🔵 دومین نشست «ظرفیت قواعد فقه در روابط بین الملل بر اساس اصل "عزت حکمت و مصلحت" در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب»
💠دومین نشست «ظرفیت قواعد فقه در روابط بین الملل بر اساس اصل "عزت حکمت و مصلحت" در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب» از سلسله نشست های علمی همایش ملی «بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی» با ارائه حجج اسلام والمسلمین عباسعلی زارعی سبزواری، سعید رهایی و محمدعلی خادمی کوشا و دبیری علمی حجت الاسلام والمسلمین مهدی فیروزی برگزار می گردد.
زمان: پنجشنبه 4 مهرماه 98، ساعت 10
مکان: قم، خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار امام مهدی(عج)
نشست همایش بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی
❇️سلسله نشست های علمی " همایش ملی گام دوم انقلاب و تمدن نوین ، نشستی با عنوان "معنویت اسلام و چالش های جهان معاصر " توسط مرکز همکاری های علمی و بین الملل و پژوهشکده اخلاق و معنویت برگزار می گردد.
🔴نشستی از بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین ، با عنوان " معنویت اسلام و چالش های جهان معاصر " توسط مرکز همکاری های علمی و بین الملل و پژوهشکده اخلاق و معنویت در تاریخ 1398/7/4 (پنجشنبه)، ساعت 10 ، در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به آدرس قم، ابتدای خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار امام مهدی(عج) برگزار می گردد.
🔵این جلسه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد جواد رودگر و حجت الاسلام والمسلمین محمد شیخ الاسلامی (ارایه دهنده)، و دبیر علمی حجت الاسلام والمسلمین دکتر مسلم گریوانی برگزار می گردد.
#پژوهشکده_اخلاق_ومعنویت
#مرکز_همکاری_های_علمی_وبین_الملل
#نشست_علمی
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
💠https://eitaa.com/isca24/5346
سلام علیکم
جهت استحضار
اضافه شدن ۸ شاخص برای تعیین صلاحیت عمومی داوطلبان جذب هیات علمی
رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم از اضافه شدن ۸ شاخص برای احراز صلاحیت اساتید دانشگاه ها براساس بیانیه گام دوم انقلاب و راهبردهای اعلام شده توسط رهبر معظم انقلاب خبر داد
محمدرضا رضوان طلب در گفتگو با مهر گفت: براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و راهبردهای اعلام شده توسط رهبر معظم انقلاب، اصولی به شاخصه های تعیین صلاحیت عمومی داوطلبان عضویت در هیأت علمی اضافه شد.
وی با بیان اینکه این اصول از بیانیه گام دوم انقلاب استخراج شده است، افزود: رهبر معظم انقلاب سال ها پیش ۵ شاخصه، عشق به اسلام و انقلاب، غرور ملی و دینی، روحیه خدمت، مدافع خلاقیت و نوآوری ابتکار و آگاه از جریانات سیاسی جهان را برای احراز صلاحیت اساتید دانشگاه ها بیان فرموده بودند.
رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم ادامه داد: همچنین براساس بیانیه گام دوم ۸ مورد به این شاخصه ها اضافه شد که می توان به امیدواری به آینده و خوشبینی به آن، روحیه تلاش برای عبور از مرزهای دانش و مشارکت در یک رستاخیز علمی، برجستگی معنوی (اخلاص، ایثار، ایمان و توکل) و برجستگی های اخلاقی (خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمندان، راستگویی، شجاعت، تواضع و اعتماد به نفس)، شناخت مشکلات اقتصادی کشور و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی، عدالت خواهی(با مصادیق ساده زیستی، قاطعیت، حفظ منابع عمومی، زهد انقلاب)، استقلال طلبی و روحیه حرّیت در آرا و اندیشه ها و مبارزه با قدرت های سلطه در جهان، احساس عزت و غرورملی و دینی و عدم هراس از تهدیدهای پوچ قدرت ها و پایبندی به سبک زندگی اسلامی – ایرانی اشاره کرد.
رئیس مرکز جذب وزارت علوم افزود: انتظار ما از کارگروه های صلاحیت های عمومی آن است که با متانت و لطافت در پی احراز این برجستگی ها در داوطلبان باشند و حداقل از جلسه گفتگو و معارفه صلاحیت عمومی برای ترویج این منویات مترقی رهبر فرزانه انقلاب استفاده کنند.
✅ به قلم محمد پزشگی؛
کتاب فلسفه علم سیاست و حکمت متعالیه منتشر شد
❇️ کتاب فلسفه علم سیاست و حکمت متعالیه منتشر شد
کتاب فلسفه علم سیاست و حکمت متعالیه تألیف محمد پزشگی به تازگی به همت انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
❇️ به گزارش خبرنگار مهر، کتاب فلسفه علم سیاست و حکمت متعالیه تألیف محمد پزشگی به همت انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
❇️ هدف کتاب حاضر بررسی انتقادی ایده یارادیمیک بودن فلسفه صدرایی برای علم سیاست است. مدعای نوشته حاضر خام بودن این ایده برای علم سیاست است. مستدل ساختن این ایده در شکل کنونی نیازمند اطلاعاتی مقدماتی است؛ اطلاعاتی که از فلسفه اسلامی درباره سعه و طبق دامنه نظریه های سیاسی، کشف الگوهای فلسفی و اکتشافی در موضوعات سیاسی، فقدان ارزشهای مشترک علمی مورد توافق دانشمندان علم سیاست و راه حل های پیشنهادی برای حل برخی از مشکله های سیاسی، فقدان تحقیقات سیاسی کاربردی مبتنی برعوامل مزبور نیز این ایده را به ایده ای خام تبدیل کرده است.
❇️ بررسی مدعای مزبور به روش اسنادی است.
✅کمیسیون تخصصی همایش حضرت ابوطالب برگزار شد
🔵کمیسیون تخصصی داخلی همایش حضرت ابوطالب علیهالسلام به همت انجمن علمی -پژوهشی تاریخ معاونت پژوهش جامعهالزهرا علیهاالسلام با حضور استاد مهرجویی برگزار شد.
❇️کمیسیون تخصصی داخلی همایش حضرت ابوطالب علیهالسلام به همت انجمن علمی -پژوهشی تاریخ معاونت پژوهش جامعهالزهرا علیهاالسلام برگزار شد.
✳️در این کمیسیون خانم زهرا مهرجویی، استاد جامعهالزهرا علیهاالسلام در مورد کمیسیون و نحوه ارائه مقالات توضیحاتی ارائه کرد.
عضو شورای انجمن علمی پژوهشی تاریخ با ارائه مقاله خود با عنوان «بررسی ادبی محتوایی سروده ابوطالب در شعب» به ساختار کلی مقاله و یافته و نتیجه خود اشاره کرد.
⭕️پژوهشگران حاضر در جلسه نیز، به معرفی عناوین مقالات و ارائه گزارشی کوتاه از مقالههای نگاشته شده خود پرداختند و پس از ارائه توضیحات لازم و یافتههای جدیدشان ، از توصیهها و رهنمودهای استاد مهرجویی برای بهتر شدن مقالات بهره مند شدند.
🔴ارائه دهندگان و موضوعات مقالات در این کمیسیون به شرح ذیل است:
- خانم معصومه وثاقتی جمیل با موضوع مقاله «معرفی ابوطالب در پرتو شخصیت پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلم»
- خانم فاطمه حق جو با ارائه مقاله «جلوه های اجتماعی زندگی ابوطالب»
- خانم صدیقه قصاب ساروی با ارائه مقاله «نقش ابوطالب در محاصره اقتصادی شعب ابوطالب»
- خانم خدیجه حسین پور با ارائه مقاله «ایمان ابوطالب براساس اشعار ایشان در شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید»
- خانم الماسی با ارائه مقاله «بررسی دلایل ایمان ابوطالب ع باتوجه به منابع کلامی_تاریخی»
- خانم عفت محمد خانی با ارائه مقاله «ابوطالب ع از دیدگاه مارتین لینگز»
- خانم زهرا کیا با ارائه مقاله «سیمای ابوطالب در روایات نبوی»
خانم فاطمه اصلانی با ارائه مقاله «فاخته بنت ابی طالب ، زن نامدار قریش»
- خانم مریم کیانی با ارائه مقاله «عقیل بن ابی طالب در پیچ و خم تاریخ»
- خانم سیده زهرا محمدی با ارائه مقاله «نقش حضرت ابوطالب در پیشبرد تحکیم رسالت پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلم».
▶️برخی از پژوهشگران حاضر در جلسه که هنوز موفق به تکمیل مقاله نشده بودند نیز عناوین مقالات خویش را بیان کردند و در مورد ساختار و انجام مراحل نگارش گزارش کوتاهی دادند.
⬛️در پایان نکاتی برای بهتر شدن مقالات وادامه مراحل نگارش و ارسال مقالات به همایش توسط استاد محترم اشاره شد.
همایش بینالمللی «حضرت ابوطالب علیهالسلام؛ حامی پیامبر اعظم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» در چهار بخش «تاریخ و سیره»، «کلام و عقاید»، «شعر و ادب» و همچنین «مصنَّفات و مصنِّفین» اسفند سال ۱۳۹۸ در قم برگزار میشود.
در این همایش بینالمللی، جامعهالزهرا علیهاالسلام، آستان مقدس حسینی، مؤسسه تحقیقات و نشر حضرت ابوطالب(ع)، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ دفتر تبلیغات اسلامی، مرکز آموزش زبان حوزه های علمیه، جامعهالمصطفی(ص)العالمیه، دانشگاه بینالمللی اهل بیت(ع)، مؤسسه فرهنگی میراث نبوت، پژوهشکده الذریه النبویه، مؤسسه فرهنگی مذهبی قاسمبنالحسن(ع) ، مؤسسه فرهنگی هنری ابناءالرسول(ص) و تعدادی از نهادهای دینی و فرهنگی دیگر، همکاری و مشارکت دارند.
🔵مهلت ارسال چکیده مقالات تا ۳۱ اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به پایان رسید و مهلت ارسال اصل مقالات تا ۳۰ مهر ۱۳۹۸ ادامه دارد. پژوهشگران جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به نشانی زیر مراجعه کنند
http://ahl-ul-bayt.org/fa/abutalib
🔵کرسی ترویجی نقش انقلاب در هویت بخشی به تمدن اسلامی
❇️ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر مجید احمدی کچایی
✅ناقد: دکتر رسول نوروزی
🔰دبیر علمی: دکتر سعید نجفی نژاد
🔵مکان: قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی- تالار امام مهدی علیه السلام
💠زمان: یکشنبه 1398/7/7 ساعت 10 الی 12
☸️مجری: پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/5360
#کرسی_ترویجی
#رسول_نوروزی
#پژوهشکده_تاریخ_وسیره_اهلبیت
#سعید_نجفی_نژاد
#مجید_اجمدی_کچایی
🔵کرسی ترویجی
🔰عرضه و نقد ایده علمی
❇️دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی
⭕️ در حوزه سبک زندگی اسلامی و راه های دستیابی به افق های ترسیم شده
☸️در بیانیه گام دوم
❇️ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین عیسی عیسی زاده
✅ناقد:فاضل ارجمند سید علی سادات
🔰دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی فیروز مهر
🔵مکان: قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی- تالار امام مهدی علیه السلام
💠زمان:دوشنبه 1398/7/8 ساعت 10 الی 12
☸️مجری: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
#کرسی_ترویجی
#عیسی_عیسی_زاده
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
#سید_علی_سادات
#مهدی_فیروز_مهر
🌐https://eitaa.com/isca24/5362
✅به گزارش معاونت منابع انسانی و پشتیبانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
جلسه مشترک کارگروه منابع انسانی، مالی و پشتیبانی و کارگروه اطلاعرسانی، تبلیغات و تشریفات با موضوع بررسی طرحهای پوستر و تندیس هفته پژوهش و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی در روز پنجشنبه مورخ ۴ مهرماه ۹۸ در تالار امام مهدی (عج) پژوهشگاه برگزار شد.
🔰سلسله نشست های علمی همایش ملی گام دوم انقلاب؛
♈️معنویت اسلام و چالش های جهان معاصر
⬅️پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (ایسکا): در ادامه سلسله نشست های علمی همایش ملی گام دوم انقلاب، پژوهشکده اخلاق و معنویت، صبح روز پنج شنبه چهارم مهرماه، نشست «معنویت اسلام و چالش های جهان معاصر» را برگزار کرد.
💠به گزارش خبرنگار ایسکا: به همت گروه اسلام و مطالعات معنویتِ پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت و با همکاری مرکز همکاری های بین المللِ پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، صبح روز پنج شنبه چهارم مهر98، نشست علمی «معنویت اسلام و چالش های جهان معاصر در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب» با ارائه حجت الاسلام دکتر محمدجواد رودگر و حجت الاسلام محمد شیخ الاسلامی برگزار شد.
در این نشست که از ساعت 10 تا 12 برگزار شد، ابتدا دکتر محمدجواد رودگر، از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه و از استادان عرفان پژوه معاصر، به تبیین مقوله معنویت بر اساس محورهای چهارگانه و مبانی دینی و اسلامی (انسان شناختی، هستی شناختی، زبان شناختی و غایت شناختی) پرداخت تا زمینه ای برای تعریف معنویت از دیدگاه اسلام فراهم آورد. سپس ایشان به گسترش چالش های معنویت اسلامی در جهان معاصر پرداخت.
در ادامه این نشست علمی، حجت الاسلام محمد شیخ الاسلامی، عضو شورای علمی گروه اسلام و مطالعات معنویت و رئیس دفتر تبلیغات اسلامی شعبه تهران، با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب در خصوص معنویت، آن را مانند هوش، مبتنی بر استعدادها و توانمندی هایی تعریف کرد که همانند آن قابل دسته بندی و گونه شناسی است.
وی با اشاره به این که حداقل تعادل معنوی در وجود هر انسان سالمی، شامل گزاره های فقه و اخلاق است، تعادل معنوی را لازمه معنویت در اقسام گوناگون آن عنوان کرد.
دبیری علمی این نشست، بر عهده حجت الاسلام دکتر مسلم گریوانی، پژوهشگر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه بود؛ این نشست که در سالن کنفرانس علامه طباطباییِ مرکز همایش های غدیر برگزار شده بود، در ساعت 12 به کار خود پایان داد.
#پژوهشکده_اخلاق_ومعنویت
#نشست_علمی
#معنویت_پژوهی
#بیانیه_گام
🌐https://eitaa.com/isca24/5365
⬅️اربعین؛ همایش باشکوه شیعه
مهدی محدثی
----------------------------------------------------------------------------
✳️شاید به جرئت بتوان گفت که در طول تاریخ، تشرف به عتبات عالیات مثل این دهۀ اخیر، به این گستردگی و توأم با امنیت نبوده است.
از دیر باز، برای زیارت کربلا و امام حسین(ع) همواره موانعی وجود داشت و حکومت های مختلف، گاهی با آب بستن و تخریب قبر امام حسین، گاهی با قطع یک دست از زائران و ... مانع این امر می شدند. دزدان و حرامیان سر گردنه ها نیز به اذیت و آزار این زائران می پرداختند؛ اما «این حسین کیست که عالم همه دیوانۀ اوست...».
⏹امام صادق (ع) فرموده اند: «هر کس به قصد زیارت امام حسین، پیاده از خانه اش خارج شود، خداوند در مقابل هر گام، برای او حسنه ای می نویسد و گناهی از او می زداید». لذا سنت پیاده¬روی به قصد زیارت امام حسین از زمان ائمۀ معصوم تا کنون استمرار داشته و اجر بی شماری برای آن نقل شده است. علامه مجلسی در جلد 98 بحارالانوار و فاضل دربندی، در کتاب اسرار الشهاده، احادیث فراوانی برای ثواب زیارت امام حسین، آن هم با پای پیاده نقل کرده-اند.
فاضل دربندی در اسرار الشهاده می نویسد: «این پیاده بودن یا به جهت فقر زائر است که نشان می دهد این زیارت برخاسته از شوق و محبت است. یا به جهت آن است که زائر، خود را در برابر سلطان اقلیم جوانمردی و خورشید سپهر عصمت و شهادت، کوچک می شمارد و در راه او، رنج سفر پیاده را بر خود هموار می کند و هر دوی این ها ارزشمند است... ».
💠 در عراق، از سال ها پیش و از گذشته های دور، رسم بر این بوده که هیئت ها، دسته ها و کاروان های کوچک یا بزرگ در روزها و مناسبت های خاصی، از بصره و بغداد و بیشتر از نجف اشرف، با پای پیاده عازم زیارت سیدالشهدا، حضرت اباعبدالله الحسین می شدند؛ این پیاده روی به ویژه در ایام زیارتی خاص، مثل نیمه شعبان، اول رجب، عاشورا و نیز اربعین، بیشتر و پرشکوه تر بوده است و زائران، اغلب مسیر کنار فرات را انتخاب می کرده اند که از نجف تا کربلا چند روزی به طول می انجامید.
⬆️در طول این مسیر 80 کیلومتری، ایستگاه ها و موکب هایی وجود دارد که معمولا عشایر از پیاده روندگان استقبال و پذیرایی می کنند و حتی امروزه با گسترش امکانات، این خدمت رسانی به زوار، شکل های جدیدی به خود گرفته؛ نظیر ماساژ پاها و پاشویه کردن و ... . در گذشته در این کاروان های زیارتی، علمای سرشناسی چون: آیت الله کمپانی، میرزای نایینی و سید محسن امین شرکت می کردند و ضمن دیدار با عشایر ، عزاداری و مرثیه خوانی هم صورت می گرفت که هم به نوعی تبلیغ اسلام و شیعه بود و هم فرهنگ سازی برای اجتماعات شیعی.
❇️در ایام حکومت رژیم بعثی صدام، با توجه به ممنوعیت ها و محدودیت های رژیم بعث، هر سال این پیاده روی ها در جادۀ فرعی و کنار شط فرات، گسرش یافت و کم کم این همایش پرشکوه، رنگ مبارزه به خود گرفت و یک بار نیز در روزهای نزدیک به اربعین سال 1397ق (بیش از 40 سال پیش)، به دستور صدام، بعثی ها این همایش پرشکوه شیعه را به خاک و خون کشیده، تعداد زیادی از زائران امام حسین را در کربلا به شهادت رسانده و قسمت هایی از حرم امام حسین و حضرت عباس را با تانک تخریب کردند.
✳️خوشبختانه طی تعاملات بین دو دولت جمهوری اسلامی ایران و عراق، چند سالی است این سنت نیکو به اجرا در آمده و عاشقان حرم حسینی، از جای جای ایران و عراق، خود را به نجف می رسانند و از آنجا تا کربلا را با پای پیاده و در امنیت کامل طی می کنند. جالب تر آن که در این بین، اطفال، معلولان و پیران نیز به چشم می خورند ! و ... زهی سعادت و اقبالشان !
امید که این حرکت سازنده و این اجتماع چند میلیونیِ شیعیان، ضمن آن که نمایشی از عزت و اقتدار شیعه گردد، مکتب، هدف و راه امام حسین(ع) را - که «هیهات منا الذله» و آزادی و آزادگی است- بیش از پیش بشناساند... .
ان شاءالله .
⬅️سلسله نشست های علمی " همایش ملی گام دوم انقلاب و تمدن نوین
⬅️نشستی با عنوان "معنویت و گام دوم انقلاب اسلامی " توسط مرکز همکاری های علمی و بین الملل و پژوهشکده اخلاق و معنویت برگزار می گردد.
⏹نشستی از بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین ، با عنوان " معنویت و گام دوم انقلاب اسلامی " توسط مرکز همکاری های علمی و بین الملل و پژوهشکده اخلاق و معنویت در تاریخ 1398/7/11 (پنجشنبه)، ساعت 10 ، در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به آدرس قم، ابتدای خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار امام مهدی(عج) برگزار می گردد.
🌐این جلسه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر هادی صادقی و حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه و حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی علیزاده (ارایه دهنده)، و دبیر علمی حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد کوهی برگزار می گردد.
#نشست_علمی
#هادی_صادقی
#عبدالحسین_خسرو_پناه
#پژوهشکده_اخلاق_ومعنویت
🔵https://eitaa.com/isca24/5369