بررسی تطبیقی اندیشه امام و هاشمی رفسنجانی.pdf
1.65M
⬅️هاشمی رفسنجانی و اختلاف با امام خمینی در مشرب مبارزاتی
⚫️به مناسبت ایام ارتحال امام خمینی
🔸هاشمی رفسنجانی در طول سالیان مبارزه، به حرکتهای مسلحانه و اقدام علیه رژیم طاغونی اعتقاد داشته و اقدامانی را در این زمینه صورت داده است. وی در کنار مخالفان مذهبی متمایل به مبارزات مسلحانه مانند هیئتهای مؤتلفه اسلامی و همچنین در کنار سازمانی التقاطی مانند مجاهدین خلق (منافقین) نیز حضور داشت و از آنها حمایتهای فراوانی نمود.
🔸در نقطه مقابل امام خمینی به مبارزه مسلحانه اعتقادی نداشتند و ارتقای بینش سیاسی-فرهنگی مردم را یگانه راه مؤثر برای پیروزی انقلاب اسلامی میدیدند و گذشت زمان صحت این دیدگاه را به اثبات رساند.
🔸در هر صورت بررسی تطبیقی اندیشههای امام خمینی و عملکردهای هاشمی رفسنجانی در زمینه مبارزه مسلحانه و حمایت از منافقین، فاصله آقای رفسنجانی با افق دید امام خمینی قدس سره الشریف را نشان میدهد. فاصلهای که محدود به این موارد نبود و بررسی سایر موارد مجال خاص خود را میطلبد.
📚مقاله ضمیمه:بررسی تطبیقی اندیشههای امام خمینی و عملکردهای هاشمی رفسنجانی در زمینه مبارزه مسلحانه و حمایت از منافقین، ، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، ش48، تابستان1395
🇮🇷 @IRANeMOASER
امام خمینی حوزه علمیه نجف را متحول کرد.pdf
1.45M
♨️امام خمینی فضای فکری حوزه علمیه نجف را متحول کرد
⬅️مصاحبه اختصاصی فصلنامه 15خرداد با آیتالله محمد فاضل استرآبادی
💠امام خمینی اولین کاری که خوب کرد و زود کرد، همین تحول فکری بود. فضای نجف را عوض کرد. یکی خود من! در آن زمان درس خارج میرفتم. امام به همه ما باوراند که مبارزه نه فقط حرام نیست بلکه جایز هم هست، بلکه واجب هم هست. شاید واجب عینی هم باشد، بالاتر از واجب کفایی...
📚مقاله ضمیمه: امام خمینی فضای فکری نجف را متحول کرد، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، ش50-49، پاییز و زمستان 1395
🇮🇷 @IRANeMOASER
عصمتیه.pdf
348.8K
💢آشنایی با مبارزات فرهنگی-سیاسی «دختران عصمتیه»
⬅️در واپسین سالهای دهه چهل آنگاه که امام خمینی، ایده تشکیل حکومت اسلامی را در قالب «نظریه ولایتفقیه» مطرح کرد، گروههای مبارز جدیدی در میان جوانان حوزه و دانشگاه شکل گرفت که آرمان آنها دیگر رابطهای با الگوهای غربی نداشت.
با همین پیشزمینه بود که «مؤسسه عصمتیه» خرمشهر -که مرکزی دینی و فرهنگی بود- به پایگاهی برای روشنگری دختران و زنان ایران شد و فعالیتهای مذهبی-سیاسی این مؤسسه مایه نگرانی ساواک گردید؛ از این رو دو تن از سخنرانان آنجا به نامهای معصومه اژدر افشار و فخریه اژدرافشار را دستگیر و مؤسسه را تعطیل نمود اما دختران مقاوم عصمتیه برنامههای خویش را پیش گرفتند...
ادامه متن در مقاله ضمیمه:
روزنههایی امید در فضای ناامیدی زن ایرانی/ برگرفته از کتاب نهضت امام خمینی (س)، دفتر چهارم (فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره19، بهار1388.
🇮🇷 @IRANeMOASER
📍مبارزه امام با نهضت آزادی و جریانات لیبرال؛ به روایت مقام معظم رهبری
⚫️به مناسبت ایام ارتحال امام خمینی
🔹از اوّلِ انقلاب، در عرض و به موازات خطِّ امام، جریانی پیدا شد که به یک #نظام_لائیک و الگوبرداری شده از نظامهای غربی دعوت میکرد؛ منتها با رنگ و لعاب اسلامی؛ اسمِ اسلامی، اما باطنِ غیراسلامی؛ ساختِ اسلامی، اما جهتگیرىِ غیراسلامی.
🔸البته آنها بیمیل نبودند که در کنار چنین نظامی، #آخوند_وجیهالملّهای هم برای مقبول جلوه دادن نظام در چشم مردم وجود داشته باشد - چون مردم به اسلام دلبسته بودند - بدشان نمیآمد روحانىِ مورد قبولی در کنار نظام قرار گیرد تا نظام را در چشم مردم، اسلامی جلوه دهد؛ دولتمردان نظام هم به همان شکلی که خودشان میپسندند و تشخیص میدهند، نظام را به همان صورت غیراسلامی - و در حقیقت، شکل بازسازی شده رژیم سلطنتی، منتها طبق قبول سیاستمداران و قدرتمندان دنیا - اداره کنند.
🔹ظاهر و رنگ و لعاب دین هم این فایده را برای آنها داشته باشد که نیروهای مردم را در خدمتشان قرار دهد؛ هرجا به حضور مردم احتیاج است - در هنگام #جنگ و #دفاع و دادن #مالیّات و غیره - همین ظاهر اسلامی، مردم را به همکاری با آن نظام وادار کند؛ اما اگر #حقوق_شرعی_مردم تأمین نشد، نشد؛ اگر با #سلطهگران مبارزه نشد، نشد؛ اگر #استقلال کشور و #فرهنگ و #اقتصاد مردم در قبضه دشمنان قرار گرفت، گرفت! لذا از اوّلی که امام دستور داد #قانون_اساسی به وسیله خبرگان منتخب مردم تدوین شود، هرجا که نام اسلام و نشانی از حضور واقعی اسلام بود، اینها مقابله کردند.
🔸آنجایی که اصل مربوط به « #ولایت_فقیه » مطرح شد، اینها بیتابانه مبارزه کردند. البته با ولایتش مخالف نبودند - ولایت یعنی حکومت؛ آنها تشنه قدرت و حکومت کردن بودند - با فقیهاش مخالف بودند؛ چون به معنای حضور حقیقی دین در جامعه بود؛ این را برنمیتافتند و تحمّل نمیکردند. هرجا که نشانه حضور واقعی اسلام بود، اینها معترض بودند.
🔹امام در مقابل این جریان - که بسیار هم مدعی بود - ایستاد؛ روی مبانی اسلام تکیه کرد؛ روی ترکیب و ساخت اسلامی نظام، با جدیت اصرار ورزید»(1380.3.14)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۱۲ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱۲ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۱۲ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📌گام دوازدهم: اثبات اسلام ناب محمدی
⚫️به مناسبت ایام ارتحال امام خمینی
چهارده گام تا امام
🔹امام خمینی (قدس سره) در مبارزه خود با #اسلام_آمریکایی، به معرفی و جهاد برای تحقق #اسلام_ناب_محمّدی میپرداختند و در زمانی که جامعه اسلامی و حتی برخی از حوزههای علمیه به خاطر #تبلیغات_شیطانی و انحرافی جهانخواران؛ اسلام را محدود به عبادیات میدیدند تلاش نمودند که تمام ابعاد اسلام را معرفی نمایند.
🔸مطالعه بخشی از سخنرانی ایشان در این زمینه گویای جو غالب آن زمان و جلوهگر مبارزه عمیق ایشان در راستای اثبات و تحقق اسلام ناب محمّدی صلّی الله علیه و آله است:
🔹« الان طبقات مسلمین چه تحصیلکرده از متجددین و چه تحصیلکرده از روحانیین، فضلا از توده مردم، اسلام را درست نفهمیدهاند و همانطور که غربا را مردم نمیشناسند، اسلام هم تقریبا به وضع #غربت در دنیا زندگی کرده است. و چنانچه کسی بخواهد اسلام را آنطور که هست معرفی کند، به این زودیها مردم باورشان نمیآید.
🔸حدود پنجاه کتابی که احکام اسلام در آن مجتمع است، سه-چهار جلدش مربوط به عبادیات و وظایف انسان با ربالارباب است و کمی از احکام هم مربوط به اخلاقیات است، مابقی کتابها همه مربوط به اجتماعیات، اقتصادیات، حقوق و سیاسیات میباشد...
آن روز که دنیا غرق در #جهالت بود و از اروپا هیچ خبری نبود و دو امپراتوری بزرگ که بودند، در حال استبداد به سر میبردند و اصلا قانونی وجود نداشت، اسلام قوانینی آورد که جامع قوانین حکومتهای زنده دنیاست و از آن هم جامعتر است و همه جهاتی که بشر در امور مربوط به جنگ، صلح، حکومت، زندگی خصوصی، معاشرت با دیگران... و دیگر امور به آن محتاج است در قوانین اسلام آمده است...
🔹ما تمام جهات را کنار گذاشتیم و مقداری از احکام را گرفته، خَلَفا عن سلف مباحثه میکنیم. بسیاری از احکام اسلام جزء علوم غریبه شده است، اصلا #اسلام_غریب_است و فقط از آن اسمی مانده است، تمام جزئیات اسلام که بهترین جزئیاتی است که برای بشر آمده الان بکلی فراموش شده است و لم یبق الا اسمه. تمام آیات شریفه الهیه که برای جزئیات و حدود است لم یبق الا قرائته...
ما الان موظف هستیم ابهاماتی را که نسبت به اسلام وجود دارد برطرف کنیم تا این ابهام را از اذهان بیرون نکنیم هیچکاری نمیتوانیم انجام دهیم.
🔸 ما باید خود و نسل آتیه را وادار کنیم و به آنها سفارش کنیم که نسل آتیه خویش را نیز مأمور کنند این ابهامی را که بر اثر #تبلیغات_سوء چند صد ساله، نسبت به اسلام در اذهان حتی بسیاری از روشنفکران ما پیدا شده است رفع کنند، اسلام و حکومت اسلامی را معرفی کنند، که اسلام چیست و حکومت اسلام چه میباشد و قوانین اسلام چگونه است و بسیاری از احکام عبادی اسلام با اینکه عبادت است، عبادت توأم با سیاست است. اجتماعی حج و جمعه و امثال آن، در عین معنویت از سیاسیات اسلام است...
امروز #حوزه_نجف، #حوزه_قم و حوزههای دیگر موظفند که اسلام را نشان دهند و این متاع را عرضه کنند...»(نهضت امام خمینی (قدس سره) ج2 ص723-722)
🇮🇷 @IRANeMOASER
1_364951940.mp3
7.76M
🎙صدای قیام
🔴 #قیام_قم؛ برش صوتی از کتاب «نهضت امام خمینی»؛ به مناسبت سالگرد قیام خونین 15خرداد
«خبر توقیف امام، برقآسا در سراسر قم پیچید و توفانی از خشم در میان تودههای مسلمان و انقلابی این شهر مذهبی برانگیخت. مردم قم در حالیکه اشک میریختند و بر سر و سینه میزدند، رو به خانه امام نهادند و در مقابل خانه اجتماع کردند.
هنوز آفتاب 15خرداد سر از افق بر نیاورده بود که کوچه پر از جمعیت انبوهی پوشیده شد. مردم آشفته و خشمگین گاهی اشک میریختند و بر سر میزدند و زمانی همانند شیر میغریدند و علیه شاه و هیأت حاکمه شعار میدادند و اظهار تنفر و انزجار میکردند.
دیری نپایید که...»(نهضت امام خمینی ج1 ص517-515)
سالگرد قیام خونین 15 خرداد است. قیامی که به فرموده امام برای همیشه عزای عمومی اعلام شده است. خوانش دوباره این قیام تاریخی و ابعاد شگفتانگیز آن برای آشنایی با حقیقت قیام امام خمینی و ملت ایران بسیار مفید خواهد بود.
🎙#صدای_قیام را از بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بشنوید.
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔰 مجموعه لوح "تحریف امام" | یک
🔺 حضرت آیتالله خامنهای: اگر ملّت ایران بخواهد به هدفهای بزرگ خود برسد، بخواهد این راه را ادامه بدهد، باید راه امام بزرگوار را درست بشناسد، اصول او را درست بشناسد، نگذارد شخصیّت امام را تحریف کنند...[امام] به مسئولان کشور هشدار میداد دربارهی خوی کاخنشینی و همه را از خوی کاخنشینی برحذر میداشت، تأکید مکرّر میکرد بر اینکه به وفاداری طبقات ضعیف اعتماد کنید. این یکی از خطوط اساسی است. ۹۴/۳/۱۴
🏴 بهمناسبت ايام سالگرد ارتحال رهبر كبير انقلاب اسلامی، حضرت امام خمينی رحمهالله، به مرور بخشهایی از بیانات حضرت آيتالله خامنهای درباره ایشان منتشر خواهد شد.
#امام_خمینی
📥 نسخه قابل چاپ:
https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=30013
🔰 مجموعه لوح "تحریف امام" | دو
🔺 رهبر انقلاب: اگر ملّت ایران بخواهد به آن هدفها برسد، بخواهد این راه را ادامه بدهد، باید راه امام بزرگوار را درست بشناسد، اصول او را درست بشناسد، نگذارد شخصیّت امام را تحریف کنند ... هرکسی هر حرفی را که خودش میپسندد به امام نسبت ندهد. آنچه را به امام نسبت میدهیم، باید در منابع مربوط به امام موجود باشد، آن هم به شکل مکرّر، به شکل مستمر.
۱۳۹۴/۰۳/۱۴
📥 نسخه قابل چاپ:
https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=30274
🔰 مجموعه لوح "تحریف امام" | سه
🔺 اگر ملّت ایران بخواهد به هدفهای بزرگ خود برسد، بخواهد این راه را ادامه بدهد، باید راه امام بزرگوار را درست بشناسد، اصول او را درست بشناسد، نگذارد شخصیّت امام را تحریف کنند...[یکی از اصول امام:] در مکتب فکری امام، ضدّیت با استبداد و ضدّیت با استکبار حرف اوّل را میزند؛ امام با مستکبرین سرِ آشتی نداشت. واژهی «شیطـان بزرگ» برای آمریکا، یک ابداع عجیبی از سوی امام بود. ۱۳۹۴/۰۳/۱۴
📥 نسخه قابل چاپ:
https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=30499
⬅️مقام معظم رهبری؛ 14خرداد1401: نگذارید امام را تحریف کنند!
📍معرفی پنج اثر تحریفآمیز در زندگی امام خمینی و نهضت ایشان
🔸تحریف سیره و مکتب امام خمینی یکی از اقدامات خطرناک دشمنان خارجی و نفوذیها یا غافلین داخلی بوده و هست و بیپاسخ گذاشتن تحریفها؛ تحریفگران را راسختر و فضای غبارآلود فتنههای شناختی را تاریکتر میکند و به همین دلیل مقام معظم رهبری بارها و بارها نسبت به این پدیده شوم هشدار داده بودند.
🔸بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بنا به وظیفه تاریخی خود همواره در تلاش بود تا سدی محکم در برابر تحریفات جریانی و شخصیتی ایجاد کند و با این هدف آثار فراوانی را تولید کرد.
به مناسبت سالروز ارتحال امام خمینی بخشی از آثار تحریفآمیز را افشا و نقد آن را معرفی میکنیم.
🇮🇷 @IRANeMOASER
الف لام تحریف
🔴تحریفگر؛ معرفی پنج اثر تحریفآمیز در زندگی امام خمینی و نهضت ایشان/بخش اول
▫️کتاب الف لام خمینی نوشته هدایتالله بهبودی در تاریخ دوشنبه 22مرداد1397 رونمایی شد و به سرعت مورد توجه دولت موسوم به اعتدال قرار گرفت و بدون آنکه اصولی ابتدائی تاریخی را رعایت کرده باشد؛ جایزه کتاب سال را از دست شیخ حسن روحانی کسب کرد. بخشی از تحریفات این کتاب عبارت است از:
▪️ارائه چهرهای لیبرال و مجاملهکار از امام قدس سره
▫️ استفاده از شایعات گفتاری یا نوشتاری علیه امام قدس سره
▪️استفاده سلیقهای و حذف گزینشی روایات تاریخی
▫️تحریف اندیشههای سیاسی امام
▪️خدشهدار کردن چهره پراقتدار امام
▫️اتهامزنی به امام
▪️ضد و نقیضگویی درون متن
▫️عدم پایبندی به اصول تاریخنگاری
و...
▪️حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی و پژوهشگران بنیاد تاریخپژوهی؛ پیش از این در مقالات علمی مختلف تحریفات و نقایص این کتاب را افشا کرده بودند که به مناسبت سالروز ارتحال امام خمینی و مقابله جدی با خط تحریف و تخریب مسلک امام خمینی، مروری بر آن خواهیم داشت.
#ارتحال_امام
🇮🇷 @IRANeMOASER
مقاله الف لام1.pdf
4.27M
🔻الف لام؛ خدمت یا خیانت/بخش اول
🖊بخشی از مقاله مورخ خبیر انقلاب اسلامی در نقد کتاب الف لام خمینی:
«کتاب الف لام خمینی... به رغم اینکه زیر نظر مؤسسهای رسمی و آشنا به اسناد و مدارک سری و محرمانه تنظیم شده است، متأسفانه نتوانسته است امام را «تعریف» کند، بلکه در مواردی دانسته یا ندانسته سیاهنمایی و نارسایی ساختگی پدید آورده است...»
متن کامل در پیوست یادداشت
#الف_لام_خمینی
🇮🇷 @IRANeMOASER
مقاله الف لام2.pdf
612.6K
🔻الف لام؛ خدمت یا خیانت/بخش دوم
🖊بخشی از مقاله مورخ خبیر انقلاب اسلامی در نقد کتاب الف لام خمینی:
«نویسنده الف لام،پایه و شالوده کتاب خود را اسناد ساواک قرار داده و بر مبنای آن در راه شناخت و شناساندن امام قلم زده و به بررسی نشسته است و در واقع به شرح و تفسیر اسناد و گزارشهای ساواک پرداخته است. لیکن محققان و پژوهشگرانی که از پژوهش به درستی سر درمیآورند هیچگاه اسناد و مدارک پسافکند رژیم شاه را دستمایه تحقیق و پژوهش قرار نمیدهند، با همت و زحمت و جستاری توانفرسا واقعیتها را به دست میآورند و مورد تحلیل و بررسی قرار میدهند و اگر در این راستا اسنادی از رژیم گذشته یافتند که با واقعیتها و رویدادها همخوانی دارد از آن نیز بهره میگیرند.»(فصلنامه تخصصی 15 خرداد، شماره57، پاییز 1397)
متن کامل در پیوست یادداشت
#الف_لام_خمینی
🇮🇷 @IRANeMOASER
مقاله الف لام3.pdf
213.7K
🔻الف لام؛ خدمت یا خیانت/بخش سوم
🖊بخشی از مقاله مورخ خبیر انقلاب اسلامی در نقد کتاب الف لام خمینی:
🔹دست اندرکاران چاپ و نشر کتاب الف لام نشان دادند که از امام تنها نام او را می خواهند تا نان بخورند برای آنها اصولاً مهم نیست آنچه را که به نام امام انتشار می دهند و به بازار عرضه می دارند، چه ضربه های جبران ناپذیری به جایگاه و شخصیت امام وارد می کند و آب به آسیاب دشمن می ریزد.
🔸مهم این است که به نوعی سری تو سرها داشته باشند. اگر دستشان از ریاست و وزارت کوتاه است، دست کم، به نام امام و با عنوان چاپ و پخش آثار و اندیشه های امام به نوایی برسند و مقامی کسب کنند و چون خودتوان جستار و پژوهش ندارند و به اعتراف خود، حتی نمی توانند خلاف گویی ها و تحریفگریهای یک نوشته را به درستی بازشناسند ناگزیرند از عناصر معلوم الحال یا مجهول الهویه کمک بگیرند و کار چاق کن دیگران باشند! و نوشته های بی مایه و بی پایه ای را که اصولاً یک کار پژوهشی به شمار نمی آید و به قول برخی از اهل نظر یک کتاب تاریخی نیست و به آن نمی توان ارجاع تاریخی داد کتابی وانمود کنند که می تواند «برای عارفان، درس توحید و برای عابدان درس عبودیت و اخلاق و خودسازی و برای مصلحان و مبارزان، علم مبارزه و سیاست همراه با دیانت» داشته باشد!!...(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره59-58)
متن کامل در پیوست یادداشت
#الف_لام_خمینی
🇮🇷 @IRANeMOASER
مقاله الف لام4.pdf
253.9K
🔻الف لام؛ خدمت یا خیانت/بخش چهارم
🖊بخشی از مقاله مورخ خبیر انقلاب اسلامی در نقد کتاب الف لام خمینی:
نویسنده الف لام از آغاز تا پایان کتاب، تلاش کرده است از امام چهرهای بسازد که از بند و بست شیطانی و داد و ستدهای دیپلماتیک پروا نداشت. او در لابهلای این کتاب-که بنابر ادعای خود، برای شناساندن امام به رشته نگارش کشیده، تلاش کرده است امام را همانند تسلیمطلبها، لیبرالها و سیاستبازهای «غربزده» یک بازیگر سیاسی بنمایاند و تنها مستند او در این دسیسه، سوءاستفاده از دیدارهای مقامات دولتی با امام در زندان و در دوران حصر است...(فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره61-60)
متن کامل در پیوست یادداشت
#الف_لام_خمینی
🇮🇷 @IRANeMOASER
تطهیر پهلوی در الف لام خمینی.pdf
257.9K
🔴به نام امام؛ به کام پهلوی
🔻بررسی تطهیر پهلوی در کتاب الف لام خمینی؛ نوشته هدایتالله بهبودی
🔹تطهیر کارگزاران و خصوصاً دو پادشاه پهلوی، به عنوانِ یک پروژه تاریخی- رسانهای مورد توجه مخالفان نظام اسلامی قرار گرفته و با مطالب زیادی این رویکرد، تولید و منتشر شده است. خدشه در ذهنیت تاریخی نسل امروز و آینده، ایجاد تردید در علل وقوع انقلاب اسلامی و نیز کارآمدی جمهوری اسلامی، از جمله نتایج پروژه تطهیر در ایران است.
🔸این نوشتار ضمن مرور هشدارهای تاریخی امام خمینی نسبت به تطهیر پهلوی و انوشیروانسازی از آنان، با اتکا بر مستندات تاریخی، به بازکاوی برخی موارد از تطهیر پهلوی در کتاب الفلام خمینی و نقد آن پرداخته است. اثر مزبور واجد جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی گردیده و به تبع شهرت نویسنده آن، در کوتاهزمانی به نحو بسیار فراگیر در مجامع مختلف فکری و فرهنگی توزیع شده است. از این رو، نقد علمی آن حائز اهمیت ویژه است.
🔹تکثیر الگوی نقد مورد استفاده در این مقاله، تا حدود زیادی مخاطب را نسبت به تأثیر عمیق و ناخودآگاه مطالب تاریخی خلاف واقع، مصون خواهد کرد و امتداد چنین تحقیقاتی موجب پالایش منابع تاریخی داخلی و پیشگیری از گسترش روند تطهیر خواهد شد.
🇮🇷 @IRANeMOASER
تحریف مکتب امام خمینی در کتاب موسوم به «دایرةالمعارف بزرگ اسلامی»
🔴تحریفگر؛ معرفی پنج اثر تحریفآمیز در زندگی امام خمینی و نهضت ایشان/بخش دوم
▫️دایرةالمعارف بزرگ اسلامی یکی از نخستین و گستردهترین تلاشها جهت دانشنامهنویسی در ایرانِ پس از پیروزی انقلاب اسلامی است و در آخرین مجلد منتشر شده از این دانشنامه، مدخلی به امام خمینی (ره) اختصاص داده شده است. نویسندگان این مدخل آقایان فرامرز حاج منوچهری، احمد پاکتچی و حمید انصاری هستند.
▪️با توجه به جایگاه دایرةالمعارف بزرگ اسلامی این مدخل پس از انتشار به عنوان متن معیار در معرفی امام خمینی تلقی خواهد شد و بیشک منشأ قضاوت پیرامون پیشینه خانوادگی، مبارزاتی، علمی و شخصیتی حضرت امام خواهد بود اما مطالعه دقیق و تاریخی این کتاب حاکی از بروز خطاها و تحریفات اساسی در این مدخل است. بخشی از این تحریفات عبارت است از:
▫️تحریف در سیره و اندیشه سیاسی امام خمینی
▪️تحریف به نقیصه در خصوص عزل آقای حسینعلی منتظری
▫️تحلیل امام بر اساس مبانی و الگوهای غربی
▪️روایت وارونه از تسخیر لانه جاسوسی
▫️تحریف در خصوص پیشینه نظریه ولایتفقیه
و...
▪️پیش از این؛ بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با کتاب «نقدی بر مدخل «خمینی، روحالله» در دایرةالمعارف بزرگ اسلامی» به بررسی انتقادی مدخل مزبور پرداخت. مخاطبان فرهیخته با مراجعه به این اثر میتوانند با اساسیترین تحریفات در حوزه سیره و مسلک امام خمینی، و پاسخ به آن تحریفات آشنا شوند.
◀️راههای تهیه کتاب:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192_021
📞تلفن: 32904231-025
#ارتحال_امام
🇮🇷 @IRANeMOASER
📌گام سیزدهم: انقلاب اسلامی و کارآمدی جهانی
⚫️به مناسبت ایام ارتحال امام خمینی
چهارده گام تا امام
🔹« در دوران حکومت پهلوی #استعمارگران با اقدامات مختلفی در صدد اضمحلال و تخریب پایههای فرهنگ اسلامی ایرانیان برآمدند و شوک و ضربه شدیدی بر #هویت_اسلامی ایرانیان وارد نمودند که در واکنش به این وضعیت انقلاب اسلامی رخ داد.
🔸با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری #امام_خمینی، در سراسر جهان اسلام، از یوگسلاوی و مراکش در غرب گرفته تا اندونزی و فیلیپین در شرق، یک جنبش مردمی نضج گرفت. این تجدید حیات اسلامی به شکلهای مختلف در حرکتهای مردمی در عراق... جهاد مسلمانان در افغانستان اشغال شده توسط شوروی، ترور انور سادات در مصر و مقاومت شدید در لبنان، بروز ناآرامی در کویت، بحرین، قیام مردم در الجزایر، مصر، تونس، مراکش و قیام اسلامی فلسطین و... تجلی یافت.
🔹پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، یک افسون و #جذبه_اسلامی را در مردم ایجاد کرد. از آن پس، مردمی که از عظمت قدرت خود بیاطلاع بودند، با برداشتی نوین از اسلام به حرکت درآمدند. این حرکت، نه فقط شیعیان، بلکه طرفداران اهل سنت را نیز در برمیگرفت؛ چراکه پیام امام، پیام وحدت مسلمانان و یک پیام فراگیر و جهانی بود. هدف اهتزاز «پرچم لا إله إلا الله » در سراسر جهان، نفی تمامی قدرتها و تکیه بر قدرت لایزال الهی و تودههای مردم بود.
🔸بنابراین پیروزی انقلاب اسلامی ایران نه تنها به احیای عظمت و قدرت ژئوپلیتیک شیعه انجامید بلکه کل ژئوپلیتیک اسلام را دچار تحول و بیداری نمود. در واقع اسلامی بودن انقلاب ایران، این ویژگی و امتیاز خاص را به آن داد که دارای جنبه جهانشمولی باشد و تمام جهانیان را مورد خطاب پیغام خود قرار دهد.»( تأثیر انقلاب اسلامی بر تحولات جغرافیای سیاسی محور مقاومت در مقابل غرب ص154، دکتر بهزاد قاسمی، فصلنامه تخصصی 15 خرداد، شماره 51 بهار 96)
🇮🇷 @IRANeMOASER
تحریف مکتب امام خمینی در «دایرةالمعارف تشیع»
🔴تحریفگر؛ معرفی پنج اثر تحریفآمیز در زندگی امام خمینی و نهضت ایشان/بخش سوم
▫️نقد مستند و علمی دانشنامههای مرتبط با انقلاب اسلامی و امام خمینی قدس سره الشریف ، از آن جهت ضرورت دارد که به واسطه شهرت و اعتبار ملی و فراملی این قبیل متون، مطالب آن به عنوان متن معیار مورد استناد و مراجعه علمی محققان داخلی و خارجی قرار میگیرد.
▪️مدخل امام خمینی در دایرةالمعارف تشیع برای نخستینبار در سال 1378 منتشر شد و برای اولینبار توسط بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
▫️نویسنده این مدخل «عمادالدین باقی»، نویسنده و سیاستمدار نزدیک به نهضت آزادی و از فعالان رسانهای رادیکال اصلاحطلب، شاگرد آقای حسینعلی منتظری و عضو ارشد بیت اوست و طبیعتا این مدخل؛ روایت امام خمینی از منظر یک نویسنده منتقد و مخالف اندیشه سیاسی رهبر کبیر انقلاب اسلامی محسوب میشود و معلوم نیست متولیان دایرةالمعارف تشیع به چه علت این مدخل را به چنین فردی واگذار کردهاند.
▪️در هر صورت فارغ از رویکرد ایدئولوژیک و گزینشی نویسنده، مدخل مورد بررسی دچار اشکالات فاحش علمی و تاریخی متعدد است و بنیاد تاریخپژوهی با انتشار کتاب «نقدی بر مدخل امام خمینی در دایرةالمعارف تشیع» به این اشکالات و تحریفات پرداخته است.
◀️راههای تهیه کتاب:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192_021
📞تلفن: 32904231-025
#ارتحال_امام
🇮🇷 @IRANeMOASER
نگاهی به خاطرات تحریفآمیز آقای اکبر هاشمی رفسنجانی
🔴تحریفگر؛ معرفی پنج اثر تحریفآمیز در زندگی امام خمینی و نهضت ایشان/بخش چهارم
▫️راههای پیشرفت برای جوامع و ملتها باز است؛ اگر از شکستها و پیروزیها عبرت بگیرند و در یک کلمه؛ برای #حافظه_تاریخی خود اهمیت قائل شوند. عوامل مختلفی در شکلگیری این حافظه مؤثر است که خاطرهنگاری #رجال_سیاسی یکی از مهمترین آنها است. اما مسئله اساسی اینجا است که رجال سیاسی معمولاً بر اساس حب و بغضهای شخصی و یا جناحی خاطرات خود را ثبت میکنند.
▪️روایتها و خاطرات #مرحوم_اکبر_هاشمی_رفسنجانی به خاطر جایگاه سیاسی وی و حضور در صحنههای مختلف برای همه تاریخپژوهان انقلاب اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است و دقیقاً به همین دلیل؛ اگر عمداً یا سهواً «روایتهای ناروا» در این خاطرات وارد شده باشد، اثر تخریبی آن در مخدوشسازی حافظه تاریخی محققین و و به ویژه معرفی تحریفآمیز مکتب امام خمینی، اثر بسیار منفی برجا خواهد گذاشت.
▫️مجموعه « #روایتهای_ناروا » 10 مقاله در نقد خاطرات سیاسی مرحوم هاشمی رفسنجانی است که همگی در سالهای حیات وی، منتشر شده است. تنوع مقالات در این اثر باعث شده ابعاد مختلفی از خاطرات آقای رفسنجانی مورد واکاوی و دقت تاریخی قرار گیرد.برخی از تحریفات و اشکالات خاطرات آقای هاشمی رفسنجانی عبارت است از:
▪️نامحرم شمردن مردم در تبیین مسائل تاریخی
▫️نادیده انگاشتن ویژگیهای برجسته امام خمینی
▪️تبدیل خاطرات سیاسی به معرفینامه خانوادگی
▫️غلو در خاطرهگویی و القای «ژست رهبری و فرماندهی»
▪️خلافگویی پیرامون برخی جریانات
◀️راههای تهیه کتاب:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192_021
📞تلفن: 32904231-025
#ارتحال_امام
🇮🇷 @IRANeMOASER
نگاهی به خاطرات تحریفآمیز آقای حسینعلی منتظری
🔴تحریفگر؛ معرفی پنج اثر تحریفآمیز در زندگی امام خمینی و نهضت ایشان/بخش پنجم
▫️آقای حسینعلی منتظری به دلیل اعتماد ویژه برخی دلسوزان و مطرح شدن به عنوان قائممقام رهبری از جایگاه سیاسی بالایی برخوردار شد و از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا پیش از عزل؛ در مناصب و موقعیتهای حساس حضور داشت اما در نهایت به دلیل ضعف شخصیتی و نفوذ دادن جریانات انحرافی به بیت خود از خط امام جدا شد و به یک مخالفخوان تمام عیار در برابر جمهوری اسلامی تبدیل شد.
▪️همان جریانات انحرافی سیاسی پس از عزل نیز دست از او نکشیدند و با تولید روایات تاریخی تحریفآمیز تلاش کردند انتقام خود را از امام و نظام بگیرند. روایاتی که اگر تحریفات آن افشا نمیشد خسارتی سنگین به حافظه تاریخی ایرانیان وارد میساخت.
▫️مورخ خبیر انقلاب اسلامی، حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی طی 21 مقاله، از فصلنامه تخصصی پانزده خرداد شمارگان 21-1، به تفصیل آن خاطرات را نقد کردند. برخی از تحریفات خاطرات منتظری عبارت است از:
▪️تناقضگویی و عدم ثبات روایی
▫️رویگردانی از اصول خاطرهنگاری و تلاش برای تبرئه خود و تخطئه دیگران
▪️بزرگنمایی و اسطورهسازی از آقای منتظری
▫️سانسور نقش سایر مبارزان
▪️پنداربافی و ارائه مطالب خیالی
▫️خطدهی مصاحبهکننده به آقای منتظری و ارائه مطالب از پیشمهندسیشده
و...
#ارتحال_امام
🇮🇷 @IRANeMOASER
📌گام چهاردهم: امید به آینده
⚫️به مناسبت ارتحال امام خمینی
چهارده گام تا امام
🔹« حضرت امام بر خلاف عمده سیاستمداران و عالمان دینی که #انفعال خویش را با فقدان یار و یاور توجیه میکردند، به تأسی از #سیره_انبیا از نقطه صفر و با رویکرد #همفکرسازی و دعوت چهره به چهره و با امید به موفقیت، آغاز کردند و مقتضیات جو غالب زمان و مکان (ایران، ترکیه، عراق و فرانسه) معظم له را از حرکت به سمت براندازی رژیم شاه و آرمان تشکیل #حکومت_اسلامی مأیوس نکرد. این مطلب را از فحوای سخنرانی ایشان در نوفللوشاتو که خطاب به دانشجویان بوده است به راحتی میتوان دریافت:
« حضرت موسی ( سلامالله علیه ) مأمور شده بود که خودش برود و فرعون را دعوت کند. آن فرعون، آن هم با آن بساط؛ فرعون، بیشتر از فرعون ما بساط داشت. از اهرام مصر معلوم است...
🔸ما به پیروی از انبیا عظام (سلام الله علیهم) از صفر شروع کردیم. انبیا (علیهمالسلام) برای دعوت و قیام بر ضد طاغوت از صفر شروع میکردند و دعوتهای بزرگ آنها از واحد واحد شروع میشد تا گروه گروه جمع میشدند. آن روزی که ما دعوت بر ضد طاغوت را شروع کردیم، صفر بودیم... ما از صفر شروع کردیم و به دعوت اسلامی مردم را خواندیم...»(نواندیشی دینی حضرت امام در نسبت فقه با زمان و مکان، فصلنامه تخصصی 15 خرداد شماره 27 بهار90)
🇮🇷 @IRANeMOASER