این سفر هم به بغداد رفت و در نشست منطقه ای حمایت از عراق شرکت کرد و ضمن ایراد سخنرانی با مقامات عراقی و برخی مقامات حاضر دیدار و گفت و گو کرد.
@iran_onlin_ir
🔴هشدار عالمانه رهبر انقلاب نسبت به واردات واکسن/ سازمان غذا و دارو بر واکسنهای وارداتی نظارت جدیتری داشته باشد
❌رسانههای ژاپنی روز پنجشنبه خبر دادند که تزریق یک بچ (دسته) واکسن آمریکایی مدرنا که یکی از خطوط تولید آن در اسپانیا بوده است؛ به دلیل آلودگی با ذرات خارجی متوقف میشود.
📛با وجود اینکه کمپانی آمریکایی مدرنا با اشاره به این که "تا امروز هیچ مشکلی در مورد ایمنی و کارایی این واکسن شناسایی نشده است" وزارت بهداشت ژاپن روز گذشته خبر داده است که دو نفر در پی دریافت واکسن مدرنا که تزریق آنها بعداً در پی کشف آلایندهها متوقف شد، جان خود را از دست دادند.
🔺️امروز گزارش خبرگزاری رویترز از ژاپن، پرده از اتفاق هولناک دیگری برداشت؛ این رسانه اعلام کرد که محمولههای بیشتری از واکسنهای آلوده آمریکاییالاصل مدرنا، در ژاپن پیدا شده است و واکسنهای موجود در استان "اوکیناوا" از محمولههای مختلف مدرناست که پیش از این دولت ژاپن به دلیل دریافت گزارش هایی مبنی بر وجود آلودگی تزریق آن را متوقف کرده بود.
🚫در گزارش رسانههای ژاپنی آمده است که ترکیبهای سیاه رنگی در سرنگ و ویالهای واکسن شناسایی شده و در سرنگهای پر شده از واکسن در مرکز واکسیناسیون اوکیناوا ذرات صورتی رنگی مشاهده شده است.
❗منشأ آلودگی این واکسنها هنوز مشخص نشده و مشخص نیست که آلودگیها تعمدی بوده یا غیرتعمدی.
🔷️روند تولید واکسنهای مقابله با همهگیری کرونا در سطح جهان با شتاب زیادی روبهرو است؛ پیش از این نیز اخباری مبنی بر آلودگی یک واکسن آمریکایی دیگر، در رسانهها خبرساز شد.
♦️چندی پیش سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا هشدار داد که حدود 15 میلیون دوز واکسن جانسون اند جانسون ساخت آمریکا، در کارخانه بالتیمور آلوده شدهاند.
🔻بعدها نیویورک تایمز گزارش کرد که حدود 60 میلیون دوز واکسن آمریکایی جانسون اند جانسون، بهدلیل آلودگی از چرخه تولید خارج شده است.
🔶️پیش از این، مقام معظم رهبری واردات واکسن کرونا از مبدأ انگلیس و آمریکا را ممنوع اعلام کرده بودند؛ ایشان همچنین با یادآوری ماجرای خونهای آلوده فرانسوی، خواستار واردات واکسن کرونا از منابع مطمئن شدند.
💢در همین راستا نیز ایران نسبت به واردات واکسن کرونا از منابع مورد وثوق اقدام کرد و حتی واکسن آسترازنکا که اصالتاً واکسن انگلیسی است را از کشورهای دیگر مانند ایتالیا، کره جنوبی، ژاپن، روسیه و ... که این واکسن در آن کشورها نیز تولید میشود؛ وارد کرد.
♨️از سوی دیگر ایران در حال رایزنی با برخی کشورهای اروپایی برای واردات واکسنهایی مانند فایزر و مدرنا از مبدأ کشورهایی غیر از انگلیس و آمریکاست.
⭕البته سازمان غذا و داروی کشور، باید با بررسی دقیق واکسنهای وارداتی به کشور، از بروز اتفاقات مشابه آنچه در ژاپن رخ داد، پیشگیری کند. در همین راستا، زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تأکید کرده است که مطالبه مجلس از سازمان غذا و دارو، نظارت جدی بر ایمنی و سلامت واکسنهای وارداتی است.
📛با این وجود؛ در روزهای اخیر برخی رسانههای معاند فارسی زبان، تلاش دارند تا بحث ممنوعیت واردات واکسن از مبدأ دو کشور آمریکا و اروپا را عامل وضعیت کرونا در کشور بدانند؛ شبهرسانههایی که حتی خبر آلودگی واکسنهای مدرنا در ژاپن را نیز در رسانه خود منتشر نکردهاند و درباره منشأ احتمالی این آلودگی نیز سکوت کردهاند!
@iran_onlin_ir
⁉️جدال آمریکا و چین درباره منشا کرونا؛ مسئول کیست ؟
⭕ در حالی که هشدارهای کشورهای مختلف جهان درباره خطرات ویروس دلتا افزایش یافته و فریادها برای تسریع در واکسینه شدن جهان بالا گرفته،آمریکا و چین یکدیگر را به ایجاد ویروس کرونا متهم می کنند.
🔵در حالی که ویروس کرونا مردم جهان را به خاطر نسبت ابتلا و شمار متوفیان و وضعیت بهداشتی نامناسب برخی از کشورها به خود مشغول داشته گزارش های امریکا و چین همچنان رنگ و بوی سیاسی کاری به خود گرفته و این گزارش ها؛ اتهاماتی درباره عامل پیدایش این ویروس را بیان می کند.
🚫وزارت خارجه چین اخیرا با صدور بیانیه ای اعلام کرد گزارش آمریکا درباره این ویروس و ایجاد آن در آزمایشگاه در چین، گزارشی دروغ است و دارای اهدافی سیاسی است و گزارش فاقد هرگونه دلیل قاطعی برای اثبات ادعای خود است.
♦️چین هدف از این گزارش را، خدشه دار کردن چهره وی در سطح جهان دانست به ویژه که هیچ نتیجه دقیقی نداشته است . این در حالی است که ناظران روابط چین وامریکا احتمال می دهند هدف از این اتهامات متقابل، سیاسی باشد و نتیجه طبیعی بحرانی بودن روابط دو کشور به ویژه بحرانی شدن روابط سیاسی و اقتصادی است.
🔻در حالی که دنیا و برخی کشورها در شرایط دشواری در حال مقابله با این ویروس هستند، ناظران خواستار عدم سوء استفاده از این موضوع برای اهداف سیاسی و بیان حقائق شدند تا شاید بتوان این بیماری را مهار کرد به ویژه که نسبت واکسینه شدن مردم جهان علیه این ویروس برای دوز اول حدود 33 درصد و دوز دوم 24 درصد است به گونه ای که بیش از 5 میلیارد دوز در سطح جهان تزریق شده است.
🔺️شایان ذکر است در این راستا در خصوص تزریق دوزهای واکسن کرونا در کشورهای جهان بی عدالتی شده به ویژه که برخی کشورهای جهان از تامین واکسن ها لازم برای واکسینه شهروندان خود ناتوان است در حالی که برخی از کشورها جهان تزریق دوز سوم شهروندان خود را آغاز کرده اند .
📛صرف نظر از اهمیت بحث عامل به وجود آورنده این ویروس و ابراز این واقعیت برای جهان ، در شرایط کنونی باید برای مقابله با این ویروس تلاش شود و به کشورهای فقیر و ناتوان در مقابله با این ویروس برای حفظ جان شهروندان کمک شود.
@iran_onlin_ir
❗بررسی چرایی شکست آمریکا در افغانستان از زبان هنری کسینجر / بخش اول
⭕ «هنری کسینجر» وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی اسبق و نظریهپرداز دیپلماسی آمریکایی در مقالهای به خروج آمریکا از افغانستان پرداخت و آنر ا شکستی غیر قابل جبران توصیف کرد.
📛او در هفتهنامه اکونومیست، نوشت آنچه که در افغانستان روی داد یک شکست داوطلبانه و ناگزیر آمریکا بود و واشنگتن خود را در شرایطی دید که مجبور به عقبنشینی از افغانستان شد. «در تصمیمی که هیچ توجهای به هشدار همپیمانان یا افرادی که در در طول 20 سال گذشته در افغانستان حضور داشتند نشد و مشاورهای با آنان صورت نگرفت.»
🚫او پرسید: «چرا باید در میان مردم آمریکا چالش اساسی اینگونه تصویر شود که یا باید به طور کامل بر افغانستان چیره شویم یا کاملا عقبنشینی کنیم؟»
🔷️کسینجر تأکید کرد که نمیتوان با هیچ اقدام راهبردی دراماتیک دیگری که در آینده نزدیک در دسترس نخواهد بود، شکست در افغانستان را جبران کرد. ارائه تعهدات جدید در دیگر مناطق میسر نیست و صرفا باعث نا امیدی هم پیمانان و شادمانی کشورهای متخاصم آمریکا میشود.
❗مقایسه افغانستان، عراق و ویتنام
🔶️هنری کسینجر در بخشی از مقاله خود به مقایسه اتفاقی که برای آمریکا در افغانستان افتاد با شرایطی که این کشور در عراق و ویتنام دچار آن بود، پرداخت نوشت: «زمانی که ایالات متحده آمریکا جان سربازانش را به خطر میاندازد و با استفاده از جایگاه خود کشورهای دیگر را با خود همراه میسازد، باید این کار را بر اساس مجموعهای از اهداف استراتژیک و سیاسی انجام دهد؛ از لحاظ استراتژیک باید بتواند شرایطی که در آن میجنگیم را توصیف کند و از نظر سیاسی باید چارچوبی که طبق آن، نتایج حاصله در کشور مربوطه و در سطح جهانی حفظ میشود، مشخص شود.»
❗اهداف دست نیافتنی راهبردی و سیاسی
🔶️او به طور مشخص مشکل آمریکا در افغانستان را این دانست که آمریکا به هنگام مبارزه با شورشها به دلیل عدم توانایی در مشخص کردن اهداف قابل تحقق و استمرار آن در چارچوب روندهای سیاسی داخلی، خود را در ورطهای از اختلافات داخلی مضمحل کرده و وارد جنگهای بی پایان شده است.»
♨️او تأکید کرد که اهداف نظامی در افغانستان بسیار مطلقگرایانه و غیر قابل تحقق بود، همزمان که اهداف سیاسی نیز غیر قابل دسترسی مینمود.
💢این نظریهپرداز معروف آمریکایی در ادامه تسلسل زمانی و اتفاقاتی که برای آمریکا در دو دهه گذشته در افغانستان روی دارد را مطرح کرد و نوشت: «در شرایطی وارد افغانستان شدیم که حمایت و استقبال گسترده مردمی را به دلیل حمله القاعده به آمریکا که از مبدأ افغانستانِ تحت کنترل طالبان صورت گرفته بود را به همراه داشتیم و حمله نظامی اولیه به شکل موثری با پیروزی همراه شد. اما طالبان توانست با فرار به پناهگاههای خود در پاکستان به حیاتش ادامه دهد و از آنجا با کمک برخی مقامات پاکستانی در افغانستان سر به شورش بردارد.»
🔶️کسینجر افزود: «اما زمانی که طالبان از افغانستان فرار کرد، ما هیچ تمرکز راهبردی نداشتیم و خود را قانع کردیم که برای ممانعت از ایجاد پایگاههای گروههای تروریستی راهی جز تبدیل افغانستان به یک حکومت تجددگرا با نهادهای دموکرات و دولتی بر مبنای قانون اساسی وجود ندارد. اما چنین طرحی دارای جدول زمانی هماهنگ با فرایندهای سیاسی در آمریکا نبود.»
🔷️او سپس نوشت که در افغانستان هیچ زمانی دولت مدرن وجود نداشته است و به نظر وی تشکیل حکومت نیازمند وجود تعهد مشترک و التزام به قدرت مرکزی است اما در خاک افغانستان چنین تعهدی به یک قدرت مرکزی وجود ندارد.
❗خصوصیتهای زیربنایی افغانستان
⭕هنری کسینجر در ادامه نوشت که تشکیل یک دولت مدرن دموکراتیک در افغانستان که قدرت مرکزی بتواند احکام خود را در سراسر جغرافیای کشور به اجرا بگذارد، نیازمند یک دوره زمانی چند ساله و بلکه چند دهه است، اما این مسأله با ماهیت جغرافیایی و قومی و مذهبی افغانستان همخوانی ندارد، به گونهای که چند دستگی و عدم ارتباط میان ولایات مختلف و نبود یک مرکزیت واحد، باعث شده است تا افغانستان به زمینی حاصلخیر برای سازمانهای تروریستی تبدیل شود.
🔵این نظریه پرداز آمریکایی نوشت که اگرچه میتوان رد پای وجود یک حکومت متمرکز در افغانستان را در قرن 18 دید، اما در همان زمان نیز اقوام مختلف به شدت در برابر سلطه قدرت مرکزی مقاومت میکردند. بافت قومی و قبیلهای ایجاد شده در افغانستان ثبات سیاسی و نظامی را در این کشور را به وجود آورده است. منظور یک نظم فئودالی است که سازماندهندگان، نیروهای نظامی قبیله هستند و همزمان با رقابت میان یکدیگر به هنگامه حمله نظامی خارجی با یکدیگر متحد میشوند که نمونه آن را در زمان حمله انگلیس در سال 1839 یا حمله نظامی شوروی در سال 1979 میتوان دید.
@iran_onlin_ir
❗بررسی چرایی شکست آمریکا در افغانستان از زبان هنری کسینجر / بخش دوم
⭕کسینجر در این باره تأکید کرد که تاریخ افغانستان استدلالهای کنونی در خصوص اینکه مردم این کشور حاضر به جنگ برای خود نیستند را رد میکند. در واقع آنها جنگجویان سلحشوری هستند که برای قبیله و طایفه و خودمختاری خود میجنگند.
❗پایان حمایت داخلی مردم آمریکا
♦️وزیر خارجه اسبق آمریکا در ادامه نوشت که جنگ در افغانستان به مرور به درگیری نامحدود با شورشیان سوق پیدا کرد و نشانههای جنگهای قبلی را به خود گرفت و اینگونه حمایت داخلی آمریکاییها به تدریج از بین رفت. در اصل پایگاههای طالبان نابود شد اما تشکیل حکومت در سرزمینی که جنگ آن را چند تکه کرده، نیازمند حضور نیروهای نظامی زیادی است.
🔻کسینجر تأکید کرد: «طالبان قابل مهار بود اما از بین رفتنی نبود. بنابراین میطلبید تا نوع غیر متعارفی از دولت تشکیل شود که این موضوع نیز موجب تضعیف التزام سیاسی و افزایش شدید فساد در افغانستان شد.»
🔺️او معتقد است که میشد یک طرح جایگزین که اهداف قابل دسترسی را ترکیب میکرد، در نظر گرفت و به جای نابودی طالبان به مهار آن اندیشید و یک رویکرد سیاسی-راهبردی جنبههای خاص افغانستان را مورد بررسی قرار دهد. بنابراین سؤالی که پیش میآید این است که آیا ترکیب روند سیاسی با مبارزه ضد طالبان وجود داشت؟ کسینجر در پاسخ نوشت که کشورهای مختلف منافع متفاوتی در افغانستان دارند و یک دیپلماسی خلاق میتواند موجب اقدامات مشترک علیه تروریسم شود.
❗شکستی غیر قابل جبران
🔴این نظریهپرداز آمریکایی در بخش دیگری از مقاله خود نوشت که ایالات متحده باید به این درک برسد که هیج اقدام در دسترس استراتژیکی برای جبران شکست خود در افغانستان وجود ندارد و نمیتواند تعهدات جدیدی در مناطق دیگر بدهد چرا خروج بی برنامه و شتابزده از افغانستان موجب نا امیدی دوستان آمریکا و خوشنودی دشمنان و سردرگرمی ناظران شده است.
📌او نوشت که باید به دولت جو بایدن این فرصت را داد تا یک استراتژی همه جانبه و طبق ضروریات داخلی و بینالمللی تدوین کند.
@iran_onlin_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗عربی صحبت کردن پادشاهِ عربستان...
💢شما رو با عربی خوندن ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، تنها میذارم :)))
🚫فقط اگه شما چیزی فهمیدید بگید ما هم بدونیم.
@iran_onlin_ir
❗حمله هوایی آمریکا اطراف فرودگاه کابل
🔺️ رسانهها از حمله هوایی آمریکا به اطراف فرودگاه بینالمللی کابل گزارش دادند.
🔻منابع خبری عصر یکشنبه به وقت تهران از حملات هوایی آمریکا اطراف فرودگاه بینلمللی کابل در افغانستان خبر دادند.
♦️خبرنگار نشریه آمریکایی «فارن پالسی» در توییتی نوشت که دو مقام پنتاگون گفتهاند که آمریکا حمله هوایی در کابل انجام داده است.
⭕خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» نیز گزارش داد که در حمله موشکی به ساختمان مسکونی در کابل، یک کودک کشته و 3 نفر زخمی شدند.
📛این در حالی است که پنجشنبه گذشته وقوع یک انفجار قوی مقابل یکی از دروازههای فرودگاه کابل جایی که مردم زیادی در آنجا تجمع کرده بودند، منجر به کشته و زخمی شدن 170 تن شد. در این حمله 13 نظامی آمریکایی نیز بر اثر این انفجار کشته شدند.
🚫پس از این انفجار، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا گفت که فرماندهان آمریکایی به وی اطلاع دادهاند که احتمال حمله در 24 تا 36 ساعت آینده در افغانستان بسیار بالا خواهد بود.
🔷️بعد از توافق فوریه 2020 آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفتههای اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شدهاند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند.
🔶️ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال 2001 در پاسخ به حملات 11 سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.
♨️با تصرف سریعتر از حد انتظار کابل از سوی گروه طالبان، آمریکا و متحدانش روند خروج از افغانستان را به شکلی سراسیمه و بینظم تسریع کردهاند و فرودگاه کابل که در تحت کنترل آنها قرار دارد با هرج و مرج گسترده مواجه است.
@iran_onlin_ir