🔴 درس تاریخی از برجام که نباید فراموش شود.
👤 #الف
🔹 «بدون تردید توافق احتمالی جدید نیز همچون توافق قبلی، با مخالفت های جدی لابی های صهیونیستی، کشورهای رقیب ایران در منطقه، سیاستمداران و قانونگذاران جمهوریخواه و در نهایت یک رئیس جمهورِ جمهوریخواه آمریکایی و البته انفعال کشورهای اروپایی در حمایت از حقوق حقه ایران مواجه خواهد شد. بنابراین مهم آن است که ما درس های تاریخی خود را فرا گرفته باشیم»
🔸 همزمان با اوج گیری امیدواری های بینالمللی در رابطه با احتمال دستیابی به یک توافق جهت احیای برجام و تشدید رایزنی های دیپلماتیک در این رابطه (در چهارچوب ارائه پاسخ ایران به بسته پیشنهادی اروپا و متقابلا پاسخ دولت آمریکا به این مساله)، بار دیگر بحث و گمانه زنی های مختلفی در مورد چهارچوب های یک توافق جدید احتمالی و سناریوهای مطرح در مورد سرنوشت آن ارائه می شود.
✅ در این راستا هرکدام از ناظران و تحلیلگران ایرانی و بین المللی ضمن اشاره به بُعد مشخصی از توافق احتمالیِ جدید، به طور خاص سعی دارند مزایا و فرصت ها و در عین حال خلاها و نقاط ضعف یکچنین توافقی را مورد اشاره قرار دهند.
🔹 مباحثی که عمدتا حول موضوعاتی نظیر ضرورت دریافت تضمین و تعیین غرامت از/برای طرف آمریکایی جهت حصول اطمینان از این مساله که توافق برجام بار دیگر از سوی آن ها نقض نخواهد شد و بحث در مورد ابعاد مختلف مسائل پادمانی و فنی و همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی و البته چهارچوب های مرتبط با لغو تحریم ها علیه کشورمان قرار دارند. با این همه، اینطور به نظر می رسد که توجه به دو نکته محوری به ویژه برای طرفِ ایرانی، از اهمیتی اساسی برخوردار است.
1️⃣ فلسفه مذاکراتی آمریکا و غرب، نابودی توانمندی های ایران است.
2️⃣ مانع اصلی در مسیر احیای برجام، کنگره آمریکا است.
یکی از نکات بسیار مهمی که چه مذاکره کنندگان اتمی و چه تحلیلگران کشورمان باید مد نظر داشته باشند این نکته است که مهمترین مانع در مسیر حصول توافق میان ایران و غرب(به طور خاص آمریکا) با محوریت احیای برجام که تا حد زیادی پایبندی دولت آمریکا به برجام را نیز تضعیف می کند، نوعِ برخورد کنگره آمریکا با توافق برجام است.
💢 در شرایط کنونی که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا عملا سرمایه سیاسی چندانی را در پسِ توافق با ایران قرار نداده و محبوبیت مردمی وی نیز در پایین ترین سطوح ممکن است و البته مساله اتمی ایران به یک موضوع به شدت قطبی شده در عرصه سیاست داخلی آمریکا تبدیل شده، کاملا می توان انتظار داشت که برجام مسیر پُر پیچ و خمی را در کنگره آمریکا در پیش داشته باشد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یک نمونه از نبوغ رهبر انقلاب؛ پیش بینی جالب ایشان ۱۶سال قبل! در آینده که اروپا به گاز ما احتیاج پیدا میکند روابطمان بهتر میشود!
🔹تبلیغاتچیهای امریکایی و صهیونیستی میگویند ایران یک تهدید جهانی است! ایران برای هیچ کشوری تهدید نیست؛ همه هم میدانند که واقعیت در مورد ایران این است. ما هیچ همسایهای را تهدید نکردهایم؛ ما با همهی کشورهای این منطقه روابط دوستانه و برادرانه داریم.
🔹روابط کشور ما و دولتهای ما با کشورهای اروپایی روابط سالم و خوبی است و در آینده که گاز در تأمین انرژی نقش بیشتری پیدا میکند، این روابط با اروپا بهتر هم خواهد شد؛ چون آنها به گاز ما احتیاج دارند!
🗓 ۱۴ خرداد ۱۳۸۵
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃
◼ إنا لله و إنا إليه راجعون
پیکر پاک عالم وارسته،
«آیت الله محمد علی ناصری»
در خانهٔ ابدی آرام گرفت؛
در صورت امکان،
ضمن قرائت فاتحه و صلوات،
امشب برایشان نماز لیلة الدفن بخوانیم.
مطمئن باشیم خودمان بیشتر نیازمند نماز برای چنین افرادی هستیم.
«مرحوم محمد علی ناصری فرزند شیخ محمد باقر ناصری».
✔️نحوه اقامه نماز لیله الدفن:
دو رکعت؛
۱- در رکعت اول بعد از حمد، یکمرتبه آیة الکرسی
۲- در رکعت دوم بعد از حمد، ده مرتبه انا انزلناه
بعد از اتمام نماز، صلوات فرستاده و میگویی:
«وَ ابْعَثْ ثَوابَها اِلی قَبْرِ محمد علی ابن محمد باقر
= ثواب این نماز را به قبر محمد علی فرزند محمد باقر برسان».
🔴اندیشکده امریکایی اظهار کرده : 👇 کنگره مانع اصلی برجام است نه ایران‼️
⁉️درحالی که غربیها مدعی هستند که توپ در زمین ایران است تا تصمیم نهایی خود را نسبت به توافق احتمالی احیای برجام اعلام کند، همه اینها فضاسازی علیه تهران است که حتی در خود امریکا هم خریدار ندارد و این مسئله را یک اندیشکده امریکایی بهخوبی توضیح داده و گفته که مانع جدی احیای برجام نه ایران بلکه کنگره است که با سنگاندازیهای خود راه توافق را میبندد.
⁉️برآیند نتایج گفتگوهای بین ایران و امریکا در هفتههای اخیر و پاسخهای دو کشور به متن پیشنهادی اتحادیه اروپا، همگی گواه این است که راه رسیدن به توافق بیش از هر زمان دیگری هموار شده است. ایران اکنون در حال بررسی پاسخهای واشنگتن است تا نظر خود را نسبت به آن اعلام کند و گزارشهای غیررسمی نیز حاکی از این است که امریکا با درخواستهای اصلی تهران موافقت کرده و کار سختی برای احیای برجام وجود ندارد. اما این تنها ظاهر قضیه است و خود امریکاییها هم دولت کشورشان را مانع بزرگی بر سر راه توافق احتمالی میدانند.
⁉️«مرکز امنیت جدید امریکا» اندیشکده مستقر در واشنگتن که نزدیک به جریان دموکرات است در گزارشی نوشته بزرگترین مانع برای بازگشت امریکا به توافق برجام، ایران نیست بلکه کنگره این کشور است. این اندیشکده به موانعی که بر سر راه احیای برجام وجود دارد اشاره کرده و نوشته است:
👈👈 «مبهم بودن فرایند [مذاکرات]و عدم قطعیت درباره اینکه تهران در نهایت چه میخواهد و با چه چیزی میتواند موافقت کند باعث ایجاد تردیدهایی شده درباره اینکه آیا توافق در دسترس است یا خیر.» این گزارش اضافه میکند: «اما اگر بیاعتمادیمان درباره اینکه آیا تیمهای مذاکرهکننده میتوانند تردیدها و اختلافهایشان را کنار بگذارند یا خیر کنار بگذاریم آنچه بایستی در واشنگتن رخ دهد بازگشت به توافق را پیچیدهتر میکند. کنگره باید نظر بدهد.» قانون موسوم به «قانون بررسی توافق هستهای ایران» (اینارا) که در سال ۲۰۱۵ به تصویب کنگره رسید به نهاد قانونگذار امریکا اختیار میدهد بر توافق هستهای برجام یا هر توافق دیگر در خصوص برجام نظارت کند.
۶ شهریور ۱۴۰۱