به رسم هر روز صبح
السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن
السلام علیک یا امام الرئوف
ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ ﺍﻟْﻤُﺮْﺗَﻀَﻰ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡِ ﺍﻟﺘَّﻘِﻲِّ ﺍﻟﻨَّﻘِﻲِّ ﻭَ ﺣُﺠَّﺘِﻚَ ﻋَﻠَﻰ ﻣَﻦْ ﻓَﻮْﻕَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺗَﺤْﺖَ ﺍﻟﺜَّﺮَﻯ ﺍﻟﺼِّﺪِّﻳﻖِ ﺍﻟﺸَّﻬِﻴﺪِ ﺻَﻠَﺎﺓً ﻛَﺜِﻴﺮَﺓً ﺗَﺎﻣَّﺔً ﺯَﺍﻛِﻴَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺻِﻠَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺗِﺮَﺓً ﻣُﺘَﺮَﺍﺩِﻓَﺔً ﻛَﺄَﻓْﻀَﻞِ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﺣَﺪٍ ﻣِﻦْ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋِﻚَ
💢 استیضاح؛ رهبری مخالف است یا موافق؟
🔻بعد از بیانات رهبری، آنهایی که از قبل مخالف استیضاح بودند، این بخش را بعنوان مؤیّد تحلیل خود مطرح کردند:
🔹«در این شرایطِ حسّاسِ سالِ آخریِ دولت، بایستی هر دو -هم دولت، هم مجلس- سعی کنند فضا را به نحوی مدیریّت کنند که به کار لطمه نخورد.»
🔻آنهایی هم که از قبل موافق استیضاح بودند، به این بخش از بیانات استناد کردند:
🔹«سؤال، تفحّص و امثال اینها که در قانون آمده، اینها حقّ شما است، بایستی انجام بدهید!»«من نقش نظارتی مجلس را خیلی مهم میدانم؛ و هیچ نبایستی به این نقش نظارتی بیتوجّهی بشود»
🔴 مسأله اینجاست که ما عادت کردهایم در سخنان رهبری، برای تحلیل های شخصی خود دنبال «مؤیّد» بگردیم!!
🔻درحالی که تحلیل ما باید برخاسته از صحبت های ایشان باشد.. نه صرفاً مستند به آن!
🔹 ایشان یک نکته مهم گفتند و آن اینکه مجلس انقلابی باید برای دولت خستهٔ سال آخری، «ریل گذاری» کند و او را دنبال خودش بکشد... و تا جای ممکن تعامل بدون حاشیه با دولت داشته باشد و نظارت کافی را اعمال کند تا قوه مجریه سستی نکند. پس فعلاً تعامل کند.
اما...
اگر دولت کارشکنی کرد،
اگر سستی کرد،
اگر به کشور لطمه زد،
اگر ضررِ بودنش بیشتر از نبودنش بود،
✅ سوال، تفحص و «امثال آن» مثل استیضاح و عدم کفایت رئیس جمهور، «حق مجلس است» و «میبایست انجام دهد!»
🔻نکته دیگر اینکه این عادت غلطی است که نمایندگان بابت چیزی که در قانون، بعنوان وظیفه آنها ذکر شده، دنبال تایید و رد رهبری هستند تا از زیر بار مسئولیت و تبعات تصمیمات شان شانه خالی کنند و آن را گردن ایشان بیندازند!
🔹 بر اساس بیانات رهبری تحلیل و عمل کنیم،
نه اینکه تحلیل قبلی خود را مستند به بیانات ایشان کنیم!.
114.pdf
2.58M
┈••✾•🌿💠🌺💠🌿•✾••┈┈•
نشریه حفیظ شماره ۱۱۴
┈••✾•🌿💠🌺💠🌿•✾••┈┈•
🌺 @hafiz_8
چرا دلار گران شد؟
🔹در روزهای اخیر و در پی نوسانات نرخ ارز و عبور قیمت هر دلار از مرز 22 هزار تومان اظهارات متفاوتی از سوی کارشناسان و مسئولان بانک مرکزی منتشر شده است. چکیده اظهارات مسئولان بانک مرکزی این است که کشور در مضیقه ارزی قرار دارد و نمی توان مانند گذشته در تخصیص ارز گشاده دستی کرد. موضوعی که منجر به حذف ارز 4200 تومانی برای واردات برخی از کالاها و افزایش قیمت دلار نیمایی به بیش از 16 هزار تومان شده است. این در حالی است که هیچ اتفاق جدیدی در ماه های اخیر نسبت به سال های 97 و 98 رخ نداده و مواردی چون تحریم های نفتی و بانکی یا حتی خروج آمریکا از برجام نیز موضوع جدیدی نیست. مسئله این است که اقتصاد ایران طی سال های 97 و 98 که با مشکلات تحریمی و کاهش درآمدهای ارزی مواجه بود با سیاست های ارزی نادرست دست به حراج منابع ارزی خود زد. حراجی که ریشه نوسانات ارزی امروز را باید در آن جستجو کرد:
🔸تخصیص 40 میلیارد دلار ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی طی سال های 97 و 98 درحالی رخ داد که تورم سال گذشته به بیش از 40 درصد رسید و قیمت تمام کالاهای اساسی بی توجه به دلارهای تخصیص داده شده به شدت افزایش یافت.
🔸سیاست های بانک مرکزی باعث شد پدیده کارت های بازرگانی یکبار مصرف و صادر کنندگان غیرواقعی افزایش یافته و بر این اساس چیزی حدود 27 میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور بازنگردد.
🔸طی دوسال اخیر به رغم محدودیت های ارزی موضوع قاچاق کالا به کشور همچنان ادامه داشت و هیچ سیاست جدی برای مقابله با خروج ارز از این طریق دیده نشد. شکی نیست که واردات چه به صورت قانونی و چه قاچاق به معنای ورود کالا به کشور و خروج ارز از کشور است. بر اساس آمارهای غیر رسمی میزان قاچاق کالا به کشور طی دوسال اخیر چیزی حدود 40 میلیارد دلار بوده است.
🔸بر اساس این اعداد چیزی بیش از 100 میلیارد دلار از منابع ارزی یا از کشور خارج شده یا به کشور بازنگشته است، فرض کنید فقط 20 درصد این دلارها درست مدیریت می شد. آیا امروز مشکلی تحت عنوان مضیقه ارزی وجود داشت؟
میثم مهرپور
مجله پرسمان اردیبهشت 1383، شماره 20
چرا برای سلامتی امام زمان (عج) دعا می کنیم؟
17
دلیل دعا کردن برای سلامتی امام عصر چیست؟ در حالی که خدای منان اراده دارد ایشان زنده و سلامت بمانند، آیا اصلا امکان دارد آن وجود مبارک دچار کسالت شوند؟
آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست
هر کجا هست خدایا به سلامت دارش (۱)
دعا از هر حیث مخصوصا برای سلامتی امام زمان (عج) آثار و برکات فراوانی دارد که برخی عبارتند از:
1 . دعا نشان گر علاقه و محبت مسلمانان به ایشان است . اگر چه دوستی تمام ائمه معصومین علیهم السلام بخشی از ایمان و شرط قبولی اعمال است، در عین حال دعا کردن در حق امام زمان (عج) موجب ازدیاد محبت آن حضرت در دل و در نتیجه موجب تقویت ایمان می گردد .
2 . دعا اظهار تجدید عهد و پیمان با آن حضرت است و محتوای پیمان با آن حضرت را دین داری، شریعت محوری و تصمیم قلبی بر اطاعت امر امام علیه السلام و یاری رساندن او با نثار جان و مال تشکیل می دهد .
تجدید بیعت با آن حضرت علیه السلام کاری است که بعد از هر نماز از نمازهای پنجگانه یا در هر روز و یا در هر جمعه انجام آن مستحب است . هر روز بعد از نماز صبح، دعاهایی که مربوط به وجود مبارک امام عصر (عج) است، خوانده شود، بسیار مفید و مؤثر خواهد بود .
دعای شریف «اللهم بلغ مولای صاحب الزمان صلوات الله علیه عن جمیع المؤمنین ...» و نیز «دعای عهد» شاهدی برای این سخن است . (۲)
3 . دعا سبب زنده نگه داشتن یاد امام غایب در دل منتظران می گردد . یاد امام زمان (عج) توجه به ارزش های
دین و اصول اخلاقی را در دل ها زنده می کند و غفلت از یاد امام، یکی از دلایل عمده پژمردگی و سستی ارزش های الهی وانسانی در جوامع اسلامی است .
دلت گر که یک لحظه غافل نشیند، خدنگ بلا بر دل دل نشیند
4 . کسی که سلامتی امام زمانش برایش مهم است، مسلما آزردن آن حضرت برایش سخت است; در نتیجه دعا برای سلامتی آن حضرت، انسان را به انجام کارهایی وامی دارد که موجب خشنودی آن حضرت و در نتیجه سبب رسیدن به مقام رضوان الهی می گردد .
5 . دعا بسیار مؤثر است و موجب فرج آن حضرت و نیز فرج و گشایش در زندگی مؤمنان می شود .
6 . دعا موجب قرب الهی است . امام مهدی (عج) در خصوص زیارت آل یس می فرمایند: «هرگاه خواستید به وسیله ما به خداوند و به ما توجه کنید، این زیارت را که از جانب خداوند انشا شده است، بخوانید» . (۳)
این زیارت که از جهات مختلف محتوایی عمیق دارد، بسیار مورد تاکید و سفارش قرار گرفته است . این زیارت از ابتدا تا انتها، دعای برای سلامتی، تندرستی و بهروزی امام زمان (عج) است; «السلام علیک یا خلیفه الله و ناصر حقه ... السلام علیک حین تصبح و تمسی، السلام علیک فی الیل اذا یغشی و النهار اذا تجلی ... السلام علیک بجوامع السلام ... ; سلام بر تو ای جانشین خدا و یاری کننده حق ... درود و سلام بر تو هنگامی که صبح و شام کنی، درود و تهیت الهی بر تو در شب که همه جا را فراگیرد و در روز، در وقتی که نور دهد (یعنی سلام بر تو در هر صبح و شام) ... ، درود بر تو درودی همه جانبه ...» .
در دعای بعد از این زیارت نیز معانی بلندی نهفته است; مانند: خدایا او (امام زمان «عج ») را از شر هر متجاوز و سرکشی و از شر همه خلق خود پناه ده و او را از حوادث یومیه، از پیش رو و از پشت سر و از طرف چپ، حفظ و نگه داری کن و از این که آسیب و گزندی به او برسد، جلوگیری کن و در خصوص او، رسولت و خاندان رسولت را حفظ نما و به دست مبارکش عدل و داد را پدیدار نما! «اللهم اعذه من شر کل باغ و طاغ و من شر جمیع خلقک و احفظه من بین یدیه و من خلقه و عن یمینه و عن شماله و احرسه و امنعه من ان یوصل الیه بسوء واحفظ فیه رسولک و آل رسولک واظهر به العدل ...» .
در پایان سخن لازم است یادآور شویم که دعا کردن برای سلامتی و فرج آن حضرت، اطاعت از امر خداوند و نیز اهل بیت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است; «و هر که خدا و رسولش را اطاعت کند و خداترس و پرهیزکار باشد، چنین کسی به فوز و سعادت خواهد رسید» . (۴)
آخرین نکته این است که هر چند طبق وعده الهی حضرت زنده و باقی هستند تا زمانی که پرچم توحید و عدل را در همه جهان به اهتزاز درآورند، ولی بالاخره بشر هستند ودر معرض آفات جسمانی و بلاهای طبیعی و ممکن است مریض شوند و دچار کسالت گردند و از این نظر دعای ما برای سلامتی حضرت و حفظ ایشان از این آفات و حوادث، بدون شک در سلامتی وجود آن عزیز عالم وجود و آخرین در صدف امامت و ولایت، مؤثر و مفید است .
🔻 حدس بزنید کدام جریان سیاسی؟
1️⃣ دولت يک نظام را در اختيار مي گيرد تا زمينه را براي سقوط همان نظام فراهم سازد؛
2️⃣ اگر نتواند دولت را در اختيار بگيريد، لشکرکشي خياباني مي کند؛
3️⃣ تنها جرياني در جهان است که از کشورهاي ديگر درخواست تحريم و حتي تجاوز نظامي به کشور خود را دارد؛
4️⃣ تنها جرياني است که برعليه متحدان کشورش اقدام مي کند؛
5️⃣ تنها جرياني که در حکومت حضور دارد اما قانون اساسي آن را قبول ندارد؛
6️⃣ تنها جرياني است که مي گويد اگر نظام سقوط کند، در حکومت بعدي هم حضور خواهد داشت؛
7️⃣ تنها جرياني در طول تاريخ بشريت است که به دنبال خلع سلاح کشور خودش است؛
8️⃣ تنها جرياني در جهان است که دشمن کشورش آن را پياده نظام خود در آن کشور توصيف مي کند؛
9️⃣ تنها جرياني در جهان است که به دنبال تجزيه کشور خود است؛
🔟 تنها جریانی در جهان است که با تمامي عقايد و باورهاي مردم کشورش در حال مبارزه است؛
1️⃣1️⃣ تنها جرياني در جهان است که وقتي در کشورش حادثه تروريستي رخ مي دهد، مدافع حقوق تروريست ها مي شود؛
2️⃣1️⃣ تنها جریان موجود در جهان است که وقتي مفسداني درکشورش به اعدام و زندان محکوم مي شوند، فرياد نقض حقوق بشر سر مي زنند؛
3️⃣1️⃣ تنها جرياني در جهان است که اعضاي آن پس اتمام دوره مسئوليت خود، يا از کشور خارج مي شوند و به اپوزيسيون نظام مي پيوندند يا در داخل کشور مشغول ارتباط و مصاحبه با اپوزيسيون مي شوند؛
4️⃣1️⃣ تنها جریانی در جهان است که برای قبضه کردن پُست ها ولع خاصی دارد اما درقبال عملکرد خود، پاسخگو نیست؛
5️⃣1️⃣ تنها جریانی در جهان است که هم شریک دزد است و هم رفیق قافله؛
و ...
💢 اکنون شما قضاوت کنيد، اگر چنين جرياني در آمريکا و یا هر کشور دیگری بود با آن چه برخوردي می کردند؟!
✅ آيا در همه دنیا صبورتر از جمهوری اسلامی ايران سراغ داريد!؟
اسرائيل، نگرانِ «واکنش همطراز» سوریه
رژیم صهیونیستی چند روز پس از انعقاد توافقنامه نظامی امنیتی میان ایران و سوریه که در جریان سفر چهارشنبه 18 تیر رئيس محترم ستاد کل نیروهای مسلح ایران به دمشق به امضای دو کشور رسید، مدعی شد از زمان آغاز حضور نظامی ایران در سوریه 200 بار به مواضع نیروهای ایرانی در این کشور حمله کرده است. بعضی برجستهسازی آمار را پاس گل دونالد ترامپ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری میدانند و از این رو تحلیل کردهاند که ممکن است تا زمان برگزاری انتخابات نوامبر- آبان ماه آینده- شاهد اقدامات بیشتری علیه سوریه و برجستهسازی آن از سوی رسانههای اسرائيلی و آمریکایی باشیم. اما درعین حال هر ناظر سیاسی و نظامی میداند که وقتی اقدامات نظامی از نوع آنچه رژیم صهیونیستی طی 7-8 سال گذشته علیه سوریه انجام داده به تغییری در وضعیت و روند منجر نمیشود، اعتبار نظامی چندانی ندارد دراین خصوص نکات زیر دارای اهمیت است:
1- حمله هوایی رژیم صهیونیستی به نقاطی در سوریه سابقهای 20 ساله دارد و عمدتا به نگرانیهای این رژیم از رسیدن «سلاحهای حساس» به دست مقاومت لبنان و فلسطین و دولت سوریه باز میگردد. به همین جهت یکبار که اسرائيلیها به محمولهای در فرودگاه دمشق حمله کردند، سید مجاهد، آیتالله سید حسن نصرالله در مصاحبه با شبکه عربی «المیادین» گفت: من صراحتا میگویم ما به انبوهی از «موشکهای نقطهزن» و تکنولوژی ساخت آن و نیز به داشتن مرکزی در لبنان برای تولید انبوه آن دست پیدا کردهایم. در واقع رژیم صهیونیستی در بعد سلاح نگران بهم خوردن برتری اسرائیل و رسیدن به موازنه امنیتی- نظامی با حزبالله بود که با دستیابی حزبالله به این موشکها تحقق یافت.
از آن پس نگرانی رژیم صهیونیستی از دستیابی مقاومت به موشکهای دوربرد نقطهزن به استقرار نیروهای مقاومت ایران، حزبالله و... در سوریه و تعمیق امنیتی حزبالله در منطقه منتقل گردید و از این رو ارتش اسرائيل به طور مکرر از طریق روسیه و بعضی طرفهای دیگر به ایران یادآور شد که حضور ایران و حزبالله در سوریه، پس از پایان فعالیت داعش، النصره و... را نمیپذیرد وخط قرمز اسرائیل است. پاسخی که روسها به طرف اسرائیلی منتقل کردند این بود که ایران داعش و النصره را جزیی از مایملک و استراتژی اسرائیل برای تخریب مقاومت در منطقه میشناسد و تا زمانی که خود اسرائيل وجود دارد، حضور مقاومت در سوریه و... قابل مذاکره و اغماض نیست. اسرائیل هماینک مدعی است که 200 بار به مراکز و نیروهای ایرانی در سوریه حمله کرده و ایران قادر به پاسخ نبوده است در واقع رژیم اسرائیل شکست سنگین راهبردی در مهار تسلیحاتی حزبالله و ناکامی در مهار انسانی مقاومت در سوریه را با خبرهای دروغ پوشش میدهد. استراتژی مشترک ایران و سوریه مشخص است و تحت تاثیر نیازهای تبلیغاتی طرفهای اسرائیلی و آمریکایی قرار نمیگیرد و توسعه همکاریهای مشترک نظامی- امنیتی بین دو کشور نیز واضحتر از آن است که نیاز به بیان داشته باشد.
رژیم اسرائیل هماکنون به طور جدی نگران رسیدن سوریه به نقطهای است که آسیبپذیری آن از حملات هوایی از بین برود و این کشور را از موضع خویشتنداری به «واکنش همطراز» سوق دهد. سرلشکر باقری در دیدار 18 تیر ازسوریه از این موضوع راهبردی که روزنامه لبنانی الاخبار از آن به خطرناکترین نکته توافق یاد کرد، پرده برداشت: «ما سامانههای پدافندی سوریه را تقویت خواهیم کرد.» واکنش همزمان مقامات ارشد آمریکا و رژیم اسرائیل به این توافق، اهمیت آن را کاملا نشان داد.
2- توافقنامه نظامی امنیتی تهران- دمشق آن قدر اهمیت داشت که «کنت مک کنزی» فرمانده نظامیان تروریست آمریکا، خطرات سفر به سوریه را پذیرفت. او در حین تعطیلات پایان هفته- 22 تیرماه- برای اطلاع دقیق از کم و کیف آنچه روی زمین اتفاق افتاده راهی سوریه شد و در پادگان آمریکا واقع در شمال شرق سوریه حضور پیدا کرد او البته بعد وانمود کرد که اتفاق مهمی نیفتاده و لذا نیازی به تغییر استراتژی آمریکا در سوریه نیست و جالب این است که این در حالی بود که در حدفاصل امضای توافقنامه امنیتی میان ایران و سوریه و سفر مککنزی، روزنامه نیویورک تایمز در روز 20 تیرماه از توافق میان مقامات نظامی آمریکا و رژیم اسرائیل برای «انجام عملیات مخفیانه مشترک علیه ایران» خبر داد. و نیز حدود یک ماه پیش «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از پایان یافتن سیاست اغماض در مقابل اقدامات نظامی ایران خبر داده و گفته بود: «در گذشته شاهد بودهایم که ضعف و بزدلی باعث تشدید ستیزهجویی ایران شده است». اما با این وجود و پس از آنکه توافق مهم امنیتی- نظامی میان ایران و سو
ریه به امضا رسید و دونالد ترامپ و نتانیاهو آن را توافقی «بسیار خطرناک» ارزیابی کردند، آنان دست به کاری نمیزنند و «مک نالتی» سخنگوی پنتاگون دو روز بعد به نیوزویک میگوید: «در مأموریت نیروهای آمریکا- که از 2014 در سوریه حضور دارند- تغییری صورت نگرفته و کماکان مأموریت نیروهای ما در سوریه شکست دائم داعش است» و نیوزویک نتیجه میگیرد: «اظهارات سخنگوی پنتاگون نشان میدهد واشنگتن بدنبال مقابله مستقیم با ایران نیست و هیچ برنامه فوری برای اقدام علیه ایران ندارد.»
جالب این است که «کنت مک کنزی» یک روز قبل از سفر هفته گذشته به سوریه، روند تصمیمگیریهای ایران را خطرناک ارزیابی کرده بود او در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «بلومبرگ» گفت: «ایران دارد خودش را برای کاری که میخواهد انجام دهد، آماده میکند» و اضافه کرد: «دورههای سکوت اصلاً در من اطمینان ایجاد نمیکند. در چنین مواقعی است که با دقت زیاد شروع میکنم به بررسی اینکه ایرانیها قصد دارند چه کاری انجام دهند؛ چون میدانم هدف درازمدتشان بیرون کردن ماست.»
او البته در بیان دیگر گفته بود ایران در حال برنامهریزی برای مدیریت گزندگیهایی است که در پیگیری استراتژی اخراج آمریکا پدید میآید. بنابراین کاملاً واضح است که آمریکا و اسرائیل در شرایط خوف به سر میبرند و در این میان رژیم صهیونیستی ضمن آنکه در بالاترین سطح ابراز نگرانی کرده، در سطح رسانهای به قدرتنمایی روی آورده و دفعات اندک حملات به مراکز ایرانی که هر کدام هم با واکنش خسارتبار ایران مواجه گردیده را دهها بار ضریب داده است. این خیلی هم بد نیست، بسیار خوب پس اسرائیل اعتراف کرده که چنین صورت حسابی نزد ما دارد و باید تسویه شود!
3- البته همه میدانند که حداقل از اوایل مهر ماه سال گذشته، با این هدف که مانع تثبیت پیروزیهای مقاومت و نیز مانع تبدیل آنها به دستاوردهای سیاسی دراز مدت شوند. آمریکاییها و... انواعی از اقدامات سیاسی تبلیغاتی که بار آن هم عمدتاً به دوش رسانههای سنتی و نوپدید آنان بوده، دست زدهاند، یکی از این موارد توسل به قانون سزار- یا قیصر- علیه اقتصاد سوریه بود که با هدف فروپاشی اقتصاد سوریه در مورد تأثیرات آن بسیار بزرگنمایی شد و حال آن که همه میدانند وابستگی اقتصاد سوریه، به خارج در حد بسیار ناچیزی است و از همین رو بود که دولت سوریه در کمتر از یک ماه توانست موج افزایش قیمت ارز را مهار کند و واحد برابری دلار به لیره که از 1200 به 10000 رسیده بود را به 2500 برساند. آمریکا گمان میکرد میتواند با شوک اقتصادی، جمعیتهایی را به میدان بیاورد اما توفیق آن محدود بود. کما اینکه همین نسخه در ایران، عراق و لبنان هم به اجرا درآمد.
پیام مهم انعقاد توافقنامه امنیتی ایران و سوریه که با بحث توافق راهبردی 25 ساله اقتصادی ایران و چین همراه شد، این بود که نه اقدامات جبهه آمریکا و نه تهدیدات آنان نتوانست ایران را در منطقه متوقف کند. آنان میدانند که توافق ایران و سوریه با استقبال طرف روس هم توأم بوده کما اینکه روسها علناً از آن استقبال کردند؛ بنابراین از پشتوانه قوی بینالمللی هم برخوردار است و نمیتوان علیه آن کار چندانی کرد. ایده انعقاد توافقنامه امنیتی بین ایران و سوریه به سردار شهید سلیمانی تعلق داشت و مقدمات آن در زمان این شهید بزرگوار فراهم شده بود و اینک در زمان مسئولیت جانشین او عملیاتی شده و خود این پیامهایی در خود دارد.
4- «اخراج از منطقه» بزرگترین نگرانی آمریکاییهاست چرا که میدانند برای ایران «ابرپروژه» است. از اظهارات مقامات ارشد نظامی آمریکا برمیآید که جمعبندی آنان این است که در ماههای آینده با چالش اساسی در برابر ایران مواجه خواهند شد. مککنزی میگوید ایران باید بداند هزینه تحقق این استراتژی خیلی بالاست و سخنگوی پنتاگون بطور ضمنی مدت حضور نظامی آمریکا در سوریه را به مدت زمان حیات داعش در سوریه ربط میدهد و در واقع اعتراف میکند که مدت زمان زیادی تا خروج نظامی آمریکا از این کشور باقی نمانده است.
سعدالله زارعی