24.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ #فیلم | آیا اندیشه ۱۴۰۰ سال قبل میتواند جوابگوی مسائل حال حاضر ما باشد؟!
▫️گزیدهای از سخنان دکتر سعید جلیلی در هشتاد و دومین جلسهی حکمت سیاسی اسلام در قرآن
✅ @jalili_saeed
⭕️ #خبر | دکتر سعید جلیلی: مردان تکالیف بیشتری دارند نه حقوق بیشتری
دکتر سعید جلیلی در هشتاد و دومین جلسهی حکمت سیاسی اسلام در قرآن گفت:
🔹️در دو سال گذشته به ویژه در سال ۱۴۰۱، یکی از شعارهای مهمی که دشمن بر روی آن تمرکز داشت، ادعای طرفداری از زن بود.
🔸️در آن ایام، مشاهده کردیم که برخی مقامات رده بالای غربی (مانند بایدن و مکرون) به صحنه آمده و نسبت به اتفاقات کشورمان، اعلام موضع کرده و با تمام قدرت پای کار آمده بودند و اشک تمساح میریختند اما پس از گذشت یکسال از آن روزها، مشاهده کردیم همین افراد نه تنها جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان و مردم عادی را محکوم نمیکنند، بلکه با تمام قدرت به پشتیبانی از آنها اقدام کردهاند.
🔹️علت این عملکرد غربیها نسبت به اتفاقات سال ۱۴۰۱ در کشورمان و تمرکز آنها بر روی مسئله زن و حقوق زن را میتوان ضعف آنها نسبت به این مسئله و قوت اندیشه اسلام و انقلاب اسلامی در مسئله زن دانست.
🔸️امروز تمدن غرب در بسیاری از موضوعات و به خصوص مسئله زن، به بنبست رسیده است و مشخص شده که این تمدن، حقوق زنان را نادیده گرفته و کرامتشان را منکوب میکند.
🔹️در کتاب «امپراطوری توهم» که توسط یک نویسنده آمریکایی نوشته شده است، عنوان میشود که آنچه به عنوان حقوق زن در کشورهای غربی مطرح میشود، توهمی بیش نیست.
🔸️به عنوان مثال، کشور سوئیس که به عنوان یکی از کشورهایی که تجسم تمدن غرب است و چنین ادعاهایی را مطرح میکند، حدود ۵۰ سال است که حق رای زنان را به رسمیت شناخته است و عمده کشورهای اروپایی، کمتر از یک قرن است که این حق را برای بانوان قائل شدهاند! این در صورتی است که در قرآن کریم، از بیعت زنان با نبیاکرم(ص) سخن به میان میآید: «يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِذَا جَاءَكَ الْمُؤْمِنَاتُ يُبَايِعْنَكَ عَلَىٰ أَنْ لَا يُشْرِكْنَ بِاللَّهِ شَيْئًا وَلَا يَسْرِقْنَ وَلَا يَزْنِينَ وَلَا يَقْتُلْنَ أَوْلَادَهُنَّ وَلَا يَأْتِينَ بِبُهْتَانٍ يَفْتَرِينَهُ بَيْنَ أَيْدِيهِنَّ وَأَرْجُلِهِنَّ وَلَا يَعْصِينَكَ فِي مَعْرُوفٍ ۙ فَبَايِعْهُنَّ وَاسْتَغْفِرْ لَهُنَّ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيم»
🔹️در کنار این مباحث، باید توجه داشت که این توجه غربیها به مسائل زنان، در شرایطی اتفاق افتاد که این کشورها پس از دو جنگ جهانی، برای پیشرفت صنعتی و اقتصادی خود، نیاز به نیروی کار بیشتری داشتند و به بهانه حقوق زنان، آنها را وارد فضای کار کردند و این نگاه ابزاری به زن در غرب، تا به امروز ادامه داشته است.
🔸️گاهی مشاهده میکنیم که برخی ادعای ایمان دارند اما در برخی از مباحث، مقهور غربیها میشوند! «ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا لِلَّذِينَ كَرِهُوا مَا نَزَّلَ الله سَنُطِيعُكُمْ فِي بَعْضِ الْأَمْرِ»؛ میگویند چون غربیها از فلان مسئله خوششان نمیآید، پس ما نیز آن را تکرار نکنیم!
🔹️امروز تمدن غرب نگران است که اندیشه اسلام بتواند با الگوهایی که ارائه میدهد، بنیانهای غلط آنها در موضوعات مختلف را به چالش بکشد.
🔸️در دوران جاهلیت قبل اسلام، دختران را زنده به گور میکردند و امروز نیز جاهلیت مدرن در تمدن غرب، در امتداد همان جاهلیت پیش از اسلام، با افتخار اقدام به سقط صدها هزار جنین دختر و پسر میکنند. مبنای تمدنی غرب چنین چیزی است.
🔹️در اندیشه اسلامی، جنسیت عامل برتری انسانها نیست بلکه تقوا و عمل صالح افراد، معیار برتری افراد نسبت به یکدیگر است.
🔸️در قرآن کریم، مشاهده میکنیم که وقتی خداوند میخواهد دو نمونه و الگو را به مومنین معرفی کند، از دو بانو(همسر فرعون و حضرت مریم(س)) نام میبرد و نامی از آقایان نمیآورد. در مقابل نیز دو تن از همسران پیامبران(همسر حضرت نوح(ع) و همسر حضرت لوط(ع)) را به عنوان نمونه افراد بدکار معرفی میکند تا نشان دهد مناسبات قومی، قبیلهای و جنسیتی در برتری افراد نقشی ندارد و تنها معیار برتری افراد، تقوا، ایمان و عمل صالح آنهاست.
🔹️زن که عناوین مختلفی در جامعه (مانند همسر، دختر، مادر و خواهر) را داراست، در اندیشه دینی با تمام این عناوین، دارای جایگاه و احترام ویژه میباشد و حتی زمانی که از جایگاه والدین سخن به میان میآید، جایگاه و نقش مادر به صورت ویژهای برجسته میشود.
🔸️علامه طباطبایی(ره) در تفسیر المیزان، در بحث مفصلی بیان میکنند که مردان دارای تکالیف بیشتری نسبت به زنان هستند نه این که حقوق بیشتری داشته باشند.
🔹️اندیشه اسلامی برخلاف اندیشه مارکسیستی، زوجیت را عامل کمال انسانها میداند و بیان میکند که هر زوجی دارای سرشت، سرنوشت و دشمن مشترک(شیطان) است. دلیل مذموم بودن انحرافات اخلاقی نیز لطمهای است که این انحرافات به بنیان خانواده و زوجیت وارد میکنند.
▫️در ابتدای این جلسه، تئاتر «همه مادران ما» به نمایش درآمده و از مادران تعدادی از شهدا تقدیر به عمل آمد.
✅ @jalili_saeed
📷 #گزارش_تصویری | هشتاد و دومین جلسهی حکمت سیاسی اسلام در قرآن
▫️بخش اول
✅ @jalili_saeed
📷 #گزارش_تصویری | هشتاد و دومین جلسهی حکمت سیاسی اسلام در قرآن
▫️بخش دوم
✅ @jalili_saeed