🔴 دولت سیزدهم دولت «ما میتوانیم» است/ نتیجه برجام قطعی نیست.
👤 #محمدحسن_قدیری_ابیانه
🔹 دولت سیزدهم، دشمنشناس است.
🔸 دولت به دنبال این است که اقتصاد کشور را به برجام ربط ندهد چراکه برجام ممکن است به نتیجه برسد و یا نرسد و به اعتقاد من به نتیجه نمیرسد.
✅ دولت قبلی هشت سال کشور را معطل برجام کرد و روزهای آخر می گفت اگر به من اجازه بدهند یک ساعته می توانم مشکل برجام را حل کنم حال آنکه در مدت هشت سال نتوانست.
🔹 دولت سابق گفته بود که بدون FATF نمی توان کاری کرد حتی ورود واکسن را به این موضوع گره زده بود اما دولت سیزدهم اعلام کرده بدون FATF هم می تواند و مشکل واکسن را هم حل کرد.
🔸 دولت سیزدهم، دشمن شناس است ضمن آنکه می داند آمریکا رو به سقوط است حتی آمریکاییها خود به این مسئله اعتراف کرده اند.
✅ هر گامی اعم از کوچک یا بزرگ که در جهت تعامل سازنده و منجر به نتیجه انجام شود به نفع کشور است.
🔹 ایران هر روز قدرتمندتر می شود گرچه فشار روی ما زیاد است ولی به اذعان دوست و دشمن رو به پیشرفت هستیم و براساس پیش بینی سازمان های بین المللی وضعیت ایران رو به بهبود خواهد بود.
🔸 دولت در اخبار مذاکرات به طور مداوم علامت های مثبت داده و به نوعی جامعه را منتظر به نتیجه رساندن برجام گذاشته حال آنکه این نوع اخبار ذهنیت جامعه را به نتیجه برجام متصل می کند، در واقع باید میگفت ما معتقدیم برجام به نتیجه نخواهد رسید اما تلاش خود را خواهیم کرد و اساس را بر این می گذاریم که به نتیجه نخواهد رسید.
💢 در حال حاضر با توجه به جنگ روسیه و اوکراین، غرب به شدت به نفت ایران نیاز دارد اما این مسئله دائمی نخواهد بود ممکن است غرب موقتا گشایشی برای صادرات نفت ما ایجاد کند تا مشکلات خود را حل کند اما به محض رفع مشکلات خود مجدد وارد فاز فشار شود.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🔴 آمریکا استراتژی خود در مذاکرات را تقلیل داده است.
👤 #هادی_خسروشاهین، کارشناس مسائل بینالملل
🔹 در تیم ترامپ، چهرههایی مانند جان بولتون [که یکی از طرفداران جدی سیاست تغییر رژیم در ایران بود وجود داشت] اما ترامپ بهشخصه تمایلی به اجرای سیاستهای اینگونه چهرهها نداشت. رویکرد اصلی ترامپ این بود که با درنظر گرفتن الگوی تحریمهای ثانویه سعی کرد با کمپین فشار حداکثری، ایران را در فضایی قرار بدهد که بهصورت همزمان و در قالب یک معامله بزرگ، تمام اجزای معمای ایران را حلوفصل کند، یعنی در این معاملهی بزرگ هم برنامه موشکی، هم برنامهای هستهای و هم نقش منطقهای ایران ترتیب داده شده بود. ترامپ فکر میکرد این یک الگوی کمهزینه برای آمریکا است.
🔸 برنامه ترامپ، تقلیلگرایانه بود و پیچیدگیها را درنظر نمیگرفت، مخصوصا اینکه بههرحال ستونهای سیاست امنیت ملی ایران بر مبنای شبکه بازدارندگی منطقهای و برنامه موشکی استوار است، ایران در این حوزهها بههیچعنوان حاضر به دادوستد و معاوضه امتیازات نیست، به همین خاطر مساله ترامپ نتوانست استراتژیاش را با موفقیت پیش ببرد. درعینحال ایران هم سیاست جدیدی را اتخاذ کرد.
✅ ایران با استفاده از ابزارهای منطقهای و تغییر زمین بازی، این ادراک [استفاده از اهرم هژمونی آمریکا در حوزه اقتصاد بینالملل اهرم کمهزینهای است] را در میان تصمیمسازان آمریکایی برهم زد و آمریکاییها فهمیدند استفاده از اهرم هژمونی آمریکا در حوزه قدرت اقتصاد بینالملل، اهرم کمهزینهای نیست. اگر یادتان باشد، در دوره ترامپ هزینههایی به آمریکا تحمیل شد تا اینکه بر پایه این دو استراتژی ناموفق، به دوره بایدن رسیدیم.
🔹 دولت بایدن با این برنامه گفتوگوهای خودش را اگر اشتباه نکنم در آوریل دوسال گذشته آغاز کرد. بر مبنای این استراتژی و به دلایل متعدد آمریکاییها سعی کردند رویکرد مذاکراتی خاصی را دنبال کنند. آنها تحریمها را به سهرنگ متفاوت تقسیم کردند؛ زرد، سبز و قرمز.
🔸 بر پایه این مدل گفتند تحریمهای سبز، ناسازگار با برجام و تحریمهایی است که با دوره اوباما مرتبط است مانند قرار گرفتن بانک مرکزی ایران ذیل قانون پاتریوت یا قرار گرفتن 18 بانک ایران در اکتبر 2020 ذیل همین قانون. تحریمهای قرمز، بهنظر آمریکاییها ناسازگار با برجام نبود، بنابراین قابلیت تداوم داشت. اما تحریمهای زردرنگ، تحریمهایی بود که وضع شده بود تا مذاکرات احیای برجام، سکوی پرش معاهدات بعدی شود، یعنی معاهدات دومینوواری شکل بگیرد.
💢 تحریمهای زرد دو جزء مهم داشت؛ یکی تحریمهای سپاه پاسداران و قرار گرفتن آن در لیست fto و دیگری هم تحریمهای مرتبط با بیت رهبری و دستگاههای ذیل آن بود که بهنظر میرسد تیم مذاکراتی ایران، آن جزء دوم یعنی تحریمهای مرتبط با بیت رهبری را توانسته به حوزه تحریمهای سبزرنگ منتقل کند ولی حدودا سهماه پیش، دولت آمریکا اعلام کرد خروج سپاه از لیست fto دیگر در دستورکار آمریکا نیست.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🔴 شکست سیاستهای زیستمحیطی در قاره نسبتا سبز
💬 #فرهیختگان
🔹 در ماههای اخیر حتما اخباری از بحرانهای بهوجودآمده در اروپا شنیدهاید، ابتدا افزایش قیمت انرژی، سپس تورم موادغذایی و حالا که کشورهای اروپایی درحال آمادهشدن برای زمستان سخت بدون نفتوگاز وارداتی از روسیه هستند، همزمان با بحران گرمای شدید تابستان امسال و خشکسالی بیسابقه قاره سبز دستوپنجه نرم میکنند.
🔸 آژانس فضایی اروپا رکوردهای تازهای از دمای هوا در مناطق مختلف این قاره ثبت کرده است. تابستان امسال دمای هوا در انگلستان به 45 درجه سانتیگراد، در فرانسه به 50 درجه و در برخی از نقاط اسپانیا به 60 درجه سانتیگراد رسید که در یک دهه اخیر بیسابقه بوده است.
✅ به نقل از مقاله اخیر نیوساینتیست، اروپا درحال تجربه بدترین خشکسالی خود در 500 سال اخیر است، جریان رودخانهها بهطور متوسط حدود یکسوم کاهش یافتهاند و خشکسالی که احتمالا با گرمشدن کرهزمین تشدید شده است، در زمانی که بهدلیل حمله جنگ اوکراین، بحران موادغذایی و هزینههای انرژی رو به افزایش است، تاثیری جدی بر تولید مواد غذایی و حملونقل رودخانهای دارد. به گفته رصدخانه اروپایی خشکسالی، حدود 60 درصد از اتحادیه اروپا و بریتانیا تحتتاثیر این موج خشکسالی قرار گرفتهاند.
🔹 همه اینها درحالی است که قرار بود توافق پاریس که مظهر تمام سیاستها و راهحلهای زیستمحیطی کشورهای غربی بهخصوص اعضای اتحادیه اروپا در مهار بحران تغییرات اقلیمی و متوقف ساختن روند افزایشی گرمایش جهانی بود، منجی زمین شده و شاخص گرمایش جهانی را زیر 1.5 درجه سانتیگراد نگه دارد؛ شاخصی که نسبت به سال اجرای توافق رشدی 25 درصدی را تجربه کرده و هماکنون به 1.25 درجه سانتیگراد رسیده است و پیشبینی میشود با همین روند در همین قرن 21 از سه درجه عبور کند.
💢 کارشناسان این اتفاق را شکست توافق پاریس و سیاستها و راهکارهای کشورهای اروپایی میدانند که درنهایت منجر به فاجعه زیستمحیطی در کرهزمین خواهد شد.
#اجتماعی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3