تحولات جهان اسلام
آخرین وضعیت میدانی پس از پیشروی انصارالله در غرب استان مارب و آزادسازی پایگاه الجفره ✅ @iswnews
#یمن
آغاز حمله سنگین انصارالله به پایگاه ماس + نقشه آخرین وضعیت میدانی در غرب مارب
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ انصارالله پس از آزادسازی پایگاه الجفره از دو جهت شرق و شمال به مواضع ائتلاف سعودی در پایگاه ماس و سایر مناطق غرب استان مأرب حمله کرده اند.
🔹همان طور که در اخبار گذشته نیز اشاره کردیم، با مقاومت نیروهای ائتلاف سعودی و قبایل متحد در جبهات شمال الجوف، شرق اللبنات و صرواح انتظار تعویض جهت حملات و تمرکز انصارالله به جبهه شرق مفرق الجوف میرفت.
حملات انصارالله که از ۱۴ فروردین شدت بیشتری به خود گرفت، پس از شناسایی کامل منطقه و بررسی خط دفاعی ائتلاف در چند مرحله توسط انصارالله، نهایتا امروز منجر به آزادسازی پایگاه الجفره و پیشروی تا نزدیکی پایگاه ماس شد.
بنا بر اظهارات منبع میدانی تحولات جهان اسلام، طی این عملیات تاکنون انصارالله موفق به پاکسازی الحریشا، پایگاه الجفره و مناطق زير مجموعه اش تا منطقه آل عایض در شرق ماس شده است.
در حال حاضر درگیری در وادی الجفره، وادی حلحلان، الصحاری و جبل بحره ادامه دارد و نیروهای منصورهادی و قبایل متحد با حمایت و پشتیبانی همه جانبهی ائتلاف سعودی به شدت در منطقه مقاومت میکنند.
🔹پایگاه الجفره نسبت به سایر پایگاههای ائتلاف در استان مأرب در درجه اهمیت آخر قرار دارد، اما تصرف آن به منزله فروپاشی خطوط دفاعی ائتلاف در غرب مأرب است و انصارالله با آزادسازی پایگاه ماس که مهمترین پایگاه و مرکز فرماندهی ائتلاف سعودی در نیمه غربی استان مأرب است، میتواند به تصرف شهر مأرب بسیار نزدیکتر شود.
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/30744
#فوری #یمن
حمله موشکی انصارالله به پایگاههای ائتلاف سعودی در شمال مأرب
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ انصارالله چند فروند موشک به سمت پایگاههای صحن الجن و تداوین در شمال شهر مأرب شلیک کرده است.
در دو شب گذشته رسانههای تابع ائتلاف از رهگیری و انهدام چندین حمله موشکی انصارالله خبر دادند که این اخبار مورد تایید تحولات جهان اسلام نیست.
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/30755
تحولات جهان اسلام
تحولات #افغانستان و #پاکستان ۲ اردیبهشت ۹۹ ✅ @iswnews ✅ https://iswnews.com/30759
تحولات #افغانستان و #پاکستان ۲ اردیبهشت ۹۹
۱- تخار:
_نیروهای امنیتی روستاهای دهبالا، دهمرسلان را در شهرستان نمک آب از سیطره طالبان پاکسازی کردند.
در این درگیریها ۳ نفر از اعضای طالبان شامل ملاشریف (از فرماندهان میدانی طالبان) کشته و چهار نفر زخمی شدند.
۲- مذاکرات اشرف غنی و عبدالله عبدالله:
_برخی منابع خبری اعلام کردند که عبدالله عبدالله طرحی برای تشکیل حکومت با اشرف غنی ارائه کرده و در صورتیکه وی این طرح را نپذیرد، عبدالله به جامعه جهانی برگزاری «نشست بن» را پیشنهاد میدهد. (عبدالله در این طرح خواستار ریاست شورای صلح و چند وزارتخانه و استانداری مهم شده است.)
۳- فاریاب:
_طی درگیریهای نیروهای امنیتی و طالبان در شهرستان پشتونکوت ۳ نفر از اعضای طالبان کشته شدند.
_طی حمله طالبان به روستاهای صوفی قلعه، نودری و بندر شاخ در شهرستان قیصار ۹ نفر از اعضای طالبان کشته و ۳ نفر زخمی شدهاند.
۴- جوزجان:
_طی حمله طالبان به پاسگاه نیروهای امنیتی در شهرستان آقچه، ۷ نفر از نیروهای امنیتی جان باخته و ۹ نفر دیگر زخمی شدند.
۵- ارزگان:
_طی حملات طالبان به نیروهای امنیتی در ارزگان ۵ نفر جان باخته و ۳ نفر زخمی شدند.
۶- قندهار:
_در درگیریهای نیروهای امنیتی و طالبان در شهرستان خاکریز ۱۰ نفر از اعضای طالبان کشته و زخمی شدند.
۷- پکتیا:
_بر اثر برخورد خودروی مهاجران پاکستانی به مین کنار جاده ای در شهرستان برمل، ۵ نفر پاکستانی کشته شدند.
۸- پاکستان:
_عمران خان: رفتار حکومت هند با مسلمانان شبیه رفتار نازی های آلمان با اقلیت های مذهبی است.
_شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان: حمایت ایران از مسلمانان هندی شایسته است، من از مواضع وزیر امور خارجه ایران دفاع میکنم.
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/30759
پێشڕەوی ئەنسارۆڵڵا لە رۆژئاوای پارێزگای مأرب لە یەمەن + نەخشەی ناوچەکە
دوای چەندین رۆژ شەڕ و پێکدادان لە رۆژئاوای پارێزگای مأرب لە یەمەن، هێزەکانی ئەنسارۆڵڵا ئەمڕۆ توانیان بنکەی "الجفرە" لەو ناوچەیە کۆنترۆل بکەن.
لە کاتێکدا هاوپەیمانی سەعودیا و هێزەکانی مەنسوور هادی هێرشێکیان بۆ کۆنترۆل کردنەوەی "الجفرە" دەست پێ کردووە، سەرچاوەکان لە هێرشێکی بەهێزی ئەنسارۆڵڵا بۆ سەر پێگەکانی هاوپەیمانی سەعودیا لە دوو میحوەری رۆژهەڵات و باکوور لە بنکەی ماس و وادی ماش لەو ناوچەیە هەواڵ دەدەن.
بنکەی ماس لە گرنگترین بنکەکانی هاوپەیمانی سەعودیا لە پارێزگای "مأرب"ە کە کۆنترۆل کردنی لەلایەن ئەنسارۆڵڵا دەبێتە هۆکارێک و ئاسانکارییەک بۆ پێشڕەویەکانی داهاتوویان لەو پارێزگایە.
http://hewalitaybet.blogspot.com/2020/04/blog-post_87.html
#سوریه
پنجمین گشت نظامی مشترک ترکیه و روسیه در بزرگراه M4
به گزارش مرکز مصالحه روسیه در سوریه، در دوم اردیبهشت ماه پنجمین گشت نظامی مشترک ترکیه و روسیه بروی بزرگراه حلب-لاذقیه (M4) در غرب شهرک سراقب انجام شد.
تاکنون تمامی گشت های نظامی مشترک ترکیه و روسیه در بزرگراه M4 در یک منطقه محدود در غرب سراقب انجام شده است و این موضوع به معنای عدم اجرای کامل توافق صورت گرفته بین دو کشور است.
پس از امضای توافق ایجاد "منطقه امن" در تاریخ ۱۵ اسفندماه، تاکنون تروریست ها و مسلحین تندرو از پذیرش کامل آن خودداری کرده و مانع از اجرای کامل توافق در تمام طول مسیر بزرگراه M4 شده اند.
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/30762
تحولات #یمن ۲ اردیبهشت ۹۹
۱- مأرب:
_تداوم درگیری انصارالله و نیروهای ائتلاف سعودی در وادی حلحلان و آل عایض.
_انصارالله در وادی الجفره پیشروی کرده اما نیروهای ائتلاف همچنان در پایگاه ماس مقاومت میکنند و درگیریها پراکنده ادامه دارد. احتمال حمله مجدد انصارالله به پایگاه ماس وجود دارد.
۲- الضالع:
_انصارالله حمله سنگین نیروهای ائتلاف سعودی به منطقه باب غلق و الفاخر را دفع کردند.
به گفته سخنگوی نیروهای مسلح یمن، طی این درگیریها ۵۲ نفر از نیروهای ائتلاف کشته و زخمی شدند.
۳- الحدیده:
_انصارالله یک فروند پهپاد جاسوسی ائتلاف سعودی را در روستای الشجن در حومه الدریهمی ساقط کردند.
_نیروهای ائتلاف سعودی طی ۲۴ساعت گذشته ۸۵بار آتشبس را در این استان نقض کرده اند.
۴- سخنگوی نیروهای مسلح یمن:
_جنگندههای ائتلاف سعودی ۵۳ بار استانهای الجوف و مأرب را بمباران کرده اند، که ۴۲ حمله هوایی به مدیریتهای مجزر و صرواح و ۱۱ حمله هوایی به مدیریتهای الحزم و خب و الشعف انجام شده است.
_نیروهای ما دو حمله سنگین دشمن در شبکه الضحاکی و شبکه العرقوب در مدیریت الصومعه در استان البيضاء دفع کردند.
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/30766
صلح در #افغانستان، واقعیت یا توهم!
🔸در طول تاریخ قدرتهای خارجی با جنگ طلبی و استعمار در منطقه آسیای میانه، صلح در کشور افغانستان را به امری دست نیافتنی و محال تبدیل کردهاند.
🔹تقریباً چهار دهه از شعله ور شدن جنگ در افغانستان می گذرد. در سال ۱۹۷۹، اتحاد جماهیر شوروی به بهانه حمایت از پیمان دوستی با حکومت کمونیست، به افغانستان حمله کرد.
حمله شوروی با عقب نشینی ارتش سرخ در سال 1989 پایان یافت. اما جنگ در افغانستان ادامه پیدا کرد!
حتی اکنون که توافقنامه صلح بین آمریکا و طالبان به امضا رسیده است، با ظهور داعش و گروه های تروریستی جنگ برای افغان ها کماکان ادامه دارد!
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/30772
تحولات جهان اسلام
صلح در #افغانستان، واقعیت یا توهم! 🔸در طول تاریخ قدرتهای خارجی با جنگ طلبی و استعمار در منطقه آسیای
صلح در #افغانستان، واقعیت یا توهم!
🔸در طول تاریخ قدرتهای خارجی با جنگ طلبی و استعمار در منطقه آسیای میانه، صلح در کشور افغانستان را به امری دست نیافتنی و محال تبدیل کردهاند.
🔹تقریباً چهار دهه از شعله ور شدن جنگ در افغانستان می گذرد. در سال ۱۹۷۹، اتحاد جماهیر شوروی به بهانه حمایت از پیمان دوستی با حکومت کمونیست، به افغانستان حمله کرد.
حمله شوروی با عقب نشینی ارتش سرخ در سال 1989 پایان یافت. اما جنگ در افغانستان ادامه پیدا کرد!
حتی اکنون که توافقنامه صلح بین آمریکا و طالبان به امضا رسیده است، با ظهور داعش و گروه های تروریستی جنگ برای افغان ها کماکان ادامه دارد!
🔹اما چرا افغانستان تاکنون به صلح پایدار نرسیده است؟
یکی از موارد مهم در این موضوع، نظریه "توازن قدرت" است. براساس این نظریه، اگر قدرت یک کشور با سایر کشورها متعادل نباشد، سایر کشورها را وادار به پذیرش خواسته های خود میکند، یا برای برقراری تعادل قدرت درگیری ایجاد میشود.
افغانستان با موقعیت استراتژیک خاص خود همواره به عنوان محلی برای متعادل کردن قدرت رقبا در منطقه و در مقیاس جهانی مورد استفاده قرار گرفته است!
به عنوان مثال در اوایل قرن نوزدهم، پس از تسلط انگلیسها بر شبه قاره هند و از طرفی دیگر تمایل امپراتوری تزار روسیه برای گسترش پایگاههای امپراتوری خود به سمت جنوب و رسیدن به آبهای گرم، افغانستان به حائلی بین این دو امپراتوری تبدیل شد.
در دوران جنگ سرد نیز افغانستان بار دیگر به یک نقطه استراتژیک برای جنگ نیابتی بین دو جبهه بزرگ شوروی و آمریکا تبدیل شد.
ایالات متحده در افغانستان به دنبال برقراری تعادل بین قدرتمندترین کشورها در آسیا و اروپا، براساس تئوری "توازن قدرت" است.
بزرگترین هدف آمریکایی ها برای نیمه اول قرن بیست و یکم این است که هیچ کشوری در قاره آسیا یا اروپا نتواند به یک قدرت واحد تبدیل شود، زیرا این قدرت، یک رقیب جدی برای ایالات متحده در عرصه بین المللی خواهد شد!
افغانستان قربانی این پدیده شده است زیرا برای کشورهای مهم آسیایی و اروپایی چهار عامل بازدارنده دارد: «بنیادگرایی اسلامی، کشت و قاچاق مواد مخدر، کریدور انرژی، مبارزه بزرگ نسل جوان» که هرکدام از کشورها سعی کنند از آنها در مقابله با کشورهای رقیب خود استفاده کنند و قدرت خود را بدست آورده و از منافع اصلی خود محافظت کنند.
🔹رشد قدرت نظامی پاکستان در طول جنگ سرد مسئله مهم بعدی است.
برای چندین دهه، پاکستان به دلیل پیوندهای خود با گروههای تروریستی چون طالبان و شبکه حقانی در افغانستان، جیش محمد در کشمیر و لشکر طیبه در هند مورد انتقاد جوامع بین المللی قرار گرفته است.
مقامات افغانستان قادر به مقابله با نفوذ پاکستان نبوده اند و در نتیجه پاکستان همیشه پای ثابت هرگونه توافق سیاسی احتمالی در افغانستان بوده است!
در افغانستان یک هویت ملی منسجم وجود ندارد و اختلافات و عدم استقلال سیاسی، بی سوادی مطلق، تبعیض نژادی و قومی، فقدان شایسته سالاری، فقدان اقتصاد پویا و توزیع نابرابر قومیت در قدرت و سیاست کشور را زمینگیر کرده است!
افغانستان اکنون نباید وارد هیچ جنگ منطقه ای یا بین المللی شود، زیرا جنگ بیشتر باعث تضعیف قدرت نظامی افغانستان در چنین شرایطی می شود که اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار می دهد و این دقیقاً همان چیزی است که پاکستان میخواهد!
▪️منبع: سایت منافن
▪️ترجمه: آقای طوطاخیل
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/30772
پرتاب موفقیت آمیز نخستین ماهواره نظامی #ایران
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از پرتاب موفقیت آمیز و در مدار زمین قرار گرفتن نخستین ماهواره نظامی ایران در صبح امروز خبر داد.
ماهواره "نور" به عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه) از ماهواره بر ۲ مرحلهای "قاصد" از کویر مرکزی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت.
تلاش ایران پیش از این در اواخر بهمن ماه ۹۸ در پرتاب ماهواره ظفر ناموفق بود و کشورهای آمریکا و فرانسه این اقدامات ایران را ناقض چارچوب مصوبات شورای امنیت دانسته و آنرا در راستای توسعه برنامه موشکی ایران دانسته بودند.
علیرغم تلاشهای ناموفق قبلی دولت، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سکوت خبری و اولین اقدام خود در عرصه فضایی، به تحولی نوین برای ایران و مقاومت اسلامی دست یافت.
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/30777
تحولات جهان اسلام
صلح در #افغانستان، واقعیت یا توهم! 🔸در طول تاریخ قدرتهای خارجی با جنگ طلبی و استعمار در منطقه آسیای
لِتَسْتَوُوا عَلَىٰ ظُهُورِهِ ثُمَّ تَذْكُرُوا نِعْمَةَ رَبِّكُمْ إِذَا اسْتَوَيْتُمْ عَلَيْهِ وَتَقُولُوا سُبْحَانَ الَّذِي سَخَّرَ لَنَا هَٰذَا وَمَا كُنَّا لَهُ مُقْرِنِينَ
تا چون با کمال تسلط بر پشت آنها نشستید متذکر نعمت خدایتان شوید و گویید: پاک و منزّه خدایی که این (انواع کشتی و چهار پایان قوی) را مسخر ما گردانید و گرنه ما هرگز قادر بر آن نبودیم. (سوره زخرف، آیه ۱۳)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایران
ویدیو: اولین تصاویر منتشره از لحظه پرتاب ماهواره نظامی نور توسط ماهواره بر قاصد
صبح امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه) ماهوار نظامی نور توسط ماهواره بر ۳ مرحلهای “قاصد” با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت.
پرتاب موفق ماهواره نور در مدار تعیین شده و فعالیت آن بعنوان یک گام بزرگ و پیشرفت بی نظیر برای ایران در زمینه های مختلف از جمله اطلاعاتی، ارتباطی و شناسایی محسوب میشود.
حاج حسین سلامی فرمانده کل سپاه در این خصوص عنوان کرد:
– با پرتاب ماهواره نور، سپاه امروز فضایی شد و این به معنای گسترش و جهش اطلاعات راهبردی دفاعی قدرتمند سپاه است.
– این ماهواره چند منظوره در فضا هم در عرصه IT و نبردهای اطلاعاتی می تواند برای ما ارزش افزوده استراتژیک تولید کند و هم در جنگهای اطلاعاتی زمینههای قدرتمندی را برای ما ایجاد میکند.
– ما در هر عرصهای ورود کنیم با تکیه بر خداوند متعال و استعدادهای درونی خود می توانیم موفقیت های چشمگیر و جهان پسندی داشته باشیم.
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/30785