💢اهداف سفر اردوغان به عراق
🔹سفر چند روز گذشته اردوغان، رئیسجمهور ترکیه به عراق و دیدار با «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق و دیگر مقامات عراقی پس از ۱۳ سال اهدافی داشت که در این نوشتار به اختصار به آنها اشاره میکنیم.
🔸اردوغان در درجه اول با نگاه اقتصادی سفر به عراق را دنبال میکرد و به همین علت توافقنامه پروژه جاده توسعه را با حضور دو کشور دیگر، یعنی قطر و امارات با عراقیها به امضا رساند؛ زیرا در این پروژه که از بندر فاو در جنوب عراق تا بندر مرسین در ترکیه قرار است به اجرا درآید، سرمایهگذاری این پروژه در فازهای مختلف را این چهار کشور باید به سرانجام برسانند. همچنین توافقنامههایی در زمینه خرید نفت از عراق و انتقال گاز عراق به ترکیه منعقد شد که این خود بر محوری بودن اهداف اقتصادی در این سفر حکایت دارد.
🔹هدف دیگر سفر اردوغان به مسائل امنیتی و به طور مشخص به موضوع پ.ک.ک بر میگردد و در همین راستا میبینیم که دولت عراق گروه پ.ک.ک را یک گروه ممنوعه اعلام کرد و اردوغان از این تصمیم نخستوزیری عراقی و شورای عالی امنیت ملی عراق تمجید کرد. همچنین، اردوغان پس از اتمام سفر در بغداد در سفر به منطقه اقلیم کردستان عراق و اربیل تنها با اعضای حزب دموکرات و به طور مشخص خاندان بارزانی دیدار داشت و هیچ دیداری با ریاست حزب اتحادیه میهنی تنظیم نشده بود. این موضوع در واقع یک اعلام نارضایتی از سوی اردوغان نسبت به حزب اتحادیه میهنی و طالبانیها بود که به دفعات مکرر از سوی «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه به همکاری با پ.ک.ک متهم شدند.
🔸هدف دیگر این سفر اردوغان به مذاکره برای موضوع آب و تنش آبی با عراق بر میگردد. در این راستا ترکیه با ابزار قرار دادن آب به مثابه یک اهرم فشار به دنبال تحقق اهداف اقتصادی خود است. ترکیه از سالهای گذشته با اجرای پروژه گاپ ورودی آب به عراق را از ۵۱ میلیارد متر مکعب به ۱۱ میلیارد مترمکعب کاهش داده است.
🔹در مجموع این سفر سه هدف کلان و مشخص داشت و مهمترین محور آن مباحث اقتصادی بود. ترکیه در این سالها توانسته تراز تجاری مثبتی را با عراق داشته باشد و حجم صادراتی ترکیه به عراق در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار بوده است؛ لذا در این سفر اردوغان به دنبال بالا بردن حجم صادراتی به عراق است. دو هدف امنیتی و موضوع آب نیز با نگاهی دیگر ارتباط تنگاتنگی با اهداف اقتصادی دارد و ترکیه با پیشبرد سیاستهای کثیف خود در خصوص سیاستهای هیدروپلتیکی و تنش آبی به دنبال استفاده ابزاری از آب به منزله یک اهرم فشار است.
@mersad598
متن اصلی و کامل توافق آتش مورد تایید امروز حماس
اصول اساسی توافق طرف اسرائیلی و فلسطینی در غزه درباره تبادل اسرا بین دو طرف و بازگشت آرامش پایدار
هدف از این توافقنامه آزادی تمامی زندانیان اسرائیلی در نوار غزه اعم از غیرنظامیان و سربازان، مرده و زنده، و از همه دوره ها و زمان ها، در ازای تعداد توافق شده از زندانیان فلسطینی است+ بازگشت به آرامش پایدار به نحوی که آتش بس دائمی حاصل شود، نیروهای اسرائیلی از نوار غزه خارج و بازسازی نیز آغاز شود.
چارچوب توافق شامل 3 مرحله به هم پیوسته است که به شرح زیر است:
@Muhallel
مرحله اول (42 روز):
1- توقف موقت عملیات نظامی متقابل بین دو طرف و عقب نشینی نیروهای اسرائیلی به سمت شرق و دور از مناطق پرجمعیت به منطقه ای در امتداد مرز در تمام مناطق نوار غزه، از جمله وادی غزه (محور نتزاریم و دوربرگردان کویتی)
2- توقف هوانوردی (نظامی و شناسایی) در نوار غزه به مدت ده ساعت در روز و به مدت 12 ساعت در روزهای آزادی بازداشت شدگان و اسرا.
3- بازگشت آوارگان به مناطق سکونت خود و عقب نشینی از غزه (محور نتزاریم و دوربرگردان کویت):
- در روز سوم (پس از آزادی 3 نفر از بازداشت شدگان) نیروهای اسرائیلی به طور کامل از خیابان الرشید تا خیابان صلاح الدین عقب نشینی کرده و اماکن و تأسیسات نظامی در این منطقه را برچیده و آوارگان به محل سکونت خود (بدون حمل سلاح در هنگام بازگشت) بازگشته و آزادی رفت و آمد ساکنان در همه جای مناطق نوار تضمین شده و کمک های بشردوستانه از خیابان الرشید از روز اول و بدون مانع وارد میشود.
- در بیست و دومین روز (پس از آزادی نیمی از زندانیان زنده از جمله سربازان زن)، نیروهای اسرائیلی از مرکز نوار غزه (به ویژه محور نتزاریم و میدان کویت) در شرق جاده صلاح الدین به منطقه ای نزدیک در امتداد مرز عقب نشینی کرده، و سایت ها و تاسیسات نظامی به طور کامل برچیده شده، بازگشت آوارگان به محل سکونت خود در شمال نوار غزه و آزادی رفت و آمد ساکنان در تمام مناطق نوار غزه ادامه دارد.
- از روز اول با معرفی مقادیر فشرده و کافی از کمک های بشردوستانه، مواد امدادی و سوخت (600 کامیون در روز، شامل 50 کامیون سوخت، از جمله 300 کامیون برای شمال)، از جمله سوخت مورد نیاز برای راه اندازی ایستگاه برق و تجارت و تجهیزات مورد نیاز برای آواربرداری، بازسازی و راه اندازی بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و نانوایی ها در تمام مناطق نوار غزه وارد شده و این امر در تمام مراحل توافق ادامه خواهد داشت.
@Muhallel
4. مبادله زندانیان و اسرا بین دو طرف:
در مرحله اول، حماس 33 زندانی اسرائیلی (زنده یا مرده)، از جمله زنان (غیر نظامی و سرباز)، کودکان (زیر 19 سال، غیر از سربازان)، افراد مسن (بالای 50 سال) و غیرنظامیان بیمار و مجروح را در ازای تعدادی از زندانیان در زندان ها و بازداشتگاه های اسرائیل را با توجه به موارد زیر آزاد میکند:
- حماس تمام زندانیان زنده اسرائیلی از جمله زنان و کودکان غیرنظامی (زیر سن 19 و غیرنظامی) را آزاد می کند. اسرائیل به ازای هر زندانی اسرائیلی، 30 کودک و زن فلسطینی را آزاد می کند.
- حماس تمام اسرای سالخورده (بالای 50 سال)، غیرنظامیان بیمار و مجروح را آزاد می کند، در مقابل، اسرائیل 30 زندانی مسن (بالای 50 سال) و بیمار را بر اساس لیست هایی که حماس ارائه می دهد، آزاد می کند و این طبق قدیمی ترین دستگیریهاست.
- حماس تمام سربازان زن اسرائیلی را آزاد می کند در عوض، اسرائیل به ازای هر سرباز زن اسرائیلی آزاد شده (30 نفر حبس ابد، 20 حبس معمولی)، مجموعا 50 زندانی فلسطینی را از زندان های خود آزاد می کند.
5- برنامه ریزی مبادله زندانیان و اسرا بین دو طرف در مرحله اول:
- حماس 3 زندانی اسرائیلی را در روز سوم توافق آزاد می کند و پس از آن حماس هر هفت روز یکبار 3 زندانی دیگر را آزاد می کند و در صورت امکان از زنان شروع می شود. در هفته ششم، حماس تمامی زندانیان غیرنظامی باقی مانده را که در این مرحله گنجانده شده اند، آزاد می کند. در مقابل، اسرائیل تعداد مورد توافق اسیران فلسطینی در زندان های اسرائیل را بر اساس لیست هایی که حماس ارائه خواهد کرد، آزاد می کند.
تا روز هفتم (در صورت امکان)، حماس اطلاعاتی درباره تعداد اسرای اسرائیلی که در این مرحله آزاد خواهند شد، ارائه خواهد کرد.
در روز بیست و دوم، طرف اسرائیلی تمامی اسرای قرارداد شالیت را که مجدداً دستگیر شده بودند، آزاد می کند.
- در هفته پنجم، اگر تعداد زندانیان زنده اسراییلی که قرار است آزاد شوند به 33 نفر نرسد، تعداد اجساد همین دسته ها برای این مرحله تکمیل می شود و در مقابل، اسرائیل همه زنان و کودکان زیر 19 سال فلسطینی را که بعد از 7 اکتبر از نوار غزه دستگیر شده اند، آزاد می کند.
روند مبادله به میزان تعهد به مفاد توافقنامه از جمله توقف عملیات نظامی متقابل، خروج نیروهای اسرائیلی، بازگشت آوارگان و ورود کمکهای بشردوستانه مرتبط است.
@Muhallel
6- انجام مراحل قانونی لازم برای اطمینان از عدم دستگیری اسرای آزاد شده فلسطینی بر اساس همان اتهاماتی که قبلاً بر اساس آن دستگیر شده اند.
7- کلیدهای مرحله اول که در بالا نشان داده شده است مبنایی برای مذاکره مرحله دوم نمی باشد.
8 - رفع تدابیر و مجازاتهایی که پس از 7 اکتبر 2023 علیه زندانیان و بازداشتشدگان در زندانها و بازداشتگاههای رژیم صهیونیستی اتخاذ شد و بهبود شرایط آنها از جمله افرادی که پس از این تاریخ دستگیر شدهاند.
9- حداکثر تا روز شانزدهم مرحله اول، مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف در خصوص توافق بر سر جزییات مرحله دوم این توافقنامه با توجه به کلید تبادل اسرا و بازداشت شدگان از طرفین (سربازان مرد) آغاز خواهد شد؛مشروط بر اینکه قبل از پایان هفته پنجم این مرحله نهایی و توافق شود.
10- سازمان ملل متحد و آژانس های آن از جمله آنروا و سایر سازمان های بین المللی کار خود را در ارائه خدمات بشردوستانه در تمام مناطق نوار غزه انجام می دهند و این امر در تمام مراحل توافق ادامه دارد.
11- آغاز بازسازی زیرساخت ها (برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جاده ها) در تمام مناطق نوار غزه، معرفی تجهیزات لازم دفاع مدنی و آواربرداری و ادامه این امر در تمام مراحل توافق.
12- تسهیل در معرفی تدارکات و ملزومات لازم برای اسکان و پناه دادن به آوارگانی که در جریان جنگ خانه های خود را از دست داده اند (حداقل 60000 خانه موقت و 200000 چادر).
13- از روز اول این مرحله، تعداد مورد توافق (حداقل 50 نفر) از مجروحان نظامی مجاز به تردد از گذرگاه رفح برای درمان و تعداد بیماران و مجروحان از طریق گذرگاه رفح خواهند بود. ظرفیت گذرگاه رفح افزایش می یابد، محدودیت ها برای مسافران برداشته می شود و تردد کالا و تجارت بدون محدودیت باز می گردد.
14- آغاز تمهیدات و برنامه ریزی های لازم برای بازسازی همه جانبه منازل، تاسیسات و زیرساخت های غیرنظامی که در اثر جنگ ویران شده اند و جبران خسارت آسیب دیدگان، تحت نظارت تعدادی از کشورها و سازمان ها از جمله مصر، قطر و... ملل متحد.
15- کلیه اقدامات در این مرحله اعم از توقف موقت عملیات نظامی متقابل، امداد و پناه دادن، عقب نشینی نیروها و ... در مرحله دوم تا اعلام آرامش پایدار (قطع عملیات نظامی و خصمانه) ادامه خواهد داشت.
مرحله دوم (42 روز):
اعلام بازگشت آرامش پایدار (قطع عملیات نظامی) و اعمال قبل از مبادله بازداشت شدگان و اسیران بین دو طرف - همه مردان اسرائیلی زنده (غیر نظامی و سرباز) - در مقابل تعداد مورد توافق زندانیان در زندانهای اسرائیل و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه.
مرحله سوم (42 روز):
1- معاوضه اجساد با دو طرف پس از رسيدن و شناسايي آنها.
2- شروع اجرای طرح بازسازی نوار غزه برای مدت 3 تا 5 سال شامل منازل، تأسیسات غیرنظامی و زیرساخت ها و پرداخت غرامت به همه آسیب دیدگان تحت نظارت تعدادی از کشورها و سازمان ها از جمله مصر و سازمان ملل متحد.
3- پایان محاصره کامل نوار غزه.
ضامنان توافق:
قطر، مصر، ایالات متحده و سازمان ملل متحد
@Muhallel
کلید توافق فوق که باعث سرگشتگی تلآویو شده، در مرحله دوم است، جایی که باید جنگ اتمام یابد اما این قبل از آزادی سربازان مرد رژیم صهیونیستی خواهد بود.
حماس آزادی اکثر زندانیان خود را منوط به مذاکرات در مرحله اول کرده. این کلید، یکی از اهداف اصلی طوفان الاقصی بوده و نتیجه آن مهم است.
کلید پرداخت غرامت به آسیب دیدگان جنگ و رفع حصر کامل نوار غزه هم از موارد جدید نسبت به متنهای قبلی است.
همچنین به جای درخواست ضمانت ترکیه و روسیه، سازمان ملل به عنوان ضامن بعدی انتخاب شده است.
@Muhallell
🌸سلام
🌿صبحتون بخیر
🌸سه شنبه تون پُر از انرژی مثبت
🌿الهی امروزتان
🌸آغازی باشد برای
🌿شکر بیکران از نعمتهای
🌸الهی دل هایتان جایگاه محبت
🌿زندگیتان سرشار از شادی
🌸روحتان غرق در آرامش و
🌿جسم و جانتان
🌸در سلامت و عافیت کامل باشد
سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به مناسبت ۱۷ اردیبهشت سالروز تأسیس سازمان بسیج سازندگی به فرمان مقام معظم رهبری پیامی صادر کرد.
بسم الله الرّحمن الرّحیم
«أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّـهُ مَثَلاً کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإذْنِ رَبِّهَا ۗ وَیَضْرِبُ اللَّـهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَذَکَّرُونَ»
(آیا ندیدی که خداوند چگونه مثلی زد و سخن نیک را به درخت پاکیزهای تشبیه کرد که ریشهاش ثابت و شاخه آن در آسمان است؟ میوهاش را هر دم به اذن پروردگارش میدهد؛ و خدا مَثَلها را برای مردم میزند، شاید که آنان پند گیرند.)
بسیج شجره طیبه انقلاب اسلامی است که به تدبیر بنیانگذار جمهوری اسلامی، حضرت امام راحل عظیمالشأن بنیان نهاده شد؛ سازمانی مردمی که در برهههای خطیرِ بیش از چهار دهه عمر با برکت انقلاب اسلامی خدمات بیشماری را در عرصههای مختلف، از حضور خالصانه در دفاع مقدس تا عرصه خدمترسانی به محرومان جامعه، سازندگی و... به نظام مقدس جمهوری اسلامی و میهن اسلامی تقدیم کرده است.
۱۷ اردیبهشت؛ سالروز تأسیس سازمان بسیج سازندگی به فرمان مقام معظم رهبری میباشد که فرمودند: «این کارِ اردوهای هجرت و حرکت عظیم بسیج سازندگی یکی از برکاتش خدمترسانی است که میلیونها نفر از این خدمت شما به صورت مستقیم بهرهمند میشوند».
از اینرو فرصت را غنیمت شمرده و سلام، خدا قوت و ارادت قلبی خود را به جوانان عزیز بسیجی در گروههای جهادی که مایه فخر و مباهات کشور هستند، تقدیم میکنم.
#بسیج_خدمت
#خادم_ملت
#گمنامی_فرهنگ_است #سواد_رسانه #مکتب_سلیمانی
#سربازان_گمنام_امام_زمان_عج
#روابط_عمومی_سایبری_امام_مهدی_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
#ندای_حقیقت
@Haghigat_T_S_Mhadi