🔴دستور تخلیه شهر سیدنی استرالیا صادر شد
🔹به دنبال وقوع طوفان و بارشهای سیل آسا و در معرض خطر قرار گرفتن جان مردم سیدنی استرالیا به ساکنان این شهر که یکی از پرجمعیتترین شهرهای این کشور است، دستور تخلیه داده شد.
🔹مقامات شهر سیدنی به هزاران نفر در بخش جنوب غربی این شهر که در معرض وزش بادهای ویرانگر و بارشهای سیل آسا که احتمال جاری شدن سیل را دارد، دستور تخلیه دادند.
🔴امیرعبداللهیان: در رویکرد آمریکا پیشرفتی ندیدیم
🔹وزیر خارجه ایران در گفتوگوی تلفنی همتای فرانسوی خود: ما برای رسیدن به نقطه نهایی توافقی خوب و پایدار جدی و صادق هستیم. پیشنهادات و ایدههای مثبت خود را مطرح کردهایم. طرف آمریکایی بدون رویکرد مبتنی بر ابتکار و پیشرفت در دوحه حضور یافت.
🔹کاترین کولونا: معتقدیم پنجره دیپلماسی همچنان باز است و باید از آن به بهترین شکل استفاده کنیم تا توافق حاصل شود. انجام توافق ،بهتر از نداشتن توافق است.
پرداخت تسهیلات ویژه ازدواج به دهه شصتیها
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور:
🔹به مناسبت هفته ازدواج مشکلات جوانان دهه شصتی را در هیئت دولت مطرح نمودم و ریاست محترمجمهور دستور دادند که تسهیلات ویژه برای زوجین دهه شصتی، علاوه بر وام ازدواج همگانی، در نظر گرفته شود.
🔹در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ این وام با همکاری معاونت روستایی، تنها خاص روستاییان بود.
🔴رویترز: همه مبتلایان به آبله میمون در انگلیس همجنسبازند
🔹بر اساس مطالعهای که در انگلیس بر روی ۵۴ مبتلا به آبله میمون صورت گرفته نشان میدهد بیماران ضایعات پوستی بیشتر و خستگی و تب کمتری داشتند.
🔹به گفته محققان، همه بیماران، مردانی هستند که با مردان دیگر رابطه جنسی داشتند و میانگین سنی آنها ۴۱ سال بود.
رئیسی: نان گران نمیشود
رئیسجمهور:
🔹هدف از اجرای طرح مدیریت هوشمند یارانه آرد اصلاح زیرساختها و روشهای پرداخت یارانه آرد و نان است و به هیچ عنوان افزایش قیمت نان مطرح نبوده و نخواهد بود.
🔹اراده و تصمیم دولت بهینهسازی و منطقی کردن نظام یارانهها در کشور با هدف جلوگیری از هدر رفت سرمایهها است و این طرح پیگیری خواهد شد.
🔻کریدور شمال-جنوب، مسیری موثر برای کم اثر کردن تحریم های آمریکا
مهدی پیشبین فعال رسانهای:
🔹کریدور حمل و نقل شمال – جنوب کشورهای حوزه اسکاندیناوی و روسیه را از طریق ایران به کشورهای اقیانوس هند و آسیای شرقی وصل میکند. پس از تحریمهای روسیه توسط غرب و تغییر نگاه تجارت روسیه به سمت شرق، این کریدور از اهمیت بیشتری برخوردار شد چرا که ترانزیت کالا بین هند و روسیه را تا ۷۲۰۰ کیلومتر و از نظر زمانی ارسال کالا از هند به شمال اروپا ۲۰ روز کاهش میدهد.
🔹این کریدور به صورت آزمایشی از بندر آستارخان به بندر انزلی و از آنجا توسط حمل و نقل زمینی به بندر عباس و نهایتا به مقصد نهایی که هند باشد بارگیری میشود، اما این مسیر ایدهآل نیست! مسیر به صرفهتر و ایمنتر مسیر ریلی است ولی حلقه گمشده آن مسیر ریلی قزوین-رشت-آستارا است که ۸۰۰ میلیون یورو اعتبار نیاز دارد. در دولت سیزدهم قرارگاه خاتم ۲۰ کیلومتر از آن را تکمیل کرده است.
🔹در صورت تکمیل این کریدور، ترانزیت کالا با ۴۰ درصد کاهش در زمان و ۳۰ درصد کاهش در هزینهها انجام خواهد شد، از این رو با دیپلماسی قوی میتوان هند و روسیه را برای سرمایهگذاری به جهت تکمیل پروژههای ریلی این کریدور و همچنین توسعه بندر چابهار ترغیب کرد. طبق مطالعات انجام شده، حداقل حجم صادرات از طریق این کریدور تا ۳۰ میلیون تن است از آنجا که هر تن ترانزیت بار حدود ۷۵ دلار درآمد مستقیم برای ایران همراه خواهد داشت، در صورت اتصال خط ریلی قزوین-آستارا و تکمیل کریدور شمال-جنوب، ظرفیت کسب درآمد تقریبا ۲.۲ میلیارد دلاری در سال برای ایران بوجود خواهد آمد.
🔹بنابراین یکی از بهترین راههای ایجاد درآمد ارزی و بی اثر کردن محدودیتهای آمریکا همین مسیر ترانزیت کالا و دیگر راههایی است که میتوان از طریق دیپلماسی اقتصادی با بسیاری از کشورهای جهان ایجاد کرد.
🔴 ونزوئلا یک میلیون هکتار زمین در اختیار ایران قرارد داد
علی رضوانیزاده نائب رئیس انجمن کشت فراسرزمینی:
🔹 ونزوئلا با هدف کشت فراسرزمینی یک میلیون هکتار زمین کشاورزی در اختیار ایرانیان قرار داده است.
🔹اقلیم ونزوئلا برای کشت گندم مناسب نیست، این کشور برای کشت محصولات استراتژیکی چون ذرت و سویا مناسب است؛ ارزش اقتصادی سویا به مراتب از گندم بالاتر است.
🔹ونزوئلا مستعدتر از برزیل و روسیه برای کشت فراسرزمینی است. به نظر میرسد این کشور میتواند خلع اوکراین را در جهان پرکند. باید از روابط خوب سیاسی شگل گرفته بین ایران و ونزوئلا برای ایجاد امنیت غذایی کشور و جهان بهره بگیریم؛ متاسفانه ما در زمینه فرصتسوزیها در جهان در رتبه نخست هستیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تصاویر به رگبار بستن جوان سیاهپوست آمریکایی توسط پلیس
🔹پلیس آمریکا تصاویر دوربین لباس مامورانی را که هفته پیش «جِیلند واکر»، جوان ۲۵ ساله سیاهپوست، را حین تعقیب و گریز با شلیک ۶۰ گلوله به سمتش به رگبار بستند، منتشر کرد.
🔹پلیس گفته مأموران تلاش کردند واکر را بهدلیل تخلف رانندگی متوقف کنند. او هم سرعت خودرو را کم کرده، از آن خارج شد و از دست پلیس فرار کرد. واکر در حال دویدن به سمت یک محوطه پارکینگ بود و اقداماتش باعث شد نیروهای پلیس احساس کنند که جانشان در خطر است و به همین دلیل به او شلیک کردند.
🔹در پی این قتل معترضان آمریکایی چهار روز است که به خیابانهای «آکرون» ایالت اوهایو آمدند. پلیس هم برای مقابله به سمت آنها گاز اشکآور شلیک کرده است.
⭕️ سرلشکر باقری:
ایران در میان آتش غرب آسیا در یک کشتی امن، آرام و نجاتبخش به سر میبرد
🔹 رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: ما در میانه آتش در منطقه غرب آسیا در یک کشتی امن، آرام و نجاتبخش از ناامنیها به سر میبریم. این نه تنها دستاورد کوچکی نیست که خود مقدمه و پیشنیاز هر گونه فعالیت اقتصادی، پیشرفت و توسعه زیرساختها و اقدامات فرهنگی، اجتماعی و اقدامات دیگر است که نیروهای مسلح با همکاری مردم آن را برقرار کردهاند.
💬 کدام کشورها به حذف ارز ترجیحی در ایران اعتراض کردند؟
🔹 یکی از مدیران اقتصادی دولت اخیرا در جلسهای با اشاره به وضعیت تامین کالاهای اساسی کشور گفته است: درباره نقش کالاهای استراتژیک در امنیت غذایی چند نکته باید در نظر گرفته شود؛ اول این که مواد غذایی در دسترس باشد. دسترسی یا فیزیکی است یا باید اقتصادی باشد. یعنی بعضیها اصلا پول ندارند بخرند و یا اصلا جنس نیست. به عنوان نمونه الان وضعیت جنگ اوکراین باعث شده که دسترسی فیزیکی به روغن کم شود. کویت پولدار است اما نگران است. کشورهای شمال آفریقا که اصلا گرفتار شدهاند و میگویند میزان ذخیره غذایی آنها زیر یک ماه است. پس معلوم است که دسترسی برای روغن وجود ندارد.
الان که دولت این سیاست حذف ارز ترجیحی را اجرا کرد، ۷ کشور منطقه فریادشان بلند شد و اعتراض کردند و برخی از اجناس در کشورهای عراق، امارات، تاجیکستان، ترکیه، پاکستان، افغانستان و ... گران شد. مشخص شد که این اقلام و اجناس از ایران به صورت قاچاق خارج میشود. یکی از مسئولین که متولی دانههای روغنی است چند وقت قبل در جلسهای میگفت که من در فروشگاهی در تاجیکستان دیدم که همه روغنها از دو برند معروف ایرانی است که در بازار آنجا به فروش میرسد و این در حالیست که ما در داخل برای تولید روغن ارز ترجیحی میدادیم اما تولیدکنندگان به قیمت جهانی صادر میکردند.
🔴امیرعبداللهیان: از مرحله سوء تفاهمات با باکو عبور کردیم
🔹وزیر خارجه ایران در کنفرانس خبری مشترک با همتای آذربایجانی: در ماههای گذشته شاهد جهش در حجم تبادل تجاری دو کشور بودیم و امیدواریم با گفتوگوهای امروز بخشهای تجاری و اقتصادی در بخشهای خصوصی و دولتی نسبت به گسترش روابط اقدام کنند. در بهار گذشته از مرحله سوء تفاهمات عبور کردیم و اکنون در مرحله پیشرفت فزاینده مناسبات همه جانبه در راستای منافع دو کشور هستیم.
🔹بایراموف: با توجه به اراده سیاسی رهبران دو کشور، ۳۰ درصد افزایش در حجم مبادلات تجاری در سال ۲۰۲۱ داشتیم ولی ظرفیتها بیشتر از این ارقام است. آذربایجان خواهان عادیسازی روابط با ارمنستان بعد از دوران جنگ است و گامهایی را در این زمینه برداشته است.