.
پرتابه اسرائیل منفجر شد
اما در عمق اسرائیل!
♦️پرتابه اسرائیل هر چه بود -کوادکوپتر پیتزا بر، یا موشک اسپارو و راکس- به شدت منفجر شد، اما در اسرائیل نه در ایران. چنان که سیاستمداران صهیونیست را به جان هم انداخته است.
🔹وزیر امنیت داخلی کابینه نتانیاهو، عنوان «مسخره» را به این عملیات داده و یائیر لاپید، رئیس جریان اپوزیسیون دولت در واکنش به توئیت بن گویر پاسخ داده: هیچ وقت تا الان یک وزیر در کابینه امنیتی چنین لطمه سنگینی به امنیت کشور، وجهه و جایگاه آن نزده بود. بن گویر با یک پیام یک کلمهای نابخشودنی توانست اسرائیل را از تهران تا واشنگتن، تمسخر و شرمنده کند.
♦️منوشه امیر تحلیلگر صهیونیست هم می گوید: با توجه به شرایط و همه محدودیتها، این همه آن چیزی بود که اسرائیل میتوانست انجام دهد؛ ما نمیتوانیم همزمان در چند جبهه بجنگیم!اسموتریچ و بنگویر از این حمله اسرائیل ابراز ناخرسندی کردند؛ من هم نظرم همین است، جواب اسرائیل همسطح با حمله ایران نبود؛ اما اسرائیل اولویتهای دیگری از جمله غزه و حزبالله لبنان دارد که میتوانند اسرائیل را فلج کند.
🔹شده حکایت همان داستان طنز معروف، و شلیک توپخانه ای که قرار بود در سرزمین حریف منفجر شود و تلفات بگیرد، اما خود توپ هنگام شلیک منفجر شد و از سربازان خودی تلفات گرفت!
@IMANI_mohammad
.
"تله جنگ" و تیزاب "وعده صادق"
🔹سال ها بود جریان سیاسی/ رسانه ای "منفعل یا مامور غرب"، ادعا می کرد نباید در مقابل اقدامات تروریستی اسرائیل یا آمریکا کاری کرد.
♦️ادعا می کردند اقدامات تروریستی و نظامی، تله اسرائیل و تندروهای آمریکایی، برای کشاندن ایران به "تله جنگ" است و ایران باید صبر در پیش بگیرد و وارد تله نشود!
🔹عملیات محدود اما کاری و راهبردی "وعده صادق"، به سان تیزابی بود که عیار آن گزاره فشل کننده را در پس سال ها تبلیغات مسموم پایوران دشمن، آشکار ساخت و ابطال کرد.
♦️اقدام شجاعانه و موفق ایران، در میدان عمل ثابت کرد که می توان دشمن گستاخ را عقوبت کرد، بی آن که به جنگ بینجامد، بلکه این اقدام، در ذات خود، بازدارنده گستاخی های حریف و مانع افزایش تهدید ها تا سطح جنگ است.
🔹کشور ما چند سال قبل، گرفتار چرخه روانی معیوب و کاهنده اقتدار بود. بازیگران منفعل ادعا می کردند: اگر برنامه هسته ای را برای استفاده صلح آمیز توسعه بدهیم، جنگ می شود؛ اگر به ترور سردار سلیمانی پاسخ بدهیم، جنگ می شود؛ اگر در قبال عهد شکنی برجامی حریف، مقابله به مثل کنیم، جنگ می شود. و این آخری، اگر به اقدام تروریستی اسرائیل پاسخ بدهیم، جنگ می شود(!)
♦️آقای روحانی چند سال قبل ادعا کرد: «آقای اولاند رئیسجمهور وقت فرانسه به من گفت در سال ۲۰۱۳، تصمیم قطعی برای جنگ با ایران را گرفته بودیم. وقتی شما آمدید، ما منصرف شدیم. در ذهن من هم همین بود. گروه 5+1 توافق کرده بودند برای جنگ علیه ایران. اولاند گفت وقتی شما انتخاب شدید، گزینه جنگ کنار رفت»!!
🔹اما در همان دولت بود که ارتش آمریکا، فرمانده ایرانی مبارزه با تروریسم در منطقه را ترور کرد. علت، همان راهبرد فلجی بود که می گفت اگر کل برجام را هم زیر پا گذاشتند، ما هیچ کاری نمی کنیم.
♦️به گزارش ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ نشریه پولیتیکو، فدریکا موگرینی، در کنفرانس اتحادیه اروپا گفته بود: «از روحانی تضمین گرفتم حتی در صورت خروج آمریکا از توافق و برگرداندن تحریمها، ایران به برجام پایبند بماند».
🔹نه تنها حقوق حداقلی ما در برجام -با وجود واگذاذی امتیازات هنگفت- از بین رفت، بلکه آمریکا جرئت کرد سردار سلیمانی را هم ترور کند.
♦️حالا اما اغلب تحلیلگران در غرب می گویند: اسرائیل که در حمله به سفارت ایران در دمشق از خط قرمزها عبور کرده بود، پس از عملیات بی سابقه ایران، سعی می کند با احتیاط رفتار کند، چرا که می داند حمله با ۴۰۰ موشک و پهپاد، مینیاتوری از توانایی واقعی و اراده جدی ایران بود.
🔹وقتی در مینیاتوری ده درصدی از توانمندی ها بتوان دو پایگاه مهم نظامی و یک پایگاه مهم اطلاعاتی/ امنیتی اسرائیل را از فرار۶ لایه پدافند عبری/ غربی در هم کوبید، حتما ضربات اصلی در مقیاس واقعی توانمندی های ایران، به مراتب دردناک و فلج کننده خواهد بود.
@IMANI_mohammad
عضو کارگزاران: ثابت شد اسرائیل پوشالیترین رژیم منطقه است
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران میگوید: به من ثابت شد که اسرائیل به تنهائی، هرگز حریف ایران نیست. من واقعا تا حالا نمیدانستم اسرائیل بدون آمریکا ۱۰ دقیقه دوام نمیآورد.
سعید لیلاز به روزنامه اعتماد گفت: غرب به ویژه آمریکا یا باید یک ایران تسلیم داشته باشد یا یک جمهوری اسلامی سرنگون شده! غربیها به چیز دیگری غیر از این دو گزاره تن نخواهند داد. در حالی که غرب روز به روز در حال ضعیفتر شدن است، این خواسته روزبهروز غیرمنطقیتر میشود.
باید قبول کنیم، ایران از مصايب سالهای 98 و 99 که بدترین سالهای تاریخ معاصر از نظر فشار بینالمللی بود، عبور کرده و دیگر به آن باز نخواهد گشت. فرقی نمیکند با ترامپ یا بدون ترامپ؛ با تحریمها یا بدون تشدید تحریمها.
حمله ایران به اسرائیل هم، همین واقعیتها را نمایان کرد. در این موازنه جدید، جمهوری اسلامی یک بازیگر بزرگ فرامنطقهای است.
ماجرای طوفانالاقصی به همه جهان نشان داد (ازجمله خود من) که اسرائیل پوشالیترین رژیم منطقه است. اسرائيل هیچ چیز نیست و 10 دقیقه بدون آمریکا دوام نمیآورد. من این را نمیدانستم. منِ سعید لیلاز این واقعیت را به این شدت نمیدانستم.
آیا میدانستید در سه ماهه سوم سال 2023، تولید ناخالص داخلی اسرائیل، 21 درصد کاهش پیدا کرده؟ منفی 21 درصد بوده! این عدد در اقتصاد ایران در بدترین سالهای تحریم، بیشتر از منفی 3درصد نبوده. یک اقتصاددان متوجه میشود که سقوط 21 درصدی GDP یعنی چه؟ اگر آمریکاییها داربست زیر سقف اقتصاد اسرائیل نزده بودند، چندبار فرو ریخته بود.
نهایت هوشمندی جمهوری اسلامی در این بود که پاسخ داد، قدرتمندانه هم داد، اما به صورت سمبلیک. اگر میخواست، قطعا میتوانست موشکهای بیشتری را در اسرائیل فرود بیاورد و تلفات بیشتری وارد سازد. این اقدام، 3 دستاورد مهم داشت؛ 1) بازدارندگی ایجاد کرد. 2) حمله به کنسولگری را تلافی کرد. 3) باعث قدرتنمایی ایران شد.
امیدوارم غربیها، ایران را به جایی نرسانند که ناچار شود به باشگاه هستهای بپیوندد. تحلیلم میگوید که ایران این توانایی را دارد . قبل از حمله به اسرائیل هم مخالفان ایران مدام میگفتند، پهپادهای ایران فیک است، موشکهایش فتوشاپ است. ایران روی نبرد اوکراین، اثرات مهم، و در مناقشه اعراب و اسرائیل اثرات تعیینکنندهای داشته و این روند را ادامه میدهد.
من هرگز تصور نمیکردم گروهی در یمن با جمع محدود و ظرفیتهای اندک، اسرائیل را این اندازه عاجر کنند.
من میتوانم ماجرای استالینگراد را در سطح دکترا تدریس کنم، اما به شما میگویم که آن مقاومت در برابر مقاومت 6 ماهه غزه هیچ اهمیتی ندارد. عالیترین سطح مقاومت بشری، در غزه در حال وقوع است. دشمن 6 ماه زمینهایشان را شخم بزند و بر اثر مقاومت، اسرائیل با خفت و خواری از خانیونس خارج شود.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
معاریو: ایران، روز قیامت را به اسرائیل نشان داد
♦️روزنامههای آمریکایی و صهیونیستی متفقالقول هستند که دولت نتانیاهو در حمله به کنسولگری ایران در دمشق، دچار سوء محاسبه بسیاری بدی شد.
🔹در این زمینه آلون بن دیوید تحلیلگر نظامی روزنامه معاریو میگوید: ایران، روز قیامت را به ما نشان داد. در حین حمله ایران لحظات سختی را تجربه کردیم. ترس تمام وجود سربازانی که در پایگاههای هدف قرار گرفته شده بود را فرا گرفته بود. هزاران سرباز در مکانهای امن قرار گرفتند و دائما سؤال میکردند که آیا طبقات امن از آسیب موشکهای ایران در امان خواهند بود یا نه؟
♦️عکس آسمان و آن چیزی که روی مانیتورهای مراقبت هوائی در روز شنبه ظاهر شد شبیه به هیچ چیزی که قبلا آن را در فلسطین اشغالی یا جایی دیگری در دنیا دیده بودیم نبود. صدها پهپاد ایرانی و موشکهای کروز و بالستیک به سمت ما میآمدند. در ارتفاع پایین این عکس روز قیامت است این چیزی است که یکی از افسران ارتش به من اطلاع داد.
🔹نتانیاهو، همان رهبری که احمقانه و بدون درک عواقب مورد انتظار، ما را به سمت ترور ژنرال ایرانی در دمشق سوق داد. اکنون وانمود میکند که میتواند ایران را رام کند. کاملا قابل پیشبینی بود که آنها پاسخ ایران به این ترور را اشتباه ارزیابی کردند.
♦️در همین حال روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: مقامات اسرائیل نسبت به شدت پاسخ ایران به حمله اولآوریل به ساختمان کنسولگری تهران در دمشق، دچار اشتباه محاسباتی شدند. چند مقام آمریکایی و یک مقام ارشد اسرائیلی گفتند: اسرائیلیها به شدت اشتباه محاسباتی کرده بودند و فکر میکردند که ایران واکنش شدیدی نشان نخواهد داد.
🔹اطلاعات اسرائیل در ابتدا پیشبینی میکرد که ایران حداکثر ۱۰ موشک زمین به زمین به سمت اراضی اشغالی شلیک کند. چند روز مانده به حمله آنها تخمین را به ۶۰ تا ۷۰ موشک زمین به زمین افزایش دادند. این هم یک فرضیه نادرست بود.
♦️حتی پس از اینکه مشخص شد که ایران دست به اقدام تلافیجویانه خواهد زد، مقامات آمریکا و اسرائیل فکر کردند که مقیاس پاسخ نسبتا محدود خواهد بود. با این حال پس از آنکه دیدند بارانی از موشک و پهپاد بر سرشان بارید تازه متوجه شدند چرا عملیات اول آوریل در دمشق تاوانی به این اندازه باید داشته باشد.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
اسرائیل تهدید اتمی مقام رسمی سپاه را جدی بگیرد
#علیرضا_تقوی_نیا
🔸️سردار احمد حق طلب فرمانده سپاه حفاظت مراکز اتمی ایران در اظهاراتی که خبرگزاری صدا و سیما آن را منتشر ساخته، نکته مهمی را بیان کرده که در ذیل می آید :
🔸️"اگر رژیم جعلی صهیونیستی بخواهد از تهدید حمله کردن به مراکز هستهای کشورمان برای تحت فشار قرار دادن ایران استفاده ابزاری کند، تجدید نظر در دکترین و سیاستهای هستهای جمهوری اسلامی ایران و عدول از ملاحظات اعلامی گذشته محتمل و قابل تصور میباشد."
🔸️این بیانات که برای اولین بار است توسط یک مقام ارشد و رسمی سپاه بیان می شود ، از جهاتی اهمیت جدی دارد .
1️⃣ اعلام "احتمال عدول از دکترین و سیاست های هسته ای کشور در صورت تهدیدات اسرائیل" ،نقطه عطفی است که برای اولین بار توسط یک مقام نظامی مرتبط با برنامه هسته ایران اظهار می شود که البته باید توضیحاتی در مورد آن نگاشته گردد.
🔸️سیاست و دکترین های هسته ای ایران استفاده و بهره گیری از تمام ظرفیت های دانش اتمی در هر حوزه ای منهای ساخت سلاح اتمی بوده است.
🔸️به عبارت دیگر ایران در گذشته و حال هر گونه بهره مندی تجاری ، پزشکی، صنعتی و... از دانش اتمی خود را تایید اما هرگونه تلاش برای حرکت به سوی سلاح اتمی را قویا رد می کند.
🔸️حال اظهارات این سردار مهم سپاه نکته ای ظریف را گوشزد می کند که اگر اسرائیل به تهدیدات خود علیه مراکز اتمی ایران ادامه دهد، ممکن است دکترین اتمی جمهوری اسلامی نیز تغییر یابد؛ یعنی ملاحظات سابق در مورد محدودیت های این برنامه تغییر کند.
2️⃣ اسرائیل پیام این سردار سپاه را باید جدی بگیرد چون خط قرمز هر کشوری ، امنیت ملی اوست و اگر ایران ببیند که سلاح های متعارفی که دارد نمی تواند برای تاسیسات هسته ایش امنیت فراهم کند، ممکن خواهد بود که در دکترین های دفاعی و هسته ای خود تجدید نظر کند.
3️⃣ ایران در شرایط عادی هیچ تلاشی برای ساخت بمب اتم بر اساس دکترین کنونی هسته ای خود ندارد اما حمله احتمالی اسرائیل می تواند تجدید نظر اساسی در سیاست های دفاعی ایران را در پی داشته باشد.
4️⃣ امنیت و حفظ بقا از جمله اهداف اساسی یک کشور است که به هر قیمتی سعی در تحقق آن دارد ؛ مسلما جمهوری اسلامی نمی پذیرد که امنیت ملی و بقایش توسط یک رژیم دارای سلاح هسته ای به خطر بیفتد؛ و در صورت استمرار تهدیدات اسرائیل، هرگونه تغییر در راهبردهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران امری مشروع و پذیرفته قلمداد می گردد.
5️⃣ ایران علاوه بر انگیزه تجدیدنظر در راهبردهای اتمی خود ، امکان تحقق آن را نیز دارد.
🔸️ایران هم در مجتمع کاملا ایمن فردو اورانیوم را با غنای بالا تولید نموده ، هم اورانیوم فلزی ساخته و هم موشک های دوربرد و ماهواره بر شلیک می کند.
🔸️مجموع این اقدامات نشان می دهد تغییر دکترین هسته ای ایران به یک اشاره امام خامنه ای فرمانده کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی بستگی دارد و تمام موانع فنی آن نیز مرتفع گردیده است.
6️⃣ مطمئنا این اظهارنظر که توسط رسانه های رسمی جمهوری اسلامی به طور گسترده انتشار داده می شود، بدون هماهنگی با نهادهای عالی تصمیم گیر این نظام نبوده است.
7️⃣ جمهوری اسلامی ایران وقتی در عملیات "وعده صادق" خود را با یک رژیم دارای سلاح اتمی وارد نبرد می کند، احتمال فکر درگیری با آن در بالاترین سطوح را نموده است و یا حداقل قصد دارد با این رژیم به یک موازنه قدرت برسد و اسرائیل و حامیانش این این نکته را باید فهم کرده باشند.
@taghaviniaa
ترقه بازی اصفهان توان واقعی اسرائیل را نشان داد
#علیرضا_تقوی_نیا
1️⃣ بامداد امروز جمعه ۳۱ فروردین ، چند کوادکوپتر بر فراز پایگاه هشتم شکاری اصفهان منهدم شدند . مبداء این کوادکوپترهای بسیار ریز مشخص نبود اما هیچ کدام به اهداف خود نرسیده و در هوا منفجر شدند.
2️⃣ این اتفاق به اسرائیل منتسب شد و رسانه های اسرائیل آن را حمله این رژیم نامیدند اما پس از مشخص شدن ابعاد این رخداد طنزگونه، برخی وزرا و کارشناسان اسرائیلی نیز نسبت به آن اعلام انزجار و تاسف کردند و آن را مایه تمسخر رژیم صهیونیستی نامیدند.
3️⃣ حتی کارشناسان شبکه اینترنشنال نیز به صراحت آن را یک پاسخ ضعیف نامیدند و تلویحا اعلام کردند که معادله بازدارندگی ایران در سوریه تثبیت شد.
4️⃣ این واکنش اسرائیل نشان داد این رژیم تا چه حد ضعیف و فرسوده شده و با اسرائیل دهه های گذشته تفاوت اساسی پیدا کرده است.
5️⃣ کیفیت و کمیت این پاسخ حاکی از ترس جدی اسرائیل برای ورور به جنگ با ایران است؛ در حالی که حمله وعده صادق سپاه به گونه ای بود که نشان داد جمهوری اسلامی کاملا آمادگی ورود به جنگ را دارد.
6️⃣ به نظر می رسد اسرائیل آمادگی درگیری در چند جبهه را نداشته و اولویتش ادامه نبرد در غزه و پاسخ به حملات حزب باشد و دیگر تعرض به نیروهای ایرانی در سوریه را انجام ندهد زیرا با حمله ای سنگین تر و وسیع تر از عملیات وعده صادق روبرو خواهد شد.
7️⃣ کشورهای عربی و سایر دولتها که روی اسرائیل و قدرت نظامی آن حساب باز کرده بودند، ملتفت گشتند که این رژیم نیز در برابر ایران کوتاه آمد و نتوانست بازدارندگی از دست رفته خود را احیا کند .
8️⃣ باید مراقب بود زیرا اسرائیل مانند مار زخم خورده است و اگرچه جرات و جسارت حمله مستقیم به ایران را ندارد ، اما خطر عملیات های خرابکارانه و تروریستی این رژیم علیه تاسیسات حیاتی ایران و مقامات علمی و دفاعی فعلا رفع نشده است.
📌 در پایان باید گفت واکنش محکم ایران و پاسخ ضعیف امروز اسرائیل نشان داد معادلات منطقه تغییر کرده است و اعتماد به نفس جمهوری اسلامی و متحدانش از این پس بسیار بیشتر از قبل خواهد بود.
🔸️سر بسته بگویم برخی سیاسیون داخلی که گمان می کردند حملات اسرائیل دامی است برای تحریک ایران به جنگ و ورود آمریکا به آن، متوجه شدند که نه صهیونیست ها قابلیت جنگ با جمهوری اسلامی را دارند و نه آمریکا تمایلی به آن.
@taghaviniaa
💠 مال حرام تا آبروی آدم را نبرد انسان را رها نمیکند
🔸 آیت الله جوادی آملی:
🔷 هرگز خیال نکنیم حرفی که زدیم، مال حرامی که گرفتیم و یا آبرویی کسی را بردیم، گذشته، خیر! چیزی نمیگذرد! هر کاری که کردیم بالاخره ثمر آن را می بینیم مگر اینکه با توبه آن را ترمیم کنیم. چون نظام عالم طبیعت، جای تغییر و تبدیل است، شما ببینید بدبوترین کود وقتی تحت تدبیر کشاورز قرار بگیرد، میشود گل یاس یا میشود سیب و گلابی. اینجا جای تبدیل و تغییر است. کار توبه، اِنابه و توجه همین است؛ «إِذَا مَاتَ ابْنُ آدَمَ انْقَطَعَ عَمَلُهُ» اما تا زندهایم جای تغییر و تبدیل است.
✳️"تله جنگ" و تیزاب "وعده صادق"
🔹سال ها بود جریان سیاسی/ رسانه ای "منفعل یا مامور غرب"، ادعا می کرد نباید در مقابل اقدامات تروریستی اسرائیل یا آمریکا کاری کرد.
♦️ادعا می کردند اقدامات تروریستی و نظامی، تله اسرائیل و تندروهای آمریکایی، برای کشاندن ایران به "تله جنگ" است و ایران باید صبر در پیش بگیرد و وارد تله نشود!
🔹عملیات محدود اما کاری و راهبردی "وعده صادق"، به سان تیزابی بود که عیار آن گزاره فشل کننده را در پس سال ها تبلیغات مسموم پایوران دشمن، آشکار ساخت و ابطال کرد.
♦️اقدام شجاعانه و موفق ایران، در میدان عمل ثابت کرد که می توان دشمن گستاخ را عقوبت کرد، بی آن که به جنگ بینجامد، بلکه این اقدام، در ذات خود، بازدارنده گستاخی های حریف و مانع افزایش تهدید ها تا سطح جنگ است.
🔹کشور ما چند سال قبل، گرفتار چرخه روانی معیوب و کاهنده اقتدار بود. بازیگران منفعل ادعا می کردند: اگر برنامه هسته ای را برای استفاده صلح آمیز توسعه بدهیم، جنگ می شود؛ اگر به ترور سردار سلیمانی پاسخ بدهیم، جنگ می شود؛ اگر در قبال عهد شکنی برجامی حریف، مقابله به مثل کنیم، جنگ می شود. و این آخری، اگر به اقدام تروریستی اسرائیل پاسخ بدهیم، جنگ می شود(!)
♦️آقای روحانی چند سال قبل ادعا کرد: «آقای اولاند رئیسجمهور وقت فرانسه به من گفت در سال ۲۰۱۳، تصمیم قطعی برای جنگ با ایران را گرفته بودیم. وقتی شما آمدید، ما منصرف شدیم. در ذهن من هم همین بود. گروه 5+1 توافق کرده بودند برای جنگ علیه ایران. اولاند گفت وقتی شما انتخاب شدید، گزینه جنگ کنار رفت»!!
🔹اما در همان دولت بود که ارتش آمریکا، فرمانده ایرانی مبارزه با تروریسم در منطقه را ترور کرد. علت، همان راهبرد فلجی بود که می گفت اگر کل برجام را هم زیر پا گذاشتند، ما هیچ کاری نمی کنیم.
♦️به گزارش ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ نشریه پولیتیکو، فدریکا موگرینی، در کنفرانس اتحادیه اروپا گفته بود: «از روحانی تضمین گرفتم حتی در صورت خروج آمریکا از توافق و برگرداندن تحریمها، ایران به برجام پایبند بماند».
🔹نه تنها حقوق حداقلی ما در برجام -با وجود واگذاری امتیازات هنگفت - از بین رفت، بلکه آمریکا جرئت کرد سردار سلیمانی را هم ترور کند.
♦️حالا اما اغلب تحلیلگران در غرب می گویند: اسرائیل که در حمله به سفارت ایران در دمشق از خط قرمزها عبور کرده بود، پس از عملیات بی سابقه ایران، سعی می کند با احتیاط رفتار کند، چرا که می داند حمله با ۴۰۰ موشک و پهپاد، مینیاتوری از توانایی واقعی و اراده جدی ایران بود.
🔹وقتی در مینیاتوری ده درصدی از توانمندی ها بتوان دو پایگاه مهم نظامی و یک پایگاه مهم اطلاعاتی/ امنیتی اسرائیل را از فرار۶ لایه پدافند عبری/ غربی در هم کوبید، حتما ضربات اصلی در مقیاس واقعی توانمندی های ایران، به مراتب دردناک و فلج کننده خواهد بود.
محمد ایمانی
https://eitaa.com/behzadzare
📌تحلیل رزمایش مثلث چرا
رزمایش دریایی ایران،روسیه و چین در اقیانوس هند گام دیگری برای درک پیشامدهای قطعی در حوزه آبی اقیانوس هند در چند سال آینده است.
وقتی بخواهیم یک رزمایش این چنینی را تحلیل کنیم باید به همه ابعاد بهم پیوسته روابط راهبردی کشورهای مذکور بپردازیم
مهم ترین پیام این رزمایش حضور نظامی آمریکا در اقیانوس هند است که محور سه گانه ایران_روسیه_چین نسبت به آن نگرانی های جدی دارند
چینی ها این حضور را بیش از ایران و روسیه به ضرر منافع خود از دریای چین جنوبی تا مکران می بیند مساله ای که عملا چین را مجاب به بازگشت تاریخی به جاده ابریشم در غرب جغرافیای خود کرده است.
چین برای مهار کلان راهبرد آمریکا_هند_استرالیا_ژاپن_کره جنوبی در ایندوپاسفیک درصدد تنوع سازی مسیرهای تجاری خود در منطقه شد.
بیش از ۸۵ درصد مبادلات تجاری چین از طریق تنگه مالاکا میان دوکشور سنگاپور و اندونزی عبور می کند و هندی ها در جزایر نزدیک به این تنگه پایگاه های نظامی تاسیس کردند.
بنابراین چینی ها با قسمت خشکی جاده ابریشم و همچنین سرمایه گذاری در پاکستان برای ترانزیت مستقیم با هند مسیر مالاکا را تنوع سازی خواهند کرد تا شرایط را برای این منطقه که در سال های آینده به کانون اصلی تحولات اقتصادی و تجاری تبدیل خواهد شد مهار کنند.
نگرانی مشترک هند و آمریکا حضور گسترده چین در
حیاط خلوت هند است،چینی ها با خرید بنادر و سرمایه گذاری در بخش های صنعتی و زیرساخت های کشورهای میانمار و بنگلادش و سریلانکا و مالدیو و گوادر پاکستان عملا هند را محاصره اقتصادی کردند تا از هژمونی آن ها و آمریکا در حوزه اقیانوسیه جلوگیری کنند
البته محور آمریکا و هند نیز در این مناسبات منطقه ای راهبرد سرمایه گذاری در کشورهای کم برخورداری نظیر سریلانکا و مالدیو و بنگلادش را پیش گرفته اند و در صدد رقابت با چین هستند.
اما نسبت هند با روسیه و ایران کاملا متفاوت از چین هست و هند از روابط خوبی با ایران و روسیه برخوردار هست و این روابط آثار خود را در کریدور شمال_جنوب با مشارکت این سه کشور نشان داده است.چسبندگی اقتصادی و تجاری میان روسیه و ایران با هند نشان دهنده فهم راهبردی از آینده موازنه اقتصادی در اقیانوسیه است که البته به بازی هوشمندانه تری از سوی تهران نیاز دارد
در نگاه کلان رزمایش چین و ایران و روسیه برای تضعیف حضور آمریکا ارزیابی می شود اما طبیعتا چینی ها از آن برای سیگنال به هند بهرهبرداری خواهند کرد موضوعی که اساسا قابل مقایسه با روابط نسبتا پایدار ایران و روسیه با هند نیست وهندی ها بخوبی متوجه این معادله هستند.
ایران در حوزه بندر چابهار و مکران ابتکار دوگانه شرقی غربی را بازی می کند و اصرار بر سرمایه گذاری هندی ها در چابهار برای حفظ تعادل سیاسی با غرب در حوزه اقیانوسیه ارزیابی می شود
البته متغیرهای زیادی وجود دارد که ایران را به نقطه حضور هندی ها در چابهار رسانده است موضوعی که چینی ها در گوادر پاکستان دنبال می کنند و مسیر ابریشمی خود در آسیای جنوبی را در پاکستان و بندر گوادر نهایی کردند.
چینی ها می دانند سیاست کریدوری آن ها آثار بیرونی خود را در رفتار ایران با هند گذاشته است و هندی ها برای حفظ تعادل قدرت با چین و رسیدن به آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی و روسیه و اروپای شرقی به ایران و روسیه نیاز واقعی دارند و نمی توانند آن را کنار بزنند.
بنابراین سیاست اتخاذ شده در چابهار برای حفظ تعادل شرقی یا غربی شدن روابط ایران و همچنین سایر مولفه های ترانزیتی که آرایش جدیدی در اقیانوسیه پیدا کرده اند و آثار خود را گذاشته قابل تایید است اما بستگی به تصمیم گیری های آینده اطراف این داستان دارد.
هندی ها در قفقاز جنوبی بازی مشابهی با ایران و فرانسه و یونان برای حمایت از ارمنستان و مخالفت با تغییرات ژئوپولتیکی در این ناحیه دارند موضوعی که برای چینی ها اهمیت خاصی ندارد و در آن مداخله نکردند
ابوقاسم
🔰 تقدیم به همه آنهایی که دغدغه امر به معروف و نهی از منکر دارند❤️
🔹داستان پير و كودكان
🔻پيرمردي مشغول وضو بود ، اما طرز صحيح وضو گرفتن را نمي دانست .
🔻امام حسن و امام حسين ( ع ) كه در آن هنگام طفل بودند ، وضو گرفتن پيرمرد را ديدند . جاي ترديد نبود ، تعليم مسائل و ارشاد جاهل واجب است ، بايد وضوي صحيح را به پيرمرد ياد داد ، اما اگر مستقيما به او گفته شود وضوي تو صحيح نيست ، گذشته از اينكه موجب رنجش خاطر او مي شود ، براي هميشه خاطره تلخي از وضو خواهد داشت . بعلاوه از كجا كه او اين تذكر را براي خود تحقير تلقي نكند ، و يكباره روي دنده لجبازي نيفتد و هيچ وقت زير بار نرود .
🔻اين دو طفل انديشيدند تا به طور غير مستقيم او را متذكر كنند .
🔻در ابتدا با يكديگر به مباحثه پرداختند ، و پيرمرد مي شنيد . يكي گفت : " وضوي من از وضوي تو كاملتر است " . ديگري گفت : " وضوي من از وضوي تو كاملتر است " . بعد توافق كردند كه در حضور پيرمرد هر دو نفر وضو بگيرند و پيرمرد حكميت كند . هر دو طبق قرار عمل كردند و هر دو نفر وضوي صحيح و كاملي جلو چشم پيرمرد گرفتند .
🔻پيرمرد تازه متوجه شد كه وضوي صحيح چگونه است . و به فراست مقصود اصلي دو طفل را دريافت و سخت تحت تأثير محبت بي شائبه و هوش و فطانت آنها قرار گرفت . گفت : " وضوي شما صحيح و كامل است . من پيرمرد نادان هنوز وضو ساختن را نمي دانم . به حكم محبتي كه بر امت جد خود داريد ، مرا متنبه ساختيد . متشكرم "
✔️بحار الانوار ، جلد 10 ، صفحه . 89
🔗 استاد مطهری، داستان راستان - جلد 2، ص 30
#طرح_نور
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🖇 تعلیقه:
۱. سخنان «کلی» و «مبهم» که دهها برداشت و تفسیر برمیدارد، فقط بر حجم اختلافات و تضادها میافزاید و نیروهای انقلابی را دچار اصطکاک و فرسودگی میکند. این سخنان، راه را نشان نمیدهد بلکه حرکت نیروها را گرفتار اختلال میکند؛ عدهای میروند و عدهای متوقف میشوند و عدهای بازمیگردند. مواضع اینچنینی، شیرازه و قوام جبههی انقلاب را میپاشاند و نیروها را تکهتکه میکند. نیروهای فکری و فرهنگی، در خط مقدم مبارزه و جنگ هستند که ناگهان، شبههای از «پشتجبهه»، بسیاری را در باتلاق تردید میافکند و انگیزهی تداوم مبارزه را از آنها میستاند. چه خدمتی از این ارزندهتر است نسبت به دشمن؟ شکستن ارادههای قاطع در جبههی خودی، به نفع کیست؟ پاسخگوی ازدسترفتن همگرایی و حرکت نیروهای انقلابی در اثر القای رندانهی تشکیکها و وسوسهها کیست؟
۲. حتی نمیتوان دریافت که اصل این نقل، صحت دارد یا خیر. و اگر صواب است، مخاطبش چه کسی بوده؟ آیا مقصود، نیروی انتظامی است؟ و اگر اینچنین است، آیا کلیّت طرح نور زیر سئوال رفته یا پارهای از آن؟ و مهمتر اینکه چرا باید این تذکّر محتمل که خصوصی مطرح شده، اینک عمومی و رسانهای شود؟ این بیان عمومی، چه حاصلی دارد و به نفع کدام جریان است؟ مگر امکان بیان عمومی آن از سوی رهبر انقلاب نبود که لازم آید دیگران آن را نقل کنند؟ اینک که نیروی انتظامی در وسط میدان است، چنین ضربهای به آن، جریان اباحهگری و ولنگاری را جان تازه نمیبخشد؟ و این سخن برای عدمتمکین و گردنکشی، مورد استناد آنها قرار نمیگیرد؟
۳. بدونشک، بسیاری از دردها و زخمهای ما در دورهی اغتشاش و پس از آن، حاصل کسانی از جبههی خودی است که مجذوب «اسلام رحمانی» و «تساهل» شدهاند و به «خطوط قرمز فرهنگی»، وفادار نیستند. خودشان در انفعال کامل به سر میبرند و به قطار در حرکت، سنگ پرتاب میکنند. روح اصلاحطلبی سکولار در بخشی از جریان انقلابی، حلول کرده است؛ به «صورت مشترک» و «مخرج مشترک» با یکدیگر رسیدهاند و در برابر نیروهای اصیل و متعهد، ائتلاف بر پا کردهاند. از ادبیات تا منطقشان، مشابه است و حداکثر، اختلاف سیاسی بر سر نشستن در قدرت، با یکدیگر دارند. این طایفهی استحالهشده و پشیمان، کمر حقیقت و فضیلت را شکستهاند و با اصحاب تجدّد، همپیاله شدهاند. همنشینی با اینان، همعاقبتی با سکولارها را در پی دارد؛ اندکاندک، هویت انقلابیات را زائل میکنند و از تو، یک شبهانقلابی دگراندیش میسازند.
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi