فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیشب در ساعاتی که همهی ما مشغول
تحقیر حمله اسرائیل بودیم رشیدپور
و باندش مشغول پر و بال دادن به
حملهی ذلیلانه اسرائیل بودند.
⚠️این موجود برخلاف همهی ملاحظات امنیتی مدعی شد ۴-۵ تا هواپیماهای اسرائیل در آسمان تهران دیده شده اند و فیلمش را هم دارد.
رشید پور فیلم را منتشر کن..🤔
ـــــــــــــــــــــــ
#صابرین نیوز اخبار جبهه مقاومت
.
نباید تا یک هنرپیشه طرفدار جنبش فواحش برای جمع کردن فالور از جزایر سه گانه خلیج فارس دم زد ذوق زده بشویم. این موجودات از این افه ها زیاد دارند.
حواسمون جمع باشه.
.
.
متأسفانه برخی از افراد در داخل ایران ، افق دیدشان تا سر بینیشان است و توان درک فراتر از آن را ندارند. چنین افرادی نمی دانند که هزینه محاصره ایران توسط پادگان آمریکائی اسرائیل هزینه هائی بیش از آنچه امروز بر ایران تحمیل می شود ، تحمیل خواهد شد. هر عاقلی نیز می داند که خسارت زیاد را با خسارت کمتر باید دفع کرد.
علاوه بر محاصره ، ایجاد داعش ۲ با طرح و بودجه آمریکائیها و فرماندهی صهیونیستها برای ایران خسارت چند برابری خواهد داشت. البته که عقلا می دانند که پیشگیری بهتر از درمان است.
.
.
17.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌗 افکار خودتحقیر
+پاسخ های محکم به یکسری آمارهای دروغ در مورد جمهوری اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زمانی که خوزستان زیر دست و پای صدام بود و پنیر و پرتقالمان هم از خارج می آمد و سلطنت طلبها مشغول قر دادن با شو شهرام شب پره و لیلا فروهر بودند
این مرد آینده ایران را اینطور می دید
ما برای این مرد و آرمانهایش مال و جان می دهیم
این اجرای همان شعار ((جانم فدای ایران)) نیست؟
@
1- امام خامنه ای:
اگر "#غلطی" از آنها [سردمداران رژیم صهیونیستی] سر بزند، جمهوری اسلامی «تلآویو» و «حیفا» را با خاک یکسان خواهد کرد.
2- امام خامنه ای:
این حرکت شرورانهای است که دو شب پیش اینجا انجام دادند.(۴) خب، یک "#غلطی" کردند.
3- قدرت و توانایی و ابتکار و ارادهی ملّت ایران را هنوز نتوانستهاند درست بفهمند؛ این را ما باید به اینها بفهمانیم. کیفیّت کار را مسئولین ما باید تشخیص بدهند و "#درست_بفهمند" و آنچه صلاح این کشور و این ملّت است، آن را انجام بدهند.
نتیجه:
مسئولان اگر «#تلآویو» و «#حیفا» را با خاک یکسان نکنند،
یا خود را در برابر ولایت صاحبنظر می دانند و یا #درست_نمیفهمند.
چرا که امام خامنه ای پیش نیاز با خاک یکسان کردن «#تلآویو» و «#حیفا» را ارتکاب #غلطی دانستند (بند 1) که آنها "#غلطی" مرتکب شدند(بند 2).
🔴 مهدی کوچک زاده
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی ۱۶۰ هزار میلیارد تومان پول برای وام دادن به مدیرعامل و هیت مدیره بانکها وجود دارد ولی برای پرداخت حق و حقوق معلولان وجود ندارد!
این سخنان را یک ماه قبل گفتم و امروز نیز به لایحه بودجه ۱۴۰۴ رای منفی دادم چون مثل بودجه های قبلی ریخت و پاش های حاکمیتی در آن به چشم میخورد...
@Sabety_ir ✅
.
به گزارش عرشه آنلاین؛ شاهوردی رئیس پژوهشگاه رویان گفت: کد گذاری افراد از طریق واکسنهای کرونا میتواند درست باشد.
https://www.arshehonline.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-3/157902-%D8%A7%D8%B8%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%B1%DB%8C-%D8%B4%D8%A8%DA%A9%D9%87-%D8%B3%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%DA%A9%D8%AF%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%DA%98%D9%86%D8%AA%DB%8C%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%84-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85
🔰 قابل توجه خانم سخنگو
🚨 این خودرو به رانندگی یک آقا و همراهی سه خانم
👈 امروز سه شنبه 1403/08/08
حدود ساعت پانزده
😡😡 ضمن حرکات بسیار شنیع در مسیر بین بیمارستان شهدا تا سه را ۲۲ بهمن کرمانشاه
👈 به شهدایی که عکس آنها روی ستونهای وسط بلوار بودند فحاشی های رکیک کرده و عربده کشی نمودند
از #قوه_قضاییه و #نیروهای_امنیتی و #فراجا تقاضای دستگیری و اشد برخورد را داریم
این اقدامات باعث رنجش خانواده شهدا و مردم قدرشناس گردیده و منتظر برخورد شدید با آنها هستند .😡
🔸کانال اخبار عفاف و حجاب کشور
@goharshad1_ir
🔺️سردار نقدی: رژیم صهیونیستی در روزهای آینده با ابتکارات جدید غافلگیر میشود
🔹معاون هماهنگکنندۀ سپاه: در روزهای آینده خواهید دید که چه ضربات کوبندهتری بر رژیم صهیونیستی وارد خواهد آمد و آنها با اقدامات و ابتکارات و خلاقیتهایی جدیدی که آنها را غافلگیر خواهد کرد، شکستهای بزرگتری خواهند خورد.
.
.
«نقش اژدهای هفت سر» «در تخریب فرهنگ جامعه انقلابی»
🔻همداستانیِ تکنوکراتها و لیبرالها
🖊مهدی جمشیدی
[یکم]. همزمان با چرخش ایدئولوژیک دولت از اقتصاد دولتی به اقتصاد آزاد در جریان انتقال از دولت موسوی به دولت هاشمی، محمد خاتمی با وجود آنکه در سِمت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت موسوی، مواضع ناموجّهی را به نام انقلابیگری برگرفته بود، بهتدریج در دولت هاشمیرفسنجانی، رویّۀ خود را تغییر داد و به لیبرالیسم فرهنگی گرایید؛ با این توجیه که جمهوری اسلامی نمیتواند بر منع و سلب در فضای فرهنگی تکیه کند و از آزادیهای فرهنگی جلوگیری نماید. در واکنش به عملکرد لیبرالیستی خاتمی در وزارت ارشاد و به عرصه عموم کشیده شدن بحثها و مناقشات در اینباره، شورای عالی امنیت ملّی جلساتی را برای گفتگو در این رابطه تشکیل میدهد. در طی این گفتگوها، اعضای حاضر در جلسات، بیشترین انتقادات و معایب را به رویّه و مواضع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت میدهند. خاتمی نیز در مواجهه با این نقدها، تصمیم به استعفا میگیرد. برای این منظور، نزد هاشمیرفسنجانی رفته و با این توضیح که عدهای از نیروهای سیاسی و فرهنگی، مجال فعالیّت را از من ستاندهاند، تقاضای استعفا میکند. در مقابل، هاشمیرفسنجانی از خاتمی میخواهد که ناملایمات را تحمل کرده و همچنان در این جایگاه بماند، اما پارهای از مواضع خویش را عمومی و آشکار نسازد. ولی خاتمی بر تصمیم خود پای میفشرد و سرانجام، موافقت رئیسجمهور وقت را برای پذیرش استعفا، جلب میکند. او، متن استعفانامهاش را در سوم خردادماه سال هفتادویک نوشت و در آن از ضرورت تحوّل فرهنگی در جامعه در راستای فراهمشدن فضای متناسب با نیازهای انسان معاصر و اقضائات زمانه سخن گفت و بر ترجیح مصونیّتبخشی به نسل جوان بهجای سلب آزادیهای عمومی اصرار ورزید. وی تصریح کرد اهتمام به رونق فرهنگی، لوازم و تبعاتی دارد که فقط ظاهربینانِ تنگحوصله، حتی به قیمت تعطیلی اندیشه و نفی آزادیهای مشروع و قانونی که نتایج سهمگین و ویرانگری به دنبال خواهد آورد، آن را برنمیتابند.
[دوم]. نکته مهم تاریخی در این باره آن است که هاشمیرفسنجانی با سیاست فرهنگی خاتمی، شکاف و زاویهای نداشت، بلکه آن را تأیید میکرد: «گویا افکارشان [خاتمی] کمکم عوض شد. بهتدریج تفکرات خوبی پیدا کرد، وقتی که [او] کار را [در وزارت ارشاد] شروع کرد، بعضیها با ایشان مخالف شدند»(علیاکبر هاشمیرفسنجانی، هاشمی بدون روتوش، ص۲۲۵). وی در جای دیگری به صراحت میگوید که از یک سو به خاتمی توصیه کرد که در وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی باقی بماند و در مقابل فشارها، کنارهگیری نکند، و از سوی دیگر، از وزیر بعدی نیز خواست در امتداد سیاست فرهنگیِ خاتمی حرکت کند و طرح فضای فرهنگیِ باز را بیشتر محقّق گرداند: «وقتی [خاتمی برای کنارهگیری از وزرات ارشاد] پیش من آمد، به ایشان گفتم که اگر من جای تو بودم، استعفا نمیدادم و میایستادم. بالاخره اگر هدفدار هستید، باید کارتان را بکنید، ضمن آنکه به ایشان در عین حال گفتم میدانم که فشار هم بر روی شما زیاد است ولی بایستید. آقای لاریجانی هم که بعد از آقای خاتمی آمد، به او گفتم که شما در آن مقداری که آقای خاتمی پیش رفته است، عقبگرد نکنید و بیشتر باید به طرف باز شدن [فضای فرهنگی] حرکت کنید.»(همان، ص۱۴۸).
[سوم]. یکی از اصلاحطلبان میگوید هر چند خاتمی، اصرار هاشمیرفسنجانی بر ماندن وی را واقعی تلقّی نکرده بود و بر این باور بود که هاشمیرفسنجانی نمیخواهد دولت سازندگی، بهای حضور خاتمی را بپردازد، اما پس از جلسه مشترک به او گفته بود که هاشمیرفسنجانی در برخی از موضوعات فرهنگی، نظرات و دیدگاههای پیشروانهتر دارد، اما نمیخواهد با مطرحکردن آنها در فضای عمومی و رسمی جامعه، مقاومت و مخالفت ایجاد کند(عبدالواحد موسویلاری، «هاشمی، آمادگی پرداخت هزینه برای خاتمی را نداشت»، ماهنامه نسیم بیداری، سال دوم، شماره ۲۱، آبان ۱۳۹۰، صص۶۴-۶۵). جهتگیری فرهنگیِ تکنوکراتها، زیرپوستی و نهانی بود و اینان میکوشیدند از طریق تغییر بافت اقتصادی و مناسبات مادّی، انقلابزدایی کنند، اما لیبرالهای اصلاحطلب، شتابزده و آشکار بودند و میخواستند در کوتاهمدّت، به نتیجه برسند. در نظر تکنوکراتها، فرهنگ هیچ انگاشته میشد و اقتصاد، اصل و اساس بود و در نظر لیبرالها، سیاست، عامل تعیینکننده بود. این دو جریان در پی آن بودند از فرهنگ بهعنوان یک کاتالیزور در راستای طرحهای تجدّدی خود استفاده کنند؛ یکی به دنبال توسعه بود و دیگری به دنبال دموکراسی. این دو جریان، بعدها تا حدی تلفیق شدند و به الگوی توسعۀ دموکراتیک رسیدند، اما از آغاز، هر دو در گرایش به لیبرالیسم فرهنگی، مشابه بودند و تفاوتشان فقط در روش بود یکی محافظهکار بود و دیگری رادیکال.
.
.
برخود دوگانۀ مبتنی بر حماقت مسئولین اروپائی:
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز (سهشنبه) در واکنشی مداخلهجویانه، اعدام این تروریست جنایتکار توسط ایران را محکوم کرد.بورل در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) نوشت: «ما قتل او را به شدیدترین وجه ممکن محکوم میکنیم. اتحادیه اروپا به شدت با مجازات اعدام در هر زمان و در هر شرایطی مخالف است».
.
🔴 روزنامه صهیونیست یدیعوت آحارونوت در صفحه اول خود مینویسد: 5 لشکر اصلی و دو لشگر احتیاط در مدت ۴ هفته نتوانستند حتی یک روستا را در جنوب لبنان اشغال کنند در حالی که این تعداد نیروی نظامی ۳ برابر تعداد شرکت کنندگان در جنگ ۳۳ روزه است.
اعتراف قطره چکانی دشمن به شکست روی زمین اتفاق عجیبی نیست ؛ اتفاق عجیب این است که ما هنوز نتوانسته ایم تصویر این پیروزی بزرگ که در سخت ترین شرایط به دست آمده است را روایت کنیم.
توییتر
https://x.com/nabaviantwt
ایتا
http://eitaa.com/nabavian
تلگرام
https://t.me/Drsmnabavian
ویراستی
https://virasty.com/nabavian_mahmud
اینستا
https://instagram.com/drsmnabavian
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی مدعی شد بنیامین نتانیاهو با نظر مستشاران برای آتش بس در لبنان موافقت کرده است.
______________________و
۱_ مقاومت و به ویژه ایران در وهله اول باید پاسخ شرارتهای تو را به صورت سنگین بدهد..
۲ _ مقاومت هیچگاه برادران و خواهران فلسطینی خود را تنها نخواهد گذاشت.
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆فیلمی کمتر دیده شده از اعترافات جمشید شارمهد به بمبگذاری در ایران
ح
🇮🇷
.
تسلیم شدن نتانیاهو در برابرحزب الله ، زمانی اتفاق افتاده است که حزب الله از شهرک نشینان خواسته خانه های خود را ترک کنند.
پس ، این بهترین حربه علیه رژیم صهیونیستی است که باید به شدت ادامه یابد و ساختمانهای بلند مرتبه صهیونیستها باید تخریب شود.
.
.
ضربه شصت به دشمن ادامه دارد:
فرمانده کل سپاه در دومین کنگره ملی ۱۵ هزار شهید استان فارس: اسرائیلیها فکر میکنند با پرتاب چند موشک میتوانند تاریخ را عوض کنند؛ وعده صادق ۲ را فراموش نکردهاید؛ تجاوز کردید، اما بدانید پاسخ غیرقابل تصوری به اسرائیل خواهیم داد/ اسرائیل به مرحله فروپاشی رسیده و این روزها کور و بدون هیچ قاعدهای عمل میکند و به هر جنایتی دست میزند.
.
.
در دوره نخست وزیری رضا خان ، انگلستان برای جلوگیری از پیدایش و رشد نهضت های سوسیالیستی و اسلامی کاری کرد که ملوک الطوایفی توسط رضاخان در ایران از بین برود و دولت مرکزی به صورت متمرکز بر همه شئونات کشور حاکم شود. بالطبع امنیت در کشور با نیروی مسلح یک پارچه در سراسر کشور حاکم شد.
این مسئله محاسبات بسیاری از بزرگان و سیاستمداران را تغییر داد و آنها را دچار خطای محاسباتی نمود ، به طوری که افراد فرهیخته به تعریف از رضا خان پرداختند. مثلا اقبال لاهوری شعری در تعریف از رضا خان سرود و مصدق در مجلس از پادشاهی رضا خان تمجید کرد. ببینید:
«بنده برای حفظ خودم و خانه و کسان و خویشان خودم مشتاق و مایل هستم که شخص رئیسالوزراء رضاخان پهلوی زمامدار این مملکت باشد برای اینکه من یک نفر آدمی هستم که در این مملکت امنیت و آسایش میخواهم و درحقیقت از پرتوی وجود ایشان ما در ظرف این دو سه سال اینطور چیزها را داشتهایم و اوقاتمان صرف خیر عمومی و منافع عامه شده و هیچوقت ما در چیزهای خصوصی وارد نشدهایم و بحمدالله از برکت وجود ایشان خیالمان راحت شده و میخواهیم یک کارهای اساسی بکنیم این هم راجع به آقای رئیس الوزراء».
اما فقط یک نفر فهمید و آن مدرس بود.
امروز هم یک پرواز به بیروت و بلند کردن تصویر آن در مجلس!!! و احتمالا در آینده ساخت تمبر برای آن خیلی ها را دچار خطای محاسباطی کرده و خواهد کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
اسلحه هائی برای ترور
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بخشی از صحبتهای خانم آرشین از هموطنان ساکن کانادا و از طرفداران زن زندگی آزادی در مورد شرایط بدی که بعد از ده سال کار در کانادا دارند
#غرب_بدون_روتوش
💬 #havanmedia1
@insta_enghelabi
14.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به این ویدیو با دقت نگاه کنید!
پدر نادانی که گوشی داده دست بچش تو پمپ بنزین تا بازی کنه یکوقت وقتش هدر نره بدون گوشی!
اونم گوشی را میگیره زیر شیلنگ ورودی به باک جرقه مثبت ومنفی کوچکی باعث فاجعه میشه!
به خاطر همینه که میگن توی پمپ بنزین از موبایل استفاده نکنید، کل ماشین این بنده خدا تو آتیش سوخت!
🌍 @W_Amazing
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
سرطان چراغ خاموش در بدن رشد می کند و ناگهان ظاهر می شود و فرد را کله پا می کند.
سرطان اصلاحات هم همین است.
❌ این خانمِ سخنگو، رسما دست اپوزیسیون را از پشت بسته و در پاسخ به مطالبهی صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان، خیلی شیک و واضح اعلام میکند که بگذارید یواشکی به کارمان برسیم و در بوق و کرنا نکنید
یعنی می گوید: باید خیلی راحت بتوانیم خروجیِ آشوبهای زن، زندگی، آزادی را به ثمر برسانیم!
.
.
اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:پاسخ نظامی ایران با همراهی نیروهای مقاومت خواهد بود.
اکثر بالاتفاق یا بگوییم همه اعضای شورای عالی امنیت ملی با پاسخ نظامی ایران به اسرائیل موافقت کرده اند.
حمله ایران به اسرائیل خیلی سنگین تر از وعده صادق ۲ خواهد بود.
.
39.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این نشانه ابتذال سیاستورزی است که یک مقام مسئول در کشور، که قاعدتا باید دغدغه منافع عموم مردم را داشته باشد، پشت تریبون عمومی، در جهت منافع اقلیت مرفه موضعگیری نماید| امروز، دانشگاه آزاد تبریز
🔰روند انتصاب افراد ناشایست در دولت چهاردهم ادامه دارد
این بار نویسنده نامه حقیرانه به اوباما معاون وزیر شد
🔸عباس صالحی طی حکمی نادره رضایی را به عنوان معاون هنری خود منصوب کرد.
🔸این انتصاب در حالی است که خانم رضایی کارنامه خاصی در حوزه فرهنگ و هنر نداشته و صرفا بر اساس روابط سیاسی بالا کشیده شده است.
🔸او مجری مراسمهای ستاد انتخاباتی حسن روحانی بود که از سوی محمد شریعتمداری(مسئول ستاد انتخاباتی روحانی و سپس وزیر صمت و رفاه) مدتی در شرکت ایرانخودرو به فعالیت مشغول شد. رضایی همچنین به سفارش شریعتمداری مدتی را نیز به عنوان مشاور اجتماعی رئیس سابق سازمان هلال احمر به فعالیت مشغول شد.
🔸در سوابق او مدیرعاملی شرکت «تعامل اندیشان پویا» نیز دیده میشود که در حوزه طرح و اجرای کلیه خدمات شهری، طبخ غذا جهت سرویسدهی به شرکتهای دولتی و خصوصی و خدمات برگزاری کنفرانسها، گردهماییها و سمینارها فعالیت میکرد.
🔸خانم رضایی علیرغم این سوابق نامرتبط و در کمال تعجب در دولت روحانی به عنوان مدیر انتشارت علمی و فرهنگی (زیر مجموعه تأمین اجتماعی) منصوب شد که بیشتر از شایستگی شخصی او ناشی از ارتباط نزدیکش با محمد شریعتمداری به عنوان وزیر وفت رفاه بود.
🔸اما قسمت جالب کارنامه او ارسال نامه ننگین و حقیرانه به باراک اوباما در سال ۹۲ و در حمایت از ۵۵ مجرم زندانی، به همراه ۴۶۵ نفر دیگر از فعالان اصلاح طلب بود.
🔸نامهای که ادعاهای پوچ غرب درباره ایران را تأیید میکرد و خواستار برطرف کردن نگرانیهای بینالمللی از طرف ایران میشد!
🔸اکنون به نظر میرسد بار دیگر فصل اولویت روابط بر ضوابط و کارنامه فرا رسیده تا ایشان علیرغم ناشایستگی تا معاونت وزیر برکشیده شوند.
@Kayhan_online
🔴 اعتیاد به پست و مقام!
دکتر گودرز صادقی، رییس سابق دانشگاههای ارومیه و مقدس اردبیلی مطلبی نوشته هم برای آنهایی که هنوز در رأس قدرتند و هم کسانی که از قدرت پایین کشیده شدهاند! و خواندنش را واجب ولازم دانسته.
مطلبی که از جهات مختلف کمک میکند بفهمیم برخی از مدیران مسئلهها را چگونه میبینند! ... بخوانید؛
------------------
من دو دوره ریاست دانشگاههای دولتی را جمعا به مدت ۸ سال به عهده داشتهام. هیچ امتیاز مادی به معنای واقعی از محل ریاست عایدم نشد. حتی موقعی که در اردبیل مأمور بودم، حق مدیریتم صرف اجارهی خانه و هزینهی رفت و آمد به تهران میشد. با این حال، بخواهی نخواهی از دو امتیاز برخوردار بودم: داشتن رانندهی اختصاصی و نیز یک دفتر کار بزرگ با سرویس بهداشتی مستقل!
در هر دو بار، وقتی که دورهام با استعفا به سر آمد، از بعضی نظرها دچار مشکل جدی شدم. اگر چه از اتومبیل دولتی برای مقاصد شخصی استفاده نمیکردم، لیکن رانندهها برای من نه یک کارمند بلکه دوست و برادر بودند و بعضی کارهای شخصی مرا برای این که بتوانم به کارهای دانشگاه برسم انجام میدادند که از جملهی آنها این موارد را میتوانم نام ببرم:
خرید نان و بعضی ملزومات دیگر، گرفتن وقت از دکتر، انجام کارهای اداری و بانکی، برداشتن و گذاشتن من درست در مقابل جایی که کار داشتم (بدون این که نگران جای پارک باشم!)، رسیدگی به ماشین خودم (مانند کارواش و تعویض روغن)، پیدا کردن واحدهای صنفی مورد نیاز (مانند خرازی و تعمیرگاه و اینجور جاها) و … (چیز دیگری یادم نمیآید). ضمنا همه با من مهربان بودند و تقریبا تمام کارکنان و اساتید دانشگاه را افرادی کار راهانداز و مؤدب و وظیفهشناس میدیدم، چرا که هیچکدام از کارهای خود من به تأخیر نمیافتاد و همه چیز رو به راه بود.
وقتی که از ریاست کنار رفتم، زندگی برایم بسیار سخت شد. چند سال تنبلی باعث شده بود از انجام کارهای سادهی شخصی و اداری و خرید نان و اینجور چیزها عاجز بشوم. بعلاوه، جسته گریخته متوجه شدم که برخورد کارکنان و همکاران با من بسیار با برخوردشان با سایر افراد و ارباب رجوع متفاوت بوده است. کسی که برایم مظهر مدارا و احساس مسئولیت بود، به زعم دیگران آدمی عصبی و تندمزاج و بدخواه به شمار میآمد. تازه فهمیدم که بدترین همکاران هم به من که میرسیدند جور دیگری رفتار میکردند.
الان چند سالی است که دوباره به زندگی عادی خو کردهام. نه تنها از انجام کارهای شخصیام طفره نمیروم، بلکه از دست و پا چلفتی بودنم رها شدهام. از پیاده رفتن و سوار اتوبوس و مترو شدن لذت هم میبرم و از این که با آدمهای متفاوت و معمولی معاشرت میکنم بسیار خوشحالم. تصور این که یک بار دیگر به پست مشابه یا بالاتری گمارده شوم برایم نه تنها لذتبخش نیست بلکه دلهرهآور است. دیدن بعضی چهرههای عبوس، تندرو و کجفهم و اجبار به جلیس شدن با آنها و قانع کردنشان در امور بدیهی شکنجهی بزرگی است. احاطه شدن توسط آدمهایی که بدون اینکه ته دلشان با تو باشد اظهار ارادت میکنند، چندشآور است. این که نفهمم زندگی واقعی چیست احساس خنگی و نفهمی به من میدهد.
در این مملکت آدمهایی هستند که دهها سال در مسند کارهایی به مراتب مهمتر از مسئولیتهای من هستند. آنها نمیفهمند دور و برشان چه خبر است. آنها هرگز سوار اتوبوس شهری یا مترو نشدهاند. هیچگاه کارمندی مدارکشان را به سمتشان پرت نکرده است. در صف بنزین نبودهاند. آنها نمیفهمند صف نان چیست. هرگز مهمان یا میزبان کارگر یک کورهپزخانه نبودهاند. در مطب پزشک در حالی که گفتهاند ساعت ۴ آنجا باشند تا ساعت ۱۱ شب معطل نشدهاند. این آدمها اصلا نمیفهمند رانندگی در ترافیک بزرگراه همت یعنی، چون راننده دارند. آنها فکر میکنند همهی مردم پشتیبانشان هستند و مرتب برای موفقیتشان دعا میکنند. تا حالا کسی به خاطر مالیدن ماشین با قفل فرمان به آنها حمله نکرده است و هرگز احدی عمهی محترمشان را مورد تفقد قرار نداده است! آنها معتاد ریاست هستند و اگر پس از این همه سال، مثل من و تو به یک آدم عادی تبدیل بشوند درجا سکته میکنند!
اگر بخواهید زمین زراعی از باروری نیفتد آن را هر از گاهی به آیش(۱) میگذارید. دو سال میکارید و یک سال نمیکارید. مدیرها هم نیازمند آیش هستند. هر از گاهی باید به زیر بیایند و بفهمند که مردم چگونه زندگی میکنند، چگونه فکر میکنند، چه میخواهند و چه نمیخواهند. آنهایی که ۴۰ سال در برج عاج نشستهاند آدمهایی هستند که نمیتوانند مثل آدم زندگی کنند.
------------------
پینوشت ۱: آیش تکنیک کشاورزی است که در آن زمین قابل کشت، بدون کشت برای یک چرخه یا بیشتر رها میشود.
پینوشت ۲: طبیعی است در این کشور مدیرانی هستند که به هیچ روی زیستشان اینگونه نیست و بارها نیز به واسطه آنها برداشته میشود، هر چند تعدادشان بسیار اندک باشد.