eitaa logo
آموزشگاه طب سنتی شهیدین
20.6هزار دنبال‌کننده
15هزار عکس
3.7هزار ویدیو
58 فایل
آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد گیاهان دارویی شهیدین با مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای کشور شماره شناسایی ۳۸۷۹۷ شهیدین یعنی ۲ شهید شهید سید هاشم موسوی و فریدون بابایی نژاد 🔻درخواست تبلیغ در ۳ کانال🔻 https://eitaa.com/joinchat/2558329197C9588e173ba
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴 یا 🔶نوعی لایه بردار طبیعی پوست بدن بر پایه چربی حیوانی است که به طور سنّتی در ایران معمولاً به شکل قرصهای سفیدرنگ گِرد تولید و عرضه شده و در هنگام استحمام به کار گرفته می‌شود.[۱][۲] این فراورده با مالیده شدن بر سطح پوست به جمع آوری و زدودن سلّولهای مرده کمک می‌کند و باعث پاکیزگی و روشن دیده شدن رنگ پوست می‌شود. 🔹استفاده از این فراورده یا چیزی مشابه آن، مختص به ایران نبوده و در فرهنگ سایر ملل نیز سابقه استفاده از پاک کننده غیر شیمیایی دیده می‌شود 🔶ساختار سنّتی این محصول چیزی بیش از ترکیب گل سفید و نخاع برخی جانوران نیست و این عامل یعنی دارا بودن روغن آن هم از نوع حیوانی (دارای درصد چربی بیشتر)، خود، گاه نقطه قوّت آن و گاه نقطه ضعف و موجب مردود دانستن استفاده از این فراورده شمارده می‌شود. 🔴کاربرد سنّتی 🔹استفاده این فراورده منحصر به هنگام استحمام نیست بلکه در گذشته، به همراه سرخاب، سرمه، حنا، وسمه، زرک و غالیه یکی از ستون‌های هفت گانه بَزَک (آرایش سنّتی زنانه در ایران) بوده‌است و به سبب همین همراهی همیشگی، اصطلاح سرخاب ـ سفیداب به فرهنگ عامّه پارسی وارد شد که اشاره به ادوات و لوازم آرایش زنانه دارد و سرخاب ـ سفیداب کردن، به معنای آرایش کردن بانوان به کار می‌رود. 🔹البتّه سفیداب در مقام یک فراورده صرفاً آرایشی و فارغ از کاربرد متداول آن یعنی پاک کنندگی، دارای تعریفی مجزّا و اندکی متفاوت نیز می‌باشد که عبارت است از گَرد سفیدی که زنان برای آرایش و سفید کردن بر پوست صورت خود می‌مالند. 🔴تولید صنعتی امروزه بر پایه سفیداب، شامپوهایی تولید و در بازار ایران به فروش می‌رسند امّا خود این فراورده تا به امروز به همان شیوه سنّتی تولید و عرضه شده‌است و هیچ گونه پیشرفتی چه به لحاظ فرمولی و چه از نظر کیفیّت عرضه و بسته بندی نداشته و از جمله فراورده‌های صنعتی بسیار ابتدایی و تا حدودی در دست فراموشی می‌باشد. 🔹معصومه ویک کارشناس ایرانی پوست و زیبایی در سالیان اخیر در پی یک سلسله بررسی‌های آزمایشگاهی و دستکاری در ترکیب و نیز نوآوری در بسته بندی و بازاریابی، موفّق به تولید و عرضه فراورده‌ای بر پایه سفیداب سنّتی ایرانی، با نام تجاریِ BOA در بازار لوازم آرایشی و بهداشتی آمریکا شده‌است. 🔴موارد منفی در کنار دیدگاه‌های مثبت در مورد خواصّ این فراورده سنّتی (بخشیدن لطافت و شفافیّت به پوست به واسطه زدودن سلّول‌های مرده سطح آن) و توصیه به استفاده از آن به شیوه‌های گوناگون و به جای ماسکها و لایه بردارهای شیمیایی این اظهارنظر نیز عنوان شده‌است که سفیداب و استفاده از آن نه تنها فایده‌ای در بر ندارد بلکه می‌تواند موجب انتقال بیماری تب مالت شود و بر این اساس استفاده از سفیداب را عملی غیر علمی توصیف کرده و از انجام آن به ویژه به شکل مرسوم در ایران (به وسیله کیسه‌های خشک و ضخیم حمّام) مخصوصاً برای کودکان و نوجوانان و باز به طور ویژه در مورد پوست صورت، منع می‌نماید. 🔴سفیداب قلع 🔹سپیداب اَرزیر یا سفیداب ارزیز یا سپیداب قلع، از رنگ‌های غیرشفاف و حاجب ماوراء است و بجای رنگ سفید به کار می‌رود. این سپیداب در بسیاری از منابع به اشتباه با سپیداب شیخ (نام دیگر سپیداب سرب) یکی انگاشته شده‌است. 🔹در کتاب بیان الصناعات، در مورد ساخت «سفیداب ارزیز» آمده: بستاند یک وقیه ارزیز و بگدازدش و مثقالی سرمه سوده با وی بیامیزد و چندان رهاش کند که مرده شود. پس بیرونش آرد و به آب نمک وی را بساید وزان پس بجویدش یعنی آب بر وی ریزد و زمانی رهایش کند. 🔹چون آب صافی شود آب را بر وی همی ریزد، باری چند همچنین کند تا شسته گردد و چون خشک شود، بستاند از وی چندان که خواهد و همچند وی ژیوه با وی بیامی‌زد و هردو را به هم نیک بساید. 🔹پس شیشه را به گل حکمت محکم بینداید و آن داروی سوده در وی کند و سه شبانروز بر آتش نرم بریانش کند، پس از آن بیرونش آورد و به آب نمک وی را بسایدتا سپید و پاکیزه گردد چون خشک شود. ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
🔶🔹 چیست ؟ 🔹بادرنجبویه را بادرنگبویه یا بادرنجوبه نیز می‌نامند. گیاهی معطر، علفی، چند ساله، پایا، پرشاخه و پرپشت است که ارتفاع آن به ۳۰ تا ۸۰ سانتی‌متر و حتی بیشتر می‌رسد. 🔹بادرنجبویه از تیره نعناعیان میباشد که به حالت وحشی و خودرو در ایران می‌روید. 🔹این گیاه دارای عطری با طعم لیموی تند بوده و موطن اصلی آن قسمت وسیعی از شرق مدیترانه است و در بعضی نقاط آذربایجان و جلگه خزر نیز یافت می‌شود. 🔹از خواص بادرنجبویه بهره‌برداری به‌منظور تزیینی، طبی و تولید عسل است که به این منظور گیاه را در باغ‌ها و مزارع کشت می‌کنند. از تمامی قسمت‌های رویشی گیاه جهت کاربردهای دارویی استفاده می‌شود. 🔹استرس که به جان آدم می‌افتد مشکلاتی مانند بی‌خوابی، گرفتگی عضلات، معده درد، عصبانیت و تبخال و غیره نیز بروز می‌کنند. 🔹اگر این استرس‌های روزمره و فشارهای عصبی که روی تک‌تک ما هست رفع نشود خدا می‌داند چه بلایی سر سلول‌ها و اعضای بدن خواهد آمد. استرس و عصبانیت جزو عواملی هستند که رادیکال‌های آزاد را فعال کرده و به جان بدن می‌اندازند. پس لازم است هر طوری شده آرامش را به بدن بازگرداند. 🔹گیاه بادرنجبویه که به نام ملیسا نیز معروف است یکی از آن گیاهان آرام‌بخش است که به طور طبیعی روی سیستم عصبی تأثیر گذاشته و باعث آرامش می‌شود. 🔹بادرنجبویه داروی مورد علاقه پزشک بزرگ ایرانی، ابوعلی‌سینا بود که جهت تقویت قلب و انبساط روح تجویز می کرده است. 🔹استفاده از این گیاه به عنوان یک داروی ضد افسردگی تا قرن هفدهم ادامه داشت. 🔹آزمایش‌های جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می دهد که این گیاه همانند یک داروی مسکن بر روی دستگاه عصبی مرکزی عمل می کند و به همین دلیل آرام بخش است. این گیاه به اشکال مختلفی از قبیل اسانس، عصاره روغنی، روغن، پماد، کمپرس و دم‌کرده استفاده می‌شود. بادرنجبویه دارای طبیعت گرم و خشک است. 🔴چند فرمول موثر با استفاده از گیاه بادرنجبویه 🔻افردای که تزلزل روحی دارند و هر آن ممکن است از کوره در رفته و مشکل برای خود و دیگران ایجاد نمایند ، بهتر است به جای چای معمولی روزانه دوفنجان از چای یا عرق طبیعی این گیاه مصرف نمایند. 🔻بیمارانی که اضطراب ، دلشوره قلب متاثر از اعصاب دارند نظیر پرولاپس میترال، خفقان قلبی و تپش های اضظرابی قلب می توانند از چای یا عرق طبیعی آن استفاده نمایند. 🔻بادرنجبویه از معدود گیاهان تقویت حافظه ولی بدون عارضه طبی است که در تیز هوشی افرداد کنکوری نقش موثری را بازی میکند مقدار مصرف آن در زمان امتحانات و … استفاده از یک لیوان(درشب) عرق آن به صورت دائمی می باشد. 🔶خواص بادرنجبویه در طب سنتی خواص آن عبارتند از : 🔹طبع بادرنجبویه گرم و خشک است. 🔹کسانی که می‎خواهند هوش و حافظه آنان قوی گردد همراه غذا بادرنجبویه بخورند و یا این که از دم‎کرده برگ خشک بادرنجبویه استفاده کنند. ۵ گرم در ۱۰۰ سی‎سی آب به مدت ۲۰ دقیقه دم‎کرده مانند چای استفاده شود. 🔹برای جلوگیری از دل درد و تحریک معده از دم‎کرده بادرنجبویه استفاده کنید روش دم‎کردن مانند شماره ۲ می‎باشد. 🔹دم‎کرده بادرنجبویه ضدتشنج است. 🔹دم‎کرده بادرنجبویه را برای تقویت معده و کبد می‎توان استفاده کرد. 🔹کسانی که تنگی نفس دارند از بادرنجبویه چه به‎صورت شربت چه به‎صورت دم‎کرده استفاده کنند. 🔹جویدن بادرنجبویه دهان را خوشبو می‎کند. یبوست‎هایی که در اثر حالت عصبی باشد بادرنجبویه برای آن مفید است از دم‎کرده یا تازه آن همراه غذا میل شود. 🔹ضماد برگ بادرنجبویه برای درد مفاصل مفید است. 🔹کسانی که میگرن دارند همراه غذای خود بادرنجبویه بخورند. 🔹کسانی که تپش قلب دارند خوردن بادرنجبویه را فراموش نکنند. 🔹سبزی بادرنجبویه آرام بخشی است که هیچ ضرری ندارد. 🔹 دختران جوانی که کم خون هستند بادرنجبویه را در برنامه غذایی خود بگذارند. 🔹کسانی که پوستهای خشک و حساس دارند از دم‎کرده بادرنجبویه مانند چای استفاده کرده سپس پارچه‎ای در محلول دم‎کرده خیس نموده روی پوست بگذارید. 🔹کسانی که درد قلب یا ضعف قلب دارند از بادرنجبویه استفاده کنند و دم‎کرده آن را بدون چای استفاده کنند. 🔹اشخاص مسنی که تکرار ادرار دارند از این نسخه استفاده کنند. گل بابونه + اسطوخودوس + زیره سیاه از هرکدام ۱۰ گرم آسیاب کرده ۷ قسمت نموده هر قسمت را با یک لیوان آب جوش هر صبح ناشتا میل شود. 🔹بادرنجبویه غم و اندوهی که بر اثر غلبه بلغم یا سودا باشد از بین می‎برد. 🔹کسانی که دچار تشویش و نگرانی هستند می‎توانند از سبزی بادرنجبویه یا دم‎کرده آن استفاده کنند. 🔹کسانی که یائسه می‎شوند برای جلوگیری از بیماری‎های یائسگی از بادرنجبویه استفاده کنند. 🔴⬆️ادامه⬇️🔴
🔹خوردن بادرنجبویه باعث جلوگیری از سکته قلبی و مغزی می‎شود. 🔹بوکردن بادرنجبویه نشاط‎آور است. 🔹کسانی که تنگی نفس یا آسم دارند از بخور آب جوشانده بادرنجبویه استفاده کنند. 🔹هنگامی که به‎طور ناگهانی ترسیدید و لرزه بر بدن شما افتاد از شربت بادرنجبویه استفاده کنید یا از عرق بادرنجبویه استفاده کنید. 🔹کسانی که درد چشم دارند از دم‎کرده بادرنجبویه مانند شماره ۲ استفاده کنند. 🔹برای تقویت اعصاب عرق بادرنجبویه ۵۰۰ سی‎سی + شنبلیله ۵۰۰ سی‎سی + کاسنی ۵۰۰ سی‎سی مخلوط نموده روزی ۳ بار نصف استکان میل کنند. 🔹بوکردن و خوردن بادرنجبویه دفع کننده وسواس‎های سوداوی می‎باشد. 🔹بادرنجبویه مقوی حواس پنجگانه است. 🔹برای رفع سوزش و درد ناشی از گزش حشرات خصوصاً زنبور کمپرس جوشانده برگ بادرنجبویه را بگذارید. 🔹کسانی که فشارخون بالا دارند روزی نصف استکان عرق بادرنجبویه به مدت ۷ روز در ماه بخورند. 🔹یک چای خوب برای سوء هاضمه و سوزش معده: برگ خشک بادرنجبویه ۱۵ گرم + رازیانه ۱۰ گرم + دارچین ۳ گرم مخلوط نموده ۴ گرم در یک قوری ریخته ۲۰ دقیقه دم کنید سپس بعد از غذا یک فنجان میل کنید. 🔹دخترانی که اخمو و تندخو هستند بادرنجبویه را در مصرف روزانه خود قرار دهند و از دم‎کرده آن در حمام بر بدن بمالند زیرا موجب رفع تندخویی‎ آن‎ها می‎گردد. 🔹برای جلوگیری از استفراغ دوران بارداری خوب است که همراه غذا بادرنجوبیه بخورند. 🔹 بادرنجبویه برای رفع تبخال 🔹 بادرنجبویه برای مقابله با بی‌خوابی 🔹بادرنجبویه برای رفع اسپاسم‌های معده و روده 🔹بادرنجبویه برای مقابله با تپش قلب ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
🔴 دارای خواص آرام بخشی است 🔶 یکی از سبزی های مورد استفاده ی ما ایرانی ها در سبزی خوردن است که عطر و طعم فوق العاده ای دارد. این سبزی و تخم آن در طب سنتی ایرانی جایگاه خاصی دارد؛ با هم خواص آن را مرور می کنیم. ❇️امام صادق علیه السلام در مورد ریحان می فرمایند: اَلْحَوک بَقْلَةُ الأَنْبیاءِ، اَما اِنَّ فیهِ ثَمانَ خِصالٍ: یمْرِئُ وَ یفْتَحُ السُّدَدَ وَ یطَیبُ الجُشاءَ وَ یطَیبُ النَّ کهَةَ وَ یشَهِّی الطَّعامَ وَ یسُلُّ الدّاءَ وَ هُوَ أمانٌ مِنَ الجُذامِ وَ إذا اسْتَقَ رَّ فی جَوْفِ الإنسانِ قَمَعَ الدّاءَ کلَّهُ؛ ⬅️ریحان، سبزی انبیاست و در آن هشت خاصیت است: هضم کننده است، رگ ها و مجاری را باز می کند، بازدم را خوشبو می سازد، بدن را بوی خوش می بخشد، اشتهاآور است، درد را از بدن بیرون می برد، از جذام در امان می دارد و چون وارد معده شود درد را به کلّی از بین می برد. کافی (ط-الاسلامیه) ج 6، ص 364، ح 4 🔶ریحان با نام علمی OCIMUM BASILICUM L در انگلیسی Basil, Sweetbasil خوانده می شود و از خانواده ی نعناعیان Labiatae است. 🔶نام های رایج ریحان عبارتند از: 🔻صعتر هندی 🔻نازبویه 🔻شاهسفرم 🔻سلطان الریاحین 🔻ضیمران 🔻ریحان الملک 🔻ضمیران 🔶در تخم ریحان ترکیباتی نظیر 🔻روغن خوشبو 🔻لعاب، لینالول 🔻استراگل 🔻سینئول 🔻اوژنول 🔻متیل کاوی کول 🔻اوسیمن 🔻سینامات متیل 🔻مواد قلیایی 🔻آنتول و سسکی ترپن 🔻و در برگ ریحان ماده ای به نام اوسیمن وجود دارد. 🔶قسمت مورد استفاده ی دارویی ریحان سر شاخه های گل دار و برگ های تازه یا خشک شده ی آن است. ❗️طبیعت ریحان در اوّل گرم و در دوم خشک است. 🔶خواص و اثرات دارویی ریحان 🔹ریحان دارای خواص آرام بخشی است. 🔹مقوی معده و روده و تقویت کننده ی قلب است. 🔹ضد اسهال، بادشکن و ضد عفونی کننده ی دهان و دستگاه گوارش است. 🔹ریحان ضد گریپ و آنژین، ضد تشنجات دردناک، ضد التهاب و ضد اسپاسم است. 🔹خواب آوری و ضد سردرد و میگرن از دیگر خواص میگرن است. 🔹ریحان ملین، تونیک، مقوی و محرک اشتها است. 🔹کمک به هضم غذا و شیر افزا بودن از دیگر خواص ریحان است. 🔹ریحان مدر است. 🔻جهت انسداد عروق مغزی 🔻تحلیل ورم های جمیع اعضا و تنگی نفس مفید است 🔹ریحان در موارد 🔻سوء هاضمه 🔻 قولنج، گزش زنبور 🔻خستگی 🔻دلشوره 🔻رفع سردرد های عصبی 🔻تقویت عمل دستگاه هضم 🔻رفع نفخ، رفع غم و غصه و نوراستنی (بی خوابی و ضعف اعصاب) 🔻رفع التهابات مجاری ادرار و ورم کلیه 🔻 دفع ترشحات مهبل(واژن) 🔻 ترش کردن معده و اختلالات هاضمه با منشاء عصبی 🔻اتساع معده 🔻خونریزی دماغ 🔻 بواسیر 🔻دل پیچه 🔻سرگیجه 🔻 اختلالات دستگاه تنفسی 🔻سرفه 🔻 سیاه سرفه 🔻افزایش ترشحات شیر 🔻اسپاسم های معده 🔻بی خوابی های عصبی 🔻سردرد های عصبی و یکطرفه (میگرن) به شکل دم کرده 20 تا 50 گرم در یک لیتر آب مورد استفاده قرار می گیرد. 🔹 ریحان در ضعف و بی حالی های عصبی و اضطراب های صرعی جنبه ی درمانی دارد. 🔹آب تازه ی ریحان را می توان به صورت قطره برای بیماری های التهابی گوش یا به صورت دهان شویه برای درمان برفک یا خوشبو کننده ی دهان استفاده کرد. 🔶خاصیت گیاه ریحانطب سنتی 🔹ریحان قوی معده و روده و تقویت کننده ی قلب است 🔹جوشانده ی 7 تا 10 گرم تخم ریحان در یک لیتر آب به عنوان داروی ضد اسهال و پیچش شکم استفاده می شود. 🔹برای بهبود ضعف معده و سرفه مفید می باشد. 🔹رایحه ی ریحان دل انگیز است. 🔹جهت انسداد عروق مغزی، تحلیل ورم های جمیع اعضا و تنگی نفس مفید است. 🔹 بوئیدن آن برای سردرد گرم مزاجان و مسافرین و رفع وبا مفید می باشد. 🔹تخم آن معتدل کننده مزاج و مقاوم در برابر سموم است. 🔹 کمی مخدر است. 🔹 مالیدن اسانس ریحان روی پوست سبب دفع پشه می گردد. ❗️مصلح ریحان مصلحش نیلوفر و بدلش بادرنجبویه است. ❗️ریحان خواب آوری و ضد سردرد و میگرن است 🔴⬆️ادامه ⬇️🔴
⛔️مصرف ریحان در دوران بارداری در بارداری به دلیل اثر تحریک کننده ی رحم و سقط آوری، همچنین اثر موتاژنیک ترکیب موجود در روغن فرار آن (استراگل) نباید مصرف شود. البته مصرف آن به اندازه ی مقدار کمی که در سبزی خوردن استفاده می شود مشکلی ایجاد نمی کند بلکه به صورت دارویی و دمکرده نباید استفاده شود. ⛔️مصرف ریحان در دوران شیردهی در مادران شیرده به خاطر اثر موتاژنیک جزئی فرار آن یعنی استراگل نباید مصرف شود. ❗️تداخلات دارویی و ریحان با توجه به نبود مستندات علمی، بهتر است با احتیاط مصرف شود. ⛔️موارد منع مصرف ریحان 🔹مصرف طولانی مدت آن به خاطر پتانسیل اثر سرطان زایی ترکیب استراگل ممنوع است. 🔹 مصرف این گیاه در اطفال و یا کودکان نوپا ممنوع است که به خاطر جزء سمی استراگل آن می باشد. 🔹 مضرّ دماغ است. 🔶ترکیبات شیمیایی 🔹در صد گرم ریحان مواد زیر موجود است: 🔻انرژی 22 kcal 🔻آب 92.06 گرم 🔻پروتئین 3.15 گرم 🔻چربی 0.64 گرم 🔻کربوهیدرات 2.65 گرم 🔻کلسیم 177 میلی گرم 🔻فسفر 56 میلی گرم 🔻آهن 3.17 میلی گرم 🔻پتاسیم 295 میلی گرم 🔻سدیم 4 میلی گرم 🔻منگنز 1.148 میلی گرم 🔻روی 0.81 میلی گرم 🔻ویتامین آ 264 میکروگرم 🔻ویتامین ب١ 0.034 میلی گرم 🔻ویتامین ب٢ 0.076 میلی گرم 🔻ویتامین ب٣ 0.902 میلی گرم 🔻ویتامین ب٥ 0.209 میلی گرم 🔻ویتامین ب٦ 0.155 میلی گرم 🔻ویتامین ب٩ 68 میکروگرم 🔻ویتامین ث 18.0 میلی گرم 🔻ویتامین ای 0.80 میلی گرم 🔻ویتامین کا 414.8 میکروگرم ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعا کنیم و به خدا امید داشته باشیم ... 👆👆👆 . صدارو زیاد کنید بچه ها گوش کنند عصینا و نحن نرجو ان تستر علینا😭 ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات 🔜@caa133
🔴 🔶🔹پرسیاوشان از نظر طبّ قدیم ایران، معتدل است. در طب گذشته از گیاه پرسیاوشان در درمان سرفه و علائم سرماخوردگی و ریزش منطقه‌ای مو استفاده می‌شد. 🔶پرسیاوشان 🔹پرسیاوشان با نام علمی Adiantum capillus veneris گیاهی است علفی، سرخسی و پایا که در مناطق شمالی از جمله مازندران، گیلان و در تهران در مناطق شرق، غرب و جنوب غربی قابل مشاهده است. 🔹این گیاه زیبا و چند ساله معمولاً در نقاط مرطوب، اماکن سایه دار و کم نور می‌روید. این گیاه در نواحی مدیترانه، اروپای مرکزی و جنوبی، آمریکا و ایران رشد می‌کند. برگ‌های آن شبیه برگ گشنیز بده و دارای دم‌برگ های بسیار نازک و دراز، شبیه مو می‌باشد. 🔹پرسیاوشان دارای ریزومی خزنده است که ریشه‌هایی باریک از آن خارج می‌شود. برگ‌های این گیاه استفاده طبّی دارد. 🔹نتایج حاصل از مطالعات گیاه شناسی قومی و یا بومی گیاه پرسیاوشان در منطقه نشان می‌دهد که این گیاه برای درمان سرماخوردگی، درمان تب و سرفه مفید است. 🔹گیاه پرسیاوشان در گویش مازندرانی به نام‌های سیولنگه واش، گیلکی چاه سیالَک و سیالک، لری پَرِسیووَش و در گویش کردی با نام سیاوخشی قابل شناسایی است. 🔹گیاه پرسیاوشان به فقر مواد آلی و عناصر کم مصرف، مقاومت خوبی را نشان می‌دهد و این گیاه از نظر نیازهای اکولوژیکی بسیار کم توقع است. 🔹نتایج حاصل از مطالعات اتنوبوتانی گیاه پرسیاوشان در مازندران نشان می‌دهد که بیشترین استفاده از این گیاه برای درمان سرماخوردگی، درمان تب و سرفه و کم‌ترین مورد مصرف آن برای درمان سرخک در اطفال است. 🔶ترکیبات شیمیایی 🔹برگ پرسیاوشان دارای موسیلاژ، قند، اسید گالیک Gallic acid، تانن، اسانس و ماده‌ای تلخ به نام کاپیلارین Capillarine است. 🔶گونه‌های داروئی 1) جوشانده: سه قاشق سوپ‌خوری برگ پرسیاوشان را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید به آرامی به مدت یک ساعت بجوشد. سپس آن را صاف کنید. ❗️مقدار مصرف آن 3 تا 6 فنجان در روز است. 2) شربت سینه: مقدار 100 گرم پرسیاوشان خشک را با یک لیتر آب جوش و نیم کیلو شکر مخلوط کرده و به مدت شش ساعت بگذارید بماند سپس آن را با فشار از صافی بگذرانید و در داخل ظرفی بریزید تا کم کم ته نشین شود و بعد قسمت صاف شده‌ی روی آن را بردارید و با یک کیلو و نیم شکر و 80 گرم دیگر برگ پرسیاوشان مخلوط کرده و بجوشانید تا غلیظ شود. مقدار مصرف این شربت دو قاشق غذاخوری تا چند بار در روز می‌باشد. این شربت برای رفع سرفه و برونشیت استفاده می‌شود. ضمناً خلط و سینه را نرم کرده و باعث رفع اخلاط می‌شود. 3) دم کرده: مقدار 20 گرم برگ خشک پرسیاوشان را در یک لیتر آب بریزید و بگذارید به مدت یک ساعت بماند. سپس آن را صاف کنید. 🔶خواص طبّی 🔹پرسیاوشان از نظر طبّ قدیم ایران، معتدل است. در طب گذشته از گیاه پرسیاوشان در درمان سرفه و علائم سرماخوردگی و ریزش منطقه‌ای مو استفاده می‌شد. 1- درمان کننده‌ی بیماری‌های ریوی است. 2- اخلاط سینه را نرم کرده و دفع می‌کند. 3- اگر چند قطره از دم کرده‌ی آن را داخل بینی بچکانید، گریپ را از بین برده و بینی را باز می‌کند. 4- صفرا و بلغم را از معده و روده بیرون می‌کند. 5- کرم کش است. 6- ادرارآور است. 7- عادت ماهیانه را باز می‌کند. 8- برای رفع تنگی نفس بچه‌ها بسیار مفید است. 9- اسهال را بر طرف می‌کند. 10- تب بُر است. 11- در معالجه یرقان مؤثر است. 12- سنگ مثانه را دفع می‌کند. 13- برای تقویت مو و رشد موها، برگ تازه‌ی پرسیاوشان را به صورت پماد درآورده و روی سر بمالید یا این که از دم کرده‌ی آن استفاده کنید. 14- عرق آور است. ❗️برای رفع تنگی نفس بچه‌ها بسیار مفید است 15- در درمان برونشیت مؤثر است. 16- در هنگام زکام و سرماخوردگی از بخور پرسیاوشان استفاده کنید. 17- اگر پماد و یا دم کرده آن را به سر بمالید شوره سر را بر طرف می‌کند. 18- طحال و کلیه را تقویت می‌کند. ❗️مضرّات پرسیاوشان 🔹پرسیاوشان گیاهی است کاملاً بی خطر و حتی در طول تاریخ برای کودکان به کار رفته است و هیچ گونه عوارضی ندارد. ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
🔵درمان 🚫️⇦عدم مصرف شکلات و کاکائو و قند و شکر ⇦🔹مصرف روزانه دو وعده کاهو و دو وعده لیمو شیرین ⇦🔹مصرف روزی یک عدد سیب و یک عدد انار شیرین ✍البته اگر بدن به صورت کهیر میشود علاوه بر انجام نسخه بالا می بایست موارد زیر را انجام دهد: ⇦🔹حجامت عام یک مرحله ⇦🔹حجامت ساقین پا بعد از سه هفته از حجامت عام صورت گیرد. ⛔️⇦و همچنین از مصرف غذاهای موز ، گوجه ، کیوی ، رب ، بادمجان ،ادویه جات و زردچوبه و دم نوش های گرم و خشک مثل دارچین و آویشن پرهیز نماید ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
❓سوأل: آیا در طب سنتی راهی برای افزایش هوش و اعتماد به نفس هست؟ میشه کاری کرد که یه نفر کارکرد مغزیش بیشتر بشه و تمرکز بهتری پیدا کنه؟ 🔴 پاسخ: ✅ اساساً گرم شدن مزاج مغز باعث بالا رفتن توان و ظرفیت آن شده و سرد شدن آن می‌تواند باعث بروز عدم تمرکز، عدم یادگیری و اصطلاحاً خنگی شود. 🔹 برای بالا بردن توان مغزی خود و افرادی که در برهه‌ای از زمان مانند دوران امتحانات به این افزایش توان نیاز دارند، دستورات زیر را انجام دهید: 🍃 روزانه 14 عدد بادام را دانه دانه در طول روز مانند آدامس بجوید. 🍃 صبحانه ارده و شیره/ ارده و عسل/ مربای سیب/ مربای به میل کنید. 🍃 روزانه از عطرهای گرم مانند گلاب، نرگس، مریم و مشک استفاده کنید. 🍃 روزانه حداقل 20 دقیقه در معرض دود اسفند قرار بگیرید. 🍃 ترکیب سُعد و عسل و زعفران (سُعْز) بهترین داروی بهبوددهنده کارکرد مغز است. 🍃 ترک سردی‌ها مخصوصا آب سرد و یخ را در اولویت قرار دهید. ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
✅ درمان اصولی : 🔹اگر فقط در سر ، سرما وجود دارد و آبریزش بینی وجود دارد : مالیدن اسانس نعناع به پیشانی . مالیدن روغن کنجد روی ملاج سر . 🔹 اگر تب وجود دارد : اگر یبوست دارید و شکم کار نمیکند ؛ حتما با ملینات مانند انجیر و دمکرده گل سرخ ؛کاری کنید تا دفع صورت گیرد . و نیز خوردن دوسین هر 8 ساعت یک قاشق مرباخوری . ♦دوسین : 1 واحد سیاهدانه نیم کوب شده + 3 واحد عسل . ترکیب کنید و در ظرفی در بیرون یخچال نگهداری کنید . 🔹 درمان گلو درد : دوسین هر 8 ساعت یک قاشق مرباخوری . 🔹 بادکش کتف (حجامت گرم بدون خونگیری) 🔹 دمکرده نعناع هر 4 ساعت یکبار 🔹 آش گرم ( گندم + جو کمی + نخود + سبزیجات گرم بخصوص نعناع و ترخون ) . 🔹 عرق شدید نیز برای درمان تب بسیار مفید است . ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
⇦✨از است و درمان آن ↯ 🔺مصرف گرمی‌ها 🔺خرما روزی ۳ الی۴عدد 🔺مصرف کاچی چهل روز 🔺استشمام عطر‌های گرم طبیعی ❗️این اتفاق معمولا در می‌افتد❗️ ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
◀درمان بیماری عدم در حرکت ( لقوه، پارکینسون)و بیماری سستی و فلجی 🍃در این بیماری‌ها باید از موارد زیر پرهیز شود: 1.قندهای‌شیمیایی (قند،شکر، شیرینیجات قنادی‌ها و...)    2.چربی‌های با ترانس‌بالا (روغن جامد، موز، غذاهای پُرچرب، کیک‌خامه‌ای، خامه، سرشیر، کلّه‌پاچه، جگرسیاه، ته دیگ) 3.سرخ‌کردنی‌ها و تف دادنیها و بودادنیها   4.کافئین زیاد (چای مانده، چای پُر رنگ، کاکائو، شکلات، قهوه، نسکافه)   5. خوراک‌های صنعتی و غذاهای آماده (فست فودها، سوسیس‌ها، کالباس‌ها، همبرگرها، پیتزا و...) [که بسیاری از املاح مقوّی و ویتامین‌های آن از بین رفته و 80% آنزیم‌های مفید آن پائین آمده] 6.اسانس‌های شیمیایی‌ (آبمیوه‌های شیمیایی، نوشابه‌های گازدار، بستنی‌های صنعتی و ...)    7.استرس شدید 8. مسمومیت شدید 9. کم‌خونی شدید 10. کنسروها  و کمپوتها   11. غذاهای مانده 12. کم تحرکی ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈کمکهای اولیه در خفگی کودکان با جسم خارجی اگر کودک هنگام غذا خوردن دچـار خفگی و انسداد راه تنفسی شد چه ‌کار کنیم؟ ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
⚫️مضرات ▫️کم خونی ▫️دیسک کمر ▫️ریزش مو ▫️یبوست ▫️کاهش میل جنسی ▫️نفخ شدید و ورم معده ▫️عفونت و ترشح زنانگی ▫️افسردگی بعد از سزارین ▫️درد مفاصل و روماتیسم ▫️کسالت ▫️ضعف ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
💟 📝مصرف سبوس برنج باعث جلوگیری از ریزش مو می شود جهت درمان دیابت بسیار موثر است مصرف سبوس برنج برای لاغری مناسب است ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ خرفه، سبزی فراموش شده 😢👌 💫 رسول خدا (ص) می فرمایند: ✍️ بر شما باد خرفه 🔶 چرا که زیرکی می دهد 🔶 و اگر تنها یک چیز باشد که عقل را افزون می کند، همان است. 📚 منبع: المحاسن، ج ۲ ، ص ۳۲۳ ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
چرا خانم‌ها باید بیشتر از آقایان بخورند؟ 1⃣ زیرا باعث رفع می‌شود. 2⃣زیرا ابتلا به را کاهش می‌دهد. 3⃣زیرا از جلوگیری می‌کند. ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133
🔴خواص 🔶🔹امام صادق علیه ‏السلام 🔹لَيسَ عَلى وَجهِ الأَرضِ بَقلَةٌ أشرَفُ ولا أنفَعُ مِنَ الفَرفَخِ؛ وهُوَ بَقلَةُ فاطِمَةَ عليهاالسلام. 🔹در روی زمین، گیاهی والاتر و سودمندتر از خُرفه نیست، و آن، سبزی فاطمه علیهاالسلام است. 🔸(منبع: الكافی، جلد 6، صفحه 367، حدیث 1، المحاسن، جلد 2، صفحه 323، حدیث 2095 كلاهما عن فرات بن أحنف، بحار الأنوار، ج 66، صفحه 235، حدیث 4 دانش نامه احادیث پزشكی: 2 / 420) 🔶🔹خُرفه از سبزیجات بسیار مفید است. 🔹گیاه خرفه سرشار از مواد مغذی مانند 🔻ویتامین ها 🔻مواد معدنی از جمله ویتامین A و آهن است. 🔻خرفه سرشار از امگا ۳ است 🔻خواص خرفه می‌تواند به کاهش وزن 🔻مراقبت و زیبایی پوست کمک کند. 🔹در این مقاله شما را با ارزش غذایی خرفه، خواص خرفه و موارد احتیاطی مصرف آن آشنا خواهیم کرد. 🔶🔹خرفه چیست؟ 🔹خرفه از سبزیجات برگ سبز است که می‌توان آن را به‌شکل خام یا پخته مصرف کرد. 🔹نام علمی خرفه «Portulaca oleracea» است. ۹۳٪ از این گیاه گوشتی را آب تشکیل می‌دهد. 🔹خرفه احتمالا بومی مناطق مدیترانه بوده، اما امروزه از آن در اروپا، آسیا، خاورمیانه و آفریقا به‌طور عمده استفاده می‌شود. خرفه ساقه‌های کوچکِ قرمز و برگ‌های سبز دارد. 🔹این گیاه طعم ترش و نمکی دارد و شبیه اسفناج و آب‌تره است. تمام گیاه شامل برگ‌ها، ساقه، گل‌ها و تخم خرفه خوراکی هستند و هزاران سال است که برای موارد مختلف از آنها استفاده می‌شود. 🔶خواص خرفه 🔹خرفه از سبزیجات برگ سبز است که می‌ توان آن را به‌ شکل خام یا پخته مصرف کرد. 🔹از گذشته‌های دور از خرفه استفاده می‌شده است. چینی‌ها در طب باستانی خود و قبایل بومی استرالیا از خرفه استفاده می‌کردند. 🔹اما در ایالات متحده به خرفه بیشتر به چشم علف هرزی نگاه می‌کنند که در باغچه و زمین‌ها می‌روید. 🔹از خرفه می‌توان مانند اسفناج و کاهو در سالادها و ساندویچ‌ها استفاده کرد. 🔹خرفه را می‌توان در بیشتر نقاط جهان و آب‌وهواهای مختلف پرورش داد. این گیاه در باغ‌ها و حاشیه‌ی پیاده‌روها می‌روید، ولی حتی می‌تواند شرایط سخت‌تر مانند کم‌آبی، خاک‌های خیلی نمکی یا خالی از مواد مغذی را نیز تحمل بکند. 🔶ارزش غذایی خرفه استفاده از خرفه در طب سنتی سابقه‌ی طولانی دارد. خرفه سرشار از مواد مغذی مختلف است. 🔴هر ۱۰۰ گرم خرفه محتوی مواد مغذی زیر است: 🔻ویتامین A: مقدار ۲۶٪ نیاز روزانه‌ی بدن؛ 🔻ویتامین C: مقدار ۳۵٪ نیاز روزانه‌ی بدن؛ 🔻منیزیم: ۱۷٪ نیاز روزانه‌ی بدن؛ 🔻منگنز: ۱۵٪ نیاز روزانه‌ی بدن؛ 🔻پتاسیم: ۱۴٪ نیاز روزانه‌ی بدن؛ 🔻آهن: ۱۱٪ نیازروزانه‌ی بدن؛ 🔻کلسیم: ۱۱٪ نیازروزانه‌ی بدن. 🔹همچنین خرفه محتوی مقادیر اندکی از ویتامین‌ B۱ و ویتامین B3 و B2، فولات، مس و فسفر است. 🔹جالب این است که خرفه با وجود این همه مواد مغذی، تنها محتوی ۱۶ کالری انرژی است. 🔹این ویژگی‌ها موجب شده خرفه از لحاظ تراکم مواد مغذی نسبت به کالری یکی از مفیدترین غذاها در جهان باشد. 🔹سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ اسیدهای چرب امگا ۳ اهمیت ویژه‌ای دارند. زیرا بدن نمی‌تواند خودش آنها را بسازد. بنابراین باید این چربی‌ها را از طریق غذاها به‌دست آورد. 🔹خرفه چربی زیادی ندارد، ولی بخش قابل‌توجهی از چربی آن به‌شکل اسیدهای چرب امگا ۳ است. 🔹خرفه محتوی دو شکل اسیدهای چرب امگا ۳ یعنی آلفالینولئیک اسید (ALA) و ایکوساپنتانوییک اسید (EPA) است. آلفالینولئیک اسید در بسیاری از گیاهان یافت می‌شود، ولی ایکوساپنتانوییک اسید بیشتر در فرآورده‌های جانوری (مانند ماهی‌های چرب) و جلبک یافت می‌شود. 🔹در مقایسه با سایر سبزیجات، مقدار آلفالینولئیک اسید موجود در خرفه بسیار چشمگیر است. 🔹مقدار آلفالینولئیک اسید موجود در خرفه ۵ تا ۷ برابر اسفناج است. 🔹جالب است بدانید که خرفه محتوی مقدار مناسبی از ایکوساپنتانوییک اسید است. 🔹این چربی امگا ۳ در بدن فعال‌تر از آلفالینولئیک اسید بوده و علاوه‌بر جانوران، بیشتر در گیاهانی یافت می‌شود که در خشکی نمی‌رویند (گیاهان آبی). 🔴⬆️ادامه⬇️🔴
🔴سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین خرفه سرشار از آنتی اکسیدان ها و برخی ترکیبات گیاهی مفید است که عبارت‌اند از: 🔻ویتامین C: ویتامین C یا آسکوربیک اسید آنتی اکسیدانی است که برای سلامت پوست، استحکام استخوان و عضلات ضروری است. 🔻ویتامین E: خرفه محتوی مقادیر بالایی از نوعی ویتامین E به‌نام آلفاتوکوفرول است. آلفاتوکوفرول از آسیب به غشاهای سلولی جلوگیری می‌کند. 🔻ویتامین A: خرفه محتوی آنتی‌اکسیدانی به‌نام بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. ویتامین A در سلامت چشم و کمک به بینایی مؤثر است. 🔻گلوتاتیون: این آنتی‌اکسیدان مهم از سلول‌ها در برابر آسیب‌ها محافظت می‌کند. 🔻ملاتونین: خرفه محتوی ملاتونین است. ملاتونین هورمونی است که به خوابیدن کمک می‌کند. البته ملاتونین فواید دیگری نیز برای سلامتی دارد. 🔻بتالائین: خرفه در ساخت بتالائین نقش دارد. بتالائین از بدن در برابر آسیب‌های ناشی از لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول بد (LDL) به بدن جلوگیری می‌کند. 🔹مطالعه‌ای در نوجوانان چاق نشان داد که تخم خرفه می‌تواند سطح کلسترول بد و تری گلیسرید را کاهش بدهد. این دو از عواملی هستند که خطر بیماری های قلبی را افزایش می‌دهند. 🔹محققان این خاصیت را ناشی از آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات مفید گیاهی موجود در تخم خرفه می‌دانند. 🔹سرشار از مواد معدنی مهم خرفه سرشار از برخی مواد معدنی مهم است. خرفه منبع خوبی از پتاسیم است. پتاسیم به تنظیم گردش خون کمک می‌کند. مصرف بیشتر پتاسیم خطر سکته‌ مغزی و حملات قلبی را کاهش می‌دهد. 🔹خرفه منبع خوبی از منیزیم است. منیزیم ماده‌ی معدنی مهمی است که در بیش از ۳۰۰ واکنش آنزیمی در بدن نقش دارد. همچنین منیزیم در جلوگیری از ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ نیز مؤثر است. 🔹همچنین خرفه محتوی کلسیم است. کلسیم فراوان‌ترین ماده‌ی معدنی در بدن است. کلسیم برای سلامت استخوان‌ها ضروری است. 🔹فسفر و آهن نیز در خرفه یافت می‌شود. ولی مقادیر آنها کمتر است. 🔹معمولا مقدار مواد معدنی در خرفه‌ی بالغ‌ بیشتر از گیاهان جوان‌تر است. 🔹خواص خرفه برای سلامتی خرفه خواص مختلفی دارد که از بروز بیماری‌ها پیشگیری و به درمان آنها کمک می‌کند. در زیر به مرور خواص خرفه برای سلامتی می‌پردازیم. ۱. کمک به سلامت قلب 🔹خواص خرفه - چربی های امگا-۳ موجود در خرفه به سلامت قلب کمک می کنند. 🔹خرفه به روش‌های مختلفی به سلامت قلب و عروق شما کمک می‌کند. همان‌طوری که قبلا اشاره کردیم خرفه سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ بوده که برای قلب مفید است. اسیدهای چرب امگا۳ به کاهش کلسترول بد بدن کمک می‌کند و باعث می‌شوند تعادل کلسترول در گردش خون بهتر برقرار بشود. مصرف غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ خطر بیماری‌های قلبی-عروقی و تصلب شرایین را کاهش می‌دهد. درنتیجه از بروز حملات قلبی و سکته‌های مغزی جلوگیری می‌کند. علاوه‌براین، پتاسیم موجود در خرفه می‌تواند با خاصیت اتساع عروق، از فشار خون کاسته و به آرامش رگ‌های خونی و کاهش فشار وارده بر قلب کمک بکند. ۲. کاهش وزن خرفه کالری پایینی دارد، ولی سرشار از مواد مغذی و فیبر است. بنابراین افراد با مصرف خرفه در وعده‌ی غذایی‌شان بدون دریافت کالری بیش‌ازاندازه، زودتر سیر می‌شوند. درنتیجه می‌توانید به‌کمک خرفه وزن کم کنید و رژیم غذایی بهتری داشته باشید. ۳. کمک به رشد کودکان با اینکه درباره‌ی این خاصیت اسیدهای چرب امگا ۳ هنوز تحقیقات بیشتری در جریان است، ولی نتایج اولیه نشان می‌دهند که بالابودن مقادیر اسیدهای چرب امگا ۳ در رژیم غذایی کودکان می‌تواند از بروز برخی اختلالات مربوط به رشد کودکان مانند اوتیسم (درخودماندگی)، اختلال کم توجهی-بیش فعالی (ADHD) و مشکلات دیگری که میلیون‌ها کودک را در سرتاسر دنیا تحت‌تأثیر قرار می‌دهند، جلوگیری بکند. ۴. درمان مشکلات گوارشی برخی افراد به اثرگذاری روش‌های مختلف پزشکی جایگزین برای درمان بیماری‌های خود اعتقادی ندارند. اما در طب سنتی چینی به‌طور گسترده‌ای از خرفه برای درمان مشکلات مختلف مانند درمان اسهال، درمان خونریزی روده، درمان بواسیر و درمان اسهال خونی استفاده می‌شود. امروزه نیز از خرفه برای درمان بیماری‌های روده‌ای مختلف استفاده می‌شود. این مزایا بیشتر به‌خاطر وجود ترکیبات آلی موجود در خرفه مانند دوپامین، اسید مالیک، سیتریک اسید، آلانین و… است. ۵. محافظت از پوست خرفه می‌تواند به درمان مشکلات مختلف پوستی کمک بکند. استفاده‌ی موضعی از خرفه موجب می‌شود تا مقادیر بالای ویتامین A، همراه با مجموعه‌ای از ترکیبات مفید موجود در آن، التهابات ناشی از نیش زنبور و مار را بهبود بخشد. خرفه به سلامت و ظاهر پوست، کاهش چین و چروک پوست، بهبود سلول‌های پوستی و از بین بردن جای زخم و لکه‌های پوستی کمک می‌کند. 🔴⬆️ادامه⬇️🔴
۶. پیشگیری از سرطان خواص خرفه در پیشگیری از سرطان موثر است. امروزه سرطان به یکی از شایع‌ترین و تلخ‌ترین بیماری‌ها در سرتاسر جهان تبدیل شده است. بنابراین وجود غذاهای ضدسرطان اهمیت چشمگیری پیدا کرده است. خرفه محتوی مقادیر بالایی از ویتامین‌های A و C بوده که هر دو با خاصیت آنتی‌اکسیدانی‌شان در پیشگیری از ابتلا به سرطان مخصوصا سرطان ریه و سرطان دهان مؤثرند. همچنین خرفه محتوی رنگ‌دانه‌های بتالائین است که موجب ایجاد رنگ زرد و قرمز منحصربه‌فرد آن می‌شوند. بتاسیانین‌ها و بتاگزانتین‌ها در بدن خاصیت ضدجهش‌زایی دارند. درنتیجه می‌توانند از جهش‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد در سلول‌های سالم جلوگیری کند و مانع از پیشرفت سرطان شوند. ٧. تقویت بینایی 🔹خواص حرفه - ویتامین A و بتاکاروتن موجود در خرفه به سلامت چشم و تقویت بینایی کمک می‌ کنند. 🔹ویتامین A و بتاکاروتن موجود در خرفه به سلامت چشم و تقویت بینایی کمک می‌کنند. خرفه می‌تواند با خنثی‌کردن اثرات رادیکال‌های آزاد از بروز بیماری‌های وابسته به سن مانند تباهی لکه‌ی زرد و آب مروارید در چشم جلوگیری بکند. ۸. تقویت استخوان ها خواص خرفه می‌تواند به تقویت استخوان ها کمک کند. مواد معدنی خرفه آن را به یکی از بهترین گزینه‌ها برای جلوگیری از ضعف استخوان‌ها تبدیل کرده است. کلسیم، منیزیم، آهن و منگنز برای رشد بافت استخوان و تسریع فرایند ترمیم استخوان‌ها ضروری هستند. اینها می‌توانند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک بکنند. پوکی استخوان از بیماری‌های استخوان مرتبط با سن است که میلیون‌ها نفر از آن رنج می‌برند. ۹. کمک به گردش خون وجود مقادیر بالایی از آهن و مس در خرفه باعث می‌شود تا مصرف این سبزی به افزایش تولید گلبول‌های قرمز کمک بکند. هر دوی این مواد معدنی برای کمک به افزایش گردش خون ضروری هستند. با تسهیل گردش خون و خون‌رسانی به سلول‌ها و اندام‌ها، اکسیژن بیشتری به آنها می‌رسد و سرعت ترمیم و بهبود آنها افزایش می‌یابد. همچنین آهن و مس به رشد مو و سوخت و ساز مناسب در بدن نیز کمک می‌کنند. 🔶موارد مصرف خرفه 🔹برای پخت‌وپز: از خرفه می‌توان در سوپ ها، سالادها و خورش ها استفاده کرد؛ 🔹می‌توان خرفه را به خوراک‌های گوشت اضافه کرد تا طعم بهتری به گوشت بدهد. 🔹 همچنین می‌توان خرفه را به خمیر اضافه کرد و نان‌های خوشمزه‌ای پخت؛ علاوه‌بر کاربردهای خرفه در پخت‌‌وپز، از خرفه در طب سنتی چین و هندوستان برای درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌شده است. ❗️احتیاط 🔹خرفه محتوی اگزالات است. وجود اگزالات احتمال تشکیل و پیشرفت سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. بنابراین اگر از سنگ کلیه رنج می‌برید، بهتر است از مصرف خرفه چشم‌پوشی بکنید. 🔹همچنین اگزالات خاصیت ضدتغذیه‌ای دارد. درنتیجه ممکن است از جذب مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم جلوگیری بکند. 🔹مقدار اگزالات در خرفه‌ای که در سایه و شرایط تاریک رشد می‌کند، بیشتر از خرفه‌ای است که نور آفتاب دریافت می‌کند. 🔹اگر وجود اگزالات در خرفه باعث نگرانی‌تان شده است، خرفه را همراه با ماست میل بکنید. زیرا ماست مقدار اگزالات موجود در خرفه را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد. همچنین پختن خرفه با آبِ درحال جوش می‌تواند موجب کاهش چشمگیر اگزالات موجود در آن شود. ✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید 🆔 @abuhashem133 🔴کانال محصولات @caa133