#اخبار_اداره_کل_پژوهش_های_اسلامی_صداوسیما
🔸آیت الله خاتمی، در آیین رونمایی از تازه های نشر دین و رسانه مطرح کرد: رسانه باید به سبک انبیاء، عمیق ترین مطالب را با ساده ترین بیان ارائه دهد.
🔹همزمان با هفته پژوهش، آیین رونمایی از تازه های نشر دین و رسانه و افتتاحیه استودیوی اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه با حضور آیت الله سید احمد خاتمی، عضو فقهای شورای نگهبان و جمعی از مدیران در تالار اندیشه اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر محمد حسین ظریفیان مدیرکل پژوهش های اسلامی رسانه با اشاره به ماموریت این اداره کل در راستای تولید محتوای مطلوب برای حوزه پیام گفت: در چهار سال اخیر ۲۲۴ اثر مکتوب، ۶۱۴ دقیقه تولید در قالب مستند و ۷۰۵۰ دقیقه راش از مفاخر دینی تولید و ۷۸ نشست تخصصی و دو دوره تربیت کارشناس مذهبی برای رسانه ملّی برگزار شده است که شاهد رشد ۱۶۹ درصدی مجموع فعالیت ها در مقایسه با سال ۹۵ هستیم.
◀️ نماینده رسانه ملّی نزد حوزه های علمیه افزود:
اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه توانسته با ایفای نقش حلقه اتصال میان حوزه و سازمان، امین و طرف مشورت هر دو مجموعه شود.
🔸در ادامه این مراسم آیت الله خاتمی عضو شورای عالی حوزههای علمیه با تاکید بر این مطلب که صدا و سیما در جایگاه منبری گسترده است، بیان کرد: اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه با تشکیل بانک بزرگی از معارف اسلامی، سرمایه ای فاخر برای صدا و سیما باقی گذاشته است و تلاش های انجام شده در چهار سال اخیر ستودنی و افتخارآمیز است.
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری ضمن تاکید بر بالنده کردن اندیشه پژوهشگران به مثابهی سرمایه ای ارزشمند، تاکید کرد: پژوهشگران با محوریت قرار دادن قرآن و عترت در امور پژوهشی و دقت و ظرافت های علمی و هنری در ارائه ی محتوا می توانند در مواجهه، دفاع و تألیف کتب، پیش قدم باشند.
عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به این مطلب که امروزه فضای مجازی فراتر از کتب و منابر از مهم ترین عرصه های تبلیغی است، تصریح کرد: بهره برداری بهینه از گستره ی فضای مجازی و ظرفیت های عظیم تبلیغی این فضا، باید در زمره فعالیت های این اداره کل قرار گیرد.
✅ در انتهای این مراسم از پژوهشگران و پژوهشیاران برتر این مجموعه قدردانی شد و از کتاب های: «اخلاق و رسانه؛ مجموعه مقالات، اخلاق خبر، اخلاق رسانه؛ آزادی بیان و الزامات دموکراسی، ایده ها دستینه ای برای پژوهشگران و برنامه سازان ویژه اولین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، و تازه ترین شماره از فصلنامه اشارات با موضوع شهید بی مرز، نمایشنامه رادیویی ویژه سالگرد شهادت سردار سلیمانی» رونمایی و استودیوی تلویزیونی این اداره کل با حضور آیت الله خاتمی افتتاح شد.
📚تازه های نشریات:
سی و هفتیمن شماره از فصلنامه اشارات ایام با موضوع:
شهید بیمرز؛ نمایشنامه رادیویی، ویژه اولین سالگرد شهادت سپهبد حاجقاسم سلیمانی منتشر شد.
◀️به گزارش واحد ارتباطات اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه، در آستانه اولین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی ادارهکل پژوهشهای اسلامی رسانه بنابر ماموریت و رسالتی که در تبیین شخصیتهای تاثیرگذار در حوزههای مختلف تاریخی سیاسی فرهنگی و انقلابی دارد؛ اقدام به انتشار نمایشنامههایی با موضوع شهادت این مجاهد بزرگ اسلام و انقلاب اسلامیکرده است.
◀️در این اثر تلاش شده است تا مخاطبان در قالب نمایشنامه از چند زاویه با شخصیت والای این شهید وارسته آشنا شوند. امید است محتوای این اثر گامی هرچند اندک در راستای شناساندن شخصیت این شهید والامقام و ولایتمدار به مخاطبان فهیم رسانه ملی بردارد و برای دستاندرکاران و برنامهسازان محترم رسانه مفید واقع شود.
@irc_ir
🔻 سالروز حماسه 9 دی، روز بصیرت و میثاق امت با ولایت گرامی باد
✨ «بصیرت فاطمی، ولایتمداری و مقاومت علوی» ✨
┄┅═══••✾••═══┅┄
@irc_ir | کانال رسمی اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما
#معرفی_تازه_های_نشر_دین_و_رسانه
◀️در سازمان صداوسیما، مناسبتهای دینی و ملی جزء جدانشدنی از فرایند «تولید و پخش» در برنامهریزی خرد و کلان بهشمار میآید. اهمیت این موضوع، ادارهکل پژوهشهای اسلامی رسانه را بر آن داشت تا با تدوین مجموعهای با عنوان «ایدهها؛ دستینهای برای پژوهشگران و برنامهسازان»، به معرفی محورها، موضوعها و ایدههای پیشنهادی برای گروههای مختلف برنامهساز در رسانه ملی بپردازد.
◀️درآستانه بزرگداشت اولین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی، این شماره در چهار بخش به شرح ذیل تهیه و تولید شده است:
🔹بخش اول: محورها و موضوعات برنامهسازی فرهنگ مقاومت اسلامی
🔹بخش دوم: محورها، موضوعات و ایدههای برنامهسازی، شخصیت، سیره و مکتب سردار سلیمانی
🔹بخش سوم: معرفی کتاب
🔹بخش پایانی: ایده¬های برنامهسازی به مناسبت شهادت دکتر محسن فخری¬زاده دانشمند برجسته هسته¬ای و دفاعی.
◀️امید است این تلاش اندک، در معرفی فرهنگ مقاومت، سیره، شخصیت و مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همچنین شناساندن جبهه مقاومت اسلامی به دستاندرکاران و برنامهسازان فهیم رسانه ملی، در آستانه افتتاح رادیو مقاومت مؤثر واقع شود.
◀️لازم به ذکر است فایل این مجموعه در سایت ادارهکل پژوهشهای اسلامی رسانه (www.irc.ir) بارگذاری شده است.
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله محمدتقی مصباح یزدی
🔰 بسم الله الرّحمن الرّحیم
با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم. این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربيت شاگردان ممتاز اثرگذار، و در حضور انقلابي در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است. پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهد بلند مدت است.
اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز میباشم، به خاندان گرامی و فرزندان صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزهی علمیه تسلیت عرض میکنم و علّو درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ دی ماه ۱۳۹۹
🔳 فیلسوف پارسا، عالم متفکر، مجاهد بصیر و انقلابی، حضرت آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رضواناللهعلیه در شب سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی دعوت حق را لبیک گفت.
◾️ رحلت این عالم ربانی را به محضر حضرت ولیّ عصر ارواحنافداه، حضرت امام خامنهای مدظلهالعالی و مردم ولایی و انقلابی تسلیت عرض مینماییم.
@irc_ir
🌷 روحت شاد ای مرد میدانهای مختلف تاریخ انقلاب اسلامی ...
🔳 سالگرد شهادت سردار پرافتخار اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش به ویژه شهید ابومهدی المهندس تسلیت باد.
@irc_ir
🌷 امام علی علیهالسلام میفرمایند:
◾️ «اَلْعَالِمُ بِمَنْزِلَةِ اَلصَّائِمِ اَلْقَائِمِ اَلْمُجَاهِدِ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ وَ إِذَا مَاتَ اَلْعَالِمُ اِنْثَلَمَ فِي اَلْإِسْلاَمِ ثُلْمَةٌ لاَ تُسَدُّ إِلَى يَوْمِ اَلْقِيَامَةِ وَ إِنَّ طَالِبَ اَلْعِلْمِ لَيُشَيِّعُهُ سَبْعُونَ أَلْفَ مَلَكٍ مِنْ مُقَرَّبِي اَلسَّمَاءِ؛
🔳 دانشمند مقام كسی را دارد كه روزها روزهدار و شبها به عبادت بر پا ايستد و در راه خدا جهاد نمايد و چون دانشمند بميرد رخنه ای در اسلام افتد كه تا روز قيامت مسدود نگردد و به راستی كه دانشجو را هفتاد هزار فرشته از فرشتگان مقرب آسمان تشييع میكنند».
📚 الخصال، ج 3، ص 504
@irc.ir
💠تکریم و معارفه مدیرکل پژوهش های اسلامی صدا و سیما
◀️به گزارش واحد ارتباطات اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه، مراسم تکریم مدیرکل این مجموعه با حضور دکتر طلوعی، رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما برگزار شد.
◀️در این مراسم از خدمات چهارساله دکتر ظریفیان قدردانی و حجت الاسلام لیراوی به عنوان سرپرست اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما معرفی شد.
◀️در ابتدای این مراسم، دکتر محمدحسین ظریفیان ضمن ارائه کارنامه عملکرد خویش، از سعی و همراهی همه ی همکاران در بخش های مختلف اداره کل سپاس گذاری نمود و آینده ای سرشار از اثرگذاری روزافزون را برای یگانه مرکز راهبردی مطالعات دین و رسانه خواستار شد.
◀️در این جلسه، ریاست محترم مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما، بر ضرورت پرداخت به مضمون و درون مایه در آثار اشاره کرده و این مهم را از محورهای پیشنهادی اداره کل پژوهش ها معرفی کردند. در نگاه ایشان، رسانه محتاج طراحی تماتیک در مواجهه با دین است چراکه ماحصل عدم پرداخت به مضمون و درون مایه، تولید پیام های متعارض و انتشار آن در رسانه ی دینی است.
ایشان افزودند: باید علاوه بر تولید داده، به کیفیت داده ها نیز توجه شود و با کیفیت شدن داده های رسانه در گرو تولید مضمون و درون مایه است.
💠در ادامه جلسه، دکتر طلوعی، ضمن قدردانی از تلاش های دکتر ظریفیان، حجت الاسلام و المسلیمن لیراوی را به عنوان سرپرست مجموعه معرفی کردند.
پژوهش حضرت زهرا 24-10-99.pdf
3.72M
📚تازه های نشر دین و رسانه
💠شخصیت، زندگی و فرهنگ فاطمی علیهاسلام؛ برای استفاده کارشناسان و برنامه سازان معارفی
◀️هدف از انجامدادن این طرحواره، در دسترس قراردادن اطلاعات مرتبط با شخصیت و اندیشه حضرت فاطمه زهرا س برای مخاطبان هدف؛ یعنی کارشناسان و فعالان عرضه پیام در حوزه رسانههای گوناگون است.
◀️در این مجموعه تلاش شده است، اطلاعات و آگاهیهای فراوانی درباره شخصیت، زندگانی و فرهنگ فاطمی، بهصورت چکیده و منسجم به برنامهسازان رسانههای شنیداری و دیداری و فعالان فضای مجازی، اصحاب فرهنگ و هنر و هر کسی که رسالت انتقال پیام را در جامعه به عهده دارد، تقدیم شود تا با مراجعه کمتر به منابع پراکنده اولیه، بتوانند از آن در تمامی فرایندهای برنامهسازی اعم از علمی، ادبی یا در قالب ترجمان دیداری و تصویری ثابت و متحرک بهره ببرند.