💢جان فدای امام
❇️فرازهای از سخنان انقلابی شهید آیتالله سعیدی/3
🔻«جان ما بايد فداى اين روحانى عالىمقام (امام خمینی) شود زيرا كه جان خود را فداى امام زمان خواهد كرد. رهبر ما هر فرمايشى كه فرمود مطابق دستور اسلام است و ما بايد از جان و دل او را حمايت كنيم... .»( 1345/10/10-نهضت امام خمینی ج2 ص845)
#شهادت_آیتالله_سعیدی
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۰ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۰ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۰ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢منافق؛ بدتر از کافر
❇️فرازهای از سخنان انقلابی شهید آیتالله سعیدی/4
🔻«اين ايام به امام جواد تعلق دارد. آن حضرت فرمود: منافق از كافر بدتر است. منافق[ها] كسانى هستند كه تظاهر به ديندارى مىكنند ولى در باطن تيشه به ريشۀ اسلام مىزنند. خواه اين منافق اهل مسجد باشد، يا بازارى، خواه ادارى باشد يا وزير و وكيل و يا هر مقام ديگر. خداوند براى اينگونه منافقين ته جهنم را وعده داده است. حالا منافق خيلى فراوان است.»(1345/12/18-نهضت امام خمینی ج2 ص847)
#شهادت_آیتالله_سعیدی
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔰خاطرات همسر امام، به قلم خودش: (47)
♨️ تبعیدگاه دوم
🔹... بالأخره امام از ترکیه به نجف آمدند. در این زمینه آقا گفتند روزی مأموران امنیتی ترکیه به اتفاق علی بیک رئیس امنیت شهر بورسا آمدند و اظهار کردند دوست دارید به نجف بروید؟ ... قبول حکم تبعید با اظهار خودم ولو در نجف باشد درست نیست [لذا] از آنها خواستم تا مدتی در این زمینه فکر کنم که فردا آمدند و گفتند تصمیم گرفته شده است شما به نجف بروید، با خودم گفتم الخیر فی ما وقع . ما را از بورسا به استانبول و از استانبول به بغداد بردند(1) هواپیما که ما را به بغداد برد(2) تنی چند از مأموران ترکیه نیز بودند.
🔸وارد فرودگاه بغداد شدیم مصطفی به اینطرف و آنطرف نگاه کرد و با حالت شعفی گفت آزادیم ... مصطفی از بانک فرودگاه بغداد پول عراقی در ازای پول ایرانی یا ترکی گرفته بود و با تاکسی روانه کاظمین شدند... مصطفی از مهمانخانه به آقا شیخ نصرالله خلخالی تلفن میکند... آقا شیخ نصرالله خلخالی از دوستان قدیمی و بسیار صمیمی آقا بود که در نجف سکنی داشت، خدایش رحمت کند، در آن روز هم از افراد بسیار معتبر عراق محسوب میشد، تاجری بود [در لباس] روحانی، بسیار به درد طلاب میخورد ... امام از کاظمین به کربلا میرود (3) البته یک سفر به سامرا میرود و این سفر تنها سفری بود که آقا در مدت چهارده سالی که عراق بودند به سامرا داشتند ... در سامرا دو روز و یک شب را گذراندند و ... بعد عازم نجف شدند و وارد خانهای شدند که تا آخر آنجا بودیم. در نجف مقداری اثاثیه به سلیقه طلاب خریداری شده بود.
🔹از وضع ما در قم بشنوید: یک هفته بود میشنیدم آقا را به نجف بردهاند ولی باور نمیکردیم. از ساواک سئوال کردیم آنها از باب اذیت جواب درستی نمیدادند، تلگراف را هم مخابره نمیکردند ... پس از ده روز که شایعات در این زمینه هم به حد اعلای خود رسیده بود نامهای از ایشان برایم رسید، آنهم توسط مسافر ... معلوم شد که ایشان 9 جمادی الثانی (13 مهر 1344) آزاد و وارد عراق شده بودند ...
📚زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام) ص 276-278
1.در اصل: آوردند
2.در اصل : میآورد
3.در اصل: میآید
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ سازمانهای جهانی؛ دستنشاندههای ابرقدرتها
✉️نامه امام خمینی قدس سره الشریف به شهید آیتالله سعیدی/1
🔴به مناسبت شهادت آیتالله سعیدی
▫️مجاهد شهيد؛ #آیتالله_سعيدى در فعاليتهاى دينى و مبارزاتى سياسى خود هماره از رهنمودهاى امام برخوردار بود و دربارۀ رويدادها، جريانات و مشكلاتى كه براى او پيش مىآمد، با نامه و پيام، امام را در جريان مىگذاشت و از او راهنمايى مىخواست، امام نيز به وسيله نامه و پيام او را ارشاد و راهنمايى مىكرد و از سرخوردگى، دلسردى و نوميدى كه ممكن بود در او پديد آيد، پيشگيرى مىكرد و او را به پايدارى، بردبارى و ادامۀ مبارزه فرامىخواند.
▪️نمونههايى از نامههاى روحبخش، سازنده و آموزندۀ امام به شهيد سعيدى را خواهیم آورد:
به عرض مىرساند، مرقوم شريف كه حاكى از سلامت مزاج شريف و از روى عِرْق سيادت و ديانت صادر شده بود، موجب تشكر گرديد. از زحمات جنابعالى متشكرم. مطالبى كه مرقوم شده بود چون جواب تفصيلى صلاح نيست، شرحى [به] آقاى علمالهدى اهوازى گفتم كه به جنابعالى تذكر دهند؛ و اجمالش آنكه دستگاههاى خارجى، از قبيل #سازمان_ملل و غيره، جز اشخاص دستنشانده نيستند كه براى مصالح ممالك بزرگ و اغفال ممالك كوچك ايجاد شده است؛ و اشخاص سياسى از #ممالك_اسلامى كه در خارج زندگى مىكنند، تماس با آنها به صلاح روحانيت و اسلام نيست؛ و آنچه به من نسبت دادهاند، كه قدرى تندروى شده است، همان طور كه حدس زدهايد دروغ است. من كارى نكردم كه تندروى باشد. از خداوند تعالى اميد عفو دارم در قصور و تقصير؛ و از درگاه مقدسش توفيق خدمت به اسلام و مسلمين خواستارم. از جنابعالى اميد دعاى خير دارم در حسن عاقبت. والسلام عليكم.
▫️از اينكه #تهران تشريف بردهايد از جهتى خوشوقت شدم؛ چون مركز از هر جا بيشتر محتاج به علماى عاملين دارد. مساعى جميله جنابعالى مورد تقدير و تشكر است.
روح اللّه الموسوى الخمينى »(نهضت امام خمینی،ج2، ص 861-860)
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️انجام وظایف در سختترین شرایط
✉️نامه امام خمینی قدس سره الشریف به شهید آیتالله سعیدی/2
🔴به مناسبت شهادت آیتالله سعیدی
▪️مرحوم آیتالله سعیدی در ناملایمات همچون سایر انقلابیها پناه خود را حضرت امام خمینی قدس سره الشریف میدیدند و از ایشان کسب تکلیف میکردند. در برههای از #خدمات_سیاسی و تبلیغی خود پیشنهاد کنارهگیری از امامت جماعت مسجد حضرت #امام_موسی_بن_جعفر علیهالسلام را دادند که با مخالفت ناصحانه و مشفقانه امام خمینی قدس سره الشریف روبرو شد.
بازخوانی این نامه؛ گزارهای برای تبیین هرچه بیشتر نسبت «تکلیف-نتیجه» از دیدگاه امام خمینی قدس سره الشریف نیز خواهد بود:
«غرۀ محرّمالحرام 89
بسمه تعالى
▫️ ... از اوضاع شكايت نموده بوديد. آنچه مسلّم است هر روز رو به وخامت است، و با وضع خودمان اميدى نيست مگر به #توجه_غيبى، انشاءاللّه تعالى؛ لكن ما نبايد در اداى وظايف منتظر نتيجۀ قطعيه باشيم. اگر در محضر مقدس حق تعالى عامل به #وظيفه معرفى شويم، همين « #نتيجه » است. از خداوند تعالى توفيق عمل به وظيفه را براى كافّۀ مسلمين و خصوص اهل علم خواستار است. مرقوم شده بود: «مىخواستم از مسجد اعراض كنم»؛ موجب تعجب است! انسان در پُستى كه مشغول #خدمت است، بايد با هر ناملايمى پايدار باشد. در نظر دارم كه به يكى از آقايان ائمه ـ در زمان فشار براى تغيير لباس ـ گفتم: اگر شما را اجبار به #تغيير_لباس كنند، چه مىكنيد؟ گفتند: «در منزل مىنشينم و بيرون نمىآيم». گفتم: اگر من را اجبار كنند و امام جماعت باشم، همان روز با لباس تازه مسجد مىروم. بايد پستها را نگه داشت و در وقت مقتضى با اعراض دستهجمعى طرف را كوبيد. معالاسف نه آن را داريم و نه اين را. از خداوند تعالى توفيق و سعادت جنابعالى را خواستار است. اميد دعاى خير براى حُسن عاقبت دارم....
روحاللّه الموسوى الخمينى»(نهضت امام خمینی، ج2، ص865)
#شهادت_آیتالله_سعیدی
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔰خاطرات همسر امام، به قلم خودش: (48)
♨️ آغاز هجرت
🔹در نامه آقا به من از مُهری سخن رفته بود که ثانیههای آخر دستگیریشان به من سپرده بودند که توسط مردی مطمئن بفرستم. و در صورتی که ساواک مانع نشود [ بهسوی نجف ] حرکت کنیم. آقا از ترکیه پیغام داده بود که ما به آنجا نرویم ولی در نجف ... از ما خواسته بود تا برویم.
یکی از دوستان باوفای امام شیخ عبدالعلی قرهی را که گذرنامه مهیا داشت. با مُهر آقا روانه نجف کردم، در این موقع بود که بقیه اهل خانه و فامیل فهمیدند که مُهر ایشان پیش من بوده و من دم در نیاوردم. آقا هم در این خصوص از من تشکر کرد.
🔸برای رفتن به نجف ... بهساواک گفته شد که ایشان [همسر امام] برای حمل و نقل اثاثیه به یک مرد احتیاج دارند. آنان اجازه دادند تا مشهدی حسین معحود، یعنی همان کسی که در موقع دستگیری آقا لای فرش قایم (پنهان) شده بود را با خود ببریم، احمد را هم نگذاشتند با ما بیاید. مشهدی حسین تا آخر با ما بود ... فقط ده گذرنامه دادند خود من و سکینه سلطان آشپزمان و مشهد حسین، صدیقه خانم دخترم و سه بچهاش نفیسه و زهرا و نعیمه و دخترم فهیمه با بچهاش لیلی، مرحومه مادرم خازنالملوک و معصومه خانم همسر فرزند شهیدم [مصطفی] با دو بچهاش حسین و مریم.
🔹صبح 24 رجب با شرکت مسافربری تیبیتی با مأموری از ساواک در لباس روحانی که بعدها فهمیدم «از ما بهتران» است عازم عراق شدیم. احمد فرزندم در ایران تنها شد او تا گاراژ ما را مشایعت کرد.
صبح فرادی آن روز به گمرک عراق رسیدیم. غفلت کرده بودیم ورقه بهداشت تهیه کنیم لذا یک هفته ما را در گمرک کثیف آنجا قرنطینه کردند ... عصر آن روز آمدند و با آمپول وبا و یا ضد آن واکسینهمان کردند ... ما هفده نفر بودیم و در اتاق نسبتاً بزرگی که ده تخت داشت اسکانمان دادند. بعضی از بزرگها با بچههایشان روی تخت و بقیه هم روی زمین میخوابیدیم ...
📚زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام) ص 248-287
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۲ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۲ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۲ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️به مناسبت 22 خرداد سالروز #فتنه_88 خسارات و دستآوردها
🔸قطعا فتنه 88 خسارات مادی و معنوی و حیثیتی زیادی برای نظام و کشورمان چه در داخل و چه در سطح بین الملل به همراه داشته است. فتنه ای که اگر واقع نمی شد، شیرینی حضور چهل میلیونی مردم و آرای چشمگیر رییس جمهور منتخب در آن، می توانست ضمن افزایش مشروعیت مردمی نظام و کشور، باعث استحکام بیشتر جمهوری اسلامی در همه زمینه ها چه در داخل، چه در خارج گردد اما این فتنه، ضمن خساراتی که وارد کرد، کام ها را نیز تلخ کرد و نظام و کشور همچنان در حال دادن تبعات آن است.از جمله:
1-تشویق اذهان عمومی و ایجاد شکاف در بین مردم
2-تشکیک در سلامت انتخابات قبل از برگزاری
3-القای شبهه تقلب در حین برگزاری انتخابات
4-پایان انتخابات و اعلام رسمی تقلب
5-سوء استفاده دشمنان و امیدوار ساختن آنان به داخل
6-خسارات مادی و مالی
7-تخریب چهره نهادها، شخصیت ها و مراکز قانونی نظام
8-بی اعتماد کردن مردم به نهادهای انقلابی و قانونی و..
🔸البته نباید فراموش کرد که این فتنه در عین حالی که خسارات زیادی برکشور وارد آورد، دستاوردهای زیادی نیز برای جمهوری اسلامی در پی داشت، دستاوردهایی که اگر به درستی ارزیابی و بررسی شود، نشان می دهد که فتنه 88 از جهاتی نیز دستاوردهایی که برای کشورمان به همراه داشت. بخشی از دستاوردهای مهم نظام در فتنه 88 عبارتند از:
1- اثبات اقتدار و عظمت ملت و نظام در چشم فتنه گران و جهانیان،
2- انسجام و یکپارچگی(ملی)،
3- بیمه نظام از فتنه های آینده،
4- غربال شدن ناخالصی ها از نظام و..
#فتنه۸۸
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۴ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۴ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۴ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ باز نشر مصاحبه حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی با خبرگزاری تسنیم
🔻بخش اول: تاثیر پذیری کروبی
🔹در نامه به کروبی گفتم دشمن حرف را از زبان شما می زند.
🔸اگر امام زمان عج هم ظهور کند و به کروبی بگوید در انتخابات ۸۸ رای نیاوردی باور نمی کند.
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ باز نشر مصاحبه حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی با خبرگزاری تسنیم
🔻بخش دوم: حملات کروبی به ارکان نظام
🔹چرا کروبی به رهبری، شورای نگهبان و سپاه هجمه می کند
🔸نامه کروبی به مقام معظم رهبری، ادبیات یک ضد انقلاب بود..
🇮🇷 @IRANeMOASER
12.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ باز نشر مصاحبه حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی با خبرگزاری تسنیم
🔻بخش سوم: چرا کروبی به این روزگار دچار شد؟
🔹کینه توزی و قدرت طلبی، عامل سقوط کروبی بود.
🔸ماجرای طعنه کروبی به رهبری در نامه به حسن روحانی
🔹کروبی بلد نبود یک نامه ساده بنویسد..
🇮🇷 @IRANeMOASER
14.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ باز نشر مصاحبه حجت الاسلام سید حمید روحانی با خبرگزاری تسنیم
🔻بخش چهارم: عاقبت مشترک بنی صدر و کروبی
🔹کروبی نفهمید چرا لیبرال ها دور او جمع شده اند.
🔸غرور و خودخواهی بزرگترین عامل نکبت کروبی گردید
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۵ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۵ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۵ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ مروری بر عملکرد فتنهگر بزرگ سال 1388؛ #سید_محمد_خاتمی /1
🔹 در همان روز برگزاری انتخابات یعنی در تاریخ ۱۳۸۸ / ۳ / ۲۲ که سایت های حامی من سری (از جمله نوروز، قلم نیوز، اصلاحات، امروز، سلام نیوز و جمهوریت) نوشتند نامزد آنها در ۲۱ استان به برتری قاطع دست یافته، سایت
کلمه وابسته به ستاد موسوی مصاحبه ای را با خاتمی ترتیب داد که خاتمی در آن گفت:
امر حاکی است موسوی انتخابات را برده است؛ اما من پیشگو نیستم»
«سایت انتخاب ۱۰» در همین روز بود که از حضور غیر منتظره خاتمی،کروبی و موسوی در منزل هاشمی رفسنجانی خبر داد.( خبر گزاری فارس، ۸۸/۳/۲۳)
🔻روز ۲۵ خرداد سیدمحمد خاتمی با صدور بیانیه ای به مناسبت تظاهراتی که بنا بود حامیان موسوی در تهران برپا کنند، نوشت:
🔸آنچه در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهوری اتفاق افتاد باعث خدشه دار شدن اعتماد عمومی و به واکنش های طبیعی و پر احساس مردم عزیز ما در سراسر کشور منجر شده است. این حق مسلم مردم است که خواستار حفظ آرای خود شوند و وظیفه مسلم مسئولان کشور است که امانتدار این آرا باشند و تلاش کنند اعتماد عمومی را که بزرگترین پشتوانه کشور و نظام است حفظ و تقویت شود. وی در ادامه مطالبات موسوی را روشن دانست و نوشت که این مطالبات خواست همه ماست». ( سایت رسمی خاتمی ۸۸/۳/۲۵)
🔹اعتراضات خیابانی حامیان موسوی همچنان ادامه یافت. خاتمی در واکنش به مطالبی که در نشریات درباره دخالت بیگانگان در انتخابات منتشر شد، در بیانیه ای به مناسبت تظاهرات گسترده حامیان موسوی در شنبه سی ام خرداد،«انتساب حرکت نا سالم مردم به بیگانگان» را «جلوه ای از سیاست های نادرست» دانست که« سبب دورترشدن مردم از حکومت می شود». او در بیانیه خود نوشت:
🔻در ایران انتخاباتی برگزار شده است و انبوهی از مردمان بزرگوار که آن حماسه حضور را آفریدند، نتیجه اعلام شده را باور ندارند و به آن معترضند ؛ اعتماد عمومی در این زمینه لطمه دیده است و بستن راه اعتراض مدنی به روی مردم به معنی گشودن راه های خطرناکی است که خدا می داند به کدام سرانجام برسد.( سایت رسمی خاتمی، ۸۸/۳/۳۱)
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ مروری بر عملکرد فتنهگر بزرگ سال 1388؛ #سید_محمد_خاتمی /2
🔹پس از این قضایا، تظاهراتی که حامیان موسوی با نام سکوت برگزار کرده بودند، وارد فاز اغتشاشات خیابانی شد. هیئت منتخبی از سوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که در رابطه با حوادث پس از انتخابات برای جویا شدن نظر مراجع و شخصیت های مؤثر نظام و نیز ارائه اطلاعات لازم به آنان درباره انتخابات، به دیدار آنان می رفت، در تاریخ۱۳۸۸/۴/۸ به دیدار خاتمی رفت.
🔸خاتمی در این دیدار دغدغه خود را لطمه خوردن به اعتماد عمومی دانست و راهکاری که برای حل این مسئله ارائه داد، تشکیل یک هیئت بی طرف بود:
🔻به هر حال یک حادثه ای رخ داده و مردم به آن اعتراض دارند؛ باید اشکالات را رفع و مردم را قانع کرد. حل این مسئله می تواند با تشکیل یک هیئت بی طرف صورت پذیرد.(سایت رسمی خاتمی، ۱۳۸۸/۴/۸)
🔹خاتمی در تیر ماه ۱۳۸۸ دیداری هم با خانوادهای دستگیرشدگان در ناآرامی های پس از انتخابات داشت که در این ملاقات از واژه شهید برای توصیه کشته شدگان در این حوادث استفاده کرد و خطاب به مهمانان گفت:
🔻متاسفم از اینکه اعلام جرم شما و عزیزانتان این است که در ایران ماندید و برای تقویت نظام و تامین حقوق مسلم مردم تلاش کردید و اینک باید مورد بی مهری و کم لطفی قرار گیرید.(سایت رسمی خاتمی، ۱۳۸۸/۴/۱۰)
🔸پنج روز بعد، خاتمی به همراه موسوی، کروبی و ۶۵ شخصیت دیگر که اسامی محمد سلامتی، محمدرضا تاجیک، عباس عبدی، سید هاشم آغاجری، محمد علی نجفی و فرشاد مومنی در میان آنها دیده می شد، نامه ای خطاب به مراجع تقلید نوشت که در آن بدون اشاره به علت دستگیر شدن بازداشت شدگان، آمده بود:
🔻همان گونه که استحضار دارید، هم زمان با اعلام نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، موج وسیعی از دستگیری ها از میان فعالان ستادهای انتخاباتی نامزدهای غیر دولتی و شهروندانی که در راه پیمایی های مسالمت آمیز شرکت جسته بودند، آغاز شد که در ادامه، با گسترش موج اعتراضات مردمی نسبت به تخلفات گوناگون و گسترده ای که در قبل، حین و بعد از انتخابات صورت گرفت، افزایش یافته و هنوز هم ادامه دارد.( همان، ۱۳۸۸/۴/۱۵)
🔹در این نامه به پخش اعترافات بازداشت شدگان پس از انتخابات اشاره شده و آمده بود:
دستگاه های تبلیغاتی دولتی و به ویژه صدا و سیما... با پخش اعتراف های نمایشی، سعی در اثبات این گونه اتهامات واهی به حرکتی مردمی دارد که تنها و تنها برای پاسداشت جمهوریت نظام شکل گرفت.
🔸در پایان نامه مذکور از مراجع تقلید خواسته شده بود روند رسیدگی به اتهامات به مجاری قانونی بازگردانده شود. به عقیده برخی اساسأ هدف این نامه جلوگیری از پخش این اعترافات بود.(انقلاب اسلامی در بوته آزمون، ص۳۳۳)
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ مروری بر عملکرد فتنهگر بزرگ سال 1388؛ #سید_محمد_خاتمی /3
🔹خاتمی در یکی از فعالیت های خود در ارتباط با حوادث پس از انتخابات یک بار خواستار تحقیق و تفحص مجلس از انتخابات شد.(سایت رسمی خاتمی، ۱۳۸۸/۵/۴) و یک بار دیگر مجمع تشخیص مصلحت نظام را راه برون رفت می دانست(همان، ۱۳۸۸/۴/۳۰) و این به معنای نفی تمام عیار شورای نگهبان بود. حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان "مایکل لدین" دستیار ویژه وزیر دفاع وقت آمریکا را پیشنهاد دهنده این طرح می داند.( کیهان، ۸۸/۴/۳۰)
🔸 از نظر رضا روستا آزاد عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی نیز بحث همه پرسی در حقیقت همان بحث ابطال انتخابات بود که موسوی پیش از آن مطرح کرده بود.(خبرگزاری فارس، ۱۳۸۸/۵/۴)
🔹وقتي موعد پخش اعترافات فرارسید، محمدعلی ابطحی عضو مجع روحانیون مبارز، پشت تریبون دادگاه رفت و رفتارهای میرحسین موسوی و محمد خاتمی را عامل آسیب رسیدن به مردم در روزهای پس از انتخابات عنوان کرد.
🔸 ابطحی در ادامه صحبت هایش از یک مثلث حامی تقلب سخن به میان آورد
که اضلاع آن را خاتمی، هاشمی رفسنجانی و موسوی تشکیل می دادند. او گفت:
🔻خاتمی فضای جامعه را می شناخت. وی اقتدار نظامی، انتظامی و مقام معظم رهبری که در جایگاه والایی قرار دارند را می شناخت و با توجه به اینکه وی نسبت به این موضوعات شناخت داشت. این یک نوع خیانت است که از موسوی در موضوع تقلب حمایت کرد.. پس از انتخابات در جلسه مشترکي هاشمی رفسنجانی، موسوی و خاتمی با یکدیگر هم قسم شدند. که پشت یکدیگر را خالی نکنند و بنده نمی دانم که این تنها نگذاشتن و یاری کردن یکدیگر پس از ۱۱ میلیون فاصله رای برای چه بود.
🔸خاتمی بلافاصله در واکنش به سخنان ابطحی، با نمایشی خواندن دادگاه متهمان، اعترافات مطرح شده را فاقد اعتبار عنوان کرد.(سایت رسمی خاتمی، ۸۸/۵/۱۰)
🔻سردار عزیز جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، طی سخنانی به نقش خاتمی در حوادث پس از انتخابات پرداخت و به نقل از ابطحی در اعترافات خود می گوید: «خاتمی و ابوالفضل فاتح و مهدی هاشمی رفسنجانی می گفتند که برنده شدن در این انتخابات خیلی با انتخابات گذشته فرق می کند. در این صورت جریان اصولگرا و رهبر دیگر نمی توانند سرشان را بلند کنند و این معنای یکسره کردن کار است.» یعنی رسیدن به یک نظام با ولایت فقیه بسیار ضعیف شده یا بدون ولایت فقیه جا بیفتد. اعتراضات در انتخابات کاملا برنامه ریزی شده بود. (پایگاه خبری تحلیلی سحر، ۱۳۸۸/۶/۱۱)
🔹جعفری در بخش دیگری از سخنرانی خود به سخنان منتشر نشده خاتمی در سال ۱۳۸۷ اشاره کرده و اضافه کرد، آقای خاتمی در بهمن ۱۳۸۷ می گوید:
🔻اگر در این انتخابات دهم احمدی نژاد سقوط کند، عملا رهبری حذف می شود، اگر به هر قیمتی و به هر شکلی اصلاحات دوباره به قوه اجرایی بازگردد، دیگر رهبری اقتداری در جامعه نخواهد داشت. سقوط اصولگرایی به معنای پایان اقتدار رهبری تلقی می شود و با شکست اصول گرایان باید قدرت رهبری را مهار کرد.»(همان)
🔸خاتمی در واکنش به سخنان سردار جعفری بدون تکذیب عباراتی که جعفری به او نسبت داده بود، گفت:
«عده ای برای مقابله با لیبرالیسم به فاشیسم پناه می برند.»(انقلاب اسلامی در بوته آزمون، ص ۳۳۵)
🔹۱۵ مهر ماه پس از آزادی سعید حجاریان از زندان، خاتمی به دیدار او رفت که برخی هدف از این دیدار را اعمال فشار بر حجاریان برای پس گرفتن اعترافات خود مبنی بر پروژه القای تقلب تفسیر کردند؛ اما به هر صورت، رسانه ها خبری درباره حرفی که حجاریان متناقض با اعترافات خود زده باشد، منتشر نکردند.
محمد علی ابطحی نیز پس از خروج از زندان از گفته های خود عقب نشینی نکرد. خاتمی وقتی در آذرماه ۱۳۸۸ به دیدار او و سخنان را شنید که نباید از فرض محال تقلب سخن می راندیم.( خبرگزاری فارس، ۱۳۸۸/۹/۱۶)
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ مروری بر عملکرد فتنهگر بزرگ سال 1388؛ #سید_محمد_خاتمی /4
🔸در فاصله مهر ماه ۱۳۸۸ تا نهم دی ماه ۱۳۸۸ حوادث بسیاری رخ دادی خاتمی درباره اکثر آنها موضع خاصی نگرفت. او درباره حوادثی جر به آتش کشیده شدن مسجد لولاگر به دست حامیان موسوی، روزه خواری حامیات موسوی در نماز جمعه قبل از روز قدس به امامت هاشمی، حوادث روز عاشورا و سوت و کف زدن حامیان موسوی در این روز و راه پیمایی مردم در نهم دی ماه سکوت کرد.
🔹از حوادث شش ماهه دوم سال ۱۳۸۸ که مرتبط با خاتمی بود، می توان به اظهارات مادلين آلبرایت وزیر اسبق خارجه آمریکا اشاره کرد که علت کاهش محبوبیت خاتمی در ایران را نزدیکی او به آمریکا دانست.(فارس، ۸۸/۷/۲۰)
🔹آخرین موضع خاتمی در سال ۱۳۸۸ درباره انتخابات خرداد این بود:
🔻در این انتخابات اصلاح طلبی عنوان سبز را انتخاب کرد که تعبیر قشنگ و خوبی است؛ سبز نماد طراوت و روشنی و دوستی است. سبزی که مطرح شد، سبزی است که دلبسته به انقلاب اسلامی است و نسبتی با سلطه طلبان و منحرفان ندارد.(سایت بنیاد باران، ۸۸/۱۲/۲۵)
🔸در حوادث فتنه آلود بعد از انتخابات، خاتمی، اگرچه گاه با فتنه همراه شد، اما در بسیاری از موارد سکوت را برگزید. او در عین اینکه انتقادهایی نسبت
انتخابات و نظام داشت، اما مدیریت میرحسین بر فضای ایجادشده بعد از انتخابات را نیز قابل خدشه و در خور نقد می دانست. جدال او بامیر حسین را البته می توان جدالی تاکتیکی تلقی کرد. خاتمی در این دوران به جای استفاده از عبارت «جنبش سبز» بیشتر بر همان مفهوم "اصلاح طلبی" تکیه داشت.
🔹خاتمی و میر حسین در واقع دوروی یک سکه بودند. دو نفر با هدف و آرمان ۔ و ارزش هایی مشترک که یکی محافظه کارانه تر و دیگری تندرو تر و احساسی تر
🔸في الواقع باید گفت خاتمی شخصیتی است که در سال های نخست همراه انقلاب می شود و حتی در مواردی با طرح همه پرسی در زمان بنی صدر شدید مخالفت می کند. او اما عقبة تئوریک مطلوبی ندارد و این همان اندیشه است که به عنوان زیر بنای کنش های اجتماعی، روبنای برخوردها و تصمیم های سیاسی او را می سازد.( انقلاب اسلامی در بوته آزمون، ص ۳۳۸) این انحراف تئوریک و به بیانی، غرب زدگی خاتمی و اهل تساهل و مدارا بودن او منشأ کنش های بعدی وی در دوران ریاست جمهوری و روی کار آوردن اندیشههای انحرافی و التقاطی می شود.
🔹دیدار خاتمی با سورس، طراح و مجری انقلاب های مخملین درسالهای ریاست جمهوری که در اعترافات کیان تاج بخشی آمده است، در خور تأمل و توجه است.( فارس، ۸۸/۶/۴)دیداری که خاتمی همواره از اخبار آن سکوت می کند.
🔸 بدون شک اندیشه های فکری خاتمی زمینه ساز جنگ نرم و فتنه بود و حال این اندیشه پوسیده کماکان از سوی همفکرانش در حال تجدید حیات و تطهیر می باشد تا در پروژه های بعد مورد استفاده قرار گیرد.
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۶ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۶ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۶ خرداد ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER