تله توافق به هر قیمت؛
عراقچی از کدام تفاهم می گوید؟
🔸آقای عراقچی دیروز گفت"به نظر می رسد #تفاهم_جدیدی در حال شکل گرفتن است و اشتراک در هدف نهایی بین همه وجود دارد و مسیری که باید طی شود مسیری است که مقداری شناخته شده تر است. البته #اختلاف_نظرهای_بعضا_جدی وجود دارد. ما فکر میکنیم مذاکرات به مرحله ای رسیده که #نگارش_متن، حداقل در حوزه هایی که اشتراک نظر وجود دارد شروع شود".
🔸مشابه این سخنان هرگز از سوی مذاکره کنندگان مقابل عنوان نشد. بلکه جو بایدن دیروز گفته بود "هنوز زود است که معلوم شود مذاکرات برای احیای توافق موفق خواهد شد یا نه. ما برای بازگشت به توافق، #امتیازات_عمده" نخواهیم داد".
🔸مگر ایران، امتیاز جدیدی می خواهد؟ آمریکا اگر صداقت داشته باشد، باید به تعهداتش برگردد و همه 1500 تحریم دولت ترامپ، به علاوه تحریم های پسا برجامی دولت اوباما را بردارد.
🔸اما دولت بایدن، اولا می گوید بسیاری از این تحریم ها را بر نمی دارد و ثانیا نام انجام تعهد نقض شده خود را "امتیاز" می گذارد! پس از آن هم می گوید "امتیازات عمده" نخواهد داد؛ یعنی اگر هم امتیازی بدهد، جزئی و حاشیه ای خواهد بود که مغایر با مطالبه مشروع جمهوری اسلامی است.
🔸با وجود این واقعیات روشن، آقای عراقچی از کدام "تفاهم جدید" سخن می گوید؟! "جدید" نسبت به کدام تفاهم قبلی؟ جز برجام، توافق دیگری هم هست؟ اگر موضع آمریکا تا این حد متصلب و زورگویانه است، آقای عراقچی از کدام تفاهم حرف می زند که می توان نگارش آن را آغاز کرد؟!
🔸صورت مسئله، نباید به خاطر فرسایشی شدن مذاکرات در طول سه سال اخیر، گم شود: آمریکا در پنج ساله پس از برجام، ابتدا تدریجا و سپس به کلی، تعهدات خود را زیر پا گذاشت و اکنون ادعا می کند می خواهد به توافق برگردد؛
🔸بنابراین منطقا باید "همه" تحریم های پسا برجامی اوباما و ترامپ را "یکجا" و نه تدریجا لغو کند؛ سپس، ایران راستی آزمایی کند که آیا موانع صادرات نفتی و غیر نفتی برداشته شده و می تواند با درآمد هایش تجارت کند و میزبان سرمایه گذاری خارجی باشد؟ پس از این مرحله، ایران نیز به تعهدات خود بر می گردد.
🔸تفاوت تعهدات ما و آمریکا این است که آژانس، از ما طلبکاری می کند؛ اما هیچ نهادی (حتی شورای امنیت)، آمریکا را به خاطر نقض تعهدات مواخذه نمی کند. بنابراین ما باید بیشتر سخت گیری کنیم تا کلاه پنج سال قبل دوباره سر کشور نرود.
🔸ایران نه امتیاز جدید (و جزئی) می خواهد و نه نیازمند به اصطلاح "مشوق" است؛ ضمن این که نمی پذیرد سابقه عهدشکنی آمریکا با تفاهم جدید (گام به گام) پاک شود و چند ماه بعد، با عضو طلبکار برجام (!) رو به رو باشد که حالا نگرانی اش نسبت به انتخابات ایران هم برطرف شده و می تواند کارشکنی های تحریمی را از سر بگیرد.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
#شهدای-ارتش(3)
🌹 حسین در 7 آذر 59 و در عملیات مروارید بر فراز خلیج فارس 48 افسر عالی رتبه و دو ژنرال عراقی را کشته و نیروی دریایی ارتش عراق و ناوهای اوزا را منهدم کرد و در مجموع ۲۴۰ میلیون دلار به رژیم عراق ضرر زد! همین موضوع باعث شد که او را شکارچی اوزا نامیدند... در قسمتی از وصیت نامه این شهید بزرگوار مطلبی آمده که همه وجود و مرام و مردانگی خلعتبری در آن پیداست: اگر ذره ای از خاک وطنم به پوتین سرباز دشمن چسبیده باشد، آن را با خونم در خاک وطن میشویم و مرگ در این راه را افتخار میدانم و اگر ارزشمندتر از جانم هدیهای داشتم، حتما به این مردم خوب تقدیم میکردم... حسین خلعتبری در یکی از مصاحبههاى خبرى گفته است: اینها را مىگویم که تاریخ بنویسد و آیندگان بدانند که ما در اوج مظلومیت جنگیدیم و هیچ باکى نیست اگر یک میلیون نفر از ما شهید شوند. اگر خود و فرزندان مان هم کشته شویم بازهم تسلیم نمىشویم تا دنیا بفهمد ایرانى با غیرت هرگز در مقابل تجاوز سکوت نمىکند و تا نابودى متجاوز دست از دفاع نمىکشد...
کتاب فاتحان قله های عاشقی, ناصر کاوه
خاطره ای از امیر سرلشگر شهید, خلبان
شهید حسین خلعتبری
🌹 پسر پیرمرد دفنکننده پیکر خلبان شهید غلامرضا چاغروند بهنام دیوان جالیزی در این خصوص میگوید: در 12 مهر ۵۹ یک بالگرد در منطقه دهلران در حال پرواز بود. منطقه چند ساعت قبل بهعلت عقب نشینی نیروهای ایرانی در اشغال نیروهای بعثی بود. نیروهای دشمن به محض دیدن بالگرد آن را مورد هدف گلولههای خود قرار دادند بالگرد بهسمت کوههای اطراف پرواز کرد و بهعلت اصابت گلوله به هلیکوپتر و زخمی شدن کمک خلبان در یک کیلومتری جالیز بر زمین نشست. بلافاصله نیروهای مهاجم هلیکوپتر را به محاصره درآوردند و سرنشینانش را به اسارت درآوردند فرمانده بعثیها از خلبان میخواهد به امام امت توهین کند که با مقاومت چاغروند روبهرو میشود. این ایستادگی و مقاومت ایشان تا جایی ادامه دارد که یکی از افسران عراقی با سرنیزه بهسمت او حمله میکند و وی را غریبانه به شهادت میرساند... این خلبان جوان ۲۳ ساله که تازه داماد بود و فرزندی نداشت بهخاطر نام رهبر سر از تنش جدا کردند و جنازهاش دو روز در بیابانها ماند و پیرمردی در روستای جلیز دهلران جنازه او را خاک کرد و به جرم خاک کردن شهید چاغروند ۱۰ سال به اسارت رفت.
کتاب خاطرات دردناک, ناصر کاوه
🌹مقام معظم رهبری در مراسم این شهید بزرگوار در وصف او فرمودند: فقدان بزرگی بود؛ نه فقط برای شما برای من هم این طور بود. ولی خب چاره ای نیست باید تحمل کرد. شهید یاسینی مردی مومن بود، پرتلاش بود، صادق بود، صمیمی بود و خود همینها موجب شده بود که به ایشان امیدوار باشم. در این حوادث سخت است که جوهر ما آشکار میشود و نیروها و توانایی های درونی ما آشکار میشود...
بخشی از وصیتنامه شهید یاسینی: من یک خلبان هستم. سالها از بیت المال برایم هزینه کرده اند تا به اینجا رسیده ام. حال وظیفه دارم که دینم را ادا کنم. مگر نه اینکه همواره آرزو کرده ایم که ای کاش در واقعه عاشورا می بودیم و فرزند زهرا(س) را یاری می کردیم؟... اکنون زمان آن فرا رسیده و همگان مکلفیم که برای لحظه ای روح خدا را تنها نگذاریم. بنابرین از من انتظار نداشته باشید که بیش از این در کنارتان باشم. به یقین اجر شما نیز که به تربیت فرزندان و امور خانه همت می گمارید و زمینه را برای حضور بیشتر ما در صحنه فراهم می کنید نزد خدا محفوظ خواهد بود... خانواده یاسینی یک شهید و یک جانباز را نیز تقدیم انقلاب، اسلامی و ایران اسلامی نموده است. شهید رضا یاسینی که در سن 17 سالگی در تنگه چزابه به شهادت رسید و عباس یاسینی که جانباز قطع عضو می باشند...
کتاب فاتحان قله های عاشقی, ناصرکاوه
خاطره ای از معاون هماهنگ کننده و رئیس ستاد نیروی هوایی ارتش, سرلشگر خلبان, شهید سید علیرضا یاسینی
🌹پدرمان خیلی به خواهر کوچک مان علاقه داشت...خواهر کوچکم در نوجوانی به سرطان استخوان مبتلا شد... بیماری خواهرم شدت گرفت و همه از او قطع امید کردند... به پدر اطلاع دادیم که دخترش آخرین روزهای عمرش را طی می کند و هر چه زودتر خودش را برای آخرین دیدار با او به تهران برساند. اما پدر قبول نکرد که بیاید... پدرم در آن موقع فرمانده لشگر بودند و در عملیات شرکت داشتند... ایشان در جواب اصرارهای مادرم گفت: الان عملیات است واین سربازانی که الان در حال جنگ هستند، همه شان فرزندان من هستند، الان من وظیفه دارم کنار آنها باشم و همراهشان بجنگم.... خواهر کوچکم در 16سالگی فوت کردند و پدرم تا دو ماه هم نتوانست به خانه برگردد.
کتاب زندگی به سبک شهدا, ناصر کاوه
راوی پسر امیر سرلشگر, شهید ابراهیم نیارکی
#شهدای-ارتش(2)
🌹گوشه برزنت راکشیده بودند روی خودشان. جا نبود من و صیّاد بخوابیم. روی زمین نم دار و سرد دراز کشیدیم. نگاهش می کردم، سردش بود و می لرزید. گفتیم پشت به پشت هم بدهیم شاید کمی گرم مان شود. توی آن هوای سرد وضو گرفت و ایستاد به نماز. من فقط نگاهش می کردم. اصلاً حسّ تکان خوردن هم نداشتم چه برسد به نماز خواندن. نمازش که تمام شد تا خودِ صبح قرآن خواند. بعد هم بچه ها را بیدار کرد. روی همان تپّه نماز جماعت خواندیم...
کتاب زندگی به سبک شهدا، ناصرکاوه
برشی از زندگی سپهبد شهید، علی صیاد شیرازی
🌹 آن روز وقتى بلوار نزديک پايگاه هوايى شيراز را به نام من كردند، غرور و شادى را در چشم هاى همسرم ديدم. خانواده خودم هم خوشحال بودند. حواله زمين را كه دادند دستم، من فقط به خاطر دل همسرم گرفتم و به خاطر او و مردم كه اين همه محبت دارند و خوبند، پشت تريبون رفتم. ولى همين كه پايم به خانه رسيد، ديگر طاقت نياوردم. حواله زمين را پاره كردم، ريختم زمين. يعنى فكر مى كنند ما پرواز مى كنيم و مى جنگيم تا شجاعت هاى ما را ببينند و به ما حواله خانه و زمين بدهند؟... بايد با زبان خوش قانعش كنم كه انتقال به تهران، يعنى مرگ من. چون پشت ميزنشينى و دستور دادن براى من مثل مردن است...
کتاب فاتحان قله های عاشقی, ناصر کاوه
دست نوشته اى از عباس دوران، هشتم تير 1360
🌹نقش شهید جواد فکوری در خنثی کردن ماجرای حزب خلق مسلمان در تبریز، زمانی که فرماندهی پایگاه دوم شکاری را بر عهده داشت، بسیار حساس بود. او با منسجم کردن نیرو های پایگاه و همکاری بچه های انجمن اسلامی، توطئه دشمنان را نقش بر آب ساخت. فکوری زمانی به فرماندهی پایگاه یکم شکاری منصوب گردید که عناصر ضد انقلاب این پایگاه هر روز با شعار های انحرافی و طرح مسائل جنبی قصد داشتند که امور عملیاتی پایگاه را دچار وقفه و اختلال کنند، اما با زحمات پی گیر شهید فکوری و کمک کارکنان، نه تنها تلاش های عناصر ضدانقلاب خنثا و بی اثر شد بلکه کارایی عملیاتی پایگاه نیز افزایش یافت.
همچنین نقش فکوری به صورتی قاطع و مصمم در هدایت عملیات خنثا سازی کودتای نوژه و نظارت وی در دستگیری عناصر این کودتا قابل توجه بوده است. نقش فکوری در طراحی و اجرای بزرگ ترین عملیات 140 فروندی (کمان 99) که تنها به فاصله ده ساعت از آغاز جنگ تحمیلی و به تلافی اولین حمله ناجوانمردانه رژیم بعث عراق صورت گرفت، همواره نقطه عطفی در تاریخ نبردها و جنگ های هوایی به شمار می آید. فکوری در سال های پس از انقلاب چندین بار توسط عناصر وابسته و ضد انقلاب تا مرز شهادت پیش رفت.
او فکوری پس از تشکیل کابینه شهید رجایی با حفظ سمت به عنوان وزیر دفاع برگزیده شد و پس از اینکه سرهنگ معین پور به فرماندهی نیروی هوایی گمارده شد، ایشان مورد تشویق قرار گرفت و به سمت مشاور جانشینی رئیس ستاد مشترک ارتش انتخاب شد. سرانجام در شامگاه هفتم مهرماه 1360 زمانی که به همراه چندتن از سرداران رشید اسلام (فلاحی. نامجو. کلاهدوز. جهان آرا و...) که حاملان خبر فتح و پیروزی رزمندگان سلحشور اسلام بودند و به منظور دیدار و ارایه گزارش فتح به فرماندهی کل قوا امام خمینی(ره) از منطقه عملیاتی به تهران بازمی گشتند در اثر سانحه سقوط سی130 در سی مایلی جنوب شهر تهران (کهریزک) به افتخار شهادت نایل آمد.
او هنگام شهادت 43 سال داشت و از وی دو پسر و یک دختر به یادگار مانده است.
کتاب زندگی به سبک شهدا, ناصر کاوه
🌹 قرنی و همفکرانش در زمان شاه دستگیر و محاکمه شدند. در آغاز صحبت از اعدام قرنی بود، ولی بنا به عللی او را به اخراج از ارتش و سه سال حبس محکوم کردند. وی در اسفند 1339 از زندان آزاد شد. ایشان به دلیل همکاری با جریان نهضت امام خمینی مجدد به زندان رفت. شهید قرنی در جریان انقلاب به نیروهای انقلابی پیوست و به هنگام شکلگیری و گزینش اعضای شورای انقلاب از سوی امام خمینی به عضویت این شورا انتخاب شد. پس از پیروزی انقلاب، بلافاصله، در روز 23 بهمن، ضمن اعاده به ارتش با درجه سرلشکری به عنوان رئیس ستاد ارتش انقلاب، با حکم امام خمینی منصوب شد. شهید قرنی شخصیتی بود که نه تنها در تثبیت موقعیت ارتش در نظام جمهوری اسلامی نقش کلیدی داشت بلکه با شهامت و ایستادگی در مقابل طرحهایی که در جهت فروپاشی ارتش مطرح میشد ایستاد و به ارتش هویت داد و به همین خاطر خاری در چشم دشمنان شد و در نهایت در روز سوم اردیبهشت 1358 به دست گروهک تروریستی فرقان شهید شدند...
کتاب فاتحان قله های عاشقی, ناصر کاوه
روایتی از زندگی امیر سپهبد, شهید سید محمد ولی قره نی
🔴 چرا پیوند انتخابات و سیاستخارجی خطرناک است؟
✍️ #سیدمهدی_طالبی
🔹مساله مذاکرات بهقدری در انتخابات ایران دارای اهمیت شده که احتمالا با به نتیجه رسیدن آن و یا عدمحصول نتیجه، کاندیدای نهایی هر دو جریان تغییر کند. با این اوصاف میتوان گفت که این سومین انتخابات پیاپی در ایران است که زلفش را به یک مساله خارجی گره زدهاند.
🔸 صرفنظر از تجربه تلخ پیوند انتخابات و سیاستخارجی در دولت روحانی، هیچ دموکراسیای حاضر به پذیرش این وصلت نامیمون نیست.
✅ با برقرارکردن نسبت بین سیاستخارجی و انتخابات، عملا پای متغیرهای خارج از ایران که غیرقابل کنترل نیز هستند، به انتخابات و تصمیمگیری برای کشور وارد میشود.
🔹 پیوند زدن سیاستخارجی به انتخابات، باعث میشود دیگر مسائل مهم و حیاتی کشور که نیاز به تمرکز و توجه به آن است، دیده نشده و هیچگاه حل نشوند. شاید اگر دولت روحانی بیش از مذاکره بهدنبال حل معضلات حیاتی کشور بود، حداقل در توزیع سبد کالا و مرغ و روغن ناتوان نمیشد.
🔸 با توجه به غیرملموسبودن و آزمونپذیرنبودن بسیاری از متغیرهای سیاستخارجی نسبت به امور داخلی همانند اقتصاد، این موضوع شاخص خوب و موثری برای انتخاب رئیسجمهور ارائه نمیدهد.
💢 باز کردن پای سیاستخارجی به انتخابات میتواند با دوقطبیکردن روابط خارجی، منافع ملی را بهخطر بیندازد. بهعنوان مثال درصورتیکه سیاستخارجی قطبی نشود، مذاکره با چین، روسیه و یا اروپا میتواند به شکل طبیعی توسط تهران پیگیری شود، اما با قطبیشدن روابط خارجی، تعامل با هرکشوری دارای تبعات سنگین خواهد بود.
#سیاسی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3