فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥میخواهی دنیا بهت خوش بگذره؟
.
.
.
جهاد تبیین
https://eitaa.com/jahad_tabbin
ادامه قانون اساسی ⬅️
اصل یکصد و سی و چهارم
ریاست هیئت وزیران با رئیسجمهور است که بر کار وزیران نظارت دارد و با اتخاذ تدابیر لازم به هماهنگ ساختن تصمیمهای وزیران و هیئت دولت میپردازد و با همکاری وزیران، برنامه و خطمشی دولت را تعیین و قوانین را اجرا میکند. در موارد اختلاف نظر یا تداخل در وظایف قانونی دستگاههای دولتی در صورتی که نیاز به تفسیر یا تغییر قانون نداشته باشد، تصمیم هیئت وزیران که به پیشنهاد رئیسجمهور اتخاذ میشود لازمالاجرا است. رئیسجمهور در برابر مجلس مسئول اقدامات هیئت وزیران است.
اصل سابق:ریاست هیئت وزیران با نخستوزیر است که بر کار وزیران نظارت دارد و با اتخاذ تدابیر لازم به هماهنگ ساختن تصمیمهای دولت میپردازد و با همکاری وزیران، برنامه و خط مشی دولت را تعیین و قوانین را اجرا میکند. نخستوزیر در برابر مجلس مسئول اقدامات هیئت وزیران است.
جهاد تبیین یک واجب عینی است مقام معظم رهبری لطفا به کانال جهاد تبیین بپیوندید و انتشار حداکثری دهید
https://eitaa.com/jahad_tabbin
تفسیر صفحۀ ۴۱۲ قرآن کریم - سورۀ لقمان - آیۀ ۱۲ - تفسیر نور:
«وَ لَقَدْ آتَیْنا لُقْمانَ الْحِکْمَةَ أَنِ اشْکُرْ لِلَّهِ وَ مَنْ یَشْکُرْ فَإِنَّما یَشْکُرُ لِنَفْسِهِ وَ مَنْ کَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِیٌّ حَمِیدٌ» «و ما به لقمان حکمت دادیم، که شکر خدا را به جای آور و هر کس شکر کند، همانا برای خویش شکر کرده؛ و هر کس کفران کند (بداند به خدا زیان نمی رساند، زیرا) بی تردید خداوند بی نیاز و ستوده است»
نکتههای سورۀ لقمان - آیۀ ۱۲:
سیمای لقمان حکیم
در تفسیر المیزان بحثی دربارۀ جناب لقمان آمده است که بخشی از آن را نقل می کنیم:
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند: لقمان، پیامبر نبود، ولی بنده ای بود که بسیار فکر می کرد و به خداوند ایمان واقعی داشت. خدا را دوست داشت و خداوند نیز او را دوست می داشت و به او حکمت عطا کرد.
امام صادق علیهالسّلام می فرمایند: لقمان، حکمت را به خاطر مال و جمال و فامیل دریافت نکرده بود، بلکه او مردی پرهیزکار، تیزبین، باحیا و دلسوز بود. اگر دو نفر با هم درگیر می شدند و خصومتی پیدا می کردند، میان آنها آشتی برقرار می کرد. لقمان با دانشمندان زیاد می نشست. او با هوای نفس خود مبارزه می کرد و ... (تفسیر المیزان) او دارای عمری طولانی، معاصر حضرت داوود واز بستگان حضرت ایّوب بود. او میان حکیم شدن یا حاکم شدن مخیّر شد و حکمت را انتخاب کرد. از لقمان پرسیدند: چگونه به این مقام رسیدی؟ گفت: «به خاطر امانت داری، صداقت و سکوت دربارۀ آنچه به من مربوط نبود». (تفسیر مجمع البیان)
امام صادق علیهالسّلام فرمود: «لقمان نسبت به رهبر آسمانیِ زمان خود معرفت داشت» . (تفسیر نورالثقلین ) گرچه خداوند به او کتاب آسمانی نداد، ولی همتای آن یعنی حکمت را به او آموخت.
روزی مولای لقمان از او خواست تا بهترین عضو گوسفند را برایش بیاورد. لقمان زبان گوسفند را آورد. روز دیگر گفت: بدترین عضو آن را بیاور. لقمان باز هم زبان گوسفند را آورد. چون مولایش دلیل این کار را پرسید، لقمان گفت: اگر زبان در راه حقّ حرکت کند و سخن بگوید، بهترین عضو بدن است و گرنه بدترین عضو خواهد بود. ( تفسیر کشاف) در عظمت لقمان همین بس که خدا و رسول او و امامان معصوم علیهمالسّلام پندهای او را برای دیگران نقل کرده اند.
گوشه ای از نصایح لقمان
اگر در کودکی خود را ادب کنی، در بزرگی از آن بهره مند می شوی.
از کسالت و تنبلی بپرهیز، بخشی از عمرت را برای آموزش قرار بده و با افراد لجوج، گفتگو و جدل نکن.
با فقها مجادله مکن، با فاسق رفیق مشو، فاسق را به برادری مگیر و با افراد متّهم، همنشین مشو.
تنها از خدا بترس و به او امیدوار باش. بیم و امید نسبت به خدا در قلب تو یکسان باشد.
بر دنیا تکیه نکن و دل مبند و دنیا را به منزلۀ پلی در نظر بگیر.
بدان که در قیامت از تو دربارۀ چهار چیز می پرسند: از جوانی که در چه راهی صرف کردی، از عمرت که در چه فنا کردی، از مال و دارایی ات که از چه راهی به دست آوردی و آن را در چه راهی مصرف کردی.
به آنچه در دست مردم است چشم مدوز و با همۀ مردم با حسن خلق برخورد کن.
با همسفران زیاد مشورت کن و توشۀ سفر خود را بین آنها تقسیم کن.
اگر با تو مشورت کردند، دلسوزی خود را خالصانه به آنها اعلام کن. اگر از تو کمک و قرضی درخواست کردند، مساعدت کن و به سخن کسی که سنّ او بیشتر از توست، گوش فراده.
نمازت را در اوّل وقت بخوان، نماز را حتّی در سخت ترین شرایط به جماعت بخوان. (تفسیر کنزالدقائق)
اگر در نماز بودی، قلب خود را حفظ کن.
اگر در حال غذا خوردن بودی، حلق خود را حفظ کن.
اگر در میان مردم هستی، زبان خود را حفظ کن.
هرگز خدا و مرگ را فراموش مکن؛ امّا احسانی که به مردم می کنی یا بدی که دیگران در حقّ تو می کنند فراموش کن. (تفسیر روح البیان)
حکمت؛ معرفت، طاعت
حکمت، بینشی است که در سایۀ معرفت الهی پدید آید و بر اساس فکر در اسرار هستی و رسیدن به حقّ، نور و تقوا می توان به آن دست یافت.
امام باقر علیهالسّلام فرمودند: «حکمت، همان فهم، معرفت و شناخت عمیق است، شناختی که انسان را به بندگی خدا و رهبر آسمانی وا دارد و از گناهان بزرگ دور سازد.
امام صادق علیهالسّلام فرمودند: رأس حکمت، طاعت خداوند است». (امالی صدوق، ص ۴۸۷) راغب در معنای این واژه می گوید: «حکمت، رسیدن به حقّ به واسطۀ علم و عقل است» . (مفردات)
ادامه در صفحه بعد⬅️
جهاد تبیین
https://eitaa.com/jahad_tabbin
⬅️ادامه صفحه قبل
پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمودند: «من سرای حکمت هستم و علیّ درگاه آن، هرکس طالب حکمت است باید از این راه وارد شود.»، «انا دار الحکمة و علی بابها فمن اراد الحکمة فلیأت الباب» (العمدة، ص ۲۹۵) در روایات متعدّد، اهل بیت علیهمالسّلام دروازه و کلید حکمت معرّفی شده اند. ((بحار، ج ۲۳، ص ۲۴۴))
ارزش حکمت
یکی از وظایف انبیا، آموزش کتاب و حکمت است. «وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ» (بقره، ۱۲۹؛ آلعمران، ۱۶۴ و جمعه، ۲)
حکمت، همتای کتاب آسمانی است، و به هر کس حکمت عطا شود، خیر کثیر داده شده است. «یُؤْتِی الْحِکْمَةَ مَنْ یَشاءُ وَ مَنْ یُؤْتَ الْحِکْمَةَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْراً کَثِیراً» (بقره، ۲۶۹)
به گفتۀ روایات؛ حکمت، همچون نوری است که در جان قرار می گیرد و آثار آن در گفتار و رفتار انسان پیدا می شود. (بحار، ج ۱۴، ص ۳۱۶)
حکمت، بینش و بصیرتی است که اگر در فقیر باشد، او را در جامعه از ثروتمند محبوب تر می کند و اگر در صغیر باشد، او را بر بزرگسالان برتری می بخشد. (بحار، ج ۶۷، ص ۴۵۸)
حکمت، گمشدۀ مؤمن است (نهجالبلاغه، حکمت ۸۰) و در فراگیری آن به قدری سفارش شده است که فرموده اند: همان گونه که لؤلؤ قیمتی را از دشمنان بود فرا گیرید. (بحار، ج ۲، ص ۹۷ و ۹۹)
فرد حکیم در مسائل سطحی و زودگذر توقّف ندارد، توجّه او به عاقبت و نتیجۀ امور است. نه نزاعی با بالا دست خود دارد و نه زیردستان را تحقیر می کند، سخنی بدون علم و آگاهی نمی گوید و در گفتار و رفتارش تناقضی یافت نمی شود.
نعمت های الهی را ضایع نمی کند و به سراغ بیهوده ها نمی رود، مردم را مثل خود دوست دارد و هر چه را برای خود بخواهد برای آنان می خواهد و هرگز با مردم حیله نمی کند.
حکمت چگونه به دست می آید؟
حکمت، هدیه ای است که خداوند به مخلصین عنایت می فرماید. در روایات متعدّد می خوانیم: «من اخلص لله اربعین صباحا ظهرت ینابیع الحکمة من قلبه علی لسانه»، هر کس چهل شبانه روز کارهایش خالصانه باشد، خداوند چشمه های حکمت را از دل او به زبانش جاری می سازد. (جامع الاخبار صدوق، ص ۹۴)
در حدیث دیگری می خوانیم: کسی که در دنیا زاهد باشد و زرق و برق ها او را فریب ندهد، خداوند حکمت را در جانش مستقر می کند. (بحار، ج ۷۳، ص ۴۸) حفظ زبان، کنترل شکم و شهوت، امانتداری، تواضع و رها کردن مسائل غیر مفید، زمینه های پیدایش حکمت است. (میزان الحکمه)
نمونه های حکمت
خداوند در سورۀ اسراء از آیه ۲۲ تا آیه ۳۸ دستورهایی داده و در پایان می فرماید: این اوامر و نواهی حکمت هایی است که پروردگارت به تو وحی کرده است، آن دستورها عبارتند از:
یکتاپرستی و دوری از شرک، احسان و احترام به والدین به خصوص در هنگام پیری، گفتار کریمانه وتواضع همراه با محبّت، دعای خیر به آنان، پرداخت حقّ الهی به اولیای خدا، فقرا و در راه ماندگان، پرهیز از اسراف و ولخرجی، میانه روی در مصرف، پرهیز از نسل کشی و عمل نامشروع جنسی، دوری از تصرّف در مال یتیم، ادای حقّ مردم و دوری از کم فروشی، پیروی نکردن از چیزی که به آن هیچ علم و آگاهی نداری ودوری از راه رفتن متکبّرانه. سپس می فرماید: «ذلِکَ مِمَّا أَوْحی إِلَیْکَ رَبُّکَ مِنَ الْحِکْمَةِ» این سفارش ها نمونه های حکمت الهی است.
جهاد تبیین
https://eitaa.com/jahad_tabbin
5.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
طالبان فهمید
عبدالحمید نفهمید😒😐
جهاد تبیین
https://eitaa.com/jahad_tabbin
🔴 بالاخره چارلز سوم تاجگذاری کرد، البته بدون برگزاری رفراندوم!
⏪ و اما چند نکته:
▪️ تو انگلیس زوری حاکم بودن جذابه، ژن خوب حرف اول رو میزنه، اونجا کثافت هم خوشبوئه!
▪️ شاهِ انگلیس شاه این کشورها هم محسوب میشود :
استراليا/کانادا/نیوزیلند /انگلستان/اسکاتلند/ولز/ایرلند شمالی /جامائیکا/جزایر سلیمان /باهاما /بليز/نتیگوا و باربودا /پاپوآ گینه نو /تووالو /سنت کیتس و نویس /سنت لوسيا/سنت وینسنت و گرنادین ها /گرنادا
- تاج حکومت به سر گذاشت
"زنده باد دمکراسی"
▪️ لی اندرسون، قانونگذار حزب حاکم انگلستان خطاب به معترضان: اگر سلطنت نمیخواهید از انگلیس بروید و به کشور دیگری مهاجرت کنید!
باورتان میشود رسانههای این دیکتاتورها برای ما که چهل و چند سال پیش ریشه سلطنت و دیکتاتوری را خشکانیدم نسخه دموکراسی میپیچند؟!
▪️ شاه انگلیس فقط یه مقام تشریفاتیه و هیچ دخالتی تو مملکت نداره
بجز چندتا دخالت کوچیک مثل عزل و نصب نخستوزیر و بقیه وزرا و مقامات قضایی
و بجز حق دخالت در قانون
و بجز حق رد احکام قضایی
و بجز مالکیت حیوانات بریتانیا
و بجز مالکیت اشیا و بناهای تاریخی
و بجز مالکیت همه املاک و اراضی.
جهاد تبیین
https://eitaa.com/jahad_tabbin
جلسه سران آخوند شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی .حالا دونستی چرا امام خامنه ای میگفت مواظب شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی باشید .حامیان دیروز روحانی کلاهشونو بگیرن بالاتر👆🇮🇷🇮🇷👆
اندیشکده سایبری جنگ نرم
جهاد تبیین یک واجب عینی است مقام معظم رهبری لطفا به کانال جهاد تبیین بپیوندید و انتشار حداکثری دهید
https://eitaa.com/jahad_tabbin
2_144151472539080227.mp3
1.44M
عبور از گردنه ها بدون آموزش و پرورش ممکن نیست
جهاد تبیین یک واجب عینی است مقام معظم رهبری لطفا به کانال جهاد تبیین بپیوندید و انتشار حداکثری دهید
https://eitaa.com/jahad_tabbin
♨️خطر منافقان!
#نهج_البلاغه
⚪️وَ يَعْمِدُونَکُمْ بِکُلِّ عِمَاد، وَ يَرْصُدُونَکُمْ بِکُلِّ مِرْصَاد. قُلُوبُهُمْ دَوِيَّةٌ وَ صِفَاحُهُمْ نَقِيَّةٌ. يَمْشُونَ الْخَفَاءَ، وِ يَدِبُّونَ الضَّرَاءَ وَصْفُهُمْ دَوَاءٌ، وَ قَوْلُهُمْ شِفَاءٌ، وَ فِعْلُهُمُ الدَّاءُ الْعَيَاءُ
🔮از هر وسيله اى براى فريفتن شما استفاده مى کنند، و در هر کمينگاهى به کمين شما مى نشينند. دلهايشان آلوده و بيمار، و ظاهرشان را (براى فريب شما) پاک نگه مى دارند، در پنهانى گام بر مى دارند، و همچون خزنده اى در لابه لاى بوته هاى درهم پيچيده خود را مخفى ساخته، پيش مى روند، بيان آنها درمان، گفتارشان (به ظاهر) شفابخش; ولى کردارشان درد بى درمان است!
✍ اشاره به اين است که آنها براى درهم شکستن شما از هر وسيله اى استفاده مى کنند; شايعه افکنى، ايجاد ترديد و تزلزل در صفوف مؤمنان، پاشيدن تخم بدبينى و فساد و... .
آنها از هيچ فرصتى براى ضربه زدن به شما غافل نمى مانند. پيوسته در کمين هستند تا فرصتى بيابند و زهر خود را در کام شما بريزند.
📘#خطبه_194
جهاد تبیین
https://eitaa.com/jahad_tabbin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شخصی به پیامبر (صلی الله علیه وآله) از کج خلقی مادر شکایت کرد،
حضرت فرمود: «او در آن نُه ماه که بار تو را تحمل می کرد و آن دو سال که تو را شیر داد و شب هایی که بیداری کشید و روزهایی که برای تو تحمل تشنگی کرد، کج خلق نبود».
مرد گفت: من جزای زحماتش را پرداخته ام و او را دوبار بر دوش گرفته و به حج برده ام.
حضرت فرمود: «حتی جزای یک ناله او را هنگام وضع حمل نپرداخته ای»...
جهاد تبیین
https://eitaa.com/jahad_tabbin
ضربت علی بن ابی طالب(علیه السلام)
📅 در هفدهم شوّال سال پنجم هجری، جنگ خندق واقع شد. تعداد مسلمانان ۳ هزار و مشرکان ۱۰ هزار نفر بودند.
😡 عَمروبنِ عَبدُوَد که از قهرمانان مشهور عرب بود و هزار نفر سواره، توان مقابله با او را نداشتند، به میدان آمد، نعره کشید و طلب مبارز کرد. 😡
🙄 همه لشکر اسلام ساکت و بدون حرکت بودند که أمیرالمؤمنین علیه السّلام به پا خاستند؛ در آن حال پیامبر اکرم (صَلّىالله عَلَیهِ وَآلِهِ وَ سَلّم) فرمودند:
🌹بَرَزَ الاْیمَانَ كُلُّهُ اِلى الشِرْكِ كُلِّهِ🌹
🌷تمام ایمان در برابر تمام شرک قرار گرفته است.🌷
👌 زیرا در سایه شكست بزرگترین قهرمان كفر، عموم مسلمانان عزیز مىشدند و ملّت شرک، خوار و ذلیل گردید.
👈 حضرت علی عَلیهِ السَّلام خطاب به عمرو بن عبدود فرمودند: «در زمان جاهلیّت می گفتی هرکس سه حاجت از من بخواهد، حتماً یکی را برآورده میکنم؛ حاجت اول این است که مسلمان شوی! دوم اینکه: برگردی و با مسلمانان جنگ نکنی! و سوم اینکه تو هم مثل من از اسب پیاده شوی تا با هم بجنگیم...»
😡 عمرو بن عبدود گفت: دو حاجت اول را نمی پذیرم، امّا حاجت سوم را قبول می کنم؛ پیاده شد، ولی به جهت ترس و وحشتی که از قدرت و شهامت أمیرالمؤمنین (علیهالسّلام) بر او غالب گشت، لذا گفت: من دوست ندارم با شخص کریمی مثل تو بجنگم و حال آنکه پدر تو أبوطالب با من رفیق بود! 🙄😊
✅ حضرت أمیر (علیه السّلام) فرمودند: ولی من تمایل دارم با تو بجنگم...
✊ سپس هر دو به هم پیچیدند، غباری بلند شد و پس از مدتی دیدند أمیرالمؤمنین علیهالسّلام بر سینه عمرو نشسته و او را به درک واصل نموده است؛ در این لحظه صدای مسلمانان به تکبیر بلند شد و پیامبر اکرم (صلّیالله عَلیهِ وآله وسلّم) فرمودند:
🌹ضَربَةُ عَلیٍّ یَومُ الخَندَقِ أفضَلُ مِن عِبادَةِ الثَّقَلِینَ🌹
🌷یک ضربه علی علیه السَّلام در روز خندق بهتر از عبادت إنس و جنّ می باشد.🌷
✍ جلال الدّین سيوطى و ديگر مفسّران اهل سنت از ابن ابى حاتم و ابن مردويه و ابن عساكر از عبد الله بن مسعود ، و از مفسرين شيعه نيز مرحوم طبرسى از عبد الله بن مسعود روايت كردهاند كه آيه:
🌹وَ كَفَى اللّهُ المُؤمِنينَ القِتالَ🌹
🌷و خداوند جنگ را از مؤمنان كفايت كرد.🌷 (سوره أحزاب، آیه ۲۵)
👌در همین واقعه نازل شده است؛ یعنی خداوند بواسطه علیِّ بْنِ أبیطالِب عَليهِ السَّلام تکلیف جنگ را از مؤمنین برداشت.
📚 بحارالانوار، ج۲۰، ص۲۱۶/ مستدرك حاكم، ج۳، ص۳۲/ ينابيع الموده، ج۱ ص۴۱۲/ مجمع البيان،ج۴، ص۵۳۳/ احقاق الحق، ج۲، ص۴۶۳ و ج ۶، ص ۳۴۱/ سیره حلبیه، ج۲، ص۳۴۱/ الارشاد شيخ مفيد ص۵۵/ مجمع البيان، ج۴، ص۵۳۳/ مستدرك الصحيحين، ج۳، ص۳۳ و بیش از ۲۰ منبع معتبر عامّه و خاصّه بصورت متواتر
🎁
جهاد تبیین
https://eitaa.com/jahad_tabbin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺یک هدیه ۲۵ ثانیه ای بسیار ارزشمند از طرف سید مرتضی آوینی برای همه ما
🔺هدیه ای که پس از دیدن و شنیدنش، خود آرامشی غیرقابل وصف را به ما هدیه می دهد! با هم ببینیم.
جهاد تبیین
https://eitaa.com/jahad_tabbin