فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مجموعه کلیپ های معاونت سیاسی سپاه
🎬 فانوس ۳۲ | بسته بصیرت افزایی سیاسی
🔻بسته بصیرت افزایی سیاسی "فانوس" به رصد تحولات ایران و جهان می پردازد و به سوالات و شبهات شما در خصوص مسائل روز پاسخ می دهد. این سی و دومین شماره از فانوس است که منتشر میشود.
🔗 دریافت با کیفیت بالاتر👇👇👇
https://basirat.ir/fa/news/335758
@jahaade_kabir
🔰 اولویت سیاست خارجی؛ نکته ها و شبهات
📝 یدالله جوانی
💠 در ماههای اخیر تلاش جریان غرب، محور اصلاحاتـاعتدال و فرقه انحراف سیاهنمایی در خصوص همکاریهای راهبردی و جامع ایران با دو کشور چین و روسیه بوده و با یک ژست دلسوزانه برای استقلال و منافع ملی، رویکرد و جهتگیری در سیاست خارجی به سمت شرق را اقدامی برخلاف اصل سیاست «نه شرقی، نه غربی» اعلام میدارد! شفافسازی منطق اولویتها در سیاست خارجی، به بسیاری از سؤالات، شبهات و ابهامات مطرح در خصوص این سفر و همچنین تقویت رابطه با کشور چین از طریق انعقاد قرارداد ۲۵ سال همکاریهای راهبردی پاسخ میدهد.
1⃣ _ این القائات و فضاسازیها که در آستانه سفر دکتر رئیسی به روسیه و همچنین همزمان با انجام این سفر به اوج خود رسید، در حالی صورت میگیرد که اولاً، شعار «نه شرقی نه غربی»، نفیکننده رابطه با شرق یا غرب نیست.
2⃣ _ ثانیاً این شعار ناظر به این بود که مردم ایران در مقطع مبارزات برای به پیروزی رساندن انقلاب خود در سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ با صراحت اعلام کردند آن حکومت و نظام سیاسی که با انقلاب میخواهند آن را در ایران مستقر کنند؛ «جمهوری اسلامی» است و نظام جمهوری اسلامی به لحاظ ماهیت، ماهیت نظامهای شرقی و غربی را ندارد. در واقع شعار «نه شرقیـ نه غربی» نفی الگوگیری از ماهیت نظامهای سوسیالیستی و لیبرالیستی در ایران پساانقلاب است.
3⃣ _ ثالثاً اکنون با فروپاشی بلوک شرق و به موزه تاریخ سپرده شدن سوسیالیسم از یکسو، و در بستر احتضار و جان کندن نظامهای لیبرالیستی از دیگر سو، در شرایط کنونی شرق و غرب ایدئولوژیک مانند گذشته وجود خارجی ندارد.
✅بنابراین کسانی که این روزها، سفر دکتر رئیسی به روسیه برای دستیابی به قرارداد همکاریهای ۲۰ ساله یا انعقاد قرارداد همکاریهای ۲۵ ساله با چین را در تعارض با شعار «نه شرقیـ نه غربی» اعلام میدارند، حرفشان غیر منطقی و صرفاً با اغراض و انگیزههای سیاسی این مواضع را اتخاذ میکنند. برای اثبات این رویکرد غیر منطقی و صرفاً سیاسی این جماعت، همین یک دلیل کفایت میکند که آنها در این سالها برای جلب رضایت آمریکا و اروپا، حاضر شدند از تمامی اصول، ارزشها و حتی قدرت علمی و قدرت نظامی و نفوذ منطقهای ایران بگذرند!
✅ اما نکته مهم و اصلی منطق تعیین اولویتها در سیاست خارجی جمهوری اسلامی است. هر کشوری اگر بخواهد منافع ملی و در رأس آن امنیت ملی خود را حفظ کند و اهدافش را پیش ببرد، اولویت را باید به همسایگان و کشورهای منطقه خود بدهد. کشور ایران یک کشور آسیایی و با موقعیت راهبردی در غرب آسیاست. بسیار روشن است که پیشرفت ایران در حوزههای گوناگون و تأمین منافع ملی و در صدر این منافع تأمین امنیت ملی، در گرو باز شدن ژئوپلیتیک ایران در منطقه و آسیاست. آنچه این روزها تحت عنوان «نگاه به شرق» مطرح است، در واقع یک ترجیح عقلانی و یک انتخاب درست در راستای تأمین منافع ملی است. البته بسیار طبیعی است که این رویکرد درست در سیاست خارجی را غرب و غربگرایان برنتابند و علیه آن جوسازی کنند.
#ثامن
@jahaade_kabir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ولخرجیهای سوئد برای داعشیهای دهه ۶۰ ایران
@jahaade_kabir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠❓علت وحشت صهيونيستها از قرارداد ايران و چين
مناشه امیر، سردبیر رادیو اسرائیل: اسلحه تهدید اسرائیل علیه ایران با این قرارداد اقتصادی، نظامی و استراتژیک گرفته شده است.
#قرارداد_ايران_و_چين
#اسرائيل
@jahaade_kabir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ دلیل اصرار آمریکا روی «توافق موقت» در مذاکرات وین
#روشنگری
@jahaade_kabir
35.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حمله داعش به زندان نگهداری داعشی ها / احیا داعش با الگوگیری از گروهک منافقین؟
در روزهای گذشته اخباری از حمله داعش به یک زندان و فرار صد ها داعشی ، فروش تسلیحات توسط برخی افسران در ارتش عراق به داعش و خبرهایی از قاچاق تسلیحات به مناطق حضور تکفیری ها در لبنان در رسانه ها منتشر شده است. اخباری که نشان میدهد عده ای در تلاش برای احیا داعش هستند...
@jahaade_kabir
🔴 آمریکا یک قدم تا شکست تاریخی/ آیا روسیه شهامت دارد؟!
👤 #عبدالرحیم_انصاری
🔹 روسیه و آمریکا در یک مرحله بسیار حساس از تاریخ قرار گرفته اند. تنش های موجود بین روسیه و اوکراینی که آمریکا آن را متحد خود میداند دو ابرقدرت شرقی و غربی را در مقابل یکدیگر قرار داده است.
🔸 وضعیت اوکراین که در تمام این سالها دستخوش دخالتهای آمریکا بوده چندان مناسب به نظر نمیرسد، از این رو میکوشد تا خود را به هر شکل ممکن در میان کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) جا داده و به پشتوانه این سازمان امنیت خود را تامین کند. این در حالی است که روسیه حضور ناتو در مرزهایش را خط قرمز خود دانسته، به اوکراین و ناتو هشدار داده است.
✅ آمریکا دولت اوکراین را متحد خود میداند، همانطور که اوکراین روی آمریکا بعنوان یک پشتیبان قوی حساب باز کرده است؛ حال آنکه معلوم نیست در وقت عمل، اگر کار به جاهای باریک کشید. آمریکا جرات دارد بخاطر اوکراین خود را با روسیه درگیر کند یا خیر!
🔹 فعلا تحلیلگران در حال بررسی ابعاد این ماجرا هستند و بسیاری معتقدند اگر درگیری رخ دهد آمریکا در مقابل روسیه نخواهد ایستاد و ضدیت خود را حداکثر در قالب تحریم و اقدامات سیاسی بروز میدهد، هرچند آمریکا این روزها و پیش از آنکه اتفاقی افتاده باشد روسیه را در صورت هر اقدام خطرناکی به واکنش های سنگین تهدید میکند!
🔸 واقعیت این است که آمریکا توان درگیری فیزیکی ندارد و نقدا تلاش میکند با ابزار کلام مانع پیشروی و حمله روسیه به اوکراین شود. حمله ای که اگر اتفاق بیفتد و آمریکا نتواند ورود کند [که نمیتواند]، آخرین میخ بر تابوت امپراتوری آمریکا خواهد بود.
✅ آمریکایی که خود از افغانستان فرار کرده، در عراق منزوی است و هر روز موشک و راکت نوش جان میکند، در دفاع از متحدانش در خلیج فارس ناتوان است و از درون نیز با شکاف و دو قطبی عمیقی مواجه شده است، اگر در مقابل روسیه نتواند خود را درگیر کند فاتحه اش خوانده است؛ در واقع درگیر شود یک جور شکست خواهد خورد، درگیر نشود هم یک جور دیگر هیمنه پوشالی اش منهدم میشود.
🔹 روسیه و آمریکا در یک مرحله سرنوشت ساز قرار دارند. مرحله ای که در آن روسها کار سختی ندارند. کافی است اندکی شهامت بخرج دهند تا آمریکا یکی از بزرگترین شکست های جهانی تاریخ خود را ثبت کند. مردمان شرق و جنوب اوکراین ذاتا روسگرا هستند و بصورت پیش فرض خود را روسی میدانند. همان شرایطی که در کریمه وجود داشت و مردم در یک همه پرسی کریمه را به روسیه برگرداندند، در منطقه وسیعی از شرق اوکراین خصوصا در لوهانسک و دونتسک هم وجود دارد.
💢 در بحبوحه تنشها، غربیها به شهروندانشان گفته اند تا به اوکراین سفر نکنند؛ آلمان هم درخواست این کشور برای سلاح را رد کرده. به نظر میرسد غرب بازهم پشت یکی از متحدانش را خالی خواهد کرد؛ اگر روسیه اینجا موفق شود چین هم براحتی تایوان را پس خواهد گرفت!
@jahaade_kabir
♦️ منطقه در یک نگاه
1️⃣ منابع خارجی اعلام کردند که دیپلماتهای ایرانی برای اولین بار پس از سال ۲۰۱۶، در نشست سازمان همکاری اسلامی در شهر جده عربستان حضور یافتند.
2️⃣ دیدبان حقوق بشر در سوریه اعلام کرد که در درگیری بین اعضای داعش و قسد (نیروهای دموکراتیک سوریه) پس از حمله به زندانی در شهر الحسکه واقع در شمال شرقی این کشور تاکنون بیش از ۱۲۰ نفر کشته شدهاند.
3️⃣ وزیر خارجه کویت که دیروز وارد بیروت شد امروز با رئیس جمهور لبنان دیدار کرد. او پس از این دیدار اعلام کرد که حامل یک پیام از سوی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و بینالمللی برای احیای اعتماد به لبنان است.
4️⃣ آریه درعی رهبر حزب «شاس» بزرگترین حزب دینی اسرائیل و وزیر سابق امور داخلی این رژیم به دلیل فرار مالیاتی مجبور به کناره گیری از عضویت کنست (پارلمان) شد.
5️⃣ سفیر ترکیه در عراق در دیدار با مصطفی الکاظمی پیام رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه را تسلیم نخستوزیر عراق کرد.
6️⃣ شبهنظامیان کُرد ادعا کردند که موفق شدند کنترل زندان عناصر داعش در الحسکه را به صورت کامل در دست بگیرند.
7️⃣ حماس اعلام کرد، این جنبش طرح جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین برای پایان اختلافات و تحقق وحدت ملی را دریافت کرده است.
#منطقه_در_یک_نگاه
@jahaade_kabir
✅ آسیب های جبهه انقلاب در «جهاد تبیین» چیست؟
🔻رهبر انقلاب برای چندمین بار از «جهاد تبیین» سخن گفتند و در دعای معنادار خود در دیدار با مداحان اهل بیت(ع) از جهاد تبیین به عنوان «جهاد عظیم روزگار ما» نام بردند.
🔹برخی از عادات و راهبردهای بخشهای از جبهه انقلاب در تبیین در مسیر غلطی است و علیرغم نیاز به اصلاح بر همان منوال غلط در حال طیشدن است.
🔸آنچیزی که جبهه انقلاب را نیز در حوزه تبیین با ضعف و ناکارآمدیهای روبه رو کرده دقیقا در بخشی از عادات و راهبردهای غلط جبهه انقلاب است.
💢بخشی از این عادات غلط به شرح ذیل است:
1⃣ عموما فعالین جبهه انقلاب در فضای مجازی و رسانه ای اهل نقد کردن و انتقاد کردن هستند تا تبیین و روشنگری.
2⃣ اصرار و تکرار بیان دستاوردهای انقلاب و موفقیتها و داشتهها در تبلیغ ما جایگاه پررنگی ندارد و بدتر نیز اینکه برخی از فعالین نیز مدتهاست این امر مهم را کنار گذاشتهاند.
3⃣ خیلی از ما دستاوردها و داشتههای انقلاب را به تعدادی موشک یا مباحث نظامی محدود کردیم در حالیکه هزاران موفقیت علمی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی در طول چهار دهه انقلاب اتفاق افتاده که جایی در سوژههای تبیینی روزمره ما ندارند.
4⃣ نگاه عمومی و سطحی به تبیین داریم در حالیکه نیازمند نگاه تخصصی و اطلاعات تخصصی هم هستیم.
5⃣ تبیین برخی موضوعات مهم انقلاب و اسلام را با ادبیات خشک، طعنه، تحقیر، دو قطبی سازی، سیاست زدگی، عیب جویی و... آلوده کردهایم و اثربخشی تبیین را پایین آورده ایم.
6⃣ گروههای هدف تبیین را محدود کردهایم و بسیاری اوقات فقط برای جریان خودمان تبیین می کنیم و اقشار و طبقات دیگر اجتماعی را فراموش میکنیم.
7⃣تبیین ما گاهی نسب درستی با نیاز و سوالات جامعه ندارد و میزان تمرکز برای تبیین در موضوعات مهم در یک سطح نیست. در برخی موضوعات تببین آنقدر بد تکرار شده که ضدتبیین شده و در برخی موضوعات آنقدر تبیین کم بوده که اساسا شبهه جای حق را گرفته است.
8⃣ در تبیین هم گذشته (دوران پهلوی و تاریخ معاصر) را که تاریک است و هم آینده انقلاب را که روشن است، فراموش می کنیم.
9⃣در تبیین گاهی یادمان میرود که بسیاری از پرسش های جامعه دشمنانه یا سیاسی نیست بلکه حق است!
🔟تبیین وظیفه همه است و همه وظیفه تولید محتوای خوب را داریم و نه صرفا بازنشر محتواها را؛ امروز در جبهه انقلاب یک اقلیت تولیده کننده شده اند و یک اکثریت بازنشر کننده، باید تولید محتوای خوب را همگانی کرد. و تولید خوب هم فقط کلیپ و سخنرانی نیست بلکه گاهی یک اقدام اجتماعی و یک سخن گفتن خوب هست.
1⃣1⃣بدترین تبیین آن است که نقشه دشمن را ندانیم و در ظاهر در حال تبیین باشیم ولی در باطن در حال تکمیل پازل دشمن. برای این موضوع یک شاخص مهم این است که کار تبیین باید در مقابل دشمن و هدف او باشد.
📌خلاصه آنکه جهاد تبیین؛ روشن کردن واقعیات امروز اسلام و انقلاب در این روزهای محاصره رسانهای است. ای کاش فعالان جبهه انقلاب وقتی که برای انتقاد کردن میگذارند را برای جهاد تبیین بذارند.
@jahaade_kabir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ روایت امیرعبداللهیان وزیر خارجه از سفر روسیه و پایان تمام حواشی
🔺آقای پوتین از چند دقیقه قبل در کرملین قدم میزد و منتظر آقای رئیسی بود و وقتی ایشان آمدند با شتاب به استقبال آمد.
🔺آقای پوتین اعلام کرده بود از ۲ تا ۵ ساعت آمادهی گفتوگو هستند.
🔺ما از قبل اطلاع داده بودیم که به دلیل طولانی شدن مذاکرات آقای رئیس جمهور باید نماز مغرب را بخوانند و سر ساعت آقای پوتین به دکتر رئیسی گفت: «وقت نماز شماست و منتظر شما میمانم» و حدود ۹ تا ۱۰ دقیقه آقای پوتین منتظر ماند.
@jahaade_kabir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ در روزهای اخیر اخباری درباره کشف بقایایی از گور دسته جمعی شهدای واقعه گوهرشاد منتشر شد.
🔺 ببینید روایت مرحوم بهلول را از خیانت دربان مسجد گوهرشاد و اتفاقات فاجعهباری که در آن روز رخ داد.
#حقیقت_پهلوی
@jahaade_kabir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠وصیت نامهتو نوشتی؟!
@ahkam_tv3
@jahaade_kabir
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅فاطمه ,فاطمه است (2)
🔰فاطمه زهرا سلام الله علیهامظهر اخلاص و خدمت بی منت
الانسان
إِنَّما نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لا نُريدُ مِنْكُمْ جَزاءً وَ لا شُكُوراً (9)
۱۴۰۰/۱۱/۰۳
👇امام خامنه ای در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام
اینکه در سورهی «هل أتیٰ» خدای متعال میپردازد به کار فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) و خانوادهاش، خیلی چیز مهمّی است؛ این یک پرچمی است که قرآن برمیافرازد، برافراشته میکند بر سر درِ خانهی فاطمهی زهرا (سلام الله علیها): اِنَّما نُطعِمُکُم لِوَجهِ اللَهِ لا نُرِیدُ مِنکُم جَزاءً وَ لا شُکورا؛) کار برای خدا، اخلاص، خدمت بیمنّت؛ به چه کسی؟ به یتیم و فقیر و اسیر؛ این اسیر، یعنی اسیر مسلمان بوده؟ بعید است آن وقت اسیر مسلمان [بوده باشد]. خدمت بیمنّت؛ این درس است، پرچم فاطمهی زهرا این است؛ یعنی قرآن این را بزرگ میکند
✍️#رجبعلی_بازیاد
@jahaade_kabir
🌸 تقدّس گل در سیره و سخن معصومان(ع)
🔸در سبک زندگی پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) و همچنین در سخنان آنان میتوان شواهد و قرائنی یافت که نشان از حرمت و تقدسی است که آن رهبران معصوم برای گل و گیاهان خوشبو قائل بودند. پیامبر اکرم(ص) به مسلمانان توصیه میکرد:
🌹«إِذَا أُتِيَ أَحَدُكُمْ بِرَيْحَانٍ فَلْيَشَمَّهُ وَ لْيَضَعْهُ عَلَى عَيْنَيْهِ فَإِنَّهُ مِنَ الْجَنَّةِ وَ إِذَا أُتِيَ أَحَدُكُمْ بِهِ فَلَا يَرُدَّهُ؛ وقتی گلی خوشبو به شما دادند، نه تنها آن را رد نکنید بلکه آن را ببویید و بر چشمان خود بگذارید چرا که گل از (نعمتها و مواهب) بهشت است»
🔶وقتی گلی به امام هادی(ع) تقدیم میشد آن را میبویید و میبوسید و بر چشم خود میگذاشت و صلوات میفرستاد. و به شاگردان و شیعیان خود نیز چنین رفتاری را توصیه میکرد و میفرمود این نوع مواجهه با گلها ثواب و پاداش معنوی ارزشمندی هم دارد. یکی از یاران آن حضرت میگوید، نزد امام هادی(ع) بودم که کودکی از کودکان خانوادة ایشان به نزد آن حضرت آمد و گلی را به ایشان داد. ایشان آن گل را گرفتند و بوسیدند و بر روی چشمانشان گذاردند، سپس آن را به من دادند و فرمودند:
🌹«هر کس گل یا گیاهی خوشبو را بدست آورد و آن را ببوسد و بر چشمان خود نهد و بر محمد و آلش درود فرستد خداوند متعال به اندازه ذرات ماسهی یک تپهی بزرگ برای او حسنه و خوبی مینویسد و به همان اندازه از گناهانش پاک میکند.» (کافی، ج۶، ص۵۲۵)
#اخلاق
✍️ احمدحسین شریفی
@jahaade_kabir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷🎬 قرآن عمل می خواهد...
👤آیت الله ناصری
@jahaade_kabir
✅فــرهــنــگ
🌺در جمع کسی را نصیحت نکنیم
🌼به هرچیزی نخندیم. به هر قیمتی جمع را نخندانیم!
🌺بدون اجازه کسی از او فیلم و عکس نگیریم .
🌼میزان درآمد و حقوق دیگران به ما ربطی ندارد .
🌺اگر کسی عکسی به ما نشان داد عکس های قبلی و بعدیش را نبینیم .
🌼تا در جمعی نشستی سریع 2 تا اصطلاحی که در یک کتاب خوانده ای را به رخ دیگران نکشی .
🌺خودت را صاحب نظر ندانی تا رسیدی به کسی در مورد مدل مو و رنگ مو آرایشش و چاقی و لاغری او نظر دهی .
🌼لهجه دیگران را مسخره نکنیم .
🌺تا از خونه کسی بیرون آمدیم و در را بستیم شروع نکنیم به بدگویی و غیبت از میزبان .
🌼دوستهایت را مقابل جنس مخالف ضایع نکنی .
🌺آشغال از ماشین بیرون نریزیم .
🌼از چت خصوصی اسکرین نگیریم
🌺به پشت صندلی جلویی فشار نیاوریم
🌼از چشمی درب خانه مان رفت و آمد همسایه ها را چک نکنیم .
🌺تا کسی برایمان کادو خرید سریع قیمت آن را در نیاوریم .
🌼به خاطر 1 دقیقه پیاده روی دوبل پارک نکنیم .
🌺رعایت نکردن قوانین رانندگی نشانه زرنگی ما نیست .
#فرهنگ
@jahaade_kabir
🔴 اصلاحطلبان یاد شعار «نه شرقی، نه غربی» افتادند!
💬 #روزنامه_جوان در مطلبی نوشت:
🔹 هر وقت مقامات سیاسی غیراصلاحطلب در ایران برای توسعه روابط ایران با چین و روسیه تلاش میکنند، اصلاحطلبان یاد پاسداشت شعار «نه شرقی، نه غربی» میافتند، اما همه عمر سیاسیشان به اقناع جمهوری اسلامی برای تسلیم مقابل زیاده خواهیهای غرب مشغول بودهاند و نگران شعارهای انقلاب اسلامی هم نمیشدند!
🔸 به محض نزدیکی به زمان سفر ابراهیم رئیسی به روسیه، صادق زیباکلام نگران این شعار شد و تلویحاً و ضمن توئیتی هجو، اصل سفر رئیسجمهور کشورمان به روسیه را خلاف شعار «نه شرقی، نه غربی...» دانست.
✅ این یعنی یک استاد علوم سیاسی در ایران هیچ درکی از مبنا، معنا و دلیل یکی از اصلیترین شعارهای انقلاب اسلامی ایران ندارد. شاید هم آنقدر نگران دلخور شدن امریکاییها از گسترش روابط ایران و روسیه است که زیرسؤال بردن درک خودش هم برایش اهمیتی ندارد!
🔹 سخنان سید حسین موسوی تبریزی، فعال اصلاح طلب، عضو مجمع مدرسین و از حامیان فتنه ۸۸ در مصاحبه با روزنامه آرمان هم جالب توجه است.
🔸 او گفته که «یکی از شعارهای مهم انقلاب اسلامی شعار نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی بود. این شعار به معنای این نبود که ما با شرق و غرب ارتباط نداشته باشیم و بلکه به معنای این بود که ما باید منافع ملی خود را دنبال کنیم و به همین دلیل به شرق و غرب باج نخواهیم داد.» او گرچه تعریف درستی از معنای این شعار ارائه میدهد، اما در ادامه صحبتهایش عیان میکند که دغدغه او هم بی اعتنایی احتمالی به امریکاست:
✅ «نباید شرایط به شکلی رقم بخورد که ما کشورهای غربی را کنار بگذاریم و با عناوینی مانند استکبار جهانی با آنها برخورد کنیم و در مقابل تنها با کشورهایی مانند روسیه و چین ارتباط داشته باشیم. مسیر حرکت ما باید بر اساس منافع مردم و کشور باشد. ما باید ببینیم ارتباط با کدام کشور بیشترین سود را برای منافع ملی و کمترین ضرر را دارد. ممکن است برخی قراردادهایی که امریکا و کشورهای اروپایی با آن موافق هستند به سود ملت ایران باشد. دشمنی و نداشتن رابطه باعث نمیشود منافع ملت را در نظر نگیریم و با قراردادهایی که به سود مردم است مخالفت کنیم.»
🔹 وی میگوید: «امام هر بار که درباره خطر امریکا صحبت میکردند درباره شوروی و مخاطرات دخالتهای شوروی در کشور نیز صحبت میکردند».
🔸 موسوی تبریزی البته نگفته که شوروی دیگر وجود ندارد یا چرا بهرغم این موضع امام، تسخیر سفارت امریکا در تهران مورد تأیید امام قرار گرفت، اما سفارت روسیه همچنان به فعالیت خود ادامه داد و حتی با مقامات شوروی دیدار و هیئت ویژه به آن کشور میفرستاد.
💢 از سویی موسوی تبریزی خلاف صحبتهای خودش صحبت کرده و از گسترش روابط ایران و روسیه که به نفع مردم است، برآشفته شده است. وگرنه وقتی ذوق زده امضای جان کری بودند، خدشهای در شعارهای انقلاب اسلامی نمیدیدند.
@jahaade_kabir
🔴 مذاکرات هستهای و دو خط موازی با آن
👤 #عبدالله_گنجی
🔹 مذاکرات هستهای ایران و اعضای اصلی شورای امنیت سازمان ملل 18ساله شد. اما در طول مذاکرات اقدامات دیگری نیز صورت میگرفت که دو طرف از آن مطلع بودند و سعی میکردند در متن مذاکرات به آن وارد نشوند، یک خط موازی غرب و صهیونیستها با مذاکرات ایجاد کردند و یک خط موازی جمهوری اسلامی ایران. خط جمهوری اسلامی دور زدن تحریم بود که برخی ـ حتی در داخل - آن را غیراخلاقی میدانستند.
🔸 یعنی تحریم را غیراخلاقی نمیدانستند اما دور زدن تحریم را نوعی دزدی و پنهانکاری تلقی میکردند. اما با پایان دولت روحانی خط موازی ایران از دور زدن تحریم فراتر رفت که به آن اشاره میشود. خط موازی غرب و صهیون در طول مذاکرات دو بعد داشته است.
✅ اول جنگ سختافزاری از طریق خرابکاری، انفجار و ترور و دوم جنگشناختی از طریق رسانه و شبکههای اجتماعی. جنگ اول با هدف نابودی زیرساختهای انسانی و فیزیکی هستهای صورت میگرفت و جنگ دوم در راستای فروپاشی درونی و رویارویی مردم و حاکمیت از طریق جنگشناختی با هدف جهتدهی به مرجع و منبع مشکلات معیشتی مردم ابداع شد.
🔹 از اول مذاکرات شاهد جنگ سایبری علیه تأسیسات هستهای بودیم که ویروس استاکسنت و نفوذ و فروش قطعات آلوده شروع آن بود و ترور چندین دانشمند هستهای که آخرین آن شهید فخریزاده بود و در آخر انفجار نطنز و کرج، نمونههای دیگری از آن است و قطعاً دهها مورد دیگر نیز بوده که ناکام مانده است.
🔸 نکته جالب اینکه ما با اعضای اصلی شورای امنیت سازمان ملل که حق وتو دارند و برای مسائل امنیتی جهان تصمیم میگیرند مذاکره میکردیم اما آنان هیچگاه حاضر به تشکیل جلسه شورای امنیت یا اتخاذ تصمیم علیه جنگ موازی با مذاکره نشدند و جنگهای مذکور اگرچه به صورت موردی و با تدبیر نظام در کار آژانس انرژی اتمی اختلال میکرد اما مشکلی را متوجه مذاکرهکنندگان با ما نکرد و هیچگاه پاسخگوی این دوگانه (ترور و انفجار - مذاکره) نبودند. اما با پایان دولت روحانی خط موازی جدیدی از سوی ایران به کمک دور زدن تحریم آمد.
✅ در سال پایانی ترامپ، رهبری راهبرد بیاثر کردن تحریم در عین رفع تحریم را اعلام کردند که هر یک میتواند مکمل و راهگشای دیگری باشد. بیاثر کردن تحریم به صورت جدی در دستور کار دولت جدید قرار گرفت.
🔹 بهبود روابط با همسایگان، بهبود رابطه با عربستان و امارات، دو برابر شدن صادرات به افغانستان، سوآپ گاز با ترکمنستان، بازگشت بخشی از بدهی عراق، حل غائله مرزی با آذربایجان و... نمونههایی از این بیاثرسازی است. فروش رسمی نفت به چین، اجرایی شدن قرارداد 25 ساله و سفر رئیسی به روسیه و عضویت در شانگهای نمونههای دیگر از توجه به راهبرد بیاثر کردن تحریم بوده است که اثرات آن مانند توقف یا منفی شدن رشد تورم و ثبات نسبی قیمتها و عدم قطع یا افت فشار گاز در اوج سرما نمونههای آن است.
💢 بنابراین در ادامه کار نیز باید بدانیم جنگ و تخریب و ترور همچنان مکمل مذاکره غرب با ماست و در عین حال گزینه پیدا کردن منفذهای تنفسی با هدف بیاثر کردن تحریم همچنان باید معتبر باقی بماند. زیرا نه از پایان جنگ موازی خبری است و نه از تضمین یک توافق پایدار با غرب.
@jahaade_kabir
1_1395126735.pdf
7.07M
#بخوانید | جایگاه ایران در آمارهای بینالمللی
@jahaade_kabir
🌈 @nashriat_siasi 5.11.0.pdf
417K
📰 اخبار و تحلیلهای روزانه
🗓 سه شنبه پنجم بهمن ماه
#اخبار_روزانه
@jahaade_kabir
43.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صحبتهای مهم آیتالله خامنهای با هیئتیها که باید بارها مرور کرد: کجای جنگ دروغ و حقیقت هستید؟
شبنامه / صحبت.های مهم آیتالله خامنه ای با هیئتیها / هیئت کجای جنگ حق و باطل و جنگ دروغ و حقیقت تعریف میشود؟ / آیا جایگاه خود در جهاد کنونی را درک کردهایم؟ / قسمت ۷۳۶
@jahaade_kabir
⁉️ ارتباط یا تخاصم؛ توپ در زمین سعوی
📝 فرهاد کوچک زاده
🔰 باوجود نگاه تعاملی جمهوری اسلامی نسبت به روابط با عربستان، همچنان سؤال اصلی افکار عمومی داخل کشور این است که، سیاست جمهوری اسلامی در قبال عربستان سعودی چیست؟
1⃣ - نگاه تنش آمیز و تقابلی بیش از آنکه از نحوه مواجهه نظام ایران با عربستان برآید، برآمد رفتارهای تنشزای سعودی ها در یمن،سوریه، حمایت از داعش و ... بود. هر چند کارنابخردانه برخی در حمله به سفارت عربستان در افزایش تنش بی تاثیر نبود.
2⃣ - اما امروزه شرایط تغییر کرده، سیاستهای عربستان در بسیاری از پرونده ها شکست خورده و رفتن گرمابه و گلستان سعودی ها یعنی ترامپ باعث شده است که مقامات عربستان در فکر تغییر مناسبات منطقهای خود باشند.
3⃣ - بیشک تغییر رفتار سعودیها، نتیجه استراتژی جمهوری اسلامی در خصوص مقاومت فعال است.
4⃣ - راهبرد دولت جدید، راهبرد روابط حداکثری و پایدار با همسایگان است. بدیهی است که کشور عربستان با مرز دریایی مشترک با ایران، در رویکرد سیاست خارجی دولت جدید موردتوجه قرار گیرد.
5⃣ - باوجود نگاه تعاملی ایران، همانطور که وزیر خارجه کشورمان گفته است، این عربستان است که باید تصمیم بگیرد و نسبت به سیاست ایران به جمعبندی مناسب برسد؛ ارتباط می خواهند یا ادامه تخاصم؟ امروز توپ در زمین سعودی هاست.
@jahaade_kabir
✅ سیاست جمهوری اسلامی در قبال عربستان
🔰 ایران و عربستان پس از گذراندن دورهای نسبتاً طولانی از قطع روابط دیپلماتیک، در ماههای اخیر چندین نشست را بهمنظور بهبود روابط برگزار کردهاند و درصدد هستند تا تنشهای بین دو کشور را کاهش دهند.
🔷️گزاره خبری:
1- حسین امیر عبدالهیان «وزیر امور خارجه کشورمان» در اختتامیه همایش ملی ایران و همسایگان گفت: «ما راه را برای عربستان سعودی باز گذاشتهایم و هر زمان عربستان سعودی تصمیم بگیرد روابط دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی ایران به حالت طبیعی برگرداند، استقبال میکنیم». وی ادامه داد: «ما خرسندیم که سه دیپلمات ما از چند روز پیش در جده مستقر شدند و فعالیت خودشان را در سازمان همکاری اسلامی از سر گرفتند».
2- عباس مقتدایی «نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس» نیز با اشاره به مذاکرات ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط، گفت: «با توجه به گزارشاتی که به کمیسیون واصل شده، روند مذاکرات ایران و عربستان رو به رشد است؛ اما نتایج آن بهگونهای خواهد بود که همه کشورهای منطقه از آن منتفع خواهند شد و کشورهای محور مقاومت تقویت خواهند شد».
گزاره تحلیلی: باوجود نگاه تعاملی جمهوری اسلامی نسبت به روابط با عربستان، همچنان سؤال اصلی افکار عمومی داخل کشور این است که، سیاست جمهوری اسلامی در قبال عربستان سعودی چیست؟ این نگاه بیش از آنکه از نحوه مواجهه نظام ایران با عربستان برآید، برآمد رفتارهای تنشزا و مخرب عربستان با ایران، شیعه و جبهه مقاومت در منطقه طی سالهای گذشته است. قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان نیز مربوط به شرایط سالهای گذشته مانند دوران حمایت مالی از داعش، همراهی با سیاست فشار حداکثری ترامپ و ... بود. البته حمله گروهی از جوانان ایرانی به سفارت عربستان در تهران (که مقام معظم رهبری از آن بهعنوان «اتفاق بسیار بد و غلط» یاد کردند) نیز در افزایش تیرگی روابط مؤثر بود؛ اما امروزه شرایط تغییر کرده، سیاستهای عربستان بهصورت کلی در عراق و سوریه شکست خورده؛ داعش تقریباً نابود شده و روی کار آمدن «بایدن» و قدرت گرفتن دموکراتها شرایط را برای ریاض تغییر داده است؛ تعلیق فروش تسلیحات به ریاض، به جریان انداختن پرونده قتل جمال خاشقچی، پرونده ۱۱ سپتامبر و قطع ارتباط مستقیم بایدن با «محمد بنسلمان» و کاهش حضور آمریکا در منطقه، باعث شده است که مقامات عربستان در فکر تغییر مناسبات منطقهای خود باشند. از سویی دیگر، راهبردی که دولت رئیسی در حال پیگیری آن است، راهبرد روابط حداکثری و پایدار با همسایگان است. بدیهی است که کشور اسلامی عربستان با مرز دریایی مشترک با ایران، در رویکرد سیاست خارجی دولت جدید موردتوجه قرار گیرد. باوجود نگاه تعاملی ایران، همانطور که وزیر خارجه کشورمان گفته است، این عربستان است که باید تصمیم بگیرد و نسبت به سیاست ایران به جمعبندی مناسب برسد؛ اینکه از سیاستهای تنشزای منطقهای خود دست برداشته و رو به تعامل سازنده با ایران خواهد آورد یا همچنان بر ترویج و اشاعه تفکر تکفیری و برهم زننده امنیت منطقه و کشتار ملتهای مظلوم باقی خواهد ماند.
💠نکته پایانی: بیشک تغییر رفتار سعودیها، نتیجه استراتژی جمهوری اسلامی در خصوص مقاومت فعال است و امروزه اصلیترین پرونده مفتوح میان ایران و عربستان، موضوع کشتار مردم بیگناه یمن است و پایان جنگ یمن میتواند این پرونده را مختومه و روابط دو کشور را به حالت گذشته برگرداند.
✍ #فرهادکوچکزاده
@jahaade_kabir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 بیانیه رسمی نیروهای مسلح یمن
🔸پایگاه هوایی الظفره(محل حضور نیروهای آمریکایی) در ابوظبی را هدف قرار دادیم
🔸چندین منطقه اقتصادی در دبی و ابوظبی را با دهها موشک و پهپاد هدف قرار دادیم
🔸 تعدادی از پایگاههای نظامی در عمق عربستان سعودی در منطقه «شروه» با پهپاد در هم کوبیده شد.
🔸مراکز حساس و حیاتی در «جازان» و «عسیر» در جنوب عربستان با تعداد زیادی موشکهای بالستیک هدف گرفته شد.
🔸اهداف این عملیات که با دقت بالا انجام شده، محقق شد. نیروهای مسلح یمن بر آمادگی کامل خود برای افزایش عملیات در مرحله آینده تاکید میکند.
@jahaade_kabir