پیرامون دهه محسنیه
اتفاقات بعداز پیامبر(ص)
🔻سقیفه و غصب خلافت قبل از دفن پیامبر
🔻شهادت حضرت محسن ایا اوایل ربیع است؟
🔻عزاداری وسیع مخصوص همه ائمه نیست
🔻آیا دهه محسنیه بدعت است؟
#حسین_دارابی
#ربیع_الأول
#محسنیه
@jahaade_kabir
☘
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۷۱)
🌀 خبر: وزیر خارجه کشورمان در سفر به مسکو با همتای روساش دیدار کرد تا درباره تحولات قفقاز و مرزهای شمالغرب ایران به گفتوگو بنشیند.
🍃🌹🍃
🔻 تحلیل: یکی از دستاوردهای منطقهای #شهیدسلیمانی در مبارزه با استکبار و تروریستهای دست پرورده آنان، پای کار آوردن کشورهای مستقل و قدرتمند منطقه از جمله روسیه برای همکاری در حوزه مبارزه با تروریسم و شرارتهای منطقهای آمریکا بود.
🔸 اگر صداقت، صلابت و درایت حاج قاسم و سربازان جان بر کف او نبود، این اعتماد از طرف کشور قدرتمندی مانند روسیه شکل نمیگرفت تا نیروهایش را به تدابیر و فرماندهی سردار سلیمانی بسپارد.
🔹 حال، این میراث حسنهای که سردار سلیمانی تحت تدابیر عالی رهبر حکیم انقلاب به جای گذاشت، چراغ راه همکاریهای حال و آینده ایران در حل مسائل منطقه ای شده است.
🔸 سفر امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران به روسیه و مذاکره در خصوص حل معضل منطقه قفقاز و زیاده خواهی های باکو- آنکارا در همین راستا تحلیل و ارزیابی میشود.
🔺 نظر به سابقه همکاریهای موفقیت آمیز ایران و روسیه در منطقه مانند مسئله سوریه، به نظر میرسد، چشم انداز روشنی در حل مسئله قفقاز و تنبیه سران متوهم ترکیه و آذربایجان و همچنین شکست رژیم صهیونیستی در این توطئه، در انتظار باشد.
✍ سیدجعفر پورقنبری
#روشنگری
#ثامن
#امام_رضا
@jahaade_kabir
💠 جریان شناسی انتخابات پارلمان عراق
قسمت اول
انتخابات عراق ۱۸ مهرماه در سراسر عراق برگزار خواهد شد و ۳۲۴۳ کاندید برای ۳۲۹کرسی در سراسر عراق رقابت خواهند کرد ، ۲۵ میلیون نفر از مردم عراق واجد شرایط حضور در انتخابات این کشور هستند
در یک تقسیم بندی کلی جریان های سیاسی عراق در سه شاخه ی شیعه، سنی و کرد خلاصه می شود که عمدتا در قالب ائتلاف های مختلف وارد رقابت انتخابات پارلمان شدند اما در این بین نزدیک به ۸۰۰ کاندید به صورت مستقل و خارج از ائتلاف های مرسوم به رقابت می پردازند.
جریان های شیعه در انتخابات پارلمان عراق
♦️ائتلاف فتح به رهبری هادی العامری ، این ائتلاف از جریان مجلس اعلای اسلامی به ریاست همام حمودي، جریان صادقون به رهبری قیس الخزعلی، حرکة الجهاد و البناء به رهبری حسن الساري، سازمان بدر به رهبری هادی العامری و تجمع السند به ریاست أحمد الأسدي تشکیل می شود
این ائتلاف با۷۳ کاندید وارد رقابت انتخابات پارلمان شده است
♦️دولت قانون، این حزب به ریاست نوری مالکی وارد انتخابات شده است
و از جریان هایی نظیر حزب الدعوة الإسلامية، حرکة البشائر و الاتحاد الإسلامي لترکمان العراق و حرکة إرادة و حرکة بداية تشکیل شده است
ائتلاف دولت قانون با ۷۲ کاندید وارد انتخابات شده است
♦️جریان سائرون به رهبری مقتدی صدر است، جریان صدر هیچ جنبشی را در خود مشارکت نداده است و با ۹۵ کاندید وارد انتخابات شده است.
♦️ائتلاف قوی الدولة الوطنية :به ریاست عمار حکیم رئيس جريان حکمت و حیدر العبادي رییس جریان نصر و اصلاح تشکیل شده است
جریان هایی نظیر وطنیون، المد العراقي و المؤتمر الوطني نیز در اين ائتلاف مشارکت دارند، ائتلاف قوی الدولة الوطنية با ۷۸ کاندید وارد انتخابات شده است
♦️ائتلاف العقد الوطني به رهبری فالح الفیاض رییس حشد الشعبی عراق و با ائتللف حرکه عطاء با ریاست فالح الفیاض با جریان های حزب الإسلامي العراقی، حزب الثبات العراقي، جریان الإصلاح الوطني، تجمع رجال العراق، حزب الوارثون الإسلامي و الحزم الوطني تشکیل و با ۸۰ کاندید در انتخابات عراق مشارکت خواهند کرد
♦️قادمون للتغییر: به رهبری حسین الرماحی تشکیل شده است، هیچ جریان یا حزبی در این ائتلاف مشارکت نداشته است، این جریان با۱۸۲ کاندید وارد انتخابات شده است.
♦️حرکة حقوق : حرکت حقوق به رهبری حسین مونس(ابو علي العسکری رئيس دفتر امنیتی کتائب حزب الله) از رهبران کتائب حزب الله وارد انتخابات شده است.
این جریان سیاسی با ۳۲ کاندید وارد انتخابات پارلمان عراق شده است.
از میان جریان های شیعی سه ائتلاف فتح، دولت قانون و حرکة حقوق در بسیاری از شاخص های سیاسی در حوزه ی داخلی عراق و در سطح بین الملل و مساله ی دفاع از محور مقاومت و تمایل به روابط با شرق اشتراک نظر دارند
پیش بینی می شود این سه جریان برسر تشکیل فراکسیون اکثریت پارلمان با یکدیگر ائتلاف کنند
جریان العقد الوطني به رهبری فالح الفیاض رییس حشد الشعبی که در انتخابات سابق از جریان نصر به رهبری حیدرالعبادی منشق شد نیز دربرخی موضوعات با جریان سیاسی مقاومت از اشتراکات سیاسی برخوردار هستند.
ائتلاف قوی الدولة الوطنية به رهبری عمار حکیم و حیدر العبادي و ائتلاف سائرون به رهبری مقتدی صدر درصورتی که با فراکسیون اشتراکی فتح، حرکه حقوق و دولت قانون روبه رو شوند با یکدیگر ائتلاف خواهند کرد.
به نظر می رسد رقابت اصلی برسر کرسی های پارلمان میان جریان های شیعی بین ائتلاف فتح و سائرون خواهد بود، برخی صاحب نظران عراقی بر این باور هستند که حرکة حقوق بازوی دیگر ائتلاف فتح عراق در انتخابات پارلمان عراق است و این ائتلاف عزم خود را برای تصاحب اکثریت کرسی های پارلمان جزم کرده است.
براساس پیش بینی ها ائتلاف فتح و حرکه حقوق موفق به کسب بیشترین کرسی ها در انتخابات پارلمان خواهند شد.
@jahaade_kabir
💠 جریان شناسی انتخابات پارلمان عراق
قسمت دوم
جریان های سنی در انتخابات پارلمان عراق
♦️ائتلاف عزم العراق :این ائتلاف به ریاست خمیس خنجر تشکیل شده است این ائتلاف با وحدت جریان المشروع العربي به رهبری خميس خنجر، حزب الحل به ریاست جمال الکربولی ، حزب الوفاء به ریاست قاسم الفهداوی ، حزب المسار المدني، جريان الکتله العراقية الحرة، التجمع المدني للإصلاح و حزب التصدي و حزب المجد العراقي تشکیل شده است، این ائتلاف با ۱۲۳ کاندید وارد انتخبات پارلمان عراق شده است
♦️ائتلاف تقدم الوطني :تقدم الوطني به ریاست محمد الحلبوسی رئيس کنونی پارلمان عراق تشکیل شده است
این ائتلاف با مشارکت حزب التقدم به ریاست آقای محمد الحلبوسی، الخيار العربي، تجمع التعاون، حزب الحق الوطني، المبادرة الوطنية، تجمع نهضة جيل و مقتدرون للسلم و البناء تشکیل شده است
این جریان با۱۰۵ کاندید وارد رقابت انتخابات پارلمان عراق شده است
♦️ ائتلاف جبهه الإنقاذ
این جریان به رهبری اسامه النجيفي رئيس سابق پارلمان عراق وارد رقابت انتخابات عراق شده است.
ائتلاف المشروع الوطني العراقي به ریاست جمال الضاری از دیگر احزاب عراقی است که وارد رقابت انتخابات پارلمان عراق شده است.
جریان های کردی در انتخابات پارلمان عراق
♦️حزب دموکراتیک کردستان : این جریان به رهبری مسعود بارزانی رئيس سابق إقليم کردستان عراق تشکیل شده است و با ۵۵ کاندید در انتخابات پارلمان شرکت خواهد کرد
♦️ائتلاف کردستان: این ائتلاف به ریاست لاهور شیخی تشکیل شده است
اتحاد میهنی کردستان به ریاست بأقل الطالباني، حرکة التغيير الکردستانیه به ریاست انوشیروان مصطفی، جبهه الترکمانیه العراقية و حزب العدالة الترکمانی العراقي وتعداد دیگری از احزاب کوچک کرد به این ائتلاف پیوستند
این ائتلاف با ۴۲ کاندید وارد رقابت پارلمان عراق خواهند شد.
جریان هایی نظیر حزب کادحی کردستان، حراک الجيل الجديد و جماعة العدل الکردستانیه از جریان های کرد هستند که درهیچکدام از دو إئتلاف پرقدرت إقليم کردستان مشارکت نکرده اند.
احزاب دیگر
♦️ائتلاف الوطنية: این ائتلاف به ریاست ایاد علاوی و رییس حزب الوفاق الوطني تشکیل شده است و با ۳۶ کاندید وارد انتخابات عراق خواهد شد
♦️ائتلاف المدني الديمقراطي : این ائتلاف به ریاست علي الرفيعي تشکیل شده است
این جریان با حضور الحزب الشيوعي العراقی به رهبری رائد فهمي و حزب البصمة الوطني و التيار الوطني الديمقراطي تشکیل و با ۲۳ کاندید وارد رقابت انتخابات پارلمان شده است
گفته شده است ائتلاف الوطنية و ائتلاف المدني الديمقراطي درکنار تعدادی از ائتلاف های انتخاباتی که برآمده از ثوره تشرین(عشرین۲۰۱۹) هستند انتخابات ۱۰ اکتبر (۱۸ مهرماه) را تحریم کرده اند
اما با این وجود دو إئتلاف حرکة امتداد به رهبری علاء الرکابی با۳۸ کاندید و جریان نائل آخذ حقي به رهبری مشرق الفريجی با ۱۹ کاندید وارد رقابت انتخابات عراق شدند.
@jahaade_kabir
راه نجات ایران از تحدید نسل ها.pdf
232.4K
🔰تحلیلسیاسیویژههادیانسیاسی
@jahaade_kabir
الزامات راهبری و بازسازی انقلابی فرهنگ و رسانه.pdf
244.7K
🔰تحلیلسیاسیویژههادیانسیاسی
@jahaade_kabir
راهحل تحولات جاری در مرزهای شمال غربی.pdf
228.1K
🔰تحلیلسیاسیویژههادیانسیاسی
@jahaade_kabir
❗️منتظران ظهور او.....
✍ امام سجاد علیه السلام فرمودند: اى ابو خالد مردم زمان غيبت او كه معتقد به امامت او هستند و منتظر ظهورش ميباشند از مردم هر زمانى برترند زيرا خداى تبارك و تعالى عقل و فهم و معرفتى به آنها عطا كرده است كه غيبت نزد آنها چون مشاهده است و آنها را در اين زمان بمانند مجاهد در ركاب رسول خدا صلّى الله عليه و آله با شمشير قرار داده است آنان بحق مخلصان و بدرستى شيعيان ما و داعيان بدين خداى عز و جل در پنهان و آشكار ميباشند و فرمود انتظار فرج از بهترين اعمال است.
📚كمال الدين جلد ۱ صفحه ۳۱۹
#اصحاب_المهدی
@jahaade_kabir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 انس با قرآن اینچنین به انسان در مواجهه با گناهان امدادرسانی میکند
#شهید_مطهری
#قرآن
@jahaade_kabir
13.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 جنگ ایران و آمریکا در خلیج فارس در سال ۱۳۶۶
امام خمینی: اگر من بودم میزدم!!
🔺آمریکایی ها در اواخر جنگ تحمیلی برای وارد کردن خسارت به ایران تمام سکوهای نفتی ایران را مورد هدف قرارداد.
🔺سپاه پاسداران برای انتقام با دستور امام (ره) توسط شهید عزیز نادر مهدوی نفتکش کویت که با پرچم آمریکا با اسکورت ۴ ناوچه جنگی درحال حرکت بود را با مین دریایی هدف قرار داد.
🔺پس از انفجار نفتکش آمریکایی تروریست های آمریکایی ۳ قایق تندرو سپاه را با رزمندگان سوار بر قایق هدف قراردادن و آنها را شهید کردند و این شهید قهرمان همان نادر مهدوی بود.
🗓 به مناسبت سالگرد شهادت شهید نادر مهدوی
#نبرد_با_آمریکا
#نادر_مهدوی
#بیژن_گرد
@jahaade_kabir
13.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠🎥 خوش چشم، کارشناس مسائل بینالملل: مفهوم تعلیق ۲۳ بار در برجام آمده است و این چیزی نبوده که از چشم تیم مذاکره دور باشد
@jahaade_kabir
‼️برطرف شدن عذر بعد از وضوی جبیره ای
🔷س ۵۶۷۰: اگر وظیفه شخصی وضو یا غسل جبیره ای باشد، و آن را انجام دهد، سپس عذر وی در وقت نماز برطرف شود، آیا إعاده ی نمازِ خوانده شده لازم است؟
✅ج: وقتی عذر صاحب جبیره برطرف می شود، اعادۀ نمازهائی که خوانده است، واجب نیست
@jahaade_kabir
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✳️🔰یک عنصر اصلی و اساسی در تشیع و جریان تشیع، همین جریان عاطفی است
سوره الشورى (42): آيه 23]
👈قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى وَ مَنْ يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَزِدْ لَهُ فِيها حُسْناً إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَكُورٌ (23)
👈. (اى پيامبر! به مردم) بگو: من از شما بر اين (رسالت خود) هيچ مزدى جز مودّت نزديكانم را نمىخواهم و هر كس كار نيكى انجام دهد، براى او در نيكويى آن مىافزاييم. همانا خداوند بسيار آمرزنده و قدردان است.
🔰🔰امام خامنه ای در دیدار جمعی از مداحان ۱۳۸۹/۰۳/۱۳
از اولِ تاریخ تشیع تا امروز، یک عنصر اصلی و اساسی در تشیع و جریان تشیع، همین جریان عاطفی است؛ البته عاطفهی متکی به منطق، عاطفهی متکی به حقیقت، نه عاطفهی پوچ. لذا شما در قرآن هم ملاحظه میکنید که اجر رسالت، محبت و مودت در قربی است؛ «قل لا اسئلکم علیه اجرا الّا المودّة فی القربی». این خیلی نکتهی مهمی است که باید به آن توجه داشت. خدشهدار کردن این محبت به هر شکلی و به هر صورتی، خیانت به جریان عظیم محبت اهلبیت و پیروی اهلبیت است. این محبت را باید حفظ کنید. لذا شما میبینید در دوران ائمه (علیهمالسّلام) این همه محدثین، این همه شاگردان آگاه و فقهای بزرگ در خدمت امام صادق (علیهالسّلام)، امام باقر (علیهالسّلام) و ائمهی دیگر بودند، معارف را نقل کردند، احکام را نقل کردند، شرایع را نقل کردند، اخلاقیات را نقل کردند، شنیدند و نقل و ثبت کردند؛ اما در کنار همهی اینها، باز وقتی انسان درست نگاه میکند، میبیند نگاه به دعبل خزاعی است، نگاه به سید حمیری است، نگاه به کمیت بن زید اسدی است. در حالی که امثال زراره و محمدبنمسلم و بزرگانی از این قبیل در دستگاه ائمه (علیهمالسّلام) هستند، اما امام رضا (علیهالسّلام) دعبل را مینوازد؛ امام صادق (علیه الصّلاة و السّلام) سید حمیری را مورد توجه و محبت قرار میدهد؛ این به خاطر این است که آن جنبهی ارتباط عاطفی و محبتآمیز، در شعر شاعران، مدح مادحان و ذکر ذاکران، به نحو اتمّ و اوفی وجود دارد، اما در دیگر جاها وجود ندارد؛ یا اگر هست، ضعیف است؛ یا اینجوری بگوئیم، تأثیرگذاری آن ضعیف است. شعر، مدح، ذکر، این نقش را در تاریخ تشیع دارد.
✍#رجبعلی_بازیاد
@jahaade_kabir
💎 سخنی قابل تأمل از امام صادق علیهالسلام
🔻امام صادق عليهالسلام:
إن كانَتِ الدُّنيا فانِيَةً فَالطُّمَأنينَةُ إلَيها لِماذا؟!
➖ اگر دنيا نابودشدنى است، پس دلخوش كردن به آن چرا؟!
الخصال، ص ۴۵۰، ح ۵۵
@jahaade_kabir
♨️ عرض خود میبری و زحمت ما میداری
*بین آذربایجان و نخجوان(ایالت خودمختار آذربایجان) استان ارمنی سیونیک حائل شده است که در واقع مرز میان ایران و ارمنستان را تشکیل داده وارتباط زمینی ایران و اروپا را در این نقطه با عبور از دالان زنگزور رقم میزند.طول این مرز فقط 35 کیلومتر بوده و یکی از کوتاهترین مرزهای جهان است.جالب است که بدانید این مرز کوتاهتر از فاصله تهران تا کرج است.
⬅️ در جنگ اخیر جمهوری آذربایجان و ارمنستان، یکی از مفاد آتشبس این بود که جمهوری آذربایجان بتواند با عبور از این فاصله کوتاه به نخجوان دسترسی زمینی داشته باشد و کنترل این جاده به دست جمهوری آذربایجان باشد.در ادامه این روند بود که آذربایجان در صدد تصاحب استان سیونیک در قبال بخش هایی از منطقه قره باغ شد.
👈ماجرا دقیقا از این نقطه شروع میشود:
⬅️ در واقع ایران از شمال ۳ راه زمینی به اروپا دارد: ترکیه ، آذربایجان و ارمنستان. واگذاری استان سیونیک و قطع کریدور زنگزور به معنای قطع کامل جاده ترانزیت و تجارت مستقیم ایران و اروپاست.و آنگاه ایران برای این امر باید دست به دامان ترکیه و آذربایجان شود و از آنجایی که شواهد و قرائنی از جمله توقف های طولانی و ایجاد صف های طویل کامیون های ایرانی و وارد آمدن خسارات به محموله های آن ها ، حاکی از آن است که بنابر حس صدارت طلبی اردوغان که در سر سودای امپراتوری عثمانی را می پروراند و ایران را یک رقیب جدی خصوصا در عرصه اقتصادی می داند لذا تمایل به تضعیف کنشگری ایران در بازار اروپا دارد و از طرفی آذربایجان که حتی از لحاظ حقوقی ، طبق ماده ۴ کنوانسیون CMR به عنوان کشور میانراهی، حق گرفتن عوارض ندارد با بهانه های واهی بر سر راه اقتصادی ایران مانع تراشی میکند.
لذا عقلانی نیست که همه تخم مرغ هایمان را در سبد این دو کشور قرار دهیم و اجازه دهیم راه مستقیم ما به بازار اروپا بسته شود.
⬅️ البته در اینجاباید عرض کنیم که اقدامات ترکیه و آذربایجان در این امر در وهله اول یک ریسک خطرناک برای خودشان است زیرا دولت علی اف با ۶میلیون شیعه و دولت اردوغان با ۲۳ میلیون شیعه علوی روبروست و ایران هیچگاه نخواسته از این ظرفیت ها استفاده کند و تاکنون بر طبق رعایت اصل حسن همجواری رفتار کرده است. جدای از این امر، ایران در طول ۳۰ سال در تامین خط ارتباطی آذربایجان و نخجوان همکاری فوق العاده ای داشته و حتی در برهه هایی کمک هایی از لحاظ انرژی، اقتصادی و حتی نظامی به آذربایجان داشته و همه اینها حاکی از دست پر ایران است.
⬅️ اما با رصد دقیق وقایع درمی یابیم که قضیه به جدایی استان «سیونیک» از ارمنستان ختم نمیشود. در تحلیل تحولات اخیر وعده های آمریکا به دولت غربگرای پاشینیان و حضور موثر رژیم صهیونیستی در این منطقه ما را به لایه های عمیق تری میرساند. در واقع موفقیت های جمهوری اسلامی ایران خصوصا در برهه تحریم های ظالمانه، دشمن را بر آن داشته تا با نقشه های شیطانی خود این بار توهم خلع ید و تضعیف نقش آفرینی ایران در بازارهای اروپا را در سر بپروراند و رژیم صهیونیستی با راهبرد "مرگ با هزار ضربه چاقو" در حال ایفای نقش در این دسیسه شیطانی است. لذا ایران نمیتواند اقداماتی از قبیل تحرکات پهپادی رژیم صهیونیستی که از آذربایجان به پرواز در آمده بودند را تحمل کند. مداخله آمریکا و رژیم صهیونیستی در هرمنطقه ای جز ویرانی دستاوردی نداشته است لذا باید خطاب به آنان چنین بگوییم که:
ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست
عرض خود میبری و زحمت ما میداری
👈در ادامه این تحولات بود که شاهد پاسخ محکم و حاوی پیام رزمایش مقتدرانه ارتش جمهوری اسلامی ایران با نام #رزمایش_خیبر بودیم که در واقع نام خیبر یادآور شکست تاریخی یهود در جنگ خیبر است لذا این اقدام هوشمندانه، هشدار جدی به جولان دادن حضور نحص این رژیم در منطقه بود.
@jahaade_kabir
🔻آقای ظریف! کار پژمردگی یک گُل نیست
🔸چهارشنبه شب همین هفته، آقای دکتر ظریف طی سخنانی در کلابهاوس گفت «در
مجلس گفتم که در برجام کلمه ساسپنشن (Suspension) نیست و این اشتباه از من بود، چهار بار یا سه بار کلمه ساسپنشن (تعلیق) در ضمیمه استفاده شده بود. این را مذاکرهکننده ما، به ما اطلاع نداده بود»!
1⃣میفرمایند وجود این واژه در ضمیمه برجام را مذاکرهکنندهها به ما اطلاع نداده بودند! و توضیح نمیدهند که مگر خود ایشان در رأس مذاکرهکنندگان و مسئول و مدیر آنها نبودهاند؟!
2⃣بیتوجهیها و بیدقتیهای اینگونه در عملکرد تیم هستهای کشورمان بیسابقه نبوده است. به عنوان نمونه - و فقط یک نمونه - فردای آن روز که توافقنامه ژنو به امضاء رسید - یکشنبه۳ آذرماه ۹۲ / ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳- «فرد کاپلن» روزنامهنگار مشهور آمریکایی و ستوننویس روزنامههای نیویورکتایمز، طی مقالهای با ابراز تعجب نوشت: « چند هفته پیش یک مقام رسمی ارشد کاخ سفید از من و چند روزنامهنگار دیگر دعوت کرد تا نظرمان را درباره پیشنویس توافقنامهای که قرار بود اوباما در مذاکره ۱+۵ با ایران به طرف ایرانی پیشنهاد کند جویا شود. وقتی متن پیشنویس توافقنامه را دیدیم، آن را کاملاً یکسویه ارزیابی کردیم و همه ما بر این باور بودیم که ایرانیها هرگز این متن را نخواهند پذیرفت و به شرایطی که در آن آمده است تن نخواهند داد. پیشنویس توافقنامه بهگونهای بودکه هیچیک از مواد آن نمیتوانست با اعتراض یک آمریکایی، یک اسرائیلی و یا یک عرب متعصب روبهرو شود. اما امروز که متن توافقنامه یکشنبه ژنو منتشر شد با کمال تعجب دیدم همان پیشنویسی است که چند هفته قبل دیده بودم و اکنون تیم هستهای ایران، برخلاف انتظار ما، بدون کمترین تغییری در متن پیشنویس به آن تن داده و پذیرفته است».
3⃣ در تیم مذاکرهکننده هستهای تعدادی از عوامل دشمن حضور داشته و برای حریف جاسوسی میکردهاند! ولی جنابان روحانی و ظریف حتی پس از بازداشت برخی از آنها به حمایت از آنان ادامه دادند. خسارت حضور آنها در تیم هستهای محدود به سرپوش نهادنشان بر وجود کلمه تعلیق در ضمیمه برجام نیست. حضور آنان در تیم هستهای و بیتوجهی به عملکرد آنها به منزله آن بود که آمریکا با عوامل و نیروهای خودش مذاکره میکرده است. به بیان دیگر ظاهراً ادای مذاکره را در میآورده است! ولی در واقع، آنچه میخواسته را به آنها دیکته میکرده است!
4⃣ آقای ظریف! همین جا باید به سخنان شما در شورای روابط خارجی آمریکا اشاره کرد که خطاب به آنها (یعنی خطاب به دشمنان تابلودار ایران اسلامی و طرف مذاکرهکننده) گفته بودید، اگر در مذاکرات به توافق نرسید و حزب و گروه سیاسی شما در انتخابات پیروز نشود، «تندروها» قدرت را در دست خواهند گرفت! این سخن جنابعالی چه مفهومی داشت؟ پیام روشن اظهارات جنابعالی برای آمریکا این بود که اگر تندروها - بخوانید انقلابیون- قدرت را در دست بگیرند اهل باج دادن نیستند! معنای دیگر سخن شما این بود که گروه و جریان سیاسی شما اهل باج دادن است! با این حال چه کسی میتوانست از شما انتظار دستاوردی در برجام داشته باشد؟! لطفاً فاجعه برجام را در حد واندازه فراموشی کلمه ساسپنشن تقلیل ندهید، ماجرا فاجعهبارتر از این است.
5⃣سایتهای مدعی اصلاحات و روزنامههای زنجیرهای که طی ۸ سال گذشته تنها مأموریتشان حمایت - کورکورانه و دستوری- از تمامی مواضع و عملکرد دولت آقای روحانی و بزک آمریکا و برجام بود، این روزها و بعد از اظهارات آقای ظریف به ترفند خندهداری روی آورده و ادعا میکنند که کلمه تعلیق در ضمیمه برجام آمده بود و ضمیمه را «حاشیه»! قلمداد میکنند و حال آنکه ضمیمههای برجام بخشهای جداییناپذیر و به بیان دیگر بخشهای اصلی برجام هستند و بایدها و نبایدهای برجام در همین چند بخش ضمیمه آمده است.
و بالاخره جناب ظریف ! ماجرای بلایی که برجام بر سر ملت و نظام آوار کرده است منحصر به بیخبری شما از واژه تعلیق در ضمیمه برجام نیست و باید گفت؛ کار پژمردگی یک گُل نیست،
دولت آقای روحانی و تیم هستهای ایشان، جنگلی را به آتش کشیده و سوزاندهاند!
#حسین_شریعتمداری
@jahaade_kabir
☘
✅ #یادداشت_کوتاه | دلواپسان اشتباه نمیکردند‼️
🍃🌹🍃
🔻«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه سابق کشورمان در اتاق گفتگوی کلاب هاوس اعلام کرد: «من در مجلس گفتم در برجام کلمه (تعلیق) وجود ندارد؛ اشتباه از من بود، چهار بار کلمه تعلیق در برجام وجود دارد ولی مذاکرهکننده ما که متن را تنظیم میکرد (در دور آخر گفتگو با اروپاییها، چهار بار کلمه تعلیق را در متن پذیرفت) به من اطلاع نداده بود». این اظهارات، موجب واکنشهای زیادی از سوی کسانی شده است که دولت روحانی در جریان مذاکرات برجامی، برای تخریب نقدهای سازنده آنها، عنوان «دلواپسان مذاکره» بر رویشان گذاشت!
🔹 گزاره تحلیلی: آنچه امروز آقای ظریف وزیر امور خارجه سابق و رئیس تیم مذاکرهکننده هستهای با ۱+۵ میگوید، یک اعتراف دیرهنگام نسبت به فاجعه بزرگی است که بارها و بارها منتقدان برجام از سر دلسوزی نسبت به آن تذکرات لازم را داده و نقدهای فنی و حقوقی بر آن متن وارد کرده بودند. آنچه امروز ظریف بر آن معترف میشود و از یک بیتوجهی بزرگ میگوید که ازقضا آمریکاییها از محل آن، جایجای برجام را برای مهار ایران در آینده، تله گذاری کرده بودند. واژه لغو تحریمها دقیقاً همان واژه حقوقی است که آمریکائیها بهواسطه آن معماری و شالوده تحریمها را همچنان حفظ کردند؛ چراکه لغو تحریمها در ادبیات حقوقی، همواره با برچیده شدن ساختار تحریمها تعریف میشود و آمریکاییها در طول مذاکرات منتهی به برجام، تلاش خود را به کار گرفتند تا اجازه ندهند تحریمها آنگونه که باید و قرار بوده، لغو شود؛ در این خصوص تیم مذاکرهکننده هستهای بدون توجه به این مسئله مهم و اساسی، چانهزنی و پافشاری لازم را انجام نداد.
🔸 بیشک نتیجه وضع موجود و خسارات به وجود آمده، دقیقاً در همین واژه نهفته است، تعلیق تحریمها بهجای لغو تحریمها؛ این واژه علت اصلی وضع کنونی برجام نیز به شمار میرود. این واژه دست آمریکاییها را باز گذاشت تا در هر زمان ممکن تحریمهای تعلیق شده در برجام را مجدداً عملیاتی و اجرایی کنند و این در حالی است که اگر لغو تحریمها در متن برجام گنجانده شده بود (البته به شکلی که ساختار تحریمها از بین میرفت)، آمریکاییها دیگر قادر به بازگرداندن تحریمها و فشار بر ایران به شکل کنونی نبودند. این اعتراف دیرهنگام آقای ظریف، راز تحریمهای کنونی بوده و نشان میدهد که دلواپسان در آن مقطع زمانی اشتباه نمیکردند.
✍ احمد بنافی
#روشنگری
#ثامن
@jahaade_kabir