eitaa logo
آستان حضرت طاهر ﷺ
2.7هزار دنبال‌کننده
10.5هزار عکس
1.7هزار ویدیو
30 فایل
آستان مقدس حضرت طاهر علیه السلام 📌استان البرز،کرج، مهرشهر ☎️ روابط عمومی آستان : ۰۲۶-۳۳۵۱۴۵۸۸ 📱 ارتباط با ما : @Emamzadeh_Taher اینستاگرام: http://instagram.com/itaher.ir 🌱مرکز مشاوره طهورا @tahoora_psy 🌿کانال خدام نوجوان: @nojavan_khadem
مشاهده در ایتا
دانلود
💬سوال آیا دختر بچه‌ها را قبل از رسیدن به سن بلوغ باید ملزم به رعایت حجاب کرد؟ ـــــــــــــــــــــــــــــ ✍پاسخ کودک قبل از سن بلوغ تکلیف ندارد، ولی از نظر تربیتی اگر در معرض نگاه نامحرم است، باید تا حدودی حجاب را رعایت کند. این کار وظیفه‌ی پدر و مادر یا سرپرست کودک است. اما زمانی این کار واجب است که رعایت نکردن حجاب برای کودک مفسده­ داشته باشد یا در معرض نگاه حرام قرار گیرد یا خوف این باشد که اگر الان حجاب را رعایت نکند در آینده بی حجاب بار می آید و حجاب را مراعات نمی کند؛ در این صورت حجاب لازم است و در غیر این صورت خیر.
✅✅✅✅✅✅✅✅ 🔴 و اصول تکنیک: 1-جریمه، شیوه اجرا، و رفتاری که به خاطر آن جریمه می‌شود برای کودک روشن کنيد. 2-بلافاصله یا در حین رفتار باشد اما به‌تعجیل در محروم‌سازی نیست. 3-تناسب بین رفتار نامطلوب و جریمه درنظر گرفته شود، کمترین مقدار جریمه که مؤثر است مثلاً برای رفتار کم، نیم ساعت عدم استفاده از وسيله بازي اعمال شود ولي به‌جای آن‌یک هفته عدم استفاده از کامپیوتر وضع نشود. اگر تناسب رعایت نشود، کودک عدم عدالت در رفتار و حس خشم و دوری از والد به خود می‌گیرد. 4-همیشه از یک نوع امتیاز یا پاداش جهت جریمه و بازگیری استفاده ننمایید. و این جریمه‌های ارزشمند باید متنوع باشند تا به از دست دادن یکی عادت نکند. ادامه دارد...
✅✅✅✅✅✅✅✅ 🔴 و ادامه اصول تکنیک: 5- چیزی را از کودک بازگیرید که برای او دارای ارزش باشد. 6- بعد از گفتن جریمه یا بازگیری پاداش به کودک، حتماً گفته‌تان را عملی کنید. 7- ثبات داشتن در انجام این روش؛ چندین ماه باید بر اعمال جریمه بر رفتار منفی ثبات ورزید تا به مطلوب نبودن آن رفتار از دید والدین و ترک آن هدایت شود. اگر رفتار کاهش پیدا نکرد در اجرای آن حتماً اشکالی است. 8- قابلیت اجرا داشته باشد. 9- استفادۀ بیش‌ازحد از این روش اثر آن را از بین می‌برد. 10- ادامۀ تکنیک‌های مثبت برای رفتارهای مطلوب کودک؛ همیشه از تکنیک‌های کاهشی استفاده نکنید.
🔻دوازده گام در تربیت مهدوی 🔻گام هفتم: امید بخشی امام على(ع) می فرماید: «فرزندانتان را بر آداب خود تربیت نکنید؛ چرا که آنها برای آینده و زمانی غیراز زمان شما آفریده شده اند». فرزندان خود را با امید به آینده روشن و متناسب با زمان حال تربیت کنیم. باید به آنها کمک کنیم تا سرآمد باشند؛ توجه به صفات نیکوی کودک و کمک به تقویت و پرورش آنها وظیفه والدین است. کودکان ما باید نسبت به آینده خود نشاط و امید داشته باشند و برای دوران ظهور و یاری حضرت آماده شوند. زیرا هرکس ادعای یاری او را دارد، باید در زندگی خود، در کار و گفتار و رفتار، بهترین باشد تا شایسته چنین مقامی بشود.
🔻دوازده گام در تربیت مهدوی 🔻گام هشتم: شیوه صحیح تذکر به فرزند گاهی والدین برای تنبیه کودکان به خاطر خطا و یا بازیگوشی آنها، از عباراتی با مضمون قهر و غضب خدا و يا امام نسبت به کودک استفاده می¬کنند. این یک اشتباه رایج است. در تربیت کودک می بایست با بیان رحمت و مهربانی خداوند و عشق و محبت امام نسبت به انسان ها، به خصوص کودکان، حس دوستی و محبت را در کودکان ایجاد کرد. در ضمن توجه کنیم که هنگام تذکر و توبيخ، به کودک بفهمانیم که از کار اشتباه او دلخوریم و نه از خود او. امام سجاد(ع) فرماید: «حق کودک، مهربانی به او در آموزش و گذشت از وی و عیب پوشی و همراهی و یاری اوست». امام رضا(ع) نیز می فرماید: «امام، مانند پدری مهربان و مادری دلسوز و دوستی همراه است...». خلاصه اینکه وقتی کودکی امام زمان(عج) را دوست خود بداند، کارهایی که دوستش دوست دارد را انجام می دهد و سعی میکند او را ناراحت نکند.
🔸مشاجره ها و نزاع ها نور باطن را خاموش می کند. بسیاری از بی حالی ها و عدم نشاط ها به جهت مشاجرات و درگیری های لفظی است. کم منزلی داریم که درآن پرخاش و تندی نباشد! روزی چندتا پرخاش باشد، برکات را از منزل می برد. 🔹حتی اگر حق هم با تو بود، در امور جزئی و شخصی مشاجره نکن چون کدورت می آورد. 🔸مرحوم علامه جعفری از صاحب دلی نقل کرد: در موضوعی که گمان می کردم حق با من است داشتم با همسرم مشاجره می کردم؛ ناگهان صورت باطنی غضبم را نشانم دادند! بسیار کریه و زشت بود! آن صورت نزدیکم آمد و گفت: ای کثیف! ساکت شو! همین که متنبّه شدم فوراً دست همسرم را بوسیدم و عذرخواهی کردم! (آیت‌الله استاد فاطمی‌نیا)
💠اگر وقت نماز شود و سفره هم پهن باشد... 🌿...عَنْ سَمَاعَةَ بْنِ مِهْرَانَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الصَّلَاةِ تَحْضُرُ وَ قَدْ وُضِعَ الطَّعَامُ قَالَ: «إِنْ كَانَ فِي أَوَّلِ الْوَقْتِ يُبْدَأُ بِالطَّعَامِ وَ إِنْ كَانَ قَدْ مَضَى مِنَ الْوَقْتِ شَيْ‏ءٌ وَ تَخَافُ أَنْ تَفُوتَكَ فَتُعِيدَ الصَّلَاةَ فَابْدَأْ بِالصَّلَاةِ.» 📚الكافي، ج۶، ص۲۹۸ 🌿از سماعة بن مهران نقل شده است: 🍃از امام صادق (علیه‌السلام) درباره این (موقعیت) سؤال کردم که وقت نماز فرا رسیده و (سفره‌ی) غذا نیز پهن شده است. 🔶حضرت فرمودند: 🔸«اگر در اول وقتِ (نماز) است، اول غذا را بخور، اما اگر مدتی از وقتِ (نماز) گذشته و می‌ترسی نمازت قضا شود و لازم شود قضایش را به‌جا آوری، اول وقت بخوان .
📚 قرض به شرط زیاده 💠 سؤال: به یکی از دوستانم پولی دادم و ایشان پس از چند ماه که قرض خود را برگرداند، مبلغی هم به عنوان هدیه به من دادند و پیشنهاد این کار و مبلغ هم از خودش بود آیا دریافت محسوب می شود؟ ✅ جواب: اگر بر اساس پیشنهاد مبنی بر اهداء مبلغی هدیه، قرض داده باشید، دریافت مبلغ بیش از مقدار جایز نیست ـ هر چند شما شرط نکرده باشید ـ ، اما در صورتی که بدون شرط یا قرار قبلی، قرض گیرنده مبلغی اضافه پرداخت کند، اشکال ندارد، هر چند دریافت آن مکروه است.
💞 #سیاست_همسرداری اگر دنیای همسرت آنقدر کوچک است که با قضاوت های نابجا دلت را می شکند تو دنیایت را آنقدر بزرگ کن که گذشت و بخشش تو برایش راهی بسوی سعادت باز میکند.
#احترامی که برای همسرتان قائل می شوید؛ احترامیست که در آینده فرزندتان برای خودش و شما قائل خواهد شد. 👈 پس به گونه‌ای با همسرتان رفتار کنید که انتظار دارید فرزندتان در #آینده با شما رفتار کند. این احترام به همسر در حقیقت #ارزشی است که برای خود قائلید. ✅ پس اگر همسرتان در رابطه با فرزندتان #اشتباهی کرد در حضور فرزند او را تصحیح نکنید. در خلوت با همسرتان صحبت کنید و اگر لازم بود همسرتان به #تنهایی یا با حضور شما اشتباه را تصحیح خواهد کرد.