🔰 وضعیت ساختار قدرت در حکومت جمهوری اسلامی؛ نیروها و نزاعها!
•| اساسأ لیبرال بودن یا مدرن بودن و همچنین سلطنتطلب بودن، #سلطهطلب بودن است و مردم، در این دو آیین، #صغیر هستند و نیاز به یک یا تعدادی مستکبر در قالبِ مستبد (شرق) و دیکتاتور (غرب) دارند تا #مدیریت شوند و یا به سمتی کوچانده شوند. دموکراسیهای معدود جهان نیز به ناچار به دلیل استیلا و نفوذ بالای سرمایه و سرمایهداران به سوی آریستوکراسی (حکومت اشراف و اعیان) و در نهایت دیکتاتوری خواهد رفت!
•| طرح جمهوری اسلامی با محوریت #مردم و ولی فقیه، چنان طراحی شده است که مردم باید در ساختار قدرت و تصمیمگیریها، دخیل باشند و ولی فقیه نیز باید از این مداخله، نگهبانی کند تا یک، اینکه زور و ضرب اشراف گرفته شود و دو، منجر به استبداد نگردد.
مصداق نگهبانیِ ولی فقیه از حضور مردم حداقل در عرصه #انتخابات، پس از انقلاب اسلامی، مشخصاً جلوگیری از ریاست جمهوری مادام العمریِ هاشمی رفسنجانی، دفاع از رای مردم در انتخابات ۱۳۸۸، و حتی جلوگیری از به زیر کشیدن حسن روحانی از مقام خود خارج از ساز و کار قانونی بوده است!
•| در طرح جمهوری اسلامی، مردم #هدایت میشوند، نه مدیریت، کنترل و یا کوچاندهشدن!
در حال حاضر حکومت جمهوری اسلامی ایران از سه قسمت یا سه نیرو مهم تشکیل شده است: نیروهای مکتبی یا انقلابی، نیروهای لیبرال مدرن و نیروهای مدیریتکننده!
•| آیتالله خامنهای به عنوان مهمترین نظریهپرداز حکمرانی انقلابی، در مباحث خود در خصوص مراحل تمدنسازی از آن با عنوان «دولت اسلامی» یاد میکنند که در دوران دوم خرداد در گفتار ایشان تئوریزه شد و با برآمدن دولت نهم و مشخصاً در سال 1384 به اوج خود رسید و اساساً دولت محمود احمدینژاد جز در پرتو ظرفیتی که گفتار «دولت اسلامی» فراهم کرد امکان ظهور نداشت. مراحل رسیدن به دولت اسلامی را میتوان در بعد سیاسی از تفکر مصباح یزدی، ایده تعاون در اندیشه شهید بهشتی و همچنین در نظرات شهید مطهری، صدر و ... یافت و در هر زمینهای الگوی خاص و خلاقیت جدید دینی و غیر مدرنی را ایجاد کرد!
در این ایده، مردم حول محور نقطه پرگار ولایت فقیه دست به کنشگری سیاسی و اجتماعی میزنند و ولیفقیه هدایتگر و راهنمای مسیر است...
ادامه دارد
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 وضعیت ساختار قدرت در جمهوری اسلامی؛ نیروها و نزاعها! بخش دوم/
•| مهمترین نکته درباره نیروهای انقلابی یا معتقد به ایجاد دولت اسلامی این است که به ساخت روند و الگوی جدید از حکمرانی، سبک زندگی، جهانبینی و... باور دارند. اینجا انقلابی بودن را بهتر میتوان درک کرد؛ پس زدن و مبارزه با هرگونه الگوی غیردینی و تخریب هرگونه واقعیت ساخته شده از پسِ الگوی عرفِ مدرن و هرگونه سلطه است!
•| نیروی مهم بعدی، نیروهای مدرن لیبرال هستند که برخلاف تصورات، به تغییرات پر شتاب اجتماعی و #کوچاندن جامعه از وضعیت مناسبات دینی به یک وضعیت غیردینی، عقلی و البته خنثی باور دارند، نه مدیریت و نه هدایت و نه توجه به عرف معمول!
لیبرالها که طبیعتاً از متفکران غربی و مدرن تغذیه میکنند، از ساختار فیزیکی و سازمان سیاسی برآمده از این تفکر در غرب نیز دستورالعمل میگیرند. در واقع تجددخواهان یا غربگرایان به گروه اول میگویند شما چون آسمانی میاندیشید، #توتالیتر و متعصب میشوید. میگویند جهان نو، #منطق خودش را دارد و شما در آن بازی نیستید. میگویند انقلاب اسلامی، توهمات شریعتمداران ناآشنا به مدرنیته بود که توانایی رویارویی با تمدن غرب را ندارد!
•| میل رسیدن به دولت مدرن در ایران، پیش از انقلاب سابقهای به اندازه تاریخ میان دو انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی دارد و مفهوم دولت مدرن با روی کارآمدن دولت محمد خاتمی بر مسند قدرت، در جمهوری اسلامی آغاز شد. ایدهای که پیشتر در دل مرکز بررسیهای ریاست جمهوری دولت هاشمی رفسنجانی به لحاظ سیاسی پخته و به لحاظ تئوریک توسط مباحث الهیاتی عبدالکریم سروش امکان طرح پیدا کرده بود...
•| با توجه به تجربه مشروطه، دولت مطلقه رضاشاه و در مجموع پهلوی، تجربه دولتهای سازندگی و دوم خرداد، سازمان سیاسی مدرن در ایران، به این نتیجه رسیده است که کوچ، صرفا با دستورالعملهای نرم رقم نمیخورد. شورشهای اجتماعی که در این سالها رخ داد، اساسا شوکهای مصنوعی بود تا جامعه دینی ایران را از مرحله مناسبات اجتماعی دینی به مرحله جامعه مدرن و بعضاً ضد دینی کوچ دهند.
ادامه دارد...
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 وضعیت ساختار قدرت در جمهوری اسلامی؛ نیروها و نزاعها! بخش سوم/
•| لیبرالها از ایران و جامعه چه میخواهند؟!
اول باید به این نکته توجه کرد که سازمان سیاسی مدرنیستها در ایران، پیشبرنده پروژهی جهانی لیبرالیسم هستند، یعنی یک پیوند هویتی ریشهداری از قبل از مشروطه تا کنون بین مدرنیستهای ایرانی با مولفان اصلی مدرنیته در اروپا وجود دارد.
شما یک ماشین را تصور کنید. یک ماشین از اجزای مختلفی از جمله موتور تا پیچ و مهره ساخته شده است. مدرنیستها در جوامع مختلف در واقع پیچ و مهره بودن در این ماشین را در قالب #علم، توجیه میکنند. به عنوان مثال زمانی که دلایل افزایش قیمت بنزین را ردگیری میکنید، به منفعت کلی ماشین و تحت فشار قرار گرفتن پیچها خواهید رسید!
مدرنیستها چه در نهادهای رسمی و چه غیر رسمی در ساختار جمهوری اسلامی نقش آفرین هستند و گروه سوم را تحت تاثیر و با خود همراه میکنند.
•| نیروی سوم را شاید بتوان نیروهای #محافظهکاری دانست که صرفا به دنبال مدیریت وضع موجود هستند و با توجه به عرف و متاثر و در خدمت نیروهای دوم اما با روکشی از نیروهای اول، حکمرانی را پیگیری میکند. محافظهکاران پس از وقایع ۸۸، انحراف احمدینژاد، برآمدن دولت اعتدال و انعقاد برجام و نگرانی از جانشینی، دولت عمیق یا Deep state، را شکل دادند و در نهادهای رسمیِ غیردولتی نفوذ قابل توجهی پیدا کردند. مشخصاً این نیرو، در قالب نواصولگرایی، ظهور و بروز یافتند و دائما در سطح گفتار نمادین از گروه اول فاصله و با گروه دوم ائتلاف کردهاند.
•| این گروه در سطح عملیاتی، دیگر به تزریق امر #قدسی در پیکربندی اجتماعی اعتقادی ندارد، دوگانه «کفر_ایمان»، «انقلابی_غیرانقلابی» اهمیتی ندارد و عمل سیاسی را به #پروژهسازی در توییتر و شبکههای اجتماعی، تقلیل داده است و با ایجاد دوقطبیهای کاذب به بهانه «جذب حداکثری»، «تساهل و تسامح»، «پلورالیسم» در اصل ادامهدهنده راه مدرنیستها و نفی کننده انقلابیگری اصیل شدهاند...
ادامه دارد
🆔 @namiramag
🔆 عیار کابینه را با برنامهها میسنجیم
🔷جلسه بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم به مجلس برگزار شد.
🔹در این جلسه که با حضور نمایندههای مجلس، اساتید دانشگاه، نمایندگان دولت سیزدهم و فعالین بخش خصوصی برگزار شد، دکتر جلیلی بعد از شنیدن نظرات کارشناسان درباره برنامه وزرای پیشنهادی گفت:
🔹آقای رییس جمهور گفتند صبر کنید کابینه را از روی عملکردش نقد کنید، بگذارید عمل شود بعد نقد کنید، اما هر چه کمک پیشینی باشد و هر چه دانشگاهیان کمک کنند برنامهها را بررسی کنند، کارنامه آتی دولت بهبود مییابد.
🔹برنامه گام اول است. قصور در کمک پیشینی در کارنامه پسینی اثر خواهد داشت.
امروز بحث همه است، دولت دولت همه است و پیشرفت او پیشرفت همه. پس همه باید کمک کنند
🔹آقای پزشکیان روی روش برنامهنویسی در مناظرهها حساسیت داشتند، این برنامهای که وزرا معرفی کردند آیا از نظر روششناسی طبق همان مختصاتی است که ایشان مد نظر داشتند؟ خوب است دانشگاهیان پیش از ورود به جزئیات، از زاویه روششناسی نوشتن برنامه به این موضوع بپردازند.
🔹هنر برنامه نویسی در روشن کردن راه رسیدن از نقطه موجود به مطلوب است؛ اینکه فقط بخشی از برنامههای بالادستی را بنویسیم کافی نیست
🔹وزارتخانهها جزایر جدا از هم نیستند، اینها باید در هماهنگی و انسجام با هم باشند و هماهنگی درونی داشته باشند.
🔹هرچند دولت باید طبق آییننامه مجلس برنامه خود را همراه با معرفی وزرا بدهد، اما آقای رییس جمهور گفتند برنامه دولت همان برنامه هفتم است؛ سوال این است که برای تحقق آن چگونه در هر وزارتخانه تدبیر اندیشیده شده است؟
🔹همانطور که رئیس جمهور محترم بارها به نقش مرکزی برنامه هفتم و سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در سیاستگذاریهای دولت چهاردهم اشاره داشتند، امتداد این گفتمان باید بطور خاص در کارنامه و برنامه وزرای پیشنهادی و کابینه انتصابی دولت چهاردهم نیز مشهود باشد.
🔹️رشد اقتصادی ۸ درصد در پنجسال آینده، بیش از آنکه یک هدفگذاری کلّی باشد، نیازمند تعریف وظایف برای هر دستگاه و تبدیل به برنامه اقدام و وظایف مشخص و مجزا است. الزام رشد هشت درصد، ارزآوری است؟ سهم دانشگاهها از ارزآوری چیست؟
🔹افزایش بهرهوری یکی دیگر از رویکردهای مهم است؛ سرمایه برای آن لازم است، اما نقش مدیریت، نقش فناوری و نقش نیروی انسانی در آن چیست و دولت چه برنامهای برای آن اندیشیده است؟
🔹هر وزارتخانه هم باید بگوید چگونه نیروهای وزارت خانه خود را پای ارتقای بهرهوری میآورد، هم مردم را چگونه پای کار میاورد؟ من این را بسیار در برنامه کم رنگ دیدم.
🔹در برنامه وزارت اقتصاد به تامین مالی اشاره شده است، اما با چه شیوههایی؟ به جز تکرار برنامه هفتم، باید بگویند چگونه میخواهند آن را محقق کنند.
🔹وزیر پیشنهادی نفت که معاون نظارت هم بوده است باید بگوید چگونه مسئله میترینگ را که از هدررفتهای عظیم جلوگیری میکند و در برنامه هفتم هم آمده است آن را حل میکند
🌐 #با_ما_همراه_باشید
✅ @paydarionline
🔆 تُپُق زدن مهم نیست
نگرانی جای دیگری است
🔻رئیس جمهور، زیادی تُپُق می زند؟ حتما اگر روان تر سخن می گفت، بهتر بود؛ اما ایرادی نیست که نتوان از آن گذشت. خیلی از ما ها تُپُق می زنیم.
🔹نگویید که شهید رئیسی را به خاطر یک صدم این تُپُق ها مسخره می کردند. ما مثل آنها نیستیم. دین ما، تمسخر را ممنوع کرده و نشانه جهل انسان دانسته است. "قَالُوا أَتَتَّخِذُنَا هُزُوًا قَالَ أَعُوذُ بِاللَّهِ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ. گفتند ای موسی ما را به استهزاء گرفته ای؛ گفت به خدا پناه می برم که از جاهلان باشم.".
🔻آقای پزشکیان امروز گفت "من بلد نیستم زیاد حرف بزنم، چیزهایی هم که باید از روی کاغذ بخوانم بدتر خراب میکنم"؟ این هم ایراد چندانی ندارد. روان خوانی یک متن، برای خیلی از ما ها نیز ممکن است دشوار باشد.
🔹رئیس جمهور گفت "از وزرا دفاع نمیکنم، چون آنها بلد هستند از خودشان دفاع کنند. وزرا را که همه بلدند، من برم بشینم"؟ بله عُرف و قاعده این بوده که رئیس جمهور، یکایک وزیران را معرفی، و از شایستگی های آنها دفاع کند. اما اگر این قاعده را رعایت نکرده، وزرا فرصت معرفی خود را دارند.
🔻اینها هیچ کدام، ایراد مهمی نیست. آن چه محل دغدغه و نگرانی -و نه عیب جویی و ایراد گیری- است، این که آقای پزشکیان، از یک جایی به بعد باید اداره کابینه را مستقیما بر عهده بگیرد و فراتر از مشاوران، مستقیما با مردم و کارشناسان و نمایندگان سخن بگوید.
🔹منظور فقط نشست مطبوعاتی نیست که تا کنون برگزار نشده. این هم ایراد مهمی نیست. اگر اقتصاد، مسئله اول کشور است، آقای پزشکیان باید استنباط کلان از حوزه اقتصاد و جزئیات و فروع آن پیدا کند، مسئولیت یکایک تیم اقتصادی را بشناسد و از اهمیت هماهنگی آنها آگاه باشد.
🔻فراتر از اینها، باید از فاز کلی گویی و مرور شعار ها و هنجارها بگذرد و بگوید که برنامه دولت او برای عملیاتی کردن رونق تولید، گسترش عدالت اقتصادی، عبور از تبعیض و رانت، افزایش قدرت پول ملی، اصلاح نظام های بانکی و مالیاتی و یارانه ها و... چیست.
🔹دغدغه جدی این است که تا اینجای کار در چیدن کابینه، بیش از آقای پزشکیان، گروه موسوم به شورای راهبری ظریف، نقش ایفا کرده و بالای ۷۰ درصد وزرا، انتخاب و سهم آنها بوده است.
🔻مسئله مهم این است که آقای ظریف در حوزه ظاهرا تخصصی اش (سیاست خارجی) هم نا موفق بود، چه رسد به اقتصاد، که نه او و نه بسیاری از اعضای سیاسی کار شورای راهبری، هیچ سر رشته از آن ندارند.
🔹هنوز در عمل، روشن نشده سکاندار تیم اقتصادی کیست و برنامه ای که بتوان بر اساس آن حرکت کرد، کدام است؟ این خلاء بزرگی است که رای اعتماد به وزیران را تحت الشعاع خود قرار می دهد.
@IMANI_mohammad
🌐 #با_ما_همراه_باشید
✅ @paydarionline
🔆 مقاله خواندنی فرید زکریا در واشنگتن پست: سیاست آمریکا در قبال ایران فروپاشیده است/ آمریکا باید واقعیت جمهوری اسلامی را بپذیرد
🔹«فرید زکریا» اندیشمند برجسته هندی-آمریکایی و مفسر شبکه CNN با انتشار مقاله ای در واشنگتن پست، با اشاره به افزایش تنشها در خاورمیانه، مینویسد:
🔹واقعیت جدید و خطرناکی که منطقه با آن روبرو شده است، بیش از هر نتیجهای، ریشه در «فروپاشی سیاست آمریکا در قبال ایران» دارد.
🔹ایران به فشارهای خارجی از طریق نزدیککردن روابط با جنبشهایی مانند حزبالله در لبنان، حماس در غزه، انصارالله در یمن و «گروههای مسلح» در عراق و سوریه پاسخ داده است.
🔹این محور مقاومت، اسرائیل را در طولانیترین و خطرناکترین جنگ خود در دههای اخیر فرو بردهاند، ۷۰ درصد از ترافیک دریایی را به بیرون از دریای سرخ منحرف و عراق و سوریه را به کشورهای وابسته قابل اعتماد تبدیل کردهاند».
🔹در یک دهه اخیر، «رویکرد واشنگتن در قبال ایران مخالف سرسختانه و فشار بوده نه یک راهبرد».
🔹نتیجه سیاست فشار حداکثری ترامپ و بایدن چه بوده است؟ ایران فارغ از محدودیت های برجام، برنامه هسته ای خود را به نحو گسترده ای پیش برده است. به گفته آژانس بین المللی انرژی اتمی، اکنون اورانیوم غنی شده این کشور ۳۰ برابر بیشتر از حد مجاز توافق هسته ای است.
🔹دولت بایدن میتوانست ریلگذاری را عوض کند اما «بیم آن را داشت که در این صورت، واکنش بسیار تندی را از جمهوریخواهان ببینید.
🔹آمریکا و متحدان آن باید یک سیاستی را درباره ایران طراحی کنند که این واقعیت را بهرسمیت بشناسد که جمهوری اسلامی وجود دارد و سپس تهدیدها و مجازتهایی را برای بازدارندگی در برابر آن اعمال کنند، اما مشوقهایی هم برای کاهش تنش به همراه داشته باشد.
🌐 #با_ما_همراه_باشید
✅ @paydarionline
🔆مجلس به وزرای محترم رای اعتماد داد
🔸انشاءالله که دولت چهاردهم با اقتدار بهتر و بیشتری بتواند در جهت پیشرفت کشور اسلامی ایران گام برداشته و چالشهای پیش رو را با همت بهتری در راستای نظام اسلامی قرار دهد تا که مردم ما آثار و برکات آن را خود ببینند.
مرتضی آقاتهرانی
۳۱ مرداد ۱۴۰۳
🌐 #با_ما_همراه_باشید
✅ @paydarionline
♻️ اگر چند صد نفر همجنسباز کارناوال راه انداخته بودند، تمام خبرگزاری های جهان آن را پوشش میدادند.
اما ۲۵ میلیون نفر از اقصی نقاط جهان در کربلا جمع میشوند و تمام رسانههای غربی کور و کر و لال اند!
ـــــــــــــــــــــــ
🚨پایگاه خبری #پاسدار_نیوز 💠
@passdar
7.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تقدیر ویژه پوتین از همسر مسلمان
رئیس جمهور ساسانستان با ۱۳ فرزند
پوتین با یک دسته گل، نشان «مادر قهرمان» را به همسر رئیس جمهور ساسانستان (چچنستان) اهدا کرد.
همسر قدیروف یک بانوی مسلمان و مادر 13 فرزند است که شرکتی با نام «سیمرغ» دارد و برای پوشش اسلامی بانوان لباس میدوزد.
این بانوی مسلمان با همسر و فرزندانش در یک خانه ۴۰ متری زندگی می کنند و در ساعاتی که همسرش در خانه نیست، ۸ کارگر شرکت سیمرغ که بانوان همسایه هستند، با چرخ خیاطیهای خود در همین خانه ۴۰ متری کار می کنند.
سیمرغ از شرکتهای فعال برای ترویج لباس و پوشش اسلامی در جشنوارههای بینالمللی است.
ـــــــــــــــــــــــ
🚨پایگاه خبری #پاسدار_نیوز 💠
@passdar
17.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تصاویر هوایی پیادهروی باشکوه اربعین حسینی
#اربعین
ـــــــــــــــــــــــ
🚨پایگاه خبری #پاسدار_نیوز 💠
@passdar
💢عراقیه نوشته بود: مرده بودیم، خمینی ما رو زنده کرد...
ـــــــــــــــــــــــ
🚨پایگاه خبری #پاسدار_نیوز 💠
@passdar
زیست اربعینی مقدمه زیست دوران ظهور
#اربعین یک واقعه در یک روز از تاریخ گذشته نیست. یک حقیقت جاری در تاریخ است.
همانگونه که خود نشانه ای شد برای اثبات این که عاشورا یک روز در تاریخ مانده نیست بلکه حقیقتی جاریست و منشأ تحول سلام زندگی انسان هاست.
زندگی مادی بدون روح و مجرد از حقایق هستی نمیتواند انسان را به آرامش برساند و انسان باید از آن عبور کنند تا به حقیقت عالم دست پیدا کنند. زندگی باید ظاهر و باطن را با هم داشته باشد تا انسان خاکی را به انسان عالی تبدیل کند. این محقق نمی شود جز با اتصال و ارتباط با انسانی که خود این مسیر را پیموده است و اکنون در جایگاه راهبر انسان ها از طرف پروردگار ماموریت دارد تا انسان ها را برای رساندن به حقیقت انسانیت راهبری کند.
انسانی که یعسوب الدین است یعنی امیر و پیشوای اهل دین و مومنان. همو که مومنان را دور هم جمع می کند و برای تشکیل یک جامعه با دقت از آن ها مراقبت می کند .
مراقب است تا انحرافات و کژی ها در ساختار جامعه آنها به وجود نیاید.
ظرفیت های آن ها را لحاظ می کند و برای به فعالیت درآمدن آن ها، دستورالعمل مناسب ارائه می کند و خود دست آن ها را گرفته و تا مقصد پیش می برد.
اربعین تجلی توجه مومنان به یعسوب الدین است همانگونه که در زیارت ناحیه مقدسه امام زمان ارواحنا لتراب مقدمه الفدا می خوانیم السلام علیک یا یعسوب الدین.
زیست اربعینی تمرین آمادگی برای حضور در دوران ظهور است در پرتو یعسوب الدین .
در این زیست به ما می آموزند که پیشوای ما باید امام باشد نه مال . (اشاره به حکمت۲۶۰/۱)
زیست اربعینی به ما یاد می دهد که باید اهل گذشت و ایثار و مواسات بود تا منفعت طلبی و به فکر خود بودن.
آری اربعین میدان عملی تربیت انسان های دوران ظهور است .
#اربعین
#زیست_دوران_ظهور
✍حجت الاسلام هادی صاحبقرانی
عضو شورای مرکزی
جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🇮🇷 جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
🆔@rohaniat_mardomi