⭕️ تعداد طرح هاى درحال احداث در عراق چه قدر است؟
🔹عبدالزهرا الهنداوى با اشاره به اين موضوع تعداد اين پروژه ها را 6000 پروژه در زمينه هاى مختلف دانست.
🔹وى همچنين از كاهش بودجه سرمايه گذارى كشور در بودجه 2021 خبر داد و اعلام كرد كه بيشتر بودجه كشور براى مخارج عمومى اختصاص داده شده است و به همين خاطر بودجه سرمايه گذارى نيز به طور كامل براى طرح هاى متوقف شده اختصاص خواهد يافت و اولويت نيز در اين خصوص برحسب ميزان پيشرفت اين پروژه ها خواهد بود.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ روشن شدن تكليف قانون مبارزه با جرايم الكترونيك
🔹سعران الاعاجيبى عضو كميسيون امنيت مجلس با اشاره به اين موضوع اعلام كرد كه تصويب اين قانون به دوره بعدى مجلس براى بررسى ها و مناقشات بيشتر بر روى آن محوّل شد.
🔹شايان ذكر است كه اين قانون جنجال بسيارى را در عراق به پا كرده بود و برخى ها آن را مخلّ و محدود كننده آزادى بيان در كشور مى دانستند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ پرداخت وام مربوط به تأمين مخارج انتخابات در دو نوبت
🔹جمال كوجر عضو كميسيون دارايى با اعلام اين موضوع، تصريح كرد كه وامى را كه دولت براى تأمين مخارج انتخابات درخواست كرده بود، 329 ميليارد دينار بوده است اما با اصلاحات مجلس 133 ميليارد دينار آن در يك نوبت به كميسيون برگزارى انتخابات داده خواهد شد و باقيمانده مبلغ 329 ميليارد دينار نيز در نوبت دوم و در ضمن بودجه 2021 به اين كميسيون تحويل داده خواهد شد.
🔹گفتنى است كه مجلس ديروز با دريافت وام 329 ميليارد دينارى توسط دولت و به طور مشخص براى كميسيون برگزارى انتخابات موافقت كرد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ جمعيت عراق براى سال 2030 به 53 ميليون نفر خواهد رسيد
🔹وزارت برنامه ريزى عراق با اعلام اين خبر، دليل آن را ميانگين زاد و ولد موجود در كشور دانست و اضافه كرد كه براى كنترل اين جمعيت، سياست تنظيم جمعيت و خانواده و نيز سياست تقسيم بندى هاى درست روستايى و نواحى را اتخاذ خواهد كرد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ آماده سازی پارلمان عراق جهت مراسم یادبود شهادت سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ سه قانون براى پرداخت هرگونه مبلغ مالى به اقليم
🔹حسن فدعم عضو كميسيون حقوقى مجلس با اشاره به اين قوانين اعلام كرد كه اين سه قانون، قانون مديريت مالى و قانون دوم وام گرفتن و قانون بودجه 2021 مى باشند و در اين قوانين مكانيزم پرداخت اين مبالغ نيز اينچنين در نظر گرفته شده است كه ابتدا نخست وزير دستورى را به وزير دارايى ارسال مى كند و وزير دارايى نيز يادداشتى به بانك مركزى ارسال كرده و سپس مبلغ مورد نظر براى اقليم پرداخت مى شود.
🔹همچنين حسن فدعم نسبت به هرگونه دور زدن اين مكانيزم ها يا قوانين يا ارسال مبلغى قبل از پرداخت بدهى هاى مالى اقليم به مركز به دولت هشدار داد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔴 لزوم تحقیقات فوری!
عزت الشابندر سیاستمدار عراقی در واکنش به اظهارات اخیر حیدر العبادی و عادل عبد المهدی درباره ترور شهیدان سلیمانی و المهندس نوشت:
سخنان حیدر العبادی درباره وجود اسنادی که تاکید می کند مقامات مسئول عراقی با ورود هواپیماهای امریکایی عامل عملیات تروریستی در جاده فرودگاه بغداد موافقت کرده اند و همینطور توضیحات عادل عبدالمهدی مبنی بر اینکه اطلاعی در این زمنیه ندارد، تاکیدی بر این موضوع است که باید یک تحقیق فوری از دفتر فرمانده کل نیروهای مسلح وقت عراق صورت گیرد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
✔️ شیخ احمد وائلی را بیشتر بشناسیم...
#معرفی_عراق
#مشاهیر
#شیخ_احمد_وائلی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔵 ارزش توافق ها به اجراست نه امضا!
🔸️سالم مشکور روزنامه نگار عراقی در صفحه خود نوشت:
در دولت نوری مالکی ۴۳ یادداشت تفاهم با ترکیه امضا شد اما هیچ کدام اجرا نشد. در دولت عبادی هم ده ها توافق نامه و یادداشت تفاهم با ترکیه امضا شد که اجرا نشدند.
ارزش توافق نامه ها و یادداشت تفاهم ها به اجرای آنها است و نه امضای آن.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 فیلم منتشر شده در فضای مجازی عراق از میهمانی اردوغان برای هیئت عراقی در آنکارا به همراه اجرای یکی از آوازهای عراقی!
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
تحولات عراق 🇮🇶
🔵 فیلم منتشر شده در فضای مجازی عراق از میهمانی اردوغان برای هیئت عراقی در آنکارا به همراه اجرای یکی
🔴انتقاد شدید از وزیر نفت!
🔸️فالح الخزعلی نماینده پارلمان در واکنش به فیلم منتشر شده از حضور هیئت عراقی در میهمانی اردوغان، شدیدا از حضور وزیر نفت در این میهمانی و عدم توجه به وضعیت بد مردم بصره و سرکوب اعتراضات مهندسان، انتقاد کرد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️🔴 مهمترین #تحولات_عراق در هفتهای که گذشت
مروری اجمالی بر اتفاقات و تحولات کشور عراق در هفتهی گذشته
💢 برای دریافت آخرین اخبار و رویدادهای کشور عراق به #تحولات_عراق بپیوندید
📍تلگرام:
t.me/iraqevents
📍پیام رسان بله:
ble.im/iraqevents
📍پیام رسان ایتا:
eitaa.com/IraqEvents
📍صفحه اینستاگرام:
instagram.com/IraqEvents_Fa
🇮🇶 تحولات عراق @iraqevents
⭕️ توضيحات وزير دارايى عراق درخصوص جنجال هاى پيش آمده حول بودجه 2021
🔹على علاوى وزير دارايى عراق درخصوص جنجال هاى پيش آمده حول بودجه 2021 طى گفتگويى تصريح كرد:
🔺قيمت دلار نزد بانك مركزى در گذشته براى هر 100 دلار، معادل 118200 دينار بوده است اما اين قيمت به اقتصاد عراق بسيار آسيب زد و اين در نتيجه واردات بسيار كالاها از كشورهاى همسايه و آسيب رساندن به توليد داخل در نتيجه اين قيمت دلار بوده است.
🔺اعتقاد ما اين است كه قيمت فعلى دلار كه تحت كنترل است خوب مى باشد اما به رغم اين اعتقاد، قيمت 124500 دينار براى هر 100 دلار بهترين راه حل براى زمان فعلى است زيرا اين قيمت براى بخش اقتصاد سودمند است زيرا ميزان توانايى رقابت پذيرى اقتصاد عراق در اثر زياده روى در كاهش ارزش دلار در مقابل دينار، تأثير بسيار خطرناك و مهمى را پذيرفته است و اين باعث زياده روى در ورود سرمايه گذارى هاى خارجى [و واردات] به كشور شده است.
🔺اصلاح قيمت ارز داراى تأثير مفيد بر روى كسرى بودجه خواهد بود و باعث خواهد شد كه عراق توازن اقتصادى خود را در اثر قيمت جديد ارز كه رقابت پذيرى در آن بيشتر است، بتواند به دست آورد.
🔺عدم صدور قانون بودجه فدرال در سال 2020 باعث ايجاد بار اضافى براى تهيه بودجه سال بعد شده و نيز باعث عدم شناخت اعداد واقعى درخواستى درخصوص مخارج دولت شده است.
🔺موضوع افزايش حقوق كارمندان و حقوق بازنشستگان باعث نگرانى هاى بسيارى شده است زيرا حدود 120 درصد از درآمدهاى نفتى شامل فقط حقوق كارمندان مى شود.
🔺فرآيند رسيدگى جدى را به انواع كاستى ها در مديريت گمرك ها و مديريت ماليات شروع كرديم و اين اصلاحات مدتى به طول خواهد انجاميد تا نتايج آن ظاهر شود اماپيش بينى مى شود كه در سال 2021 درآمد حاصل از گمرك ها و ماليات افزايش يابد.
🔺مشكل اصلى در بودجه 2021، مشكل مخارج بوده است زيرا نياز داريم كه درخصوص حقوق كارمندان و بازنشستگان صرفه جويى كنيم زيرا هر سال حقوق آن ها افزايش يافته و اين زنگ خطرى براى اقتصاد كشور بوده است.
🔺برنامه هاى يارانه ها و كمك هاى دولتى باعث ضربه زدن به اقتصاد عراق شده است و بسيار سخت است كه اين برنامه ها را تغيير يا بودجه تخصيص يافته براى آن ها را كاهش داد.
🔺بيشترين كمك مالى به بخش برق تعلق مى گيرد به گونه اى كه ميزان هزينه هاى اقتصادى واقعى براى بخش برق، 24 تريليون دينار محاسبه شده است و اين به ميزان 10 درصد از توليد نا خالص داخلى كشور مى شود.
🔺كمك هاى مالى به بخش كشاورزى نيز به ميزان 2.5 تريليون دينار براى دولت هزينه داشته است زيرا وزارت كشاورزى به خريد گندم و برنج و جو با قيمت هايى بسيار بيشتر از قيمت هاى جهانى اقدام مى كند.
🔺يارانه مستقيم دولتى براى كارت هاى بن كالا همچنان نزديك به 2.5 تريليون دينار مى باشد و اين درحالى است كه بودجه سال 2021 متضمن بقاى يارانه براى اقشار فقير و كم درآمد و بلكه افزايش آن شده است زيرا وزارت دارايى با همكارى بانك جهانى و وزارت برنامه ريزى بر روى گسترش صندوق توسعه اجتماعى به بيش از 2 ميليارد دلار كار مى كنند.
🔺بودجه سال 2021 پس از تصويب تمامى بدهى ها و تعهدات قانونى دولت مانند پرداخت حقوق ها، به 95 تريليون دينار خواهد رسيد اما پس از اصلاح قيمت ارز اين كسرى بودجه به 60 تريليون دينار كاهش پيدا خواهد كرد.
🔺ماليات هاى جديدى نيز طبق اين بودجه به كالاها تعلق خواهد گرفت و حقوق پايه كارمندان نيز شامل ماليات خواهد شد و از اين طريق، درآمدى به ميزان 5.2 تريليون دينار را محقق خواهيم كرد.
🔺مبالغ جرايم جديدى نيز براى وسايل نقليه متخلف وضع شده است و پيش بينى مى شود كه درآمدى به ميزان 1 تريليون دينار از آن به دست آيد همچنين قيمت فروش نفت به پالايشگاه ها و شركت هاى نفتى نيز طبق اين بودجه به قيمت جهانى خواهد بود.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ در جلسه رئيس بانك مركزى با كميسيون دارايى مجلس چه گذشت؟
🔹در پى افزايش شديد ارزش دلار در برابر دينار عراقى، كميسيون دارايى مجلس اين كشور روز پنجشنبه جلسه اى فرق العاده با رئيس بانك مركزى عراق برگزار كرد.
🔹درخصوص اين جلسه و توضيحات ارائه داده شده از طرف رئيس بانك مركزى ناجى السعيدى يكى از اعضاى اين كميسيون تصريح كرد:
🔺رئيس بانك مركزى در اين جلسه تصريح كرد كه اين افزايش قيمت دلار به دليل دولت رخ داده است و نه بانك مركزى زيرا دلار حاصل از فروش نفت عراق است و اين دلار در صندوق توسعه عراق در واشنگتن پرداخت مى شود و بدين ترتيب مالك واقعى دلار وزارت دارايى است و اين وزارت خانه است كه دلار را به بانك مركزى مى فروشد به اين اعتبار كه وزارت دارايى حسابدار دولت است.
🔺وزارت دارايى از دو ماه قبل، از فروش دلار براى بالا بردن ارزش آن در مقابل دينار عراقى و براى جبران كسرى بودجه و تحقق برخى از مكانيزم هاى توسعه طبق ديدگاه دولت، امتناع ورزيد. پس به اين ترتيب توجيهات بانك مركزى اين بوده است كه افزايش قيمت ارز، يك تصميم دولتى بوده است و اين تصميمى صادر از طرف بانك مركزى نبوده است.
🔺امكان ندارد كه دو بار كاهش حقوق براى كارمندان اتفاق بيفتد زيرا كاهش حقوق اول از طريق افزايش قيمت دلار در مقابل دينار عراق مى باشد و كاهش حقوق دوم نيز همان كاهش مبالغ اضافه بر حقوق پايه كارمندان دولتى است و به اعتقاد من از نظر اقتصادى اين اقدام مطلقا صحيح نمى باشد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#روزنامه_صبح
🗞 تيتر روزنامه الزمان (نزديك به سعد البزاز از شخصيت هاى رسانه اى اهل سنت و ضد مقاومت و رئيس شبكه الشرقيه):
🛑 شگفتى هاى بودجه باعث موجى از گرانى مى شود كه بازارها را در بر گرفته است و اين در اثر پيش بينى هاى غير موفق دولت مى باشد.
▪️بغداد و آنكارا موضوعات مهمى را كه باعث تعميق همكارى هاى مشترك مى شوند، حل كردند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ ميزان صادرات به عراق از پايانه هاى مرزى قصر شيرين چه قدر است؟
🔹فرماندار قصر شيرين درخصوص ميزان صادرات به عراق از پايانه هاى مرزى اين شهر تصريح كرد:
🔺بيش از 1 ميليارد و 200 ميليون دلار از كالاها به سوى عراق از طريق پايانه هاى مرزى خسروى و پرويز خان در اين شهر صادر شده است و اين نشان دهند افزايش 45 درصدى صادرات از نظر ارزى و نيز افزايش 65 درصدى صادرات از نظر حجم كالاهاى صادر در مقايسه با همين مدت در سال پيش مى باشد.
🔺تعداد ماشين هاى باربرى كه اين كالاها را از طريق پايانه مرزى پرويز خان به سوى اقليم كردستان در عراق حمل مى كنند، به بيش از 700 ماشين در روز مى رسد و اين درحالى است كه تعداد ماشين هاى باربرى كه از طريق پايانه مرزى خسروى به مركز عراق كالا صادر مى كنند، بيش از 300 ماشين در روز مى رسد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#روزنامه_صبح
🗞 تيتر روزنامه الصباح (نزديك به دولت):
🛑 پارلمان با بانك مركزى درخصوص توازن در قيمت ارز بحث و گفتگو كرد.
▪️با نزديكى توافق ميان وزارت بهداشت و شركت فايزر، عراق در انتظار وصول 1 ميليون و 500 هزار واكسن فايزر خواهد بود.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶یک اتفاقات و احتمالات آن
🔹باید دید چه چیزی باعث شده است که مدتی قبل ترامپ به کاهش تعداد نیروهای حاضر خود در افغانستان و عراق به این سرعت اقدام کند در حالیکه به زودی وی منصب خود را ترک خواهد کرد؟
🔹این موضوع را نوعی از پیچیدگی با آن همراه است و برخی از احتمالات حول آن وجود دارد که این احتمالات را تلاش خواهم کرد که به طور مختصر به آن اشاره ای داشته باشم:
🔹احتمال اول: این که ترامپ در قصد خود که وارد کردن ضربه ای نظامی به جمهوری اسلامی ایران است، جدی باشد پس این گام برای کاهش حجم خسارت هایی است که در نتیجه واکنش ایرانی ها نسبت به این نیروهای حاضر در منطقه منجر می شود.
🔹احتمال دوم: ممکن است که این موضوع پیغامی به جامعه داخلی آمریکا که از سیاست های خارجی ترامپ خشمگین است و به نوعی تقریبا این خشم نیز بر حزب جمهوریخواه بازتاب یافت، باشد.
🔹احتمال سوم: ممکن است که این اقدام، تلاشی برای قرار دادن بایدن و به طور کل حزب دموکرات در وضعیتی سخت می باشد زیرا این عقب نشینی نیروها در شرایط فعلی قبل از تحقق شروط معامله قرن باعث برانگیختن خشم صهیونیست ها بر جمهوریخواهان می شود البته اگر این فرآیند عقب نشینی نیروهایشان در منطقه را تکمیل کنند پس اگر این نیروها در زمان دموکرات ها به منطقه بازگردند پس ترامپ به جامعه داخل آمریکا می گوید که جمهوریخواهان طرفدار عقب نشینی نیروها از منطقه و عدم ورود به نزاع های خارجی هستند اما دموکرات ها دارای اشتیاق و هیجان برای شعله ور کردن آتش جنگ می باشد و این حقیقت امر است و نه آنچیزی که دموکرات ها در رسانه ها به آن تصریح دارند.
🔹احتمال چهارم: ممکن است که این اقدام به اطمینان و یقین ترامپ به این موضوع بازگردد که بایدن حتما این گام را-یعنی عقب نشینی نیروها- برخواهد داشت پس با این کار ترامپ می خواسته که از بایدن در این موضوع دست پیش گیرد و اقدامی تبلیغاتی و دروغین را برای جامعه آمریکایی انجام دهد.
🔹احتمال پنجم: این موضوع ممکن است برای آراستن و زیبا کردن وجهه خود برای این که این کار مقدمه ای برای ورود وی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2024 باشد و در کارنامه دستاوردهای وی نوشته شود مبنی بر این که وی مسئول عقب نشینی نیروهای آمریکایی برای محافظت از سلامتی آن ها از غرب آسیا که کانون تنش هاست، بوده است، انجام شده باشد.
🔹احتمال ششم: این که ممکن است که این قضیه مقدمه ای برای فراغ بال پیدا کردن برای مواجهه با چین خصوصا پس از این که ترامپ توانست که بودجه وزارت دفاع را تا 738 میلیارد دلار افزایش دهد، باشد.
🔹احتمال هفتم: این که احتمال دارد که این امر تلاشی برای ایجاد هرج و مرج در منطقه برای قراردادن حضور نیروهای آمریکایی به درخواست ملت های منطقه ودولت های آن باشد زیرا وی معتقد است که هرچقدر اوضاع امنیتی منطقه بحرانی تر شود، مجوز ها برای حضور این نیروها آن هم با تعداد بیشتر، افزایش می باشد.
🔹احتمال هشتم: ممکن است که این اقدام در چارچوب تحویل دادن منطقه برای بریتانیایی ها و فرانسوی ها و متحدان آنان از کشورهای حاشیه فارس و اسرائیلی ها برای تمرکز آمریکا بر روی چین باشد.
🔹و به طور کل هرکدام از این احتمالات ممکن نیز می باشد.
✍️ ماجد الشویلی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶مهم ترین نقاطی که الکاظمی در مجموعه سفرهای چند وقت پیش اروپایی خود آن ها را مورد مناقشه قرار داده بود
🔹یک: الکاظمی در این سفرها کشورهای اروپایی را از برنامه اقتصادی خود و نیز در پیش گرفتن سیاست های قاطعانه اقتصادی در داخل کشور همراه با آوردن سرمایه گذاری های خارجی و همکاری با شرکت های در عراق برای پنج سال آینده مطلع ساخت (شایان ذکر است که سند اصلاحات اقتصادی دولت، متضمن توافق هایی با شرکت های بزرگ در زمینه توسعه گاز و پالایشگاه ها و نیروگاه ها همراه با کاهش مخارج و کاهش حقوق کارمندان و در پیش گرفتن سیاست ریاضت اقتصادی می باشد). همانطور که الکاظمی در این سفر نیز گروه () 7 و بانک جهانی را از سند اصلاحات اقتصادی خود به عنوان راهی برای مواجهه با بحران مالی فعلی آگاه ساخت.
🔹دو: الکاظمی در این سفر به مرتبط ساختن بخشی از اصلاحات اقتصادی خود به شرکت فرانسوی توتال (که البته دارای قراردادهایی با عراق در زمینه هزینه های استخراج نفت است) برای ورود در صنعت گاز در شمال عراق و نیز بغداد و جنوب کشور برای ساخت تأسیسات در زمینه گاز و استخراج آن اقدام کرد.
🔹سه: همچنین الکاظمی به مرتبط کردن بخش دیگری از اقتصاد عراق به شرکت بریتیش پترولیوم که بریتانیایی است و در آینده بر میادین نفتی در جنوب کشور برای ساخت پالایشگاه های پتروشیمی و نیز ساخت نیروگاه های برق وابسته به انرژی خورشیدی و نیز توسعه صنایع همراه با استخراج نفت مسلط خواهد شد، اقدام کرد.
🔹چهار: الکاظمی به صندوق های بین المللی و شرکت های جهانی خبر داد که سیاست های اقتصادی را که وی از آن ها به عنوان سیاست های اقتصادی سخت تعبیر کرده بود، اتخاذ خواهد کرد و این سیاست ها از سال 2020 تا 2025 ادامه خواهد یافت تا از این طریق مخارج کشور برای مواجهه با بحران مالی و اقتصادی فعلی کاهش یابد.
🔹پنج: عراق اجرای پروژه "نبراس" را ( که در زمینه نفت و گاز در بصره و به ارزش 8 میلیارد دلار با مشارکت شرکت بریتانیایی شِل است) آغاز خواهد کرد و این پروژه 5 سال به طول خواهد انجامید و هزاران شرکت فرعی از آن منشعب خواهند شد.
🔹شش: همچنین دولت الکاظمی قصد بستن قراردادی با ژاپن برای امضای آن در تاریخ 24 اکتبر 2020 برای ساخت پالایشگاه بزرگی در بصره داشته است و نیز در همین راستا قراردادهایی با شرکت های بریتانیایی و فرانسوی امضا خواهد شد.
✍️ محمد صادق الهاشمی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔵 دستاورد اعتراضات اکتبر(تشرین)
🔸️تصویری که این روزها در فضای مجازی عراق دست به دست می شود و دولت الکاظمی را با دولت عبدالمهدی مقایسه می کند.
افزایش نرخ دلار
کاهش مدت زمان وصلی برق
بسته غذایی ماهانه هر سه ماه یکبار!
حقوق ماهانه هر چهل و پنج روز یکبار!
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔵 سوالی از احزاب سیاسی!
🔸️عزت الشابندر سیاستمدار عراقی در صفحه توییتر خود با طرح سوال از علت تحویل پروژه بندر فاو به شرکت کره ای بجای شرکت های چینی، هادی العامری و نمایندگان احزاب سیاسی در پارلمان را که به وزیر حمل و نقل رای داده اند، مورد خطاب قرار داد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
✔️ کتاب "شیعه و حکومت در عراق"
#معرفی_عراق
#معرفی_کتاب
#شیعه_و_حکومت_در_عراق
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶