🗳 سناريوهاى محتمل انتخاباتى
🖌دکتر #علی_دارابی
انتخابات، حق راى، آزادى و مشاركت براى ما ايرانيان از اهميت ويژه اى برخورداراست. حق تعين سرنوشت و استيفاى حقوق شهروندى و در نزد جمعى به مثابه فريضه دينى است.
بررسى سناريوهاى محتمل انتخاباتى تابلو راهنما وگوياى نبض جامعه است.
🗳 در يك دسته بندى كلى اهم سناريوهاى محتمل انتخابات ١٤٠٠ رامى توان بشرح زير بيان كرد؛*
1️⃣ #تحريم_انتخابات : سلطنت طلبان، اپوزيسيون برانداز خارج نشين، منافقين عمده جرياناتى هستند كه از گذشته همواره بدنبال تحريم انتخابات بوده اند. البته در سال ٨٨ بخشى از اين جريان به نفع يكى از كانديداها وارد عمل شد.
لذا "نه به انتخابات"را از هم اكنون مى توان توسط اين جريان پيش بينى كرد.
2️⃣ #قهر_با_صندوق_راى: اين گروه به چند دليل احتمالا در انتخابات شركت نخواهند كرد؛
🔺 نااميدى از نتايج راى و اينكه وضعيت موجود آنگونه كه آنها ميخواهند تغیير نمى كند.
🔺 نارضايتى از وضع موجود و احساس سرخوردگى از آرايی كه در انتخابات گذشته داده اند.
🔺 اعتراض به روند انتخابات و از جمله احراز صلاحيت ها. اين عده مى گويند ما كانديداى خودمان را در ميان نامزدها نمى بينيم.
🔺 اعلام نارضايتى از نوع حكمرانى و مديريت كشور و قهر با صندوق براى اينكه با صداى بلند از نحوه مديريت كشور در همه عرصه ها شاكى هستند.
3️⃣ #مشاركت_گسترده: حضور گسترده مردم در همه عرصه ها مهم و از مولفه هاى امنيت و اقتدار ملى است. اين وظيفه همه نهادها، تشكل ها، احزاب و نخبگان و گروههاى مرجع تاثير گذار است كه براى تحقق مشاركت گسترده تلاش نمايند و این امر مستلزم سازوکار زیر است؛
🔺 رقابتى بودن انتخابات هم در ميان جريانات سياسى مختلف (درون گفتمانى- درون جريانى) و هم گفتمان ها و جريان هاى رقيب با هم
🔺 انفتاح فضاى سياسى و اجتماعى براى حضور نامزدها و امكان حضور سليقه ها و گرايش هاى سياسى متنوع و متكثر
🔺 مراقبت شديد نهادهاى ناظر و مجرى و ساير دستگاهها از سوگيرى له يا عليه جريانى يا كانديدايی
🔺 قانون به مثابه فصل الخطاب و اجتناب از حاكم كردن سليقه و تشخيص فردى يا نهادى در امر انتخابات
4️⃣ #تحريم_و_دعوت_به_نافرمانى: اين سناريو اصلا با انتخابات همخوانى ندارد. اما از سخنان و مواضع برخى افراد و جريانات كه ميخواهند در انتخابات بيايند و به زعم خود پيروز شوند مى توان رد پاى اين سناريو خطرناك را مشاهده كرد.
@jahaade_kabir
10.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید| نرمش تحقیر آمیز ظریف در کنفرانس مونیخ بعد از برجام/ آیا در وین هم اینطور مذاکره می کنیم؟
🔹بگذارید سلاح داشته باشیم. با شمشیر از خود دفاع کنیم؟
🔹می دانیم که ما اشتباهات و ضعفهای زیادی داریم. قول می دهم جبران کنیم!
🔹روحانی مهمان اروپا بود ولی شما همزمان به بهانه بمب گذاری دیپلمات من را دستگیر کردید! مگر دیوانه ایم این موقع! بمب گذاری کنیم. می مردیم بگذاریم بعدا؟
🔹مقصر بازداشت جاسوس ها در ایران رئیس جمهور نیست، قوه قضاییه است!
⁉️این همون نرمش قهرمانانس که میگفتن؟؟!!!
#زباندنیا
@jahaade_kabir
محمدجواد لاریجانی: مذاکرات وین راه قانونی کردن تمام تحریمها را هموار میکند
«محمدجواد لاریجانی» دیپلمات کهنهکار کشورمان در یادداشتی تأکید کرد: «انتظارات بیان شده توسط مسئولان مانند آقایان روحانی و ظریف و صالحی درباره مذاکرات وین، با قرائن میدانی تناسب ندارد؛ میتوانم بگویم: {پیشبینی آنها} زیادی خوب است و عالم واقع نشانههای دیگری را میفرستد! موضع ایران در مورد بازگشت آمریکا [به برجام] خوب بیان شد، ولی بد عمل شد! وقتیکه گفته شد نیاز به جلسه و گفتوگو نداریم؛ آمریکا عمل کند؛ راستایی آزمایی شود؛ بعد جلسه بگذارند؛ درست و دقیق بود؛ اما مذاکرات وین تمام این مبنا را هدر داده و میدهد! سیاست فعلی آمریکا و متحدان اروپایی او این است که با تطمیع و ارعاب، ایران را در این مذاکرات سرگرم نگهدارند و پس از مدتی جلسات اصلی با حضور آمریکا و پنج عضو تشکیل میشود و ایران هم مصاحبههای مطبوعاتی خود را دارد! احیای برجام در چنین مسیری، راه را برای قانونی کردن تمام تحریمها هموار مینماید، زیرا متن برجام دقیقاً جادهصافکن است: تخلف از برجام توسط ایران و مکانیزم معروف به ماشه! و بازگشت تحریمها بدون نیاز به طرح مجدد در شورای امنیت!». https://eitaa.com/e_beman
محمدجواد لاریجانی: مذاکرات وین راه قانونی کردن تمام تحریمها را هموار میکند
«محمدجواد لاریجانی» دیپلمات کهنهکار کشورمان در یادداشتی تأکید کرد: «انتظارات بیان شده توسط مسئولان مانند آقایان روحانی و ظریف و صالحی درباره مذاکرات وین، با قرائن میدانی تناسب ندارد؛ میتوانم بگویم: {پیشبینی آنها} زیادی خوب است و عالم واقع نشانههای دیگری را میفرستد! موضع ایران در مورد بازگشت آمریکا [به برجام] خوب بیان شد، ولی بد عمل شد! وقتیکه گفته شد نیاز به جلسه و گفتوگو نداریم؛ آمریکا عمل کند؛ راستایی آزمایی شود؛ بعد جلسه بگذارند؛ درست و دقیق بود؛ اما مذاکرات وین تمام این مبنا را هدر داده و میدهد! سیاست فعلی آمریکا و متحدان اروپایی او این است که با تطمیع و ارعاب، ایران را در این مذاکرات سرگرم نگهدارند و پس از مدتی جلسات اصلی با حضور آمریکا و پنج عضو تشکیل میشود و ایران هم مصاحبههای مطبوعاتی خود را دارد! احیای برجام در چنین مسیری، راه را برای قانونی کردن تمام تحریمها هموار مینماید، زیرا متن برجام دقیقاً جادهصافکن است: تخلف از برجام توسط ایران و مکانیزم معروف به ماشه! و بازگشت تحریمها بدون نیاز به طرح مجدد در شورای امنیت!».
@jahaade_kabir
9.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴توضیحات خوشچشم، کارشناس مسایل بینالملل در مورد سخنان روحانی!
♦️روحانی گفته بود: یک عدهای آشنا نیستند و درصد درست میکنند و میگویند ۳۰ درصد مشکلات از تحریم است و بقیه مشکلات از مدیریت است و این حرف کاملاً غلط و نادرست است.
@jahaade_kabir