هوالباقی
▪️«وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ»
▪️«قال اَلنَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ :وَ مَنْ عَزَّى مُصَاباً فَلَهُ مِثْلُ أَجْرِه» « تسليت دهند مانند مصيبت ديده نزد خدا اجروپاداش دارد»
🏴استاد عزیز و مدیر محترم موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام جناب حجت الاسلام والمسلمین حاج سیدمحمدمحسن دعایی (ایده الله) درگذشت عموی مکرمتان روحانی وارسته ،خلیق ، مجاهد ، انقلابی وحامی ولایت مرحوم حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعایی (رحمت الله عليه) را خدمت جنابعالی و خانواده محترم تعزیت وتسلیت عرض می نماییم.
ازخداوندمنّان برای آن مرحوم مغفوررحمت و غفران الهی و برای بازماندگان ، صبرجمیل واجر جزیل مسئلت داریم.
◼️ اساتید وطلاب وکادرمدرسه عالی تمدن اسلامی و همکاران مؤسسه مطالعات راهبردی
🔅اللّهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبَ امُورِنا خَیْراً🔅
┄┅══••✾❀✾••══┅┄
🏢موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
▫️▫️▫️پردازش مدل علم دینی و طراحی سیستم های دینی ▫️▫️▫️
🔰https://eitaa.com/joinchat/63176758C5be3dc50e0
حضور مدیریت عالی موسسه مطالعات راهبردی در نماز میت بر پیکر مرحوم حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعائی به امامت رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله خامنهای(دامت برکاته)
┄┅══••✾❀✾••══┅┄
🏢موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
▫️▫️▫️پردازش مدل علم دینی و طراحی سیستم های دینی ▫️▫️▫️
🔰https://eitaa.com/joinchat/63176758C5be3dc50e0
8.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اقامه نماز ولی امر بر پیکر مردی از جنس ولایت مداری، زهد و ساده زیستی، مردم دوستی و مردم داری، علم و تقوا، دینداری و سیاست، رفق و مدارا همراه با حق مداری، پرهیز از شهرت، قدرت و ثروت اندوزی، مرحوم حجت الاسلام سید محمود دعایی
┄┅══••✾❀✾••══┅┄
🏢موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
▫️▫️▫️پردازش مدل علم دینی و طراحی سیستم های دینی ▫️▫️▫️
🔰https://eitaa.com/joinchat/63176758C5be3dc50e0
🌱بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
🔵 ذکر نمونههایی از توصیههای حضرت علامه حسنزاده آملی
توسط استاد یزدان پناه.
۱. نباید حق همسر را خورد و از آن کم کرد.
✅ چه مرد و چه زن اگر در سلوک هستند، نباید حق همسر خود را کم کنند. اینکه تو در سلوک هستی، نباید آن بنده خدا را در زحمت بیندازی و گرفتارش کنی. شخصی آمد خدمت حضرت استاد و گفت: میخواهم زنم را طلاق دهم! ایشان پرسید چرا؟ گفت: او مانع سلوک من است! ایشان فرمودند: برو، اینطوری نمیشود سلوک کرد. این کار معنا ندارد.
۲. درباره نسبت درس و سلوک
✅ طلبهها که شغلشان درس است، وقتی درس میخوانند آن قوّت مراقبه نیست. ایشان میفرمود: شما هم مراقبه داشته باشید و هم درس بخوانید، اما همین که درس را برای خدا میخوانید، میشود سلوک. بهتدریج این درس خواندنت هم میشود سلوک و آن حضور و مراقبه همه جا را در بر میگیرد.
۳. نسبت شغل و سلوک
✅ غیر از طلبهها که از ایشان دستور میگرفتند، ایشان ابتدا میفرمود: در همان شغلی که هستی، کار خودت را درست انجام بده و اینگونه انجام بده. تعامل با خدا را در شغل خودت پیاده کن. مثلاً بازاری هستی، در عین حالی که در بازار هستی، میل به مال و زرنگیهای مالی که نوعی دیگران را پسزدن است و سبقتگرفتنها در آن هست، نباید در تو باشد. و گاهی خود ایشان برای افراد توضیح میداد که در شغلشان چگونه باید باشند. گاهی خود شغل مانع نیست، اما شیوهای خاص در شغل مانع سلوک است. آن شیوه باید اصلاح شود. و گاهی شیوهها به گونهای است که با فضای سلوک سازگار است. در هر شغلی که هستیم، با اتقان عمل کنیم و در عین حال به این صورت که در دل آن کار سلوک باشد؛ یعنی مداقههایی که از نظر سلوک ما را ارتقا دهد. تعامل با همسر چگونه باید باشد؛ دلسوزی باید چگونه باشد؛ چگونه باید خود را شکست؛ اینها را باید آورد در صحنه اجتماع.
✅ ایشان تأکید میکرد: انسان کامل کسی است که حق هر ذی حقی را میدهد. بدن هم حقی دارد و باید حق آن را ادا کرد. ایشان نمیگذاشت در کارش افراط و تفریط بیاید. کسانی که در سنت فلسفی باشند، نوعاً یک عقلانیتی در کارشان هست، در کار ایشان هم هست. یادم هست حضرت استاد میگفت: یک وقت خدمت حضرت علامه رسیدم. علامه طباطبایی رحمتاللهعلیه از من پرسید چه کار میکنید؟ گفتم: دیدم دارد مرا میبرد و مرا میسوزاند؛ خودم را انصراف دادم به این سو. که بعد حضرت علامه فرمود: همین کار، کار خوبی است. قرار است ما به کمال برسیم نه اینکه خودمان را از بین ببریم. این عقلانیت را در کار حضرت استاد میبینیم.
✅ باید با نشاط کار سلوکی کرد. «آقاى من، در نزد اولياء اللّه مجرّب است كه إكثار ذكر شريف «يا حيّ يا قيّوم يا من لا اله إلّا انت» موجب حيات عقل است. وقتى را با خدايت خلوت كن كه بدن استراحت كرده باشد و از خستگى بدر آمده باشد و در حال امتلاء و اشتهاء نباشد در آن حال با كمال حضور و مراقبت و ادب مع اللّه، خداوند سبحان را بدان ذكر شريف میخوانى. عدد ندارد. اختيار مدّت با خود جنابعالى است مثلاً در حدود بيست دقيقه يا بيشتر و بهتر اينكه كمتر از يك اربعين نباشد، بيشترش چه بهتر. قرائت قرآن مجيد در شب و روز ترك نشود هر چند بقدر پنجاه آيه بوده باشد. طهارت را حفظ كنيد حتى با طهارت بخوابيد. آقاى من، بايد با تأنى و رفق و مدارا براه بود نه با سرعت و اضطراب. جسارة عرض میكنم هيچ چيز از خدا جز خدا مخواه كه چون كه صد آمد نود هم پيش ما است، از تو حركت از خدا بركت. نامهها دريافت خواهى نمود. اين عطيه فريدهايست كه بحضور آن حبيب اللّه تقديم داشتم » (هزار و يك كلمه، ج۱، ص ۱۹۳)
#عرفان
🔹موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
🏢https://eitaa.com/joinchat/63176758C5be3dc50e0