قسمت ۲ گوش برها👇
گاهی اوقات شنیدن این سختی ها جای تامل بسیاری داشته و موجب می شود تا ما قدردان زحمات و رنج های مردم این استان باشیم.یکی از سختی هایی که مردم این استان در طول هشت سال دفاع مقدس با آن روبرو بودند گروهک جنایتکار «فرسان» یا همان «گوش برها» بودند.
روش کار این گروهک جنایتکار به این صورت بود که بعد از به شهادت رساندن رزمندگان و یا مردم ،گوش آنها را به نشانه عنوان سند و مدرک بریده و به نیروهای بعثی تحویل می دادند و به همین خاطر در بین مردم استان ایلام به گوش برها معروف شده بودند.
قسمت ۳ گوش برها👇
یکی از محور های مهم تردد این گروه جنایتکار حد فاصل مهران تا دهلران، یک محور مواصلاتی به طول یکصد کیلومتربوده که غرب و جنوب را به هم وصل می کند.
این جاده، تقریباً خط دوم جبهه بود؛ در مسیر این جاده، بسیاری از مردم جنگ زده و آواره شده دهلران و مهران، در روستاهای متروکه، که در مسیر این جاده قرار داشت، اسکان گرفته بودند.این مردم، عملاً به عنوان نیروهای پدافند کننده، نقش مهمی داشتند؛ ضمن اینکه جوانانشان در جبهه های مهران و دهلران مشغول دفاع بودند؛ این خانواده ها نیرویی دلگرم کننده برای رزمندگان مستقر در خط به شمار می آمدند.
قسمت ۴ گوش برها👇
رژیم بعث عراق از اوایل جنگ، به هر طریق قصد از بین بردن آرایش این روستاها را داشت؛ گاهی با حملات زمینی و گاهی با حملات هوایی.هر روز بمب و گلوله و توپ بود که بر سر مردم این روستاها می بارید؛ اما آنها مقاومت می کردند و بعضی وقت ها منطقه را رها می کردند، ولی باز برمی گشتند.
این بار بعثی ها نقشه جدیدی کشیدند و آن، به کارگیری تعدادی از عوامل ضد انقلاب بود. این عوامل، از نظر جسمی، هیکلی و توانا بودند و با شرایط آب و هوای کوهستانی منطقه متناسب بودند. دستگاه استخباراتی عراق، آنها را سازمان داد و یک تشکیلات سیاسی از آنها به نام «گروه فرسان» تشکیل داد؛ گروهی چریکی که به صورت پارتیزانی عمل می کردند و هدف آنها، ضربه زدن به مردم روستاها و رزمندگان اسلام بود که در محور مواصلاتی مهران ـ دهلران رفت وآمد داشتند.
قسمت ۵ گوش برها👇
روش کار آنها این طور بود که جاده ها را سنگ چین می کردند و با کمین در ورودی روستاها، چوپان ها و عشایر را در بیابان و صحرا دستگیر می کردند؛ و اگر می توانستند، آنها را به صورت اسیر، تحویل عراقی ها می دادند؛ و یا اگر تاریکی شب و راه طولانی و... به آنها اجازه نمی داد، بلافاصله به افراد تیر خلاصی می زدند و یک گوش آنها را می بریدند و به عنوان سند و مدرک، تحویل عراقی ها می دادند تا در قبال هر گوش و یا هر اسیر، از عراقی ها پول بگیرند.
فعالیت این گروه، از سال 1363 آغاز شد و تا پایان جنگ ادامه داشت. آنها عملیات های تروریستی زیادی علیه عشایر، روستایی ها و رزمندگان انجام دادند. یکی از عملیات های این گروهک که اوج خباثت آنها را به نمایش می گذارد عملیاتی در نزدیکی های روستای بیشه دراز از توابع شهرستان دهلران بود.در این عملیات جنایتکارانه که در مورخ 12/8/63 به وقوع پیوست،یک نیسان متعلق به بهداری دهلران، همراه چهار نفر سرنشین که دو نفر مرد و یک زن و یک کودک چهار ساله هنگام عبور از طرف زرین آباد به دهلران در دو کیلومتری روستای بیشه دراز در تنگه نجی مرده در کمین افراد گوش بر قرار می گیرند، دو نفر به اسارت درمی آیند و زن، شهید و بچه، سالم به جای می ماند و خودروی مذکور منهدم می گردد.
قسمت ۶ گوش برها👇
بچه چهار ساله محکوم می شود به اینکه تا صبح بر روی جنازه مادر خود باقی بماند و وقتی که صبح شد گشتی های سپاه، کودکی را می بینند که توی سرمای شدید جاده، روی جنازه مادرش از هوش رفته است. این کودک بعد از 25 روز بیماری و تشنج شدید، شهید می شودو پدربزرگ او، بعد از هشت سال اسارت به جمع خانواده اش بازگشت؛ اما شکنجه ها کار خودش را کرده بود و او نیز به دلیل ناراحتی شدید از این حادثه جان خود را از دست می دهد.
قسمت ۷ گوش برها👇
برخی دیگر از جنایات این گروه بر طبق اسناد بر جای مانده از هشت سال دفاع مقدس به قرار زیر است:
19/10/63
در نیمه شب گذشته، حدود ساعت 1:30 در جاده آسفالته مهران ـ دهلران نیروهای گوش بر وابسته به عراق، در منطقه «فصیل» کمین کردند که در نتیجه، یک تویوتا و یک دستگاه آیفا متعلق به تیپ امام رضا(ع) را منهدم و عده ای از سرنشینان آن را شهید و عده ای را مجروح می کنند.5/12/63
قاسمی:
تعداد چهار نفر از برادران گشت گره پیکر در منطقه «کوه تپه» توسط گوش برها به شهادت رسیدند.
*
6/2/64
یک دستگاه تویوتا گشت لشکر ذوالفقار در حوالی «تنگه نصریان» به کمین گروه گوش برها افتاده و هفت نفر شهید شده اند.
*
21/11/64
گوش برها یک چوپان را در منطقه کوه تپه ربودند.
*
22/5/65
در منطقه کوه تپه یک دستگاه خودرو ژاندارمری با یازده نفر سرنشین به کمین افتاده و تمامی سرنشینان شهید شدند.
*
*
11/7/63
یک نفر چوپان در جنوب روستای «بیشه دراز» توسط گوش برها ربوده شد.
*
13/7/63
در «عین منصور» گروه گشت ژاندارمری به کمین گوش برها افتاد که دو نفر شهید، چهار نفر زخمی و چهار نفر اسیر می شوند.
*
11/11/66
گروه گشت ثارالله به کمین گوش برها افتاده که تعداد شش نفر از نیروها اسیر شدند.
*
20/11/66
در منطقه «چیلات» نیروهای گشت ژاندارمری با گشت گوش برها درگیر شدند و یک نفر از نیروها خودی زخمی شد.
*
10/2/67
گروه گشت لشگر 21 حمزه در منطقه «بیات» به کمین گوش برها افتاده و هشت نفر از نیروها اسیر شدند.
*
20/11/64
گوش برها دو نفر چوپان در روستای «تپه نادر» را ربودند.
7.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸عملیات چتربازان ارتش و انصارالله در جریان مراسم رژه عظیم نیروهای مسلح یمن در صنعا پایتخت این کشور
وستانیوز
✅ اقای اژه ای رفتند بازدید از دادگستری چهار محال بختیاری که یکی از پرسنل این دادگستری، در جلسه ای علنی، بشدت از یکی از قضات گردن کلفت این استان، شاکی میشه و ماجرا را خودتان ببینید .فقط گوشه ای از عمق فساد در دستگاه قضایی ...👇
🔅یک یادگاری سیساله
🔻 روایت رهبر انقلاب از نامهای که برای آزادسازی سوسنگرد نوشتند:
🔰 در روز #فتح_سوسنگرد - چون میدانید سوسنگرد اشغال شده بود؛ بار اول فتح شد، دوباره اشغال شد؛ باز دفعهی دوم حرکت شد و فتح شد - تلاش زیادی شد برای اینکه نیروهای ما - نیروهای ارتش، که آن وقت در اختیار بعضی دیگر بودند - بیایند و این حمله را سازماندهی کنند و قبول کنند که وارد این حمله بشوند.
🚨شبی که قرار بود فردای آن، این حمله از #اهواز به سمت سوسنگرد انجام بگیرد، ساعت حدود یک بعد از نصف شب بود که خبر آوردند یکی از یگانهائی که قرار بوده توی این حمله سهیم باشد را خارج کردهاند. خب، این معنایش این بود که حمله یا انجام نگیرد یا #بکلی_ناموفق بشود.
📩 بنده #یک_یادداشتی نوشتم به فرماندهی لشکری که در اهواز بود و #مرحوم_چمران هم زیرش نوشت - که اخیراً همان فرماندهی محترم آمده بودند و عین آن نوشتهی ما را قاب کرده بودند و دادند به من؛ #یادگار قریب سی ساله؛ الان آن کاغذ در اختیار ماست - و تا ساعت یک و خردهای بعد از نصف شب ما با هم بودیم و تلاش میشد که این حمله، فردا حتماً انجام بگیرد. بعد من رفتم خوابیدم و از هم جدا شدیم.
✊🏼 صبح زود ما پا شدیم. نیروهای نظامی - نیروهای ارتش - که حرکت کردند، ما هم با چند نفری که همراه من بودند، دنبال اینها حرکت کردیم. وقتی به منطقه رسیدیم، من پرسیدم چمران کجاست؟ گفتند: #چمران صبح زود آمده و جلو است. یعنی قبل از آنی که نیروهای نظامىِ منظم و مدون - که برنامه ریخته شده بود که اینها در کجا قرار بگیرند و آرایش نظامیشان چگونه باشد - حرکت بکنند و راه بیفتند، چمران جلوتر حرکت کرده بود و با مجموعهی خودش چندین کیلومتر جلو رفته بودند. بعد هم الحمدلله این کار بزرگ انجام گرفت، و چمران هم مجروح شد. خدا این شهید عزیز را رحمت کند.
🌷 اینجوری بود چمران. #دنیا و مقام برایش مهم نبود؛ نان و نام برایش مهم نبود؛ به نام کی تمام بشود، برایش اهمیتی نداشت. باانصاف بود، بیرودربایستی بود، شجاع بود، سرسخت بود. در عین لطافت و رقت و نازکمزاجی شاعرانه و عارفانه، در مقام جنگ یک #سرباز_سختکوش بود. ۱۳۸۹/۰۴/۰۲
🗓 بهمناسبت سالگرد آزادسازی سوسنگرد ۲۶ آبان ۵۹
🔸دوران دفاع مقدس و فرهنگ جهاد و شهادت به روایت رهبر انقلاب
🔰31 شهریور تا 5 مهر| آغاز دفاع، عدم حمایت از جبهه ها
🔹حضور شبانه روزی در مرکز فرماندهی جنگ
🔸حضرت آیت الله خامنه ای در ۶ روز ابتدایی جنگ تحمیلی به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاع در ستاد مشترک ارتش حضور داشتند؛ ایشان بعدها حال و هوای آن روزها را چنین روایت کرده اند: «دیدم که هر چه خبر می آید یأس آور است، هیچ کار هم از دست من اینجا بر نمی آید، زمان بنی صدر بود من البته نماینده امام و سخنگوی شورای عالی دفاع بودم. اما خب هیچکاری دستمان نبود، می رفتیم توی مرکز فرماندهی توی ستاد مشترک آنجا می نشستیم یک صبح تا ظهر، یک ظهر تا شب، ظهر آنجا می ماندم، گاهی شب ها من در ستاد مشترک می ماندم خانه نمی آمدم همه اش دوندگی، همه اش تلاش، اما قیچی دست دیگری است که ببرد، کلید دست دیگری است که باز کند یا ببندد... مرتب از دزفول، از اهواز... تماس می گرفتند... ما اینجا توی ستاد مشترک مرکز فرماندهی مطرح میکردیم، با بی اعتنائی با لبخند تمسخرآمیز بعضی ها مواجه می شدیم.»۶۹/۹/۱۰
🔸دوران دفاع مقدس به روایت رهبر انقلاب
🌹 @ArBaoGif
🍁پاییز
همان فصل زرد زندگی تمامی ما آدم هاست
حال آدم همیشه خوب نیست
همیشه سرحال نیست
روزهایی میرسند که زرد و خشکیده
به زور خودمان را به شاخهی زندگی چسباندهایم
و فقط کافیست تا نسیمِ اتفاقی بوزد
و ما را بر زمین بیاندازد
اما این پایان داستان نیست ...
باید دوباره جوانه زد
شکوفه شد
و از نو ساخت ...
🍁پاییز اگرچه سرد ،
اما نوید گرمی دارد
و هیچــگاه پایان ماجرا نیست
مگر ،
ریشههای روحت پوسیده باشد!
آنوقت است که هزار پاییز و بهار هم
بروند و بیایند
جانت قرار نمیگیرد ...
خدا که در ریشههای روحت جاری باشد ،
هر چقدر هم سرد
هر چقدر هم زرد
هر چقدر هم دیر
اما دوباره برمیخیزی ...👌🍂
─┅─═इई 🍁🍂🍁 ईइ═─┅─