🔰 تجربه جهانی (۱)
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
🔸اگر کانادا سفارت آمریکا را تسخیر نمیکرد؛ اگر مردمشان شعار مرگ بر آمریکا نمیدادند، اگر دولت کانادا درهای کشور را به روی شرکتها و سرمایهگذاران آمریکایی نمیبست و بهانه به دست آمریکاییها نمیداد، اگر خواستار محو رژیم صهیونیستی نبود و ارتش کانادا روی موشکهایش مرگ بر اسرائیل نمینوشت و اگر اینهمه به جبهه مقاومت کمک نمیکرد؛ اینطور هدف جنگ اقتصادی آمریکا واقع نمیشد! کانادا اما هیچکدام از این اقدامات را انجام نداده و با این حال آمریکا با تهدید به تعرفهگذاری 25 درصدی به اقتصاد این همسایه شمالیاش حمله کرده و حتی خواستار الحاق آن به خاک آمریکا شده است.
🔸کانادا نه تنها این اقدامات را انجام نداده بلکه در روابط دوجانبه جزو «متحدان نزدیک» آمریکا دستهبندی شده و در توافقات و تعاملات خود با آمریکا باعث سودآوری واشنگتن نیز شده است. سال 1988 وقتی قرارداد تجارت آزاد آمریکا-کانادا (CUSFTA) امضا شد بسیاری از چهرههای سیاسی کانادا با آن مخالف بودند؛ آنها این توافق را بیش از حد به نفع آمریکا میدانستند و حتی مدعی سلب حاکمیت کانادا با این توافق بودند. در حالی که امضا و تصویب این توافق در کانادا با جنجال فراوان مواجه شده بود اما آمریکا با رضایت کامل و با رأی بالا در مجلس نمایندگان و سنا این توافق را به تصویب رساند. دو سال بعد آمریکا پای همسایه جنوبی خود یعنی مکزیک را نیز به این توافق باز کرد و پس از 2 سال مذاکره در دسامبر 1992 قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA) میان سه کشور آمریکا، کانادا و مکزیک به امضا رسید. آمریکا پیش از تصویب نفتا در کنگره قانونگذاری خود در اواخر سال 1993، کانادا و مکزیک را وادار کرد که دو معاهده جانبی دیگر را نیز به نامهای همکاریهای زیستمحیطی آمریکای شمالی(NAAEC) و همکاریهای کارگری آمریکای شمالی (NAALC) به امضا رسانده و به آن متعهد باشند. واشنگتن با این تعهدات از کانادا و مکزیک میخواست تا خود را ملزم به رعایت شیوهنامهها و مقررات مشابه آمریکا در این حوزهها کنند. وقتی همه چیز طبق خواست مقامات واشنگتن پیش رفت؛ بیل کلینتون رئیسجمهور وقت آمریکا در زمان اجرای قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی(NAFTA) موسوم به نفتا گفت: «نفتا به معنی اشتغال است. اشتغال برای آمریکاییها و شغلهایی با درآمد خوب برای آمریکاییها.»
آمریکا سود خوبی از قرارداد نفتا به دست آورد.
🔸سال 2001 مجله اقتصادی «پرسپکتیو» در گزارش خود از این قرارداد، نفتا را «سود خالص» برای آمریکا خواند. سال 2012 در یک نظرسنجی از کارشناسان اقتصادی بازارهای جهانی، 95 درصد آنها معتقد بودند که آمریکا از نفتا سود میبرد. سال 2015 مجله «مروری بر مطالعات اقتصادی» وابسته به دانشگاه آکسفورد طی بررسیهای خود نشان داد که رفاه در آمریکا در نتیجه قرارداد نفتا افزایش یافته است. 28 می2017 واشنگتنپست اعتراف کرد که اکثر اقتصاددانان آمریکایی معتقدند نفتا با افزایش تجارت به اقتصاد آمریکا سود رسانده است. اما با همه این شرایط دولتمردان واشنگتن باز هم بیشتر از این میخواستند.
🔸سال 2017 با روی کار آمدن دونالد ترامپ آنها خروج از نفتا را زمزمه کردند. آمریکا دو متحد نزدیک خود که همسایگان شمالی و جنوبی این کشور بودند را تهدید اقتصادی کرد و ضربالاجلی برایشان قرار داد تا به مذاکرات جدید جهت دستیابی به توافقی جایگزین برای نفتا تن دهند. تهدیدات واشنگتن جواب داد و در آخرین ساعات توافق ایالات متحده-کانادا-مکزیک (USMCA) در نوامبر 2018 به امضا رسید. توافقی که محدودیتهای بیشتری بر کانادا و مکزیک به نفع آمریکا اعمال میکرد. اما آمریکا به این هم راضی نبود و امتیازاتی فراتر میخواست. هفت سال بعد وقتی دونالد ترامپ برای بار دوم به ریاست جمهوری آمریکا رسید؛ توافقی که خودش بسته بود را زیر پا گذاشت و کانادا و مکزیک را در صورت عدم پذیرش شروط جدید خود، تهدید به تعرفهگذاری ۲۵ درصدی بر محصولاتشان کرد. این چهره واقعی آمریکا است که ترامپ بدون پردهپوشی آن را عیان میکرد؛ کشوری سلطهطلب که از گرفتن هیچ امتیازی کوتاه نمیآید. فایننشالتایمز با اشاره به همین وضعیت نوشت: «وقتی ترامپ توافقی میبندد، هیچ تضمینی وجود ندارد که به آن پایبند بماند. در دوره اول ریاستجمهوریاش، ایالات متحده توافق تجاری جدیدی با کانادا و مکزیک به نام USMCA امضا کرد. اما ترامپ اکنون خواهان امتیازات جدید است. اگر تمام توافقات بهدلیل یک شکایت جدید یا برای بهرهبرداری از تغییر در تعادل قدرت نقض شوند، هیچ توافق تجاری امنیت نخواهد داشت.»
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 تجربه جهانی (۲)
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
🔸وقتی آمریکا در مواجهه با همسایگان و متحدان نزدیکش این طور عمل میکند؛وضعیت برای کشورها و توافقات دیگر ناگفته پیداست. آمریکا در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ از «پیمان تجاری اقیانوس آرام»(TTP) خارج شد. 6 ماه بعد دولت آمریکا از «توافق آبوهوایی پاریس» نیز خارج شد. مدتی بعد در اکتبر 2017 (مهر 1396) آمریکا برای بار دوم از «سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد» (UNESCO) خارج شد. دو ماه بعد در دسامبر 2017 (آذر 1396) آمریکا از «پیمان مهاجرتی سازمان ملل» یا همان «توافق نیویورک» نیز خارج شد. خروج از «شورای حقوق بشر»، خروج از «پیمان نفتا»، خروج از «پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد»، خروج از «پیمان آسمانهای باز» و تهدید به تحریم «دیوان بینالمللی کیفری» از دیگر اقدامات ترامپ در دولت اولش بود.
🔸او حتی برای خروج از سازمان بهداشت جهانی و سازمان تجارت جهانی نیز اقدام کرد. آمریکا در دوران بایدن اگرچه به «توافق آبوهوایی پاریس»، «شورای حقوقبشر سازمان ملل» و «یونسکو» برگشت اما در موارد دیگر وضعیت را تقریبا به همان ترتیب ادامه داد. با بازگشت مجدد ترامپ او برای بار دوم از «شورای حقوقبشر سازمان ملل» و «توافق آبوهوایی پاریس» خارج شد. توافقی که به بهانه مهار گرمایش زمین و گازهای گلخانهای، برتری آمریکا را نسبت به کشورهای در حال توسعه تثبیت میکرد؛ اما ظاهرا دولتمردان واشنگتن به این اندازه راضی نبودند. دولت آمریکا کار خروج از سازمان بهداشت جهانی را هم به اتمام رساند، دادستان دیوان کیفری بینالمللی را تحریم کرد و از «قرارداد جهانی مالیات بر شرکتها» نیز خارج شد. آمریکا آشکارا در عمل نشان داد هیچ ثباتی در تصمیمگیری ندارد و به هیچ معاهده، سازمان و قانون بینالمللی متعهد و پایبند نیست. غربگرایان ایرانی چنین آمریکایی را میدیدند و به نمایندگی از دولت ایران برای آمریکاییها نوشتند: «پزشکیان آماده است مذاکراتی درباره توافق هستهای و شاید موارد بیشتری انجام دهد.» چنین پیشنهادی در خوشبینانهترین حالت یک حماقت و سادهلوحی محض بود چون حتی مقامات اروپایی به عنوان متحدان سنتی و دیرینه آمریکا نیز متوجه عمق فرصتطلبی و غیرقابل اعتماد بودن آمریکا شده بودند. فرانک والتر اشتاینمایر، رئیسجمهور آلمان در آغاز نشست امنیتی مونیخ دولت آمریکا را «بیملاحظه» خواند و گفت: «[این دولت] به قواعد تثبیتشده، همکاریهای دیرینه و اعتماد بیتوجه است.» نه فقط برای ما که سالهاست طعم تلخ مداخلات و دشمنیهای آمریکا را چشیدهایم بلکه اکنون در سطح جهان و در میان نزدیکترین متحدان واشنگتن نیز بیاعتمادی به آمریکا یک تجربه فراگیر است.
🔸سال 2017 پس از آنکه دونالد ترامپ برای اولین بار به ریاستجمهوری آمریکا رسید؛ رقبایش او و ستاد تبلیغاتیاش را متهم به توافق پنهانی و تبانی با روسیه کردند. واکنش جرد کوشنر داماد و مدیر ستاد تبلیغاتی ترامپ به این اتهامات جالب بود. او میگفت ما خودمان در داخل کاخ سفید هم نمیتوانیم با ترامپ به توافق برسیم چه رسد به توافق او با روسیه! کوشنر که از طرف ترامپ توافق با مکزیک و کانادا را پیش برده بود و مسئول پیشبرد توافق ابراهیم در غرب آسیا نیز بود در خاطرات مربوط به آن روزهایش مینویسد:
🔻«نه ترامپ و نه کمپین ترامپ با روسیه تبانی نکرده بودند. نیمی از اوقات ما حتی نمیتوانستیم با ترامپ تبانی کنیم! نزدیکان ترامپ اغلب در مطبوعات مواضع او را تکذیب میکردند.»
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
بِھنٰامخُـــدايےكِهرَحْمَتَشبِےاِنْتِـــهاست⚘
- سَلامبَرمِهربانعٰالمامٰامعَصر؏َـج' ♥️
دیوید اولمرت نخست وزیر سابق اسراییل :
حاضریم 300 تا 500 میلیارد دلار در در ایران سرمایه گذاری کنیم فقط ایران محور به اصطلاح مقاومت را تعطیل کند
واقعا ما دهها سال است از دست این محور شرارت ایران آسایش نداریم
نتانیاهو فقط کار را خراب تر میکند و واقعا در راستای اهداف ایران حرکت میکند؛ما را در جهان بی آبرو کرد.
📌امنیت نه خریدنی است نه فروختنی.
@AkhbareSarzamin
🔰 طرح جدید رژیم صهیونیستی برای کوچ اجباری ساکنان غزه
روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی فاش کرد که دولت رژیم صهیونیستی در اقدامی جدید، مدیریتی ویژه برای تسهیل مهاجرت اجباری فلسطینیان از نوار غزه ایجاد کرده است. این اقدام که در راستای اجرای طرح پیشنهادی دونالد ترامپ صورت میگیرد، شامل ترتیبات ویژه برای خروج فلسطینیان از طریق مسیرهای زمینی، هوایی و دریایی است.
به گزارش این روزنامه، مدیریت جدید که تحت نظارت وزارت جنگ اسرائیل فعالیت خواهد کرد، مسئولیت کنترل تمامی نقاط ورود و خروج به نوار غزه را بر عهده خواهد داشت. نتانیاهو در سخنرانی اخیر خود در قدس اشغالی، این طرح را یک «استراتژی مشترک» خوانده اما از پاسخ به احتمال بازگشت فلسطینیان خارج شده خودداری کرده است.
این طرح که با محکومیت گسترده در جهان عرب مواجه شده، همزمان با مذاکرات آتشبس و در شرایطی مطرح میشود که تخریب گسترده زیرساختهای غزه، نگرانیهای درباره وقوع نکبتی جدید را برانگیخته است. حماس ضمن اعلام آمادگی برای ادامه مذاکرات صلح، نسبت به نقض مکرر شروط آتشبس از سوی اسرائیل و عدم اجازه ورود کمکهای انسانی هشدار داده است.
🔄 منبع: فایننشال تایمز
📅 ۱۸ فوریه ۲۰۲۵
@AkhbareSarzamin
🚨آشنایی با تندروها وکندورها
⭕️ چه کسانی از دیوار سفارت آمریکا بالا رفتن:
1-سعید حجاریان
2-ابراهیم اصغرزاده
3-معصومه ابتکار
4-حبیب الله بیطرف
5-سید محمد رضا خاتمی
6-محسن میرداماد
7-کمال تبریزی
⭕️حالا چه کسانی به دامن آمریکاییها غش میکنند؟؟؟
همین افراد و دار و دسته شون
⭕️چه کسانی بهروز وثوقی.فردین و ملک مطیعی رو ممنوع التصویر کردن؛
1-سید محمد خاتمی
2-میرحسین موسوی
3-محسن مخملباف
⭕️حالا چه کسانی ادعای دفاع و حمایت از ممنوع التصویریها میکنند؟؟؟
همین افراد و رفقاشون
⭕️چه کسانی اساتید دانشگاه هارا به بهانه انقلاب فرهنگی اخراج کردند؛*
1-عبدالکریم سروش
2-صادق زیباکلام
⭕️حالا چه کسانی بازنشستگی اساتید را اخراج قلمداد میکنند و جامعه را مشوش میکنند؟؟؟*
همین افراد و نوچه هاشون
⭕️چه کسانی طرح تفکیک جنسیتی در معابر اتوبوسهای خط واحد و ... را ارائه دادند؟؟؟
خاتمی
روحانی
میرحسین موسوی
⭕️حالا چه کسانی مدعی اجرای چنین طرحی از سوی رقبای خود هستند؟؟؟*
همین افراد و رفقاشون
⭕️چه کسانی کشمیری را به دولت شهید رجایی نفوذ دادند و حتی در هشتم شهریور اورا جزو شهدا دانستند تا از کشور فرار کند؟؟؟
بهزاد نبوی
سعید حجاریان
خسروی
تئوریسینهای کنونی اصلاح طلب که در آن روز ملی مذهبی و لیبرال بودند.
⭕️حالا چه کسانی حامی منافقان و مدافع قاتلان ۱۷هزار شهید ترور هستند؟؟؟
همین جناح اصلاح طلب.
⭕️در دهه ۶۰ چه کسانی مسئول قوه قضائیه بودند؟؟؟
موسوی اردبیلی
یوسف صانعی
موسوی خوئینیها
( بطور کلی اصلاح طلبان که آنروزها ملی مذهبی و لیبرال بودند).
⭕️حالا چه کسانی همسو با منافقین، خونخواه قاتلان و تروریستهای منافق در آن دهه شدند؟؟؟؟
همین جناح اصلاح طلب
⭕️چه کسانی برای اولین بار طرح حجاب اجباری را پیشنهاد دادند؛*
1-حسن روحانی
2-میرحسین موسوی
3-زهرا رهنورد
⭕️حالا چه کسانی مروج حجاب اختیاری شده اند؟؟؟؟؟*
همین افراد و هم حزبیهاشون
⭕️چه کسانی برای اولین بار طرح دیوار کشی در معابر و کلاسهای درس و ..... را پیشنهاد دادند؛*
1-حسن روحانی
2-میرحسین موسوی
3-زهرا رهنورد
⭕️حالا چه کسانی این ادعا را علیه جناح مخالفشون دارند؟؟؟؟؟*
همین افراد و هم حزبیهای اصلاحطلبشون
♻️ #نكته: همه ي افراطيون اول انقلاب، از اصلاح طلبان امروزي هستند!!!
🍃امیرالمومنین علیه السلام فرمود:*
*دیده نمیشود نادان مگر آنکه تندرو است یا کندرو*
📗 نهج البلاغه ص479*
❀🦋❀ @efshagari57
🔰رهبر انقلاب در دیدار دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین و هیأت همراه: طرح احمقانه آمریکا برای غزه به هیچجا نخواهد رسید
🔹رهبر انقلاب در این دیدار با تبریک پیروزی مقاومت در غزه، تاکید کردند: کار بزرگ رهبران و رزمندگان مقاومت فلسطین در «اتحاد و انسجام» و «ایستادگی» در مقابل دشمن و به پیش بردن روند پیچیده مذاکرات و همچنین صبر و استقامت مردم، مقاومت را در منطقه سربلند کرد.
🔹رهبر انقلاب، پیروزی مقاومت اسلامی و مردم غزه در برابر دشمن صهیونیستی و آمریکایی را بسیار با عظمت توصیف و خاطرنشان کردند: این پیروزی یک نصاب جدیدی را در مبارزات مقاومتی بهوجود آورد.
🔹حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به برخی طرحهای احمقانه آمریکایی و یا برخی طرحهای دیگر در مورد غزه و فلسطین،گفتند: این طرحها به هیچ جایی نخواهند رسید و همانهایی که یکسال و نیم پیش مدعی نابود کردن مقاومت در مدت زمان کوتاه بودند، اکنون اسرای خود را در گروههای کوچک از رزمندگان مقاومت تحویل میگیرند و در مقابل تعداد زیادی از اسرای فلسطینی را آزاد میکنند.
🔹ایشان، شیوه مقاومت برای تحویل دادن اسرای صهیونیست را مجسّم کننده عظمت مقاومت در مقابل چشم جهانیان خواندند و افزودند: اکنون افکار عمومی جهانی به نفع فلسطین است و در این شرایط هیچ طرحی بدون رضایت مقاومت و مردم غزه، به سرانجام نخواهد رسید.
🔹در این دیدار آقای «زیاد النَّخالة» دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین ضمن تبریک پیروزی بزرگ مقاومت در غزه به رهبر انقلاب، این پیروزی را مرهون حمایتهای همیشگی جمهوری اسلامی و همچنین هدایتهای شهید سید حسن نصرالله دانست و گفت: مقاومت فلسطین در یکسال و نیم گذشته درواقع درحال جنگ با آمریکا و غرب بود و بهرغم نابرابر بودن توازن قوا، مقاومت فلسطین توانست به پیروزیهای بزرگی دست یابد.
🔹دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، «وحدت و انسجامِ» میدانی و سیاسی گروههای مقاومت فلسطینی و لبنانی را یکی از عوامل تاثیرگذار در پیروزی غزه برشمرد و ضمن ارائه گزارش از آخرین تحولات غزه و کرانه باختری و روند مذاکرات و توافق بدست آمده، تاکید کرد: ما هیچگاه مسیر مقاومت را فراموش نخواهیم کرد و بهعنوان سربازان مقاومت، این مسیر را ادامه خواهیم داد. ۱۴۰۳/۱۱/۳۰
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh