#گزارش
🔵 روز خونين بغداد
🔸تقريبا حوالى ساعت 11:15 بود كه نخستين خبرها از انفجار وحشتناك بغداد و به طور مشخص منطقه "الباب الشرقي" در ميدان "الطيران" شنيده شد. اخبار اوليه درخصوص حجم تلفات حاكى از ميزان دهشتناك بودن آن حادثه بود: 5 شهيد و 7 زخمى كه پس از آن در آمار رسمى نهايى به 32 شهيد و 110 زخمى افزايش يافت. اما نكته عجيب در موضوع كه از همان اول و در روايت هاى رسمى از حادثه خود را نشان داد، عدم هماهنگى بين نهادهاى امنيتى رسمى حتى درخصوص علت حادثه بود چرا كه بنابر روايت سخنگوى فرمانده كل نيروهاى مسلح دو انفجار انتحارى در حين تعقيب دو فرد انتحارى توسط نيروهاى امنيتى رخ داده است اما بنابر روايت وزارت كشور، انتحارى اول ادعاى بيمارى كرده و باعث جمع شدن مردم حول خود شده بود و پس از آن نيز خود را منفجر كرد اما انتحارى دوم پس از آنكه مردم خود را حول محل حادثه اول جمع كرده بودند، خود را در ميان مردم تجمع كننده منفجر كرد.
🔸اما از اين تناقض در روايت اگر بگذريم پس از وقوع حادثه مناطقى در بغداد موقتا مسدود شد و جلسه اى نيز در ستاد عمليات مشترك برگزار شد و در آخر نيز نخست وزير عراق، فرمان هاى عزل و نصبى را در سطح مناصب عالى رتبه امنيتى صادر كرد كه در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد.
در سطح داخلى و بين المللى نيز پيام هاى تسليت و اعلام همدردى بسيارى از طرف شخصيت هاى سياسى مختلف در عراق و نيز مقامات عالى رتبه منطقه اى و بين المللى و نيز مراجع عظام تقليد در ايران و عراق من جمله مقام معظم رهبرى و آيت الله العظمى سيستانى (دام ظلهما العالى) و نيز پيام هاى محكوميت و تسليتى نيز از طرف واتيكان و الازهر صادر شد.
🔸درخصوص واكنش نيروهاى سياسى عراقى نيز، عمدتا واكنش ها متمركز بر محكوميت و اعلام همدردى و نيز درخواست عملكرد بهتر از نيروهاى امنيتى و همزمان اعلام حمايت از اين نيروها بود.
كتائب حزب الله نيز مسئوليت اين حادثه را برعهده آمريكا و عربستان سعودى و رژيم صهيونيستى و برخى سياستمداران سنى عراق كه دنباله روى آنان هستند، دانست و زمان انفجار را كه مقارب با تنصيب بايدن به رياست جمهورى آمريكا بود، نشانه عدم تفاوت بايدن با سلف خود يعنى ترامپ در دشمنى با ملت عراق دانست.
🔺مصطفى الكاظمى هم طى سخنانى اعلام كرد كه تغييرات در پست هاى امنيتى بر حسب ضرورت و بدون توجه به اراده ها و فشارهاى سياسى صورت خواهد گرفت و نيز اضافه كرد كه هرگز اجازه به هم ريختگى و تشتت در تلاش هاى اطلاعاتى و تعدد در محل صدور دستورات براى نيروهاى امنيتى را نخواهد داد و نيز در پايان اضافه كرد كه حالا وقت بازى هاى سياسى نيست بلكه وقت وحدت ميان مردم عراق و استحكام صفوف تمامى نيروهاى امنيتى و حمايت از ارتش براى حمايت از حقوق ملى مردم و در مقدمه اين حقوق ها انتخاباتى عادل و شفاف است.
🔺فالح الفياض رئيس حشد الشعبى نيز اعلام كرد كه تأكيد مى كند كه اين تلاش هاى مأيوسانه تروريست ها، عزم ملت و نيز توانايى هاى نيروهاى امنيتى و حشد الشعبى كه داعش را شكست داند، نابود نخواهد كرد و نيز از آماده باش بودن همه نيروهاى امنيتى و نيز حشد و دستگاه هاى اطلاعاتى و اعتماد كامل به آنان خبر داد.
🔺فؤاد حسين وزير خارجه عراق نيز اين انفجار را ناشى از ادامه تنش هاى منطقه اى دانست كه بر اوضاع داخلى عراق تأثير مى گذارد و نيز تأكيد كرد كه از آنجا كه داعش همچنان با قدرت تحركاتى در مناطق عراق دارد پس عراق نمى تواند با اين تنش ها به تنهايى رو به رو شود و نياز به حمايت خارجى دارد.
🔺حسن الكعبى نايب رئيس اول مجلس هم اين انفجار را ناشى از سستى ها و كم كارى هاى موجود در نهادهاى امنيتى و در اقدامات پيشگيرانه آنان دانست و تأكيد كرد كه قبلا در اين باره هشدارهايى داده شده بود و نيز از كميسيون امنيت ملى مجلس خواست كه جلسه اى را با مسئولان عالى رتبه نظامى و امنيتى براى دريافت توضيحات از آنان برگزار كنند و نيز تحقيقات فورى براى مجازات عاملان و مقصران انجام شود و نيز درخواست كرد كه دولت دوربين هاى مراقبت در اطراف محل حادثه را به پارلمان براى بررسى تقديم كند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔸درخصوص علل و ريشه يابى اين حادثه نيز بايد گفت كه صرف نظر از عامل اين حادثه كه به طور رسمى مشخص شد كه داعش بوده است و اين گروه تروريستى نيز مسئوليت آن را برعهده گرفت و با توجه به نوع حمله انتحارى پيش بينى ميشد كه اين گروه تروريستى مسئول آن باشد اما برخى ها آن را ناشى از نزديكى موعد انتخابات و ارتباط آن با بازى هاى سياسى و نيز سرگرم شدن كل كشور به موضوع انتخابات و رقابت هاى سياسى مى دانند و نيز تأكيد دارند كه هر زمان كه عراق نزديك به موعد انتخابات شده است، شاهد اينچنين حوادث خونينى بوده است اما برخى ديگر اين موضوع را بزرگتر از مسئله انتخابات مى دانند و آن را ناشى از انتخاب دموكرات ها به رياست جمهورى آمريكا مى دانند چرا كه اين روش دموكرات هاست كه به طور غير مستقيم به عراق ضربه وارد مى كنند خصوصا كه رئيس جمهور فعلى آمريكا على الاقل سابقا صاحب نظريه تجزيه عراق بوده است و چه بسا اين اقدام در اين جهت نيز باشد، از طرفى موضوع صلح كشورهاى حاشيه خليج فارس و يكى شدن تلاش هايشان در آينده نيز بى ارتباط با اين موضوع نيست و احتمال آن مى رود كه اين كشورها با همكارى اقليم كردستان دست به اين كار زده باشند خصوصا اين كه اقليم از طرف مردم خود بر سر توافق با بغداد بر سر بودجه به شدت تحت فشار است.
🔸اما درخصوص تغييرات در مناصب امنيتى نيز الكاظمى در اين راستا احكامى را صادر كرد كه به موجب آن:
🔺معاون وزير كشور در امور اطلاعات سپهبد عامر صدام عزل و احمد ابو رغيف جايگزين وى شد.
🔺ابو على البصرى رئيس بخش اطلاعات و مبارزه با تروريسم وزارت كشور از منصب خود عزل و حميد الشطرى جايگزين وى شد و اين بخش نيز زين پس مرتبط با شخص نخست وزير خواهد بود.
🔺فرمانده ستاد عمليات مشترك بغداد سپهبد قيس المحمداوى عزل و به وزارت دفاع منتقل شده و سرلشكر احمد سليم به جاى وى در اين پست منصوب شد.
🔺سپهبد جعفر البطاط فرمانده كل پليس فدرال نيز از منصب خود عزل شده و سپهبد رائد شاكر به جاى وى در اين پست منصوب شد.
🔺سرلشكر باسم مجيد رئيس بخش اطلاعات ستاد عمليات مشترك بغداد نيز از سمت خود عزل گرديد.
🔸نكته قابل توجه در اين فرامين عزل و نصب اين است كه چهره هايى چون ابوعلى البصرى يا جعفر البطاط كه نزديك يا داراى روابط حسنه با ايران بوده اند عزل شده اند و به جاى آنان افرادى مانند احمد ابو رغيف كه رئيس كميته مبارزه با فساد است و نيز رائد شاكر كه عمدتا با ايران زاويه دارند به اين پست ها منصوب گرديده اند و اين مورد نيز باعث افزايش ترديد ها خواهد شد كه دقيقا چه كسى بيشتر از همه در عرصه سياست داخلى از حوادث روز پنجشنبه بغداد سود خواهد برد؟
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕ مهم نه به ایران است!
🔸️امیر موسوی تحلیلگر سیاسی ایرانی در واکنش به حادثه تروریستی بغداد نوشت:
۳۲ شهید و ۱۱۰ زخمی حاصل عملیات دو انتحاری در بغداد است که نتیجه کینه وهابی-تکفیری و با پشتیبانی آغوش عربی خیالی صورت می گیرد. آغوشی که جز با زبان کشتار و خرابی نمی تواند با دیگران تفاهم کند و آن هم برای محقق ساختن اهداف اسرائیل در منطقه است. این آغوش عربی خیالی نه از الکاظمی استقبال کرد نه به او برق و گاز داد نه سرمایه گذاری کرد مهم فقط نه گفتن به ایران است!
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶 تأملاتی درخصوص زمان و مکان دو انفجار بغداد
🔹روز پنجشنبه مورخ 21/1/2021 که تقریبا روز اولی بود که جو بایدن فعالیت خود را به عنوان رئیس جمهور آمریکا آغاز می کرد، انفجارهای انتحاری دوگانه (انجام دو انفجار در فاصله زمانی و مکانی نزدیک به هم) به قلب پایتخت ،بغداد، باز می گردد تا با خود دلایل و پیام های عدیده ای را که شایسته است نزد آن توقف کرده و در آن تأمل کرد، به همراه داشته باشد:
🔹یک: این انفجار در قلب پایتخت اتفاق افتاد تا از توجه رسانه ای بیشتری برخوردار باشد و پیام آن به تمام طرف های مربوطه با قدرت و با تمرکز بالا برسد.
چرا که دولت عراق به طور مستقیم مسئول حفظ امنیت در کشور است و چه بسا این انفجارها به مانند گوشمالی برای یادآوری دولت عراق درخصوص آنچه که باید علیه حشد انجام دهد، بود؛ نیروی نظامی که مساحت گسترده و موفقیت های بسیاری در دنبال کردن باقی مانده های داعش و نابودی آن ها داشته است.
و مفاد این پیام آن است که "یا این که توانایی های حشد و نفوذ جمهوری اسلامی ایران را محدود می کنید و یا این که تمام عراق را برای شما تبدیل به جهنمی می کنیم" و این به غیر از اطلاع آنان از عزم آقای الکاظمی برای ورود به مبارزات انتخاباتی و تمایل وی برای بقا در قدرت می باشد.
🔹دو: توجه ویژه طرف هایی که این انتحاری ها را برای انجام این جنایت تحریک کردند مبنی بر این که توسط انتحاری سعودی ها انجام شود، یک امر بیهوده یا اتفاقی نیست چرا که این امر پرده از این بر می دارد که آمریکا پشت این موضوع قرار دارد تا پیامی را مبنی بر فشار بر محمد بن سلمان برای تسلیم شدن وی در برابر دیکته کردن های دولت جدید آمریکا و نیز مجازات وی به خاطر حمایتش از ترامپ، ارسال کند.
چرا که محمد بن سلمان نیاز مبرمی برای بهتر کردن وجهه خود نزد عراقی ها داشت تا از سرمایه گذاری ها و پروژه های اقتصادی بیشتری برای غلبه بر نفوذ ایران در عراق (به زعم خودش) برخوردار شود.
🔹سه: برای کسی که دارای امعان نظر در قضایای عراق است، آثار بایدن در این انفجار مشخص می باشد و گویی که او می خواست صهیونیست ها را از طریق خدمتی به آنان از خود مطمئن کند و این بدان معناست که حتی اگر وی قدم در توافق هسته ای با ایران بگذارد اما او همزمان در فعالسازی نقش گروه های تروریستی برای متزلزل کردن امنیت و ثبات پایتخت های مؤثر در محور مقاومت نیز قدم خواهد گذاشت.
🔹چهار: بایدن بر تمرکز بر اوضاع داخلی آمریکا تا زمانی که برداشتن مین هایی که ترامپ برای وی در جامعه آمریکایی کاشته بود، فراهم شود، تصمیم گرفته است؛ مین هایی که باعث ایجاد چند دستگی های اجتماعی حاد در میان آمریکایی ها شده بود.
پس کسی که به سخنان بایدن گوش فرا داده باشد، می بیند که وی تمرکز بسیاری بر اصلاح وضع داخلی و بازگرداندن وحدت به ملت آمریکا داشته است؛ ملتی که ارتباطات و همبستگی آن شروع به تفکیک شدن کرده بود. و همه این ها به معنای بازگشت دوباره دموکرات ها به جنگ های نیابتی است.
🔹پنج: بعید نیست که این انفجارها تلاشی برای جلوگیری از برگزاری انتخابات زودهنگام در موعد مقرر خود باشد. چرا که احزاب طرفدار اکتبر که آمریکایی ها به آنان امید دارند، تا بدین لحظه از نظر سازماندهی و توانایی های سیاسی با احزاب قدیمی که در عرصه سیاست فعال هستند، توانایی رقابت ندارند و این انفجارها به آنان مدت زمان بیشتری را برای سازماندهی امور خود و فراهم کردن امور لازم برای رقابت در انتخابات پیش رو را برای آنان فراهم می کند.
🔹شش: این انفجارات برای آمریکایی ها به عنوان بهانه ای برای ادامه بقای در عراق محسوب می شود و این امری مورد استقبال هم برای کشورهای حاشیه خلیج فارس و هم برای صهیونیست ها به طور مساوی است.
🔹هفت: آنچه که قابل ملاحظه است این است که این انفجار در مکانی که مملو از حضور مردمی برای احیای اولین سالگرد شهادت خالقان پیروزی بر داعش حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس (رضی الله عنهما) بود، صورت گرفت و انگار که این حادثه پیامی برای به چالش کشاندن و نیز ابراز خشم آمریکا علیه مطالبه کنندگان خروج ایالات متحده آمریکا از عراق بود.
✍️ ماجد الشویلی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔴 خوش آمدگویی مقاومت به دولت بایدن
🔹گروه های مقاومت عراقی، امروز با انهدام پنج کاروان لجستیکی ارتش تروریستی آمریکا در بابل، ناصریه، دیوانیه، المسیب و ابوغریب، رکورد جدیدی ثبت کردند!
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕ تغییرات مشکوک توسط الکاظمی!
🔸️ابوعلی العسکری از فرماندهان امنیتی کتائب حزب الله در واکنش به تغییرات امنیتی توسط نخست وزیر عراق، این تغییرات را نشانه پستی و رذالت وی دانست چرا که الکاظمی عموما شخصیت های نزدیک به خود را منصوب کرده است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔴 تغییرات امنیتی یا تسویه حساب سیاسی!
🔸️از جمله تغییرات مشکوک الکاظمی که شائبه سیاسی بودن این اقدامات را تقویت می کند، برکناری ابوعلی البصری مدیرکل اطلاعات و مبارزه با تروریسم وزارت کشور عراق است.
🔹️وی از جمله فرماندهان حشدالشعبی در دوران مبارزه با داعش است و ناظران سیاسی و امنیتی عراق، این شخصیت را موفقترین مدیر امنیتی عراق بشمار میآورند که ضربههای مهلکی به القاعده و داعش وارده کرده است؛ بهگونهای که تیم او با تاکتیکهای مختلف امنیتی توانسته بود نفوذ به شاکله گروههای تروریستی را امکانپذیر سازد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶 ملاحظاتی درباره انفجارهای اخیر بغداد
🔹ملاحظه می شود که انفجار اخیر در بغداد، انفجاری دوگانه بوده است پس اگر دلالت بر چیزی داشته باشد، بر این موارد می باشد:
🔹یک: یکی از اهداف افزایش گستره این جنایت و تلاشی برای باعث شدن بیشترین تعداد از قربانیان بی گناه است.
🔹دو: ممکن است که این شکل انفجار به صورت انتحاری به ضعف امکانات موجود نزد تروریست ها اشاره داشته باشد چرا که میزان مواد انفجاری که یک انتحاری می تواند با خود حمل کند، نمی تواند ضررهای جانی بسیاری را سبب شود و احتمال بیشتر آن است که آنان به انفجار انتحاری دوگانه برای چند برابر شدن تعداد قربانیان روی آوردند به این دلیل که تروریست دوم این انتخاب را کرد تا در میان ازدحام مردم وارد شده و خود را منفجر کند.
🔹سه: آنچه که قابل ملاحظه است این است که تروریست ها به روش ماشین های منفجره این بار روی نیاوردند و چه بسا دلیل آن کمبود امکانات و پشتیبانی لوژستیک از آن ها باشد و باید دانست که ماشین های منفجره تعداد قربانیان بسیار بیشتری را از کمربندهای انفجاری که به دور کمر شخص انتحاری بسته می شود، با خود به همراه دارند اما از طرفی دیگر تهیه و آماده سازی این ماشین های انفجاری از نظر فنی و از نظر هزینه مالی بسیار سخت تر از کمربندهای انفجاری است.
🔹چهار: اقدام به انفجار انتحاری را فقط خود اعضای سازمان های تروریستی مانند داعش و القاعده و...الخ، برای آن پیشقدم می شوند و این برعکس ماشین های منفجره است که توسط همکاران با این سازمان ها و مزدوران آن ها قابل انجام است.
🔹پنج: به نظر می آید که اقدامات امنیتی که متعلق به خرید و فروش ماشین هاست باعث ایجاد مانع برای استفاده از این ماشین ها برای کارهای انفجاری شده است و این البته که نشانه خوبی می باشد.
🔹شش: انجام عمل انفجاری از طریق تروریست های انتحاری پرده از اصرار داعش برای اثبات وجود و حضور خود در مناطق عراق بر می دارد و انگار که داعش می خواهد بگوید که "من هنوز در میدان حضور دارم" و چه بسا آن که در پشت داعش ایستاده است (آمریکا) می خواست چنین چیزی را نیز اثبات کند.
🔹هفت: انجام این جنایت در بغداد با این قصد است تا تأکیدی از طرف داعش درخصوص توانایی رسیدن به مناطق حساس باشد.
🔹هشت: این انفجار دوگانه این پیغام را می رساند که داعش دارای تروریست های بسیاری است که در آمادگی کامل برای انجام عملیات های تروریستی به مانند عملیات میدان الطیران می باشند.
نه: این انفجار انتحاری این مفاد و منظور را می رساند که نزاع با عراق از نظر جوهری و وجودی یک نزاع صرفا عقیدتی است.
✍️ ماجد الشویلی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶 درباره خلية الصقور (گروه بازهاى شكارى)
🔹در سال 2008 ائتلاف الوطنی (ائتلاف ملی) به رهبری مرحوم سید عبدالعزیز الحکیم به فرمانده کل نیروهای مسلح وقت آقای نوری المالکی پیشنهاد تشکیل یک نهاد امنیتی به دور از ریشه های دوانده شده بعثی ها در بخش های امنیتی و نیز به دور از هژمونی آمریکایی ها و سهمبندی های فرقه گرایانه را داد تا این نهاد کنترل اوضاع اطلاعاتی و حفاظت از مناطق شیعی را برعهده گیرد پس انتخاب نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح وقت مبنی بر تشکیل گروه الصقور (که همان بخش اطلاعات و مبارزه با تروریسم وزارت کشور است) به رهبری "ابوعلی البصری" بود؛ مردی که تا بدین لحظه همیشه پشت پرده مانده بود و تصاویر زیادی نیز از وی در دسترس نیست و فقط افراد نادری از فرماندهان وی را می شناسند. پس "عبدالکریم عبد فاضل" (ابوعلی البصری) توانست یک گروه و یک بخش با استانداردهای جهانی از طریق انتخاب نمونه کارکنانی با حس امنیتی بالا که دارای تمامی موارد مورد نیاز برای کار در این بخش می باشند را تشکیل دهد.
🔹پس از گذشت چند روز از تشکیل این گروه، این نیرو توانست اهدافی را که نیروهای امنیتی دیگر و نیروهای اشغالگر از آن ها ناتوان بودند را محقق کند و این کار را از طریق ضربات و دستگیری های پیشگیرانه علیه بزرگترین سران سازمان القاعده در آن زمان انجام دهد و با مرور زمان و بسیاری دشمنان اما این گروه توانست همچنان دستاوردهای بزرگی را ارائه دهد تا این که به یکی از نیرومند ترین دستگاه های اطلاعاتی در دنیا تبدیل شد و این بخش در وزارت کشور توانست از طریق امکانات و توانایی های خود عملیات حمله به زندان "الحوت" در استان ناصریه در سال 2019 را متوقف کند و نیز توانست عملیات های تروریستی برای مورد هدف قرار دادن زوار اربعین امام حسین (ع) و نیز نقشه ترور مراجع عظام تقلید را در سال های گذشته خنثی کرده و نیز موقعیت مکانی رهبر داعش، ابوبکر البغدادی را که کشورهای دنیا از پیدا کردن مکان و مشخص کردن موقعیت وی عاجز بودند را مشخص کند.
ابوعلی البصری پس از حاج ابومهدی المهندس مهم ترین فرمانده نظامی در عراق محسوب می شود و خلاص شدن از وی برای دشمنان عراق تبدیل به امری ضروری شده بود؛ دشمنانی که نمی خواهند عراق باثبات باشد پس گمشده خود برای انجام این کار را در الکاظمی یافتند که به مثابه خادمی برای این کشورها می باشد.
🔹پس از انفجار روز پنجشنبه در میدان الطیران، الکاظمی فرمان های تغییر بسیاری را در میان مسئولین امنیتی صادر کرد که مهم ترین آن ها تغییر ابوعلی البصری رئیس گروه الصقور یا همان بخش اطلاعات و مبارزه با تروریسم وزارت کشور و مرتبط کردن این گروه به شخص نخست وزیری بود که دفتر او را جاسوسان کشورهای حاشیه خلیج فارس و آمریکایی ها اداره می کنند، بود تا بدین ترتیب الکاظمی فعالیت گروهی را که صدها عملیات تروریستی را از زمان تأسیس خود خنثی کرده بود، به پایان برساند و در روزهای آینده نیز فرماندهانی در این گروه ممکن است تصفیه فیزیکی شوند پس از این که اسامی آن ها برای سازمان های اطلاعاتی دشمن با عراق که از این گروه تلخی شکست تروریست هایشان را چشیده بودند، فاش شود.
🔹پس باید رهبران شریف شیعی این تصمیم احمقانه را که عراق را از نظر امنیتی به خانه اول بازگردانده و این گروه را به لانه ای برای مارها پس از بیرون راندن فرماندهان شریف آن تبدیل می کند، متوقف کنند.
💢 پی نوشت: از دیگر خدمات گروه الصقور به رهبری ابوعلی البصری نفوذ در میان گروه داعش بوده است که این گروه را می توان از معدود گروه های امنیتی دانست که به این کار اقدام کرد و مثال بارز این اقدام رشیدانه، شهید حارث السودانی از اعضای گروه الصقور بود که با نفوذ خود در میان داعش به مدت 16 ماه باعث خنثی شدن 30 هجوم داعش با ماشین های منفجره و 18 هجوم انتحاری توسط آنان بود.
✍️ محمد علی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#گزارش
🔵 گسترش دامنه عزل و نصب هاى دولت در نهادهاى امنيتى
🔸درحالى كه موضوع عزل ابوعلى البصرى از بخش اطلاعات و مبارزه با تروريسم وزارت كشور باعث ايجاد موجى از خشم در ميان بسيارى از مردم عراق شده است و البته كه اين موضوع به دليل خدمات بسيار البصرى در گذشته باز مى گردد، اما دامنه عزل و نصب هاى دولتى به بهانه موضوع انفجار بغداد و با سوء استفاده از اين موضوع و سياسى كارى آن همچنان ادامه دارد.
🔸در همين رابطه بنابر حكم عثمان الغانمى وزير كشور، سرلشكر مالك عبدالرضا به سمت جانشين فرمانده ستاد عمليات مشترك بغداد در امور وزارت كشور منصوب گرديد و سپهبد سعد جعفر كه اين پست را در اختيار داشت عزل و حكم بازنشستگى وى صادر شد.
🔺همچنين برخى منابع خبرى از منصوب كردن سپهبد مهدى الفكيكى به منصب معاون وزير كشور در امور امنيت فدرال خبر دادند.
🔸اما نكته قابل توجه در فرامين اخير منصوب كردن يوسف الكلابى نماينده مجلس از ائتلاف عراقيون به منصب معاون امنيتى رئيس سازمان امنيت ملى بوده است كه اين نماينده با وجود وابستگى به ائتلاف عراقيون به رهبرى عمار الحكيم اما از آن دسته نمايندگانى در اين ائتلاف است كه به مانند حسن فدعم الجنابى مواضع قابل توجه و مثبتى درخصوص مقاومت و حشد الشعبى داشته است و چه بسا الكاظمى با اين حكم قصد كنترل خشم سياسيون شيعه نزديك به مقاومت و نيز از طرفى ديگر نزديكى بيشتر به عمار الحكيم براى انتخابات 2021 را داشته است.
🔸اما درخصوص اجرايى شدن حكم هاى اخير نيز پس از آنكه شايعاتى مبنى بر لغو حكم عزل ابوعلى البصرى و لغو حكم عزل جعفر البطاط فرمانده پليس فدرال در پى فشارهاى نيروهاى سياسى منتشر شد، دولت نيز به سرعت از طريق منابع آگاه خود براى تكذيب اين شايعه و نشان دادن اصرار خود براى اجرايى كردن اين احكام اقدام كرد و در اين باره يك منبع آگاه در دفتر نخست وزير تصريح كرد:
🔺دستوراتى كه الكاظمى درخصوص تغيير برخى از فرماندهان امنيتى روز پنجشنبه صادر كرد، به مسئولان ذى ربط رسيده و فرماندهان جديد پست هاى خود را در اختيار گرفتند و هيچ عقب نشينى درخصوص هركدام از اوامر صادره صورت نگرفته است.
🔸مصطفى الكاظمى نيز طى سخنانى در رابطه با حملات تروريستى روز پنجشنبه و در دفاع از عزل و نصب هاى صورت گرفته در نتيجه آن تصريح كرد:
🔺كلمه "امنيت"، صرفا يك كلمه نيست كه در رسانه ها درخصوص آن سخن گفته مى شود بلكه يك مسئوليت است زيرا زندگى مردم و زندگى بچه هايمان قابل چاره زنى نيست و كسى كه در سطح مسئوليت و امنيت شهروندان و حمايت از آن ها نباشد، بايد از پست خود كناره گيرى كند.
🔺آنچه كه روز پنجشنبه رخ داد، يك رخنه به سيستم امنيتى كشور بود و ما اجازه تكرار چنين چيزى را نخواهيم داد و اين اتفاق دليل و نشانه اى مبنى بر اين است كه خللى وجود دارد و بايد به آن رسيدگى كرد.
🔺نهادهاى امنيتى ما در ماه هاى گذشته، تلاش هاى بسيارى را كردند و عمليات هاى بزرگى عليه داعش انجام شد و بيشتر آن ها نيز موفقيت آميز بود و تلاش هاى روزانه اى از طرف داعش براى رسيدن به بغداد وجود دارد كه اين تلاش ها از طريق عمليات هاى پيشگيرانه خنثى مى شود اما متأسفانه روز پنجشنبه يكى از اين تلاش هاى آنان به ثمر نشست و باعث ريخته شدن خون هاى بى گناه بسيارى شد.
🔺عراق كشور متحدى است و بايد تمامى نهادهاى امنيتى و نظامى آن با يك روح عمل كنند و وحدت در تلاش هاى اطلاعاتى را با تمام جديت اعمال خواهيم كرد و جايى براى چانه زنى و معامله به حساب عراق و عراقى ها وجود ندارد.
🔺منصب امنيتى يك مسئوليت است و هنگامى كه يك رخنه در سيستم امنيتى ايجاد شود، مسئولان امنيتى مربوطه بايد مسئوليت خود را بپذيرند و اين به معناى كوچك كردن مسئولانى كه قبلا در مقابل تروريست ها مقابله كرده بودند، نيست بلكه اين تأكيدى است كه كسى كه مقابله با تروريست ها را برعهده مى گيرد، بايد در هر موقعيتى كه مراجع ذى ربط او را انتخاب كرده اند، مسئوليت خود را در آن جا بپذيرد.
🔺فرماندهان بايد امنيتى مسئوليت پذير باشند و بايد به كادرهاى ميانى خود اهميت داده و آن ها را آموزش داده و براى مواجهه با چالش ها آماده كنند.
🔺اجازه نخواهيم داد كه نهادهاى امنيتى از نزاع هاى طرف هاى سياسى تأثير پذيرند و بايد از اين اتفاق درس گرفته و با كارآمدى بالا در زمينه امنيت برخورد كنيم.
🔸با اين اوصاف و با فرصت طلبى الكاظمى براى تغيير برخى از مسئولان امنيتى و اصرار وى براى ادامه اين روند بايد ديد كه آيا سياسيون شيعى اقدامات جدى ترى براى متوقف كردن وى در اسن زمينه انجام خواهند داد يا اين كه براى منافع انتخاباتى و نزديكى انتخابات سكوت خواهند كرد؟!
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ اظهارات دخالت جويانه اردوغان عليه عراق
🔹رجب طيب اردوغان رئيس جمهور تركيه طى اظهاراتى دخالت جويانه درخصوص مسئله سنجار تصريح كرد:
🔺ممكن است كه تركيه خودش براى اخراج نيروهاى PKK از سنجار ورود پيدا كند.
🔺من هميشه يك جمله اى را مى گويم كه "شبى ما [براى اخراج نيروهاى PKK] خواهيم آمد".
🔹همزمان با اين اظهارات اردوغان جنگنده هاى تركيه ديروز مواضعى از خاك عراق در استان هاى اربيل و دهوك را به بهانه وجود نيروهاى PKK بمباران كردند.
🔹اين اظهارات در حالى گفته مى شود كه برخى منابع خبرى ادعا كردند كه اصلى ترين محور سفر خلوصى آكار به بغداد تهديد عراق براى حمله تركيه به شمال اين كشور درصورت عدم اخراج كامل نيروهاى PKK بوده است.
🔹در همين رابطه هريم كمال عضو كميسيون امنيت ملى مجلس نيز درخصوص هشدار وزير دفاع تركيه به بغداد تصريح درخصوص احتمال حمله گسترده در خاك عراق عليه نيروهاى PKK تصريح كرد:
🔺حمله نظامى گسترده اى كه تركيه براى دنبال كردن نيروهاى PKK آماده آن مى شود، بدون موافقت بغداد نخواهد بود.
🔺تركيه خصوصا با عوض شدن رئيس جمهور در واشنگتن داراى قصدى براى انجام حمله نظامى گسترده در خاك عراق است.
🔺اما بغداد چه بسا هرگونه ايجاد راه حل براى موضوع PKK را بدون خروج نيروهاى تركيه از خاك عراق قبول نكند.
🔺تركيه بيش از 30 نقطه و پايگاه نظامى در خاك عراق دارد و هدف تركيه در عراق فراتر از مسئله حزب PKK است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ حسن الكعبى نايب رئيس اول پارلمان تصريح كرد:
🔹كميته حقيقت ياب درخصوص قراردادهاى وزارت برق، 46 پرونده مربوط به اين قراردادها را به شوراى عالى قضايى فرستاد و 10 پرونده ديگر را به سازمان شفافيت و پاكدستى ارسال كرد.
🔹اين كميته پرونده هاى ديگرى كه داراى شبهات فساد درخصوص قراردادهاى وزارت برق است را به سازمان شفافيت و پاكدستى و نيز ديوان نظارت مالى خواهد فرستاد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ زيتون الدليمى عضو كميسيون نفت و گاز تصريح كرد:
🔹تمامى اختلافات مربوط به قانون نفت و گاز طبق توافق جريان هاى سنى و شيعى و كردى حل شده است.
🔹تهيه قانون انجام شده است و اين قانون به هيئت رئيسه مجلس براى رأى گيرى درخصوص آن ارسال شده است.
🔹ارائه اين قانون در مجلس براى رأى گيرى درخصوص آن به زودى انجام خواهد شد و هيچ مانع جديدى براى به تأخير انداختن آن وجود ندارد و تصويب اين قانون حتما در دوره فعلى مجلس انجام خواهد شد.
⭕️ شايان ذكر است كه اين قانون براى حل اختلافات ميان اقليم و مركز حول مناطق و ميادين نفتى اهميت بسيارى دارد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ دارا رشيد وزير برنامه ريزى اقليم تصريح كرد:
🔹هيئت دولتى از طرف اقليم به بغداد در روز يك شنبه پيش رو سفر خواهد كرد و سپس نيز هيئت عالى رتبه سياسى از اقليم به بغداد سفر خواهد داشت.
🔹هيئت سياسى به رياست نيچروان بارزانى به عنوان رئيس اقليم و نائب رئيس حزب دموكرات و نيز با همراهى يكى از رهبران اتحاد ميهنى و رهبرانى از جنبش التغيير و بقيه احزاب كردى خواهد بود.
🔹اميد داريم كه به توافقى با دولت فدرال مبنى بر تحويل 250 هزار بشكه نفت در روز به همراه تحويل 50 درصد از درآمدهاى داخل اقليم و پايانه هاى مرزى آن دست يابيم اما اگر به چنين توافقى دست نيافتيم پس بايد بر درآمدهاى داخلى خود متكى شده و آن را در قانون بودجه اقليم قرار دهيم.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ صادق السليطى عضو كميسيون نفت و گاز تصريح كرد:
🔹قراردادهاى مربوط به شركت هاى استخراج و توليد نفت در عراق متضمن بند "بومى سازى" است و اين به معناى اين است كه كارگران عراقى به جاى كارگران خارجى اين شركت ها در عراق جايگزين شوند و نيز به معناى ساختن توانايى هاى جوانان اين كشور با هزينه اين شركت ها مى باشد.
🔹اين بند به انتقال دانش و آماده سازى نيروهاى عراقى اهميت مى دهد و طبق اين بند اين شركت ها بايد مبلغى كه كمتر از 5 ميليون دلار نيست را براى صندوق آموزش و بورسيه جوانان عراقى پرداخت كنند.
🔹اما برخلاف اين بند ما همچنان مى بينيم كه حدود 100 هزار كارگر خارجى از 105 كشور همچنان مشغول به كار در اين شركت ها در جنوب عراق هستند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
💢 صادق الحسينى سخنگوى محور استان ديالى حشد الشعبى از تشكيل يك نيروى ويژه براى حمايت از نيروگاه ها و دكل هاى انتقال برق خبر داد.
🔹شايان ذكر است كه در پى حملات تخريب گرايانه اخير به دكل ها و نيروگاه هاى برق، اين حملات باعث خسارت هاى مادى بسيار و بنابر منابع خبرى باعث خسارت هاى جانى نيز شده است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕ ابو علیاء الحسیناوی از فرماندهان تیپ۲۲ حشدالشعبی در حمله امشب داعش به شرق صلاح الدین، به شهادت رسید.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶