📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱۲ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۱۲ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
بیانات مقام معظم رهبری به مناسبت روز جوان
🔹انشاءالله خدا به حقّ علیاکبر (علیهالسلام) شما جوانها را حفظ کند، برای اسلام نگه دارد و ثابتقدمتان بدارد. جوانها توجّه داشته باشند: صراط مستقیم را میتوانند بشناسند، میتوانند دل ببندند، میتوانند منعطف و متشکّل به شکل صراط مستقیم بشوند؛ اما، نگهداری آن سخت است، باید نگه دارید. به قول مرحوم امیری فیروزکوهی که گفت:
🔸شباب عمر به دانش گذشت و شیب، به جهل
کتاب عمر مرا فصل و باب، پیش و پس است
🔹بعضیها جوانیهای خوبی داشتند، امان از پیریشان؛ پیر که شدند هیچ. این [جوانیها] را سعی کنید [نگه دارید]. البتّه شماها خوب هستید، شماها الحمدلله در خدمت انقلاب و در خدمت اسلام هستید. سعی کنید [این حالت] را نگه دارید. این ثبات قدم و استقامت در راه صحیح یک چیز خوبی است. (1396.2.18)
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️عمار انقلاب روایتی جامع و جدید از زندگانی و کارنامه سیاسی علامه مصباح یزدی وارد بازار نشر شد
🔹«عمار انقلاب؛ حیاتنامه فکری و سیاسی علامه محمدتقی مصباح یزدی» در هفت فصل و 824 صفحه به بازار نشر عرضه شد. چاپ اول این کتاب با استقبال نخبگان روبرو و چاپ دوم این کتاب با تقریظ ریاست محترم مجلس خبرگان آیتالله احمد جنتی ، آیتالله تحریری و آیتالله سیفی مازندرانی منتشر شد.
🔸سرفصلهای کتاب:
فصل اول: تولد و تحصیلات
فصل دوم: ایدهپردازی برای اصلاح حوزه و فعالیتهای پیش از آغاز مبارزه
فصل سوم: آغاز مبارزات سیاسی
فصل چهارم: در سنگر مبارزات نرم
فصل پنجم: مبارزات سیاسی پس از تبعید
فصل ششم: حضور در سنگر کادرسازی و مرزبانی عقیدتی
فصل هفتم: حضور در سنگر مبارزات سیاسی در دهه پنجاه
🔹گفتنی است ارسال این کتاب به سراسر کشور رایگان خواهد بود. فرهیختگان ارجمند میتوانند از راههای ارتباطی ذیل اقدام به تهیه کتاب نمایند:
🖋ارسال پیام به:
@nasrollahabadi
📞تماس:
دفتر بنیاد تاریخپژوهی - تهران : ٢٢۵٧٩١٩٢ -٠٢١
دفتر بنیاد تاریخپژوهی - قم: 32904231-025
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
2657_31808.pdf
1.73M
💢رسیدن به درجه اجتهاد در سن 27 سالگی
📌انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش دهم
...آیت الله محمود رجبی از شاگردان آیت الله مصباح در مورد مقام اجتهاد فقهی ایشان میگوید:
«جناب استاد مصباح حدود هشت سال به طور فعال در درس فقه مرحوم آیت الله بروجردی شرکت کردند، و در اولین امتحان درس خارج که در زمان مرحوم آیت الله بروجردی برگزار شد و ممتحنان آن، مرحوم آیت الله سلطانی و مرحوم مقدس اراکی بودند، دانشپژوه ممتاز معرفی گردیدند. به طوری که برخی اساتید به ایشان پیشنهاد کردند اگر چهار سال دیگر، همینگونه به تحصیل ادامه دهد، مسلماً به مرتبه اجتهاد خواهد رسید.»4 چیزی نگذشت که این پیش بینی تحقق یافت و ایشان در حدود 27 سالگی به درجه اجتهاد نایل آمد...
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش اول
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش دوم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش سوم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش چهارم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنچم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش ششم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هفتم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هشتم
گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش نهم
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان، 13اسفند1401، صفحه 6.
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
📍واکنش عجیب هواداران مصدق به درگذشت وی؛ بهروایت استاد سیدحمید روحانی
🚩وقتی طرفداران دکتر مصدق حتی از برگزاری فاتحه نیز میترسند
🔸سالروز درگذشت دکتر محمد مصدق
🔹به دنبال درگذشت دكتر #محمد_مصدق در 14 اسفندماه 1346 روحانيان مبارز درصدد برآمدند كه از اين فرصت نيز جهت ضربه زدن به رژيم شاه بهرهگيرى كنند و به مناسبت درگذشت او اعلاميه مشتركى با اعضاى #جبهه_ملى، #نهضت_آزادى و #حزب_ملت_ايران صادر نمايند.
🔸براى اين منظور، ميان آقاى #ربانى_شيرازى و آقاى #داريوش_فروهر ملاقاتى به عمل آمد. در اين نشست كه نگارنده نيز حضور داشت، آقاى فروهر پيشنهاد صدور هرگونه اعلاميهاى را بهكلى رد كرد! و اظهار داشت: «چون در شرايط فعلى #ساواک شاه آماده است كه هرگونه واكنشى را بهشدت سركوب كند، #جبهه_ملى و #نهضت_آزادى و نيز #حزب_ملت_ايران به اين نتيجه رسيدهاند كه نيروهاى خود را بهخاطر صدور اعلاميهاى نبايد از دست بدهند»! از اين رو، حتى از برگزارى مجلس فاتحه براى مصدق، خوددارى ورزيدند؛ زيرا ساواک موافق نبود.
🔹آقاى فروهر با آنكه به ظاهر موضع مسالمتآميز و سازشكارانه «جبهه ملى» و «نهضت آزادى» را در برابر رژيم شاه بهشدت محكوم مىكرد و ادعا داشت كه حزب ملت ايران به رهبرى او در هر شرايطى به مبارزه ادامه مىدهد، اما در عمل راه و انديشه همسنگران خود را در «جبهه ملى» و «نهضت آزادى» دنبال مىكرد. بنابراين در درگذشت مصدق كوچکترين واكنشى از طرف هواداران او نشان داده نشد. نه مراسم تشييع و فاتحه براى او برگزار كردند و نه اعلاميهاى به مناسبت درگذشت او منتشر ساختند.
🔸تنها در چهلمين روز درگذشت مصدق مراسمى از طرف بازماندگان او در #احمدآباد برگزار شد. در اين مراسم شمارى از اعضاى «جبهه ملى»، «نهضت آزادى» و «حزب ملت ايران» شركت داشتند، ليكن آنچنان مرعوب و وحشتزده بودند كه به خود جرأت ندادند تا نام مصدق را بر زبان بياورند! و حتى اعلام نكردند كه اين مراسم به چه مناسبتى برگزار شده است! تنها آياتى از كلام اللّه مجيد قرائت شد، آنگاه دكتر غلامحسين مصدق پشت ميكرفون رفت و يادداشتى را كه در دست داشت قرائت كرد. متن آن يادداشت به اين مضمون بود:
از خانمها و آقايان محترم كه قدم رنجه فرموده، در اين مراسم شركت كردهاند، صميمانه سپاسگزارى مىشود!
🔹در اين مراسم از روحانيان آقاى شجونى و نگارنده شركت كرده بودند. ساواک شاه براى شناسايى و تعقيب نگارنده، هنگام بازگشت از مراسم احمدآباد، به طور سرى عكسى گرفته و در پرونده نگارنده بايگانى كرده است.(نهضت امام خمینی، ج2، صص307-306)
🇮🇷 @IRANeMOASER
2659_31832.pdf
1.77M
💢آشنایی با علامه طباطبایی(ره) از شیفتگی تا شاگردی
📌انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش یازدهم
آیت الله مصباح در مورد آشنایی خود با علامه طباطبایی چنین میگوید: «اولینباری که مرحوم علامه طباطبایی را دیدم، همان سالی بود که به قم آمده بودم. روزی در مدرسه حجتیه مهمان یکی از دوستان یزدی بودم. آن وقت مدرسه حجتیه در حال ساخت بود. طبقه اول ساخته شده و هنوز تکمیل نشده بود. مرحوم طباطبایی کنار حوض مدرسه یک ساعت آفتابی ساخته بودند که میشد از روی آن ساعت را تشخیص داد. برای دیدن ساعت آمده بودند و ما اولینبار بود که ایشان را زیارت کردیم...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان، 15اسفند1401، صفحه 6.
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۱۹ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱۹ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۱۹ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
💠پیشرفت سطح تحصیلی بانوان در عصر جمهوری اسلامی بهروایت استاد آمریکایی
نیکی کدی:
🔹«در نظام جدید نهتنها سوادآموزی در میان دختران و پسران بههمگانی شدن نزدیک شد بلکه درصد دختران در میان پذیرفتهشدگان به دانشگاهها نیز پیوسته افزایش یافت تا اینکه در سال 1382 به حدود 66درصد رسید... امروزه تقریبا راه همه رشتههای دانشگاهی بهروی زنان باز است. تقریبا هر روستا یک مدرسه دارد. نرخ باسوادی زنان از 36درصد در سال 1355 به 72 درصد در سال 1375 رسید. سطحی که با ترکیه قابل مقایسه و بیش از دو برابر پاکستان است و هنوز در حال افزایش است. (مقاله «دگرگونی در نظام آموزشی و پژوهشی ایران»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره2، زمستان1383، ص186)
#حقوق_زنان
🇮🇷 @IRANeMOASER
💠ارتقای سلامت بانوان در عصر جمهوری اسلامی بهروایت نیکی کدی
🔹نیکی کدی نویسنده آمریکایی و یکی از کسانی که از نزدیک وضعیت ایران در یکصد سال اخیر را مورد مطالعه قرار داده است علیرغم غرضورزیهایی که در تغسیر بخشی از سیاستهای جمهوری اسلامی دارد نتوانسته است از ذکر برخی تحولات چشمگیر خودداری ورزد. او مینویسد:
🔸در زمان انقلاب، مراقبت بهداشتی یک مسئله عمده بود و بهویژه بر زنان و کودکان اثر میگذاشت. فقر، نبود خدمات و بارداری زودهنگام و مکرر، در نرخ بالای مرگ و میر مادران و نوزادان [که از دستاوردهای رژیم پهلوی بود] نقش داشت. دولتهای متوالی منابع قابل ملاحظهای را صرف برنامههای بهداشتی، بهویژه در مناطق محروم و دورافتاده کردند.
🔹یک برنامه کلیدی ایجاد یک شبکه مراقبتهای بهداشتی اولیه برای توده مردم بود که دسترسی به مراقبتهای بهداشتی را در بسیاری نقاط متحول کرده است. از سال 1364 تا 1376، نرخ مرگ و میر مادران از 140 مرگ در 100.000 زندهزایی به 37 کاهش یافت. نرخ مرگ و میر نوزادان نیز کاهش یافت.
🔸در ظرف بیست سال گامهای بلند و مهمی در عرصه آموزش و مراقبتهای بهداشتی اولیه برداشته شده است. بهبود وضعیت آب آشامیدنی، تأسیسات بهداشتی، نظافت و تغذیه بهویژه به طبقه عامه و زنان و کودکان روستایی کمک کرده است.
در ایران زمامداران اسلامگرا سیاستهایی را بهاجرا درآوردند که در نهایت به توسعه یک جامعه سالمتر، آموزش دیدهتر و فرهیختهتر کمک کرد. (مقاله «دگرگونی در نظام آموزشی و پژوهشی ایران»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره2، زمستان1383، ص187)
#حقوق_زنان
🇮🇷 @IRANeMOASER
💠پیشرفت جایگاه آموزشی بانوان در عصر جمهوری اسلامی بهروایت آمار
🔹بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده در رژیم پیشین و آمارهای رسمی توسعه انسانی در جمهوری اسلامی ایران، تعداد دانشجویان زن در سال 1375 نسبت به سال 1355 رشدی معادل 723 درصد را نشان میدهد یعنی تعداد دانشجویان زن در سال 1375 حدود هشت برابر سال 1355 رشد نشان میدهد.
🔸در مقطع فوق دیپلم درصد رشد تعداد دانشجویان زن در سال 1375 نسبت به سال 1355 ؛ 584 درصد است.
🔹در مقطع لیسانس تعداد دانشجویان زن در سال 1375 نسبت به سال 1355؛ 770 درصد رشد داشته است.
🔸در مقطع فوق لیسانس در همین مقیاس زمانی رقم 731 درصد، میزان پیشرفت کمی دانشجویان زن را نشان میدهد.
🔹در مقطع دکترا نیز تعداد دانشجویان زن 557 درصد رشد داشته است.
(مقاله «دگرگونی در نظام آموزشی و پژوهشی ایران»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره2، زمستان1383، ص205-204)
#حقوق_زنان
🇮🇷 @IRANeMOASER
#خبر_ویژه
♨️کتاب نهضت امام خمینی(دفتر پنجم) منتشر شد.
🔹بهگزارش بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی کتاب نهضت امام خمینی (دفتر پنجم) به قلم حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید حمید روحانی در مورد سیر زندگی شهید مصطفی خمینی است. پیش از این چهار دفتر از مجموعه نهضت امام خمینی منتشر شده است.
🔸در پی شهادت سید مصطفی، انفجاری کاخ برانداز در سراسر کشور پدید آمد. مراسم بزرگداشت برای آن شهید در هر شهر و استان برپا گردید، موج ها آفرید و سرزمین ایران زیر پای مجاهدان راه خدا به لرزه درآمد. بیش از چهل روز از شهادت سیدمصطفی خمینی نگذشته بود که خون پاک او در قم حماسه آفرید و شهر خون و قیام را در ۱۹ دی ماه ۵۶ گلگون ساخت. در اربعین شهدای ۱۹ دی، تبریز خروشید و حماسه ۲۹ بهمن را به ارمغان آورد و به دنبال آن اربعین های دنباله دار در سراسر ایران پدید آمد و خون شهدای اسلام که با خون مصطفی در هم آمیخته بود جوشید، خروشید و پیشتاخت و کاخ نشینان را در کام خود فرو برد و رژیم دو هزار و پانصد ساله شاهنشاهی را به زباله دان تاریخ افکند و بار دیگر این حقیقت را به اثبات رسانید که «خون بر شمشیرپیروز است ». روح او شاد و راه او پر رهرو و باد.
دفتری که در دسترس شماست در هشت فصل آغاز و پایان می یابد:
فصل اول: زندگی و زمانه مصطفی
فصل دوم: در میدان مبارزه
فصل سوم: مجاهدت های فکری و علمی
فصل چهارم: تاوان بصیرت
فصل پنجم: مکتوبات
فصل ششم: پیرامون شهادت مصطفی خمینی
فصل هفتم: شهادت مصطفی و بازتاب های آن
فصل هشتم: شهادت مصطفی و پیامدهای آن
در پایان به عنوان «ختامه مسک » اندرزنامه کوتاه آن شهید آمده است.
🇮🇷 @IRANeMOASER
📷اطلاع نگاشت: سرفصلهای جدیدترین اثر مورخ خبیر انقلاب اسلامی
📚نهضت امام خمینی جلد پنجم
🔹فصل اول: زندگی و زمانه مصطفی
🔸فصل دوم: در میدان مبارزه
🔹فصل سوم: مجاهدت های فکری و علمی
🔸فصل چهارم: تاوان بصیرت
🔹فصل پنجم: مکتوبات
🔸فصل ششم: پیرامون شهادت مصطفی خمینی
🔹فصل هفتم: شهادت مصطفی و بازتاب های آن
🔸فصل هشتم: شهادت مصطفی و پیامدهای آن
#نهضت_امام_خمینی
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️یادداشت کمتر دیده شده آیتالله مصباح در خصوص نیمه شعبان
مژده...
مژده ای دل که مسیحا نفسی میآید
🔹هلال امیدبخش و نشاطانگیز شعبان در افق نمایان شد و دلهای مردمی را که چشم به راه یگانه #مصلح_جهانی هستند به طبش انداخت. هر شب که بر فروغ ماه افزوده میشد، آتش اشتیاق در دلهای شیعیان شعلهورتر میگردید تا شبدوشین فروغش به اوج کمال رسیده بود، شور و شوق ایشان به نهایت رسید، سپیده بامداد #نیمه_شعبان سینه سیاهی یأس و نومیدی را درید و جهان را غرق در شادی و سرور کرد.
🔸به ستمدیدگان و حقجویان نوید میدهد که هان افسرده نباشید که فریادرس شما فرا آمد.
🔹به ستمکاران و حقکشان تهدید میکند که عنقریب دست #انتقام_الهی از آستین بیرون آید و زمین را از خون کثیف و پلید شما رنگین میسازدد
🔸این #مولود_مسعود روزی ظهور خواهد کرد و جهانِ مملو از بیدادگری و ناامنی را در دریای عدل و امنیت فروخواهد برد و بتهای خودسری و طاغوتهای دیکتاتوری و عفریتهای استبداد را در هم خواهد کوبید. در آن روز دیگر تازیانه ظلم پایین نخواهد آمد و ناله مظلوم بالا نخواهد رفت.
🔹انتظار چنین روزی است که #روح _مبارزه و انتقامجویی و پیکار با دشمنان دین و انسانیت را در کالبد رزمندگان راه خدا دمیده و به سوی آیندهای درخشان و پیروزیای قطعی پیش میبرد، ولی تنپروران و نازپروردگانی که با روح استثمار تربیت یافتهاند و عادت کردهاند که از دسترنج دیگران بهرهمند شوند، برای اعتذار از تنبلی و راحتطلبی خود میگویند:
◀️ان شاء الله امام زمان میآید و کارها را اصلاح میکند.
🔹غافل از آنکه این اعتقاد بار تکلیف را از دوش کسی برنمیدارد و اصلا از کجا چنین تنآسایان راحتطلبی که با این بهانهها شانه از زیر بار وظایف شرعی و اوامر مراجع تقلید خالی کردهاند، قبل از دیگران مورد خشم و انتقام آن حضرت واقع نشوند؟
🔸ما این عید بزرگ را به عموم شیعیان بلکه به همه جهانیان تبریک میگوییم و امیدواریم پیوسته مشمول عنایات حضرتش باشیم تا روزی جانهای ناقابل خود را نثار مقدم مبارکش سازیم یا در راه پیروی از منویات مقدسش فدا نماییم.(اسناد نهضت اسلامی ایران-نشریه انتقام-صص29-28)
#میلاد_امام_زمان
#شعبان
#نیمه_شعبان
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️شب نیمه شعبان سال 1343 به روایت مرحوم آیتالله مصباح/ روایت اول
🔹شب نیمه شعبان جشن بینظیری در مسجد صاحبالزمان منعقد و وعاظ محترم و مجاهد جناب آقای #مروارید و جناب آقای #محلاتی بیانات ارزندهای در حضور هزاران نفر ایراد و اعتراضهای قانونی ملت ایران را صریحا اعلام داشتند، ولی همچنانکه انتظار میرفت، بلافاصله به وسیله #پلیس جلب و روانه زندان شدند. (اولین شماره از نشریه انتقام، اسناد نهضت اسلامی ایران-نشریه انتقام-ص42)
#میلاد_امام_زمان
#شعبان
#نیمه_شعبان
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️شب نیمه شعبان سال 1343 به روایت مرحوم آیتالله مصباح/ روایت دوم
🔹شب نیمه شعبان جمعیت انبوهی از روحانیون و بازرگانان و اصناف در مسجد اعظم قم اجتماع کرده، یکی از #وعاظ_روحانی، سخنرانی جالبی ایراد و تأیید جامعه روحانیت را از اهداف عالیه #زعیم_عالیقدر_تشیع، حضرت آیتالله خمینی اعلام داشت.
🔸بعد از سخنرانی صدای شعارهای زنده و کوبنده علیه دستگاه حاکمه و به نفع رهبر خردمند مسلمانان، #حضرت_آیتالله_خمینی مسجد را به لرزه انداخت.
🔹در طی چند روز اخیر تظاهرات پرشور و بیسابقه طلاب و فضلا گاه و بیگاه و بدون اطلاع پلیس و مأموران سازمان در مدرسه فیضیه و مسجد اعظم و صحن مقدس و مسجد امام و احیانا در خیابانها مایه اعجاب و حیرت همگان شده است.(اولین شماره از نشریه انتقام، اسناد نهضت اسلامی ایران-نشریه انتقام-ص42)
#میلاد_امام_زمان
#شعبان
#نیمه_شعبان
🇮🇷 @IRANeMOASER
📍«عمّار انقلاب» به چاپ دوم رسید
💠مرحوم علامه مصباح یزدی از شخصیتهای نادر معاصر بود که در جنبههای مختلف تهذیبی، علمی، مدیریتی و مبارزاتی حضوری فعال و برجسته داشت اما به دلیل پرهیز از دعوت به خود و البته هجمه شدید عناصر بدخواه و معاند کارنامه درخشان ایشان در عرصههای مختلف مکتوم مانده و جامعه ایرانی و حتی جامعه نخبگانی از فعالیتها و مجاهدتهای ایشان کمتر باخبر است.
🔹«عمار انقلاب» پس از مقدمهای کوتاه و تبیینی فنی از پیشینه پژوهش گاهشماری مختصر و البته جامع از ولادت تا وفات آن عالم ربانی ارائه کرده است.
علاقهمندان میتوانند جهت تهیه کتاب از طریق نشانیهای ذکر شده اقدام نمایند:
تهران، خیابان انقلاب اسلامی بین خیابان فخر رازی و خیابان دانشگاه، پلاک ۱۲۱۰ تلفن: ۲۲۵۷۹۱۹۲_۰۲۱
قم، چهارراه قرآن و عترت، روبروی مدرسه حجتیه، کتابفروشی انتشارات کیهان تلفن: ۳۷۷۴۱۶۹۸-۰۲۵
دفتر بنیاد تاریخپژوهی در قم تلفن: ۳۲۹۰۴۲۳۱-۰۲۵
🇮🇷 @IRANeMOASER
📍جلد پنجم کتاب نهضت امام خمینی اثری فاخر برای تمام فصلها
معرفی دفتر پنجم کتاب نهضت امام خمینی در گفت و گو با غلامرضا خارکوهی
🔹 پس از سال ها انتظار اخیراَ جلد پنجم کتاب معروف نهضت امام خمینی به قلم مورخ اندیشمند دکتر سید حمید روحانی به چاپ رسید و در دسترس عموم قرار گرفت.
🔸غلامرضا خارکوهی که از دوستان قدیمی دکتر سید حمید روحانی می باشد در این خصوص گفت:
🔹پیش از این چهار جلد از کتاب نهضت امام خمینی منتشر شده بود که اولین جلد در سال 56 در دوران مبارزه علیه رژیم پهلوی در خارج از کشور به چاپ رسید و تا کنون به چاپ بیستم رسیده و در بازبینیهای بعدی حجم صفحات آن به حدود 1700 صفحه با فونت ریز افزایش یافته است.
🔸خارکوهی با اشاره به سوابق مبارزانی و مشاهدات و مطالعات میدانی حاج سید حمید روحانی گفت:
🔹اهمیت این مجموعه علاوه بر مستند و معتبر بودن آن، حضور فعال نویسنده در صحنه های مختلف مبارزه از سال 41 تا 57 و همراهی او با امام خمینی از قم تا نجف اشرف و نوفل لوشاتوی فرانسه و افتخار شاگردی امام و عضویت وی در دفتر معظم له در شهر نجف می باشد.
🔸این تاریخ نگار اضافه کرد:
🔹 این مجموعه و نویسنده آن همواره مورد توجه حضرت امام خمینی بوده ، بطوری که در دی ماه سال 67 امام طی نامه ای خطاب به حجت الاسلام سید حمید روحانی ضمن تقدیر از تلاش های وی ، از او خواست که با دقت تاریخ انقلاب اسلامی را به نگارش در آورد.
🔸وی گفت:
🔹هر یک از مجلدات این کتاب به مقطعی از تاریخ معاصر ایران و تعدادی از موضوعات مهم تاریخی اختصاص دارد. با این وجود تحلیل های این مجموعه تا اواسط سال 56 رسیده و به سال 57 هنوز ورود نکرده است. لذا جلد پنجم این اثر ویژه زندگی و مبارزات و جریان شهادت شهید آیت الله سید مصطفی خمینی فرزند بزرگ امام خمینی می باشد. سید مصطفی بعد از امام دومین شخصیت سیاسی و مخالف برجسته رژیم پهلوی بود که در اول آبان سال 56 در شهر نجف اشرف توسط عوامل رژیم به شهادت رسید و شهادتش نه تنها موجب توقف روند مبارزات نشد، بلکه موج تازه ای در خیزش مردم علیه رژیم شاه ایجاد کرد که حاصل آن پیروزی 22 بهمن بود.
🔸خارکوهی با اشاره به اینکه پس از سال ها انتظار اخیراَ جلد پنجم کتاب معروف "نهضت امام خمینی" به قلم مورخ اندیشمند دکتر سید حمید روحانی به چاپ رسیده و در دسترس عموم قرار گرفته، گفت:
🔹حجم جلد پنجم کتاب نهضت امام خمینی 840 صفحه است و اخیراً در شمارگان 1000 نسخه و در قطع وزیری توسط بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، با جلد سخت- گالینگور- و کاغذ سبک به شکلی زیبا و وزین منتشر شده است.
🔸وی افزود:
🔹این کتاب در 8 فصل تدوین شده و مولف در هر فصل موضوعی خاص از ابعاد شخصیت سید مصطفی خمینی را به صورت مستند تشریح و تحلیل نموده است. عناوین فصلها عبارتند از: زندگی و زمانه مصطفی، در میدان مبارزه، مجاهدتهای فکری و علمی، تاوان بصیرت، مکتوبات، پیرامون شهادت مصطفی، شهادت مصطفی و بازتابهای آن، شهادت مصطفی و پیامدهای آن. علاوه بر این بیش از 200 قطعه سند و 82 قطعه عکس نیز به انتهای این کتاب ضمیمه شده که بر غنای علمی و اسنادی آن افزوده است.
🔸این تاریخنگار با اشاره به اینکه اولین بار است کتابی به این حجم و گسترده در باره شخصیت سید مصطفی نوشته می شود، گفت:
🔹علاوه بر عظمت علمی و مستند بودن این کتاب، آنچه بر مزیت آن میافزاید، دوستی و همراهی دیرینه نویسنده کتاب با آیت الله سید مصطفی خمینی است که صحت و دقت مندرجات کتاب را دو چندان میکند، و این افتخار نصیب هر نویسنده ای نشده و نمی شود. زیرا وی سالیان متمادی در قم و نجف با سید مصطفی آشنا بوده و مراودات دوستانه داشته است.
متن گفت و گو در پایگاه خبری-تحلیلی گلستان ما
#نهضت_امام_خمینی
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۱ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۱ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۱ اسفند ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
♨️شجاعت آیتالله کاشانی در مبارزه با مفاسد فرهنگی
◽️در آستانه سالروز ارتحال آیتالله کاشانی
🔹«امام (رضواناللهعلیه) یک بار به ما گفتند که من هیچکس را به شجاعت مرحوم آقای کاشانی ندیدم، ایشان #مدرس را هم دیده بودند، اما درعینحال گفتند کاشانی.
🔸بعد سه قضیه از مرحوم کاشانی نقل کردند که دو تایش مربوط به همین قضایای مربوط به #پهلوی است و متأسفانه سومیاش را من یادم نیست. آن قضیهای که بهطور مشخص مربوط به قضیه #حجاب است این است که گفتند خانه ایشان در پامنار بود، مأمور کلانتری آنجا آمد پیش آقای کاشانی و گفت که مثلاً فرماندهمان سلام رساندند و گفتند که شبِ مثلاً سهشنبه، شما و خانوادهتان در فلان مجلس دعوتید -دعوت میکردند دیگر که با زنهایشان سربرهنه بیایند؛ حالا آمده بوده از آقای کاشانی دعوت میکرده- آقای کاشانی یک تشری به او میزند و تندی میکند. او میگوید که آقا فرمانده گفتند.
🔹آقای کاشانی میگوید -نزدیک به این تعبیر که- خیلی غلط زیادی کردند فرماندهتان! بعد او دستپاچه میشود، میگوید آقا مقامات بالا این را گفتند. آقای کاشانی باز میگوید مقامات بالا -نزدیک به این تعبیر که- خیلی غلط زیادی کردند این حرف را زدند! پا شو برو گمشو! میآید به رئیس کلانتری میگوید. او میگوید بابا نزدیک این سید نروید، خطرناک است. غرض، از این جور قضایا هست در مسائل مربوط به #حجاب.» (رهبر معظم انقلاب اسلامی ۹۶/۱/۸)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📃تأیید اجتهاد آیتالله کاشانی توسط عالم بزرگ شیعی؛ آقاضیاء عراقی
◽️در آستانه سالروز ارتحال آیتالله کاشانی
🔹«جناب عالم عامل و فاضل کامل #دریای_تقوی و ورع و پرچمدار هدایت، شکافنده دریای علوم و کلید در گنجهای دقیق، سید بزرگوار و پایه محکم و پناهگاه عموم مردم و حجتالاسلام #مایه_فخر_اهل_تحقیق و محور آسیای دقت حمایتکننده حوزه مسلمین و #جهادکننده در حفظ احکام دین و ترویج کننده شریعت جدش سیدالمرسلین خورشد عالمافروز و ماه عالمتاب، #شریک_ما_در_تحصیل و پشتیبان ما در تعظیم، رسیده به درجات صلاح و نائل شده به #بلندترین_مرتبه_اجتهاد، سید حاکمی که حکمش نافذ است، جناب سیدابوالقاسم #مجتهد_کاشانی که مستدام باد روزگار افاده و کرم او، از من اجازه خواست در روایت پس اجازه دادم او را که روایت کند از من آنچه را که صحیح است برای من از اخباریکه نزد اصحاب رضوانالله علیهم عمل شده است و به تحقیق متصل است اجازه من به به طرق زیاد تا جناب مولانا #حسین_بن_روح (سومین سفیر و نایب خاص ولیعصر ارواحنا له الفداء) و از متأخرین تا استاد کل آقای #آقاباقر_بهبهانی که روشن کند خدا قبور ایشان را.
از این احقر: ضیاءالدین عراقی»(روحانیت و نهضت ملی شدن صنعت نفت، ص١٣۴)
🇮🇷 @IRANeMOASER