❗️انتشار مقاله ای بسیار مهم در باب تاثیر اسلام ، بر علم پزشکی در جهان ، تا دقایقی دیگر ان شاءلله
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰
➖تحول عظیم ➖
🔻بخش دوازدهم
💠دستاورد های اسلامی در طب قرون وسطی راهگشا بود. در حالی که پزشکی اروپای قرون وسطی هنوز در خرافات و آموزه های سخت کاتولیک کلیسا غوطه ور بود، ظهور اسلام در قرن هفتم پس از میلاد باعث رشد و اکتشافات چشمگیر در بسیاری از زمینه های علمی، به ویژه پزشکی شد. دانشمندان و پزشکان اسلامی متون پزشکی را از سراسر جهان شناخته شده از جمله یونانی ها و رومی ها، ایرانیان و هندی ها ترجمه کردند. آنها نه تنها این دانش را جمع آوری کردند و آن را به عربی (و بعداً به لاتین) ترجمه کردند، بلکه مشاهدات و روش های پزشکی خود را اضافه کردند. پزشکان اسلامی تکنیک های جدیدی را در پزشکی، تشریح، جراحی و فارماکولوژی توسعه دادند. آنها اولین بیمارستان ها را تأسیس کردند، آموزش پزشک را معرفی کردند و دایره المعارف هایی از دانش پزشکی نوشتند.
💠قبل از قرن دوازدهم در اروپا، عمل پزشکی متوقف شده بود - اکتشافات جدید کمی وجود داشت، و از آنجایی که کلیسا بیماری را مجازاتی از جانب خدا می دانست، پزشکان نمی توانستند کاری برای بیماران خود انجام دهند. با این حال، هنگامی که در قرن دوازدهم به تدریج ترجمه ها، کتاب ها، مشاهدات و روش های جدید از جهان اسلام شناخته شد، طب غربی سرانجام به جلو رفت. ایدهها، بینشها و روشهای پزشکان اسلامی، پیشرفتهای جدید بسیاری را برای پزشکی اروپایی به ارمغان آورد و اساساً اساس پزشکی مدرن را که امروزه میشناسیم، تشکیل داد
https://www.historyonthenet.com/6-important-islamic-achievements-in-medieval-medicine
❗️جزئیات در ادامه ....
#تاثیر_اسلام
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
♦️ ادامه مبحث قبلی ....
▪️دستاورد های اسلامی در طب قرون وسطی ▪️
1⃣ ترجمه :
⬅️ در قرن هفتم، دانشمندان عرب و فارسی شروع به ترجمه متون پزشکی از یونانی، سریانی، سانسکریت و پهلوی به عربی و از عربی به لاتین کردند و بدین ترتیب آن متون را از ناپدید شدن کامل نجات دادند. در قرن هشتم در بغداد، دانشمندان و پزشکان اسلامی آثار جالینوس پزشک رومی و متون پزشکی ایرانی و هندی را ترجمه کردند. همانطور که این پزشکان متون پزشکی را از سرتاسر جهان شناخته شده ترجمه می کردند، مشاهدات خود را نیز اضافه کردند و بدین ترتیب دایره المعارف هایی از دانش پزشکی ایجاد کردند. بسیاری از متون پزشکی اسلامی، مانند قانون طب ابن سینا، لیبور المارتسوریس الرازی و کتاب التسریف الزهراوی برای صدها سال مرکز آموزش پزشکی در دانشگاههای اروپایی شدند. (غربی ها این پزشکان را به ترتیب با نام های ابن سینا، رازس و آلبوکاسیس می شناختند.
2⃣ بیمارستان ها و تربیت پزشک :
⬅️ اسلام بهجای آنکه آنطور که مسیحیان فکر میکردند، بیماری را مجازاتی از جانب خداوند بداند، به بیماری به عنوان مشکل دیگری نگاه میکرد که بشر باید آن را حل کند. پیامبر دستور داد که از بیماران و مجروحان مراقبت شود نه اینکه از آنها دوری کنند. اولین مرکز پزشکی در ایران در قرن ششم تأسیس شد. در دهه 800، دکتر بزرگ اسلامی الرازی سرپرستی بیمارستان اودیدی بغداد را برعهده داشت که دو دوجین پزشک در آن مشغول به کار بودند. تا سال 1000، بغداد دارای پنج بیمارستان دولتی بود و بیمارستانهایی در قاهره، حلب، دمشق و اندلس تأسیس شد. این مراکز پزشکی اولیه اسلامی امروزه به عنوان بیمارستان قابل تشخیص بودند: آنها دارای بخش هایی برای بیماری های مختلف، کلینیک های سرپایی، بخش های بهبودی جراحی و داروخانه بودند. آنها همچنین به عنوان مراکز آموزش پزشکی برای آموزش پزشک عمل کردند.
3⃣ گردش خون و آناتومی :
⬅️ در حالی که غربی ها ویلیام هاروی را به خاطر کشف گردش خون در سال 1616 می شناسند، گردش خون ریوی قبلاً توسط پزشک عرب ابن النفیس 300 سال قبل توصیف شده بود. النفیس در حالی که دانش او ناقص بود می دانست که قلب دو نیمه است و هنگام حرکت از یک طرف قلب به طرف دیگر خون از ریه ها عبور می کند. او همچنین متوجه شد که قلب از مویرگ ها تغذیه می شود.
النفیس علاوه بر توصیفی که از دستگاه گردش خون و قلب داشت، از تشریح به عنوان وسیله ای برای یادگیری واقعی آناتومی و فیزیولوژی دفاع می کرد
4⃣ بیماری های عفونی :
⬅️ طب اسلامی برخی از بیماری ها را مسری دانسته است، از جمله جذام، آبله و بیماری های مقاربتی. ابوعلی سینا پزشک بزرگ اسلامی به این موارد بیماری سل را اضافه کرد و چگونگی شیوع بیماری های واگیردار و روش های ضروری قرنطینه را شرح داد
5⃣ جراحی و ابزار جراحی :
⬅️ دکتر عربی قرن دهم الزهراوی اساس جراحی را در اندلس در قرطبه پایه گذاری کرد و در آنجا به عنوان پزشک برای خلیفه الحکم دوم کار کرد. او رساله طبی بزرگی به نام کتاب التصریف، کتاب 30 جلدی طب و جراحی نوشت. الزهراوی بیش از 200 ابزار جراحی اختراع کرد که بسیاری از آنها امروزه نیز مورد استفاده قرار میگیرند،
6⃣ داروخانه :
⬅️ داروخانه های اسلامی که سیدالاس نامیده می شوند، همزمان با بیمارستان ها، در اواخر دهه 700، به عنوان بخشی از سیستم مراقبت های بهداشتی اسلامی شروع به کار کردند. در حالی که داروسازان غربی مومیایی های آسیاب شده، سرگین خشک شده و سایر مواد عجیب و غریب و همچنین گیاهان و ادویه جات را می فروختند، داروسازان مسلمان بر تجربه گرایی متمرکز بودند - آنها از موادی استفاده می کردند که تأثیر مثبتی بر بیماران نشان می داد. به عبارت دیگر، اگر یک گیاه، ادویه یا مواد دیگر با کمک به بهبودی یک بیمار عمل می کرد، از آن استفاده می شد. با تکامل فارماکولوژی اسلامی، پزشکان بزرگ مسلمان مانند الرازی، ابن سینا و آل کیندی مواد شفابخش زیادی را برای داروخانه های خود کشف کردند.
داروخانه های عربی تحت نظارت دولت بودند تا از خلوص و کیفیت کلی داروها اطمینان حاصل شود که در ترازوهای تأیید شده وزن شده و به درستی برچسب گذاری شده بودند. داروخانه ها از قرن نهم به بعد در سراسر جهان اسلام گسترش یافتند، چه به بیمارستان متصل باشند و چه به تنهایی. النفاس، علاوه بر کارش بر روی سیستم گردش خون، سیستم دوز داروها را نیز با استفاده از ریاضیات ایجاد کرد.
https://www.historyonthenet.com/6-important-islamic-achievements-in-medieval-medicine
#تاثیر_اسلام
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰
➖تحول عظیم ➖
🔻بخش سیزدهم
💠 خدمات اسلامگرایان به پیشرفت علم و تمدن:
🖋 دکتر گوستاو لوبون؛ فیلسوف، مورخ، جامعه شناس، پزشک فرانسوی:
🔹 برای تاثیر یک قوم فاتحی در قوم مَفتوح، یا تسلط یک قوم غالبی در قوم مغلوب، شاهدی در دنیا بهتر از اندلس یافت نمیشود. اندلس قبل از اسلام فاقد تمدن بوده. ولی در دوره اسلامی به اعلی درجات ترقی رسیده. و بعد رفتن مسلمین دوباره رو به تنزل شدید گذاشت. پس چه مثالی میتواند از این کاملتر باشد.
📗منبع؛ کتاب تاریخ تمدن اسلام و عرب، تالیف گوستاو لوبون، ترجمه فخرداعی گیلانی، صفحه ۳۵۵
#تاثیر_اسلام
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰
➖تحول عظیم ➖
🔻بخش چهاردهم
⚜نقش تاریخی مسلمانان در توسعه علوم به اعتراف سایت های غربی
▪️ ترجمه سایت :
🔹 به دنبال قیام اسلام در قرن هفتم، علم و تکنولوژی در جهان اسلام تا سطحی بالاتر از غرب رشد کرد. حاکمان مسلمان ترجمه متون علم و فلسفه یونان را آغاز کردند و مشوق کاوش علمی در رشته های مختلف، از جمله ریاضیات، اخترشناسی، پزشکی، دارو شناسی، اپتیک، شیمی، گیاه شناسی، فلسفه و فیزیک بودند.
🔹در ریاضیات، دانشمندان مسلمان استفاده از عدد صفر را مطرح کردند و به حل معادلات درجه دوم پرداختند- واژه Algebra که معادل جبر در زبان انگلیسی است، اصالتا عربی است.
🔹اخترشناسان مسلمان می دانستند که زمین کروی است و قطر آن را اندازه گیری کرده بودند. ابن هیثم تکانه، گرانش و اپتیک را 600 سال پیش از خورشید مرکزی گالیلئو گالیله کشف و بنیان گذاری کرده بود.
🔹پزشکی یکی از مهم ترین رشته هایی بود که مسلمانان در فراگیری آن کوشیدند. پزشکان مسلمان با جراحی، آب مروارید را بر می داشتند و سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا را درمان می کردند. در همین هنگام اروپایی ها همچنان از زالو برای بیماران خود استفاده می کردند. ابن سینا کتاب "القانون فی الطب" را نوشته و در آن برای نخستین بار واگیردار بودن بیماری سل را تشخیص داده بود، مننژیت را شناسایی کرده بود و تمام اجزای ریز چشم را توصیف کرده بود. قانون در قرن 12 به لاتین ترجمه شده و تا دهه 1700، پزشکی اروپا بر اساس متن آن بنا شده بود.
🔹بیشتر دانشی که به دست مسلمانان توسعه داد شده و به اروپا متتقل شده بود، موجب انتقال از عصر تاریکی به رنسانس شد.
🔹طی قرن 16، اخترشناس عثمانی به نام تقی الدین شامی، جدولی را طراحی کرد که دست کم دقتی معادل دقت مشاهدات تیکو براهه، اخترشناس دانمارکی داشت و پایه قوانین حرکت سیارات کپلر قرار گرفت.
🔹بر پایه کارها و تلاش های دانشمندان مسلمان، انقلاب های علمی و صنعتی اروپا، به غرب از نظر نظامی و اقتصادی، مزیتی نسبت به جهان اسلام بخشیدند.
▪️سایت معتبر دانشگاهی در غرب
🌐 http://www-personal.umich.edu/~sarhaus/MapsAndTimelines/Fall2007/Sulaka/Innovations%20GC.htm
#تاثیر_اسلام
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰
➖تحول عظیم ➖
🔻بخش پانزدهم
🖋 لزلی استیونسن، استاد منطق و متافیزیک از دانشگاه سنت اندروز آمریکا مینویسد:
🔹 این دانش پژوهشی اسلامی بود که سنت یونان باستان را حفظ کرد و توسعه داد و این چنین تکانه ی اولیه را برای آغاز شکل گیری علم و ریاضیات و طب وارد کرد. ابن سینا و ابن رشد از شخصیت های برجسته همین دوره بودند. اطلاحات ریاضی ما، جبر و الگوریتم، ریشه عربی دارند. سنت دینی اسلامی در آغاز به دانش و انتقال آن به صورت مکتوب متعهد و مسئول بود و همین الهام بخش دانش پژوهشیِ از نو زنده شده در غرب در اواخر سده های میانه شد.
📚 کتاب هزار چهره علم دانشمندان ارزش ها و اجتماع، نوشته لزلی استیونسن و هنری بایرلی، ترجمه میثم محمدامینی، صفحه ۴۰
#تاثیر_اسلام
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰
➖تحول عظیم ➖
🔻بخش شانزدهم
⚜ پدر علم رباتیک جهان ؛ یک مسلمان ،
به نقل از سایت معتبر نشنال جئوگرافیک
♦️Medieval robots? They were just one of this Muslim inventor's creations
🔹اسماعیل الجزاری مخترع مسلمان قرن دوازدهم که مقدمات مهندسی، هیدرولیک و حتی روباتیک مدرن را ایجاد کرد. در حالی که برخی از خلاقیت های فاخر و رنگارنگ او به عنوان اسباب بازی جدید برای افراد بسیار ثروتمند ساخته می شد ، الجزاری همچنین ماشین های عملی ساخت که به مردم عادی کمک می کرد، از جمله دستگاه های کشیدن آب که برای قرن ها توسط کشاورزان استفاده می شد .
🔹اسماعیل الجزاری در سال 1206، با تکیه بر ربع قرن خروجی شگفتانگیز، کاتالوگی از «ماشینهای بینظیر» خود را به دنیا داد که امروزه به عنوان کتاب دانش دستگاههای مکانیکی مبتکرانه شناخته میشود. الجزاری شامل نمودارهای دقیق و تصاویر رنگارنگی بود تا نشان دهد که چگونه همه قطعات با هم هماهنگ می شوند. چندین نسخه ناقص از آثار او باقی مانده است، از جمله یکی که در موزه توپکاپی سارایی در استانبول، ترکیه نگهداری می شود و به دلیل جزئیات هنری و زیبایی آن ارزشمند است
🔹ماشینهای کتاب الجزاری هم کاربردی و هم بازیگوش بودند، از ساعت گرفته تا ظروف خودکاری که نوشیدنی میدادند. او دستگاه های خون ریزی، فواره ها، خودکارهای موسیقی را طراحی کرد. ماشین آلات بالا بردن آب؛ و ماشین های اندازه گیری .
🔹 دیگر از تخیلهای خارقالعاده الجزاری برای مورخان علم مورد توجه خاص است، زیرا بسیاری آن را اولین «ربات» قابل برنامهریزی در تاریخ میدانند. این اختراع بسیار شبیه یک جعبه موسیقی، یک قایق با چهار نوازنده بوده است
🔹جزاری در سال 1206 درگذشت، سالی که کتاب علم خود را به سلطان هدیه کرد. او عمدتاً به خاطر این کتاب به یاد میآید، اما اختراعات محقق شده او برای سالهای آینده نقش کلیدی در زندگی مدنی ایفا خواهد کرد. از جمله سیستم تامین آب با استفاده از چرخ دنده و انرژی هیدرولیک بود که در مساجد و بیمارستان های دیاربکر و دمشق استفاده می شد. در برخی موارد، سیستمهایی که از طرح او الگوبرداری شده بودند تا زمانهای اخیر مورد استفاده قرار میگرفتند.
🔹بیشتر نوآوری های او قرن ها جلوتر از دستاوردهای علم اروپایی بود. کار او بر روی دریچه های مخروطی - یک جزء کلیدی در مهندسی هیدرولیک - برای اولین بار بیش از دو قرن بعد در اروپا توسط لئوناردو داوینچی، که بنا بر گزارش ها، مجذوب خودکارهای الجزاری نیز بود، ذکر شد .
🔹او به عنوان پدر علم رباتیک به عنوان " لئوناردو داوینچی شرق" توصیف شده است، نامی که از بسیاری جهات یک نام اشتباه است. شاید دقیقتر باشد که لئوناردو را «الجزاری غرب» توصیف کنیم.
💥https://www.nationalgeographic.com/history/history-magazine/article/ismail-al-jazari-muslim-inventor-called-father-robotics
#تاثیر_اسلام
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰
➖تحول عظیم ➖
🔻بخش هفدهم
🖋 دکتر زیگرید هونکه دانشمند شرق شناس آلمانی از تاثیر اعراب و مسلمانان بر پیشرفت علم در اروپا میگوید:
🔹مسلمانان اندلس (اسپانیا) اولین کسانی هستند که توپ هایی در جنگ به کار بردند که با باروت گلوله پرتاب می کرد. ولی اینبار اروپا بر خلاف معمول زود می آموزد. سالهای ۱۳۲۵ ، ۱۳۳۱ ، ۱۳۴۲ میلادی آتش توپهای مسلمانان ترس و وحشتی در صفوف دشمنان بوجود می آورد که گویی آخر الزمان سر رسیده است. به اشکال مختلف خاطره آن زمان زنده مانده است که کشورهای اسلامی، رهبر تمدن و اقتصاد جهان بودند و به اروپا که آن زمان فقیرتر از آن بود، چه از لحاظ اقتصاد و چه از لحاظ تمدن، کمک میکردند.
📗 منبع؛ کتاب فرهنگ اسلام در اروپا، تالیف زیگزید هونکه، جلد ۱ صفحه ۸۸
#تاثیر_اسلام
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
دانشگاه تبیین
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰 ➖تحول عظیم ➖ 🔻بخش هفدهم 🖋 دکتر زیگرید هونکه دانشمند شرق شناس آلمانی از ت
❗️نکته مهم متن که این فرد آلمانی به آن اشاره می کند ؛
♦️به اشکال مختلف خاطره آن زمان زنده مانده است که کشور های اسلامی ، رهبر تمدن و آقایان جهان بودند و به اروپا که آن زمان فقیر تر از آن بود ، چه از لحاظ اقتصاد و چه از لحاظ تمدن ، کمک می کردند .....
‼️ انتشار نوشته ای بسیار مهم به نقل از انجمن شیمی آمریکا راجع به نقش مسلمانان در علم شیمی تا دقایقی دیگر ان شاءلله ....
🔰بسم الله الرحمن الرحیم🔰
➖تحول عظیم ➖
🔻بخش هجدهم
⚜ نوشته ای در باب تمدن اسلامی و تاثیر آن ، از سایت معتبر ساینس دیلی به نقل از انجمن شیمی آمریکا :
🔹بدون شک نام لوئی پاستور و جورج واشنگتن کارور را شنیده اید. و احتمالا جوزف پریستلی، یکی از بنیانگذاران شیمی مدرن. نامهایی مانند آنتوان لاووازیه، جان دالتون و آمادئو آووگادرو
➖اما محمد بن زکریای رازی چطور؟ یا جابر بن حیان ؟ یا ابو یوسف یعقوب بن اسحاق کندی ؟
🔹دکتر بنجامین هادل، در گزارشی که در دویست و سی و هشتمین نشست ملی انجمن شیمی آمریکا ارائه شد، اعلام کرد: «شما باید آنها را بشناسید. آنها شیمیدانان عصر طلایی علوم عربی-اسلامی هستند که از قرن هشتم تا سیزدهم ادامه داشت. در این دوران، علم و پزشکی در کشورهای مسلمان - از جنوب اروپا تا شمال آفریقا گرفته تا آسیای مرکزی و هند - شکوفا شد و در هیچ کجای جهان بیرقیب بود. پزشکان و دانشمندان مسلمان پیشرفت هایی کردند که پایه های ظهور علم و پزشکی مدرن را در اروپا بنا نهاد.
🔹هادل میگوید: «علم در اوایل دوره اسلامی ، امروزه در جهان غرب تا حد زیادی فراموش شده یا به شبه علم تنزل یافته است. ما در حال کشف مجدد این واقعیت هستیم که از سال 750 تا 1258 میلادی بهترین علم در جهان توسط مردم عرب زبان انجام می شد.
💥 در شیمی ، ما از زبان اعراب، دستگاه ها و تکنیک ها، بسیاری از مواد شیمیایی و بسیاری از مواد دیگر استفاده می کنیم. "
سایت ساینس دیلی
💥https://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090816211841.htm
#تاثیر_اسلام
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰
➖تحول عظیم ➖
🔻بخش نوزدهم
🖋 گریگوری مارکوویچ دنسکوی، مستشرق اروپایی در کتابش مینویسد:
🔹اروپاییان آگاهیهای علمی زیادی را از مسلمانان اقتباس کردند. آثار ریاضیدانان و ستاره شناسان اسلامی ، راهنمای دانشمندان قرون وسطایی اروپای غربی شد. آثار ابوعلی سینا که به زبان لاتینی ترجمه شده بود، تا قرن هفدهم، تنها مرجع پزشکان اروپایی بود. اروپاییها نخستین بار از طریق اسپانیای عرب ، با فرهنگ و تمدن سرزمین های خلافت آشنا شدند. گذشته از اعراب، دانشجویان کشورهای مختلف اروپایی در قرطبه تحصیل میکردند.
📗منبع؛ کتاب تاریخ سده های میانی، تالیف دنسکوی، ترجمه رحیم رئیس نیا، صفحه ۸۴ - ۸۵
#تاثیر_اسلام
🔸دانشگاه تبیین
@jahad_u
➖ روز گذشته جلسه ای با عنوان توحید در ساحت عقل در بسیج دانشجویی دانشکده الهیات دانشگاه تهران با حضور آقای مهندس مهران بهرامی برگزار گردید ؛
❗️بخش زیر برشی ده دقیقه ای از این برنامه می باشد که نکات قابل توجهی داراست ...
@jahad_u
توحید در ساحت عقل (1).mp3
2.92M
♦️برشی از جلسه اول
(توحید در ساحت عقل )
🔰استیون هاوکینگ و کتاب طرح بزرگ
🔰مافیای ترجمه
🔰جان لینوکس و هاوکینگ
🔰دکتر مهدی گلشنی
🔰آن چه باید درباره آنتونی فلو بدانیم
🔰سرنوشت کتاب های ژان پل سارتر
🔰میزی در دانشگاه آکسفورد
🆔@jahad_u
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰
➖تحول عظیم ➖
🔻بخش بیستم
🖋 جان دیون پورت نویسنده، محقق و پژوهشگر انگلیسی سده نوزدهم:
🔹 همه میدانند که بیشتر از ششصد سال صنایع و علوم در میان اعراب رونق و شکوه داشت، در صورتیکه میان ما (اروپاییان) وحشیگریِ خشن و زننده حکومت میکرد و شعله ادبیات بکلی خاموش و منتفی بود
📗منبع: کتاب عذر تقصیر به پیشگاه محمد و قرآن صفحه ۱۲۵
#تاثیر_اسلام
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰
⚜ تحول عظیم ⚜
#تاثیر_اسلام
▪️۱.. کیث دولین و تاثیر اسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5338
...توضیحات کامل کیث دولین
➖https://eitaa.com/jahad_u/5339
▪️۲.. هیلاری کلینتون و تاثیر اسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5340
▪️۳..کنستانین گئورگیو و تاثیراسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5341
▪️۴..مقاله سایت scientific american از نقش مسلمانان در پیشرفت علم و صنعت
➖https://eitaa.com/jahad_u/5342
▪️۵..برتراند راسل و تاثیر اسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5343
▪️۶..مارکوس ویکس و تاثیر اسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5344
▪️۷..زیگرید هونکه و تاثیر اسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5345
▪️۸..مقاله سایت scienceing از تاثیر مسلمین بر پیشرفت علوم در جهان
➖https://eitaa.com/jahad_u/5346
▪️۹..گوستاو لوبون و تاثیر اسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5347
▪️۱۰..تاثیر تمدن اسلامی در پوشاک و آرایش و بهداشت و آموزش نظافت به اروپاییان
➖https://eitaa.com/jahad_u/5348
▪️۱۱..زیگرید هونکه و تاثیر اسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5349
▪️۱۲..نقش دستاورد های مسلمانان بر پزشکی
➖https://eitaa.com/jahad_u/5351
...دستاورد های اسلامی در طب قرون وسطی
➖https://eitaa.com/jahad_u/5352
▪️۱۳..گوستاو لوبون و تاثیر اسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5353
▪️۱۴..نقش تاریخی مسلمانان در توسعه علوم
➖https://eitaa.com/jahad_u/5354
▪️۱۵..لزلی استیونسن و تاثیر اسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5355
▪️۱۶..یک مسلمان ، پدر علم رباتیک جهان
➖ https://eitaa.com/jahad_u/5356
▪️۱۷..تاثیر اسلام بر پیشرفت اروپا
➖https://eitaa.com/jahad_u/5357
▪️۱۸.. انجمن شیمی آمریکا و تاثیر اسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5360
▪️۱۹..کریگوری دنسکوی و تاثیر اسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5365
▪️۲۰..جان دیون پورت و تاثیر اسلام
➖https://eitaa.com/jahad_u/5368
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰
🖋لیست مطالبی که تاکنون در دانشگاه تبیین قرار گرفته است :
▪️ فهرستی از ۱۵ بخش در باب فوائد دینداری و باور های مذهبی از سایت های معتبر بین المللی و نکاتی راجع به اسلام و مسلمانان از منظر آمار های جهانی (فوائد دینداری)
🔘https://eitaa.com/jahad_u/5254
▪️آن چه درباره حضرت رسول صلی الله علیه و آله می گویند ( تاثیرگذارترین فرد تاریخ بشریت )
🔘https://eitaa.com/jahad_u/5333
▪️تاثیری که اسلام بر جهان گذاشت و آن چه غیر مسلمانان در این باره می گویند (تحول عظیم)
🔘https://eitaa.com/jahad_u/5370
⭕یک حرف خودمانی
❗نکاتی از یکی از فعالین شیعه در رابطه با شرایط فعلی :
🔷در یک دهه اخیر، غالب تمرکز مبارزین و جهادگران ارتش سایبری اسلام (به طور اَخص تشیع) بر روی پاسخ به شبهات اسلام و تشیع متمرکز بوده. یعنی یک راهبرد غالبا دفاعی. البته تا حدودی حق داشتیم، چون در ابتدای این جنگ، مقداری غافلگیر شدیم. درست مثل جنگ هشت ساله با رژیم بعثی عراق! اما در روزگار فعلی قدری از مشکلات از روی دوش مجاهدین برداشته شده و برای بسیاری از شبهات پاسخ های کوبنده و عقلانی محیا گردیده است.
⬅️ اما این رویکرد دفاعی (و منتظر بودن برای حمله دشمن و سپس پاسخ دادن به شبهه بیان شده از سمت دشمن ) امروزه به تنهایی جوابگو نیست و میبایست از لاک تدافعی به طور گسترده خارج بشیم
⬅️ شنیده ایم ک بهترین دفاع حمله است ، در این شرایط و در این نبرد سنگین ، با مطالبی که در لینک های زیر مهیا شده است ، به معنی واقعی کلمه شیعیان حیدر کرار علیه السلام می توانند از لاک تدافعی خارج شده و به صورت تهاجمی عمل کرده و اصلی ترین مسائلی که در سال های اخیر مورد شبهه بوده را از زیر آتش شبهات دشمن ، تاحدی بیرون بیاورند :
▪️ فهرستی از ۱۵ بخش در باب فوائد دینداری و باور های مذهبی از سایت های معتبر بین المللی و نکاتی راجع به اسلام و مسلمانان از منظر آمار های جهانی (فوائد دینداری)
🔘https://eitaa.com/jahad_u/5254
▪️آن چه درباره حضرت رسول صلی الله علیه و آله می گویند ( تاثیرگذارترین فرد تاریخ بشریت )
🔘https://eitaa.com/jahad_u/5333
▪️تاثیری که اسلام بر جهان گذاشت و آن چه غیر مسلمانان در این باره می گویند (تحول عظیم)
🔘https://eitaa.com/jahad_u/5370
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰
❗ اهمیت نقد غرب
🔷 بدون ذره ای شک و تردید ، یکی از راه ها و سلاح های مخالفان در این سال ها برای مقابله با اسلام و انقلاب اسلامی ، استفاده از ظرفیت های تمدن غرب بوده است ، در این سال ها این مبحث تا جایی جلو رفته است ، که در نزد بسیاری از قشر خاکستری و حتی قشر نخبگانی و مذهبی ، مقام تمدن غرب تا مدینه فاضله و بهشت موعود بالا رفته است ...
🔷با توجه به رصد هایی که در سال های اخیر صورت گرفته است ، به جرئت میتوان گفت ، با نقد غرب و شکستن هیمنه این بت بزرگ ؛ تا حد بسیار بالایی می تواند عزت نفس مذهبی و ملی اقشار مختلف جامعه را برگرداند و تقویت کرد و موجب رسوایی خیلی از دروغ پردازی ها و افسانه سرایی های رایج در فضای مجازی میشود
🔷 همانطور که همگی عزیزان مستحضر هستید وضعیت ما در نقد غرب بسیار بهتر و قوی تر از سال های پیش شده است ، گروه ها و کانال های متعددی ان تابوی مدینه فاضله بودن غرب را شکستند و مطالب بسیاری در فضای مجازی انتشار داده میشود که دلالت بر تضعیف روزافزون کشورهای غربی دارد ؛ اما به طور کلی می توان گفت ،این روند کافی نیست و باید تلاش بیشتری صورت بگیرد
⬅️ قابل بیان است ؛ ما هیچ وقت منکر مشکلات داخلی و مسائلی که در ایران عزیز وجود دارد ، نیستیم ، اما نمیتوان از این فرصت فوق العاده ( نقد غرب ) برای رسوایی مخالفین ، استفاده نکرد .
#غرب
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
دانشگاه تبیین
🔰بسم الله الرحمن الرحیم 🔰 ❗ اهمیت نقد غرب 🔷 بدون ذره ای شک و تردید ، یکی از راه ها و سلاح های مخا
♦️ به همین جهت و به دلیل مرگ ملکه انگلستان ، و جلب شدن توجه احاد مردم به این مسئله و معطوف شدن حواس ها به کشور انگلستان ، با توجه به اقتضائات روز و ب دلیل چنبره سنگین رسانه های قلم به مزد در بایکوت خبر ها ، واجب می دانیم ان شاءلله نکاتی درباره کشور انگلستان در پست های پیش رو تحت عنوان زادگاه ملکه به اشتراک بگذاریم
#غرب #انگلیس
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
♦️نوشته ای بسیار جالب و قابل توجه از محدودیت های زنان انگلیسی در قرن گذشته👇👇👇
🇬🇧زادگاه ملکه🇬🇧
▪️محدودیت های زنان در انگلستان
🔰 سایت مشهور تلگراف در اقدامی جالب به مقایسه سال 2018 و 1918 میپردازد و تعدادی از محدودیت های زنان در قرن گذشته در یکی از بهترین کشورهای جهان نظیر انگلستان را بیان میکند
1️⃣ زنان نمیتوانستند اموالی را به ارث ببرند
Hold property on the same terms as men
🔺 در یک قرن پیش زنان نمیتوانستند اموالی را به ارث ببرند . در هنگام ازدواج زنان مجبور بودند همه دارایی خود را به نام شوهران خود کنند!!
2️⃣ زنان نمیتوانستند در دادگاه کار کنند
Serve on a jury
🔺 یکی دیگر از این محدودیت ها غیر مجاز بودن ورود زنان به حوزه دادگستری بوده است
3️⃣ زنان نمیتوانستند در بانک حساب باز کنند
Open a bank account or apply for a loan
🔺 در یک قرن پیش زنان اجازه حساب باز کردن در بانک و یا حتی درخواست وام را نداشتند.
4️⃣ زنان نمیتوانستند هر طور که بخواهند پولشان را خرج کنند
Be refused service for spending their own money in a pub
🔺 در یک قرن پیش زنان در ورود به بعضی مکان ها ، محدودیت داشتند
5️⃣ زنان نمیتوانستند وکیل یا حسابدار شوند
Become an accountant or lawyer
🔺 این مورد هم یکی دیگر از محدودیت های جالب بود
6️⃣ زنان از دستمزد برابر با مردان برخوردار نبودند
Have a right to equal pay
🔺 حتی در یک شغل و با توانایی کاملا برابر ، باز هم مردان دستمزد بیشتری دریافت میکردند
7️⃣ زنان بعنوان یک شخص حقوقی در نظر گرفته نمی شدند
Be considered a ‘person’ in the eyes of the law
🔺 در یک قرن پیش حتی بعنوان یک فرد، دیده نمیشدند و به همین دلیل از ورود زنان به مجلس سنا جلوگیری میشد
8️⃣ زنان نمی توانستند به مجلس اعیان بریتانیا راه یابند
Sit in the House of Lords
🔺 تا شصت سال پیش زنان حق ورود به مجلس انگلیس را نداشتند
9️⃣ زنان نمیتوانستند در بورس لندن کار کنند
Work on the London Stock Exchange
🔺 تا همین شصت سال پیش بقدری تبعیض علیه زنان در انگلیس گسترده بود که به زنان بطور آزدانه اجازه فعالیت مالی نمی دادند
0⃣1️⃣ زنان نمی توانستند خشونت های خانوادگی را به دادگاه گزارش کنند
Obtain a court order against a violent husband
🔺 تا همین پنجاه سال پیش بقدری زنان در تبعیض بودند که حتی ابتدایی ترین حقوق قانونی را هم نداشتند
➖خبرگزاری تلگراف
🌐 https://www.telegraph.co.uk/women/life/1918-vs-2018-13-things-women-couldnt-do-100-years-ago/
#غرب #انگلیس
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
🇬🇧 زادگاه ملکه 🇬🇧
▪️آمارهولناک از جنگ های امپراتوری بریتانیا
According to the book "All the Countries We’ve Ever Invaded: And the Few We Never Got Round To", there are only 22 countries Britain never invaded throughout history
بر اساس کتاب «همه کشورهایی که تا به حال به آنها حمله کردهایم: و چند کشوری که هرگز به آنها نرسیدیم»، تنها ۲۲ کشور وجود دارد که بریتانیا هرگز در طول تاریخ به آنها حمله نکرده است ( و مابقی کشور های جهان ، مورد حمله انگلستان واقع شدند )
https://www.statista.com/chart/amp/3441/countries-never-invaded-by-britain/
#غرب #انگلیس
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇬🇧زادگاه ملکه🇬🇧
▪️تجارت مواد مخدر و روسپیگری در انگلیس
🇪🇺 گزارش یورو نیوز :
➖انگلیس در فهرست درآمدزایی خود سود مواد مخدر و روسپیگری ( تن فروشی ) را هم لحاظ میکند .
➖در سال ۲۰۰۹ میلادی این دو تجارت غیر قانونی بیش از ده میلیارد پوند برای اقتصاد این کشور در آمد زایی داشته است ...
#غرب #انگلیس
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
دانشگاه تبیین
🇬🇧زادگاه ملکه🇬🇧 ▪️محدودیت های زنان در انگلستان 🔰 سایت مشهور تلگراف در اقدامی جالب به مقایسه سال 2
♦️شاید فکر کنیم در حال حاضر این مسائل به طور کلی ریشه کن شده ، و در کشوری مانند انگلیس در حال حاضر ، زن و مرد از حقوق کاملا برابر و مساوی برخوردار هستند ، ولی باید بدانیم ، در حال حاضر هم تبعیض بین زن و مرد با قدرت زیاد و به صورت همگانی ادامه دارد ؛
مطالب پایین بیانگر این مسئله هست 👇
دانشگاه تبیین
♦️شاید فکر کنیم در حال حاضر این مسائل به طور کلی ریشه کن شده ، و در کشوری مانند انگلیس در حال حاضر ،
🇬🇧زادگاه ملکه🇬🇧
▪️تبعیض بین دستمزد زن و مرد
❗️آمار های رسمی نشان میدهد ، میزان درآمد زنان در سرتاسر بریتانیا از مردان کم تر است حتی با وجود مقدار یکسان کار بین زنان و مردان
1⃣ داده های دولتی نشان میدهد که 74 درصد از شرکتها نرخهای بالاتری به کارکنان مرد خود پرداخت میکنند
💥https://www.bbc.com/news/business-43129339
2⃣ شکاف دستمزد جنسیتی، درصد تفاوت بین میانگین درآمد ساعتی مردان و زنان است.
طبق گزارش اداره ملی آمار (ONS) در سراسر بریتانیا، مردان در آوریل 2017 ، 18.4 درصد بیشتر از زنان درآمد داشتند .
💥https://www.bbc.com/news/business-4291895
3⃣ قانون دستمزد برابر (اصلاح) 1983 به زنان اجازه می داد برای کار با ارزش برابر با مردان حقوق دریافت کنند. با این حال، دستمزد برابر هنوز یک مسئله امروزی است، به طوری که زنان در سال 2018 حدود 140 میلیارد پوند در سال از دست می دهند.
طبق گزارش سال 2017 مجمع جهانی اقتصاد، ممکن است 100 سال دیگر طول بکشد تا شکاف جهانی برابری بین مردان و زنان به طور کامل از بین برود. در سال 2017، زنان به دلیل اختلاف دستمزد جنسیتی، عملاً 51 روز از سال را «رایگان» کار کردند
💥https://www.telegraph.co.uk/women/life/womens-history-month-2022-suffrage-uk-rights-gender-equality/
4⃣ بر آمارهای اخیر شکاف حقوقی، زنان فارغ التحصیل نیز 10 درصد کمتر از همتایان مرد خود ، تنها یک سال پس از پایان دانشگاه، حقوق دریافت می کنند.
در دسامبر 2021، موسسه مطالعات مالی دریافت که در 25 سال گذشته پیشرفت کمی در کاهش شکاف دستمزد جنسیتی صورت گرفته است.
💥https://www.telegraph.co.uk/women/life/womens-history-month-2022-suffrage-uk-rights-gender-equality/
#غرب #انگلیس
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
دانشگاه تبیین
🇬🇧زادگاه ملکه🇬🇧 ▪️محدودیت های زنان در انگلستان 🔰 سایت مشهور تلگراف در اقدامی جالب به مقایسه سال 2
♦️حتی شاید غیر قابل باور باشد ، ولی اخباری از درون انگلستان مخابره می شود مبنی بر وجود برده داری در این کشور در همین سال های اخیر 👇
🇬🇧 زادگاه ملکه 🇬🇧
▪️برده داری در حال حاضر و سوءاستفاده از زنان
⬅️ زنان برده باردار ، در بریتانیا با خطرهای زیادی مواجه هستند . یک چهارم زنان نجات یافته از برده داری مدرن در این کشور باردار هستند و در معرض تهدید و آسیب قرار دارند.
🔹هستیا که یک نهاد حامی قربانیان برده داری مدرن است در گزارشی گفته که این زنان باردار توانستهاند فرار کنند یا توسط قاچاقچیان رها شدهاند اما از هیچگونه مراقبتهای بهداشتی برخوردار نیستند.
🔹تحقیق این نهاد نشان میدهد که بسیاری از این افراد در فکر خودکشی هستند و همه آنها منزوی شده اند
🔹این قربانیان بردهداری مدرن ، زنانی هستند که به آنان با حیله وعده کار داده یا به طور غیرقانونی به بریتانیا آورده شدهاند و ممکن است هیچگونه مدارک شناسایی نداشته باشند ؛ اغلب زن ها از کشور های آلبانی، نیجریه، ویتنام و فیلیپین به انگلیس اورده شده اند
🔹در گزارش هیسا آمده است که در میان زنان قربانی قاچاقیان انسان تقریبا 70 درصد به منظور بهره برداری جنسی از جمله خودفروشی ، کار در باشگاههای استریپتیز و استفاده در صنعت فیلم های مستهجن به بریتانیا آورده شدهاند.
🔹ارقام سازمان آزار و شکنجه ملی بریتانیا نشان میدهد که در مورد زنان استثمار جنسی بزرگترین شکل بردهداری مدرن است .
🔹این گزارش حاکی از آن است که برخی از حاملگیها نتیجه تجاوز جنسی بوده است و سلامت زنان میتواند تحت تأثیر اجبار به مصرف الکل یا مواد مخدر قبل از قرار گرفتن در معرض سوء استفاده جنسی به شدت آسیب ببیند.
➖ خبرگزاری بی بی سی (2018)
🌐https://www.bbc.co.uk/news/amp/education-43300783
#غرب #انگلیس
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
❗️( بسیار کاربردی و مهم )
▪️نمی شود از مشکلات فعلی انگلستان صحبت کرد و درباره بحران های جنسی و اخلاقی موجود در این کشور ، چیزی نگفت
▪️یکی از بزرگترین معضلاتی که در حال حاضر گریبان این کشور را گرفته است ، نگاه کاملا جنسی به زنان و ازار و تعرض و تجاوز جنسی به دختران و زنان است ؛
➖ان شاءلله تا دقایقی دیگر نگاهی تحلیلی به این موضوع و از لحاظ تاریخی و اطلاعاتی از قرون گذشته و آمار های سرسام آور فعلی نکاتی راجع به این مسئله ، ان شاءلله به اشتراک گذاشته خواهد شد ...
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u
دانشگاه تبیین
❗️( بسیار کاربردی و مهم ) ▪️نمی شود از مشکلات فعلی انگلستان صحبت کرد و درباره بحران های جنسی و اخ
🔹اما برویم سراغ یکی از مهم ترین دلایلی که باعث نگاه کاملا جنسی به زنان و ازار و تعرض و تجاوز جنسی به زنان در انگلیس شد ؛ یعنی انقلاب جنسی !!!
♦️انقلاب جنسی یا آزاد سازی جنسی یک جنبش اجتماعی بود که نظام سنتی رفتارهای جنسی و روابط بین فردی را در غرب در فاصلهٔ سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ میلادی به چالش کشید.
♦️آزادی سازی جنسی شامل افزایش مقبولیت رابطه جنسی خارج از ازدواج بود ، و به دنبال آن مسائل دیگری شامل جلوگیری از قرصهای ضد بارداری، برهنگی در ملا عام و در حضور دیگران، مقبولیت همجنسگرایی و شکلهای دیگر میل جنسی و قانونیشدن سقط جنین، همگی در این انقلاب مطرح شد
➖https://fa.m.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8_%D8%AC%D9%86%D8%B3%DB%8C
🔹همانطور که خواندید انقلاب جنسی به تحولی تاریخی اطلاق میشود که اخلاق و هنجارهای مربوط به مناسبات جنسی را دستخوش تغییرات اساسی کرد ، در این انقلاب ، از مسائل جنسی تابو زدایی شد ؛ انسان ها در رفع نیاز ها و گرایش های جنسی خود دارای خودمختاری کامل شدند و نقش نهاد های مذهبی و رسمی تضعیف شد
#غرب #انگلیس
🔸دانشگاه تبیین
🆔@jahad_u