🌴درختكاري از ديدگاه احاديث و روايات
🌺در قرآن، حيات مجدد طبيعت بعد از مرگ ظاهري؛ از نعمتهاي الهي و نشانههاي خداوند براي اهل ايمان در دمیدن حیات در کالبد مرده، شمرده شده و يا به عنوان مثالي براي برپايي قيامت و معاد از آن ياد شده است. در اين مطلب به مناسبت 15 اسفند روز ملي درختكاري، بخشي از روايات مربوط به جايگاه و اهميت درختكاري در منابع ديني ارايه مي شود.
🌹كاشت درخت و آزاد كردن بنده
❤️حضرت اميرالمومنين (ع) يك هزار بنده را از دسترنج خود در راه خدا آزاد كردند، به اين گونه كه نهال درخت مي كاشتند بعد آن را مي فروختند و از پول آن بنده مي خريدند و در راه خدا آزاد مي كردند و به آنان چيزي از مال خود ميبخشيد كه نيازي به مردم نداشته باشند. (ارشاد القلوب- ج1، ص: 253)
🌹كاشت درخت و وقف آن
❤️بعضي از غلامان، به حضرت امير (ع) خبر دادند كه آب چشمهاي در يكي از باغها ميجوشد و مانند گردن شتر از آن چشمه آب بيرون آيد، سه مرتبه فرمود؛ وارثهاي آن چشمه را مژده دهيد، سپس حضرت چند گواه طلب كرد و آنان را گواه گرفت كه اين چشمه را در راه خدا وقف كردم تا پايان دنيا و فرمود: اين كار را كردم تا خدا آتش را از چهره من دور كند. معاويه خواست همان نخلستان را از حضرت امام حسن (ع) به دويست هزار دينار خريداري كند حضرت فرمود؛ چيزي از آن را نميفروشم زيرا پدرم آن را در راه خدا وقف كرده است. (ارشاد القلوب- ج1، ص: 253)
🌹كاري حلالتر از درختكاري نيست
❤️مردي از امام صادق (ع) پرسيد: شنيده ام زراعت مكروه است؟ امام صادق (ع) فرمودند: [اين گونه نيست بلكه] زراعت كنيد، درختكاري كنيد به خدا قسم كاري از آن پاكتر و حلالتر نيست! (كافي ج 5)
🌹بهرهمندي ثواب
❤️رسول اكرم (ص) در ضمن حديثي ميفرمايند: كسي كه درختي بكارد، مادامي كه يك نفر از بندگان خدا از آن درخت استفاده ببرد اجر و ثواب شامل او ميشود. (مستدرك الوسائل ج 13، ص 460 )
🌹درخت دنيا و بهشت
❤️رسول خدا (ص) در اين رابطه فرمودند: كسي كه درختي بكارد خداوند نيز براي او در بهشت درختي ميكارد. پيامبر اكرم (ص) در جاي ديگر مي فرمايند: كسي كه درختي بكارد يا چاهي حفر كند يا زمين مرده اي را زنده كند، پس از جانب خدا و رسول (ص) پاداش نصيب او ميشود.(من لا يحضرالفقيه، ج 3، ص 240)
❤️امام حسن (ع) نيز فرمودند: نخل و درخت براي خانواده درختكار، بركت است و براي بازماندگان پس از آنان نيز اگر شكرگزار خداوند باشند نيز بركت است.(كنزالعمال، ج 12، ص 339، حديث 35306)
🌹ثواب به اندازه ميوههاي درخت
❤️رسول اكرم (ص) فرمودند: هر كسي كه درختي بكارد و درخت ميوه دهد، خداوند به اندازه ميوه هاي آن درخت به او ثواب ميدهد. (مستدرك الوسائل،ج13، ص 460)
🌹درخت و صدقه جاريه
❤️رسول اكرم (ص) فرمود: هر كسي چيزي بكارد، هيچ انسان و يا مخلوقي از آن نميخورد، مگر اينكه براي كسي كه آن را كاشته صدقه ميباشد. (گلهاي جاويدان، هزار كلمه قصار، ص 341)
❤️پيغمبر اكرم (ص) نيز فرمود: اگرشخصي از اين عالم رحلت كند، كارهاي او كه در اين دنيا انجام ميداده همه قطع و بريده ميشود، مگر سه چيز كه بعد از فوت او از آن بهره ميبرد و بر حسناتش افزوده ميشود: اول صدقه جاريه، يعني آن كارهايي كه انجام داده و آثارش باقي است و مردم از آن بهرهمند ميشوند، مانند: مسجد ساير بناهاي خير يا حفر قنوات و غرس اشجار يا احداث راه براي عبور مردم و امثال اينها كه مادام كه آثارش باقي است و مردم از آن بهرهمند ميشوند، ثواب در نامه عمل آن كس ثبت ميكند. (ارشاد القلوب- ص 52)
❤️امام صادق (ع) فرمود: شش چيز است كه مومن پس از مرگ خود از آن سود ميبرد، فرزند صالح كه برايش آمرزش خواهد، قرآني كه خوانده شود، چاه آبي كه بكند و درختي كه بكارد و صدقه آبي كه جاري سازد و روش نيكي كه از آن پيروي شود. (امالي شيخ صدوق- ص 169)
🌹شصتهزار درخت
❤️حضرت علي (ع) در بيست و پنج سال خانهنشيني ، به حفاري قنات و درختكاري مشغول بودند و شصت هزار نخل كاشتند. (مقدمه نخج الفصاحة،چاپ دوم،ص 84)
🌹 نهال هاي بهشتي
❤️از ابو ايوب انصاري از رسول خدا (ص) روايت شده كه فرمود: شبي كه به معراج رفتم و در آسمانها سير داده شدم، ابراهيم خليل الرحمن (ع) عبورش به من افتاد و گفت: به امت خود امر نما كه از نهال هاي بهشت (در زمين آن) بسيار بنشانند، زيرا زمين بهشت، پهناور و خاك آن پاكيزه است حضرت فرمود؛ به ابراهيم گفتم: نهال هاي بهشت چيست؟ گفت: گفتن لا حول و لا قوة الا باللَّه. (طرائف الحكم يا اندرزهاي ممتاز، ج2، ص: 377)
🌴به یاد هر شهیدی از فامیل یا آشنایان، درختی را غرس کنیم.
@masjedalmahdi
6.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ارزش صد بار دیدن رو داره
یابن الحسن کجایی ؟
@masjedalmahdi
❣#سلام_امام_زمانم❣
🔰همراهى رسول، همراهى در اهداف را می خواهد.
❇️ و من كه به #هدف هايى كوتاهتر از اهداف رسول دل بسته ام، ناچار از رسول جدا می شوم. ناچار از ولىّ جدا خواهم شد، همانطور كه آن سوار در عصر عاشورا و در هنگام تنهايى حسين از او جدا شد ...
✅ توجه به #مهدى، تجربه بن بستها و احساس تنگناها را می خواهد. براى كسى كه هنوز دنيا وسعت دارد، در خيمه مهدى جايى نيست.
✅ و براى كسى كه اهدافى حتى تا سطح آزادى و عدالت و عرفان و تكامل دارد، براى همراهى و معيّت مهدى ضمانتى نيست.😔
📚 ( علی صفایی :تو می آیی. ص ۲۱)
🌱خیال سیر جمالت، طواف حُسن خداست...
ندیده هم، مه رویت، چراغ دیده ماست...
🌱قسم به صبح ظهور و به لحظه فرجت...
که طول غیبتت از شوق ما نخواهد کاست...
#اللهمعجللولیکالفرج🤲
#امام_زمان ارواحنا فداه ❤️
51.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۶.
🎥 | نماهنگ "من آمادم" منتشر شد.
💛 من آمادم
🎙باصدای: علی حبیب زاده ، مجتبی کرمی
👥باهمراهی گروه سرود شمیم طه
📽 تصویربرداری: گروه هنری آرتینه
https://eitaa.com/masjedalmahdi
28.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید| سودهای نجومی افزایش نرخ ارز به جیب چه کسانی میرود؟
🔺برنده و بازنده اصلی افزایش نرخ ارز چه کسانی هستند؟!
🔹دلاری شدن اقتصادی ایران از کی کلید خورد؟
🔸سودهای باورنکردنی پالایشگاهها و پتروشیمیها که نه به جیب مردم میرود و نه دولت!
▫️دکتر مهدی موحدی بکنظر اقتصاددان، در برنامه ثریا
https://eitaa.com/masjedalmahdi
✅تنها پولی که دلار را زمین گیر میکند.
من الان یه چیزی محاسبه کردم و شوکه شدم؛
🔸سال 1394
با یک سکه میشد 287 دلار خرید
🔹اسفند 1401
با یک سکه میشه 550 دلار (تازه از بازار آزاد) خرید!!
یعنی دلار از سال 94 تا الان نصف قیمت شده! واقعا خیلی ارزون شده
به عبارتی با #پولطلا پیروز جنگ اقتصادی میشیم و روز به روز در اثر این استقلال اقتصادی قویتر میشویم و دلار آمریکا ضعیف تر!
لذا استقلال اقتصادی با پولطلا راه پیروزی در #جنگ_اقتصادی است نه وابستگی اقتصادی! معکوس چیزی که بسیاری از رسانه های غربگرا میگن
توضیح تکمیلی :
در یک هفته ی گذشته هر انس طلا از ۱۸۱۰ دلار به ۱۸۵۶ دلار رسیده است.
یعنی در همین یک هفته، ریالی ها و دلاری ها ارزش پولشان را به بانکهای آمریکائی تقدیم کردند، ولی پولطلایی ها ارزش پولشان حفظ شده است.
🔗کانال موسسۀ متا
🏅مجتبی شهریاری عضو #انجمن_پولطلای_ایران
🔗کانال موسسۀ متا
💯 آیا تیم اقتصادی دولت سیزدهم توانسته است ریل اقتصادی کشور را تغییر و در مسیر رشد قرار بدهد؟
مدیریت اجرایی کشور کار سادهای نیست و باید مدیرانی متناسب با مسئولیت محوله تربیت شوند؛ اما مشکل اصلی این است که در کشور ما ساختاری به منظور تربیت مدیر به صورت نهادینه وجود ندارد. مشکل تیم مدیریتی تنها به حوزه اقتصاد محدود نیست و در سایر حوزهها نیز همچنان مسئولیتهای مهم کشور در اختیار افرادی است که از نظر رویکرد و اولویتهای سازمانی با دولت همسو نیستند.
چون دولت سیزدهم حزب رسمی و ساختار مدیریتی سلسلهمراتبی نداشت و سعی کرد از بدنه انقلابی جامعه یارگیری و تیم اقتصادی خود را شکل دهد، قاعدتاً همه افرادی که در اطراف دولت جمع شدهاند، توانایی کافی نداشتند یا بسیاری از آنها خودشان تیم نداشتند و صرفاً یک وزیر تغییر کرد و لایههای مدیریتی کشور با رویکرد قبلی باقی ماند.
در این وضعیت، مدیران تازه منصوب پس از مدتی کار در مسئولیت واگذار شده به تدریج بر مسئولیت واگذار شده مسلط میشوند که خود این مدت آزمون و خطایی معمولاً برای دولتها و در وهله آخر برای مردم هزینهساز بوده و زمینههای نارضایتی آنها را فراهم میکند.
با همه این نقدها، گفتنی است در حال حاضر تیم اقتصادی دولت در برخی حوزهها عملکرد قابل دفاعی داشتهاند. برای نمونه، در حوزه کشاورزی و تأمین کالاهای اساسی در مجموع تیم جدید با برنامه تحولی ورود کرده و توانسته است اقدامات خوبی را انجام دهد. کشاورزی قراردادی، سنددار کردن زمینهای کشاورزی، کشت فراسرزمینی و ... بخشی از اقدامات خوب این وزارتخانه است؛ البته در اتفاقات اخیر بازار مرغ یا سامانه بازرگام و ... عملکرد این وزارتخانه قابل نقد است.
در حوزه وزارت اقتصاد و بازرگانی عملکرد وزارتخانه قابل دفاع است، انضباطبخشی به رفتار بانکها از سوی بانک مرکزی، افزایش پایههای مالیاتی و جلوگیری از برخی فرارهای مالیاتی و تحقق درآمدهای مالیاتی از نقاط قوت تیم است. بنابراین، با وجود اینکه در برخی حوزهها، مانند خودرو و مسکن، خروجی اقدامات دولت قانعکننده نبوده است، اما در مجموع و در مقایسه با دولتهای گذشته تیم اقتصادی جدید توانسته است ریل اقتصادی کشور را تغییر داده و در مسیر رشد قرار دهد.
https://eitaa.com/masjedalmahdi