💠 در محضرحضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔹عید نوروز عید زمین است؛ یعنی زمین یک دور به دور خورشید حرکت کرده است و به کمال رسیده لذا این عید، عید زمین است، ما نیز باید برای خود عید داشته باشیم و برای ما وقتی عید است که دور شمس حقیقت حرکت کنیم؛ اگر ما در مدار شمس ولایت حرکت کردیم آنگاه برای ما عید است و این سیر الی الله منشا رشد و تکامل برای انسان خواهد بود.
🔻دوازده گام در تربیت مهدوی
🔻گام اول: لقمه حلال روزی
پیامبر(ص) به عده ای جوان که بیشترشان مجرد بودند، فرمودند: «فرزندانتان را قبل از آنکه متولد شوند، تربیت کنید». یکی از جوانان پرسید: ما که هنوز ازدواج هم نکرده ایم، چگونه فرزندانمان را تربیت کنیم؟ حضرت فرمودند: «لقمه هایی که می خورید، نسل شما را می سازد و فرزندان شما را تربیت می کند». برای داشتن نسلی مهدوی باید جسم و روحمان را با غذای طیب و پاک تغذیه کنیم. برای فرزندان نیز، هم باید لقمه حلال تهیه کنیم و هم به آنان بیاموزیم که از خوردن مال حرام پرهیزکنند.
🔻دوازده گام در تربیت مهدوی
🔻گام سوم: انتخاب نام نیکو
پیامبر رحمت می فرماید: «اولین هدیه شما به فرزندانتان، انتخاب نام نیکو برای اوست» . شاید بپرسید که نام نیکو چه نامیست،امام محمدباقر(ع) می فرماید: «صحیح ترین نام ها، نامی است که گویای عبودیت و بندگی باشد، و بهترین نام ها، نام پیامبران و اولیاء خداست». پس شایسته است برای فرزندانمان نام خوب انتخاب کنیم که بهترین این نام ها، اسامی پیامبران و اولیای خداست با انتخاب این اسامی می توانیم علاوه بر ادای حق فرزندان محبت و علاقه خود را نسبت به اهل بیت علیهم السلام ابراز و به کودکان منتقل کنیم.
🔻دوازده گام در تربیت مهدوی
🔻گام چهارم: فطرت فرزندان
مهمترین وظیفه پدر و مادر در تربیت، مراقبت از فطرت فرزندان است. امام صادق(ع) فرمودند: روزی حضرت موسی به خدا عرض کرد: پروردگارا، کدام عمل نزد تو برتراست؟ خداوند پاسخ داد: «دوست داشتن کودکان، زیرا فطرت آنان را بر توحید و یگانگی خود آفریدم». خوب است توجه کنیم که بسیاری از اصولی که دوست داریم فرزندانمان آنها را رعایت کنند، مسائلی هستند که به صورت فطری به آنها گرایش دارند؛ یعنی اگر مانعی بر سر راه فطرت آنان ایجاد نکنیم، راحت تر از آنچه فکر میکنیم، آن اصول را در زندگی مراعات خواهند کرد.