⭕️ مهند العقابى رئيس امور رسانه اى حشد الشعبى:
🔹يك ليست 40 نفره اى كه شامل متهمان ترور فرماندهان پيروزى است و در آن افرادى از عراق و آمريكا قرار دارند، موجود مى باشد.
🔹شوراى عالى قضايى عراق درخصوص روند تحقيقات حول اين جنايت، امتحان خود را خوب پس داده است و تحقيقات به پايان خوبى منتهى مى شود.
🔹شوراى عالى قضايى عراق در طول اين تحقيقات با فشارهاى داخلى و خارجى براى تأثير منفى گذاشتن بر روى اين تحقيقات مواجه شد اما اين شورا با اين فشارها با حرفه اى گرى و كارآمدى تعامل كرد و نتايج تحقيقات در روزهاى آينده اعلام مى شود.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔶 جمال كوجر عضو كميسيون دارايى با انتقاد از بودجه ارسالى دولت به مجلس تصريح كرد:
▪️اين بودجه متضمن مخارج جارى و عمومى به مقدار 122 تريليون دينار مى باشد و اين معادل بودجه سه كشور مى شود و نيز مبالغى براى مخارج عمومى تخصيص داده شده است كه فعلا نيازى به آن نيست.
▪️پارلمان اين بودجه را به دولت باز نخواهد گرداند بلكه كميسيون دارايى اصلاحاتى را بر روى آن انجام خواهد داد زيرا برخى ارقام مالى اين بودجه دقيق نمى باشد.
▪️در هنگام بررسى و بازبينى در اين بودجه براى ما مشخص شده است كه مخارج عمومى كه دولت به آن نيازمند است فقط 10 تريليون دينار مى باشد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#روزنامه_صبح
🗞 تيتر روزنامه الزمان (نزديك به سعد البزاز از شخصيت هاى رسانه اى اهل سنت و ضد مقاومت و رئيس شبكه الشرقيه):
🛑 بغداد و استان هاى ديگر شاهد آرام ترين شب آغاز سال ميلادى بودند.
▪️باز كردن مينى كه به يك كشتى در نزديكى ايستگاه انتظار در آب هاى منطقه اى [و در بندر ام القصر بصره] چسبانده شده بود.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔶 عاليه نصيف نماينده مجلس:
▪️بودجه 2021 در درون خود فساد پنهانى را به همراه دارد و در اين بودجه، دولت به سوى بستن قراردادهاى انحصارى و نيز وام گرفتن هايى كه هدف از آن هدر رفتن اموال عراق است و ارقام آن دقيق نيست، پيش رفته است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ عبدالزهرا الهنداوى سخنگوى وزارت برنامه ريزى:
🔹دليل افزايش ميزان فقر در كشور به 32 درصد، پيامدهاى اقتصادى بيمارى كرونا بوده است و به دليل پيامدهاى اين بيمارى تعداد 2 ميليون و 700 هزار نفر به زير خط فقر رفتند و اين تعداد به 9 ميليون و 900 هزار نفر كه قبل از بيمارى كرونا زير خط فقر بودند، اضافه شدند.
🔹اين بررسى ها با همكارى يونيسف و بانك جهانى انجام شده است و اين ميزان از خط فقر در مناطق جنوبى به 30-35 درصد و در استان هاى مركزى، 20 درصد و در بغداد 13 درصد و در اقليم به 12 درصد مى رسد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔶 عبدالحسين الهنداوى مشاور نخست وزير عراق در امور انتخابات:
▪️وعده هايى از مجلس گرفته ايم تا قانون جديد دادگاه فدرال طى چند هفته آينده تصويب شود.
▪️شايان ذكر است كه تصويب قانون انتخابات و قانون دادگاه فدرال، از مهم ترين شروط برگزارى انتخابات زودهنگام است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 فیلمی که حذف شد!
🔸️پس از انتشار فیلمی از نحوه صحبت کردن وزرای عراقی با مصطفی الکاظمی که همراه با عبارات تملق آمیز نسبت به وی بود، کاربران فضای مجازی عراق انزجار خود را نسبت به اینگونه رفتارها اعلام کرده و آن را با رفتار افسران بعثی با صدام معدوم مقایسه کردند.
پ.ن: البته پس از بازتاب منفی این فیلم در فضای مجازی، دفتر رسانه ای نخست وزیری آن را از یوتیوب حذف نمود.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
تحولات عراق 🇮🇶
🔵 فیلمی که حذف شد! 🔸️پس از انتشار فیلمی از نحوه صحبت کردن وزرای عراقی با مصطفی الکاظمی که همراه با
⭕ عزت الشابندر سیاستمدار عراقی در واکنش به تعریف و تمجید های اعضای کابینه از مصطفی الکاظمی در جلسه دولت نوشت:
با تمام احترامی که برای آقای مصطفی الکاظمی قائل هستم، درباره جلسه پارلمان که او در حال شنیدن سخنان وزیران خود و تبریکات آنها به مناسبت سال نوی میلادی است، به خدا قسم که اگر من جای او بودم اکثر این افراد از پستی که در آن هستند برکنار می کردم. به ویژه اینکه آقای الکاظمی می داند که بین ریاکاری و وفاداری آنها و امانت داری نسبت به پستی که در اختیار آنها قرار داده شده است، تا چه اندازه تفاوت وجود دارد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔵 تصویری از فرزند خردسال محمد الشیبانی یکی از همراهان شهید ابومهدی المهندس که در حادثه فرودگاه بغداد به شهادت رسید.
#قادة_النصر
#فرماندهان_پیروزی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔸️رای ممتنع عراق؛ علیه ایران یا علیه آمریکا!
صابر گل عنبری
تلاش آمریکا برای اضافه کردن دو بند به بودجه 2021 با هدف احیای کمیته تحریمهای سازمان ملل علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل ناکام ماند و تنها توانست رای موافق 10 کشور جهان را با خود همراه کند و 110 کشور رای مخالف و 32 کشور رای ممتنع دادند.
اما اطلس سیاسی آرای کشورهای جهان در این باره فراتر از ثبت ناکامی حقوقی آمریکا در مجمع عمومی متضمن نکاتی قابل تامل است که به فهم بهتر اوضاع منطقه و موازنههای جدید کمک میکند.
از 15 کشور همسایه ایران، 6 کشور به قطعنامه آمریکا رای منفی، دو کشور عربستان و بحرین رای موافق و 5 کشور رای ممتنع دادند. نمایندگان افغانستان و ترکمنستان هم در جلسه شرکت نداشتند. اما در این میان، به سادگی نمیتوان از کنار رای مخالف ترکیه و رای ممتنع عراق گذشت. جالب اینجاست که آنکارا با وجود همه تنشهای کنترل شده خود با تهران از سوریه گرفته تا قفقاز جنوبی و ورود دو طرف به نوعی جنگ نیابتی در یک دهه اخیر، علیه آمریکا و به نفع ایران رای میدهد، اما عراق که گفته میشود سطح روابط راهبردی و ائتلافی است و تهران هم در آن از نفوذ قابل توجهی برخوردار است، رای ممتنع میدهد. ناگفته نماند این رفتار ترکیه چیز تازهای نیست و در گذشته هم در مواردی در نهادهای سازمان ملل به نفع ایران رای داده است؛ به ویژه در مخالفت با قطعنامه 1929 شورای امنیت در سال 1389؛ در حالی که چین و روسیه به آن رای مثبت دادند.
همچنان که قبلا هم در چند یادداشت گفته شده است، روابط تهران و آنکارا جنبه رقابتی کنترل شده دارد و این رقابت طبق قواعد متعارفی پیش میرود؛ از این رو ظرفیت تفاهم میان هر دو قدرت منطقهای در چنین وضعیتی بیشتر از دیگران است، اما به دلایل مختلفی فعلیت نیافته است.
اما رای ممتنع عراق حکایتها دارد. احتمالا این رای به حساب تلاش بغداد برای اعلام بیطرفی در نزاع میان آمریکا و ایران نوشته شود، اما به گمانم مساله فراتر از آن است. این موضع دولت عراق در حالی است که تقریبا یک اجماع بینالمللی در مخالفت با بازگشت تحریمهای بینالمللی وجود دارد و حتی کشورهای اروپایی با آن مخالفت ورزیدهاند. از این جهت، این رویکرد عراق در واقع نشان از تحول عمیقی است که در موازنه قدرت در ساختار نظام سیاسی عراق به نفع آمریکا رخ داده است. این رای ممتنع برآیند همین تحول و نوعی بیطرفی مثبت به نفع واشنگتن است. پس از جنگ 2003 با وجود حضور گسترده نظامیان آمریکا و اشغال کشور به دست آنها اما تهران از نفوذ بالایی برخوردار بود؛ تا جایی که انتخاب نخست وزیر و چینش اعضای کابینه بدون موافقت آن امکانپذیر نبود؛ ولی این نفوذ به تدریج در ساختار قدرت سیاسی رو به کاهش نهاد و در انتخاب حیدر العبادی نمود یافت هر چند باز دولت با چراغ سبز و یا موافقت تهران تشکیل میشد؛ اما دیگر همچون گذشته نشاندن شخص مطلوب بر مسند نخست وزیری ممکن نبود. در این میان، انتخاب مصطفی الکاظمی به نخست وزیری در آوریل 2020 که چهرهای بسیار نزدیک به آمریکا و محور عربی همپیمان با آن است، حکایت از آن داشت که موازنه نفوذ در عراق از منظر نزاع آمریکا و ایران در سطح بالایی به هم خورده است. البته ذکر این نکته هم بد نیست که آمریکا نیز با مساله انتخاب نخست وزیران و دولتهای متعاقب عراقی پس از جنگ وتویی برخورد نمیکرد؛ به این معنا که از انتخاب چهرههای دلخواه ایران تحت هیچ شرایطی جلوگیری کند. این امر هر چند با توجه به الزامات عراق جدید و ورود یکدست شیعه به عنوان بازیگر اصلی قدرت امکان پذیر نبود؛ اما به گمانم این رفتار آمریکا دلیل دیگری هم داشت که معطوف به نگاه آیندهنگر به مسائل عراق بود. از این رو که قرار گرفتن نیروهای همسو با ایران بر مسند قدرت در سایه انباشت بحرانهای قبل از 2003، ناکارآمدی نظام پساصدامی، فساد افسار گسیخته و شکاف تدریجی در بیت شیعی عملا موجب فرسایش جایگاه اجتماعی این نیروها شد و به تبع آن نفوذ نرم ایران نیز کاهش یافت که اعتراضات دو سال اخیر و برآمدن الکاظمی خود گواهی بر این مدعاست.
از سوی دیگر، ترور عالیترین فرمانده نظامی ایران و فرمانده حشد الشعبی، تحولات پس از آن در خاک عراق در یک سال اخیر و به نوعی بیواکنشی دولت به این مساله و در مقابل واکنش شدید به حملات به سفارت و نیروهای آمریکا و ورود به گفتگوهای راهبردی با ترامپ پردهای دیگر از واقعیتهای سپهر سیاسی عراق برداشت؛ واقعیتهایی که در میان در انبوه هیاهوها، جنجالها و شعارها دیده نمیشوند.
به هر حال، نفوذ ایران در عراق رفته رفته از نفوذ کلان در ساختار قدرت به قسمی از آن و روابط ائتلافی با گروههای مشخصی تقلیل پیدا کرده و هر چند حشد شعبی به عنوان همپیمان اصلی تهران از قدرت سخت قابل توجهی برخوردار است، اما وضعیت این کشور به گونهای است که تکرار تجربه لبنان را غیر ممکن میگرداند.
@iraqevents
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 قهرمان زندگیت کیه⁉️
❤️ نظر کودکان عراقی در مورد شهیدان #حاج_قاسم_سلیمانی و #حاج_ابومهدی_المهندس
🌀ترجمه شده توسط موسسه فرهنگی اجتماعی سلمان
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔵 هم اکنون، حضور مردم عراق در محل حادثه شهادت سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در نزدیکی فرودگاه بغداد
#قادة_النصر
#فرماندهان_پیروزی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ میدان التحریر بغداد ساعاتی پیش مزین به تصاویر فرماندهان شهید شد.
پ.ن: فردا یکشنبه تظاهرات مردم عراق در سالگرد این جنایت در همین میدان پایتخت برگزار خواهد شد.
#قادة_النصر
#فرماندهان_پیروزی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔵 حضور هادی العامری رهبر ائتلاف الفتح پارلمان عراق و قیس الخزعلی رهبر جنبش عصائب اهل الحق بر مزار شهید ابومهدی المهندس در نجف
#قادة_النصر
#فرماندهان_پیروزی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️🔴 مهمترین #تحولات_عراق در هفتهای که گذشت
مروری اجمالی بر اتفاقات و تحولات کشور عراق در هفتهی گذشته
💢 برای دریافت آخرین اخبار و رویدادهای کشور عراق به #تحولات_عراق بپیوندید
📍تلگرام:
t.me/iraqevents
📍پیام رسان بله:
ble.im/iraqevents
📍پیام رسان ایتا:
eitaa.com/IraqEvents
📍صفحه اینستاگرام:
instagram.com/IraqEvents_Fa
🇮🇶 تحولات عراق @iraqevents
📚 کتاب "یزله بر دجله"
(خاطرات مردم عراق در ایام شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس)
#معرفی_عراق
#معرفی_کتاب
#یزله_بر_دجله
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕ عراق درگیر تنشهای نظامی نشود!
🔸️سید مقتدی الصدر رهبر جریان صدر در صفحه خود هشدار داد که برخی از جناح ها و کشورها خواهان آن هستند که عراق در تنشهای نظامی و امنیتی بیفتد.
وی تأكيد کرد که استفاده از سلاح خارج از چارچوب حکومت و هدف قرار دادن اماکن دیپلماتیک مطلقا ممنوع است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔴 ديشب، تجمع ده ها هزار نفرى دوستداران و عاشقان شهيدان سليمانى و المهندس در محل شهادت فرماندهان شهید در جاده شهيد ابومهدى المهندس(جاده فرودگاه بغداد سابق)
#قادة_النصر
#فرماندهان_پیروزی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ محمد البصرى از فرماندهان پيشين حشد الشعبى:
🔹تظاهرات امروز روز يكشنبه، 100 درصد مسالمت آميز خواهد بود و هيچ قصدى براى
ورود به منطقه سبز بغداد يا حمله به سفارت آمريكا از طرف تظاهركنندگان وجود ندارد اما با اين حال ترس هايى از تلاش هاى برخى افراد براى اين اقدام وجود دارد.
🔹اين تظاهرات براى ابراز خشم مردمى به خاطر ترور فرماندهان پيروزى خواهد بود و در اين تظاهرات مطالبات به حق و مشروعى براى دولت عراق بيان خواهد شد كه در رأس آنها پرده برداشتن از نتايج تحقيقات حول حادثه ترور فرودگاه بغداد مى باشد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕️ سخنان تازه عادل عبدالمهدى نخست وزير سابق عراق درخصوص روزهاى پر حادثه اول سال 2020 كه به شهادت فرماندهان پيروزى منتهى شد:
🔹ترامپ در سال 2020 و در شب آغاز آن سال در حدود ساعت 9 شب به وقت بغداد با من تماس تلفنى گرفت و درخصوص پايان دادن به حادثه حمله به سفارت آمريكا از من تشكر كرد و نيز از من پرسيد "آيا افراد حمله كننده عراقى بودند يا ايرانى؟" پس من به او گفتم "اينان عراقى بودند و به بمباران هواپيماهاى آمريكايى عليه نيروهاى مسلح در مرز با سوريه (منطقه القائم)، اعتراض داشتند".
🔹ترامپ به من گفت "ما آمريكايى ها ايرانى ها را خوب نميشناسيم بلكه اين عراقى ها هستند كه آنان را خوب مى شناسند".
🔹من در پاسخ به وى گفتم "ايرانى ها مى گويند كه خواهان جنگ نيستند و اين خواسته آمريكا نيز هست" پس من به وى پيشنهاد كردم كه يا مذاكرات مستقيم با ايرانى ها انجام دهيد يا اين كه به توافقات ضمنى همانطور كه از زمان 2003 تا به حال چنين بوده است، با آنان دست يابيد.
🔹پس از آن ترامپ به من گفت "شما مذاكره كنندگان خوبى هستيد پس به آنچه كه شما در اين خصوص مى توانيد انجام دهيد، اقدام كنيد و ما آمادگى پذيرش آن را خواهيم داشت".
🔹پس از اين مكالمه تلفنى توافق و دعوت رسمى در كار بود كه شهيد سليمانى براى رايزنى درخصوص اين موضوعات به بغداد سفر كند.
🔹عمليات ترور در خلال آن يكى دو روز اول سال طراحى نشده بود بلكه حتما مدتى پيش از آن طراحى اين عمليات شكل گرفته بود.
⭕️شايان ذكر است كه پيش از اين منابع رسمى مختلفى نيز گفته بودند كه شهيد سليمانى با هدف رايزنى درخصوص روابط ايران با سعودى قرار بود كه ديدارى با عادل عبدالمهدى داشته باشد كه با توجه به اين روايت عبدالمهدى پس اين نشان مى دهد كه سفر ايشان با بيش از يك هدف صورت گرفته بود.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 دیشب، شعارهای مردم عراق علیه آمریکا در محل حادثه تروریستی فرودگاه بغداد
#قادة_النصر
#فرماندهان_پیروزی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶