🔻نقش مردم در نظام سرمایهداری: فقط و فقط بردگی سرمایهداران / برشی از تاریخ انقلاب صنعتی در اروپا
🔹سرمایهداران برای پیشرفت بیشتر مایل بودند همه مردم یا در کشتزارها و چراگاهها به کار مشغول باشند یا در کارخانهها. حکومت هم که به پول این ثروتمندان نیاز داشت به جان
افراد بیکار و ولگرد افتاد.
🔹«قانون مجازات ولگردان» که در انگلستان تصویب شده بود تأکید میکرد که اگر شخص تندرستی به ولگردی مشغول شد پلیس او را دستگیر خواهد کرد و روی سینه اش به شکل حرف «V» داغی زده خواهد شد. این شخص ولگرد به یکی از اهالی محل سپرده خواهد شد تا به مدت دو سال برای او بردگی کند و تنها آب، نان و آشغال گوشت بخورد. اگر پس از این مدت باز هم ولگردی میکرد روی پیشانی اش با حرف «S» داغ زده میشد و برای همه عمر به بردگی محکوم میشد.
🔹در قانون دیگری حکم شده بود که افراد بیکار را پشت عرابهها ببندند و به آنها تازیانه بزنند و بعد حلقههای آهنین و سنگینی را روی گردنهایشان بیندازند. قانون دیگری که علیه گداها تصویب شده بود آنها را به سوزاندن و سوراخ کردن گوش راستشان تهدید میکرد و اگر باز هم گدایی میکردند، اعدام میشدند.
👈تمام این قوانین برای بیشتر شدن تعداد کارگران و پایین ماندن میزان دستمزدها تصویب میشد.
🔹در فرانسه کسانی که شغلی نداشتند باید بین اخراج از کشور و پاروزنی یکی را انتخاب میکردند. حکومت هلند و فرانسه برای یافتن افرادی که کار پاروزنی در کشتیها را انجام میدادند «سازمان شکار ولگردان» را تأسیس کردند. آنها حتی دادگاه ها را مجبور میکردند تا برای جرمهای کوچک هم مجازات پاروزنی را تعیین کنند.
🔹کارخانهدارها حتی کودکان را به کار در کنار دستگاههای عظیم وا میداشتند. در بلژیک صنعت توربافی کاملاً در دست بچه ها بود و استخدام دخترانی که بیش از ۱۲ سال سن داشتند در این صنعت ممنوع بود. کودکان دستورهای کارفرمای خود را به آسانی قبول میکردند، یکسوم تا یکششم بزرگترها حقوق میگرفتند و حتی گاهی غذای ناچیزی که در کارخانهها میخوردند دستمزدشان محسوب میشد.
🔹 در انگلستان بسیاری از سازمانهای خیریه، که برای حمایت از کودکان ساخته شده بودند، این بچه ها را به کارخانهداران میفروختند. کارخانههای «لانکشایر» پر بود از چنین کودکانی. رئیسان این سازمانهای خیریه به بچه ها میگفتند مردان و زنانی مهربان در کارخانه انتظارشان را میکشند به آنها گوشت بریان و مسقطی آلو میدهند. آنها را بر اسبهای خودشان سوار خواهند کرد و به آنها ساعتهای طلایی و پول خواهند داد. در بیرمنگام بچههای هفتساله وارد کارخانه میشدند؛ اما در شمال و جنوب غربی انگلیس کودکان پنجساله و حتی چهارساله هم در کنار دستگاههای ریسندگی به کار گرفته میشدند.
👈هنگامی که در سال ۱۷۹۶ میلادی کارخانهدارها به دولت اعلام کردند که نمیتوانند مالیاتهای جدید را بپردازند دولت انگلستان پاسخ داد: «کودکان را به کار گیرید تا هزینههایتان کاهش یابد.»
🔹کار بچهها در کارخانهها ۱۲ تا ۱۸ ساعت طول میکشید. کارخانهداری که فقط به مدت ۱۳ ساعت از ۶ صبح تا ۷ع صر از بچه ها کار میکشید «یک کارفرمای مهربان و انساندوست» به شمار میرفت. گاهی بچهها از خستگی به خواب میرفتند و انگشتهایشان زیر دستگاه قطع میشد. در محیط کارخانهها بهداشت رعایت نمیشد. پنجرهها باریک و تقریباً همیشه بسته بود. گردی که از بستههای پاکنشده پنبه بلند میشد بچه ها را به بیماریهای تنفسی دچار میکرد. در سال ۱۷۸۴ میلادی در شهر منچستر که بزرگترین کارخانههای پارچهبافی جهان در آن قرار داشت یک بیماری عجیب بسیاری از بچههای کارگر را از پا درآورد. این بیماری «تب کارخانه» نام داشت.
📚 برگرفته از مجموعه کتابهای سرگذشت استعمار | جلد ششم: فاختهها لانه ندارند | مهدی میرکیایی
✍پینوشت: یکی از اهداف پنهان کاهش هرساله قدرت خرید کارگران که در قالب «عدم افزایش دستمزد به اندازه نرخ تورم» تبلور یافته است، همین اجبار و وادار کردن تمامی اعضای یک خانواده برای تندادن به کارگری برای سرمایهداران است. در واقع نظام سرمایهداری تلاش میکند شرایط اقتصادی را طوری سامان دهد که بجای اینکه به سرپرست یک خانواده ۵ نفره، ۱۰ تومان حقوق بدهد، تمام اعضای آن خانواده را به بردگی بگیرد و به هر نفر ۲ تومان حقوق بپردازد!
سیاست کثیفی که با ادبیاتی چون «طلای پنهان اقتصاد ایران» در ادبیات رسانههای نئولیبرال ظهور و بروز پیدا کرده و سعی در کشاندن بانوی نجیب ایرانی از عرت خانهداری به ذلت بردگی نظام سرمایهداری دارد!
✍ احمد نبویان
@jahade_tabien1
اون قسمت سبز کوچولو کنار اردن به خودش میگه اسرائیل و برا ایران رجز میخونه 😂
@jahade_tabien1
📌کمیسیون امنیت ملی مجلس: در پاسخ به حمله احتمالی اسرائیل، آماده استفاده از سلاحهایی هستیم که قبلاً استفاده نکردهایم.
@jahade_tabien1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باید خارج از کشور باشی تا بفهمی غرور ملی یعنی چی و به اقتدار کشورت افتخار کنی 😎
صحبت های جالب یک ایرانی مقیم دانمارک
@jahade_tabien1
مرحوم علّامه حسن زاده (رضواناللهتعالیعلیه) :
شرط روزی زور بازو نیست ! انقدر به بازوهایتان متّکی نباشید ! رزق را باید از جای دیگر بدهند . شما دائما اهل طهارت و پاکی باشید رزقتان هم وسیع خواهد شد .
@jahade_tabien1
11.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آمریکاییها در زمان پهلوی در ایران چه کار میکردند ؟
@jahade_tabien1
🔴 مرگ یکی از اراذل و اوباش در پایتخت
🔹یک منبع آگاه گفت: یک نفر از اراذل و اوباش که قبلا توسط پلیس بخاطر ایجاد نا امنی دستگیر شده بود، امروز در بازداشتگاه به علت ایست قلبی فوت کرده است.
🔹این منبع آگاه روز سهشنبه اعلام کرد: خبر فوت یک دختر که بدلیل بی حجابی توسط پلیس پایتخت بازداشت شده، در ساختمان وزرا کذب است و صحت ندارد چون مدتهاست کسی را به خاطر مساله حجاب به ساختمان وزرا منتقل نمیکنند بلکه این مکان به نگهداری اراذل و اوباش اختصاص دارد.
⏪کسی که در وزرا فوت کرده ناموس کسی نبوده! یک بی ناموس به نام #سعید_بیناموس بوده است که از ارازل به نام تهران بوده.
@jahade_tabien1
اگر "یک انسان" دستش را بدهد تا صورتش را جراحی کند؛ آیا شما صورت او را تحسین خواهید کرد؟
قطعا خیر
اگر کسی چشمش را بدهد تا قدش را بلند کند آیا شما قد او را تحسین خواهید کرد؟
قطعا خیر
اگر کسی روانش را نابود کند تا موهایش را زیبا کند آیا شما موهای زیبایش را تحسین میکنید؟
قطعا خیر
پس موقع بررسی یک دستاورد باید هزینه آن را حساب کنیم و اگر هزینه غیرمنطقی بود قطعا آن دستاورد را "دستاورد" نمینامیم حتی اگر در ظاهر آوردهای داشته باشد.
ممکن است کشوری تمام ارزشها را نابود کند تا بازارش رونق پیدا کند. (کشورهای غربی)
ممکن است کشوری فرهنگش را نابود کند تا اقتصاد گردشگریاش رونق پیدا کند. (امارات)
ممکن است کشوری آبرویش را نابود کند تا نفت ارزان داعش را بخرد. (ترکیه)
ممکن است کشوری استقلالش را نابود کند تا صادراتش رونق پیدا کند. (کره و ژاپن)
ممکن است کشوری رای و نظر و مشارکت مردم را نابود کند تا اقتصاد نفتیاش رونق پیدا کند.
(دیکتاتوری سعودی)
ممکن است کشوری ظلم کند، استثمار کند، استعمار کند و... تا قدری ثروت کسب کند. (آمریکا و انگلیس و فرانسه و...)
ممکن است کشوری سلاح بفروشد برای کشتن کودکان تا GDPاش بالا رود. (آمریکا)
کشوری که بتواند بدون حراج استقلال و عزت و فرهنگ و آبرو و انسانیت و... به دستاوردهای اقتصادی برسد کجاست بهجز ایران؟
هر کس هنگام مقایسه اقتصاد ایران با سایر کشورها هزینههایی که آن کشورها دادهاند را در نظر نگیرد خواسته یا ناخواسته در حال فریب دادن شماست.
✍حسین عباسیفر
@jahade_tabien1
🇪🇺 اروپا بهشت قاچاقچیان زنان و دختران برای استثمار جنسی!
یورونیوز اعلام کرد تعداد قربانیان ثبت شده رسمی قاچاق انسان در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ ده هزار و ۹۳ (۱۰۰۹۳) نفر بوده است.
📊 بر پایهی گزارش ادارهی آمار کمیسیون اتحادیهی اروپا (یورواستات) نزدیک به دو سوم (۶۳ درصد) از #قربانیان ثبت شده قاچاق انسان، زن یا دختر بودند.
بر پایهی این گزارش، قربانیان ثبت شدهای که برای استثمار جنسی قاچاق شدهاند، تقریبا ۸۲ درصد از کل قربانیان قاچاق را تشکیل میدادند و مابقی برای مقاصد دیگر مانند برداشتن اعضای بدن، کلاهبرداری، فعالیتهای مجرمانه، تکدیگری اجباری و غیره قاچاق شدهاند ...
@jahade_tabien1
7.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تقدیم به پدر موشکی ایران، شهید حسن طهرانی مقدم 🇮🇷
کسی که ثابت کرد در نبود امکانات هم میشه مردم و کشور رو سربلند کرد.
@SovarMedia
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 معادلۀ جدید ایران در منطقه
🔸راه گریزی برای متجاوزان نیست
@jahade_tabien1