هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
حجت الاسلام واردی-مدیر پروژه پایگاه امام موسی صدر .mp3
2.97M
♈️مراسم رونمایی و معرفی پایگاه تخصصی آثار امام موسی صدر
🔵سخنران: حجت الاسلام و المسلمین : واردی مدیر پروژه پایگاه امام موسی صدر
⏹مکان: قم-پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
♈️زمان: چهارشنبه 1398/7/10
🔵https://eitaa.com/isca_seda/215
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅فایل های صوتی مراسم از لینک های زیر دریافت کنید👇👇👇👇
🔵سخنران: حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی رئیس محترم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
https://eitaa.com/isca_seda/210
🔵سخنران: سرکار خانم سیده حوراء صدر دختر امام موسی صدر
https://eitaa.com/isca_seda/213
🔵سخنران: حجت الاسلام و المسلمین : واردی مدیر پروژه پایگاه امام موسی صدر
https://eitaa.com/isca_seda/215
✳️کرسی ترویجی عرضه و نقد ایده علمی
✅ظرفیت شناسی اربعین در زمینه سازی ظهور با تاکید بر بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (دامت برکاته)
♈️ارائه دهنده:
🔴حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسین الهی نژاد
🔵ناقدان:
✅حجت الاسلام و المسلمین استاد مجتبی کلباسی
❇️حجت الاسلام و المسلمین استاد غلامرضا بهروزی لک
✳️حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی هوشیاری
🔰دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم باقرزاده
🔴زمان: یکشنبه 1398/7/14 ساعت 10 الی 12
🔵مکان: قم- پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی- تالار امام مهدی(علیه السلام).
💠https://eitaa.com/isca24/5463
🔰برنامه تلویزیونی قرار گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی قسمت اول
💠http://www.aparat.com/v/IxdBQ
❇️برنامه تلویزیونی قرار گفتگو با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی جلسه دوم
💠http://www.aparat.com/v/i8p2A
❇️برنامه قرار گفتگو با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی جلسه سوم
💠 http://www.aparat.com/v/WmxIK
💠دکتر حبیب الله بابایی در کانال ایتا و تلگرامیش یادداشت ذیل را منشرکرده است که به لحاظ اهمیت آن به بازنشرش می پردازیم.
✅حجت الاسلام و المسلمین دکتر حبیب الله بابایی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رئیس مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی است
🔰"سپاه قدس" یا "سپاه تمدن نوین"
🔵کتاب «عیار تمدنی جمهوری اسلامی» که آورده های تمدنی انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را دنبال کرده (و اکنون در حال انتشار در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است) یک جای خالی دارد و آن جای سپاه پاسداران به مثابه یکی از مهم ترین آورده های تمدنیِ انقلاب و امروزه یکی از کنشگران اصلی در عرصه های تمدنیِ دنیای اسلام است.
✳️ این جایگاه در بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با فرماندهان سپاه به گونه های مختلفی بیان گردید که مهم ترین آن از نظر اینجانب، توصیه به «از دست ندادن نگاه وسیع و فرامرزی به جغرافیای مقاومت» بود.
ایشان در این باره تأکید کردند «نگاه وسیع فرامرزی که مسئولیتش با سپاه است، عمق راهبردی کشور است و گاهی از واجبترین واجبات هم لازمتر میشود». تعبیر «عمق راهبردی» در بیانات رهبری که در سخنرانی های اخیر خود همواره بر آن تأکید می کنند، همان رویکرد و نگرش تمدنی است. این رویکرد در عرصه های رقابت تمدنی در دیگر کشورهای اسلامی نیز مورد تأکید قرار می گیرد که نمونه آن را می توان در کتاب «عمق استراتژیک» داوود اوغلو در ترکیه و تا حدودی در کتاب «اسلام تمدنی» در مرکز ایستک در مالزی مشاهده کرد.
🌐همین تعبیر هوشمندانه در بیان سردار سلامی نیز در همین دیدار انعکاس داشت که گفتند: «امروز خطوط تماس انقلاب، هزاران کیلومتر عمق پیدا کرده و با انتقال پیام ظلمستیزی، عدالتخواهی و معنویت، آمریکا در تحولات سیاسی و امنیتی منطقه به حاشیه رانده شده است.» این جملات که برای تمدن پژوهان کاملا وزن و مضمون تمدنی دارد، نشان از خودآگاهی های تمدنی در میان نخبگان نظام اسلامی دارد.
⚫️با همین رویکرد و با ترسیم حوزه های اعتبار تمدن اسلامی و تعریف عمق استراتژیِ جریان مقاومت و ضرورت فراروی آن از مرزهای جهان اسلام به مرزهای دنیای مستضعفان، نقش و جایگاه سپاه بویژه سپاه قدس را باید از نو فهم و خوانش کرد. سپاه قدس که به حق باید آن را نه صرفا یک سپاه نظامی، بلکه یک سپاه هویت ساز و تحول آفرین در عرصه های بین المللی دانست، در ایجاد چنین عمق استراتژیکی و چنین حوزه اعتبار تمدنی نه فقط برای ایرانیان، بلکه برای مسلمانان و حتی برای مستضعفان دنیای امروز آورده های بی بدیلی داشته است،
⚫️سهمی که دیگر نهادهای علمی و فرهنگی ایران بعد از انقلاب از ایفای چنان نقشی عاجز بوده اند. مشکل سپاه پاسداران و خاصا سپاه قدس نه در تجربه ها و کنش های تمدنی اش، بلکه در فقر زبانی و بیانی آن است که نمی تواند ثبوت خود را به اثبات برساند و انقلاب مفهومی و هویتیِ ایجاد کرده اش را در جهان اسلام به نمایش گذاشته و بر آن تحدی کند. به بیان دیگر، به رغم فعالیت های بسیار گسترده سپاه و نقش آفرینی های تمدنی آن، هنوز این تجربه ها در هیچ یک از محافل علمی و آکادمیک تبدیل به تئوری نشده است.
❇️از نظر نویسنده، آنچه که چنین فقری را موجب گشته است، فاصله بین سپاه و نخبگان فکری در حوزه و دانشگاه است. ایجاد ارتباطات تنگاتنگ بین سپاه قدس با اساتید دانشگاه و همین طور برخی از اساتید حوزه، می تواند زمینه را برای فعال کردن حوزه های دانشی در فهم تمدنی از سپاه و فهم علمی از کنش های تمدنیِ سپاه در گذشته جمهوری اسلامی فراهم کند. (حبیب اله بابائی)
https://t.me/Habibollah_Babai
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
✅هم اندیشی «نقش پیاده روی اربعین در روابط ایران و عراق» برگزار می شود
🔵هم اندیشی«نقش پیاده روی اربعین در روابط ایران و عراق» 14مهرماه همراه با رونمایی از اندیشکده اربعین پژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی در مرکز همایش های غدیر برگزار می شود.
🔵به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست هم اندیشی «نقش پیاده روی اربعین در روابط ایران و عراق» به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با همکاری مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه و معاونت فرهنگی ـ آموزشی ستاد اربعین برگزار می شود.
در این نشست هم اندیشی، از اندیشکده اربعین در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی رونمایی می شود.
▶️در این مراسم، حجج اسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی رییس قطب تعمیق ایمان دینی و مقابله با جریان ها و فرق انحرافی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، سعید روستاآزاد معاون فرهنگی و تبلیغی این دفتر، نجف لک زایی معاون پژوهشی این دفتر و رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حمید احمدی معاون فرهنگی ـ آموزشی ستاد اربعین، محسن الویری مدیر گروه تاریخ دانشگاه باقرالعلوم(ع)، حبیب الله بابایی رییس مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به سخنرانی خواهند پرداخت.
از دیگر سخنرانان این هم اندیشی، سعید خطیب زاده معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه، مجتبی فردوسی پور سفیر سابق ایران در اردن، علی العبودی استاد و تحلیلگر مسائل سیاسی عراق، رجبعلی اسفندیار رییس اندیشکده اربعین پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، مختار شیخ حسینی عضو هیئت علمی این پژوهشگاه و احمد احمدی استاد و تحلیلگر مسائل سیاسی عراق هستند.
❇️این نشست هم اندیشی، یکشنبه 14 مهرماه 98 در سالن کنفرانس مرکز همایش های غدیر واقع در قم، خیابان معلم برگزار خواهد شد./
🌐https://eitaa.com/isca24/5470
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
جلسه راهبردی و تمدنی 3- بازی های همبستگی کشورهای اسلامی.mp3
29.01M
🔰نشست بازی های همبستگی در کشورهای اسلامی و موضوع المپیک در جهان اسلام
⬇️استاد نشست: دکتر نصرالله سجادی استاد دانشگاه تهران و سرپرست سابق وزارت ورزش و جوانان
💠دبیر نشست: حجت الاسلام و المسلمین دکتر حبیب الله بابایی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رئیس مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی
✅زمان: پنج شنبه 1398/7/11
☮️مکان:قم- پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی- مرکز همای های غدیر
🌐https://eitaa.com/isca_seda/217
#نشست_علمی
#مرکز_مطالعات_اجتماعی_وتمدنی
#حبیب_الله_بابایی
#نصر_الله_سجادی
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔰برنامه تلویزیونی قرار گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی قسمت اول
💠http://www.aparat.com/v/IxdBQ
⬅️🔰گفتگو شبکه چهار سیما با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی در برنامه قرار جلسه شماره 1 (صوت)
✅https://eitaa.com/isca_seda/220
❇️برنامه تلویزیونی قرار گفتگو با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی جلسه دوم
💠http://www.aparat.com/v/i8p2A
⬅️گفتگو شبکه چهار سیما با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی در برنامه قرار جلسه شماره 2 (صوت)
💠https://eitaa.com/isca_seda/221
❇️برنامه قرار گفتگو با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی جلسه سوم
💠 http://www.aparat.com/v/WmxIK
⬅️گفتگو شبکه چهار سیما با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی در برنامه قرار جلسه شماره 3 (صوت)
💠https://eitaa.com/isca_seda/221
🔰حجت الاسلام والمسلمین لک زایی:
🔵اربعین به کشور های اسلامی درس پیوستگی و یگانگی می دهد
✳️حجت الاسلام والمسلمین لک زایی گفت: اربعین خود را محدود به یک مذهب و دین نمی داند و از تمامی کسانی که بر اساس عدالت و محبت گام برمی دارند دعوت به عمل می آورد.
❇️به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در هم اندیشی نقش پیاده روی اربعین در روابط ایران و عراق که امروز در مرکز همایش های غدیر پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم برگزار شد، با تسلیت سالروز شهادت امام حسن مجتبی(ع) با بیان اینکه یکی از عوامل مهم همبستگی بین ملت ها خصوصا ملت ایران و عراق محبت است، گفت: عدالت عامل باقی ماندن این همبستگی میان مردم ایران و عراق است.
▶️حجت الاسلام والمسلمین لک زایی با بیان اینکه محبت به دو دسته محبت طبیعی و محبت ارادی تقسیم می شود، عنوان کرد: محبت های ارادی از اشتراک در منافع، لذت و فضلیت ناشی می شود که پایه محبت اساسی و الهی در اشتراک در فضلیت است و همین اشتراک در فضیلت سبب محبت میان مردم ایران و عراق شده است.
⚫️معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه اشتراک در فضیلت سه رکن اساسی مبدا، مسیر و مقصد را ترسیم می کند،اظهار داشت: در این الگو الله تعالی و طاغوت ، هدایت و ضلالت و شقاوت و سعادت در برابر هم قرار می گیرند.
وی افزود: ضمانت باقی ماندن محبت در میان مردم ایران و عراق عدالت و تقسیم خیرات مشترکی مانند امنیت، سلامت، عزت و کرامت در بین آن هاست.
💠حجت الاسلام والمسلمین لک زایی اظهار داشت: اربعین خود را محدود به یک مذهب و دین نمی داند و از تمامی کسانی که بر اساس عدالت و محبت گام برمی دارند دعوت به عمل می آورد.
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تقویت 5 رکن همگرایی، هماهنگی، همکاری، همبستگی و پیوستگی را در راهپیمایی اربعین ضروری دانست و افزود: اشتراک در فضایل مبنای همگرایی است و دوستداران عدالت با یکدیگر همگرا می شوند.
✅وی با با اشاره به اینکه تمام تلاش اربعینیون در جهت نهادینه کردن همکاری است، ابراز کرد: شکل گیری بازار مشترک اسلامی در همکاری های اربعین میان ملت های مسلمان قابل طرح است.
حجت الاسلام والمسلمین لک زایی با بیان اینکه در تفکر اسلامی همبستگی و هم افزایی میان کشور های های اسلامی مورد نظر است، گفت: وابستگی مذموم است و اربعین به دنبال وابستگی میان کشور های اسلامی نیست.
✳️معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افزود: اربعین به کشور های اسلامی درس پیوستگی و یگانگی می دهد و این پیوستگی در برابر ادغام و یک گونه گی است؛ یعنی باید کشور های اسلامی با حفظ ملیت های خود بر محور توحید، معاد، امامت و ولایت بیاندیشند.
▶️وی با بیان اینکه دشمنان و مخالفان اربعین به دنبال ایجاد تعارض، تنازع، واگرایی، وابستگی و یک گونه ای میان کشور های اسلامی هستند، گفت: راهپیمایی اربعین باید به گونه ای انجام گیرد که سبب امت سازی و تشکیل تمدن اسلامی شود.
#اربعین
#نجف_لک_زایی
#دفتر_تبلیغات_اسلامی
#ح.زه_علمیه_قم
#نشست_علمی
🌐https://eitaa.com/isca24/5474
❇️معاون تبلیغی دفتر تبلیغات:
✅ایثار و اخلاص مردم عراق در پیاده روی اربعین بی نظیر است
حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد گفت: ایثار و اخلاص مردم عراق که با اصرار به دنبال خدمت رسانی هستند در هیچ جای دنیا نمونه ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین سعید روستا آزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در هم اندیشی نقش پیاده روی اربعین در روابط ایران و عراق که امروز در مرکز همایش های غدیر پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی برگزار شد، به بیان 3 مولفه اصلی مردم و زائرین ایرانی و عراقی پرداخت و گفت: ایثار و اخلاص، صبر و حوصله و سعه صدر از جمله فضایل اخلاقی است که در پیاده روی اربعین به وضوح قابل مشاهده است.
☸️حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد افزود: ایثار و اخلاص مردم عراق که با اصرار و التماس به دنبال خدمت رسانی هستند در هیچ جای دنیا نمونه ندارد.
💠معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به وجود مذاهب مختلف در کشور عراق، عنوان کرد: به علت ارتباطات وسیع بین مذاهب در عراق میزان سعه صدر و تحمل مردم عراق بالاتر است.
وی راهپیمایی اربعین را سبب ایجاد حب نسبت به امام معصوم دانست و افزود: حب الامام مقدمه حب به خداوند متعال است.
🔵حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد به اشاره به سازندگی اخلاقی و تمدنی زیارت اربعین، اظهار کرد: باید دولت تسهیلاتی را فراهم کند تا تمامی هموطنان حضور در زیارت اربعین را تجربه کنند.
✳️معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم حضور جوانان در زیارت اربعین را موجب تغییر نگرش و عملکرد آنها دانست و افزود: حضور گسترده جوانان در کمک رسانی به سیل زدگان در سیل اخیر از ثمرات حضور جوانان در این راهپیمایی است.
🔴وی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی آنلاین و آفلاین برای مبلغین راهپیمایی اربعین، ابراز کرد: اهتمام به نماز جماعت در طول مسیر راهپیمایی از جمله ثمرات حضور مبلغین بوده است.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به ضرورت تشکیل اندیشکده اربعین، گفت: پیام های قیام امام حسین(ع) که در سخنان ایشان و یاران شان پدیدار است شعارهای جهانی است که باید به عنوان شعارهای هرساله راهپیمایی اربعین مورد استفاده قرار گیرد
#اربعین
#نجف_لک_زایی
#دفتر_تبلیغات_اسلامی
#ح.زه_علمیه_قم
#نشست_علمی
🌐https://eitaa.com/isca24/5475
🔵رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
✅اربعین متعلق به همه آزادیخواهان جهان است/ ۵ نقش اربعین در تمدن اسلامی
🔰گروه حوزههای علمیه ــ رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ضمن برشمردن ۵ کارکرد اربعین در تمدنسازی اسلامی گفت: اربعین محدود به یک مذهب و دین نیست و همه میتوانند در این صحنه حاضر باشند منوط به اینکه عدالتخواه باشند.
❇️اربعین متعلق به همه آزادیخواهان جهان است/ 5 نقش اربعین در تمدن اسلامیبه گزارش ایکنا، حجتالاسلام و المسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امروز ۱۴ مهرماه در هماندیشی نقش پیادهروی اربعین در روابط ایران و عراق که در سالن علامه طباطبایی(ره) سالن همایشهای بینالمللی غدیر برگزار شد گفت: فارابی در «فصول منتزعه» وقتی به عوامل همبستگی میپردازد عامل مهم و عمده را محبت میداند و معتقد است که عدل، عامل حفظ محبت است.
⬛️وی با بیان اینکه محبت دو نوع طبیعی و ارادی است تصریح کرد: وی محبتهای ارادی را به سه نوع تقسیم کرده است؛ محبت ارادی ناشی از اشتراک در فضائل، منافع و لذات؛ فارابی این موارد را گذرا میداند و بر محبت ناشی از فضائل تمرکز بیشتری میکند و میگوید که پایدارترین محبت است.
💠لکزایی با بیان اینکه فارابی مبدا را الله یا طاغوت میداند بیان کرد: اگر مبدا، الله باشد مسیر نور و هدایت را داریم و برعکس اگر مبدا، طاغوت باشد مسیر هم ظلمانی خواهد بود بنابراین محبت مورد نظر میان مسلمین محبتی است که مبدا آن توحید است و اشتراک در فضائل دارد و با امامت تداوم مییابد و مقصد آن سعادت استوار و بهشت است.
✅وی افزود: دسترسی به امنیت و منافع و کرامت و احترام و عزت و ... از دید فارابی عوامل تعیین کننده عدالت هستند؛ به نظر بنده اربعین مقوم این رویکرد است یعنی مبحت را در سطح گسترده و وسیع داریم؛ محبت به امام حسین(ع) مردم را وارد این میدان کرده و این محبت در سطحی گسترده میان ملتهای ایران و عراق و کشورهای دیگر براساس اشتراک در فضائل توسعه مییاید و رو به تقویت است.
🔵رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه همین محبت وسیع و اشتراک در فضیلت به صورت طبیعی در برابر خود جریان مخالفی هم دارد اظهار کرد: اربعین محدود به یک مذهب و دین نیست و همه میتوانند در این صحنه حاضر باشند منوط به اینکه عدالتخواه باشند.
🔰لکزایی ادامه داد: همگرایی، هماهنگی، همکاری، همبستگی و پیوستگی ۵ کاری است که می توان در اربعین ایجاد و یا تقویت کرد؛ همگرایی در ارتباط با دیگران خود را بیشتر نشان میدهد یعنی ما با هر کسی که محب عدالت باشد همگرا میشویم؛ در هماهنگی، نظر به هماهنگی سیاستگذاران و صاحبان مواکب اربعین داریم که مراقبت کنند میان نظر و عملشان هماهنگی وجود داشته باشد و به تعهدی که با خدا بستهاند در صحنه عمل محقق کند.
✅لزوم شکلگیری بازار اسلامی
وی با بیان اینکه همکاری در برابر تنازع است و همه تلاش اربعینیون نهادینه کردن تعاون و همکاری است اظهار کرد: مثلا شکلگیری بازار اسلامی در این بخش قابل تحقق است.
❇️لکزایی با بیان اینکه همبستگی در برابر وابستگی است تصریح کرد: حرکت اربیعن نمیخواهد کسانی را به همدیگر وابسته کند زیرا وابستگی مذموم است؛ در تفکر اسلامی همبستگی و همافزایی و هماندیشی است یعنی همه دولتها و ملتهای اربعینی به جای وابستگی، همبسته شوند.
وی با اشاره به پیوستگی و یگانگی بیان کرد: این مقوله در برابر ادغام و یکگونگی است؛ در اربعین قصد نداریم افراد در هم ادغام و یک گونه شوند ولی میخواهیم که یگانه شوند یعنی همه یک امت با اهداف مشترک شوند؛ عراقی، عراقی، ایرانی، ایرانی و پاکستانی، پاکستانی میماند و قرار نیست همه یک سلیقه شوند بلکه همه مسلمان هستند ولو اینکه رنگ و بوی ملی خود را هم دارند.
🔴معاون دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه همه باید بر محور امامت و معاد بیاندیشیم تصریح کرد: در برابر این مقولهها، تعارض، تنازع، یکگونگی و وابستگی توسط مخالفان اربعین پیگیری میشود که امیدواریم با محرکهای انگیزشی توحیدی، آنچه در اربعین در حال رخداد است در طی سالها به بحث امتسازی و تمدنسازی نوین اسلامی برسیم و همه امت اسلامی یکپارچه شوند و زمینههای سامانه بزرگ و فراگیر اسلامی شامل همه امتهای اسلامی شود.
#اربعین
#نجف_لک_زایی
#دفتر_تبلیغات_اسلامی
#حوزه_علمیه_قم
#نشست_علمی
🌐https://eitaa.com/isca24/5476
🔰سفیر سابق ایران در اردن:
🔵ریشه حوادث اخیر عراق در خارج از این کشور است
❇️گروه سیاست و اقتصاد ــ سفیر سابق ایران در اردن گفت: شکلگیری تظاهرات اخیر عراق از سوی برخی بعثیها و حمایت خارجیها با استفاده از فضای مجازی بود همچنین بازگشایی بوکمال، حمایت دولت عراق از حشدالعشبی و پیادهروی اربعین سبب شد تا دشمن در این مقطع زمانی چنین حرکتی را ایجاد کند.
💠ریشه حوادث اخیر عراق در خارج از این کشور است
✅✅به گزارش ایکنا از قم، مجتبی فردوسیپور، سفیر سابق ایران در اردن امروز ۱۴ مهرماه در هماندیشی نقش پیادهروی اربعین در روابط ایران و عراق که در سالن علامه طباطبایی(ره) سالن همایشهای بینالمللی غدیر برگزار شد گفت: با یکی از استادان شیعه در کویت بحث میکردم؛ او معتقد بود که شاید یک قرن بر مناسبات عراق و کویت بگذرد ولی کویتیها باز وقتی میخواهند عراق بروند با دیدگاه کینه و حقد نگاه میکنند ولی ایران بعد از تحمل هشت سال جنگ تحمیلی، اگر روز پذیرش قطعنامه هم کاروانهای زیارتی راه میافتاد ایرانیها به عراق میرفتند.
🌐وی با بیان اینکه پیوندهای دیرینه میان ایران و عراق وجود دارد که شاید بیش از سه هزار سال هم تداوم دارد به بحث تمدنسازی اربعین اشاره و تصریح کرد: رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بر تمدنسازی تاکید زیادی فرمودهاند لذا از اهمیت زیادی برخوردار است.
☸️ولایت؛ خمیرمایه تمدن اسلامی
فردوسیپور با بیان اینکه خمیرمایه تمدن اسلامی، بعد شریعت شامل ولایت تکوینی و تشریعی است افزود: آنچه خمیرمایه بقای تمدن اسلامی است قیام عاشورا است و امروز در بحث اربعین میبینیم که این قیام چگونه علت مبقیه اسلام و شیعه بوده است.
وی افزود: اربعین رشته پیوند و اتصال بعد از غیبت نواب خاص در تمدن اسلامی است و خود را میتواند تا قیام حضرت حجت تداوم ببخشد و شاید بتوان گفت الگویی از نظام جهانی امام مهدی در راهپیمایی اربعین متجلی شده است و باید روی این بعد توجه زیادی داشته باشیم.
فردوسیپور با تاکید بر اینکه خردورزی، تقویت خودباوری، دانشافزایی، حضور فعال در جامعه مدنی و تزکیه نفس از مولفههای مهم بروز یافته در اربعین است تصریح کرد: ذخیره ما در بعد اجرایی فرامین رهبری چیزی جز ظرفیت بالای راهپیمایی اربعین نیست.
⬛️سفیر سابق ایران در اردن به بحث آسیبشناسی پیادهروی اربعین اشاره کرد و ادامه داد: اربعین را باید الگویی مردمی ببینیم و حاکمیت کمتر دخالت کند ولی صرفا هم نباید به جنبه تودهای محدود کنیم بلکه باید در حوزه تولید فکر به پردازش محتوایی آن بپردازیم.
فردوسیپور اظهار کرد: تظاهرات اخیر عراق متشکل از برخی بعثیها و حمایت خارجیها و با استفاده از فضای مجازی بود که رهبری خاصی هم نداشت و بازگشایی بوکمال، حمایت دولت عراق از حشدالعشبی و پیادهروی اربعین سبب شد تا دشمن در این مقطع زمانی چنین حرکتی را ایجاد کند.
✳️وی افزود: اگر دنبال قیام جهانی حضرت حجت و بقای نظام اسلامی و تقویت اربعین هستیم باید کار علمی و محتوایی کنیم و از کارهای صوری متناسب با یکی دو هفته منتهی به اربعین دوری کنیم و تنها به منبر و خطابه بسنده نکنیم زیرا اربعین میتواند برای تشیع، آورده زیادی داشته باشد.
☸️سفیر سابق ایران در اردن تصریح کرد: آنچه حدود و ثغور مرزهای روابط سیاسی و اجتماعی را برداشته است همین پیادهروی اربعین است.
💠دبیرخانه دائمی برای اندیشکده اربعین
✅همچنین ابراهیم علیپور، رئیس پژوهشکده فلسفه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: واقعیت این است که ما از کار عظیمی که در اربعین صورت میگیرد نتوانستهایم خروجی نخبگانی بگیریم که در جهت تعمیق روابط ایران و عراق هم موثر باشد.
⚫️وی افزود: باید دبیرخانه دائمی برای اندیشکده اربعین ایجاد کنیم و به بحث آسیبشناسی و تولید محتوا بپردازیم. آسیبهای متعدد نخبگانی در مسیر پیادهروی وجود دارد ولی رفع این آسیبها از سوی کارشناسان و نخبگان کمتر صورت میگیرد.
#اربعین
#ابراهیم_علیپور
#دفتر_تبلیغات_اسلامی
#حوزه_علمیه_قم
#نشست_علمی
#مجتبی_فردوسی_پور
🌐https://eitaa.com/isca24/5477
🔵برنامههای «همایش مقاومت اسلامی از نگاه قرآن» تشریح میشود
🔰گروه حوزههای علمیه ــ برنامههای «همایش مقاومت اسلامی از نگاه قرآن» در نشستی خبری، تشریح میشود.
❇️برنامههای «همایش مقاومت اسلامی از نگاه قرآن» تشریح میشود
🌐به گزارش ایکنا، نشست خبری «همایش مقاومت اسلامی از نگاه قرآن» با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی مقدم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دبیر علمی همایش برگزار خواهد شد.
✅این نشست روز سهشنبه، ۱۶ مهرماه، در سالن علامه طباطبایی(ره) مرکز همایشهای غدیر واقع در در قم، خیابان معلم برگزار میشود.
🔵یادآور میشود، تاکنون چندین نشست علمی در مورد این همایش برگزار شده است و فراخوان آثار آن نیز از سال گذشته اعلام شده بود.
#نشست_علمی
#همایش_مقاومت
#محمد_صادق_یوسفی_مقدم
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
🌐https://eitaa.com/isca24/5478
هدایت شده از دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام
حجت الاسلام والمسلمین#حمید_احمدی
معاون فرهنگی ستاد#اربعین کل کشور
❇️ اهمیت تشکیل هیأت های اندیشهورز ویژه زیارت اربعین
♻️در گزارشی که در سال ۹۶ در خصوص اجتماع اربعین خدمت مقام معظم رهبری ارائه دادیم، بیان کردیم که حتی از ۱۰ درصد ظرفیت اجتماع اربعین هم نتوانسته ایم استفاده کنیم و ایشان فرمودند که از جمع نخبگانی استفاده کنید و ظرفیت ها شناسایی شود؛ از اینجهت ضرورت دارد دانشگاه باقرالعلوم(ع) و مراکز دیگر حوزوی در طول سال، هیأتهای اندیشه ورز تشکیل دهند و ما نیز در ستاد اربعین کشور کمک میکنیم تا با حضور اساتیدی که پیشگامان این عرصه هستند و با انجام پژوهشهای مشترک دانشگاههای ایران و عراق، این اتفاق رقم بخورد.
#دانشگاه_باقرالعلوم
🆔 https://eitaa.com/BouNEWS🇮🇷
❇️حجتالاسلام الویری:
✅شورای عالی سیاستگذاری اربعین تشکیل شود
🔰گروه حوزههای علمیه ــ عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: اربعین نقطه تلاقی منافع ملی دو کشور ایران و عراق است و بنده در این راستا، راهاندازی شورای عالی سیاستگذاری اربعین را پیشنهاد میکنم.
💠شورای عالی سیاستگذاری اربعین تشکیل شود/ راهاندازی خبرگزاری اربعین
🌐به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محسن الویری، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، امروز، ۱۴ مهرماه، در هماندیشی نقش پیادهروی اربعین در روابط ایران و عراق در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به استفاده از ظرفیت اربعین در سیاست، گفت: ترتیب دادن ملاقاتهای رسمی سیاسی در حد وزاری خارجه و مسئولان ردههای دیگر در حاشیه اربعین برای حل مشکلات دو کشور و مسائل منطقه از ضرورتها است.
▶️وی با بیان اینکه اداره اربعین باید عراقی بماند، افزود: کارکردهای هویتبخشی، اخلاقی، انسجامبخشی، تعمیق معنویت و معرفتافزایی، جهانیاندیشی و اعتماد به نفسبخشی و اقتدارآفرینی همچنین اقتصادی از ظرفیتهای اربعین است که باید مورد توجه باشد.
الویری ادامه داد: اربعین نقطه تلاقی منافع ملی دو کشور ایران و عراق با حمایت مردمی و زمینهساز نزدیکی بیشتر و دسترسی به منافع مشترک در منطقه است؛ لذا بنده در این راستا، راهاندازی شورای عالی سیاستگذاری اربعین را پیشنهاد میکنم تا این حماسه از منظر تمدنی مورد برنامهریزی و توجه بیشتر قرار بگیرد.
❇️عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) تصریح کرد: راهاندازی خبرگزاری اربعین برای مدیریت اخبار این حماسه لازم است، همچنین باید تلاش کنیم روح اربعین از روحیه زیارت خالی شود و نباید استفاده کارکردگرایانه صرف از آن داشته باشیم.
⬛️الویری با بیان اینکه اربعین میتواند آرزوهای امت اسلامی را برآورده کند تصریح کرد:همچنین این راهپیمایی گرچه حماسه عاشورایی است، ولی در سالروز عاشورا برپا نمیشود بلکه در سالروز ورود کاروان باقی مانده کربلا به این منطقه شروع میشود که برنامهای حساب شده برای ماندگاری حادثه عاشورابوده است بنابراین نفس آن تداوم بخشی به عاشورا به عنوان مشعل هدایتگر بوده و ما هم باید برای تداوم این حرکت برنامه و تدبیر داشته باشیم.
#اربعین
#الویری
#دفتر_تبلیغات_اسلامی
#حوزه_علمیه_قم
#نشست_علمی
🌐https://eitaa.com/isca24/5482
🔵عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
✅ظرفیت تمدنی اربعین باید مورد توجه قرار گیرد
🔰حجت الاسلام بابایی بر لزوم توجه به ظرفیت تمدنی اربعین تاکید و تصریح کرد که نباید اربعین را به راهپیمایی خلاصه کنیم.
❇️به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حبیب الله بابایی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در نشست هم اندیشی نقش پیاده روی اربعین در روابط ایران و عراق که در مرکز همایش های غدیر پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان اینکه باید هویت عراقی راهپیمایی اربعین حفظ شود، گفت: هویت عراقی اربعین با هویت جهانی آن منافاتی ندارد و ضرورت پژوهش در این رابطه توسط مجامع علمی احساس می شود.
⚫️حجت الاسلام بابایی با هشدار نسبت به زمینه های سکولار شدن اربعین، عنوان کرد: در صورت سکولار شدن اربعین نمی توان بین مردم ایران و عراق همبستگی ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه بدنه اربعین توسط توده مردم اداره می شود، اظهار داشت: باید در مورد ابعاد چندگانه راهپیمایی اربعین خصوصا بعد جمعیتی آن پژوهش های عمیقی صورت گیرد.
🔴حجت الاسلام بابایی با اشاره به تنوع مذهبی و دینی راهپیمایی اربعین، ابراز کرد: نباید اربعین را در راهپیمایی خلاصه کرد و باید به ظرفیت های تمدنی آن توجه شود.
✅وی با بیان اینکه اربعین علاوه بر ابعاد دینی و توحیدی دارای بعد انسانی است، گفت: هر چقدر الگوی زیست اربعینی تسری پیدا کند به آستانه تمدن اسلامی نزدیک تر می شویم.
💠حجت الاسلام بابایی فعال کردن موکب های علمی و چند زبانه را ضروری دانست و افزود: بانوان از ظرفیت بالایی برای حضور در راهپیمایی اربعین برخوردار اند که برای مثال در امور پزشکی می توانند تاثیر فراوانی داشته باشند.
🔵وی به اهمیت آموزش زائرین اشاره کرد و افزود: هر چقدر آموزش ها فرهنگی به زائرین بیشتر باشد با مشکلات و چالش های کمتری رو به رو خواهیم بود.
#اربعین
#حبیب_الله_بابایی
#دفتر_تبلیغات_اسلامی
#حوزه_علمیه_قم
#نشست_علمی
🌐https://eitaa.com/isca24/5483
🔰معاون پژوهشی مرکز مطالعات وزارت خارجه:(قسمت اول)
🔵اربعین و به چالش کشیدن نظریات فرهنگی/ خرده فرهنگی که جهانی شد
❇️گروه حوزههای علمیه ــ معاون پژوهشی مرکز مطالعات وزارت امور خارجه با اشاره به افرادی که مدعی جهانی بودن فرهنگ خود هستند و تسلط فرهنگ لیبرالیسم را دنبال میکنند، اظهار کرد:
✅ نظم بینالمللی و افول قدرت آمریکا این فرهنگ را کمرنگ کرده و سبب شده این نظریه به چالش کشیده شود. اربعین نشان داد با توجه دقیق به داشتههای خودمان میتوانیم فرهنگی جهانی ایجاد کنیم.
🔵فرهنگ اربعین برای دشمنان کشنده است/ کتاب سفارشی آمریکا علیه اربعین
✅به گزارش ایکنا، سلیم خطیبزاده، معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه، امروز، ۱۴ مهرماه، در هماندیشی نقش پیادهروی اربعین در روابط ایران و عراق در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: وزارت خارجه براساس منویات رهبری اولویت در روابط با همسایگان را طراحی کرده است.
وی افزود: آنچه امروز در حوزه قفقاز و آسیای مرکزی و تا حدودی در حوزه کشورهای خلیج فارس میبینیم ناشی از اولویتبخشی به همین سیاست بوده و عراق به دلائل متعدد از اهمیت بیشتری برخوردار است.
⬛️معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه آنچه در عراق رخ میدهد، صدای واحد همکاری نهادهای جمهوری اسلامی است، تصریح کرد: کاری که در عراق شکل گرفته تلفیقی از فعالیت همه نهادهای جمهوری اسلامی است و شکوهی دارد که متعلق به همه نظام است و میتواند به عنوان الگوی صدای واحد و تعامل و تبادل از سوی دستگاههای درون نظام مورد توجه باشد.
🔰خطیبزاده با اشاره به برپایی همایشی در رافدین که هفته قبل برگزار شد، بیان کرد: عراق برغم همه مشکلات توانسته میزانی از اعتماد به نفس را داشته باشد که میزبان چنین همایشی باشد.
✅افول فرهنگ لیبرالیسم
وی با اشاره به بحث اربعین اظهار کرد: کسانی که مدعی جهانی بودن فرهنگ خود هستند، تسلط فرهنگ غالب یعنی لیبرالیسم را دنبال میکنند که رهبری آن با آمریکا است، ولی تغییر نظم بینالمللی و افول قدرت آمریکا این فرهنگ را کمرنگ کرده و سبب شده این نظریه به چالش کشیده شود و نظریه تسلط یک فرهنگ غالب بر سایر فرهنگها را زیر سؤال برده است.
❇️معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با اشاره به نظریه پلورالیسم فرهنگی افزود: میگویند که همه فرهنگها مانند یک موزائیک هستند، ولی در زیر چتر یک فرهنگ بزرگتر قرار دارند و آن فرهنگی است که معتقد به آن هستیم، ولی به تدریج شورش حاشیه بر متن را شاهد بودیم.
✅خرده فرهنگها میتوانند فراگیر و جهانی شوند
معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه اظهار کرد: برخی میگویند شیعه در جهان اسلام خرده مذهب و فرهنگ است، چه رسد به اربعین که در فرهنگ شیعی عاشورا وجود دارد؛ ولی آنچه از بعد نظری میبینیم اثبات این فرض است که اگر ما به رسالت و ابزارها توجه کنیم، خرده فرهنگها میتوانند فراگیر و جهانی شوند.
🔵اربعین و به چالش کشیدن نظریات فرهنگی/ خرده فرهنگی که جهانی شد
وی اظهار کرد: اربعین نشان داد که نباید به داشتههای دوردست بنگریم؛ اربعین نشان داد با توجه دقیق به داشتههای خودمان میتوانیم فرهنگی جهانی ایجاد کنیم.
#اربعین
#سلیم_حطیب_زاده
#دفتر_تبلیغات_اسلامی
#حوزه_علمیه_قم
#نشست_علمی
🌐https://eitaa.com/isca24/5480
🔰معاون پژوهشی مرکز مطالعات وزارت خارجه:(قسمت دوم)
✅همه فرهنگها شکست خوردهاند
وی افزود: رقبا و دشمنان بیجهت به اربعین توجه نمیکنند؛ این حضور فرهنگ اربعینی و عاشورایی در حوزه جهانی برای آنان کشنده است؛ حج برای آنان کافی بود، ولی اربعینی ایجاد شد که دهها میلیون نفر در بزرگترین اجتماع مذهبی دور هم جمع میشوند و امواج و بسامد آن برای دشمنان غیرقابل کنترل است.
🔰خطیبزاده تصریح کرد: در دنیای که همه فرهنگها شکست خوردهاند و شاهد هرج و مرج فرهنگی در دنیا هستیم در غلتان اربعین خود را نمایان کرده است.
✅فرصتهای نامحدود اربعین
معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه فضای اربعین در بعد فرهنگی و رسالت شیعه نامحدود است اظهار کرد: آنچه محدود است توان و تولید محتوا و شبکهسازی ماست و هرقدر بتوانیم در این زمینه تلاش کنیم موفقتر خواهیم بود.
⬛️خطیبزاده با اشاره به روابط ایرن و عراق بیان کرد: طبیعیترین رابطه جمهوری اسلامی با هر کشور دیگری در دنیا رابطه با عراق است و نبود و چالشهای این رابطه غیر طبیعی است گرچه اتهامات زیادی به ایران میزنند که در عراق دخالت دارد و همه این اتهامات هم دروغ است.
وی ادامه داد: مهمترین زیر حوزهِ حوزه امنیتی ایران، خلیج فارس است؛ لذا محور تهران، بغداد و بغداد دمشق برای دشمنان کشنده است؛ دشمنان و رقبای منطقهای هیچگاه نمیخواهند پایتخت تهران بغداد شکل بگیرد لذا آنچه ایجاد شده برای دشمنان شکننده است و علیه آن اقدام میکنند.
✅کتابی علیه اربعین
خطیبزاده تصریح کرد: در هم تنیدگی اربعین باید مخالفان خود را داشته باشد؛ لذا آمریکا به یکی از مؤسسات تحقیقاتی کوفه سفارش میدهد که کتابی بنویسند که ماحصل آن تولید گزارههایی علیه اربعین و روابط ایران و عراق است.
✅اربعین و به چالش کشیدن نظریات فرهنگی/ خرده فرهنگی که جهانی شد
معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه سیاست ایران مردمی نگاه داشتن راهپیمایی اربعین است، اظهار کرد: ورود نهادها و ارگانها با پلاکارد از آسیبها است، فرهنگی میتواند جهانی شود که محتوای غنی داشته باشد و هیچ حرکت تهاجمی نسبت به فرهنگهای دیگر نداشته باشد.
⬛️خطیبزاده اظهار کرد: اربعین از وجوه قدرت ملی ایران و عراق است و ما وظیفه داریم روابط بلندمدت و عمیقی را در مسئله اربعین میان دو کشور ایجاد کنیم.
#اربعین
#سلیم_حطیب_زاده
#دفتر_تبلیغات_اسلامی
#حوزه_علمیه_قم
#نشست_علمی
🌐https://eitaa.com/isca24/5479
✅عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
🔰اربعین تحدیپذیر است/ مانع از سکولار شدن آن شویم
🔵گروه حوزههای علمیه ــ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه اربعین تحدیپذیر است، گفت: باید از سکولار شدن پدیده اربعین جلوگیری کنیم.
✅اربعین تحدیپذیر است/ مانع از سکولار شدن آن شویم
▶️به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله بابایی، رئیس پژوهشکده مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امروز ۱۴ مهرماه در هماندیشی نقش پیادهروی اربعین در روابط ایران و عراق که در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با تأکید بر حفظ عزت زائران به خصوص زائران ایرانی گفت: این مسئله میتواند به چالش در روابط ایران و عراق منجر شود. همچنین باید از سکولار شدن پدیده اربعین جلوگیری کنیم، زیرا در بستر سکولار نمیتوانیم همبستگی اسلامی ایجاد کنیم.
وی افزود: باید در مورد اربعین یک کار پدیدارشناسانه انجام دهیم، زیرا ابعاد مختلفی در این زمینه وجود دارد؛ از جمله بعد جمعیتی اربعین همچنین اینکه بدنه اربعین با فرهنگ تودگانی میچرخد و همین مسئله ظرفیت محسوب میشود.
بابایی اظهار کرد: وحدت معنوی اربعین، تنوع مذهبی، دینی و تنوع فرهنگی در اربعین باید با وحدت معنوی تبیین و ترسیم شود و نباید از آن غفلت کنیم، بلکه باید آن را به رسمیت بشناسیم.
✅تحدیپذیر بودن اربعین
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه اربعین محدود به دو یا سه هفته نیست، تصریح کرد: باید در این زمینه باید پشتیبانی فرهنگی در طول سال رخ دهد. پیشنهاد بنده این است که باید بر بعد انسانی اربعین تأکید شود، زیرا هرقدر بر این بعد تأکید کنیم، میتوانیم با اربعین تحدی کرده و الگوی زیست و مکتب اربعین را تسری دهیم، زیرا تحدیپذیرکردن اربعین ما را به آستانههای تمدنی نزدیک میکند.
⚫️این استاد و محقق حوزه ادامه داد: فعال کردن مواکب علمی و چند زبانه، ایجاد گفتوگوهای سیاسی در حاشیه اربعین، ایجاد گفتوگوهای مؤمنانه و نه لزوماً فلسفی، همچنین استفاده از ظرفیت بانوان در امر درمانی و پزشکی میتواند پیوندهای بیشتری میان دو کشور ایجاد کند.
بابایی بیان کرد: هرقدر پای بانوان به اربعین باز شود، ظرفیتهای خانوادگی ایجاد میشود که در طول سال هم میتواند تداوم یابد که در نگاه کلانتر موجب تقویت روابط ایران و عراق خواهد بود.
❇️وی افزود: با لابیهای وزارت خارجه و وزارت علوم میتوان کلاسهای خاصی را در طول دو سه هفته اربعین برگزار کنیم تا تحقیقات میدانی برای شناخت بیشتر اربعین ایجاد شود.
بابایی تصریح کرد: آموزش زوار اربعین از مسائل مهم است و نباید فعالیت ما صرفاً به مهر زدن و صدور پاسپورتها منحصر باشد، لذا باید در طول سال به آموزش زوار اربعین بپردازیم تا چالشها و آسیبها کمتر شود.
#اربعین
#حبیب_الله_بابایی
#دفتر_تبلیغات_اسلامی
#حوزه_علمیه_قم
#نشست_علمی
🌐https://eitaa.com/isca24/5486
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
برنامه تلویزیونی قرار گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی قسمت اول
💠http://www.aparat.com/v/IxdBQ
⬅️🔰گفتگو شبکه چهار سیما با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی در برنامه قرار جلسه شماره 1 (صوت)
✅https://eitaa.com/isca_seda/220
❇️برنامه تلویزیونی قرار گفتگو با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی جلسه دوم
💠http://www.aparat.com/v/i8p2A
⬅️گفتگو شبکه چهار سیما با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی در برنامه قرار جلسه شماره 2 (صوت)
💠https://eitaa.com/isca_seda/221
❇️برنامه قرار گفتگو با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی جلسه سوم
💠 http://www.aparat.com/v/WmxIK
⬅️گفتگو شبکه چهار سیما با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی در برنامه قرار جلسه شماره 3 (صوت)
💠https://eitaa.com/isca_seda/221
❇️برنامه قرار گفتگو با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی جلسه چهارم
💠 https://www.aparat.com/v/hLFT2
⬅️گفتگو شبکه چهار سیما با حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی در برنامه قرار جلسه شماره4 (صوت)
💠https://eitaa.com/isca_seda/225
💠حجتالاسلام عیسیزاده:
✅آثار مرتبط با سبک زندگی قرآنی تولید میشود
❇️گروه حوزههای علمیه ــ عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن گفت:
۵۰ موضوع در مورد سبک زندگی قرآنی در دستور کار قرار گرفته که به تدریج در حال تکمیل است.
✅به گزارش ایکناحجتالاسلام والمسلمین عیسی عیسیزاده، عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن امروز ۱۵ مهرماه در نشست علمی معناشناسی گزینش آیات سبک زندگی که در این پژوهشکده برگزار شد، گفت: از ابتدای کار در این زمینه، حدود ۵۰ موضوع به ثمر رسیده که ۱۳ موضوع آن منتشر شده، هشت موضوع زیر چاپ و ده موضوع هم در اختیار ارزیابان است.
♈️وی با بیان اینکه ۵ موضوع مربوط به محیط زیست است که انشاءالله تا پایان امسال چاپ شود، بیان کرد: مابقی موضوعات نیز در حال تدوین است و انشاءالله در سال آینده مجموعه کاملی از موضوعات سبک زندگی را خواهیم داشت.
▶️عیسیزاده با بیان اینکه این موضوعات فعلاً به صورت کتابچههای کوچک در حال چاپ است، تصریح کرد: هدف ما این بود که از دل پروژه، شیوه نامه سبک زندگی به مخاطب ارائه شود و اصول و روش معنایی در سبک زندگی از قرآن ارائه شود.
💠عیسیزاده بیان کرد: اولین نسخه چاپ شده مجموعه سبک زندگی، پرفروشترین اثر در طول چندماه اخیر بوده است که نشان میدهد مردم دنبال آثار کاربردی و مختصر هستند و خیلی مباحث نظریهپردازی را دنبال نمیکنند.
▶️عیسیزاده با اشاره به استقبال مخاطبان و فروش مناسب این نوع کتابها افزود: دفتر تبلیغات اسلامی باید به سمت ارائه آثار کاربردی برای مردم پیش برود و برپایی سلسله نشستها در این زمینه هم کمک به تولید چنین آثار کاربردی است.
❇️مدیر گروه فرهنگنامههای قرآنی همچنین تدوین فرهنگنامههای تخصصی را با همکاری دیگر پژوهشکدههای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از جمله اقدامات برشمرد و اظهار کرد: از جمله این آثار، «فرهنگنامه علوم سیاسی در قرآن» و «فرهنگنامه محیط زیست در قرآن» است.
✳️وی همچنین گفت: چهار کلانپروژه قرآنی در این گروه در حال فعالیت است که پروژه «فرهنگنامه سبک زندگی در آموزههای قرآن و اهلبیت(ع)» یکی از این موارد محسوب میشود.
💠وی با بیان اینکه کلانپروژه در حال تکمیلی با عنوان «فرهنگنامه تخصصی تحلیل واژگان مشابه در قرآن» در دستور کار است، افزود: تاکنون یک جلد از آن منتشر شده و دو جلد دیگر نیز آماده نشر و جلد چهارم نیز در حال تکمیل است.
✅مدیر گروه فرهنگنامهها و معاجم قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن افزود: کلانپروژه دیگر، ترجمه عربی فرهنگ قرآن به نام «المفتاح الجامع لمصطلحات القرآن و مفاهیمه» است که تاکنون پنج جلد رحلی آن منتشر شده و جلد ششم در حال نشر و جلد هفتم در حال آمادهسازی است.
🔽وی ادامه داد: همچنین کلانپروژه «بازنگری فرهنگ سی و سه جلدی قرآن» در دست انجام است که تاکنون ۱۶ جلد آن برای انتشار آماده شده است.
💠یادآور میشود، تاکنون نشستهای متعددی از سلسله جلسات معناشناسی سبک زنگی در این پژوهشکده برگزار شده است و کتبی مانند پوشش و عفاف، خوراک و پوشاک، مسافرت و ... در قالب کتابچه به چاپ رسیده است.