بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت (۱۶)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل سوم
🔸غیبت ( ۵)
💠فلسفه غیبت (۱)
غیبت امام مهدی علیه السلام از اموری است که بر اساس حکمتهای الهی صورت گرفته است. از روایات استفاده میشود غیبت حکمتهای مختلفی دارد و برخی از آنها ذکر شدهاند اما برخی از آنها نه تنها بیان نشدهاند بلکه در روایاتی تصریح شده است که مصلحت نیست کسی از آنها آگاهی یابد.
🔹 عبدالله بن فضل هاشمی گوید: از جعفر بن محمد علیه السلام شنیدم که فرمود: برای صاحب این امر غیبتی است که حتماً پیش خواهد آمد و اهل باطل در آن به تردید می افتند. عرض کردم چرا چنین غیبتی پیش خواهد آمد؟ فرمود: به خاطر چیزی که ما اجازه بیان آن را نداریم.
عرض کردم: پس چه حکمتی در غیبت اوست؟ فرمود: حکمت آن همان حکمتی است که در غیبت حجتهای الهی گذشته بوده است. حکمت غیبت او کشف نمیگردد مگر بعد از آنکه ظهور کند همانگونه که حکمت کارهای خضر از سوراخ کردن کشتی، کشتن کودک و ساختن دیوار برای موسی کشف نگردید مگر هنگام جدایی او از خضر علیه السلام.
🔸 ای عبدالله بن فضل این امر یک امر الهی و سرّی از اسرار خدا و غیبی از امور غیبی اوست و وقتی ما دانستیم که او حکیم است میپذیریم که همه کارهای او بر اساس حکمت است اگرچه علت آن برای ما روشن نباشد. ( بحارالانوار،ج ۵۲،ص۹۱)
🔹همچنین حضرت مهدی علیه السلام در توقیع خود به اسحاق بن یعقوب فرمود: اما درباره علتی که غیبت برای آن واقع شد خدای عزوجل میفرماید: ای کسانی که ایمان آوردهاید از چیزی سوال نکنید که اگر برای شما آشکار گردد شما را ناراحت میکند. (سوره مائده، آیه ۱۰۲)، (کمال الدین،ص ۴۸۵)
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
هدایت شده از ایستگاه مطالعات دینی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت (۱۷)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل سوم
🔸 غیبت ( ۶)
💠 فلسفه غیبت ( ۲)
از روایاتی که بیان شد معلوم گردید علت اصلی غیبت برای ائمه علیهم السلام معلوم است اما دانستن آن به مصلحت مردم نمیباشد در عین حال به برخی از حکمتهای غیبت اشاره شده است که به آنها میپردازیم:
💠 ۱. امتحان
یکی از سنتهای الهی امتحان بندگان خداست. این سنت در امتهای گذشته بوده و در امت اسلامی هم جاری است. امتحانهای الهی برای این است که سعادت و شقاوت انسانها از روی دلیل باشد با امتحان است که مراتب خوبی و بدی مردم آشکار میگردد و خداوند بر اساس آن با آنها رفتار میکند. از جمله آزمایشهای الهی که برای امتحانهای گذشته بوده است و برای امت اسلامی هم تکرار میشود غیبت حجت خداست.
عَنْ جَابِرٍ الْجُعْفِيِّ قَالَ: قُلْتُ: لِأَبِي جَعْفَرٍ عَلَیهَا السَّلامُ مَتَى يَكُونُ فَرَجُكُمْ؟ فَقَالَ: هَيْهَاتَ، هَيْهَاتَ لَا يَكُونُ فَرَجُنَا حَتَّى تُغَرْبَلُوا ثُمَّ تُغَرْبَلُوا ثُمَّ تُغَرْبَلُوا يَقُولُهَا ثَلَاثاً حَتَّى يَذْهَبَ الْكَدِرُ وَ يَبْقَى الصَّفْوُ.
🔸 جابر گوید: به امام باقر علیه السلام عرض کردم فرج شما چه هنگام خواهد بود فرمود: هیهات دور است و دور است فرج ما پیش نخواهد آمد تا اینکه غربال شوید باز غربال شوید و باز هم غربال شوید تا اینکه ناخالصی برود و صافی باقی بماند. ( بحارالانوار،ج ۵۲،ص ۱۱۳)
🔹 و امام کاظم علیه السلام فرمود: برای صاحبان این امر امتحانی است تا جمعی از کسانی که به آن اعتقاد دارند برگردند. غیبت امتحانی از سوی خدای عزوجل است که خلقش را به آن می آزماید.
( بحارالانوار،ج۵۱،ص ۱۵۰)
▪ کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت (۱۸)
🖌محمدرضا اکبری
🔹 فصل سوم
🔸 غیبت (۷)
💠فلسفه غیبت (۳)
۲. اتمام حجت
بدون شک حکومتی برتر و شایستهتر از حکومت آل محمد علیهم السلام نخواهد بود. تنها آنها هستند که میتوانند حکومت عادلانه و مورد رضای خدا و مردم را برقرار کنند اما این حقیقت برای همه معلوم نیست و عدهای معتقدند که میتوانند با تکیه بر افکار بشری حکومتی پدید آورند که به حاکمیت حق و عدالت بیانجامد.
حال برای آنکه ثابت شود غیر از آل محمد علیهم السلام و غیر از راه و رسم آنها نمی نمیتواند حکومت عادلانه داشته باشد خدا ی تعالی این فرصت را برای بشر فراهم آورد تا همه افکار و اندیشههای سیاسی و حکومتی و اصناف مختلف مردم به حاکمیت دست یابند و ضعف آنها آشکار گردد آنگاه حجت خدا ظهور کند و حکومت عادلانه و مومنانه خود را پیاده کند و کسی نگوید اگر ما به حکومت می رسیدیم چنین و چنان می کردیم.
🔹امام صادق علیه السلام فرمود:
مَا يَكُونُ هَذَا الْأَمْرُ حَتَّى لَا يَبْقَى صِنْفٌ مِنَ النَّاسِ إِلَّا وَ قَدْ وُلُّوا عَلَى النَّاسِ حَتَّى لَا يَقُولَ قَائِلٌ إِنَّا لَوْ وُلِّينَا لَعَدَلْنَا ثُمَّ يَقُومُ الْقَائِمُ بِالْحَقِّ وَ الْعَدْل؛ ظهور تحقق نمییابد تا اینکه گروهی نماند مگر اینکه بر مردم حکومت کرده باشد تا کسی نگوید اگر ما حکومت داشتیم به عدالت رفتار میکردیم آنگاه قائم به حق وعدل قیام میکند. (الغيبة للنعماني، ص274)
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
هدایت شده از ایستگاه مطالعات دینی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت (19)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل سوم
🔸 غیبت (8)
💠 نایبان خاص امام زمان علیه السلام
نایبانی که توسط امام زمان علیه السلام انتخاب شدند نایب خاص و فقهای واجد شرایط زمان غیبت کبری نایب عام او هستند.
🔸۱. عثمان بن سعید
🔸۲. محمد بن عثمان
اولین نایب منتخب امام عصر علیه السلام عثمان بن سعید بود. او مردی عادل، موثق، پارسا و از مفاخر شیعه و دانشمندان زمان خود بود که سخنان امام علیه السلام را به شیعیان میرساند و پیش از امام زمان علیه السلام نیز مورد تایید امام دهم و یازدهم بود و امام زمان علیه السلام نیز وکالت قبلی او را تایید و تمدید کرد. وقتی عمر گرانمایه عثمان بن سعید به پایان رسید حضرت فرزندش محمد بن عثمان را به نیابت از خود برگزید.
او نیز مردی دانشمند، عادل و مورد اعتماد بود و به خوبی وظایف خود را انجام میداد. وقتی پدرش رحلت کرد ولیّ عصر علیه السلام طی نامهای اینگونه به او تسلیت گفت:
🔹ما از خدا هستیم و به ِسوی او باز میگردیم. تسلیم فرمان او و راضی به قضای او هستیم. پدرت حیات و مرگی سعادتمندانه و شایسته داشت، خداوند او را مورد رحمت خود قرار داد و به اولیاء اش ملحق گرداند.
او همواره در انجام دستورات ما کوشا بود و در آنچه او را به خدا و ما نزدیک میکرد تلاش مینمود. خداوند چهره او را شاد و خرم کند و از لغزش و خطای او درگذرد. تو و ما هر دو مصیبت زده شدیم و فراقش ما را اندوهگین ساخت. خداوند او را در جایی که بازگشت کرده است شاد گرداند.
🔸از کمال سعادت او این بود که خداوند فرزندی مثل تو را به او عطا فرمود تا بعد از او بماند و جانشینش گردد و برایش طلب رحمت کند. خدا را سپاس، دلها به وجود تو و آنچه خدا در تو و نزد تو قرار داده است شادماناند. خداوند یاریت دهد و به تو توان و توفیق بخشد و نگهدار، حافظ، کفایت کننده و یاورت باشد. (بحارالانوار،ج ۵۱،ص ۳۴۹)
▪ کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت (20)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل سوم
🔸 غیبت ( ۹)
💠 نایبان خاص امام زمان علیه السلام
۳. حسین بن روح نوبختی
۴. علی بن محمد سمری
با وفات محمد بن عثمان، حسین بن روح نوبختی عهدهدار نیابت افتخارآمیز امام عصر علیه السلام گردید. او نیز مانند دو نایب قبلی فردی ممتاز بود و همه مردم او را به علم و عدالت و امانت داری میستودند. پیش از آنکه محمد بن عثمان رحلت کند امام زمان علیه السلام به او دستور داد جانشین خود را به مردم معرفی کند. از این رو بزرگان شیعه را دعوت کرد و در جمع آنها فرمود:
اگر من از دنیا رفتم امر نیابت با حسین بن روح نوبختی خواهد بود. به من دستور رسید او را جانشین پس از خود قرار دهم، به او مراجعه کنید و در کارها بر او اعتماد و تکیه داشته باشید.
🔹همچنین وقتی لحظههای آخر عمر خود را طی میکرد بزرگان شیعه نزد او اجتماع کردند و از او پرسیدند اگر برای تو پیشامدی شد چه کسی جانشین تو خواهد بود؟ و او جواب داد حسین بن روح نوبختی جانشین من و سفیر میان شما و صاحب الامر خواهد بود. او وکیل مورد اعتماد و امینِ صاحب الامر است در کارهای خود به او مراجعه کنید و در کارهای مهم خود به او اعتماد نمایید. (بحارالانوار،ج ۵۱،ص ۳۵۵)
🔸پس از گذشت ۲۱ سال از نیابت حسین بن روح در سال ۳۲۶ هجری بدرود حیات گفت و نوبت به چهارمین نایب خاص صاحب الامر یعنی علی بن محمد سمری رسید. او نیز از بزرگان، دانشمندان و پرهیزکاران مورد اعتمادی بود که وظیفه ارتباط بین مردم و امام عصر علیه السلام را بر عهده گرفت تا اینکه زمان رحلت او نیز فرا رسید. پس از او دیگر کسی به عنوان نایب خاص امام علیه السلام به بزرگان شیعه معرفی نشد بلکه او نامهای را از آن حضرت دریافت کرد که در آن آمده بود:
🔸ای علی بن محمد سمری! خداوند پاداش برادران دینیات را در رحلت تو بزرگ گرداند. تو تا شش روز دیگر وفات خواهی کرد. به کارهایت رسیدگی نما و به کسی به عنوان جانشین خود وصیت نکن زیرا زمان غیبت کامل فرا رسیده است و دیگر ظهوری جز با گذشت مدت طولانی و سخت شدن دلها و پر شدن زمین از ظلم و جور نخواهد بود. ( کمال الدین،ص ۵۱۶)
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
هدایت شده از ایستگاه مطالعات دینی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت (۲۱)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل سوم
🔸غیبت (۱۰)
💠 حکمت گزینش نایبان خاص
با شروع زمان غیبت کوتاه امام زمان علیه السلام افراد ممتاز و موجهی به مسئولیت افتخارآمیز نیابت آن حضرت بار یافتند. این افراد و ارتباط آنها با امام زمان علیه السلام و مردم آثاری داشت که از جمله آنها اثبات وجود حضرت مهدی علیه السلام برای شیعیان و بلکه همه مسلمانان بود. اگر غیبت صغرا نمیبود و به یکباره غیبت کبری آغاز میشد چه بسا مردم از وجود حجت خدا بی اطلاع میماندند و این سبب میگردید که اعتقاد به او او نادیده گرفته شود و باور کنند به دنیا نیامده یا از دنیا رفته یا او را کشتهاند. دشمنان نیز به فضای تردید و فتنه دامن میزدند و مسئله مهدویت را به چالش روبرو میکردند.
🔸تعیین چهار نایب خاص از سوی امام زمان علیه السلام سبب گردید تا اصل موضوع غیبت و وجود ولی عصر علیه السلام و حیات او در طول حدود ۷۰ سال غیبت صغری تثبیت گردد و انتظار فرج که از ضروریات تشیع و بلکه اسلام است آشکار شود و آثار مثبت آن جوامع اسلامی را فرا گیرد.
💠 پایان عصر غیبت
بدون شک شب غیبت به پایان میرسد و صبح ظهور خواهد دمید و خدا میداند که آن زمان چه هنگامی خواهد بود. اما آیا غیر از خدا هم کسی میداند پایان غیبت در چه تاریخی اتفاق خواهد افتاد؟
بنابر حکمت الهی پاسخ این سوال را کسی جز خدا نمیداند و هر کسی هم زمانی برای آن تعیین کند سخن او راست نخواهد بود بلکه گمانی است که میبرد یا دروغی است که میگوید.
🔸 رسول خدا ص فرمود: مثل قائم مثل قیامت است که جز خداوند کسی از وقت آن آگاهی ندارد. این واقعیت بر آسمان و زمین سنگین است و او ناگهانی خواهد آمد. (بحارالانوار،ج ۵۱،ص ۱۵۴)
و امام باقر علیه السلام فرمود: دروغ میگویند تعیین کنندگان وقت، دروغ میگویند تعیین کنندگان وقت، دروغ میگویند تعیین کنندگان وقت.( بحارالانوار،ج ۵۲،ص ۱۰۳)
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
🔶
هدایت شده از ایستگاه مطالعات دینی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت (۲۲)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل سوم
🔸 غیبت ( ۱۱)
💠 دلایل عدم تعیین وقت ظهور
عدم بیان تاریخ ظهور از سوی خدای متعال دلایلی دارد که ما به چند مورد آن اشاره میکنیم
🔸۱. انتظار فرج
از زمانی که امام زمان علیه السلام غیبت کرده است نور امید به ظهور او دل مومنین را روشن نگاه داشته است. هم اکنون این انتظار وجود دارد و روز به روز بر شدت و قوت آن افزوده میشود و هر مومنی آرزو دارد عصر ظهور را درک کند. اما اگر زمانی برای پایان غیبت تعیین میگردید چنین انتظار و امیدی به ظهور منجی عالم نبود و ناامیدی و افسردگی دلهای مومنین را فرا میگرفت زیرا همه آنها جز عدهای که در آستانه عصر ظهور قرار میگرفتند امیدی نداشتند و دیگر نه دعایی برای ظهور منجی عالم میشد و نه شوقی به آمدن او دلها را فرا میگرفت.
🔹 ۲. تسهیل دوران غیبت بر امام علیه السلام
معلوم نبودن زمان ظهور همواره وجود مقدس امام زمان علیه السلام را آماده و با نشاط نگاه میدارد زیرا این احتمال را میدهد که هر لحظه زمان غیبت او به پایان رسد اما اگر مدت معینی برای ظهورش اعلام میشد گذشت این مدت به ویژه با عزلت و غربتی که با دوران غیبت آن حضرت همراه است بسیار سخت میگذشت.
🔸۳. خودسازی و آمادگی مومنین
با ابهام زمان ظهور یک حرکت اصلاحی و زمینه سازی اخلاقی در میان منتظران او شکل می گیرد زیرا هر لحظه ممکن است خورشید دلها از پشت ابرهای غیبت طلوع کند و آنها باید آماده پذیرایی از او باشند در حالی که اگر وقت ظهور معلوم میشد این حرکتهای ارزشی و نشاط بخش و سازنده به وجود نمیآمد زیرا تمام مومنان به جز آنان که در آستانه عصر ظهور قرار میگیرند میدانستند دوران درخشان ظهور را درک نخواهند کرد.
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
هدایت شده از ایستگاه مطالعات دینی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت (۲۳)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل سوم
🔸 غیبت ( ۱۲)
💠فواید امام زمان ع در عصر غیبت
تشبیه زیبایی در احادیث آمده است که فایده امام غایب را به بهترین شکل بیان میکند.
جابر بن عبدالله انصاری از رسول خدا صلی الله علیه و آله پرسید: آیا شیعه در زمان غیبت از وجود قائم بهرهمند میشود؟ حضرت فرمود: قسم به کسی که مرا به نبوت برانگیخت از وجود او بهرهمند میشوند و به نور ولایتش روشنی میگیرند همانگونه که مردم از خورشید پشت ابر بهره میگیرند. (بحارالانوار،ج ۵۲،ص ۹۳)
🔸امام مهدی علیه السلام نیز در جواب اسحاق بن یعقوب که سوال کرده بود چگونه از امام غایب بهرهمند میشویم فرمود: أَمَّا وَجْهُ الِانْتِفَاعِ بِي فِي غَيْبَتِي فَكَالانْتِفَاعِ بِالشَّمْسِ إِذَا غَيَّبَهَا عَنِ الْأَبْصَارِ السَّحَابُ؛ اما بهرهمندی از من در زمان غیبتم مانند بهرهمندی از خورشید است وقتی ابر آن را از چشمها پنهان کند. (بحارالانوار، ج ۵۲،ص ۹۲)
🔹 خورشید دارای دو نورافشانی مستقیم و غیر مستقیم است. در تابش غیر مستقیم ابرها مانند شیشه مات نور مستقیم خورشید را از خود عبور میدهند و در نتیجه به موجودات زنده میرسد. غایب بودن خورشید در پشت ابرها غیر از نبودن آن است. اگر خورشید نباشد همه جا تاریک است اما با وجود خورشید در پس ابرها همه جا روشن است و خورشید فواید خود را از پشت ابرها به موجودات میرساند و فایده امام زمان علیه السلام در عصر غیبت اینگونه است.
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت (۲۴)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل سوم
🔸غیبت ( ۱۳)
💠 فواید امام زمان ع در عصر غیبت (۲)
🔹۱. امید بخشی
شیعه به خاطر عقیدهای که به وجود امام زنده خود دارد اگرچه او را نمیبیند اما احساس تنهایی هم ندارد و همواره چشم امید به آن عزیزی دارد که وعده ظهورش داده شده است. شیعه منتظر است و انسانِ منتظر امیدوار است و کسی که امیدوار باشد فعال و با نشاط است و از هرگونه کسالت، افسردگی و دلزدگی به دور خواهد بود.
🔹 ۲. امنیت
زمین باید همواره از حجت خدا برخوردار باشد تا وضعیت عادی خود را طی کند و گرنه امنیت انسان از میان میرود. این حقیقت در روایات زیادی بیان شده است و ما به برخی از آنها اشاره میکنیم:
امیرالمومنین علیه السلام فرمود: از زمانی که خداوند آدم را آفرید زمین از حجت خدا خالی نشده است چه آشکار و شناخته شده و چه پنهان و پوشیده و تا قیامت هم از حجت الهی خالی نخواهد شد. (بحارالانوار، ج۲۳، ص ۶)
اولین انسانی که آفریده شد حجت خدا بود و از آن پس همواره زمین از حجت خدا خالی نبوده است. بعد از رسول خدا صلی الله علیه و آله هم ائمه علیهم السلام حجتهای خدا بر روی زمین بودند.
امام صادق علیه السلام فرمود: اگر زمین ساعتی بدون امام بماند از هم فرو میباشد. (بحارالانوار، ج ۲۳، ص ۲۱)
🔸و امام سجاد علیه السلام فرمود: ما کسانی هستیم که خداوند به برکت ما آسمان را از فرو افتادن بر زمین حفظ میکند و تعادل زمین را تضمین مینماید تا به اهلش آسیب نرساند و به برکت ما باران میبارد و رحمت خدا گسترش مییابد و برکات زمین سر برمیآورد. اگر کسی از ما در زمین نباشد زمین اهل خود را فرو میبرد. (بحارالانوار، ج ۲۳،ص ۵)
کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت (۲۵)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل سوم
🔸غیبت ( ۱۴)
💠فواید امام زمان ع در عصر غیبت ( ۳)
💠۳. گره گشایی
یکی دیگر از فواید امام غائب گره گشایی مادی، معنوی و علمی از مومنین است. هر مومنی میتواند با توسل به وجود مبارک آن حضرت از او بخواهد از مشکلاتی که دارد گره گشایی کند چه اینکه محدث خبیر حاجی نوری میگوید:
اغاثه و فریادرسی درماندگان از مناصب الهیه آن جناب خواهد بود. ( نجم الثاقب، باب نهم، ص ۵۷۲)
🔸یکی از شیعیان امام زمان ابو راجح است. او سرپرست یکی از حمامهای عمومی شهر حله بود و بسیاری از مردم او را میشناختند. در آن زمان حاکم شهر حله فردی به نام "مرجان صغیر" بود. روزی به او خبر دادند که ابوراجح به بعضی از صحابه پیامبر ص بدگویی میکند. حاکم او را احضار کرد و دستور داد کتک بزنند. ماموران به اندازهای ابوراجح را زدند که نزدیک بود جان دهد. ضربههایی به صورت او زدند که دندانهایش کنده شد و زبانش را از دهان بیرون آوردند و با جوالدوز سوراخ کردند، بینیاش را بریدند و با وضع بدی او را بستند و در خیابانهای حله گردانیدند و آنقدر مورد ضرب و جرح قرار گرفت که بر زمین افتاد و مرگ را مشاهده کرد.
🔹سرانجام حاکم را از رفتاری که با ابو راجح داشتند آگاه کردند او هم دستور داد ابوراجح را به قتل برسانند. اطرافیان حاکم گفتند: او پیرمرد کهنسالی است و به اندازه کافی با وی برخورد شده است او را رها کن تا خود بمیرد و شما در خونش شریک نباشی. با اصرار فراوان آنها حاکم از قتل او گذشت اما وضع او به گونهای بود که تردیدی در مرگش وجود نداشت. روز بعد مردم دیدند که ابوراجح با سلامت کامل به نماز ایستاده است. با شگفتی از او پرسیدند چگونه سلامت خود را بازیافتهای؟ ابوراجح پاسخ داد: وقتی مرگ را مشاهده کردم و زبانی نداشتم که خدا را بخوانم با قلب خود از خداوند درخواست کردم و از سید و مولای خود صاحب الزمان خواستم به فریادم برسد.
🔸 وقتی شب فرا رسید ناگهان دیدم خانهام پر از نور شد و صاحب الزمان علیه السلام را نزد خود حاضر دیدم. حضرت علیه السلام جلو آمد و دست بر چهرهام کشید و فرمود: برو و برای تامین زندگی خانواده ات تلاش کن که خداوند تو را شفا داد. من هم شب را صبح کردم و همان گونه که میبینید سلامت خود را بازیافتم.
🔹یکی از نیکوکاران زمان ابو راجح شیخ شمس الدین محمد بن قارون است. او میگوید: به خدا قسم ابوراجح مردی ضعیف، زرد چهره، بد قیافه و کم ریش بود. من همواره به حمام او میرفتم و او را اینگونه میدیدم اما بعد از این واقعه او را مردی جوان، قوی، سرخ چهره و دارای قامتی افراشته دیدم و همواره اینگونه بود تا از دنیا رفت.
🔸خبر شگفت آور سلامت ابوراجح منتشر شد؛ حاکم او را احضار کرد و چون تفاوت عجیب دیروز و امروز او را دید رعب و وحشتی بزرگ بر قلب او افتاد و آنچنان تحت تاثیر قرار گرفت که در برخورد خود با شیعیان تجدید نظر کرد و به آنها احترام میکرد و لغزشهای آنها را میبخشید و به نیکوکاران آنها احسان میکرد. ( بحارالانوار، ج ۵۲،ص۷۰)
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
هدایت شده از ایستگاه مطالعات دینی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت ( ۲۶)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹فصل چهارم
🔸وظایف شیعه در عصر غیبت (۱)
💠 عصر غم انگیز غیبت
عصر غیبت عصر پنهانی حجت خدا و غربت مومنان است؛عصری است که غم و اندوه بر چهره جانشان نشسته است. غم آنها غم تنهایی، غم دوری، غم غربت، غم عزلت، غم ندیدن مولا و حاکمیت دشمنان خدا بر زمین است.
به راستی زمان غیبت چه اندوه بار است. حزن، آسمان دل ها را فرا گرفته و گرد غم بر چهرهها نشسته است. کاشانه منتظران غم انگیز است و آه دوری از حجت خدا جانها را میگدازد. همه در انتظارند و درد انتظار چه غوغایی در دلها ایجاد کرده است. دلها گریان، اشکها ریزان و چشمها به راه تا که درب آسمان باز شود و جبرئیل علیه السلام مژده آمدن عزیز و سالار منتظران را در آسمان فریاد کند.
🔸 امام رضا علیه السلام فرمود: كَمْ مِنْ مُؤْمِنٍ مُتَأَسِّفٍ حَيْرَانُ حَزِينٌ عِنْدَ فِقْدَانِ الْمَاءِ الْمَعِين
چه بسیار مومنانی که در نبود آب پاک و روان اندوهگین و سرگشته و محزوناند. (بحارالانوار،ج۵۱،ص۱۵۲)
آیا دوری از محبوب غم انگیز نیست، آن هم محبوبی که حجت خدا باشد؟ این سخت است که انسان هر کسی را، ببیند اما مولای خود را نبیند، سخن هر کسی را بشنود اما سخن امام خود را نشنود و نداند او کجاست تا به سویش پر کشد و یا از کجا عبور کرده است تا گرد راهش را سرمه چشمانش کند. آه! کجایند آنها که در فراقش میسوزند و چراغ یادش را همواره در دل روشن نگه داشته اند.
🔹 رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:َ تَحْزَنُ لِفَقْدِهِ أَهْلُ الْأَرْضِ وَ السَّمَاءِ فَكَمْ مِنْ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ مُتَأَسِّفٍ مُتَلَهِّفٍ حَيْرَانَ عِنْدَ فَقْدِهِ.
اهل زمین و آسمان در نبود او غمگیناند. چه بسیار مردان و زنان مومنی که در نبود او در اندوه و افسوس و سرگردانی به سر میبرند. (بحارالانوار،ج ۳۶،ص ۳۳۷)
🔸فدای آن عزیزی بشوم که دل عزیزان در فراقش میسوزد و لحظهای از یاد دوستدارانش باز نمیماند. پروردگارا این شب طولانی غیبت را به پایان رسان و رخسار نورانی عزیز و محبوب ما را از پشت پرده غیبت آشکار ساز تا در پناهش آرام گیریم. یا ارحم الراحمین به حق محمد و آله الطاهرین.
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
هدایت شده از ایستگاه مطالعات دینی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت ( ۲۷)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل چهارم
🔸 وظایف شیعه در عصر غیبت ( ۲)
💠 وظایف شیعیان در غیبت کبری (۱)
شیعه در زمان غیبت آرام نمیگیرد، بی تحرک نیست غفلت نمیکند و جذب فرهنگ مردود قبل از ظهور نمیگردد و ما در این بحث به برخی از وظایف مهم او اشاره میکنیم:
💠۱. شناخت امام عصر
از وظایف مهم شیعه تلاش در جهت شناخت امام زمان علیه السلام است. کسی که امام عصر خود را بشناسد به توفیق بزرگی بار یافته است زیرا با وجود این معرفت در اوج بحرانهای فکری و اعتقادی جامعه که بسیاری از مردم را به گمراهی میکشانند منحرف نخواهد شد.
🔸امام صادق علیه السلام فرمود: امام خود را بشناس وقتی او را شناختی دیر و زود ظهور آسیبی به تو نخواهد رساند. ( بحارالانوار،ج ۵۲،ص ۱۴۱)
و در روایت دیگر فرمود: کسی که این امر را بشناسد و قبل از قیام قائم بمیرد مانند کسی که با او کشته شود به پاداش میرسد. ( بحارالانوار،ج ۵۲،ص ۱۳۱)
منتظران آگاه شقایقهای عصر غیبت اند که در گرمای گدازنده فراق رنگین شدهاند برای همین است که اجر شهیدی را دارند که در رکاب مولای خود جان میسپارد.
اثر دیگر این شناخت رهایی از مرگ جاهلیت است.
امام حسن عسکری علیه السلام فرمود: کسی که بمیرد و امام زمان خود را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است. ( بحارالانوار،ج ۵۱،ص ۱۶۰)
🔸از ویژگیهای مهم و ممتاز حضرت مهدی علیه السلام که باید موردشناسایی قرار گیرد امامت، عصمت، حیات، طول عمر، غیبت، ظهور، قیام و حکومت جهانی اوست. شیعه معتقد است مهدی علیه السلام امام دوازدهم است. او در پس پرده غیبت به سر میبرد تا پس از آنکه زمین را ظلم و جور فرا گرفت ظهور کند و آن را پر از عدل و داد نماید. او حجت خدا معصوم از خطا و آخرین جانشین رسول خدا صلی الله علیه و آله و از نسل علی و فاطمه و فرزند امام حسن عسکری علیهم السلام است که خداوند انتقام از دشمنان اهل بیت علیهم السلام را به عهده او گذارده است.
🔸رسول گرامی اسلام ص فرمود: در شب معراج به سمت راست عرش نگاه کردم و علی، فاطمه، حسن، حسین، علی بن الحسین، محمد بن علی، جعفر بن محمد، موسی بن جعفر، علی بن موسی، محمد بن علی، علی بن محمد و حسن بن علی را دیدم و مهدی را در نور فراگیری مشاهده کردم. همه نماز میخواندند و مهدی در وسط آنها مانند ستارهای درخشان بود. خداوند فرمود: ای محمد اینها حجتهای من هستند و او( مهدی علیه السلام) انتقام گیرنده از میان عترت توست. ( بحارالانوار،ج ۳۶،ص ۲۱۶)
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت ( ۲۸)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل چهارم
🔸 وظایف شیعه در عصر غیبت ( ۳)
💠 ۱. شناخت امام عصر علیه السلام (۲)
… ما در این بحث برخی از روایات اعتقادی را که به امامت، علم، عصمت و محبت او مربوط میشود نقل میکنیم و شناخت مسائل دیگر را به بحثهای مختلف آینده وا میگذاریم.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: امامان بعد از من ۱۲ نفرند که ۹ نفر آنها از نسل حسین میباشند همه آنان امین و معصوماند و مهدی این امت از ما اهل بیت است. ( بحارالانوار،ج ۳۶،ص ۲۹۱)
🔸 و در حدیث دیگری فرمود: خداوند نه امام پاک و معصوم از صلب حسین بیرون میآورد و مهدی این امت از ما اهل بیت است.
و درباره امامت و برخی ویژگیهای او فرمود: فَهُوَ إِمامٌٌ تَقِیٌّ، بارٌّ، رَضِیٌّ هادٍ مَهْدِیٌّ؛ او امامی با تقوا، پاک، نیکوکار، مورد رضایت، هدایت کننده و هدایت شده است. (بحارالانوار، ج۳۶، ص۲۰۸)
🔹امیرالمومنین علیه السلام فرمود: به رسول خدا عرض کردم مرا از تعداد امامان بعد از خود آگاه گردان حضرت در جواب فرمود: یا علی! آنها ۱۲ نفرند، اولین آنها تو هستی و آخرینشان قائم است. ( بحارالانوار،ج ۳۶،ص ۲۳۲ و ۲۳۳)
و رسول خدا صلی الله علیه و آله درباره علم ائمه بعد از خود که آخرین آنها امام مهدی علیه السلام است فرمود:
۱۲ امام که نه نفر آنها از صلب حسین هستند پس از من به ولایت میرسند که خداوند علم و فهم مرا به آنها عطا کرده است. (بحارالانوار، ج۳۶، ص۳۴۰)
🔸و امام باقر علیه السلام درباره علم او فرمود: علم به کتاب خدای عزوجل و سنت پیامبرش صلی الله علیه و آله در قلب مهدی ما میروید همانگونه که خوشه از بهترین جای گیاه خود میروید. (بحارالانوار، ج۵۱، ص ۳۶)
خداوند درباره وجوب محبت حضرت مهدی علیه السلام به پیامبرش میفرماید:
ای محمد او را دوست داشته باش که من او و دوستدارانش را دوست دارم. (بحارالانوار، ج۳۶، ص۲۸۱)
🔹و پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: مَنْ أَحَبَّ أَنْ يَلْقَى اللَّهَ وَ قَدْ كَمُلَ إِيمَانُهُ وَ حَسُنَ إِسْلَامُهُ فَلْيَتَوَلَ الْحُجَّةَ صَاحِبَ الزَّمَانِ الْمُنْتَظَر؛هر کس دوست دارد خدا را ملاقات کند در حالی که ایمانش کامل و اسلامش نیکو باشد حجت منتظر صاحب الزمان را دوست داشته باشد. (بحارالانوار، ج۳۶، ص۲۹۶)
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت ( ۲۹)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل چهارم
🔸وظایف شیعه در عصر غیبت ( ۴)
💠 ۱. شناخت امام عصر علیه السلام ( ۳)
…رسول خدا صلی الله علیه و آله در بخشی از خطبه خود در غدیر خم درباره امام زمان علیه السلام فرمود:ای مردم من پیامبر شما و علی جانشین من است.
آگاه باشید آخرین امام از جانشینان من مهدی علیه السلام است.
آگاه باشید او پیروز کننده دین خداست.
آگاه باشید او انتقام گیرنده از ستمگران است.
آگاه باشید او فتح کننده دژها و خراب کننده آنهاست.
آگاه باشید او نابود کننده قبایل مشرکین است.
آگاه باشید او انتقام گیرنده خون اولیاء خداست.
آگاه باشید او یاری کننده دین خداست.
آگاه باشید او نهر عظیمی از دریای ژرف ولایت است.
آگاه باشید او دارنده فضل و جهل را شناسایی میکند.
آگاه باشید او برگزیده خداست.
آگاه باشید او وارث همه دانشها و مسلط بر آنهاست
آگاه باشید او خبر دهنده از پروردگار عزیز و بزرگ خود میباشد و ایمان به او را یادآوری میکند.
آگاه باشید او دارای رشدی کامل و نظری استوار است.
آگاه باشید اداره جهان به او واگذار شده است.
آگاه باشید اوست که پیامبران پیشین به آمدنش بشارت دادهاند.
آگاه باشید او حجت خداست و حقی نیست مگر با او و نوری نمیباشد مگر نزد او.
آگاه باشید کسی بر او پیروز نخواهد شد.
آگاه باشید او ولی خدا در روی زمین و داور او در میان بندگانش و امین او در پنهان و آشکار است.
(الیقین،ص ۳۵۷، تالیف سید بن طاووس)
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
هدایت شده از ایستگاه مطالعات دینی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت ( ۳۰)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل چهارم
🔸 وظایف شیعه در عصر غیبت ( ۵)
💠 ۲. تقویت اعتقاد به امام زمان علیه السلام (۱)
تحکیم مبانی اعتقادی و حفظ گوهر عقیده به ولی عصر علیه السلام یک اصل مهم و یک وظیفه جدی برای هر شیعهای است که میخواهد از آراء و نظریات گمراه کننده آخرالزمان در امان باشد.
زراره میگوید: امام صادق علیه السلام فرمود: زمانی بر مردم خواهد آمد که امام آنها غایب میشود. عرض کردم: مردم در این زمان چه کنند؟ فرمود: به ولایت او تمسک جویند تا آشکار شود. (بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۱۴۹)
🔸چه کسانی که یک عمر از ولایت او دم میزنند اما قلب آنها گرفتار تردید میشود.
امام جواد علیه السلام میفرماید: او بعد از محو نامش و مرتد شدن اکثر کسانی که معتقد به امامتش میباشند قیام میکند. ( بحارالانوار،ج۵۱، ص۳۰)
🔹اکنون مضمون این حدیث به جز در شیعه دوازده امامی در فرقههای مختلف اسلامی تحقق یافته است و حتی عدهای از کسانی که در زمره شیعیان محسوب میشوند از اعمال و اخلاق و روحیهای برخوردارند که گویا مهدی علیه السلام کمترین جایگاهی را در دل و زندگی آنها ندارد. البته هرچه عصر غیبت طولانیتر میشود غروب دینداری بیشتر فرا میرسد و زمستان دینداری که نوید بخش بهار آن است لایههای سرد و سنگین خود را بر روی زمین پهن میکند و چه بسیار کسانی که در این سرمای زمستانی هلاک میشوند.
🔸رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: او غیبتی طولانی خواهد داشت امتها درباره او به سرگردانی و حیرت خواهند افتاد و از دین خود منحرف میشوند در این هنگام مثل ستارهای درخشان به سوی مردم رو میآورد.( بحارالانوار،ج ۵۱،ص ۷۲)
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت ( ۳۱)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل چهارم
🔸وظایف شیعه در عصر غیبت ( ۶)
💠 ۲. تقویت اعتقاد به امام زمان علیه السلام (۲)
…در چنین اوضاع و شرایطی در اواخر عصر غیبت که زمستان دینداری است یک گل، از یک گلستان در فصل بهار دینداری ارزشمندتر خواهد بود، از این رو شیعیان عصر غیبت از ویژگیهای ممتازی برخوردارند که به برخی از احادیث آن اشاره میکنیم.
💠ارزش شیعیان آخرالزمان
امام سجاد علیه السلام فرمود: همانا کسانی که در زمان غیبت او به سر میبرند و به امامت او اعتقاد داشته و منتظر ظهورش هستند از مردم هر زمانی برترند زیرا خداوند عقل و فهم و معرفتی به آنها داده است که عصر غیبت برای آنها نظیر زمان حضور و مشاهده است و آنها را در زمان غیبت به منزله کسانی قرار داده است که در پیش رسول خدا صلی الله علیه و آله در راه خدا شمشیر میزنند اینها مخلصان واقعی و شیعیان راستین و دعوت کنندگان پنهان و آشکار به دین خدا هستند. ( بحارالانوار،ج۳۶،ص ۳۸۷)
🔹و امام کاظم علیه السلام فرمود خوش به حال شیعیان ما که در زمان غیبت قائم ما به ما محبت میورزند و بر دوستی ما و برائت از دشمنانمان ثابت قدم میباشند؛ اینها از ما هستند و ما هم از آنها هستیم؛ آنها راضی شدند که ما امامشان باشیم و ما هم راضی شدیم که آنها شیعه ما باشند و خوش به حال آنها. به خدا قسم آنها در روز قیامت با ما و در مرتبه ما هستند. (بحارالانوار،ج ۵۱،ص ۱۵۱)
🔸و امام باقر علیه السلام فرمود زمانی بر مردم خواهد آمد که امامشان از آنها غایب خواهد شد خوشا به حال کسانی که بر ولایت ما در این زمان ثابت و استوارند، کمترین ثوابی که برای آنها میباشد این است که خدای بلند مرتبه به آنها میفرماید: به سِرّ من ایمان آوردید و غیب مرا پذیرفتید. پس مژده باد شما را به ثواب نیکوی من. شما از زن و مرد حقیقتاً بنده من هستید از شما میپذیرم و بر شما عفو میکنم؛ میبخشم و به خاطر وجود شما ه بندههایم، باران عطا میکنم و بلا را از آنان دفع مینمایم و اگر شما نبودید عذابم را بر آنها نازل میکردم. (بحارالانوار،ج ۵۲،ص ۱۴۵)
🔹امیرالمومنین علیه السلام فرمود: پیامبر صلی الله علیه و آله به من فرمود: ای علی! بدان شگفت انگیزترین مردم از جهت ایمان و بزرگترین آنها از جهت یقین مردمی هستند که در آخر زمان که پیامبر صلی الله علیه و آله را ندیدهاند و حجت از آنها پنهان است تنها با یک سیاهی بر سفیدی ( نوشته بر روی کاغذ) ایمان آوردهاند. (بحارالانوار،ج ۵۲،ص ۱۲۵)
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت ( ۳۲)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل چهارم
🔸 وظایف شیعه در عصر غیبت(۷)
۳ . خودسازی
💠 خودسازی شیعه اصل مهمی در زمان غیبت به شمار میرود و این خودسازی بهترین نشانه انتظار است. ما باید با شناخت آنچه موجب خشنودی و ناخشنودی اولیا دین است خود را بر انجام و ترک آنها که همان واجبات و محرمات میباشند تربیت کنیم و پیوسته به دنبال نزدیک کردن خود به خداوند و پیامبر صلی الله علیه و آله و عترت پاکش باشیم و در هر لحظه گوش به زنگ نداهای آسمانی جبرئیل علیه السلام باشیم که به صورت ناگهانی در فضای آسمان طنین انداز میشوند.
🔸 امام مهدی علیه السلام میفرماید: هر یک از شما باید به اموری بپردازد که او را به محبت ما نزدیک کند و از کارهایی که ناخوشایند ما میباشد دوری جوید، زیرا ظهور ما به صورت ناگهانی فرا میرسد. (،ج ۵۳،ص ۱۷۶)
🔹 تقوای الهی، اخلاق اسلامی و زندگی همراه با گرایش انتظار ارکان مهم خودسازی هر شیعهای را تشکیل میدهند که میخواهد از یاران حجت خدا باشد.
امام صادق علیه السلام فرمود: إِنَّ لَنَا دَوْلَةً يَجِيءُ اللَّهُ بِهَا إِذَا شَاءَ ثُمَّ قَالَ مَنْ سُرَّ أَنْ يَكُونَ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِمِ فَلْيَنْتَظِرْ وَ لْيَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحَاسِنِ الْأَخْلَاقِ وَ هُوَ مُنْتَظِرٌ فَإِنْ مَاتَ وَ قَامَ الْقَائِمُ بَعْدَهُ كَانَ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ أَدْرَكَهُ فَجِدُّوا وَ انْتَظِرُوا هَنِيئاً لَكُمْ أَيَّتُهَا الْعِصَابَةُ الْمَرْحُومَةُ.
🔸برای ما دولتی است که خداوند هرگاه بخواهد آن را میآورد. هر کس دوست دارد از اصحاب قائم باشد باید منتظر باشد و به پرهیزکاری و کسب خوبیهای اخلاقی بپردازد پس اگر در این حال بمیرد و قائم قیام کند اجر کسی را دارد که او را درک کرده است پس تلاش کنید و منتظر باشید؛ گوارایتان باد ای گروه مورد رحمت خدا. ( بحارالانوار،ج ۵۲،ص ۱۴۰)
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت ( ۳۳)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل چهارم
🔸 وظایف شیعه در عصر غیبت( ۸)
💠 ۴. دعا
یکی از وظایف شیعه در عصر غیبت دعا برای تعجیل در ظهور شکوهمند امام زمان علیه السلام و سلامت آن حضرت است و اینکه از خدا بخواهیم ما را از شیعیان و یاران او قرار دهد. البته دعاهایی درباره آن حضرت وارد شده است که از جمله آنها دعای عهد، دعای ندبه، دعای فرج و دعاهای دیگر است که در کتابهای مربوط به دعا ذکر شده است.
🔸زراره گوید: از امام صادق علیه السلام پرسیدم: اگر زمان غیبت را درک کردم چه کنم؟ حضرت فرمود: پیوسته این دعا را بخوان:
اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي نَفْسَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي نَفْسَكَ لَمْ أَعْرِفْ نَبِيَّكَ؛ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي رَسُولَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي رَسُولَكَ لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَكَ؛ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي حُجَّتَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دِينِي.
خدایا خودت را به من بشناسان که اگر خودت را به من نشناسانی پیامبرت را نمیشناسم. خدایا رسول خود را به من بشناسان که اگر رسولت را به من نشناسانی حجت تو را نمیشناسم. خدایا حجتت را به من بشناسان که اگر حجتت را به من نشناسانی از دین خود گمراه میشوم. (الكافي (ط - الإسلامية)، ج1، ص 337)
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
بسم الله الرحمن الرحیم
پرچم هدایت ( ۳۴)
محمدرضا اکبری
فصل چهارم
وظایف شیعه در عصر غیبت( ۹)
۵. یاد امام عصر علیه السلام
ما در عصر غیبت مولایی به سر میبریم که به شیعیان و دوستداران خود توجه دارد پس میتوانیم از پشت پرده غیبت هم با او ارتباط داشته و راز دل گوییم، در وصف او و درد فراق، سخنان و اشعاری را بر زبان داشته باشیم و همواره ارتباط عمیق قلبی و معنوی خود را با او حفظ کنیم. زیارتنامههای او را به ویژه در برخی زمانها و مکانهای مخصوص بخوانیم و از زیارتنامه آل یاسین بهره وافر بگیریم.
خلاصه در برخی اوقات با مولای خود شور و حالی داشته باشیم، بگوییم، بخوانیم، بنالیم و چراغ یادش را در آسمان جانمان روشن بداریم. پس از بیدار شدن از خواب اولین کسی باشد که بر او سلام میکنیم و در روی زمین عزیزترین کسی باشد که به او عشق میورزیم. یادش را غنیمت دانسته و نامش از موثرترین، جذابترین نامها در قلب ما باشد.
در نامگذاریها اولویت را به نام او دهیم، در یادآوریها یاد او را مقدم بداریم و از اعمالی که دوست دارد دریغ نورزیم. در بذل مال برای او پیشی گیریم، در حرکتهای فرهنگی مهدوی حضور جدی داشته باشیم و بدانیم که مولای ما بر اعمالمان نظاره دارد.
اگر بتوانیم با حرکتهای خود رضایت خاطری برای او فراهم آوریم این را افتخاری بزرگ بدانیم که از فضل خداوند نصیب ما شده است و با اشتیاق به انجام آن مبادرت ورزیم. خلاصه عاشق مهدی علیه السلام بیکار و بی یاد او نمینشیند. یاد او را زنده نگه داریم و از خدای تعالی بخواهیم ملاقات با او را در خواب و بیداری نصیب ما فرماید.
کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت ( ۳۴)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل چهارم
🔸 وظایف شیعه در عصر غیبت( ۹)
💠 ۵. یاد امام عصر علیه السلام
ما در عصر غیبت مولایی به سر میبریم که به شیعیان و دوستداران خود توجه دارد پس میتوانیم از پشت پرده غیبت هم با او ارتباط داشته و راز دل گوییم، در وصف او و درد فراق، سخنان و اشعاری را بر زبان داشته باشیم و همواره ارتباط عمیق قلبی و معنوی خود را با او حفظ کنیم. زیارتنامههای او را به ویژه در برخی زمانها و مکانهای مخصوص بخوانیم و از زیارتنامه آل یاسین بهره وافر بگیریم.
🔸خلاصه در برخی اوقات با مولای خود شور و حالی داشته باشیم، بگوییم، بخوانیم، بنالیم و چراغ یادش را در آسمان جانمان روشن بداریم. با بیدار شدن از خواب اولین کسی باشد که بر او سلام میکنیم و در روی زمین عزیزترین کسی باشد که به او عشق میورزیم. یادش را غنیمت دانسته و نامش از موثرترین و جذابترین نامها در قلب ما باشد.
🔹 در نامگذاریها اولویت را به نام او دهیم، در یادآوریها یاد او را مقدم بداریم و از اعمالی که دوست دارد دریغ نورزیم. در بذل مال برای او پیشی گیریم، در حرکتهای فرهنگی مهدوی حضور جدی داشته باشیم و بدانیم که مولای ما بر اعمالمان نظاره دارد.
🔸 اگر بتوانیم با حرکتهای خود رضایت خاطری برای او فراهم آوریم این را افتخار بزرگی بدانیم که از فضل خداوند نصیب ما شده است و با اشتیاق به انجام آن مبادرت ورزیم. خلاصه عاشق مهدی علیه السلام بیکار و بییاد او نخواهد بود. یاد او را زنده نگه داریم و از خدای تعالی بخواهیم ملاقاتش را در خواب و بیداری نصیب ما فرماید.
▪ کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 پرچم هدایت ( ۳۵)
🖌 محمدرضا اکبری
🔹 فصل چهارم
🔸 وظایف شیعه در عصر غیبت( ۱۰)
💠 ۶. انتظار(۱)
از وظایف بسیار مهم شیعه در زمان غیبت، انتظار ظهور او و فرا رسیدن پیروزی اسلام و مسلمین و گشایش برای آل محمد علیهم السلام است. شیعه باید همواره چشم به راه و گوش به زنگ باشد تا اذان صبح ظهور در آسمان طنین اندازد و ستاره درخشان آل محمد آشکار گردد.
🔸 البته وقتی حالت انتظار در افق جان مومن هویدا میشود که اضطراب و بیقراری وجود او را احاطه کند و غم عدم وصال در سیمای او ظاهر گردد و همواره در این فکر باشد که وعده الهی ظهور حجت خدا چه هنگام عملی خواهد شد و غم فراق در چه لحظهای به سرور و نشاط مبدل میگردد.
انتظار یک مرتبه روحی بلند است که که برخی به آن نائل میشوند و مدال پرافتخار منتظران مهدی علیه السلام را از آن خود میسازند.
🔹 امام جواد علیه السلام فرمود:
أَفضَلُ أَعْمالِ شِیعَتِنَا إِنتِظارُ الْفَرَجِ.
بهترین اعمال شیعیان ما انتظار فرج است. (بحارالانوار،ج ۵۱،ص ۱۵۶)
و در حدیث دیگر فرمود: قائم ما مهدی است که باید در زمان غیبت انتظار او کشیده شود و در عصر ظهور اطاعت شود. (بحارالانوار،ج ۵۱،ص ۱۵۶)
🔸انتظار باید در سه بعد قلبی، زبانی و عملی جلوه کند. انتظار زبانی در قالب دعا، نجوا، زیارتنامه، سخنان و اشعار مربوط به او انجام میگیرد و انتظار عملی انتظاری است که بر اعمال انسان نقش میبندد و این بر دو نوع است: نوع اول که بهترین آن است زندگی با گرایش انتظار است نوع دوم تلاشهایی است که به منظور زمینه سازی و آمادگی ظهور آن حضرت در بخشی از رفتارهای انسان انجام میگیرد.
🔸انتظار به معنای ناخرسندی از وضع موجود و تلاش برای رسیدن به وضع مطلوب است پس انتظار از دو بعد نفی و اثبات برخوردار است. نفی وضع قبل از ظهور و اثبات وضع بعد از ظهور. نفی قلبی، زبانی و عملی بدیها و زشتیهای قبل از ظهور و تلاش برای تحقق خوبیها و حاکمیت ارزشهای متعالی در عصر ظهور.
امام صادق علیه السلام فرمود هر کس دوست دارد از اصحاب قائم باشد باید منتظر باشد و به پرهیزکاری و کسب اخلاق خوب بپردازد (بحارالانوار،ج ۵۲،ص ۱۴۰)
🔹بنا بر آنچه بیان گردید یک آمادگی کامل در مفهوم انتظار نهفته است. کسی که منتظر است خود را آماده استقبال میکند و آمادگی هم جز خودسازی و تلاش همه جانبه در جهت ظهور و تحقق حکومت حق طلبانه صاحب الامر علیه السلام چیز دیگری نخواهد بود.
▪کانال مباحث دینی نویسنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3500409011C6470538f47